Ulasan Karbon

Berkarbonat – adalah pembina portfolio dalam talian. Ia dikembangkan untuk membolehkan individu mewujudkan kehadiran web yang kukuh. Artis, jurugambar, pereka grafik, dan ilustrator berpeluang untuk berhubung dengan bakal pelanggan serta berkongsi karya mereka dengan khalayak global melalui laman web terkini dan bergaya. Pembina laman web sangat mudah digunakan. Ia menawarkan cara segera untuk menetapkan dan menjalankan portfolio dalam talian tanpa kemahiran pengekodan.


Perisian ini mempunyai komuniti yang berkembang dengan lebih dari 2,000 000 portfolio langsung yang dibina di Carbonmade. Pembangun laman web ini ditubuhkan pada tahun 2005 dan pada tahun 2019 ia dibina sepenuhnya dan dilancarkan semula ke Carbonmade 4. Pemula akan menghargai proses log masuk yang lancar di samping satu set ciri penyesuaian untuk membuat portfolio yang menonjol. Walaupun pembangun laman web mungkin kelihatan agak terhad dari segi fleksibiliti, ia menjalankan tugasnya dengan hebat. Mari lihat apa yang ada di dalam platform Carbonmade 4.

1. Kemudahan Penggunaan

Carbonmade dilengkapi dengan fungsi drag-and-drop, yang menjadikannya pilihan yang tepat untuk pemula. Sistem ini memudahkan pengguna menyusun semula susun atur halaman, memindahkan elemen yang berbeza atau menambah yang baru. Anda tidak seharusnya mempunyai kemahiran teknikal. Cukup ikuti langkah mudah untuk memulakan.

Walaupun beberapa pengguna kecewa dengan ketidakmampuan untuk menghubungkan domain mereka sendiri, Carbonmade telah memperbaiki bug tersebut. Mulai sekarang, pelanggan dapat menghubungkan mereka di domain dan bukannya mendapatkan subdomain lalai carbonmade.com. Hasilnya, platform ini telah berubah menjadi penyelesaian all-in-one untuk membina dan menggunakan portfolio dalam talian anda. Tetapi perkara pertama yang pertama.

Bermula

Seperti yang telah kami katakan sebelumnya, perisian ini sangat mudah digunakan. Anda tidak perlu membeli rancangan pro untuk memulakan. Pengguna boleh memilih tempoh percubaan percuma untuk memeriksa bagaimana sistem berfungsi. Anda akan diminta untuk menunjukkan nama anda dan juga niche yang anda wakili. Di sini kita mempunyai ilustrator, pereka UI / UX, jurugambar, seniman, dll. Cukup pilih pengkhususan untuk membiarkan sistem memilih beberapa sampel templat dan meneruskan.

Bermula dengan karbon

Peringkat seterusnya adalah menunjukkan e-mel anda. Sistem ini akan menghasilkan surat sambutan tanpa perlu mengesahkan kata laluan anda. Kemudian anda akan diberikan beberapa pilihan susun atur. Mereka cukup asas dengan beberapa blok asas. Namun, mereka hanya untuk memulakan proses penyesuaian. Anda tidak harus menilai reka bentuk sebelum anda menyelami bangunan kreatif.

Penyesuaian Templat

Karbon buatan dengan sebilangan besar instrumen untuk menyesuaikan dan mengedit semua keperluan. Anda boleh mengubah segalanya dari profil khusus dan SEO ke reka bentuk dan tetapan halaman. Untuk mengetahui apa yang harus dimulakan, mari kita bahagikan papan pemuka menjadi beberapa kategori:

 • Penyuntingan Susun atur – Semua blok yang ada terletak di bar sisi kiri. Di sana kami mempunyai galeri, slaid, gambar skrin penuh, bahagian About Me, blok Side by Side, bahagian detail projek, dan lain-lain. Walaupun Carbonmade adalah pembangun laman web drag-and-drop, anda hanya perlu memilih blok, tahan dengan tetikus dan gerakkan kawasan di halaman. Anda bebas mengatur semula kedudukan blok seperti yang anda mahukan. Roda di sebelah kanan setiap blok membuka tetapan lanjutan untuk mengubah dimensi, jurang antara foto, lajur, dll.
 • Penyunting buatan karbon

 • Alat Reka Bentuk – anda mungkin menjumpainya di bar alat kiri. Mereka mempermudah mengedit tajuk laman web serta memuat naik logo dan favicon khusus eksklusif anda. Di sini pengguna juga boleh mengubah susun atur navigasi laman web serta menyesuaikan penampilan pautan. Gaya global memungkinkan untuk mengubah warna teks dan font, memilih latar belakang yang berbeza, menetapkan keutamaan fon (menetapkan font primer dan sekunder), dan banyak lagi.
 • Tetapan umum – bahagian ini adalah untuk menunjukkan maklumat peribadi pengguna, menyambungkan domain dan juga menetapkan tetapan SEO asas.

Berlangsung

Setelah anda menyelesaikan proses penyesuaian, anda mungkin melihat laman web anda menggunakan mod pratonton. Ini termasuk pratonton mudah alih juga untuk memastikan semua bahagian dipaparkan dengan betul pada peranti mudah alih. Setelah anda mengklik ikon telefon pintar di sudut kanan atas, anda akan melihat tetingkap baru dengan pratonton mudah alih laman web.

Berita buruk di sini ialah mod memaparkan laman web anda hanya pada telefon pintar. Tidak ada peluang untuk memeriksa bagaimana ia berjalan pada tablet. Itu adalah kelemahan. Klik pada butang untuk kembali ke versi desktop. Klik “Go Live” untuk menggunakan portfolio dalam talian siap pakai anda.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Oleh kerana Carbonmade adalah pembangun portfolio, sebahagian besar fiturnya tertumpu pada perwakilan web dan ciri reka bentuk. Walau bagaimanapun, perisian ini dilengkapi dengan pilihan tambahan bukan hanya untuk mewakili diri anda dalam talian tetapi juga untuk mempromosikan. Sistem ini mempunyai analisis bersepadu. Di samping itu, pemaju secara berkala melancarkan kemas kini dan pilihan baru untuk mendapat keuntungan.

Ciri Reka Bentuk

Kami telah membincangkan beberapa penyesuaian asas dan ciri reka bentuk. Selain blok khas, galeri skrin penuh, dan tayangan slaid, platform ini menawarkan alat canggih untuk perwakilan yang paling luar biasa. Pertama sekali, anda bebas memuat naik logo anda sendiri untuk pengiktirafan yang lebih baik. Walaupun terdapat fungsi memuat naik video asas, pengguna juga dapat memanfaatkan fitur Autoplay dan Loop. Yang anda perlukan adalah memuat naik kreatif gerakan anda dan menetapkan pilihan yang disukai:

 • Autoplay akan melancarkan video dengan serta-merta sebaik sahaja pengunjung membuka halaman.
 • Loop akan memainkan semua video dan gerakan kreatif anda satu persatu secara automatik.

Carbonmade mempunyai banyak pilihan susun atur navigasi laman web. Anda boleh memilih dari 5 pilihan yang berbeza (beberapa di antaranya hanya tersedia dengan rancangan Pro). Pada masa yang sama, anda boleh mengedit menu sendiri.

Ciri reka bentuk buatan karbon

Analisis

Sistem ini dilengkapi dengan fungsi analitik tersuai. Ia tersedia di panel kawalan pengguna. Ini menunjukkan jumlah tontonan setiap tahun serta statistik bulanan. Lebih-lebih lagi, pengunjung disusun berdasarkan peranti yang mereka gunakan (tablet, telefon pintar atau desktop). Anda mungkin mengesan halaman yang paling popular.

SEO

Anda tidak boleh mengharapkan banyak ciri pengoptimuman SEO di sini. Walaupun begitu, Carbonmade tetap menawarkan pengaturan awal untuk mempromosikan portfolio anda dan menjadikannya lebih mesra SEO. Tetapan ini membolehkan anda mengubah keterangan meta laman web serta menghubungkan projek dengan Google Analytics menggunakan kod pengesahan. Pratonton bahagian media sosial juga tersedia dalam tetapan SEO. Di samping itu, anda boleh memuat naik favicon serta mengintegrasikan butang perkongsian sosial dari pilihan blok.

SEO buatan karbon

Portfolio Peribadi

Ciri unik bagi mereka yang ingin berkongsi karya atau pengalaman mereka hanya dengan pengguna yang mempunyai kod akses khas. Pilihannya menjadikan portfolio anda ditutup dari pelayar web biasa. Sistem ini membolehkan anda menghasilkan kod akses khas yang mungkin anda kongsi dengan mereka yang benar-benar berminat untuk bekerjasama.

Kolam Bakat

Carbonmade bukan hanya pembina laman web. Ini adalah pasar yang besar bagi penyalin, pereka, ilustrator, jurugambar, dan individu lain yang berfikiran kreatif. Laman web mereka dipaparkan di bahagian Talent Pool. Anda juga boleh menghubungkan portfolio anda dengan Carbonmade.com dan dipaparkan di kumpulan peminat kreatifnya.

3. Reka bentuk

Karbon buatan tidak mempunyai banyak pilihan templat. Ia menawarkan sekitar 4-5 susun atur setiap pengkhususan. Idea utamanya adalah untuk tidak menyediakan tema siap pakai tetapi membiarkan pengguna membuat gaya unik mereka. Templat di sini hanya untuk memulakan proses penyesuaian. Selebihnya disediakan oleh pengumpulan blok dan elemen. Walaupun begitu, semua tema kelihatan sangat keren. Ia bergaya dan terkini dengan banyak ciri dan kesan visual. Platform ini secara automatik memampatkan gambar dengan ukuran apa pun yang membolehkan anda menonjol dengan pilihan yang menakjubkan dalam resolusi tertinggi.

Templat buatan karbon

Pengguna boleh mendapat manfaat daripada muat naik kandungan tanpa had. Anda boleh menambah seberapa banyak video dan gambar yang anda perlukan. Platform ini menyokong pelbagai format termasuk PDF, mp3, JPG, dll. Semua templat mempunyai mod pratonton kilat serta pratonton mudah alih sebelum menerbitkan. Semua tema responsif dan hebat pada peranti yang berbeza.

4. Sokongan Pelanggan

Walaupun Carbonmade cukup mudah digunakan, ia menawarkan sokongan yang luas dengan cara segera untuk menghubungi dan juga asas pengetahuan yang komprehensif. Anda boleh menghubungi pasukan sokongan terus dari papan pemuka. Di sini kita mempunyai:

 • Ciri Sembang Langsung – pakar sokongan mendakwa menjawab dalam beberapa jam.
 • Jawapan Segera – pilihan ini menawarkan sekumpulan jawapan asas yang merangkumi bidang yang berbeza dari bagaimana untuk mula beralih dari buatan karbon lama ke yang baru.
 • Blog – di sini di papan pemuka anda boleh mengesan semua kemas kini dan ciri terkini yang dilancarkan oleh pemaju.

Di samping itu, anda mungkin menonton panduan dan tutorial video yang berguna hanya untuk bersenang-senang. Kami tidak benar-benar menganggap perkara itu perlu.

5. Dasar Penentuan Harga

Seperti yang telah kami nyatakan sebelumnya, pengguna boleh memulakan dengan percubaan percuma. Walau bagaimanapun, anda perlu memilih rancangan berbayar apabila tamat tempohnya. Terdapat tiga pakej berbeza yang merangkumi:

Harga buatan karbon

 • Pelan Permulaan untuk $ 8 sebulan. Ia dilengkapi dengan sekumpulan ciri yang sangat ketat. Anda hanya mendapat sokongan pelanggan terhad serta hanya subdomain Carbonmade lalai khusus. Berita baik di sini ialah rancangan itu merangkumi gambar dan gambar tanpa had untuk dimuat naik.
 • Pelan Pro untuk $ 12 sebulan. Anda boleh membuat hingga 50 projek, menghubungkan domain anda sendiri, membuang iklan, membuat portfolio peribadi, menggunakan analisis bersepadu, dll..
 • Kos Pelan Ahli $ 18 sebulan dan merangkumi semua ciri tanpa had. Lebih-lebih lagi, portfolio anda akan muncul dalam senarai Talent Pool.

Harga mungkin kelihatan terlalu tinggi terutamanya untuk rancangan Pemula. Anda mungkin menemui beberapa pilihan yang lebih menjimatkan dengan set ciri yang hampir sama. Bagi rancangan Pro dan Pakar, itu mungkin pilihan yang baik.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Menyimpulkan semua kebaikan dan keburukan, Carbonmade pastinya merupakan pembangun portfolio yang layak dengan fungsi dan alat penyesuaian yang luar biasa. Walaupun pengguna mungkin mahukan pilihan yang lebih murah, pakar yang berdedikasi akan menghargai kemampuan yang diberikannya.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Hebat untuk pemula.
&# x2714; Pelbagai pilihan alat reka bentuk dan penyesuaian.
&# x2714; Ciri-ciri eksklusif seperti Portfolio Peribadi dan Talent Pool.
&# x2714; Percubaan percuma untuk bermula.
&# x2714; Reka bentuk templat yang bergaya.
Selection Pilihan tema yang terhad.
Features Sangat sedikit ciri dalam rancangan Pemula.
✘ Harga mungkin kelihatan terlalu tinggi.

Garisan bawah

Carbonmade akan menjadi pilihan yang baik untuk profesional yang sudah mempunyai portfolio yang kaya untuk dipaparkan. Perisian ini sangat mudah digunakan. Ia menawarkan fungsi hebat untuk membuat laman web bergaya dan menonjolkan beberapa karya terbaik dalam bidang reka bentuk, ilustrasi, dan seni.

Sekiranya anda hanya membuat langkah pertama dalam industri seni, anda mungkin memerlukannya alternatif yang lebih murah. Sebaliknya, buatan karbon mungkin masih merupakan peluang yang baik untuk pemula, kerana ia menawarkan perspektif kerja yang nyata melalui Talent Poolnya. Anda mempunyai peluang sebenar untuk berhubung dengan bakal pelanggan.

Cuba Carbonmade Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map