Semakan Jimdo

Jimdo – adalah pembangun laman web yang maju, yang merangkumi kemudahan penggunaan, sifat intuitif dan kemampuan. Dibuat pada tahun 2007, sistem ini tidak berhenti pada pencapaian semasa dan terus bertambah baik untuk memberikan pengalaman membina web yang sempurna kepada penggunanya. Dengan kepakaran lebih dari 12 tahun, sistem ini kini dapat memiliki berjuta-juta laman web berkualiti tinggi dengan prestasi yang sangat baik.


Dorongan untuk peningkatan adalah salah satu ciri khas pembangun laman web. Pengenalan Jimdo Dolphin adalah satu lagi langkah untuk menyatukan kesempurnaan dengan prestasi yang unggul. Alat ini banyak ditawarkan kepada anda sekarang, menjadi destinasi sehenti bagi pengguna, yang menghargai masa dan kualiti di atas segalanya.

Pengguna Jimdo telah memperhatikan bahawa pembangun laman web menjadi lebih senang dan senang digunakan, apatah lagi peningkatan fungsi. Ini membolehkan membuat pelbagai jenis laman web, termasuk laman web portfolio, kedai dalam talian dan halaman arahan. Jimdo Dolphin memberi kesan positif terhadap hasilnya. Oleh itu, mari kita uji pembangun laman web sekarang untuk melihat apa yang tersembunyi di belakangnya.

1. Kemudahan Penggunaan

Setelah melengkapkan borang pendaftaran asas, anda akan ditawarkan untuk memilih antara dua cara membina laman web. Ini adalah Editor Jimdo Klasik dan alat Jimdo Dolphin yang maju. Kedua-dua pilihan ini patut diberi perhatian kerana sifat, kemudahan dan kemudahan penggunaan web mereka yang intuitif.

Bagi pengguna tersebut, yang berhasrat melancarkan projek berskala lebih besar, sistem ini siap menawarkan Pencipta Jimdo yang klasik namun diperbaharui yang dilengkapi dengan pilihan seret dan lepas yang intuitif dan teratur. Membangun dan mengurus laman web sangat mudah di sini dan bahkan pemula tidak akan menghadapi masalah ketika mengerjakan projek. Penyunting laman web WYSIWYG yang intuitif tidak memerlukan pengguna mengetahui bahasa pengaturcaraan untuk membuat sesuatu berjalan lancar. Antaramuka cukup bersih dan intuitif.

Penyunting Jimdo

Sebenarnya, antara muka Jimdo agak menyerupai antara muka Weebly dan Wix dengan papan pemuka berasingan di mana anda boleh menguruskan perkara seperti domain, penyumbang, SEO dan pelbagai aplikasi. Ini cukup senang dan difahami oleh semua orang. Satu-satunya kekurangan dari Jimdo Editor klasik adalah bahawa ia tidak mempunyai pilihan pratonton. Ini bermaksud bahawa anda tidak akan dapat melihat pengeditan yang anda buat dalam proses. Sebaliknya, anda perlu menerbitkan laman web untuk melihat hasilnya.

Jimdo Dolphin

Kaedah cemerlang lain untuk mendapatkan laman web siap pakai adalah dengan menggunakan alat Jimdo Dolphin canggih yang baru, yang telah mempermudah keseluruhan proses pembuatan laman web. Malah pengguna yang tidak berpengalaman, yang sama sekali tidak pernah terlibat dalam pembinaan laman web, boleh membuat laman web dalam beberapa minit sahaja.

Penyunting Jimdo Dolphin

Alat ini akan sangat membantu pengguna tersebut, yang memerlukan laman web perniagaan standard atau projek satu halaman. Ini sangat mudah kerana sistem akan menghasilkan laman web yang diperibadikan secara automatik untuk anda berdasarkan jawapan kepada soalan berkaitan perniagaan yang disediakan.

Anda pada mulanya akan diminta untuk memilih jenis laman web yang anda perlukan (sama ada peribadi atau perniagaan). Setelah itu, anda mesti membuat nama laman web anda, dengan menggunakan sistem mana yang akan mencari maklumat berkaitan perniagaan yang ada di web. Sekiranya anda mempunyai akaun Facebook, anda akan ditawarkan untuk menyambungkannya ke laman web anda agar perkhidmatan dapat menggunakan data, ketika membuat laman web untuk anda. Selain daripada itu, anda akan ditawarkan untuk memilih industri yang anda mahir. Pilihannya akan mempengaruhi koleksi templat laman web khusus yang perlu anda pilih.

Memuat naik logo adalah langkah seterusnya yang akan menjadikan laman web anda lebih diperibadikan, mewakili jenama anda. Pilihan yang menarik adalah pilihan yang membolehkan menghubungkan akaun Instagram anda (jika ada) ke laman web untuk memberikannya ciri khas jenama anda. Langkah terakhir adalah memilih gaya di mana laman web anda akan dibuat dan nama domain. Itu sahaja – Jimdo Dolphin akan menguruskan yang lain! Hanya dalam beberapa saat, anda akan melihat laman web siap pakai anda dengan kandungan yang disediakan secara lalai. Terserah anda untuk menggantinya dengan yang anda sendiri (jika anda mempunyai keinginan sedemikian), tambahkan foto dan kandungan lain yang ingin anda paparkan di laman web anda.

Seluruh proses tidak akan memakan masa lebih lama daripada setengah jam, tetapi hasilnya pasti akan menarik perhatian anda. Laman web anda akan mempunyai reka bentuk moden, memberikan semua maklumat yang diperlukan di satu tempat. Cubalah pilihan ini untuk memastikan bahawa membina laman web tidak pernah semudah ini!

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Ketika turun ke dasar, Jimdo adalah serupa dengan pesaingnya – ini memungkinkan pengguna untuk menyesuaikan templat siap pakai menggunakan alat dan widget penyuntingan bawaan. Mengenai loceng dan wisel, saya ingin menunjukkan kemampuan blog dan eCommerce mereka.

Blogging

Dengan Jimdo, anda boleh membuat catatan blog dinamik yang menawarkan pelbagai interaksi pengguna: muat turun fail (FYI: anda boleh mengaktifkan penyegerakan dengan akaun Dropbox anda), widget / HTML tersuai, borang, Peta Google, animasi kilat (fail .swf), reka bentuk blog responsif, menyusun catatan mengikut teg dan kategori, tetapan SEO lanjutan untuk setiap siaran dan banyak lagi. Anda boleh membuat draf, tetapi tidak ada catatan yang dijadualkan di sini.

Penyunting Blog Jimdo

Tidak perlu membuat blog yang terpisah, jika anda memerlukannya – ia sudah disertakan dengan laman web anda dan anda hanya perlu menghidupkannya semasa proses reka bentuk web. Inilah cara anda memasukkan blog yang disesuaikan dengan baik ke dalam laman web anda. Setelah diaktifkan, mulailah menulis catatan dan menambahkan foto, video dan kandungan lain. Untuk semua pengguna yang bersedia melancarkan blog, Jimdo menawarkan alat penyuntingan pos yang mudah digunakan untuk menambahkan modul baru. Oleh kerana itu, anda boleh mengintegrasikan semua kandungan dari laman web Jimdo anda terus ke siaran, sama ada teks, galeri gambar, video, widget atau bahkan produk dari kedai dalam talian anda. Ini adalah ciri unik untuk pembangun laman web. Akhirnya, teruskan untuk berkongsi catatan anda dalam talian!

e-dagang

ECommerce Jimdo juga sangat disesuaikan. Terdapat banyak harta tanah untuk dikonfigurasi di sini: paparan produk, cukai (anda boleh menetapkan kadar cukai individu untuk setiap produk), ketersediaan barang, kos penghantaran dan perihalan masa, sambungan akaun Stripe dan PayPal, pembatalan dan pemulangan, penghormatan khas dan e-mel pengesahan / pesanan pembayaran lengkap dll.

Kedai Lumba-lumba Jimdo

Bagi pengguna tersebut, yang menginginkan pengalaman membina laman web eCommerce yang mudah namun berkesan, Jimdo menawarkan satu set alat klik untuk edit, templat eCommerce unik dan disesuaikan, penyesuaian penghantaran, alat SEO canggih untuk promosi kedai web yang berkesan dan bahkan templat pesanan e-mel ke permudahkan proses pesanan untuk pelanggan. Melancarkan laman web eCommerce dengan Jimdo hanya memerlukan beberapa minit, sementara menguruskannya tidak memerlukan banyak usaha dan masa juga. Anda akan belajar bagaimana menyesuaikan perbelanjaan penghantaran, membuat kod diskaun, menjejaki senarai inventori dan nuansa lain semasa proses pembuatan web. Jimdo juga menawarkan aplikasi percuma untuk iOS dan Android yang membolehkan menguruskan kedai dalam talian anda di mana sahaja. Itu sangat senang dan sederhana!

Baca juga:
Membina laman web eCommerce dari sifar – tutorial lengkap pembuatan kedai dalam talian untuk pemula.

SEO

Jimdo dioptimumkan SEO sejak awal, tetapi pembangun sistem berusaha sedaya upaya untuk memperkenalkan alat yang lebih maju yang memungkinkan untuk meningkatkan hasil mesin pencari laman web anda. Pengguna dapat menambah dan mengedit tag meta (tajuk, keterangan) dan menyesuaikan URL halaman tersuai. Pengguna JimdoPro dan JimdoBusiness boleh mengganti nama halaman yang dihasilkan secara automatik dan menentukan URL halaman yang tepat (saya harap itu dapat dilakukan oleh semua pengguna).

Terlebih lagi, pemilik pakej Perniagaan dan Platinum mempunyai akses ke tetapan SEO lanjutan seperti tag meta robot (noindex, nofollow, dan noopener). Mereka membenarkan mengawal interaksi mesin pencari dengan laman web. Akhirnya, Jimdo menyokong pengalihan URL dan membantu pemula melakukan pengubahsuaian asas SEO dengan bantuan add-on RankingCoach.

Sokongan pelbagai bahasa

Antara muka klasik Jimdo kini menyokong lapan bahasa, sementara editor itu sendiri menyokong bahasa pilihan anda. Anda boleh membuat laman web berbilang bahasa di sini, tetapi ini memerlukan sedikit usaha dan masa.

Laman web pelbagai bahasa Jimdo

Pilihan Integrasi

Pembangun laman web tidak mempunyai gedung aplikasi yang bersepadu, tetapi ia membolehkan penyatuan beberapa perkhidmatan pihak ketiga seperti tiket Eventbrite, Tidio Live Chat, infografik Infogr.am, platform media sosial dan banyak lagi. Penyematan video YouTube dan galeri foto yang banyak tersedia dalam stok menyumbang kepada kemudahan proses reka bentuk web.

Pencipta Logo Jimdo

Jimdo baru-baru ini memperkenalkan Pencipta Logo canggihnya yang memungkinkan untuk membuat dan memuat naik logo perniagaan anda ke laman web. Alat baru benar-benar percuma untuk semua orang dan tidak memerlukan banyak masa untuk menggunakannya. Ini kerana Pencipta Logo menggunakan teknologi pintar, yang membolehkan anda merekabentuk logo terbaik untuk syarikat anda, yang akan menonjolkan identiti jenama anda, menjadikannya dikenali dan cemerlang.

Secara keseluruhan, memerlukan beberapa minit untuk membuat logo anda sendiri. Cukup berikan nama perniagaan anda dan pilih ikon, susun atur, fon dan warna tersuai yang akan ditawarkan alat ini secara lalai. Berdasarkan pilihan anda, Pencipta Logo akan menghasilkan satu set gaya yang paling sesuai dengan perniagaan anda. Pilih yang paling anda sukai dan mulailah menyesuaikan elemen logo. Sebaik sahaja anda selesai, muat turun logo anda dan cepat menggunakannya di kad perniagaan, laman web, saluran media sosial dan sumber lain. Itu sangat mudah, cepat dan senang.

Penjana Teks Perundangan Bersepadu

Pembangun laman web kini memungkinkan untuk menggunakan Penjana Teks Undang-undang terpadu, yang membolehkan secara automatik mendapatkan Dasar Privasi dan Cetakan yang mematuhi undang-undang secara automatik. Tidak perlu lagi khawatir dengan peraturan GDPR baru kerana platform Jimdo telah bekerjasama dengan Trusted Shops untuk menjadikan kepatuhan undang-undang menjadi tidak rumit. Kemas kini baru memungkinkan untuk membuat dan mengemas kini teks undang-undang untuk projek anda, tetap fokus pada pengembangan perniagaan anda.

Tambahan Penjana Teks Undang-undang yang maju kini boleh digunakan untuk rancangan Tumbuh dan rancangan Tanpa had baru di EU. Ia disatukan dengan lancar ke dalam projek anda selepas penyediaannya. Untuk menggunakan alat tambah, anda hanya perlu menjawab beberapa soalan untuk membolehkan penjana automatik membuat Dasar Privasi dan Jejak yang disesuaikan berdasarkan perincian yang dihantar. Ini mudah dan pantas. Yang penting, teks anda benar-benar mematuhi GDPR kerana jaminan Kedai Dipercayai.

Pilihan Penyenaraian Perniagaan

Satu lagi kemuncak Jimdo adalah pilihan Penyenaraian Perniagaannya, yang kini tersedia untuk Pelan Berkembang dan Tanpa Had. Alat ini membolehkan mendaftar dan mengemas kini perniagaan anda secara langsung di Papan Pemuka laman web anda. Sebaik sahaja anda melakukannya, ia akan diselaraskan secara automatik dengan lebih daripada 10 platform penyenaraian dalam talian yang popular dan dipercayai, termasuk Perniagaan Saya di Google, Peta Google, Foursquare, Bing dan Facebook. Senarai platform, ditentukan oleh lokasi anda.

Ciri baru dikembangkan dengan kerjasama syarikat pemasaran lokasi terkenal – Uberall. Ini membantu memastikan data yang dihantar tetap konsisten di web, meningkatkan keseluruhan kedudukan mesin pencari, meningkatkan asas pelanggan dan hanya memberikan perniagaan anda yang berwibawa dan profesional.

Untuk menggunakan ciri ini dan memasukkan perniagaan anda dengan direktori dalam talian tempatan yang popular, anda hanya perlu log masuk ke akaun Jimdo dan mengakses Papan Pemuka, di mana anda akan menemui bahagian “Senarai Perniagaan”. Setelah itu, isi maklumat perniagaan anda, klik butang “Kemas kini Semua Platform” dan tunggu sehingga sistem akan secara automatik menambah / mengemas kini maklumat perniagaan anda ke semua platform yang disenaraikan.

Sekiranya anda ingin mengawal penarafan perniagaan anda, sistem memberikan akses ke bahagian Statistik. Di sinilah anda dapat memantau sumber dari mana pengguna datang ke laman web anda, platform yang mereka gunakan untuk tujuan ini, turun naik lalu lintas keseluruhan dan parameter penting lain.

Statistik Laman Web

Jimdo membenarkan menghubungkan Google Analitis ke laman web siap pakai anda untuk mengumpulkan statistik terperinci mengenai projek dan prestasinya. Ini akan memberi anda pemahaman yang lebih baik mengenai tingkah laku pengunjung anda, lokasi dari mana mereka datang, ciri-ciri laman web yang paling mereka minati, kadar penjualan dan penukaran, trend pengunjung dalam jangka masa tertentu, jumlah masa yang diluangkan oleh pengguna di halaman laman web yang berbeza, peratusan pengunjung tetap dan pendatang baru dll.

Perlindungan Kata Laluan

Sekiranya anda mahu, anda boleh melindungi seluruh laman web atau halamannya yang berasingan dengan kata laluan. Kekuatan dan jenis perlindungan bergantung pada rancangan Jimdo yang akan anda jalani, tetapi sangat mungkin untuk membuat beberapa halaman yang dilindungi kata laluan dengan kata laluan individu di sini.

Pensijilan SSL

Semua laman web Jimdo dienkripsi dengan selamat dengan Sijil SSL yang boleh dipercayai. Ini sangat penting untuk semua jenis projek, termasuk kedai dalam talian. Sijil menyulitkan semua maklumat yang dihantar ke dan dari laman web, yang sangat penting bagi laman web yang menerima pembayaran dengan kad kredit.

Ciri-ciri Jimdo Dolphin

Antara muka Jimdo Dolphin ringkas, mesra pengguna dan menyenangkan. Tidak ada yang akan mengalihkan perhatian anda di sini – semua elemen ada di tempat mereka. Sistem ini tidak dibanjiri dengan pertanyaan, perincian dan tingkap tambahan. Ini betul yang diperlukan dan dihargai oleh pemula.

Mengenai kerumitan set fitur, Jimdo Dolphin sangat mudah dan senang. Pada mulanya anda mendapat akses ke layar, di mana anda akan melihat sejenis “soal selidik” mengenai perniagaan anda. Anda diminta untuk menghantar maklumat perniagaan anda, memberikan akaun rangkaian sosial, maklumat hubungan dll.

Sistem, yang disertakan dengan alat AI bersepadu, akan menganalisis data yang dihantar untuk memilih reka bentuk yang paling sesuai dan membuat laman web untuk anda hanya dalam beberapa minit. Apa yang harus anda lakukan selanjutnya adalah mengganti foto yang tersedia dengan foto anda sendiri, menambahkan fail teks dan media serta memeriksa maklumat yang awalnya anda berikan. Ini tidak memerlukan banyak masa tetapi memastikan hasil yang baik.

Perlu diingat bahawa laman web Dolphin berasaskan blok. Untuk menyesuaikan laman web, anda harus menambahkan blok baru, menggantinya dan menyesuaikan kedudukannya, menyalin dan menghapusnya untuk membentuk susun atur yang diperlukan. Senarai jenis blok yang tersedia adalah seperti berikut: sampul, kira-kira, teks, gambar, lajur, senarai, muzik, kenalan. Setiap kategori mengandungi sekitar selusin varian reka bentuk blok.

Blok Jimdo Dolphin

Untuk mengedit kandungan, anda hanya perlu mengklik elemen tersebut. Anda akan mendapat satu set pilihan pengubahsuaian bergantung pada jenisnya, baik itu editor teks, menu pilihan gambar, pilihan yang memungkinkan untuk menambahkan pautan, trek video atau muzik. Setiap blok mempunyai tetapannya, yang memungkinkan untuk memilih kumpulan elemen yang ditampilkan (butang, teks, logo, foto / video, bar sosial dll.). Penting untuk menyebut kelajuan tinggi bekerja dengan editor – prosesnya sangat lancar dan tidak ada kelewatan tindak balas antara muka. Kami juga menyukai fon yang ditawarkan sistem – sesuai dengan konsep laman web yang dibuat.

Dengan menggunakan aplikasi Jimdo Boost mudah alih, anda dapat memperoleh data lalu lintas laman web yang terperinci (pengguna yang mengunjungi laman web anda, lokasi mereka dan jumlah paparan) dan cadangan berguna mengenai promosi laman web yang berkesan. Reka bentuknya kelihatan menarik. Data dimuat dari Google Analytics.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:20
Templat Profesional:&# x2714; YA
Tema Percuma:&# x2714; YA
Reka bentuk adaptif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:✘ TIDAK
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA

Jimdo menawarkan lebih dari 30 templat yang dapat disesuaikan dan pra-reka yang digunakan baik untuk laman web yang dibuat dengan Jimdo Dolphin dan untuk yang dilancarkan dengan editor laman web standard. Setiap templat baru hadir dalam pelbagai variasi pra-gaya.

Pengguna, yang akan bekerjasama dengan Jimdo Creator, mempunyai pilihan penyesuaian reka bentuk yang lebih luas. Mereka mungkin melayari pelbagai templat untuk pelbagai jenis laman web, termasuk blog, kedai dalam talian, portfolio, perniagaan dan lain-lain. Namun, ini tidak bermaksud bahawa anda boleh menggunakan templat ini secara eksklusif untuk membina laman web jenis ini. Anda dapat mengambil salah satu daripadanya dan menyesuaikannya dengan keperluan reka bentuk web anda. Semasa memperibadikan tampilan laman web anda, anda akan melihat togol “Style by Element”. Togol ini membolehkan anda memilih antara menerapkan perubahan pada satu elemen atau semua elemen jenis tersebut di seluruh laman web. Tombol berkuasa ini membantu anda mengelakkan banyak kerja manual.

Semua templat yang ditawarkan sistem responsif dan dapat diubah selama proses reka bentuk web tanpa risiko kehilangan konten yang telah Anda kirimkan. Terlebih lagi, jika anda mengetahui satu atau dua perkara mengenai pengekodan, anda boleh membuat templat unik untuk laman Jimdo anda menggunakan Antaramuka Templat Tersuai mereka (penyunting HTML / CSS + pengurus fail). Ini adalah ciri unik yang tidak dapat dibanggakan oleh kebanyakan pembangun laman web.

Jimdo Dolphin tidak menawarkan prosedur pemilihan templat standard. Setelah anda mendapatkan akses ke wizard dan menjawab soalan utama yang dihasilkan oleh sistem untuk anda (termasuk jenis dan gaya laman web yang anda sukai), anda akan ditawarkan templat yang dipilih oleh sistem khusus untuk laman web anda. Anda harus mengganti kandungan yang ada dengan kandungan anda sendiri, memuat naik logo, gambar, fail media dan kemudian menerbitkan projek siap pakai.

Penyunting Reka Bentuk Jimdo Dolphin

Penyesuaian laman web yang dibuat dengan Dolphin hanya memerlukan beberapa minit kerana sistem ini dimaksudkan untuk pemula, yang tidak tahu banyak mengenai reka bentuk laman web dan, oleh itu, tidak memerlukan alat penyesuaian yang rumit. Dalam kebanyakan kes, pengguna dapat bereksperimen dengan kandungan, skema warna, gaya dan latar belakang, tanpa meneroka pilihan penyesuaian sistem yang mendalam. Sangat menarik untuk menunjukkan bahawa AI memilih palet warna laman web bergantung pada skema warna logo dan foto yang dimuat naik. Sekiranya anda mahu, anda boleh menukar warna secara manual dalam penyunting, setelah memilih salah satu daripada selusin pratetap.

Laman web dibuat kedua-duanya dengan Jimdo dan Dolphin klasik dioptimumkan untuk paparan mudah alih secara lalai. Apa sahaja peranti mudah alih yang akan digunakan pelanggan anda untuk melayari laman web, ia akan menyesuaikan diri dengan ukuran skrin, resolusi dan kemampuan skripnya secara automatik tanpa perlu mengubah sesuatu atau membuat versi mudah alih yang terpisah dari laman web anda. Reka bentuk yang responsif memberikan laman web anda yang bergaya dan fungsi canggih.

4. Sokongan Pelanggan

Jimdo mempunyai yang cemerlang Pusat Sokongan menawarkan pelbagai bentuk sokongan, dari tutorial asas hingga sembang langsung. Pangkalan pengetahuan mereka agak berguna dan senang dilayari. Saya juga suka bahasanya yang sederhana.

Untuk kemudahan pengguna, semua soalan dan topik yang terdapat di pangkalan pengetahuan dibahagikan kepada kategori tematik, termasuk Asas, Reka Bentuk, Domain dan E-mel, Blogging, Kedai, Pengoptimuman Mesin Pencari, Akaun dan Soalan Lazim. Terdapat pilihan penapis carian yang mempermudah pencarian maklumat yang diperlukan. Anda juga boleh menonton tutorial video untuk mengetahui cara membina laman web Jimdo dari awal. Pembangun laman web mempunyai saluran YouTube sendiri dengan banyak video yang menangani nuansa bekerja dengan sistem. Saluran ini sentiasa dikemas kini dengan tutorial video baru untuk membantu anda memulakannya dengan mudah.

Keutamaan sokongan pelanggan bergantung pada rancangan yang dilanggan pengguna. Tidak ada sokongan pelanggan untuk pengguna akaun percuma. Pengguna akaun Pro dibekalkan dengan sokongan Pro yang ditawarkan oleh penutur asli bahasa Inggeris yang bekerja untuk sistem ini dalam 1-2 hari setelah mereka meninggalkan permintaan. Pasukan Sokongan menjawab semua soalan secara langsung dan bekerjasama dengan pengguna untuk mencari penyelesaian terbaik untuk masalah tersebut. Pengguna akaun Perniagaan dan Premium ditawarkan sokongan Premium eksklusif, mendapat balasan dari penutur asli bahasa Inggeris dalam masa 2-4 jam pada hari bekerja setelah permintaan dibuat.

5. Dasar Penentuan Harga

Sama seperti pembangun laman web lain, Jimdo menawarkan akaun asas percuma yang membolehkan anda melihat bagaimana perkhidmatan ini berfungsi. Selain mendapat ciri sistem asas, anda juga akan menggunakan ruang cakera 500 MB, lebar jalur 2GB, penyulitan HTTPS dan subdomain. Anda juga boleh memaparkan dan menjual hingga 5 item dalam rancangan ini.

Harga Pencipta Jimdo

RancangKosciri-ciri
Pro:$ 7.50 / bln✓ Penyimpanan 5 Gb;
✓ Lebar Jalur 10 Gb;
✓ Domain sendiri.
Perniagaan:$ 20 / bln✓ Penyimpanan Tanpa Had;
✓ Lebar Jalur Tidak terhad;
✓ Pengalihan URL.
SEO Plus:$ 30 / bln✓ Semua ciri Jimdo;
✓ kedudukan Jurulatih.
Platinum:$ 40 / bln✓ Semua ciri Jimdo;
✓ Ulasan laman web pakar.

Untuk menyambungkan domain anda sendiri serta membuka lebih banyak ciri dan meningkatkan storan, anda harus membeli Pro ($ 10 / bln), Perniagaan ($ 20 / bln), SEO Plus ($ 30 / bln) atau Platinum ($ 40 / bulan) mo) rancangan. Pro Plan adalah pilihan yang baik untuk kreatif, freelancer dan blogger, yang tidak mempunyai pengalaman membina laman web yang mencukupi untuk membuat laman web yang lengkap. Rancangan Perniagaan berfungsi paling baik untuk pengusaha dan pemilik kedai web. Langganan SEO Plus akan menjadi pilihan yang baik bagi pengguna tersebut, yang prihatin dengan kedudukan mesin pencari Google laman web mereka, sementara Pelan Platinum yang maju terbukti menjadi penyelesaian utama untuk laman web profesional atau kedai dalam talian.

Semua rancangan Jimdo (termasuk yang percuma) mempunyai pilihan blog, templat profesional, alat media sosial bersepadu, pengoptimuman mudah alih, pilihan penyematan video, penyulitan HTTPS, galeri gambar. Mereka membenarkan penambahan peta Google, borang hubungan dan mengubah kod laman web – satu set standard yang cukup untuk pembangun laman web moden. Tidak ada yang mengejutkan.

Sekiranya anda merancang untuk menggunakan Jimdo Dolphin untuk menyelesaikan tugas membina laman web yang serius, maka rancangan Main percuma dengan sekatannya tidak akan berfungsi dengan baik untuk anda. Sebaliknya, masuk akal untuk meningkatkan ke salah satu rancangan berbayar yang ditawarkan oleh sistem. Oleh itu, anda boleh memilih dari rancangan Mula ($ 9 / bln), Tumbuh ($ 15 / bln), eCommerce ($ 19 / bln) atau Tanpa Had ($ 39 / bln) yang ditagih setiap tahun.

Harga Jimdo Dolphin

RancangKosciri-ciri
Mulakan:$ 9 / bln✓ Domain Sendiri;
✓ Sokongan premium.
Tumbuh:$ 15 / bln✓ Domain Sendiri;
✓ Pengoptimuman enjin carian;
✓ 5 alamat e-mel pemajuan.
e-dagang:$ 19 / bln✓ 0% komisen;
✓ Produk tanpa had.
Tidak terhad:$ 39 / bln✓ Sokongan barisan pertama;
✓ Halaman web tanpa had.

Pelan Permulaan berfungsi paling baik untuk projek peribadi atau kreatif. The Grow Plan adalah pilihan yang lebih baik untuk syarikat dan usahawan, yang memerlukan laman web profesional. Pelan eCommerce tentu saja bagus untuk melancarkan kedai dalam talian, sementara Pelan Tanpa Had adalah penyelesaian utama untuk membina semua jenis laman web yang memerlukan set alat yang lengkap. Semua rancangannya bebas iklan dan menawarkan domain percuma untuk tahun pertama penggunaan, sambungan alamat e-mel, ruang cakera dan lebar jalur tanpa had, penyulitan HTTPS, statistik laman web.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Jimdo adalah pembangun laman web yang ringkas namun berkesan dan berkualiti tinggi. Sama seperti sistem lain, ia mempunyai kelebihan dan kekurangan yang mempengaruhi pengalaman membina web yang mungkin anda peroleh ketika menggunakan perkhidmatan ini. Mari kita perhatikan lebih dekat kebaikan dan keburukan utama sistem ini.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Anda boleh mula membina laman web walaupun tanpa mendaftar dengan sistem.
&# x2714; Kemudahan penggunaan, fungsi dan kemudahan untuk semua orang.
&# x2714; Dua cara untuk membuat laman web – Penyunting Standard dan Jimdo Dolphin.
&# x2714; Pusat Sokongan Pelanggan yang Kuat.
&# x2714; SEO yang berkualiti.
&# x2714; Templat sedia mudah alih responsif.
&# x2714; Enjin blogging dan eCommerce.
✘ Kurang fleksibiliti templat.
✘ Pilihan pengurusan pengguna tidak mencukupi.
Ability Ketidakupayaan untuk menambah pelbagai penyumbang laman web

7. Pesaing

Jimdo tidak diragukan lagi adalah pembangun laman web yang berkualiti, yang diminati oleh pemula dan profesional reka bentuk web. Penyunting Standard dan Dolphin memungkinkan penyesuaian laman web yang pelbagai dan memenuhi keperluan pengguna. Pada masa yang sama, terdapat pembangun laman web yang dapat mengatasi beberapa tugas yang jauh lebih baik daripada Jimdo. Lihat sahaja perbandingan terperinci Jimdo dengan pesaing utamanya untuk memahami maksud saya.

Jimdo vs WordPressWeebly vs JimdoWix vs JimdoSquarespace vs Jimdo

Pilihan pembangun laman web yang paling sesuai mungkin bergantung pada pelbagai faktor – luangkan masa anda untuk memilih perkhidmatan yang paling sesuai untuk keperluan reka bentuk web khusus anda.

Kesimpulannya

Jimdo pada mulanya diciptakan dengan satu-satunya tujuan – untuk mewujudkan persekitaran pembinaan web yang menyenangkan, mudah dan selesa untuk semua kategori pengguna, tanpa mengira tahap kemahiran dan kepakaran mereka. Ini adalah pembangun laman web yang mapan yang memberi kuasa kepada sekitar 20 juta laman web dari hampir setiap negara di planet ini. Ia mempunyai platform blog dan eCommerce yang baik. Ia sesuai untuk membuat blog peribadi, laman web korporat, kedai web dan projek lain.

Sekiranya anda berhasrat untuk membuat laman web promo sederhana dengan set ciri standard, maka alat Jimdo Dolphin lanjutan adalah pilihan terbaik untuk anda. Ini adalah versi ringkas pembangun laman web, yang membolehkan membina laman web yang anda perlukan dalam masa kurang dari 5 minit. Cukup jawab soalan, sambungkan akaun media sosial anda, ikuti garis panduan dan biarkan sistem menguruskan yang lain! Apa yang anda dapat ialah laman web yang disesuaikan sepenuhnya dengan kandungan anda sendiri.

Sekiranya anda mempunyai idea untuk melancarkan blog atau kedai dalam talian, anda tidak perlu menggunakan editor laman web klasik dengan fungsi yang hebat. Pencipta Jimdo membantu anda membina laman web tanpa sebarang masalah. Anda akan ditawarkan satu set templat, alat penyesuaian reka bentuk, fitur dan tetapan yang diperlukan untuk memberikan reka bentuk dan prestasi yang diperlukan di laman web anda, menikmati proses pembuatan web yang kreatif dan menyeronokkan.

Sekiranya saya dapat mengubah apa-apa mengenai Jimdo, saya pasti akan menambah pilihan pengurusan pengguna dan juga kemampuan untuk menambah pelbagai penyumbang. Selain itu, saya akan membahagikan keseluruhan panel admin kepada dua bahagian: kawasan reka bentuk dan kawasan kandungan. Dan apa pendapat anda?

Cuba Jimdo Sekarang

Ianya percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map