Ulasan Microsoft.com

Pembangun laman web Microsoft adalah salah satu pemimpin utama terkenal yang digunakan untuk merancang pelbagai jenis laman web. Seiring berjalannya waktu, persaingan khusus menjadi lebih kuat, memberi laluan kepada pembangun laman web yang lebih maju dan berfungsi – mereka yang kini menikmati populariti di seluruh dunia.


Namun, dalam hal pengembangan laman web moden, banyak pengguna terus bekerja dengan pembangun laman web yang dikendalikan oleh Microsoft untuk membuat proyek serbaguna untuk memenuhi kehendak dan keperluan reka bentuk web mereka. Jadi, apa yang menjadikan produk ini begitu popular? Mengapa mereka tetap diminati oleh pengguna dan adakah alternatif lain lebih baik daripada mereka? Mari cuba dapatkannya sekarang.

Pembina Laman Web Microsoft pada tahun 2018

Mulai hari ini, Microsoft tidak mempunyai perkhidmatan membina laman web sendiri untuk membuat laman web sederhana hingga kompleks. Sekiranya anda pernah bekerja dengan produk sistem sebelum ini atau mendengar banyak tentangnya untuk mendapatkan hasrat untuk mencubanya, anda boleh menggunakan penyelesaian yang tersedia di pasaran aplikasi platform.

Untuk mula membina laman web dengan pembangun laman web yang berpusat di Microsoft, pada mulanya anda harus mendapatkan akaun Microsoft. Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh mendaftar atau menggunakan akaun Skype anda. Ini akan memberi akses ke semua aplikasi yang terdapat di kedai jenama Microsoft.

Terdapat pelbagai alat membina web yang boleh anda gunakan untuk tujuan universal dan khusus, tetapi yang paling popular di antaranya adalah Wix. Pembina laman web ini semestinya mendapat perhatian pengguna, yang berhasrat untuk melancarkan laman web yang baik walaupun tanpa kemahiran membina laman web dan pengetahuan khusus. Mari kita ketahui apa yang ditawarkan oleh sistem pada pengguna kontemporari dan apa yang menjadikannya menonjol daripada orang ramai.

Wix – Pilihan Terbaik untuk Pengguna Microsoft

Pembangun laman web Wix

Wix adalah pembangun laman web yang terkenal di dunia, yang telah mendapat populariti kerana banyaknya alat penyesuaian reka bentuk, set fitur yang luas, penyeret dan lepas drop yang mudah, koleksi templat laman web responsif yang berkualiti tinggi, promosi dan pilihan pemasaran laman web yang baik, berpatutan dasar harga.

Pembangun laman web memungkinkan untuk membuat pelbagai jenis laman web, mulai dari portfolio peribadi kecil dan hingga kedai dalam talian yang mencerminkan identiti jenama anda dalam cahaya yang paling menguntungkan. Pangkalan pelanggan perkhidmatan ini kini merangkumi lebih dari 130 juta pengguna, yang tinggal di 190 negara. Ini adalah bukti terbaik pengiktirafan syarikat, yang semestinya patut diberi perhatian.

 • Kemudahan penggunaan. Wix memastikan pengalaman membina laman web yang sangat mudah dan senang untuk semua orang, yang mempunyai niat untuk merancang laman web berkualiti dan berfungsi. Sama ada anda seorang pemula yang membuat langkah pertama dalam bidang pembinaan web atau pembangun web profesional yang terlibat dalam perniagaan berorientasikan pelanggan reka bentuk web, menggunakan Wix tidak akan menjadi masalah bagi anda.

  Pembangun laman web dilengkapi dengan antara muka WYSIWYG yang intuitif dan penyeret dan lepas. Mahir Wix ADI alat akan secara automatik merancang laman web untuk anda berdasarkan kandungan yang akan anda kirimkan.

  Wix ADI Editor

  Wix berfungsi di bawah Model SaaS, yang mempermudah proses pembuatan laman web untuk pengguna, yang membuat laman web di peranti mudah alih dan desktop mereka, setelah mendaftar ke platform tersebut. Ini adalah pengguna, yang memiliki kendali penuh terhadap proses pembuatan laman web dan dapat melihat hasilnya untuk membuat perubahan tepat pada waktunya.

 • Set Ciri. Ketika datang ke set fitur, Wix akan melebihi jangkaan anda. Pembina laman web mempunyai banyak yang harus ditawarkan kepada setiap pengguna, tanpa mengira pengalaman reka bentuk web yang dia dapat. Ia dilengkapi dengan mesin eCommerce dan blogging yang kuat, yang membolehkan anda membuat kedai dalam talian kecil hingga pertengahan atau blog tanpa kerumitan sama sekali.

  Wix eCommerce ADI

  Di sinilah anda akan dapat menjual dan mengiklankan produk, mengemas kini pelbagai jenisnya, menawarkan potongan harga, ciri khas, menambah, menjadualkan dan mengemas kini catatan blog dan melakukan tindakan lain untuk menjalankan blog atau kedai web yang berjaya.

  Kod Wix adalah satu lagi kelebihan pembangun laman web, yang akan membolehkan anda membuat aplikasi web dengan cara yang mudah dan berkesan. Anda tidak perlu mempunyai kemahiran pengekodan untuk menggunakan alat ini – Wix Code sangat intuitif dan difahami oleh semua orang. Pembangun aplikasi web ini memungkinkan untuk membuat kandungan dan menambahkannya ke laman web yang diperlukan.

  Penyunting Kod Wix

  Kemuncak lain dari pembangun laman web adalah Pasar Aplikasi dengan banyak peluasan, aplikasi dan alat tambah untuk memberikan prestasi lanjutan di laman web anda. Aplikasi dikembangkan oleh pereka pihak ketiga dan boleh percuma dan dibayar berdasarkan bidang aplikasi dan ciri-cirinya.

 • Templat dan Reka Bentuk. Wix menawarkan banyak templat dan reka bentuk berkualiti tinggi, yang memungkinkan untuk membuat pelbagai jenis laman web, seperti laman web perniagaan, blog, forum, kedai dalam talian, portfolio, halaman arahan dan apa yang tidak.

  Secara keseluruhan, Wix mempunyai koleksi yang merangkumi lebih dari 550+ tema berkualiti tinggi agar sesuai dengan pelbagai ceruk. Pembangun perkhidmatan sentiasa mengemas kini galeri templat dengan tema segar dan terkini. Bagi pengguna yang tidak dapat mencari templat yang sesuai, ada kesempatan untuk memilih dan menyesuaikan tema kosong untuk merancang laman web dari awal.

 • Kos. Anda boleh menggunakan Wix tanpa sebarang kos selama anda memerlukan. Sistem ini mempunyai rancangan percuma yang tidak akan habis-habisnya yang memungkinkan untuk menguji ciri yang ditawarkannya dan mungkin merupakan penyelesaian yang baik untuk semua jenis laman web. Sekiranya anda masih memerlukan laman web dengan domain peribadi, anda boleh memilih salah satu rancangan premium Wix, yang harganya bermula dari $ 4.5 / bln.

  Perlu diingat bahawa Wix menawarkan jaminan wang dikembalikan kepada pengguna, yang tidak berpuas hati dengan beberapa ciri-cirinya. Anda boleh mendapatkan pengembalian wang anda selama 2 minggu setelah pembayaran anda. Dasar harga sistem adalah cukup jelas dan berpatutan.

Buat Laman Web Percuma

WebMatrix 3

Webmatrix3

WebMatrix 3 adalah pembina laman web yang bebas, ringan, dan berkaitan dengan awan yang beroperasi sebagai aplikasi pembangunan web untuk Windows. Pembangunnya membolehkan pembangun membuat laman web menggunakan templat siap sedia, atau aplikasi sumber terbuka yang popular. Penting untuk diperhatikan bahawa sistem ini terutama menyasarkan profesional, yang membuat laman web untuk pelanggan mereka (berbanding dengan pembangun laman web yang menyasarkan pengguna akhir).

Tujuan Webmatrix 3 adalah untuk menyediakan pengembang web dengan kemampuan pengekodan, penyesuaian dan penerbitan dalam satu tempat. Platform ini dikeluarkan pada tahun 2011, tetapi Microsoft telah berhenti menyokong WebMatrix. Namun, masuk akal untuk mendapatkan gambaran keseluruhan ringkas mengenai produk untuk melihat bagaimana Microsoft telah mengubah pendekatan mereka terhadap proses pembinaan web.

 • Kemudahan penggunaan. WebMatrix mempunyai antara muka yang sangat mesra pengguna, panduan pintar dan banyak perkara menarik seperti aplikasi pembangunan web. Tetapi tentu saja, ia tidak semudah dan intuitif seperti DIY, pembangun laman web dalam talian tanpa kod. Ia berfungsi dengan baik untuk sekumpulan pelanggan tertentu sahaja. Ia seperti pembina laman web standard, tetapi terutama ditujukan kepada keperluan dan kemahiran profesional.

  Laman Web Mudah Alih WebMatrix 3

  Aplikasi ini menyediakan persekitaran pengembangan yang canggih untuk projek anda yang dikembangkan dalam bahasa pengaturcaraan yang berbeza, sehingga anda tidak perlu mendapatkan program yang berasingan. Walaupun kebanyakan pembangun laman DIY adalah perisian dalam penyemak imbas yang dapat dicapai dari mana-mana peranti melalui borang pendaftaran, Webmatrix adalah aplikasi yang boleh dimuat turun yang memerlukan pemasangan awal.

 • Set Ciri. Pembangunnya menawarkan pelbagai kemudahan untuk membantu pembangun membina laman web dengan cara yang lebih cepat dan mudah. Ini memungkinkan untuk membuat laman web menggunakan templat ASP.NET, PHP, Node.js atau HTML5 yang siap sedia, dan memanfaatkan standard web terkini (CSS3, HTML5), dan perpustakaan JavaScript yang popular seperti jQuery.

  CSS3 WebMatrix

  WebMatrix menawarkan sokongan untuk kerangka PHP termasuk WordPress dan Drupal, antara lain. Dengan memilih kerangka WordPress, misalnya, WebMatrix akan memasang dan mengkonfigurasi laman web WordPress lengkap yang berjalan secara tempatan. Setelah dikonfigurasikan, anda boleh menyatukan laman web anda di komputer anda dan kemudian memuat naiknya ke host yang serasi menggunakan teknologi Web Deploy Microsoft. Anda boleh menggunakan kemungkinan ini untuk membuat laman WordPress untuk mengembangkan plugin dan tema, atau menguji kod baru sebelum menyebarkan ke laman web langsung anda.

  Memasang, menyesuaikan dan menerbitkan aplikasi web adalah mudah dengan WebMatrix. Ini memungkinkan untuk membuat laman web yang dioptimumkan untuk tontonan mudah alih dan menyediakan beberapa ciri bersepadu yang menjadikan tugas lebih mudah untuk pereka web. Produk ini dilengkapi dengan templat mesra mudah alih, emulator peranti, penyelesaian kod untuk mudah alih jQuery dan lain-lain dan lain-lain. Juga boleh mengedit laman web dari jarak jauh dengannya.

  Laman web yang dibina dengan WebMatrix tidak terikat dengan penyedia hosting tertentu – anda bebas untuk menerbitkannya di mana sahaja anda mahu. Untuk prestasi yang lebih baik, WebMatrix menawarkan senarai rakan kongsi mereka di mana anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akaun hosting percuma. Anda juga boleh memilih dari banyak penyelesaian hosting yang menarik di Galeri Hosting Microsoft.

 • Templat dan Reka Bentuk. WebMatrix telah melindungi anda dengan pelbagai templat bersepadu yang menjadi asas yang baik untuk pembangunan laman web anda. Templat permulaan ditawarkan dalam beberapa bahasa dan berfungsi dengan baik untuk laman web peribadi standard. Namun, ingatlah bahawa setelah penghentian produk, beberapa templat mungkin tidak sesuai dengan versi penyemak imbas anda.

  Cara lain untuk mendapatkan templat WebMatrix adalah dengan merancangnya sendiri. Untuk membuat tema baru, pengekod dapat memilih salah satu sampel yang ada di folder templat WebMatrix yang sesuai dan mengeditnya sesuai dengan keperluannya. Walau bagaimanapun, ini memerlukan pemahaman yang mendalam mengenai subjek.

Muka depan

Muka Depan Microsoft

Muka depan dulu merupakan salah satu alat yang meletakkan asas untuk reka bentuk laman web kontemporari. Sangat sukar untuk mencari laman web yang tidak dikuasakan oleh sistem pada awal era Internet. FrontPage adalah pembangun laman web WYSIWYG dan editor HTML yang telah dimasukkan ke dalam pakej Microsoft Office sejak 1997. Produk tersebut, bagaimanapun, dihentikan pada tahun 2003, tetapi tetap menikmati populariti dengan pereka web yang mahir, yang ingin memanfaatkan sepenuhnya kemahiran pengaturcaraan mereka.

Setelah penghentian produk, produk tersebut digantikan oleh SharePoint Designer dan Microsoft Expression Web, tetapi kedua-dua aplikasi ini tidak lagi disokong sejak tahun 2006 juga. Mulai hari ini, pengguna boleh memasang dan bekerja dengan versi SharePoint Designer berasaskan web.

 • Kemudahan penggunaan. SharePoint tidak boleh disebut aplikasi pembinaan web yang mudah kerana memerlukan kecekapan reka bentuk web yang mendalam. Ini, bagaimanapun, tidak merendahkan kelebihan editor sistem WYSIWYG, yang bertujuan membantu pengguna mengatasi seluk-beluk proses pengkodean HTML dengan keberkesanan maksimum.

  Untuk menggunakan FrontPage dengan berkesan, terdapat keperluan untuk memasang plugin tambahan, yang pada awalnya dikenali sebagai IIS Extensions dan kemudian diperkaya dengan satu set Extension Server FrontPage khusus. Apa sahaja set pelanjutan yang anda perlukan, anda mesti memasangnya untuk memanfaatkan sepenuhnya fungsi mereka.

 • Set Ciri. FrontPage dilengkapi dengan ciri, yang memperlihatkan pelbagai faedah untuk pereka web yang mahir. Versi aplikasi terbaru menawarkan pilihan Split View, yang memungkinkan untuk membuat kod projek dalam mod Code View untuk melihat lebih awal hasilnya dalam mod Design View tanpa perlu beralih di antara mereka. Aplikasi ini juga mempunyai akses ke butang interaktif, yang memungkinkan untuk melancarkan grafik web untuk faedah navigasi, menghilangkan keperluan untuk menggunakan alat penyuntingan gambar yang lebih rumit.

  Lebih-lebih lagi, perisian ini mempunyai pemeriksa kebolehaksesan yang memberi peluang untuk mengetahui, sama ada kod laman web anda mematuhi piawaian semasa dan dapat digunakan oleh orang yang mempunyai kemampuan terhad.

  FrontPage menyertakan pengoptimum HTML, yang menjadikan pengoptimuman kod lebih cepat dan lebih mudah dibaca berbanding versi aplikasi sebelumnya. Salah satu sorotan produk adalah ciri Intellisense (autocompletion), yang membantu pengguna mempermudah proses penyuntingan kod, ketika bekerja dalam mod Code View. Ciri ini menunjukkan sifat kod dan tag yang paling sesuai dihasilkan semasa pengguna menulisnya. Ini akhirnya membantu menjimatkan masa dan usaha. Akhirnya, FrontPage dilengkapi dengan Code Snippets, yang memungkinkan pengguna membuat dan menyimpan potongan kod yang mereka buat dan mungkin diperlukan pada masa akan datang.

 • Templat dan Reka Bentuk. FrontPage menawarkan templat bersepadu yang boleh anda pilih dan sesuaikan mengikut kehendak anda. Ada juga kesempatan untuk melayari web dan memilih tema FrontPage, yang dibuat khas oleh pembangun pihak ketiga untuk menyediakan reka bentuk laman web yang unik dan kreatif. Templat ini tidak selalu responsif, jadi, jika anda memerlukan templat yang akan menjadikan laman web anda dapat diakses dalam talian, pastikan untuk memeriksa terlebih dahulu. Apa yang menarik, FrontPage menawarkan Templat Web Dinamik, yang membolehkan pengguna membuat satu-satunya tema yang akan mereka gunakan di beberapa halaman laman web atau keseluruhan laman web.

Web Ekspresi Microsoft 4

Web Ekspresi Microsoft 4

Web Ekspresi Microsoft 4 adalah alat pembinaan laman web profesional lengkap yang boleh anda gunakan untuk merancang dan menerbitkan laman web berkualiti, menarik dan berfungsi, yang mematuhi piawaian reka bentuk web yang diterima umum. Pelancaran Expression Web 4 bermula pada tahun 2010, sementara Microsoft mengumumkan penghentian sepenuhnya pada tahun 2012.

Sistem ini pada mulanya dibayar, tetapi kini tersedia untuk muat turun percuma. Namun, pengguna tersebut, yang telah membeli Expression Web sebelumnya, masih dapat memperoleh sokongan teknikal untuk laman web mereka. Perkhidmatan yang sama tidak lagi tersedia bagi mereka yang memuat turun sistem secara percuma.

 • Kemudahan penggunaan. Microsoft Expression Web 4 adalah pilihan yang bagus untuk profesional reka bentuk web profesional, yang mempunyai idea untuk membuat dan mengurus projek untuk kegunaan profesional atau perniagaan. Produk ini tidak berfungsi dengan baik untuk pemula, yang tidak tahu apa proses proses pembuatan laman web.

 • Set Ciri. Aplikasi ini dilengkapi dengan sokongan Microsoft Silverlight, Deep Zoom Composer, ASP.NET, PHP, AJAX, dan video Silverlight. Anda juga boleh mengimport fail Adobe Photoshop di sini untuk menerbitkan laman web yang kompleks dengan banyak aliran pemindahan fail dan mengamankan FTP dengan cara yang cepat dan mudah.

  Produk ini mempunyai beberapa mod pratonton untuk memanfaatkan sepenuhnya proses pengembangan web. Yang paling meluas dari mereka adalah Preview Snapshot untuk melihat bagaimana laman web anda akan kelihatan dalam penyemak imbas dan mod SuperPreview untuk membuat perbandingan halaman web dalam beberapa penyemak imbas pada satu masa.

  Microsoft Expression Web 4 memiliki fitur SEO Checker yang memungkinkan Anda membuat analisis keberkesanan promosi laman web anda, dengan menggunakan standard yang ada. Ini akan membantu meningkatkan kedudukan mesin pencari laman web anda, menyesuaikan pilihan SEO, membuat laporan SEO dll. Versi aplikasi ini mempunyai kotak dialog yang direka semula, dengan watak dan simbol khas yang dapat dimasukkan ke dalam laman web sebagai unit karakter HTML. Ia juga dilengkapi dengan sokongan jQuery IntelliSense, panel pengurusan coretan, fungsi komen / komplemen Code View, Interactive Snapshot Panel serta pelbagai pilihan penyesuaian bar alat dan ruang kerja.

 • Templat dan Reka Bentuk. Templat Microsoft Expression Web 4 tersedia dalam folder khas sistem setelah pemasangannya. Pengguna tersebut, yang ingin memanfaatkan pengalaman reka bentuk web mereka secara maksimal, dapat melayari web untuk memuat turun templat yang dirancang oleh pengguna pihak ketiga. Tema sesuai dengan pelbagai ceruk dan dapat disesuaikan melalui penyuntingan kod yang anda perlukan.

Pokoknya

Terdapat pelbagai pilihan untuk membina laman web yang berkualiti dan beberapa di antaranya disediakan oleh Microsoft. Pilihan sistem yang paling sesuai bergantung pada kadar kepakaran yang anda miliki dan kerumitan projek yang anda rancangkan.

Sekiranya anda seorang pakar reka bentuk web, yang tahu apa hasil yang anda perlukan dan apa yang anda boleh lakukan untuk mencapainya, maka menggunakan WebMatrix 3 atau Microsoft Expression Web 4 mungkin merupakan penyelesaian yang munasabah. Produk-produk ini tidak lagi disokong oleh Microsoft, tetapi banyak pengguna masih mengutamakannya, ketika menyangkut pengembangan projek yang rumit.

Sekiranya kemahiran reka bentuk web anda, bagaimanapun, meninggalkan banyak yang diinginkan atau anda tidak mahu menangani nuansa pengekodan yang kompleks, maka Wix akan berfungsi paling baik untuk projek anda. Pembina laman web ini pada masa ini adalah yang terbaik di tempat ini, menyediakan akses ke pelbagai ciri, alat dan pilihan reka bentuk web.

Wix memberi kuasa kepada berjuta-juta laman web di seluruh dunia, menjadi destinasi utama bagi pengguna dengan latar belakang reka bentuk web yang pelbagai. Dengan menggunakan sistem, anda boleh melancarkan pelbagai jenis projek hampir dalam masa yang singkat. Inilah yang menjadikan platform sebagai penyelesaian pembinaan laman web kontemporari yang baik.

Buat laman web secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map