Semakan Format

Format – adalah pembangun laman web portfolio khusus, yang beribu pejabat di Kanada. Sistem ini berfungsi dengan baik untuk pengembangan laman web untuk kreatif, seniman, pereka, ilustrator, model, jurugambar, arkitek, seniman digital dan semua pengguna lain, yang ingin menunjukkan bakat mereka yang ditunjukkan dalam karya profesional.


Portofolio yang dilancarkan dengan perkhidmatan ini mungkin dilengkapi dengan blog, kedai web, tetapan penyesuaian reka bentuk yang kuat yang digunakan untuk galeri, tema dan jenis laman web lain. Anda tidak perlu mempunyai pengetahuan pengekodan untuk membina laman web dengan Format. Sistem ini terkenal dengan kemudahan penggunaan dan intuitif yang menghilangkan keperluan untuk menguasai asas-asas pengaturcaraan atau mempunyai latar belakang reka bentuk web.

Format digunakan secara meluas di lebih 190 negara di dunia dengan kira-kira 455,000 laman web dibina bersama sistem sejak tarikh penubuhannya. Sistem ini meletakkan dirinya sebagai progresif pembina laman web portfolio yang disertakan dengan penyunting visual bersepadu. Ini adalah pilihan yang baik untuk pengguna, yang berniat untuk mempersembahkan gambar dalam format laman web untuk mempromosikan kemahiran, produk dan perkhidmatan.

Tetapi adakah Format benar-benar bernilai pelaburan? Adakah anda perlu menggunakan platform ini atau lebih baik mencari alternatifnya? Adakah fungsinya benar-benar baik? Mari jawab ini dan soalan lain dalam ulasan kami.

1. Kemudahan Penggunaan

Format menggunakan mekanisme interaksi papan pemuka yang sama dengan antara muka dengan pembangun laman web lain dengan penyunting visual. Ia tidak begitu sukar untuk digunakan, tetapi anda juga tidak boleh menyebutnya terlalu mudah. Terdapat banyak tetapan dan pilihan di sini. Sukar untuk membiasakan diri dan menghafal kedudukan mereka kerana jumlahnya. Ini adalah bahagian lain dari fungsi mewah.

Penyunting Format

Proses pendaftaran adalah mudah, cepat tetapi agak tidak biasa. Selain memberikan maklumat akaun anda, sistem ini juga akan meminta anda untuk menjawab beberapa pertanyaan mengenai jenis projek yang ingin anda lancarkan, kemahiran reka bentuk web anda, tahap kecekapan, keperluan untuk mengintegrasikan kedai web ke dalam portfolio anda dan lain-lain. selepas itu, anda akan ditawarkan untuk memilih templat yang ingin anda mulakan.

Sistem ini juga akan memberi anda senarai semak 6 langkah asas mengenai cara memulakannya dengan mudah. Apa yang harus anda lakukan sebelum menerbitkan projek siap ialah memuat naik gambar, meneroka dan memilih tema yang diperlukan (jika anda tidak menyukai yang dipilih pada awalnya), sesuaikan reka bentuk laman web, beri tajuk untuk projek anda, edit halaman kenalan dan hubungi pakar sistem.

Setelah mengetahui senarai semak, anda akan dialihkan ke papan pemuka yang merangkumi tiga bahagian utama, iaitu Halaman, Reka Bentuk dan Tetapan. Setiap bahagian dilengkapi dengan sejumlah pengaturan yang dapat disesuaikan untuk memberikan prestasi dan reka bentuk yang diperlukan di laman web anda.

Ergonomi antara muka bagus, elemen papan pemuka diletakkan secara logik dan disertakan dengan tajuk yang dapat difahami. Terdapat juga bahagian sokongan pelanggan yang direka dengan baik dan berkualiti. Pembina laman web akan berfungsi untuk pemula, tetapi bersiaplah untuk menghabiskan beberapa hari di papan pemuka untuk penggunaannya yang lebih berkesan – Format mempunyai lebih banyak tetapan daripada kebanyakan pembangun laman web serupa yang lain. Anda mesti mencari beberapa elemen papan pemuka pada mulanya.

Format Papan Pemuka

Bagi pengguna tersebut, yang mempunyai pengalaman bekerja dengan produk serupa, Format akan kelihatan mudah, tetapi sama sekali tidak primitif. Jelas bahawa tumpuan dibuat pada detalisasi pilihan, tetapi tidak pada penyederhanaan global semua elemen. Walau bagaimanapun, antara muka cukup mesra pengguna, walaupun, anda tidak boleh menyebutnya menarik – ia adalah standard, halus dan terperinci. Reka bentuk dan strukturnya menyerupai WordPress, yang akan memenuhi keperluan bahagian khalayak sistem yang berlaku.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Format mempunyai semua yang anda perlukan untuk mempamerkan karya anda dan mengungkap pelbagai peluang. Sistem ini membolehkan membuat portfolio bergaya dengan reka bentuk responsif dan struktur serba boleh. Semasa menyemak imbas ciri sistem, anda pasti akan menyedari bahawa semuanya disesuaikan dengan persembahan gambar dan bahan grafik yang berkesan. Sudah tiba masanya untuk melihat sorotan utama pembangun laman web.

Enjin eCommerce

Format memungkinkan untuk menyatukan kedai web ke laman web portfolio anda untuk menjual karya / perkhidmatan yang anda tawarkan. Tepatnya, mesin menyokong penjualan pelbagai jenis produk (produk fizikal, digital atau perkhidmatan). Sama seperti kedai web lain, ia mempunyai mata wang, penghantaran, pembayaran, item stok, ketersediaan produk dan tetapan SEO. PayPal digunakan untuk menerima pembayaran dalam talian. Anda boleh mengatur pemberitahuan untuk pelanggan dengan senario yang berbeza dan penerimaan mesej mengenai pembelian.

Penyunting Stor Format

Enjin eCommerce pada mulanya membolehkan anda memuat naik 3 produk. Jangan bimbang – anda akan dapat menambahkan jumlah produk tanpa had semasa anda menaik taraf ke salah satu langganan berbayar. Yang penting, produk, gambar dan maklumat akan sesuai dengan gaya portfolio anda secara automatik. Mesin mempunyai papan pemuka yang ringkas dan mudah, yang membolehkan anda mengurus, mengedit dan mengemas kini senarai produk anda dengan mudah pada bila-bila masa sepanjang hari. Selain itu, anda akan dapat mengemas kini pesanan, potongan harga, tetapan laman web am dan reka bentuknya.

Pembuktian Pelanggan

Format memberi banyak perhatian kepada kandungan peribadi. Adalah mungkin untuk membuat proyek untuk kerjasama dengan klien tertentu di Bahagian pembuktian. Apa yang anda boleh lakukan di sini ialah berkongsi galeri pemeriksaan pelanggan peribadi, meninjau maklum balas pelanggan, mengaktifkan muat turun fail, menanda air gambar anda sendiri dan lain-lain. Juga mungkin untuk menyesuaikan hak akses pelanggan untuk melindungi kata laluan berasingan dan memberikan akses individu kepada pengguna tertentu sahaja. Sistem ini juga membolehkan membuat dan mengemas kini galeri pemeriksaan pelanggan secara langsung dari Adobe Lightroom, yang juga menyumbang kepada keselamatan dan kerahsiaan maklumat yang dihantar. Pilihan menggemari gambar diaktifkan juga di sini. Ini bermaksud bahawa anda boleh membiarkan pelanggan menyemak dan memilih gambar portfolio dari mana-mana peranti yang mereka miliki.

Bahagian pemeriksaan pelanggan disembunyikan dari pengguna tersebut, yang tidak mempunyai hak akses. Oleh itu, anda boleh menyimpan galeri, tetingkap pameran laman web untuk kumpulan tertentu atau bahkan memisahkan pelanggan dalam portfolio anda. Ini adalah proses kerja yang mudah. Anda juga dapat menetapkan kata laluan ke halaman web, menyembunyikannya dari menu, menerapkan tanda air pada foto dan video.

By the way, submenu juga disokong. Kerja SEO juga diatur dengan mudah – anda akan dapat mengisi tag meta untuk semua halaman laman web pada satu skrin sahaja. Terdapat peluang untuk menyambungkan Google Analytics, menambah favicon, domain anda sendiri dan perkara standard lain di sini.

Blogging

Mesin blog bersepadu akan membolehkan anda menceritakan kisah tentang diri anda dan kreativiti anda kepada khalayak ramai. Ia mudah dan senang digunakan. Anda boleh meningkatkan portfolio dengan kedai web untuk menjual sebarang gambar, video atau, katakanlah, T-shirt dengan cetakan, cawan, pakaian buatan tangan atau yang lain.

Format Editor Blog

Terdapat juga blog bersepadu yang disesuaikan untuk persembahan foto dan video. Anda juga boleh menambahkan teks standard, walaupun, catatan yang diterbitkan dalam Format kelihatan serupa dengan yang terdapat di majalah dan bukannya di surat khabar. Ia mempunyai fokus yang kuat pada cerita multimedia. Ini disusun secara berbeza daripada sistem lain. Ngomong-ngomong, setiap laman blog dan laman web dapat dirancang secara individu.

Integrasi Akaun Sosial

Untuk mempopularkan dan menyelaraskan portfolio dan nama jenama anda secara umum, Format membolehkan penyatuan akaun media sosial ke dalam projek anda. Perhatian khusus diberikan kepada integrasi suapan Instagram yang memungkinkan untuk menambahkan gambar Instagram anda terus ke portfolio anda. Prosesnya dilakukan secara automatik untuk membolehkan anda mempamerkan karya terbaik anda kepada khalayak sasaran dengan keberkesanan maksimum dan pelaburan masa / usaha minimum.

Sekiranya anda ingin mengukuhkan dan mempromosikan jenama anda, mendapatkan alamat e-mel G Suite-Powered juga pasti akan menjadi bonus juga. Secara amnya, fungsi Format merangkumi semua yang anda perlukan untuk merancang portfolio komersial. Terdapat peluang untuk merancang secara terpisah setiap galeri, menggabungkannya, melindungi dengan kata laluan, membuat bahagian laman web peribadi, menanamkan galeri video, menerima pembayaran dalam talian untuk pelbagai jenis produk, mengurus blog dan berkongsi kandungan ini di rangkaian sosial. Satu-satunya catatan adalah bahawa reka bentuk antara muka boleh menjadi lebih menarik kerana sistem ini dimaksudkan untuk orang kreatif.

SEO

Sejauh kebanyakan portfolio yang dibuat dengan Format dilancarkan dengan tujuan promosi, Pengoptimuman Mesin Pencari yang berkesan sangat penting. Pembangun laman web dilengkapi dengan tetapan SEO yang cukup terperinci yang dapat membantu meningkatkan keterlihatan projek anda di mesin pencari.

Semua tetapan SEO dibahagikan kepada bahagian Global dan Kandungan dan dapat disesuaikan di kawasan yang berasingan. Ini termasuk peluang untuk menentukan tajuk laman web SEO, tajuk halaman utama dan keterangan untuk semua halaman, kata kunci / tag meta dll. Sekiranya anda tidak pasti, sama ada laman web anda dioptimumkan untuk mesin pencari dengan baik, anda akan melihat bar peratusan yang menunjukkan kadar penyelesaian SEO semasa.

Terdapat juga bahagian “Tingkatkan Kandungan SEO Anda”, di mana anda dapat mengetahui petua yang akan membantu anda meningkatkan kedudukan projek anda dalam hasil mesin pencari. Akhirnya, Format menghasilkan peta laman secara automatik, yang menyenaraikan kandungan dan organisasi halaman web anda untuk pengindeksan projek anda dengan lebih baik di enjin carian.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:23
Templat Profesional&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri✘ TIDAK
Penyuntingan Kod:&# x2714; YA

Semua tema Format berdasarkan persembahan galeri visual serba boleh. Mereka dibahagikan kepada 6 jenis, iaitu skrin penuh, tayangan slaid, berjubin, menegak, mendatar dan Premium. Setiap kategori merangkumi beberapa variasi persembahan susun atur yang dipilih. Secara keseluruhan, terdapat 23 tema yang berbeza di sini, yang berorientasi pada persembahan gambar yang menarik. Semua templat responsif, yang bermaksud bahawa mereka betul-betul menampilkan kandungan di layar desktop dan mudah alih.

Setiap tema ditawarkan dalam beberapa skema warna – terang, terang, gelap dan lain-lain. Walaupun, anda boleh mengatur skema warna laman web secara terperinci. Bonus yang menyenangkan adalah peluang untuk menyesuaikan templat dan reka bentuk setiap halaman secara berasingan. Dengan kata lain, anda akan dapat merancang laman web dengan cara yang berbeza, misalnya, pelbagai kategori foto: masih hidup dalam satu gaya dan potret dalam gaya yang lain, secara visual menonjolkan perbezaan di antara mereka.

Anda boleh melihat pratonton reka bentuk skrin penuh. Kualitinya berada pada tahap yang layak. Ini tidak membuat anda terkesan dengan penyelesaian yang luar biasa, tetapi sepenuhnya memenuhi harapan dari pembina laman web portfolio niche. Sukar untuk menambahkan sesuatu pada set templat visual – Format menawarkan pilihan paparan luar kotak untuk semua format persembahan gambar yang ada.

Format templat

Anda boleh menyediakan menu laman web (kedudukan dan ketinggianhalaman galeri (navigasi, paparan gambar skrin penuh, animasi peralihan dan kelajuannya, lakaran kecil), fon dan warna hampir semua elemen laman web. Adalah mungkin untuk memilih susun atur gambar / ukuran / jarak, kedudukan pautan dan penjajaran teks untuk halaman koleksi. Anda akan dapat melihat hasilnya dalam format laman web standard dan mudah alih, sambil berusaha mengembangkannya.

Semasa menyiapkan reka bentuk projek anda, anda juga berpeluang mengakses editor laman web. Di sinilah anda dapat menambahkan logo dan tajuk laman web, menyesuaikan setiap warna dan gambar latar belakang laman web, memilih fon dan menetapkan jenis dan ukuran jenis, pautan ke profil rangkaian sosial anda, memperibadikan nama domain laman web dan favicon dll..

Pengguna, yang memiliki kemahiran pengekodan, akan senang mendapatkan akses ke penyunting kod perkhidmatan, di mana mereka akan dapat mengedit kod halaman web apa pun, menggunakan pengetahuan HTML / CSS / JavaScript mereka. Ini memungkinkan untuk mengubah reka bentuk laman web secara manual dan mengintegrasikan aplikasi atau tambahan pihak ketiga melalui penyatuan kod.

Penyunting Kod Format

Secara amnya, ini hanyalah sebahagian kecil dari tetapan reka bentuk Format. Sekiranya anda mahu, anda dapat menyesuaikan ukuran, reka bentuk, warna ikon rangkaian sosial, format pautan, judul dan teks standard, warna setiap elemen laman web, ukuran dan lain-lain. Detalisasi begitu luas sehingga terdapat risiko tersesat dalam kemungkinan pengubahsuaian dan dapatkan reka bentuk yang biasa-biasa saja dalam hasilnya. Ini belum lagi faedah penyuntingan kod manual yang diperkenalkan. Untuk menyesuaikan gaya dan struktur portfolio, Format pasti merupakan penyelesaian yang hebat.

4. Sokongan Pelanggan

Sokongan teknologi format diedarkan di antara beberapa negara dari berbagai belahan dunia, yang memungkinkan untuk memastikan sokongan pelanggan 24/7. Anda boleh berkomunikasi dengan mereka melalui e-mel atau tetingkap sembang langsung. Pengurus mesra pengguna. Mereka bertindak balas dengan cepat dan profesional.

Pusat Bantuan disusun dengan baik dan mempunyai pelbagai bahagian dengan penerangan terperinci mengenai setiap tindakan yang harus anda lakukan dalam sistem. Terdapat juga carian kata kunci di sini.

5. Dasar Penentuan Harga

Format tidak mempunyai rancangan percuma. Percubaan 14 hari akan membolehkan anda menguji semua ciri sistem dan mengambil keputusan mengenai perlunya memperpanjang perkhidmatan yang disiratkan oleh salah satu rancangan berbayar (harga ditentukan untuk langganan tahunan):

Dasar Penetapan Harga

 • Peminat, $ 6 / bln – 100 gambar, 3 produk kedai, 15 halaman;
 • Pro, $ 12 / bln – 1000 gambar, 20 produk kedai, halaman tanpa had dan catatan blog, 5000 gambar bukti, domain percuma, penyuntingan kod tersuai;
 • Tanpa had, $ 25 / bln – gambar tanpa had, produk kedai tanpa had, halaman dan catatan blog tanpa had, gambar bukti tanpa had, tema domain dan premium percuma, penyuntingan kod tersuai.

Bayaran bulanan akan meningkat 30%. Pembayaran diterima melalui MasterCard, PayPal dan Visa. Sistem ini mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari, bermula dari hari pembayaran. Sistem ini juga memungkinkan untuk mendapatkan bantuan penyediaan laman web selama 30 minit dengan Pakar Format dengan harga $ 50.

Secara amnya, kos Format dapat dibandingkan dengan pembangun laman web yang lain. Mustahil untuk menyebutnya mahal atau murah. Perkhidmatan ini harus dipilih bukan berdasarkan kriteria kos, tetapi sesuai dengan keperluan anda.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Format pasti pembina laman web portfolio khusus yang bagus. Ia mempunyai semua yang anda perlukan untuk persembahan gambar yang menarik.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Ketersediaan blog dan kedai dalam talian bersepadu;
&# x2714; Fokus yang tinggi terhadap perlindungan hak cipta privasi dan galeri;
&# x2714; Tetapan galeri yang fleksibel, peluang untuk menyatukannya dalam koleksi;
&# x2714; Peluang penyuntingan kod halaman web.
Design Reka bentuk antara muka papan pemuka tidak mempunyai daya tarikan estetik;
✘ Penyesuaian templat sangat kuat, tetapi tidak begitu difahami.

Secara amnya, Format adalah produk khusus. Penggunaannya relatif mudah dan tidak mempunyai kelemahan fungsi yang jelas. Sebaliknya, ia dilengkapi dengan komuniti pengguna dan perspektif yang luas.

Pokoknya

Format adalah perkhidmatan berkualiti yang digunakan untuk membuat portfolio. Ini akan berguna untuk seniman, jurugambar, wakil perniagaan pemodelan, arkitek, pereka dan juga untuk semua orang, yang perlu mempersembahkan sesuatu melalui galeri gambar.

Pembina laman web tidak boleh disebut sebagai yang terbaik di ceruk kerana terdapat banyak pesaing yang layak, yang dapat menyelesaikan tugas yang sama dengan kos yang sama atau lebih murah. Adakah Format layak digunakan? Ya, ini memang menarik bagi anda setelah anda menerokainya sendiri. Anda mungkin akan berpuas hati dengan kualitinya, jika anda suka antaramuka. Fungsi perkhidmatan tidak akan mengecewakan anda.

Cuba Format Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map