Semakan kotak portfolio

Portfoliobox – adalah pembina laman web percuma yang menjadikannya senang dibuat portfolio profesional betul di penyemak imbas web anda. Menurut halaman rasmi, sudah ada 1,000 000 laman web yang dibina dengan alat ini. Perisian ini membolehkan pengguna membuat projek perniagaan kecil yang mesra telefon bimbit sementara ciri eCommerce bersepadu mungkin berfungsi dengan baik sekiranya anda ingin menjual produk atau perkhidmatan dalam talian. Portfoliobox dilengkapi dengan editor ringkas, yang bermaksud proses pembinaan tanpa gangguan tanpa pengekodan.


Platform ini akan memenuhi keperluan pemuzik bebas, arkitek, jurugambar, pereka, artis solekan, dan lain-lain. Pengguna boleh menyesuaikan laman web mereka dengan menggunakan puluhan tema dan gaya siap pakai dan mengeditnya dalam masa nyata. Portofolio mempunyai pelan percuma dan berbayar. Kedua-duanya datang dengan selamat peluang hosting.

Dalam artikel ini, kami akan mengkaji semua ciri termasuk reka bentuk dan kemampuan teknikal yang disampaikan oleh Portfoliobox. Teruskan membaca untuk mengetahui semua perkara penting.

1. Kemudahan Penggunaan

Membina laman web dengan Portfoliobox adalah sesuatu yang terbaik walaupun untuk pengguna yang tidak pernah menggunakan perisian seperti itu sebelumnya. Pembangun membuat papan pemuka yang intuitif dan ringkas dengan semua instrumen dan tetapan yang diperlukan di satu tempat. Anda hanya perlu melakukan penyuntingan, memuat naik gambar untuk memperkenalkan perniagaan anda, akhirnya, masuk ke dalam talian. Sistem ini direka sebagai editor berasaskan blok untuk penyesuaian cepat dan sederhana.

Kotak portfolio

Bermula

Untuk mengakses papan pemuka, anda perlu log masuk. Peringkat pertama merangkumi menunjukkan nama, alamat e-mel dan kata laluan anda. Malangnya, tidak ada peluang untuk melanggan menggunakan media sosial atau akaun Google anda. Setelah anda memasukkan maklumat yang diperlukan, anda akan diminta untuk memilih rancangan. Mungkin pakej percuma atau berbayar. Terdapat percubaan percuma untuk rancangan bantuan. Kami akan menerangkan perbezaannya sedikit kemudian.

Oh, dan jangan lupa untuk mengesahkan alamat e-mel anda. Tidak perlu terburu-buru, kerana anda masih boleh mengakses papan pemuka tanpa pengesahan segera. Jangan ragu untuk melakukannya kemudian. Tahap terakhir adalah menandakan bidang yang diperlukan untuk bersetuju dengan Tempoh Penggunaan dan Dasar serta fakta bahawa anda sudah berusia 16. Setelah tahap itu selesai, anda akan diarahkan ke dashboard di mana anda boleh memulakan proses pembinaan.

Penyunting Laman Web

Portfoliobox menggunakan penyunting visual yang intuitif. Walau bagaimanapun, konsep bangunan agak berbeza jika dibandingkan dengan pembangun laman web lain. Di sini anda tidak akan menemui templat dengan cara tradisional mereka untuk penyesuaian mereka yang lebih jauh. Sistem ini menawarkan pelbagai jenis susun atur siap untuk membina borang laman web kosong. Pendekatan seperti itu mungkin dapat dilaksanakan sekiranya anda bosan dengan templat khas yang semuanya sama.

templat kotak portfolio

Anda akan melihat panel instrumen di bar sisi kanan skrin. Klik butang “Halaman Baru” dan pilih gaya susun atur yang merujuk ke laman web masa depan anda. di sini kita mempunyai galeri, bahagian produk atau blok teks. Pilih satu untuk membebaskan tema lain. Sekarang anda boleh mengedit setiap bahagian atau menambah yang baru. Sistem ini membolehkan anda memuat naik gambar, menukar deskripsi produk atau bahagian “Tentang Saya”, menambah galeri, senarai main, dll.

Tetapan Laman Web

Tetapan umum mengandungi spesifikasi dan ciri yang mungkin penting untuk laman web anda. Sebagai contoh, mereka membolehkan anda memautkan domain, mengedit tetapan SEO, menunjukkan waktu dan maklumat hubungan laman web, mengintegrasikan Google Analytics, dll.

Anda juga boleh memuat naik Favicon, menukar bahasa untuk bahagian yang anda perlukan, memadam laman web anda untuk bermula dengan yang baru, dan banyak lagi. Pro reka bentuk web yang berpengalaman dapat menyesuaikan laman web dengan mengakses CSS atau JavaScript. Terdapat butang “Terbitkan” untuk berkongsi laman web anda.

Portfoliobox memberikan kesan yang baik dari segi kemudahan penggunaan. Pengguna bukan juruteknik memerlukan beberapa minit untuk mengetahui bagaimana sistem ini sebenarnya berfungsi.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Walaupun pembangun laman web khusus dalam membuat portfolio profesional, ia mempunyai sekumpulan ciri tambahan yang membolehkan pengguna menjual dalam talian, membuat blog yang menarik, dan banyak lagi. Pemilihan instrumen cukup luas memandangkan fungsi yang disempitkan dan harga yang berpatutan.

Berikut adalah beberapa perkara utama yang ingin kami ketengahkan:

 • Penyelesaian All-in-One – Pertama, Portofolio akan mengurus hosting dan domain anda. Hosting percuma dan integrasi HTTPS tersedia dalam pelan percuma dan berbayar. Walau bagaimanapun, hanya pengguna Pro yang dapat menghubungkan domain tersuai mereka, yang sangat penting untuk mengembangkan perniagaan dalam talian.
 • Penyuntingan Sebaris – pengguna dapat menyesuaikan halaman laman web mereka dan mengedit kandungan dalam masa nyata. Alat penyuntingan intuitif akan mengurus struktur dan penampilan laman web.
 • Ciri Blogging – platform ini mempunyai ciri blogging yang kuat dengan sekumpulan susun atur blog berasaskan gambar siap pakai. Anda boleh memilih struktur yang anda suka dari halaman blog biasa hingga tajuk skrin penuh atau separuh. Jadikan blog anda lebih menarik dengan bantuan gambar tersuai yang dihantar oleh platform.
 • e-dagang – pengguna boleh menggunakan ciri tersebut untuk menjual produk, seni, kraf atau perkhidmatan. Menyiapkan kedai digital anda sangat mudah. Pergi ke tetapan eCommerce untuk menunjukkan maklumat lengkap mengenai kedai anda. Di sini anda juga boleh menetapkan mata wang dan pilihan pembayaran (PayPal, Stripe, dan Invois kini tersedia). Bahagian ini memudahkan untuk menunjukkan kadar cukai dan komisen penghantaran juga. Menguruskan produk adalah mudah. Anda boleh mengubah keterangan, harga, memuat naik gambar anda sendiri, dll.
 • Pemasaran – papan pemuka mempunyai alat tambahan untuk mengintegrasikan akaun sosial anda serta mengesan pesanan dan pelanggan mengikut tarikh, status atau jumlah pesanan. Pengguna juga dapat mengintegrasikan Google Analytics untuk memantau sumber lalu lintas dan parameter penting lainnya.

e-dagang kotak portfolio

Nampak sangat bagus untuk pembangun laman web yang bertujuan untuk membuat portfolio profesional. Set ciri ini memungkinkan para usahawan mengembangkan perniagaan mereka dan mula menjual muzik, seni, dan perkhidmatan lain dalam talian.

3. Reka bentuk

Portfoliobox tidak menawarkan tema keseluruhan, tidak seperti pembangun laman web lain. Para penggunanya dapat membuat laman web mereka menggunakan templat halaman yang berbeza. Dengan menggabungkan templat yang berbeza, mereka benar-benar dapat membuat laman web yang unik, bergaya dan profesional.
Pengguna boleh memilih dari CVS, blog, templat laman web berdasarkan teks, kumpulan muzik, perkhidmatan reka bentuk dan seni bina, dan lain-lain. Selain itu, anda tidak wajib berpegang pada satu-satunya gaya susun atur. Menggabungkan pelbagai tema mungkin merupakan idea yang baik atau membuat laman web eksklusif. Sebagai contoh, anda boleh memilih templat kedai dalam talian dan menambah bahagian blog.

Setiap tema 100% responsif mudah alih dan dinamik. Dengan kata lain, laman web anda akan bersaiz sempurna untuk mana-mana peranti walaupun dimensi skrin. Perisian akan menyesuaikan halaman secara automatik bergantung pada peranti pengguna. Terdapat pilihan untuk mengawasi tampilan laman web anda di telefon pintar atau tablet.

contoh kotak portfolio

Portofolio memudahkan mempermudah perwakilan laman web visual yang terang. Untuk menjadikan laman web anda kelihatan lebih menarik, anda boleh menggabungkan gaya galeri yang berbeza, memuat naik video, mengatur tayangan slaid, dan banyak lagi.

4. Sokongan Pelanggan

Sokongan pelanggan memberikan pelbagai cara untuk terus berhubung atau belajar mengenai keupayaan sistem. Kekurangan tutorial video mungkin kelihatan seperti kelemahan. Walau bagaimanapun, asas pengetahuan dan forum tempatan yang besar akan mengimbanginya. Cara utama untuk terus berhubung termasuk:

 • Pilihan Sembang Langsung.
 • Borang hubungan tradisional untuk menghantar pertanyaan.
 • Halaman hubungan terperinci dengan keterangan dan alamat fizikal syarikat.
 • Blog syarikat dengan berita terkini mengenai kemas kini, alat atau templat sistem terkini.

Pengguna boleh memilih sistem tiket sekiranya terdapat masalah teknikal atau penagihan. Sistem ini mempunyai bahagian status tiket di mana anda boleh mengesan tuntutan anda. Pangkalan pengetahuan memperkenalkan panduan dan tutorial yang tidak berkesudahan yang merangkumi semua aspek bekerja dengan perisian dari cara masuk ke langkah-langkah yang perlu diambil sekiranya berlaku kegagalan pembayaran.

5. Dasar Penentuan Harga

Portfoliobox kini menawarkan dua rancangan utama. Yang pertama adalah pakej percuma. Apabila kita mengatakan “Percuma”, kita betul-betul bermaksud. Pengguna boleh membuat hingga 10 halaman dan menggunakan 30 gambar tersuai. Namun, anda tidak akan dapat menghubungkan domain anda dan menyingkirkan iklan “dikuasakan oleh Portfoliobox”.

harga

Pelan berbayar atau Pro berharga $ 6.9 sebulan dan menawarkan semua ciri yang mungkin anda perlukan termasuk sokongan premium 24/7, halaman tanpa had, akses ke 1,000 gambar, dan banyak lagi.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Portofolio mungkin merupakan alat yang baik bagi mereka yang mencari platform pembinaan laman web yang berpatutan dan serba boleh. Ini akan memenuhi keperluan wakil perniagaan kecil yang kurang menuntut tanpa kemahiran pengkodan atau reka bentuk web. Sebaliknya, anda tidak boleh mengharapkan instrumen untuk mengembangkan perniagaan anda.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Mudah digunakan dan log masuk.
&# x2714; Editor intuitif, galeri gambar untuk persembahan visual.
&# x2714; Ratusan susun atur dan templat.
&# x2714; Ciri eCommerce asas.
✘ Sekarang panduan video.
Marketing Ciri pemasaran terhad.

Kesimpulannya

Portfoliobox adalah pembina laman web portfolio profesional percuma dengan ciri dan fungsi yang tersedia dalam pakej Pro yang berpatutan. Selain daripada kemampuan perniagaan kecil asas, ia menyediakan pilihan eCommerce untuk memudahkan pengguna bukan hanya mewakili perkhidmatan mereka tetapi juga menjualnya dalam talian.

Pangkalan pengetahuan yang besar, papan pemuka intuitif, dan penyediaan yang mudah pasti akan memenuhi jangkaan pemula. Syarikat dan syarikat yang lebih besar yang ingin mengembangkan perniagaan dalam talian mungkin memerlukan fungsi yang lebih luas. Walaupun perisian mungkin masih merupakan pilihan yang baik untuk permulaan.

Cuba Kotak Portofolio Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map