Ulasan HostGator

Ulasan HostGator


HostGator – adalah a penyedia hosting berasaskan awan, yang menjadikannya berbeza dengan penyelesaian pelayan bersama. Teknologi awan memastikan peningkatan prestasi dan keselamatan yang lebih baik untuk laman web. Lompatan lalu lintas dan pelayan yang terlalu banyak tidak lagi menjadi masalah, kerana cloud hosting menggunakan beberapa pelayan dalam satu ekosistem untuk memastikan semuanya berfungsi dengan lancar sekiranya salah satu daripadanya turun.

Platform telah membuat nama baik untuk dirinya sendiri berkat prestasi yang cukup baik, kadar waktu operasi yang tinggi, dan kelajuan yang stabil. Ia menawarkan beberapa pakej yang merangkumi hosting WordPress dan penyelesaian pelayan lain untuk memenuhi matlamat perniagaan anda. Selain itu, ia mempunyai beberapa pilihan unik yang dapat membuat perbezaan ketika memilih penyedia hosting yang bereputasi dan aman.

1. Kebaikan dan Kekurangan

HostGator adalah salah satu penyedia hosting yang paling lama beroperasi di pasaran. Ia telah berkembang selama bertahun-tahun dengan menawarkan ciri-ciri baru.

Pengguna boleh memilih dari beberapa penyelesaian hosting yang merangkumi bukan hanya pelayan berasaskan cloud tetapi juga pelayan yang dioptimumkan VPS, dikongsi, didedikasikan, dan WP.

Walaupun terdapat semua pilihan, ia memberikan pengguna akhir, beberapa kelemahan mungkin masih berlaku. Mari kita tentukan kelebihan dan kekurangan inti dari platform hosting HostGator.

Kelebihan HostGator:

 • Keputusan Ujian Berkelajuan Baik – mengikut ujian terbaru yang dilakukan oleh Bitcaptcha, HostGator mendapat keputusan A + walaupun lokasinya. Ujian telah menunjukkan kelajuan pemuatan halaman yang tinggi walaupun di lokasi yang berpusat di AS.
 • Waktu Kelancaran tanpa cacat – kadar masa operasi platform hampir sempurna. Pelayan HostGator telah menunjukkan 99.94% dalam tempoh 24 bulan terakhir. Beberapa penyedia hosting dapat membanggakan kestabilan tersebut.
 • Ciri-ciri keselamatan – platform mengambil berat tentang keselamatan laman web pelanggan yang menawarkan alat baru selain kemas kini sistem, instrumen untuk mencegah kemungkinan penipuan, spam, penipuan, dll..
 • Sumber tambahan – sebagai penyelesaian pelayan berasaskan awan, HostGator memastikan laman web yang stabil berjalan walaupun salah satu pelayan dimatikan. Dengan kata lain, platform ini mempunyai sumber tambahan untuk digunakan pada bila-bila masa.
 • Panel Kawalan Intuitif – sistem ini cukup mudah digunakan walaupun untuk pemula yang belum pernah menangani ciri hosting sebelum ini. Platform ini telah mengembangkan panel kawalan eksklusifnya dengan semua alat tepat di hadapan pengguna dengan satu klik.

Kita juga harus memperhatikan hakikat bahawa HostGator adalah hosting yang berpatutan walaupun terdapat banyak pilihan ciri yang berguna. Walau bagaimanapun, kebanyakan pengguna tidak menyukai beberapa perkara mengenai platform tersebut.

Kekurangan HostGator:

 • Banyak Penjualan – anda mungkin terganggu dengan tawaran produk dan pakej tambahan yang tidak berkesudahan yang mungkin tidak anda perlukan. Dasar penjualan agak menjengkelkan.
 • Ingatan Terhad – ada yang menganggapnya mengejutkan, kerana ruang memori agak terhad. Pelan maksimum hadir dengan ruang hanya 6 GB. Itu mungkin tidak mencukupi untuk projek yang sedang berkembang atau rumit.
 • Bayaran Domain – walaupun semua rancangan merangkumi domain percuma, anda akan dipaksa membayar yuran tambahan sekiranya anda enggan menggunakannya setelah 1 tahun tamat. Kedengarannya seperti polisi harga yang pelik.

Jika dibandingkan dengan semua tawaran HostGator yang baik dan buruk, ia tetap seperti penyelesaian hosting yang baik untuk pemilik laman web yang menginginkan sumber pelayan yang diperluas, teknologi keselamatan yang kukuh, prestasi yang cukup baik, dan beberapa faedah tambahan yang akan kami jelaskan lebih lanjut.

2. Ciri-ciri Hosting

Selain fungsi asas yang merangkumi alat keselamatan khas, kelajuan tinggi, dan kadar waktu operasi yang baik, HostGator mempunyai beberapa instrumen khas untuk disampaikan di luar kotak. Mereka menjadikan penyelesaian pelayan mereka lebih fleksibel.

 • Pembina Laman Web Gator – platform mempunyai pembina laman web tersuai untuk membuat laman web mudah dalam beberapa minit. Alat ini tidak memerlukan kemahiran teknikal dan membolehkan pemula membina projek dari awal tanpa pengekodan. Instrumen ini mempunyai pasar Aplikasi yang terpisah dengan add-on dan widget selain pilihan SEO standard, integrasi gateway pembayaran, fitur blog, dan banyak lagi.
 • Pakej Keselamatan yang Diperluas – sistem ini menawarkan alat keselamatan yang baik dengan 4 penyelesaian berbeza dalam pek. Mereka termasuk alat Privasi Domain, CodeGuard, SiteLock, dan G Suite. Baca lebih lanjut mengenai setiap ciri keselamatan dalam perenggan “Keselamatan”.
 • Pengurusan Sumber – pengguna mendapat kawalan sepenuhnya ke atas sumber yang diperuntukkan. Anda boleh memantau dan menggunakannya bila diperlukan berkat teknologi pelayan berasaskan awan.
 • Konfigurasi Caching Optimum – platform menggunakan caching bersepadu untuk memastikan kelajuan pemuatan laman web yang lebih cepat. Halaman dimuat lebih cepat juga ketika diminta dari awan.
 • Salinan Cermin – sistem menggunakan teknologi pencerminan data. Mereka bertindak sebagai pengedar data di pelbagai peranti. Ciri ini diaktifkan secara automatik.
 • Panel Kawalan Tersuai – HostGator mempunyai cPanel eksklusifnya yang memberikan kawalan penuh ke atas akaun anda, Pengguna dapat membuat akaun baru serta menguruskan subdomain tanpa had dari satu papan pemuka.
  Papan Pemuka Hostgator
 • Hosting yang dioptimumkan oleh WP – ciri yang baik untuk semua peminat WordPress. Ia merangkumi penghijrahan laman web percuma, penyatuan yang lancar dengan CMS, panel kawalan ringkas, dan banyak lagi.

Seperti yang anda lihat, platform ini mempunyai beberapa kelebihan yang baik untuk ditawarkan sebagai fungsi hosting asas. Kami juga harus memperhatikan beberapa pilihan percuma termasuk SSL yang disambungkan dan domain percuma 1 tahun untuk semua pelanggan HostGator.

3. Prestasi

Platform ini menggunakan teknologi canggih untuk memastikan perjalanan laman web stabil. Selain daripada penyelesaian berasaskan awan, HostGator menggunakan teknologi pencerminan dan konfigurasi cache untuk memanfaatkan kelajuan pemuatan halaman secara maksimum. Ujian terbaru membuktikan bahawa penyedia hosting memenuhi syarat tahap A + sementara kelajuan memuatkan halaman rata-rata adalah 691ms.

Kadar uptime hampir 99.94% sejak dua tahun kebelakangan. Juga, ia mempunyai pusat data yang terletak di berbagai belahan dunia termasuk Amerika Syarikat dan Eropah. Ia memastikan tindak balas pelayan yang cepat walaupun di Australia (413ms), Singapura (447ms), dan Brazil (281ms). Sekiranya anda menyasarkan khalayak yang berpangkalan di AS dengan laman web anda, pelayan akan bertindak balas dalam masa kurang dari 1 saat.

4. Keselamatan

Kami telah mengatakan beberapa perkataan mengenai kit keselamatan HostGator. Ini merangkumi beberapa teknologi canggih yang tersedia untuk setiap pengguna dalam satu pek. Peti keselamatan terdiri daripada yang berikut:

 • CodeGuard – sistem untuk memastikan kerja tangan anda selamat dengan bantuan punggung harian automatik dan sehingga tiga pemulihan laman web setiap bulan sekiranya berlaku sesuatu.
 • Tapak Kunci – teknologi untuk menyekat serangan bot. Secara automatik mengesan malware dan ancaman penipuan dan menghilangkan sumbernya.
 • SSL percuma – pengguna akan menghargai enkripsi SSL bersepadu yang dirancang untuk memastikan transaksi yang selamat.
 • Privasi Domain – alat untuk menjaga keselamatan maklumat peribadi anda. Ia mempunyai teknologi yang juga menjauhkan e-mel anda dari spammer.

5. Sokongan Pelanggan

HostGator menawarkan pelbagai cara untuk mendapatkan bantuan yang diperlukan sekiranya terdapat masalah teknikal atau masalah lain. Pengguna akan menghargai beberapa cara segera untuk menghubungi pasukan sokongan. Mereka termasuk ciri Live Chat dan nombor telefon bergantung pada tempat kediaman pelanggan. Pilih nombor telefon antarabangsa atau nombor tempatan. Terdapat juga peluang untuk menghantar faks.

Sokongan Live Hostgator

Cara lain untuk menyelesaikan masalah anda adalah memasukkan pangkalan pengetahuan yang besar dengan banyak panduan video, tutorial selain pelanggan dan portal sokongan. Mereka tersedia dalam bentuk komuniti dengan banyak maklumat berguna. Anda juga boleh memasukkan blog syarikat dengan pelbagai artikel, keterangan kemas kini, dan bahan lain yang mungkin berguna.

6. Dasar Penentuan Harga

Platform ini menawarkan beberapa penyelesaian pelayan bergantung pada jenis dan keperluan laman web anda. Pakej hosting berasaskan awan adalah yang pertama. Ia dilengkapi dengan tiga rancangan utama:

Harga Hostgator

 • Pelan penetasan bermula pada $ 2.75 sebulan untuk satu domain dengan memori 2 GB.
 • Kos pelan bayi $ 3.95 sebulan untuk domain tanpa had dan ruang cakera 6 GB.
 • Harga rancangan perniagaan adalah $ 5.95 menampilkan domain tanpa had dan memori 6 GB.

Semua rancangan merangkumi SSL percuma dan domain 1 tahun. Berita buruknya ialah anda perlu membayar yuran domain walaupun anda tidak merancang untuk memanjangkannya setelah 1 tahun. Bayarannya ialah $ 17,99 untuk setiap domain yang anda ada.

Pengguna juga boleh memilih rancangan yang dioptimumkan WP berharga $ 5.95, $ 7.95 dan $ 9.95 bergantung pada rancangannya. Tidak begitu berpatutan seperti yang anda jangkakan dengan mempertimbangkan pilihan yang lebih murah yang terdapat di pasaran termasuk Bluehost dengan pelan WP Asasnya mulai $ 2.95 sebulan.

Hosting VPS bermula pada $ 29.95 sebulan sementara pelayan khusus akan dikenakan biaya $ 118.99 sebulan sekiranya anda memerlukan lebih banyak aset dan sumber digital.

Kesimpulannya

HostGator adalah penyedia hosting yang kuat dan selamat dengan cukup banyak ciri untuk mendapat manfaatnya. Ia akan berfungsi untuk pelbagai jenis laman web termasuk eCommerce, perniagaan kecil atau projek berasaskan kandungan. Ini memberikan pilihan penyelesaian pelayan yang menampilkan prestasi yang baik dan cara keselamatan yang maju. Ia intuitif dan mudah digunakan selain sokongan pelanggannya yang komprehensif.

Penyedia hosting menawarkan beberapa pakej pelayan. Namun, ada di antara mereka yang kelihatannya terlalu mahal terutama jika dibandingkan dengan alternatif lain yang ada di pasar hosting. Sebaliknya, HostGator masih bernilai membayar wang itu.

Cuba Hostgator SEKARANG

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map