Ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy

Ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy


GoDaddy – adalah perkhidmatan, yang telah mendapat populariti di seluruh dunia bukan sahaja sebagai pembangun laman web awan terkenal, tetapi juga sebagai syarikat yang menawarkan web hosting dan nama domain. Saat ini memperkuat sekitar 77 juta laman web, sementara jumlah penontonnya telah melebihi 18 juta pengguna. Ini adalah tempat yang bagus untuk memulakan laman web perniagaan dan berfungsi dengan baik untuk orang-orang, yang mempunyai idea tentang apa yang mereka harapkan dari projek dan ingin mendapatkan laman web profesional untuk kegunaan perniagaan.

Secara terus terang, GoDaddy tidak pernah menjadi antara kami pembangun laman web kegemaran. Terlalu canggung dan terang-terangan menjual, itu tidak memberi keyakinan. Tetapi perkara telah berubah sedikit sejak kajian terbaru kami. Sehingga hari ini, pembangun laman web bertambah banyak, setelah membina semula platform mereka sepenuhnya. Pada bulan September 2019 GoDaddy melancarkan Website + Pemasaran, pembangun laman web baru yang mudah digunakan dengan ciri pemasaran yang dipertingkatkan. Pembangun laman web kini mengamalkan pendekatan baru untuk proses pembinaan web. Adakah anda tertarik untuk melihat perkhidmatan yang ditawarkan sekarang? Mari kita lihat set ciri yang diperbaharui.

1. Kemudahan Penggunaan

Pembangun laman web GoDaddy kini membolehkan membuat laman web dengan sedikit atau tanpa kemahiran pengaturcaraan sama sekali. Sekiranya anda pernah bekerja dengan platform seret dan lepas, maka anda tahu betapa senang dan senangnya mereka. GoDaddy juga dilengkapi dengan drag-and-drop editor dan mewujudkan persekitaran yang mudah alih untuk membiarkan pengguna fokus pada aspirasi reka bentuk web mereka dan bukannya menghadapi cabaran pembangunan web.

GoDaddy mempunyai antara muka yang sederhana dan intuitif, walaupun, halaman utama sistem ini agak tepu dengan bahagian, pautan dan blok. Tidak mudah untuk mencari pembangun laman web, bahagian hosting, akses ke alat pemasaran dan bahagian sokongan pelanggan dll. Walaupun anda mengakses pembangun laman web, semuanya menjadi lebih mudah difahami. Papan pemuka perkhidmatan mempunyai navigasi mudah kerana semua langkah proses reka bentuk web dipaparkan di panel kanan. Editor WYSIWYG segera mencerminkan perubahan yang anda buat. Ini sangat sesuai untuk pengguna, yang pertama kali menggunakan sistem ini. Anda mendapat kawalan penuh terhadap keseluruhan proses pembinaan laman web. Ini adalah salah satu sebab yang paling dihargai oleh pengguna mengenai perkhidmatan tersebut.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

GoDaddy adalah pembangun laman web pelbagai fungsi, yang berfungsi dengan baik untuk membuat pelbagai jenis laman web. Perkhidmatan ini adalah penyelesaian yang baik untuk usahawan yang ingin melancarkan laman web perniagaan. Apa yang anda perlukan adalah memberikan maklumat syarikat anda, pilih logo, atur tetapan laman web dan perhatikan cara perubahan ditampilkan di layar.

Editor GoDaddy

Anda boleh menggunakan ciri seperti tempahan, senarai, borang maklum balas dalam talian dan elemen lain yang ingin anda lihat di laman web perniagaan anda. Anda juga boleh melihat analisis di sini untuk melihat statistik laman web anda.

Bahagian Tambah GoDaddy

Ketika datang ke membuat laman web peribadi seperti portfolio, contohnya, GoDaddy agak ketinggalan berbanding pesaingnya yang terkenal. Pembina laman web mempunyai galeri foto stok yang bagus dan anda boleh memuat naik gambar anda sendiri.

Walau bagaimanapun, pilihan penyesuaian gambar tidak begitu luas dan tidak banyak yang boleh anda lakukan mengenai perkara itu. Laman web portfolio memerlukan lebih banyak pilihan penyesuaian untuk menunjukkan bakat kreatif anda. Pada masa yang sama, adalah mungkin untuk menyematkan fail audio dan video dari SoundCloud, YouTube atau Vimeo. Ini akan memberikan prestasi yang lebih baik kepada laman web anda.

Blogging

GoDaddy mempunyai enjin blog standard. Memulakan blog dengan sistem tidak memerlukan banyak masa, usaha atau pengetahuan. Ini agak mudah dan cepat. Terserah anda untuk memutuskan bagaimana dan kapan untuk menambah dan mengemas kini catatan, mengintegrasikan fail media dan elemen lain untuk meningkatkan penglibatan pengguna. Pengguna mempunyai dua pilihan pendaftaran di sini, termasuk prosedur pendaftaran standard dan alat pendaftaran suapan RSS.

Penyunting Blog GoDaddy

Di antara ciri yang membolehkan anda membuat dan menyesuaikan blog baru, masuk akal untuk menyebut penyunting gambar asas, menyesuaikan susun atur, menyesuaikan reka bentuk blog dan mengatur kandungan dengan berkesan. Sistem ini juga dilengkapi dengan pilihan komen, yang membolehkan pengguna menghantar komen mereka di bawah catatan blog tertentu untuk berkongsi idea mereka. Satu lagi ciri blog yang ditawarkan GoDaddy adalah pilihan BYOB (Bring Your Own Blog) yang memungkinkan untuk menghubungkan blog yang ada yang diterbitkan di platform lain ke sistem tanpa perlu memulakan blog baru dari awal.

Walaupun, GoDaddy memberikan peluang blogging, fungsi dan pilihan reka bentuknya yang terintegrasi masih sangat terhad berbanding dengan pemimpin yang terkenal. Sistem ini membolehkan membina blog standard, tetapi anda tidak boleh mengharapkan perspektif blog yang hebat daripadanya.

e-dagang

Selain mesin blogging, GoDaddy juga menawarkan satu set alat dan pilihan eCommerce bersepadu. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa ciri ini tidak cukup untuk memulakan kedai dalam talian profesional dan penuh dengan ciri. Pembangun laman web menawarkan Pelan Kedai Dalam Talian yang berdiri sendiri, yang membolehkan anda melancarkan dan menguruskan projek eCommerce standard. Inilah yang menjadikannya pilihan yang baik untuk perniagaan kecil dan pengusaha bebas yang bersedia untuk online.

Penyunting Kedai Dalam Talian GoDaddy

Fokus e-commerce GoDaddy agak terhad. Set ciri yang ditawarkan oleh sistem tidak begitu luas untuk melancarkan kedai dalam talian profesional yang lengkap. Namun, cukup untuk memulakan kedai web bersaiz kecil atau sederhana. Di antara alat eCommerce yang disertakan GoDaddy, pada mulanya masuk akal untuk menyebut peluang untuk membuat galeri produk, menambah keterangan dan gambar item yang ditambahkan ke koleksi serta ulasan dan testimoni pelanggan.

Selain itu, anda mendapat peluang untuk mengawal dan menyesuaikan pilihan pengurusan kedai web, menyediakan ciri pemulihan keranjang belanja yang ditinggalkan bersama dengan parameter pembayaran, cukai dan penghantaran. GoDaddy juga menawarkan peluang untuk menghubungkan kedai dalam talian anda ke akaun media sosial. Pengguna yang tidak berpengalaman boleh mendapatkan panduan SEO dari sistem yang membantu mereka meningkatkan lalu lintas, menjana keuntungan dan membina pangkalan pelanggan yang luas.

Secara keseluruhan, enjin e-dagang pembangun laman web cukup standard dan tidak boleh mempunyai ciri-ciri hebat yang diperlukan untuk memulakan dan menguruskan kedai dalam talian profesional. Walau bagaimanapun, fungsinya cukup untuk membina projek eCommerce kecil atau sederhana untuk mendorong lalu lintas, meningkatkan jumlah penjualan dan meningkatkan asas pelanggan.

Pilihan Pengurusan Laman Web Lanjutan

Dengan GoDaddy, anda yang mengawal ciri, reka bentuk dan prestasi laman web anda. Sistem ini dilengkapi dengan editor drag-and-drop yang mudah, yang bukan sahaja membenarkan penambahan bahagian baru dan elemen laman web, tetapi juga membolehkan anda menyeret dan meletakkan semula bahagian tersebut untuk mengubah cara penampilan dan fungsi projek anda. Anda juga dapat mengintegrasikan menu lungsur turun yang mudah untuk mempermudah navigasi dan menjadikan reka bentuk laman web anda tepat dan menarik.

Selain itu, anda dapat mengintegrasikan sepanduk promo, borang kenalan dan butang CTA untuk mendorong lalu lintas, meningkatkan kadar penjualan, mempromosikan perniagaan anda dan terus berhubung dengan pelanggan anda. Perpustakaan Gambar Tunggal membolehkan anda menyimpan semua gambar laman web anda di satu tempat. Ini sangat penting bagi pengguna tersebut, yang berhasrat untuk memulakan (atau sudah mempunyai) banyak projek yang dilancarkan dengan pembangun laman web. Akhirnya, pembangun platform akan memperkenalkan halaman Hanya Ahli dalam masa terdekat. Ini akan membantu menjaga kerahsiaan laman web anda dilindungi dengan kata laluan khas.

Temujanji Dalam Talian

GoDaddy adalah pilihan yang baik untuk penyedia perkhidmatan, baik instruktur yoga, pemilik restoran, kreatif, pakar buatan tangan, instruktur kecergasan atau apa yang tidak. Pembangun laman web tidak hanya membiarkan mereka membina projek berkualiti untuk memperkenalkan perkhidmatan / produk khas mereka, tetapi juga memungkinkan calon pelanggan mereka membuat janji dan membayarnya secara langsung di laman web.

Antara ciri yang menyumbang kepada kemudahan membuat tempahan dalam talian, yang berikut harus menjadi yang pertama disebut: pemprosesan kad kredit dalam talian (melalui PayPal dan Square), pemberitahuan e-mel dan teks mengenai semua buku yang dihantar dan diterima, penyegerakan kalendar dua hala yang memungkinkan agar kalendar laman web dan perniagaan anda selaras antara satu sama lain.

GoDaddy juga memberi akses kepada alat pengurusan pelanggan lanjutan yang membolehkan anda mengumpulkan maklumat pengguna, data perniagaan, melihat janji temu dan sejarah pembayaran. Terserah anda untuk menetapkan deposit caj, mengumpulkan pembayaran dan menetapkan bayaran pembatalan, bila diperlukan. Selain itu, anda boleh membuat jadual acara dan kelas anda sendiri untuk pelanggan anda, membiarkan kakitangan lain menguruskan rancangan anda dan menetapkan pilihan paparan mereka. Akhirnya, ciri GoDaddy Online Appointments memungkinkan untuk menawarkan sehingga 12 perkhidmatan dari satu paparan dan bahkan memuat turun senarai pengguna, yang telah mendaftar untuk acara / * kelas yang telah anda daftarkan.

Integrasi Media Sosial

Pilihan integrasi media sosial GoDaddy agak terhad. Apa yang boleh anda lakukan di sini ialah menghubungkan laman web anda ke Facebook, suapan Twitter dan lain-lain. Anda juga boleh menyambungkan akaun Instagram anda ke GoDaddy untuk dapat menguruskan catatan dan mengesan prestasi laman web terus dari papan pemuka sistem. Sekiranya anda mahu, anda boleh menyambungkan kedai Facebook anda ke akaun anda dan menyatukan borang pendaftaran laman web di laman Perniagaan Facebook anda.

SEO, Analisis dan Statistik Laman Web

GoDaddy mempunyai SEO Wizard, yang memungkinkan untuk menyesuaikan tetapan yang paling penting untuk pengoptimuman SEO yang baik. Oleh itu, anda boleh mengisi tag meta untuk semua halaman laman web, mengatur pengalihan dan melakukan tindakan bermanfaat SEO yang lain.

Tidak seperti banyak pembangun laman web, GoDaddy tidak mempunyai alat pengumpulan statistik bersepadu. Hanya boleh menambahkan Analitis Google di sini untuk melacak semua lawatan, jumlah pengguna, lokasi dari mana dan parameter penting lain. Dalam hal ini, perkhidmatan ini tidak mendapat pangkat tinggi. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk menggunakan kemahiran HTML untuk menambahkan alat untuk mengesan statistik laman web.

GoDaddy membolehkan menyiapkan peringatan pembayaran automatik untuk melihat jumlah pelanggan yang memutuskan untuk kembali ke kedai web, misalnya, untuk mendapatkan produk yang mereka tinggalkan di keranjang belanja semasa lawatan terakhir mereka. Anda juga dapat menyesuaikan wawasan Facebook untuk melihat jumlah paparan dan suka siaran yang ditambahkan oleh pengunjung lain. Sekiranya terdapat keperluan untuk memantau atau menguruskan komen dalam talian yang tersisa di Facebook atau Google, sistem membenarkannya dilakukan secara langsung di papan pemuka. Ini juga merupakan langkah, di mana anda dapat mengesan kempen e-mel dan keberkesanannya.

Keselamatan dan Sandaran

Sekiranya anda menggunakan Percubaan Percuma atau Rancangan Peribadi untuk meneroka sistem, anda harus tahu bahawa laman web anda tidak akan disambungkan ke Sijil SSL. Ini memastikan perlindungan laman web dan kandungan maksimum dari akses yang tidak dibenarkan. Untuk menyambungkan Sijil, anda perlu membeli salah satu rancangan yang lebih tinggi yang ditawarkan oleh perkhidmatan.

Mengenai pilihan sandaran, GoDaddy menawarkan ciri penyimpanan automatik, yang akan membuat versi sandaran laman web secara lalai. Ini sangat mudah, terutama bagi pengguna, yang tidak dapat membanggakan pengalaman membina web yang kaya dan mungkin lupa untuk menyimpan laman web semasa proses reka bentuk web. Ini juga merupakan ciri bermanfaat untuk situasi yang tidak dapat diramalkan seperti serangan penggodam atau kerosakan laman web.

3. Pemasaran GoDaddy

Memulakan laman web dengan GoDaddy hanyalah separuh daripada perniagaan. Pembangunan dan promosi projek selanjutnya adalah yang penting bagi semua pelanggan sistem kerana ini membantu meningkatkan kehadiran dalam talian mereka ke tahap yang baru. Itulah faedah yang jelas dan itulah yang diambil perhatian oleh GoDaddy. Untuk memberikan pendedahan dalam talian yang terbaik untuk perniagaan anda, sistem ini dilengkapi dengan satu set ciri pemasaran canggih serta alat InSight canggih. Sudah tiba masanya untuk mengkaji kedua-dua pilihan untuk mengetahui semua faedah yang dapat anda peroleh ketika menggunakan platform.

Laman Web GoDaddy + Pemasaran

GoDaddy hadir dengan ciri pemasaran mewah, yang menyumbang kepada promosi laman web yang berkesan dan mudah. Sistem ini membolehkan menguruskan pilihan pemasaran laman web anda semua di satu tempat, iaitu dari papan pemuka Laman Web + Pemasaran yang boleh anda akses, setelah mendaftar untuk pembangun laman web.

pakar dan nama projek anda

Pertama, anda akan diarahkan ke bahagian pembangun laman web, di mana anda perlu menentukan industri yang anda mahir dan nama projek anda. Anda akan segera ditawarkan templat yang dapat anda sesuaikan dan edit mengikut keinginan anda pada langkah-langkah yang akan datang. Sebaik sahaja anda selesai dengan penyesuaian laman web anda, teruskan untuk menerbitkannya dan kemudian lanjutkan ke set alat pemasaran dan promosi terpadu yang disertakan dengan sistem ini. Inilah yang boleh anda lakukan untuk membangunkan projek anda.

Pemasaran E-mel

GoDaddy membolehkan menggunakan ciri pemasaran e-mel untuk memastikan pengunjung anda mengetahui semua yang berlaku dalam perniagaan anda dan mengubahnya menjadi pelanggan yang kembali dengan menghantar surat berita.

Dan uruskan profil perniagaan anda di Google, Instagram dan banyak lagi. Dan anda boleh melakukan semuanya dari mana-mana peranti, sama ada telefon, desktop atau tablet anda. Nampaknya anda mempunyai terlalu banyak kuasa.

Pemasaran E-mel

Untuk memulakan kempen baru, pada mulanya anda harus memilih templat berkenaan dengan jenis buletin yang ingin anda buat. Ini boleh menjadi buletin tradisional, kempen penjualan, jemputan acara, templat anda sendiri dll.

pemilihan senarai mel

Bergantung pada jenis templat, anda perlu menyesuaikannya dengan memberikan butiran anda sendiri, seperti tajuk, logo, tetapan teks dan maklumat lain yang berkaitan. Sistem ini juga membolehkan memilih dari puluhan gambar dan gaya untuk datang ke kempen pemasaran e-mel anda.

penyesuaian templat

Sejurus selepas itu, anda akan ditawarkan untuk memberikan nama-nama penerima, yang akan menerima buletin serta maklumat dan masa yang anda inginkan untuk menghantar e-mel..

penyediaan senarai mel

Ngomong-ngomong, semua pengeditan dan tampilan kempen pemasaran e-mel anda dipaparkan di tetingkap pratonton yang terdapat di sebelah kanan layar. Ini sangat mudah kerana anda boleh membuat pengeditan yang telah dibuat dan membuat perubahan lain yang diperlukan sebelum menyimpan dan menghantarnya.

Perniagaan Saya di Google

Dengan ciri GoDaddy Website + Pemasaran, menjadi mungkin untuk menambahkan perniagaan anda di Peta Google dan Carian Google. Perniagaan Saya di Google membolehkan memberikan pendedahan yang lebih baik dan membolehkan akses laman web yang lebih mudah dan pengindeksan yang disempurnakan di enjin carian.

Perniagaan Saya di Google

Perkhidmatan penyenaraian Perniagaan Saya di Google memungkinkan untuk meningkatkan keterlihatan perniagaan anda dengan memberikan waktu kerja, alamat dan nombor telefon, e-mel, lokasi di Carian Google dan Peta Google. Namun, ingatlah bahawa perkhidmatan ini hanya tersedia untuk pelanggan Website + Pemasaran Perniagaan plus dan eCommerce, yang tinggal di UK, AS, Kanada dan Australia. Untuk menyenaraikan perniagaan anda di Google, pertama-tama anda perlu log masuk ke akaun GoDaddy anda dan membuka perkhidmatan tersebut.

pemilihan jenis perniagaan

Anda juga harus menentukan jenis perniagaan yang anda jalankan (sama ada dalam talian, tempatan atau kedua-duanya) dan sama ada anda sudah mempunyai senarai perniagaan. Perlu diingat bahawa jika anda menjalankan perniagaan berasaskan web sahaja, anda tidak akan dibenarkan membuat penyenaraian Google kerana pilihan ini hanya tersedia untuk pengguna yang mempunyai kehadiran tempatan. Sekiranya anda memilikinya, maka anda akan ditawarkan untuk meneruskan pembuatan senarai anda. Sistem akan meminta anda untuk menjawab beberapa soalan berkaitan perniagaan mengenai alamat, nama, nombor telefon, bidang pengkhususan perniagaan fizikal anda dan lain-lain.

kebenaran dan pengesahan

Sistem ini juga memerlukan akses ke akaun Google anda untuk membolehkan anda berjaya menyelesaikan pembuatan penyenaraian. Oleh itu, jika anda belum mempunyainya, pastikan anda mendaftar dengan Google terlebih dahulu. Anda juga mungkin diminta untuk mengesahkan perniagaan anda melalui telefon (ini adalah pilihan yang lebih kerap). Sekiranya pasukan ulasan memutuskan bahawa perniagaan anda layak untuk disenaraikan dengan Google, anda akan mendapat e-mel mengenai penerbitannya. Kadang kala, pasukan ulasan mungkin perlu mengetahui maklumat perniagaan tambahan atau memeriksa beberapa maklumat yang telah anda kirimkan. Sekiranya semuanya baik-baik saja, perniagaan anda akan diluluskan dan disenaraikan di Google.

Penyenaraian Perniagaan Yelp

Selain daripada Perniagaan Saya di Google, GoDaddy juga membenarkan pendaftaran perniagaan anda dengan perkhidmatan Yelp. Untuk melakukannya, pada mulanya anda harus membuat halaman baru di bahagian berasingan pada papan pemuka sistem.

Penyenaraian Perniagaan Yelp

Proses menambahkan perniagaan anda menyerupai yang ditawarkan oleh Perniagaan Saya di Google. Anda harus terlebih dahulu menentukan jenis perniagaan yang anda jalankan, lokasi fizikal dan data hubungannya, nama, bidang pengkhususan syarikat dan telefon.

nyatakan jenis perniagaan

Seterusnya (dan yang terakhir) langkah menyiratkan penyerahan data peribadi seseorang, yang akan bertanggungjawab untuk pengurusan penyenaraian Yelp (nama depan dan belakang, e-mel). Data ini diperlukan untuk menyiapkan akaun dengan betul.

data peribadi

Promosi Facebook

Promosi Facebook

Penggunaan Widget Ulasan yang bersepadu membolehkan memaparkan ulasan berkaitan perniagaan yang disiarkan di Facebook dan Google di laman web anda. Anda juga boleh menyambung ke akaun perniagaan Instagram anda melalui Facebook. Ini menyumbang untuk mendapatkan kadar penglibatan dan pengekalan pengguna. Sekiranya anda berhasrat untuk tetap terhubung dengan pengunjung laman web, sistem ini membolehkan anda membuat dan mengirim mesej yang diperibadikan kepada pelanggan yang ingin anda hubungi. Anda boleh melakukannya terus dari papan pemuka sistem.

GoDaddy InSight

Kemuncak lain dari pembangun laman web adalah alat InSight bersepadu. Ini menampakkan dirinya sebagai sistem teknologi yang diciptakan untuk pengoptimuman perniagaan dalam talian yang berkesan. Dengan tujuan ini, sistem menawarkan satu set langkah-langkah yang menyumbang kepada kejayaan pelaksanaan tugas ini. Ini termasuk ketersediaan cadangan dan petua berdasarkan data yang dikumpulkan dari lebih dari 1 juta pengguna sistem, panduan kepakaran industri dari profesional terbaik dll..

Ulasan Pembangun Laman Web GoDaddy

Sistem ini memberikan percubaan percuma kepada semua orang yang dapat menguji dan meneroka keseluruhan set fitur alat InSight. Untuk memulakan percubaan, anda perlu log masuk ke akaun GoDaddy anda dan pilih tujuan untuk perniagaan dalam talian anda dengan mencentang kotak yang ditawarkan oleh sistem.

buat rancangan

Berdasarkan tujuan yang dikemukakan, sistem akan menganalisis perniagaan anda dan spesifikasinya untuk menghasilkan rancangan terbaik. Sekiranya anda tidak menyukai syaratnya kerana sebab tertentu, anda juga dapat melihat rancangan lain untuk membuat pilihan yang paling sesuai dengan keperluan perniagaan anda.

Tepatnya, GoDaddy dilengkapi dengan Pelan Tindakan InSight yang memungkinkan untuk mendapatkan cadangan berterusan mengenai tindakan yang mungkin anda lakukan untuk meningkatkan perniagaan dalam talian anda. Terdapat juga akses Skor InSight, yang memungkinkan anda melihat cara perniagaan laman web dan pemasaran dalam talian anda secara umum meningkat dan bertambah baik jika dibandingkan dengan saingan mereka. Sistem ini juga menawarkan metrik profesional, yang membolehkan anda mengawal statistik, tempahan, penjualan dan tindakan sosial laman web anda. Sekiranya ada apa-apa yang anda tidak faham atau anda hanya ingin mengetahui lebih lanjut mengenai ciri ini, panduan GoDaddy sentiasa ada untuk membantu anda mendapatkan maklumat data terperinci.

4. Reka bentuk & Templat

Bilangan Tema:305
Templat Profesional:&# x2714; YA
Tema Percuma:&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:✘ TIDAK

GoDaddy boleh mempunyai koleksi templat yang kaya. Terdapat 305 tema responsif di sini dan kualitinya berada pada tahap yang baik. Templat direka oleh pembangun sistem. Mereka memenuhi kehendak dan trend niche kontemporari dan tergolong dalam 22 kategori berdasarkan ceruk yang mereka miliki.

Apa sahaja templat yang akan anda pilih, akan ada pilihan pratonton yang membolehkan anda melihatnya dalam mod desktop dan mudah alih. Pilihan penapis carian akan membantu anda menyusun templat, mempermudah pemilihan tema yang paling sesuai. Ingat bahawa anda tidak akan dapat menukar tema, setelah memilihnya sekali. Jika tidak, semua kandungan yang dihantar akan hilang.

Mengenai pilihan penyesuaian reka bentuk, mereka juga tidak cukup luas. Semua bahagian laman web mempunyai penampilan yang dirancang terlebih dahulu. Satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan di sini untuk mengubah suai projek adalah dengan menambah dan menyesuaikan bahagian baru, menukar fon, mengganti gambar stok dengan gambar anda sendiri, mengintegrasikan fail media dan lain-lain. Templat ini bebas iklan. Hanya ada nota kaki kecil yang boleh anda buang, jika diperlukan. Pembina laman web tidak mempunyai sokongan berbilang bahasa.

5. Sokongan Pelanggan

Sokongan GoDaddy tersedia dalam talian dan di telefon. Terdapat juga bahagian Soalan Lazim dan sembang langsung di sini, yang dapat memberi pengguna semua jawapan yang mereka dapat semasa proses reka bentuk web. Sembang langsung dengan cepat bertindak balas terhadap pertanyaan pengguna, tetapi hanya tersedia pada hari kerja sahaja.

Sekiranya anda memerlukan sokongan pelanggan 24/7, anda boleh menghubungi pasukan melalui telefon. Sokongan e-mel tidak tersedia dalam perkhidmatan. Selain daripada ini, anda boleh melayari Komuniti atau Asas pengetahuan perkhidmatan untuk melihat pelbagai video intro yang membimbing anda melalui peringkat proses reka bentuk web.

6. Rancangan & Harga

GoDaddy mempunyai dasar harga sederhana. Ia mempunyai percubaan satu bulan percuma, yang menawarkan cukup masa untuk menguji keseluruhan rangkaian ciri sistem. Pada akhir percubaan, anda harus memutuskan rancangan yang akan anda jalani lebih jauh. Rancangannya berbeza dengan syarat, ciri dan alat yang ditawarkan (ruang cakera, templat, lebar jalur, penyesuaian reka bentuk dll.).

Pilihan HargaKosciri-ciri
Asas:$ 12.95 / bln✓ Reka Bentuk Responsif;
✓ Sokongan 24/7;
✓ Sijil SSL.
Standard:$ 16.95 / blnSebagai tambahan kepada sebelumnya:
✓ 20 siaran / respons sosial setiap bulan;
✓ 3 platform penyenaraian media sosial;
✓ SEO.
Premium:$ 24.95 / blnSebagai tambahan kepada sebelumnya:
✓ Pos / respons sosial dan platform penyenaraian media / bulan yang tidak terhad;
✓ Kredit iklan percuma untuk Google, Bing dan Yelp;
✓ Peringatan janji temu e-mel dan teks.
Perdagangan:$ 29.95 / blnSebagai tambahan kepada sebelumnya:
✓ Kedai Dalam Talian;
✓ Kupon dan Diskaun;
✓ Konfigurasi Penghantaran.

Terdapat empat daripadanya di sini, iaitu Basic, Standard, Premium dan eCommerce. Kos langganan yang dinyatakan dalam carta tidak termasuk harga nama domain. By the way, disyorkan untuk mendapatkan langganan tahunan. Jika tidak, kos bulanan akan lebih tinggi.

7. Kebaikan dan Kekurangan

Sama seperti pembangun laman web lain, GoDaddy hadir dengan senarai kelebihan dan kekurangan yang harus diketahui oleh setiap pengguna ketika memilih sistem.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Pelbagai templat responsif;
&# x2714; Tempahan Dalam Talian;
&# x2714; Ciri GoDaddy InSight;
&# x2714; Percubaan sebulan percuma;
&# x2714; Ciri pemasaran yang ditingkatkan.
✘ Tiada Market Market dan fungsi eCommerce yang terhad;
Engine Enjin blog yang lemah;
Support Sokongan pelanggan biasa-biasa sahaja dll.

8. Pesaing

Laman Web + Pemasaran GoDaddy tidak mengambil kedudukan utama dalam bidang pembinaan web. Menggunakan GoDaddy akan lebih mudah bagi pengguna yang telah memilihnya sebagai penyedia hosting, tidak lebih. Untuk tidak berat sebelah, kami telah menyediakan perbandingan dengan perkhidmatan terbaik untuk membuktikan bahawa GoDaddy bukanlah alternatif yang lebih baik. Di sini mereka:

GoDaddy vs WordPressSquarespace vs GoDaddyWix vs GoDaddyShopify vs GoDaddy

Kesimpulannya

GoDaddy adalah pembangun laman web DIY, yang merangkumi spektrum keperluan reka bentuk web standard dan memungkinkan menyelesaikan pelbagai tugas. Perkhidmatan ini berfungsi dengan baik untuk pengembangan laman web perniagaan, kedai dalam talian kecil hingga sederhana dan halaman arahan. Ia cukup intuitif dan dapat difahami walaupun bagi pengguna, yang tidak mempunyai pengalaman reka bentuk web. Pembangun laman web mempunyai koleksi templat responsif yang baik, yang termasuk dalam pelbagai kategori yang boleh dipilih oleh pengguna.

Platform ini dilengkapi dengan mesin eCommerce dan blogging. Ini juga menonjol dari orang ramai kerana alat pemasaran laman webnya yang bersepadu. Ini termasuk ciri pemasaran e-mel, promosi perniagaan Facebook dan Instagram, senarai Perniagaan Saya di Google dan Yelp. Pembina laman web juga menawarkan alat GoDaddy InSight canggih, yang memungkinkan untuk menganalisis dan mempromosikan syarikat anda dengan cara terbaik.

Oleh itu, jika anda berhasrat untuk memulakan laman web sederhana dengan fungsi yang patut diperhatikan, maka GoDaddy mungkin merupakan salah satu sistem yang boleh digunakan. Walau bagaimanapun, jika cita-cita reka bentuk web anda lebih serius dan anda merancang untuk membangunkan projek yang mempunyai ciri, pasti masuk akal untuk memilih pembangun laman web yang lebih profesional dan berfungsi.

Cuba GoDaddy Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map