Tinjauan Botsociety

Botsociety – adalah instrumen revolusi yang membolehkan pemula dan bukan juruteknik merancang bot mereka sendiri dengan mudah. Tidak perlu membuat rancangan atau kod skrip perbualan. Cuba bayangkan bagaimana bot anda akan berinteraksi dengan pengguna dan menghidupkan idea anda menggunakan Botsociety.


Platform chatbot berasaskan AI bukan lagi tipuan teknologi hanya untuk menarik perhatian pengguna. Bot telah berubah menjadi alat pemasaran dan promosi yang kuat yang digunakan oleh kedua-dua pedagang dan syarikat individu yang beroperasi di bidang yang berbeza. Perisian ini dirancang untuk mewujudkan interaksi gen baru dengan khalayak sasaran setiap kali berkaitan dengan penjualan langsung melalui platform sosial atau laman web, sokongan pelanggan, dll..

Botsociety memudahkan untuk mengembangkan apa yang anda perlukan. Satu-satunya tugas adalah menghantar teks kreatif serta menggunakan beberapa ciri penyesuaian untuk membina dialog yang menarik dan meriah antara pengguna dan bot. Mari lihat apa yang sangat istimewa mengenai alat ini. Bagaimana ia dapat membantu merancang chatbot tanpa pengalaman pengkodan atau pengaturcaraan?

1. Kemudahan Penggunaan

Botsociety dilengkapi dengan proses penyuntingan sebaris yang memandu pengguna selangkah demi selangkah dari nyanyian dalam proses merancang perbualan. Platform ini mempunyai percubaan percuma untuk memeriksa bagaimana sebenarnya ia berfungsi. Setelah anda log masuk, anda boleh memulakan proses pembinaan bot.

Bermula

Prosesnya terdiri daripada beberapa langkah mudah. Mereka tidak memerlukan tindakan khas atau kemahiran teknikal. Lihat:

 1. Pada peringkat pertama, anda akan diminta memberi nama bot anda agar kelihatan lebih meriah dan interaktif. Nyatakan kreativiti anda dan jadikannya mudah dikenali oleh pengguna.
 2. Peringkat kedua merangkumi memilih platform. Anda mungkin merancang bot messenger atau Twitter. Sistem ini serasi dengan utusan utama seperti WhatsApp atau Slack. Pengguna boleh memilih Botsociety untuk membuat bot untuk aplikasi mudah alih, laman web, akaun rangkaian sosial, Pembantu Google, Alexa Skill, dan banyak lagi.
 3. Klik butang “Reka Bentuk” dan mulailah membuat bot anda.

Antaramuka dan Tetapan

Antaramuka kelihatan cukup sederhana walaupun bagi mereka yang tidak pernah mencuba alat seperti itu sebelumnya. Anda sebenarnya melihat peranti di skrin utama anda diletakkan di antara butang “Kata Bot” dan “Kata pengguna”. Yang anda perlukan hanyalah menekan butang apa pun dan taipkan teks yang anda inginkan untuk bot dan pengguna masing-masing. Dengan kata lain, anda membuat dialog menggunakan perkataan dan frasa yang berbeza yang berkaitan dengan niche tertentu anda.

Penyunting Botsociety

Pergi ke tetapan dan sesuaikan proses bangunan sesuai dengan target audiens Anda, Pengguna bebas mengatur jenis perangkat, model atau warna genap. Anda juga boleh memilih arah bahasa dan kategori halaman. Di sini anda juga dapat mengubahsuai layar sambutan dengan menambahkan gambar penutup atau membuat iklan Facebook.

Proses Pembinaan

Sistem ini membolehkan anda memilih format. Pergi ke sudut kanan atas skrin dan klik pada susun atur tinggi, mudah alih atau desktop untuk melihat bagaimana bot anda akan kelihatan seperti pada pelbagai peranti. Berita baik ialah sistem ini berfungsi menggunakan konsep drag-and-drop untuk membuat reka bentuk mesej yang berbeza. Cukup pergi ke Papan Keratan dan seret dan lepas elemen yang anda perlukan untuk membuat perbualan yang disesuaikan.

Setelah selesai, klik butang Putar untuk melihat bagaimana dialognya. Anda boleh menjalankannya dalam mod ujian serta mengeksport atau berkongsi dengan rakan sekerja anda.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Walaupun ada yang tidak mengharapkan banyak dari pembangun chatbot, Botsociety mungkin akan membuat anda terkesan dengan pelbagai ciri berguna. Mereka mempermudah menyesuaikan setiap perbualan anda dan juga mewujudkan interaksi unik untuk pengguna anda.

 • Fungsi Penyesuaian – dengan Botsociety, anda bukan sekadar membuat perbualan. Anda sebenarnya merancang dialog yang disesuaikan. Papan pemuka mempunyai alat yang membolehkan anda menambah gambar, memasukkan pautan, membuat mesej suara, membuat menu kecil dengan elemen yang berbeza, menambah butang, emoji, dan banyak lagi.
 • Penyesuaian Botsociety

 • Laluan Perbualan Struktur – anda boleh memilih pelbagai arah untuk perbualan anda serta membuat jalan struktur yang rumit untuk reka bentuk bot. Anda boleh menyemak, mengedit atau bahkan beralih antara struktur setiap jalan yang anda buat dari titik permulaan hingga respons terakhir.
 • Carta alir Botsociety

 • Mod Ujian – mod pengujian bukan sekadar melihat pratonton perbualan pada pelbagai ukuran skrin. Instrumen ini memungkinkan untuk mendapatkan maklum balas daripada pengguna sebenar sebelum menggunakannya. Anda akan memperoleh rekod dengan semua ujian pengguna untuk mengedit dialog yang memberikan pengalaman kehidupan sebenar kepada pelanggan anda.
 • Ciri Perkongsian dan Eksport – anda boleh berkongsi atau mengeksport hasil karya kreatif anda. Botsociety membolehkan anda mengeksport perbualan dalam bentuk PDF dan Excel. Pengguna bebas memuat turun fail yang lengkap dan menghantarnya terus kepada rakan sekerja atau pelanggan.
 • Keupayaan Integrasi – ciri hebat bagi mereka yang lebih suka tugas penyumberan luar kepada pasukan pembangunan. Platform Botsoicety dapat disatukan dengan lancar dengan alat pemaju seperti rasa atau Dialogflow. Sekiranya anda tidak mahu menghentikan prosesnya, anda mungkin masih memerlukan ciri tersebut untuk bekerja dalam satu pasukan.
 • Integrasi Botsociety

 • Ahli Pasukan Tanpa Had – Botsociety memberikan peluang memenangi anugerah untuk berkolaborasi dengan satu pasukan. Semua peserta boleh mengedit perbualan dalam masa nyata untuk melihat perubahannya. Anggota kumpulan mungkin bekerja dari jarak jauh berkat bahagian pesanan yang berasingan yang membolehkan mereka berkomunikasi mengenai projek tersebut.
 • Ahli Botsociety

3. Reka bentuk

Bot yang direka dengan baik memastikan lebih daripada separuh kejayaan projek web anda. Walaupun reka bentuk web sukar untuk semua orang mempertimbangkan pengetahuan teknikal yang mendalam, Botsociety membawa instrumen mudah untuk pemula yang ingin membuat chatbot yang inovatif dan menarik.

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, perisian ini membolehkan anda memilih dari pelbagai platform sejak awal. Setiap platform hadir sebagai templat yang siap digunakan dengan latar belakang, gaya, dan fon. Contohnya, jika anda merancang bot WhatsApp, templat pada mulanya akan tersedia sebagai antara muka WhatsApp biasa. Namun, anda bebas menyesuaikannya serta menukar jenis platform bila-bila masa anda memerlukan.

Tetapan reka bentuk Botsociety

Katakanlah, anda perlu membuat Iklan Facebook. Botsociety menawarkan tetapan lanjutan di mana anda boleh menambahkan gambar dan video pendek. Pengguna boleh menunjukkan panjang video serta memasukkan tajuk utama, keterangan dan pautan suapan berita untuk memperoleh seberapa banyak bakal pelanggan. Merancang skrin sambutan juga sangat mudah berkat fungsi drag-and-drop. Anda bebas untuk menaip mesej alu-aluan anda sendiri serta memuat turun gambar atau beberapa elemen lain.

Kami telah membincangkan struktur berbilang jalan yang boleh anda edit atau tukar bila-bila masa. Pengguna juga dapat membuat jalan baru setiap kali mereka beralih antara mod tinggi, mudah alih atau desktop. Mesej itu sendiri mungkin disesuaikan dengan bantuan gambar dan emoji bergantung pada platform yang anda perlukan untuk bot.

Setiap reka bentuk bot boleh dipersembahkan kepada orang ramai atau rakan sekerja anda. Merupakan ciri yang baik untuk membuat persembahan yang menakjubkan untuk rakan niaga atau bakal pelanggan. Sistem ini memudahkan untuk berkongsi pratonton interaktif serta meningkatkan kebolehgunaan perbualan dalam satu pasukan. Anda akan merasa cukup mudah untuk bekerjasama dengan penguji atau pereka dalam masa nyata untuk menjadikan bot semenarik mungkin. Akses API membolehkan pengguna yang lebih berpengalaman dan siap secara teknikal mendapatkan semula prototaip bot.

4. Sokongan Pelanggan

Walaupun Botsociety cukup mudah digunakan, platform ini mempunyai pasukan sokongan yang luas. Pertama sekali, pengguna bebas untuk berhubung dengan cara biasa seperti e-mel, telefon, dan Sembang Langsung. Pemenang juga boleh mendapatkan alamat fizikal rasmi di bahagian hubungan.

Orang tempatan asas pengetahuan kelihatan sangat mengagumkan. Selain dari tutorial dan panduan video, di sini anda akan menemui pelbagai buku yang merangkumi topik penting seperti manual, panduan reka bentuk, masa depan suara UX, dll. Semua buku tersedia untuk pratonton dan muat turun. Botsociety juga mempunyai komuniti yang sedang berkembang di mana anda boleh belajar mengenai acara, mesyuarat, dan persidangan yang akan datang. Blog mungkin juga berguna dengan beberapa panduan dan artikel yang berguna.

5. Dasar Penentuan Harga

Kelebihan utama perisian adalah kenyataan bahawa ia tersedia secara percuma. Walaupun ini membolehkan anda merancang hanya satu perbualan yang menampilkan hingga 30 mesej, 1 ujian kebolehgunaan, dan 1 eksport, ini mungkin masih baik untuk permulaan. Namun, pada satu ketika, anda memerlukan rancangan berbayar untuk memanfaatkan sepenuhnya platform ini.

Harga Botsociety

Pelan Profesional akan dikenakan biaya $ 79 sebulan. Ini merangkumi reka bentuk, mesej, dan eksport tanpa had. Walau bagaimanapun, rancangan itu hanya dilengkapi dengan 2 ujian kebolehgunaan, yang agak mengecewakan. Platform ini juga mempunyai tawaran istimewa untuk perusahaan dan pasukan dengan sekumpulan fitur kolaborasi. Walau bagaimanapun, harganya dirunding secara individu.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Botsociety pasti perlu diberi perhatian. Ini adalah kaedah percuma dan mudah untuk merancang bot anda sendiri untuk pelbagai platform. Ini jelas akan memungkinkan anda meningkatkan penjualan Facebook serta menetapkan pendekatan profesional kepada pelanggan anda ketika datang untuk memberi sokongan dan kesetiaan. Namun, ada beberapa kekurangan, yang hampir tidak akan merosakkan kesan:

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Alat reka bentuk chatbot percuma.
&# x2714; Bagus untuk pelbagai platform.
&# x2714; Keupayaan reka bentuk dan penyesuaian yang tidak berkesudahan.
&# x2714; Proses reka bentuk yang mudah.
&# x2714; Sesuai untuk kerja sama dan individu.
Plan Pelan Pro kelihatan agak mahal.
✘ Tidak ada ciri pratonton desktop dalam versi percuma.
✘ Tidak ada maklumat yang jelas mengenai harga pakej perusahaan.

Kesimpulannya

Chatbots menjadikan kehidupan peniaga lebih mudah. Mereka datang sebagai alat yang kuat untuk meningkatkan penjualan dan kesetiaan pelanggan. Merancang bot anda sendiri adalah satu cabaran sehingga petunjuk platform pembinaan chatbot. Berdasarkan teknologi AI, perisian tersebut tidak memerlukan kemahiran teknikal khas atau kos tambahan.

Botsociety adalah alat yang bagus untuk membuat perbualan yang disesuaikan dan menarik hanya dengan beberapa klik. Ia akan berfungsi dengan baik untuk pelbagai projek sama ada menikmati perkhidmatan pelanggan atau eCommerce.

Cuba Botsociety Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map