Ulasan Elemen

Elementor – adalah pembina halaman pemenang anugerah yang dirancang untuk WordPress. Ia dilengkapi dengan ciri drag-and-drop dan antara muka yang sama sekali berbeza membiarkan pemula dan bukan juruteknik membuat halaman dan catatan pemenang anugerah untuk menonjol dari tetapan lalai. Alat ini terbukti menjadi pilihan # 1 bagi pengguna yang mencari cara berbeza untuk mewakili kandungan laman web mereka tanpa mengakses HTML atau CSS.


Plugin ini dirancang untuk memperluas cakrawala dari segi struktur dan reka bentuk laman web dengan kos minimum dan sama sekali tidak mempunyai pengetahuan PHP. Percuma untuk memuat turun walaupun beberapa faedah dan ciri utamanya terdapat dalam rancangan berbayar. Produk ini mempunyai berjuta-juta lebih daripada satu juta muat turun setakat ini. Kali ini kita akan melihat lebih dekat bagaimana ia dapat membantu menyesuaikan laman web dan menjadikannya lebih eksklusif.

1. Kemudahan Penggunaan

Plugin hadir sebagai pembangun laman web sederhana dengan antara muka seret dan lepas yang intuitif. Panel kawalan yang mesra pengguna mempunyai semua elemen yang ada di satu tempat. Ini menjadikannya sangat mudah untuk membuat struktur halaman yang diinginkan serta mengatur kandungannya. Seperti yang telah kita maklum sebelumnya, tidak memerlukan kemahiran pengekodan. Fungsi Elementor membolehkan pengguna:

 • Buat halaman dan catatan baru tersuai dalam antara muka yang berasingan. Anda akan mendapat butang baru di papan pemuka WP anda untuk memberi tumpuan sepenuhnya pada proses penyuntingan. Anda sebenarnya memasuki persekitaran reka bentuk web baru yang masih terintegrasi dengan laman WordPress anda.
 • Membina elemen dan struktur kandungan baru tanpa akses PHP, HTML atau CSS. Seorang pemula akan mudah menggunakan antara muka dan menyesuaikan laman web sekaligus.
 • Lihat hasilnya di bahagian depan. Dengan kata lain, anda melihat semua perubahan dan pengubahsuaian dalam masa nyata semasa proses penyuntingan.
 • Gunakan pemalam dengan tema WP yang ada tanpa pengecualian.

Mari beralih dari faedah ke masalah praktikal dan lihat apakah benar-benar mudah digunakan. Tetapi pertama, anda perlu memasang pemalam. Prosesnya sama seperti plugin lain.

 1. Pergi ke Papan Pemuka anda – Pemalam – Tambah baru.
 2. Cari pembangun halaman Elementor, muat turun dan aktifkannya.
 3. Anda akan mempunyai butang Elementor yang berasingan di papan pemuka WP anda.
 4. Klik Bermula dan tebal halaman atau siaran pertama anda.

Plugin ini menawarkan video pengenalan yang baik dengan beberapa petua asas untuk memulakan proses pembuatan. Anda boleh menonton atau menekan butang “Buat halaman pertama anda”.

Penyunting Elementor

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, plugin dilengkapi dengan antara muka drag-and-drop visi. Dengan kata lain, anda boleh memilih elemen apa pun dari bar sisi kiri dan menyeretnya ke medan utama. Elemen asas memperkenalkan pelbagai pilihan blok dan elemen yang terdiri dari tajuk biasa, bahagian dalam, pembahagi, blok video dan ruang hingga galeri gambar, tab, testimoni, kod pendek, tab, dll. Dengan kata lain, di sini anda mempunyai semua yang anda perlukan untuk membina laman web yang kukuh dari awal. Kami sebenarnya mempunyai pembina laman web yang terpisah di dalam CMS WordPress.

Seorang pengguna mempunyai dua pilihan utama sebelum memulakan. Yang pertama adalah membina halaman tersuai dengan menggunakan elemen di sebelah kiri. Dalam kes ini, anda bebas untuk menyatakan idea anda dan menghidupkan reka bentuk web apa pun. Sekiranya anda keliru dengan begitu banyak instrumen dari awal, anda boleh memilih templat siap pakai dari senarai susun atur tersuai. Cukup klik pada ikon “Tambah templat” di layar utama dan pilih dari pilihan tata letak yang mudah disesuaikan.

Proses penyuntingan membolehkan anda mengubah elemen apa pun dari blok gambar dan tajuk menjadi teks dan bentuk. Plugin terdiri daripada lajur dan widget. Yang anda perlukan hanyalah mengklik tempat yang terpisah dan mula mengeditnya. Bekerja dengan teks adalah sama seperti mengedit siaran WP biasa anda. Anda akan mempunyai alat yang sama untuk bekerja dengan tipografi, menambah pautan, menukar saiz teks, dll. Perkara yang sama adalah dengan gambar. Pengguna akan menghargai tetapan terperinci yang membolehkan mereka mengubah gambar, menerapkan penjajaran yang berbeza, mengubah ukuran atau menerapkan dimensi khusus bergantung pada blok.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Plugin ini mempunyai pelbagai ciri. Mereka dirancang untuk menangani pelbagai tugas dan membuat bahagian khusus bergantung pada jenis laman web anda. Elementor mungkin merupakan alat penting bagi pengguna yang ingin memastikan pengunjungnya tetap terlibat. Senarai ciri yang ada berbeza dari elemen animasi interaktif dan bentuk pop timbul yang dirancang sendiri hingga penyuntingan sebaris dan sokongan berbilang bahasa.

Walaupun kaya dengan instrumen reka bentuk yang hebat, Elementor serasi dengan semua tema WP. Plugin berfungsi dengan lancar walaupun terdapat templat. Tidak menjadi masalah jika anda mempunyai tema premium percuma atau berbayar. Pembina halaman memberikan akses penuh ke alat reka bentuknya. Ini adalah berita baik, kerana anda tidak perlu beralih antara tema. Pengguna dari seluruh sarung tangan akan senang menggunakan alat ini, kerana dilengkapi dengan sokongan pelbagai bahasa. Elementor terdapat dalam lebih daripada 20 bahasa yang berbeza. Lebih-lebih lagi, pengguna bebas untuk menerjemahkannya ke dalam bahasa lain yang tidak ada dalam senarai.

Penyunting Teks Elementor

Plugin ini dilengkapi dengan penyesuaian visual yang lebih baik. Penyuntingan sebaris adalah ciri hebat yang membolehkan anda mengubah bahagian dan blok di skrin utama. Anda akan melihat semua perubahan secara langsung sementara pengekodan tidak diperlukan untuk penyesuaian footer atau header. Tipografi yang disempurnakan hadir sebagai sebahagian daripada proses penyesuaian dengan lebih dari 800 fon yang berbeza di samping 80+ elemen reka bentuk.

Membuat laman web interaktif dengan Elementor adalah mudah berkat ciri animasi interaktif yang memberikan kesan hover dan animasi tatal. Pengguna boleh menambahkannya ke mana-mana bahagian laman web sehingga kelihatan lebih menarik dan bergaya. Ideanya bukan hanya untuk menambahkan animasi gambar tetapi untuk memutar gambar anda menggunakan tetapan lanjutan dan menerapkan pelbagai kesan.

Penyunting Teks Gaya Elementor

Dari sudut interaksi dan pemerolehan pengguna, alat reka bentuk pop timbul mungkin juga berguna. Mereka mempermudah untuk membuat pelbagai jenis pop timbul untuk mengembangkan senarai pelanggan anda. Plugin memberikan susun atur pop timbul siap pakai. Ia merangkumi borang penangkapan petunjuk, pengumuman, bar Hello, sepanduk penjualan, langganan e-mel dan banyak lagi. Mencari kaedah untuk menjadikan borang hubungan anda lebih menarik? Elementor menawarkan lapisan kotak cahaya setiap kali pengunjung mengklik elemen, gambar atau bahagian tertentu. Ini akan menjadikan laman web anda kelihatan lebih meriah.

Kita juga harus memperhatikan fleksibiliti dan fungsi integrasi pihak ketiga. Sama ada akan menjadi MailChimp atau ActiveCampaign, anda juga akan menghargai siap pakai WooCommerce widget yang memudahkan untuk menambah jadual harga, senarai, dll.

Sebilangan besar ciri tersedia dengan setiap rancangan Elementor walaupun harganya.

3. Reka bentuk

Pembangun halaman Elementor hadir sebagai penyelesaian reka bentuk all-in-one dengan 80+ instrumen reka bentuk. Walaupun kebanyakan pemalam membolehkan anda membuat beberapa jenis usia tertentu, Elementor menjadikannya mudah untuk membuat keseluruhan laman web dari awal. Bermula dari tajuk dan pengaki hingga hantaran tunggal, 404 halaman, arkib, halaman carian dan banyak lagi.

Paparan Mod Responsif Elementor

Sekiranya anda menginginkan cara yang lebih cepat untuk menyebarkan projek, ada cara yang lebih mudah untuk memanfaatkan banyak templat yang siap digunakan. Koleksi ini merangkumi pelbagai jenis halaman dari portfolio siap pakai dan susun atur halaman arahan hingga bahagian perkhidmatan borang dan banyak lagi. Harap maklum, walaupun anda memilih templat siap pakai, anda masih boleh menggunakan papan pemuka khusus untuk menambahkan elemen baru, mengubah blok atau memindahkannya.

Setiap bahagian boleh disesuaikan dalam tiga mod yang berbeza:

 • Mod Kandungan – ia memberikan beberapa alat asas di luar kotak. Contohnya, anda boleh menukar ukuran tipografi, warna teks, dan lain-lain.
 • Mod Gaya – di sinilah anda dapat mengubah lebar dan tinggi blok, melaksanakan animasi hover, dan menerapkan penapis CSS jika diperlukan.
 • Mod Lanjutan – tetapan tersebut membolehkan anda bekerja dengan penentuan kedudukan, latar belakang, kesan gerakan, kelas dan lain-lain.

Kawalan reka bentuk responsif membolehkan anda melihat dan mengedit halaman bergantung pada dimensi skrin, Contohnya, anda boleh menukar margin dan padding, menetapkan nilai anda sendiri atau menghubungkannya bersama-sama untuk mendapatkan gambaran yang jelas bagaimana rupa halaman anda di desktop, telefon pintar atau tablet. Dengan kata lain, di sini kita mempunyai mod ujian A \ B asas.

Sekiranya anda menyukai hasil kerja anda, Save Option adalah alat yang baik untuk menyimpan reka bentuk anda sebagai templat untuk halaman laman web yang akan datang.

4. Sokongan Pelanggan

Plugin ini dilengkapi dengan sokongan pelanggan yang meluas untuk pengguna percuma dan premium. Cara termudah adalah dengan mengemukakan pertanyaan anda melalui borang e-mel yang terdapat di bahagian Hubungi Kami. Pengguna pro mungkin mendapat manfaat daripada sokongan premium yang kononnya memberikan respons yang lebih pantas.

Untuk memulakan, alat ini dilengkapi dengan video pengenalan yang tersedia tepat di papan pemuka WP anda. Anda tidak perlu beralih antara panel pentadbir dan laman web rasmi Elementor. Sekiranya pengguna masih memerlukan bantuan yang lebih terperinci, asas pengetahuan akan sangat berguna. Ini mengandungi banyak artikel yang merangkumi setiap langkah proses reka bentuk dari membuat langkah, ciri, dan susun atur pertama anda hingga harga dan petua khas.

Pelanggan akan mendapat akses penuh ke Pusat Bantuan Elementor dengan pelbagai Soalan Lazim, tutorial video dan artikel popular mengenai pelbagai isu. Plugin ini mempunyai komuniti yang berkembang di semua platform sosial utama juga. Idea yang baik untuk berinteraksi dengan pengguna lain dan berkongsi pengalaman.

5. Dasar Penentuan Harga

Pembina halaman percuma dimuat turun dan digunakan. Walau bagaimanapun, pelanggan percuma hanya boleh mengakses sekumpulan ciri terhad. Untuk memanfaatkan sepenuhnya pemalam, anda perlu memilih dari tiga pakej berbayar yang ada. Ia adalah seperti berikut:

 • Pelan Peribadi berharga $ 5 sebulan untuk satu laman web.
 • Rancangan perniagaan berharga $ 9 sebulan untuk 3 laman web.
 • Pelan Tanpa Had berharga $ 17 untuk laman web tanpa had.

Semua 3 pakej dilengkapi dengan 300+ templat Pro dan lebih daripada 50 widget. Ini termasuk sokongan dan kemas kini selama 1 tahun, widget WooCommerce, pembangun pop timbul dan tema.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Plugin Elementor adalah salah satu pembina halaman terbaik yang tersedia untuk WordPress. Ia menawarkan banyak pilihan instrumen selain proses penyuntingan yang cepat dan sederhana. Walau bagaimanapun, pengguna mungkin masih mengalami sedikit kekurangan.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Pembina halaman yang senang digunakan untuk membuat laman web dari awal.
&# x2714; Pelbagai pilihan templat.
&# x2714; Puluhan alat reka bentuk dan penyesuaian.
&# x2714; 100% reka bentuk responsif mudah alih dan tetapan lanjutan.
&# x2714; Pemalam percuma dimuat turun.
&# x2714; Penyatuan pihak ketiga dan widget terbina dalam.
✘ Sebilangan pengguna mungkin menginginkan pilihan pilihan eCommerce yang sedikit lebih luas.
Lack Kekurangan sembang langsung untuk sokongan segera.

Kesimpulannya

WordPress masih merupakan alat membina laman web yang paling popular walaupun persaingan yang semakin meningkat dalam menghadapi platform dan kerangka kerja CMS yang sedang berkembang. Sistem bertambah baik setiap tahun untuk mengekalkan kedudukan utamanya di web. Sebaliknya, sistem ini mungkin kelihatan agak membingungkan dengan tetapannya yang rumit terutama untuk pemula. Pengguna sepatutnya mempunyai sekurang-kurangnya pengetahuan asas HTML dan CSS untuk mengendalikan pembinaan laman web. Elementor direka untuk memudahkan proses dan membantu pemula membuat halaman yang disesuaikan dengan mudah.

Plugin Elementor mempunyai semua ciri untuk penyesuaian laman web berasaskan WP yang cepat dan mudah. Ia telah berubah menjadi alat membina laman web yang berasingan dengan antara muka intuitif, ciri visual drag-and-drop, fungsi penyuntingan sebaris, dan lain-lain. Paling baik, sangat bagus untuk pemula dan bukan juruteknik yang mencari cara mudah untuk menonjol laman web mereka.

Cuba Elementor Sekarang

Howard Profil Twitter saya Profil Facebook saya e-mel Profil Linkedin saya

Mengenai Pengarang

Saya Howard Steele, pengasas dan ketua editor laman web ini. Dengan pembinaan web selama lebih dari 10 tahun, saya tahu betapa rumit dan melelahkan tugas ini untuk orang bukan IT. Tidak dapat memutuskan perkhidmatan mana yang hendak dipilih? Jangan ragu untuk meminta nasihat. Jelaskan keperluan laman web anda dan saya dengan senang hati akan membantu anda.

Laman Utama »Ulasan» Ulasan Elementor

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map