Ulasan HostPapa

Ulasan HostPapa


HostPapa – adalah hosting nombor satu di Amerika Utara. Lebih daripada 500,000 laman web kini dihoskan oleh platform. Pelanggan dapat memperoleh keuntungan dari berbagai fitur dan layanan yang disampaikan oleh tim pakar dalam berbagai bidang, mulai dari penyediaan hosting dan pembuatan laman web hingga pendaftaran domain dan pemasaran.

Tidak seperti yang lain penyedia hosting, HostPapa adalah syarikat kitaran penuh yang sebenarnya membolehkan anda membina, mengekalkan, dan mempromosikan perniagaan anda dari awal. Pengguna boleh memilih dari pelbagai penyelesaian pelayan yang menampilkan prestasi yang baik, cara keselamatan yang maju, hosting untuk laman web berasaskan WP, dan kedai dalam talian. Kita juga harus menyebutkan sokongan komprehensif, kemudahan penggunaan, dan banyak alat percuma yang disertakan dengan setiap pakej hosting.

1. Kebaikan dan Kekurangan

HostPapa mungkin sesuai dengan pelbagai projek dalam talian, bermula dari perniagaan kecil dan laman web berasaskan kandungan hingga projek eCommerce yang lebih rumit. Ia menawarkan rancangan yang berpatutan, lebar jalur yang tidak dapat diukur dengan setiap pakej walaupun harga atau tahapnya, dan rancangan permulaan untuk dua laman web dan bukannya satu, seperti yang dilakukan oleh kebanyakan penyedia hosting.

Di samping itu, ia serasi dengan semua platform CMS utama dan memberikan hosting yang dioptimumkan untuk WP selain pakej pelayan kedai dalam talian.

Walaupun terdapat sedikit kelemahan, HostPapa masih merupakan salah satu tawaran terbaik di pasaran.

Kelebihan HostPapa:

 • Domain Percuma – setiap pengguna mendapat domain percuma dengan setiap rancangan hosting. Sama ada anda memerlukan pakej kemasukan dengan aset minimum atau sumber daya maksimum untuk memberi tenaga kepada kedai digital anda, sistem ini menyediakan domain percuma kepada semua orang.
 • Dua Laman Web dari Mula – tidak seperti kebanyakan penyedia hosting lain yang menawarkan rancangan asas untuk satu laman web, HostPapa hadir dengan tawaran permulaan yang lebih baik yang tersedia untuk dua laman web sejak awal.
 • Masa yang baik – walaupun banyak syarikat berusaha untuk memastikan 100% masa operasi untuk pelanggan mereka, itu kelihatan tidak realistik. Walau bagaimanapun, HostPapa sangat hampir dengan kadar uptime purata 99.9%.
 • Sokongan sepanjang masa – pengguna boleh menghubungi pasukan sokongan 24/7 atau mengakses pangkalan pengetahuan yang luas yang menampilkan pelbagai panduan dan tutorial video.
 • Ciri-ciri tambahan – HostPapa adalah platform kitaran penuh yang menawarkan perkhidmatan tambahan seperti pembangun laman web khusus, penyediaan dan penyatuan kedai dalam talian, penghijrahan laman web percuma, pakej pemasaran untuk perniagaan dan individu, dll..

Pada masa yang sama, pengguna mungkin tidak menyukai ketiadaan penyelesaian pelayan khusus serta beberapa kelemahan kecil yang lain.

Kekurangan HostPapa:

 • Kelajuan Pemuatan Halaman boleh menjadi lebih baik – penyelidikan terkini menggambarkan kelajuan memuat halaman 759ms. Walaupun begitu, beberapa platform menawarkan kelajuan yang lebih tinggi, HostPapa masih mengalahkan standard industri, yang kini 890ms.
 • Pembaharuan Pelan Mahal – jika anda menyukai hosting dan ingin terus menggunakannya, anda mungkin tidak menyukai harga pembaharuan. Ia mungkin dua kali lebih tinggi jika dibandingkan dengan tanda harga awal.
 • Sandaran Laman Web Automatik – ciri ini hanya tersedia untuk pengguna rancangan Business Pro.

HostPapa adalah penyelesaian hosting yang baik walaupun terdapat sedikit kekurangan. Bagaimanapun, tidak ada yang sempurna, sementara platform memberikan pampasan yang kukuh dalam menghadapi perkhidmatan dan ciri tambahan. Mari lihat lebih dekat apa yang ditawarkannya.

2. Ciri-ciri Hosting

Penyedia hosting membuat segala yang mungkin untuk memastikan operasi laman web yang selamat dan stabil. Di samping itu, pengguna boleh menggunakan beberapa kelebihan tambahan untuk menghadapi alat pemasaran perniagaan, instrumen untuk membuat laman web anda sendiri dalam beberapa minit, mendaftarkan domain percuma, dll..

 • Domain Percuma untuk Semua Orang – setiap pengguna HostPapa berpeluang untuk mendaftarkan domain dan menggunakannya dalam rancangan hosting terpilih secara percuma selama 1 tahun. Lebih-lebih lagi, platform ini mempunyai perkhidmatan pendaftaran domain tersuai tanpa perlu beralih antara laman web yang berbeza.
 • Pembina Laman Web Tersuai – manfaatkan pembangun laman web yang senang digunakan dan direka untuk pemula. Ia tidak memerlukan kemahiran pengekodan atau pengaturcaraan. Manfaatkan editor drag-and-drop intuitif untuk membuat dan menyebarkan laman web dari tanah.
 • CPanel intuitif – hosting itu sendiri sangat mudah digunakan terutamanya berkat panel kawalan yang intuitif. Pengguna akan dapat menguruskan setiap perkhidmatan yang tersedia dari satu Papan Pemuka HostPapa.
  HostPapa cPanel
 • Penyelesaian Perniagaan E-mel – jalankan dan uruskan perniagaan dalam talian anda dengan alat penting yang disediakan. Pengguna boleh mendapatkan pakej G Suite yang merangkumi akaun korporat Gmail, sekumpulan alat kolaborasi pejabat, dan storan 30GB.
 • Lebar Jalur Tidak terhad – setiap rancangan menawarkan ruang cakera tanpa had sama ada anda memilih pelan masuk termurah atau pakej lanjutan dengan sumber hosting yang diperluas.
 • Pemindahan Domain dan Penghijrahan Laman Percuma – Pasukan HostPapa akan membantu anda untuk memindahkan domain atau laman web yang sudah ada ke platform. Pemindahan domain adalah percuma dan juga migrasi laman web yang ditangani tanpa masa henti projek.
 • Hosting Hijau – HostPapa adalah salah satu penyedia hosting pertama yang menyatakan dirinya sebagai penyelesaian pelayan hijau. Ini bermaksud mereka menjaga alam sekitar dan dunia yang kita tinggali. Untuk menggerakkan laman web, ia menggunakan sumber yang boleh diperbaharui dan memanfaatkan sepenuhnya tenaga angin dan tenaga suria.
 • Hosting Kedai Dalam Talian – sistem ini mempunyai penyelesaian hosting eCommerce yang berasingan untuk pengguna yang hanya merancang buat kedai digital dan mereka yang sudah mempunyai projek eCommerce siap pakai. Pakej ini terdiri daripada penghijrahan laman web percuma, produk tanpa had untuk dijual, bantuan penyediaan dan konfigurasi kedai, perundingan, dan penyulitan SSL percuma.
 • Hosting yang Dioptimumkan WP – adakah anda seorang yang berdedikasi WordPress peminat? HostPapa memberikan penyelesaian hosting yang dioptimumkan untuk WP yang menampilkan CMS yang telah dipasang sebelumnya, plugin dan ciri keselamatan terpadu, integrasi laman web yang lancar, kemas kini WordPress automatik dan banyak lagi.

Akibatnya, kami memiliki penyedia hosting terunggul dengan semua fitur yang diperlukan selain perkhidmatan canggih bagi mereka yang mencari bukan hanya hosting tetapi penyelesaian web kitaran penuh untuk pengembangan, promosi, sokongan, dan penyelenggaraan projek.

3. Prestasi

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, teknologi yang paling maju sekalipun tidak akan membiarkan anda mendapat keuntungan dari 100% waktu operasi. Walau bagaimanapun, sebilangan penyedia hosting sangat hampir dengan kadar tersebut. HostPapa adalah salah satu daripadanya. Ujian dan penyelidikan terkini menggambarkan 100% masa operasi selama beberapa bulan terakhir. Sekiranya anda mengesan waktu operasi yang lebih rendah selama 30 hari pertama penggunaan hosting, anda mungkin mengaku mendapat bayaran balik sepenuhnya.

HostPapa UpTime

Setiap rancangan dilengkapi dengan fungsi Cloudflare CDN. Ini memastikan jangkauan global yang lebih baik walaupun lokasi pengunjung anda. HostPapa menggunakan pemacu SSD yang lebih pantas jika dibandingkan dengan HDD. Juga sistem cache terbina dalam memastikan kelajuan memuatkan halaman yang lebih cepat yang kini sekitar 759 ms. Hasilnya lebih baik jika dibandingkan dengan standard industri. Cachewall digunakan untuk perlindungan laman web tambahan.

HostPapa Perfomance

Ia juga membantu mengoptimumkan projek dan meningkatkan masa tindak balas laman web. Prestasi keseluruhannya baik sementara pasukan HostPapa sentiasa berusaha mengembangkannya.

4. Keselamatan

Beberapa ciri keselamatan bergantung pada rancangan hosting dan penyelesaian pelayan yang anda pilih. Sebagai contoh, sandaran laman web automatik hanya tersedia dalam rancangan Business Pro. Kami berpendapat bahawa ciri ini bernilai membayar wang itu kerana sistem membuat senarai beberapa titik pemulihan sementara data disimpan di lokasi yang berasingan untuk mengelakkannya dari kejatuhan total.

Mereka yang memilih hosting bersama akan menghargai sistem anti-spam Panda Cloud yang disatukan dengan setiap rancangan dan sudah termasuk dalam harganya. Kaedah keselamatan asas merangkumi firewall pelayan, perisian hasad dan pengesanan virus, pemantauan dan penamatan ancaman digital. Beberapa rancangan dilengkapi dengan privasi domain dan alamat IP khusus sementara semua pakej memberikan enkripsi SSL percuma.

5. Sokongan Pelanggan

HostPapa menetapkan pendekatan komprehensif untuk apa yang kami panggil sokongan pelanggan. Selain beberapa cara untuk menghubungi segera termasuk telefon, sembang langsung, dan sistem tiket, pengguna dapat bergantung pada bantuan yang disampaikan melalui:

 • Tutorial dan Panduan Video – mereka merangkumi semua masalah utama. Anda akan belajar bagaimana memulakan hosting atau pembangun laman web.
 • Asas pengetahuan – mengandungi banyak artikel yang dibahagikan kepada kategori yang berkaitan. Mereka didedikasikan untuk Hosting, Domain, E-mel, dll.
 • Pakar Tempatan – HostPapa mempunyai pasukan pakar yang mungkin melakukan penyiapan, menyelesaikan migrasi laman web, memperbaik kedai dalam talian atau bahkan membina laman web dari awal untuk anda. Yang anda perlukan hanyalah menghantar permintaan melalui bahagian Do-It-For-Me.

Semua ciri yang disebutkan di atas tersedia untuk semua pengguna walaupun terdapat rancangan langganan.

6. Dasar Penentuan Harga

Di sini kita berada di bahagian harga. Mari ketahui berapa kos HostPapa dan penyelesaian pelayan apa yang diberikannya. Kami akan memulakan dengan web hosting standard yang terdapat dalam tiga rancangan utama:

Harga HostPapa

 • Kos permulaan $ 3.95 untuk dua laman web dan lebar jalur tidak terhad.
 • Kos perniagaan $ 3.95 untuk laman web tanpa had dan storan SSD tanpa meter.
 • Kos Pro Business $ 12.95 semua ciri dan peningkatan keselamatan tanpa had.
 • Anda harus memeriksa harga pelan pembaharuan kerana mungkin dua kali lebih tinggi. Pelan hosting yang dioptimumkan WP adalah sama dari segi harga. Hosting VPS akan dikenakan biaya dari $ 19.99 hingga $ 299.49 bagi mereka yang memerlukan prestasi dan aset yang luar biasa.
 • Penyelesaian pelayan eCommerce diwakili di 4 tempat berbeza bermula dari $ 19.99 untuk pelan masuk dan $ 139.99 untuk pelan Diamond dengan panggilan API produk tanpa had, penjualan di Amazon dan eBay, analitik, dan banyak lagi.

Kesimpulannya

HostPapa adalah hosting yang hebat dan mudah digunakan. Pelanggan akan memanfaatkan sistem mesra pemula untuk menjalankan, mengurus, dan menyokong projek web langsung mereka. Ia serasi dengan semua platform CMS utama termasuk WordPress, Joomla, Drupal, dan lain lain. HostPapa memberikan penyelesaian pelayan hijau yang selamat untuk persekitaran dan dunia tempat kita tinggal.

Setiap rancangan dilengkapi dengan banyak ciri hebat sementara pasukan sokongan pelanggan tidak hanya membantu menyelesaikan beberapa masalah tetapi menangani beberapa proses untuk anda. Prestasi hebat, kaedah keselamatan yang maju, harga yang berpatutan, dan pelbagai pakej hosting – inilah yang menjadikan HostPapa perlu diberi perhatian.

Cuba HostPapa SEKARANG

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map