Ulasan Pembangun Web WYSIWYG

Ulasan Pembangun Web WYSIWYG


Pembangun Web WYSIWYG (versi terkini 15.2) – adalah pembangun laman web desktop yang membantu membuat laman web berasaskan HTML dan jQuery tanpa kemahiran teknikal yang mendalam. Apabila kita mengatakan versi desktop, kita bermaksud perisian memerlukan muat turun dan pemasangan. Ia direka untuk keperluan perniagaan kecil. Platform ini memudahkan untuk membina projek kecil dan sederhana, portfolio untuk freelancer, blog, portal berita, dll..

Tidak seperti kebanyakan platform SaaS, WYSIWYG Web Builder bukanlah penyelesaian all-in-one untuk membuat, menyebarkan, dan menjadi tuan rumah laman web masa depan anda. Ini hanya alat membina laman web untuk membuat pelbagai jenis projek. Berita baiknya ialah pengguna mendapat akses ke lebih dari 200 instrumen yang memudahkan untuk membuat dan menyesuaikan projek baru tanpa kemahiran teknikal. Anda akan dapat memilih sama ada ingin memanfaatkan ciri seret dan lepas intuitif untuk pemula baru atau melakukan sedikit pengekodan.

Dalam tinjauan ini, kita harus melihat lebih dekat di bawah penutup perisian untuk mengetahui sama ada bernilai membayar wang itu.

1. Kemudahan Penggunaan

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, perisian ini dirancang untuk non-juruteknik dan pengaturcara yang memerlukan akses kod sumber templat. Program ini menggunakan modul HTML khas untuk setiap susun aturnya. Mengubah struktur tema sangat mudah terima kasih kepada editor drag-and-drop. Gunakan untuk mengganti modul, menambah yang baru atau menyusun semula halaman. Perisian ini dilengkapi dengan Antara Muka Pengguna Grafik tersuai (GUI) persekitaran.

Namun, untuk mengakses panel kawalan dan mula membina laman web baru, anda perlu memasang aplikasinya. Sistem ini menawarkan percubaan percuma. Yang anda perlukan hanyalah memuat turun fail ZIP dan menyelesaikan proses pemasangan yang mudah. Tidak ada e-mel, kad kredit atau pendaftaran pada masa ini, yang sangat mudah. Sistem ini menawarkan beberapa versi bergantung pada versi OS yang anda gunakan. Berita buruknya adalah bahawa alat ini hanya bersesuaian dengan PC yang dikuasakan Windows. Sekiranya anda pengguna Mac, kemudian cari yang khusus Kedudukan pembangun laman web Mac.

Pemasangan tetingkap WYSIWYG

Masalah pertama mungkin berlaku semasa anda melancarkan versi percuma untuk pertama kalinya, kerana setiap salinan perisian memerlukan Langsung2D. Pastikan anda memasangnya di PC anda untuk mengelakkan kemungkinan kesalahan semasa sesi pembinaan. Akhirnya, di sini anda berada di dalam editor. Mari kita pergi ke proses pembinaan laman web.

Modul Tata Letak Pembangun Web WYSIWYG

Kami telah menyebutkan bahawa perisian ini dilengkapi dengan koleksi modul HTML yang telah dipasang sebelumnya. WYSIWYG Web Builder tidak boleh bergantung pada susun atur siap pakai dengan widget, blok, atau bahagian yang sudah disatukan. Di sini anda perlu membina setiap halaman dari bawah. Sistem ini memang mempunyai pilihan templat. Walau bagaimanapun, mereka mesti dimuat naik secara berasingan. Kami akan membincangkan masalah ini sedikit lebih jauh.

Modul Susun atur WYSIWYG

Mendapatkan model baru untuk halaman sangat mudah. Cukup pilih satu dari senarai di sebelah kiri anda. Klik dua kali di atasnya atau seret ke ruang kerja. Koleksi modul merangkumi blok dan bahagian yang berbeza. Untuk menerangkan syarikat dan perkhidmatan anda, kongsi maklumat hubungan, dan sesuaikan halaman dengan pembahagi, tajuk dan footer, butang media sosial, undur, ciri, tanda harga, dan banyak lagi. Setiap modul boleh diedit juga. Pengguna bebas menukar teks, mengubah ukuran blok, mengubah dimensi, tipografi, dll.

Kesan keseluruhan tidaklah seburuk walaupun proses penyesuaiannya sangat terhad. Anda hanya boleh mengubah beberapa spesifikasi asas serta mengaktifkan sedikit pengubahsuaian. Sebaliknya, pengguna mungkin mendapat keuntungan dari pilihan modul tersuai sementara pengaturcara dan pereka web berpengalaman bebas memuat turun fail mereka sendiri dari folder tempatan. Fakta ini menambahkan sedikit kelenturan serta kemampuan untuk menambahkan animasi dan kesan visual lain sekiranya anda mempunyai teknik CSS yang diperlukan. Pengaturcara lanjutan juga akan menghargai kemampuan membuat borang yang mempunyai pilihan bersyarat.

Berlangsung

Perisian ini memungkinkan untuk melihat pratonton laman web sebelum menerbitkannya. Semua halaman akan tersedia di sini di penyemak imbas anda dengan satu klik. Perisian ini dilengkapi dengan penyuntingan sebaris, yang bermaksud semua perubahan disimpan secara automatik dengan cara yang sama seperti di platform SaaS seperti Wix. Pengguna juga akan mempunyai beberapa pilihan penerbitan. Pertama sekali, anda boleh memuat turun susun atur dan menyimpannya di folder tempatan. Pilihan kedua adalah memuat turunnya ke FTP anda dengan URL yang ditetapkan.

Tidak kira apa yang anda pilih, anda tetap perlu menjaga hosting dan domain secara berasingan. Mereka tidak diberikan walaupun dengan rancangan berbayar.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

WYSIWYG Web Builder adalah alat yang pada mulanya dirancang untuk membuat susun atur laman web. Atas sebab ini, kebanyakan ciri-cirinya tertumpu pada fungsi penyuntingan dan penyesuaian. Kelebihan utama di sini ialah platform ini dilengkapi dengan fleksibiliti yang cukup untuk kedua-dua pemula tanpa kemahiran teknikal dan pengkod dan perancang web yang lebih berpengalaman.

Modul Sedia

Modul Sedia WYSIWYG

Ciri pembangun laman web teras yang menentukan kemudahan proses pembuatan. Ia menawarkan pilihan blok siap pakai yang merangkumi lebih dari 150 bahagian yang berbeza untuk menonjolkan ciri, perkhidmatan, harga, maklumat hubungan, dan lain-lain syarikat. Setiap modul mudah disesuaikan, diubah saiznya atau diubah sesuai dengan konsep laman web keseluruhan.

Animasi dan Kesan

Perisian ini dilengkapi dengan teknik CSS yang memungkinkan untuk menambahkan kesan animasi dan visual ke beberapa blok. Pengguna bebas memilih dari senarai 150 kesan yang telah dirancang serta animasi reka bentuk sendiri dan memuat naiknya ke pembangun laman web.

Pengurusan Fail Media

Platform ini memudahkan untuk membuat gaya galeri dan karusel yang berbeza. Lebih-lebih lagi, pengguna dapat menambahkan video YouTube atau Vimeo serta melaksanakan animasi rollover dan membuat perpustakaan fail media yang menampilkan gambar, ikon, fail video dan audio, dll..

Sambungan

Sekiranya anda memilih lesen berbayar, anda juga akan mendapat lebih daripada 200 sambungan yang menjadikan alat ini sedikit lebih fleksibel. Pengguna akan mendapat instrumen penyesuaian tambahan termasuk tayangan slaid, menu, fungsi asas e-commerce, dll.

3. Reka bentuk & Templat

WYSIWYG Web Builder membantu membina laman web yang responsif. Ia mempunyai sokongan untuk CSS dan grid susun atur, FlexBox serta tema tetap dengan titik putus. Di samping itu, ia menawarkan pilihan templat khasnya yang juga mudah alih. Pengguna boleh memilih dari ratusan susun atur yang merujuk kepada laman web perniagaan kecil, portfolio B&Perkhidmatan B, kedai web kecil, portal berita, forum dan banyak lagi.

Templat WYSIWYG

Setiap templat mempunyai mod pratonton untuk mencarinya sebelum memuat turun. Oh ya. Semua tema perlu dimuat turun sebelum menggunakan kemudian penyunting. Anda mungkin mendapat manfaat daripada editor Tema Bergerak jQuery untuk memastikan laman web masa depan anda akan kelihatan baik pada pelbagai peranti mudah alih. Berita baiknya adalah bahawa semuanya percuma walaupun anda menggunakan versi perisian percubaan percuma.

4. Sokongan Pelanggan

Pembina laman web memberikan beberapa cara untuk mencari jawapan bagi semua soalan. Pertama sekali, pengguna boleh memilih pangkalan pengetahuan yang diperluas yang dapat diakses langsung dari panel kawalan. Ini merangkumi semua masalah umum mulai dari pengesahan bentuk, dll. Di sini kami juga mempunyai maklumat pintasan papan kekunci mengenai pembangun laman web serta ulasan kemas kini terkini.

Sokongan Pelanggan WYSIWYG

Tutorial dalam talian dan soalan FAQ boleh didapati di laman web Pembangun Web WYSIWYG rasmi. Ini mengandungi panduan dan penjelasan terperinci mengenai cara menggunakan pelbagai blok serta pengurus laman web dan tema. Pembina laman web mempunyai komuniti pengikutnya sendiri yang diwakili di forum tempatan. Pemula boleh membuat utas baru serta membincangkan beberapa masalah dengan pengguna yang lebih berpengalaman.

5. Rancangan & Harga

Sebagai perisian yang boleh dimuat turun, WYSIWYG Web Builder tersedia sebagai salinan berlesen seumur hidup. Anda tidak perlu membayar yuran langganan bulanan. Tanda harga bermula dari $ 49.95 untuk platform yang lengkap tanpa had dari segi pelanjutan, kemas kini, dll.

Kos Pembangun Web WYSIWYG

Terdapat percubaan percuma selama 30 hari bagi mereka yang ingin memeriksa bagaimana sistem ini berfungsi. Versi percuma juga dilengkapi dengan semua instrumen yang terdapat dalam lesen berbayar. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa pengguna boleh membeli lesen Pembangun Web WYSIWYG hanya dari penjual semula. Pertama sekali, anda perlu menghantar permintaan dan menunggu sehingga beberapa penjual akan menghubungi anda untuk menyelesaikan pembelian. Prosedur pembayaran yang agak pelik, bukan?

6. Kebaikan dan Kekurangan

Pembangun Web WYSIWYG adalah alat yang baik untuk membuat templat HTML dan jQuery dengan sedikit kemahiran teknikal. Sangat mudah digunakan dengan ratusan templat dan modul yang tidak berkesudahan untuk membuat laman web yang berfungsi dengan pelbagai jenis. Sebaliknya, ia pasti mempunyai beberapa kekurangan yang jelas.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Baik untuk pemula dan pengekod berpengalaman.
&# x2714; Laman web yang menarik untuk keperluan perniagaan kecil.
&# x2714; Percubaan percuma 30 hari dengan ciri tanpa had.
&# x2714; Teknik CCS yang hebat untuk penyesuaian lanjutan.
&# x2714; Editor drag-and-drop yang ringkas.
✘ Tidak baik untuk projek yang rumit.
✘ Prosedur pembayaran yang membingungkan.
✘ Alat reka bentuk web terhad.

Kesimpulannya

WYSIWYG Web Builder mungkin merupakan pilihan yang baik untuk pengaturcara dan pereka web yang ingin mendapatkan pengalaman yang diperlukan dengan kos minimum. Platform ini menawarkan fungsi yang cukup untuk berfungsi dengan modul dan mengedit templat HTML dan jQuery dengan beberapa klik. Perisian ini akan memastikan latar belakang teknikal yang baik.

Sebaliknya, pemula mungkin mendapati tetapan umum platform agak membingungkan. Lebih-lebih lagi, lebih baik memilih alat pembinaan laman web penyemak imbas yang lengkap lebih murah dan menawarkan lebih banyak ciri dalam pek tanpa perlu memuat turun perisian atau cari penyedia hosting.

Cubalah secara PERCUMA

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map