Ulasan Pixpa.com

Pixpa – adalah pembangun laman web, yang telah menemui khalayak sasarannya sejak awal kerana pengkhususan khusus. Sistem ini menonjol dari orang ramai sebagai pembangun laman web khusus untuk kreatif dan artis – mereka, yang memerlukan portfolio berkualiti, laman web peribadi dan perniagaan, blog atau bahkan kedai web yang mengagumkan dan berkualiti untuk mempersembahkan karya mereka dengan menarik kepada calon pelanggan.


Ditubuhkan pada tahun 2013 di India, perkhidmatan ini dengan cepat mendapat populariti sebagai wakil yang baik dari ceruk bangunan web. Wakil penonton utama termasuk jurugambar, seniman, pelukis, pemahat, ilustrator dan semua pengguna tersebut, yang karyanya kelihatan paling baik apabila dipaparkan dalam format digital visual. Sebenarnya, ini sangat penting dalam dunia moden yang didorong oleh Internet, di mana sebahagian besar proses dan urus niaga dibuat melalui rangkaian global. Oleh sebab itu, kami memutuskan untuk mengkaji sistem ini secara terperinci dan membantu anda mengetahui sama ada ia berfungsi dengan baik untuk keperluan kreatif anda atau tidak.

Apakah ciri-ciri yang menjadikan Pixpa sebagai pelaburan yang layak? Apakah ada pengganti yang berpotensi untuk perkhidmatan yang dapat mengatasinya dari segi fleksibiliti dan penyesuaian reka bentuk? Atau Pixpa masih menonjol dari khalayak ramai dan banyak yang ditawarkan oleh artis kontemporari? Sudah tiba masanya untuk mengetahui dan menjawab soalan yang paling membimbangkan mengenai penggunaan sistem.

1. Kemudahan Penggunaan

Pixpa pada mulanya menarik perhatian kerana reka bentuk segar dan pendekatan pembinaan laman web yang unik. Anda tidak memerlukan kemahiran atau masa tambahan untuk mendaftar ke perkhidmatan – begitu mudah, cepat dan senang. Sebaik sahaja anda selesai dengan pendaftaran dan pilihan templat, anda akan diarahkan secara automatik ke papan pemuka, yang kelihatan (dan sebenarnya) sangat mudah dan intuitif bagi kebanyakan pengguna pertama kali dan berpengalaman.

Papan Pemuka Pixpa

Semua bahagian yang mesti dimiliki dikumpulkan di panel papan pemuka kiri, masing-masing memberikan akses kepada subkategori dan elemen laman web penting dan alat penyesuaian reka bentuk. Ini adalah tempat, di mana anda boleh menyesuaikan tetapan laman web umum, galeri e-dagang dan mudah alih, pilihan kedai web, reka bentuk, pemasaran dan ciri SEO. Anda tidak perlu mencari bahagian ini di tempat lain – papan pemuka menghadirkan semuanya di satu tempat untuk membolehkan anda mendapat akses cepat ke bahagian tersebut apabila diperlukan.

Pengguna kali pertama dapat melihat kursus pengenalan di sini untuk mendapatkan asas penggunaan sistem. Terdapat juga pilihan reka bentuk laman web dan penjenamaan, galeri eCommerce, tetapan kedai web dan pelanggan di sini serta tetapan laman web umum untuk memperibadikan laman web anda (mod penyelenggaraan, sambungan media sosial, parameter SEO, pilihan sambungan domain dll.).

Editor Pixpa

Semasa bekerja dengan Pixpa, anda berurusan dengan editor visual. Sistem ini bebas dari ciri-ciri yang tidak berguna dan membingungkan. Ini jelas ditujukan kepada pemula yang bersedia mendapatkan portfolio yang baik dengan cara terpantas.

Apa yang anda juga harus ketahui ialah laman web jenis ini mempunyai kandungan teks minimum. Pada dasarnya, semua yang perlu anda lakukan ialah menyiapkan foto untuk diterbitkan. Selepas itu, pilih susun atur galeri yang anda suka, muat naik foto dan laman web anda hampir selesai. Sangat mudah dan berpatutan untuk semua orang.

2. Set Ciri dan Kelenturan

Pada pandangan pertama, Pixpa mencipta kesan perkhidmatan yang bagus, tetapi berjalan lancar. Hanya satu lagi pembangun laman web di pasaran. Pada kenyataannya, semuanya berubah menjadi berbeza ketika kami memulakan penerokaan aspek fungsinya. Mari kita ikhtisar ciri-ciri utamanya sekarang.

e-dagang

Penting untuk memahami bahawa Pixpa adalah alat yang tidak hanya mempamerkan karya peribadi, tetapi juga menjual, misalnya, cetakan, lukisan dan karya seni lain. Sistem ini mempunyai enjin eCommerce bersepadu yang kuat.

ECommerce Pixpa

Ada kemungkinan untuk memproses pembayaran dalam talian, membuat galeri yang dilindungi kata laluan yang hanya dapat diperoleh setelah pembayaran dibuat, membuat transaksi dan lain-lain. Dengan kata lain, platform ini tidak hanya memberi anda kebebasan untuk mencari pelanggan melalui mempamerkan karya seni anda, tetapi juga mengewangkan kreativiti anda secara langsung.

Blogging

Pixpa menawarkan alat blog terbina dalam yang baik untuk berhubung dan berkomunikasi dengan pelanggan semasa dan berpotensi anda. Ini adalah kaedah yang berkesan untuk meningkatkan penjualan dan mengembangkan pelanggan.

Blog Pixpa

Anda boleh memilih antara beberapa susun atur penekanan gambar yang paling sesuai dengan reka bentuk blog anda, menambahkan video dan foto ke catatan blog anda, mengaktifkan pilihan komen Disqus, membuat, menghapus, menjadualkan catatan dan mengatur acara parameter SEO.

Hubungi Pembina Borang

Membuat Borang Kenalan yang tersedia di bawah nama “Dapatkan dalam Sentuhan” secara lalai (anda boleh menamakannya selepas itu) mungkin memerlukan sedikit masa, tetapi ini benar-benar pelaburan yang layak dan ciri berguna.

Borang Perhubungan Pixpa

Pembina Bentuk Kontak boleh disesuaikan, membolehkan anda menambahkan seberapa banyak bidang yang anda perlukan, mengaktifkan / mematikan sepanduk jenama, menyiapkan gambar, tag, tajuk dan keterangan yang disertakan serta ciri-ciri SEO.

Integrasi Pihak Ketiga

Dengan Pixpa, anda boleh mengintegrasikan puluhan akaun media sosial dan perkhidmatan luaran lain ke laman web anda untuk membolehkan pengguna mengikuti berita, kemas kini, peristiwa dan fakta lain dari kehidupan kreatif anda.

Di antara pautan media sosial yang tersedia untuk penyatuan, yang berikut harus menjadi yang pertama disebut: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, WhatsApp, Vimeo, Tumblr, LinkedIn, GitHub, Pinterest, Dribble, Gplus, Snapchat, Reddit, Flickr, PayPal , Peta Google, Stripe, Terjemahan Google, SoundCloud dan banyak lagi. Anda juga boleh mengintegrasikan alat dan elemen laman web yang mesti ada, seperti kalendar, buku tamu, halaman yang dilindungi kata laluan, skrip luaran dan apa lagi.

Aplikasi Galeri Mudah Alih

Pembina laman web membolehkan anda membuat dan mengintegrasikan aplikasi galeri mudah alih yang diperibadikan untuk meningkatkan kadar penglibatan pelanggan dan meningkatkan prestasi laman web. Dengan menggunakan fitur ini, anda dapat berbagi aplikasi dengan pengguna lain, membangun dan mengembangkan nama dan pengiktirafan jenama anda, memberikan nilai tambah kepada perniagaan anda.

Pilihan Muat Naik Fail

Pilihan muat naik fail kini tersedia untuk pengguna pelan premium. Ini memungkinkan untuk memuat naik fail yang siap dibagikan dengan pengguna lain (resume, senarai harga, brosur, fail yang boleh dicetak dan lain-lain) dan bahkan mengaktifkan pilihan muat turun untuk membiarkan mereka menyimpannya di peranti mudah alih dan desktop mereka. Ukuran fail tidak boleh melebihi 20 MB dan hanya boleh didapati dalam beberapa format yang dibenarkan (JPEG / PNG / GIF / PDF / ZIP).

Penambahan Coretan

Untuk menjadikan reka bentuk laman web anda serba boleh, berfungsi dan menarik bagi semua kategori pengguna, anda boleh menambahkan coretan yang terdapat di galeri Pixpa. Pilihannya cukup kaya dan merangkumi Pemisah, Instagram, Teks dengan / tanpa Imej, Ajakan Bertindak, Video, Sosial, Testimoni, Kenalan dan Peta, eCommerce, Sepanduk Gambar dan Slider dll..

Pengoptimuman SEO

Untuk meningkatkan kedudukan mesin pencari laman web anda, Pixpa membolehkan menetapkan parameter SEO. Untuk setiap halaman, anda boleh mengisi meta tag dan mengkonfigurasi slug URL dengan menavigasi ke bahagian Properties. Anda juga boleh memeriksa kedudukan laman web semasa untuk menyelesaikan kemungkinan masalah. Ini dapat dilakukan melalui pemasangan dan penerokaan Google Analytics yang akan memberi anda data statistik utama mengenai laman web anda.

Ringkasnya, saya terkejut ketika menguji perkhidmatan ini. Ia dapat digunakan untuk pengembangan blog dan laman web perniagaan lengkap yang menampilkan semua atribut yang diperlukan. Dalam kombinasi dengan kod HTML dan integrasi skrip JS, Pixpa dapat dilihat sebagai alat serius di tangan pengguna yang mahir teknologi.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:38
Tema Percuma:&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:✘ TIDAK
Penyuntingan Kod CSS:✘ TIDAK

Reka bentuk Pixpa menarik perhatian dari pandangan pertama. Sehingga hari ini, sistem ini menawarkan 38 daripadanya. Ini tidak banyak, terutama jika dibandingkan dengan pemimpin terkenal reka bentuk web. Walau bagaimanapun, kualiti templat berada pada tahap yang baik. Setiap tema boleh disesuaikan sepenuhnya dan mudah alih.

Mod pratonton membolehkan anda meneroka semua perincian reka bentuk yang ingin anda pilih, namun ada kemungkinan untuk beralih antara templat di mana-mana peringkat proses pengembangan web tanpa kehilangan kandungan yang dihantar.

Untuk kemudahan pengguna, semua templat tersedia dalam beberapa kategori tematik, seperti portfolio, perniagaan, peribadi, perkahwinan, dan blog. Anda tidak perlu terkejut, bagaimanapun, apabila mengetahui bahawa templat yang ada termasuk dalam kategori portfolio. Ini cukup jelas, memandangkan fokus kreatif sistem.

Saya tidak dapat mengatakan bahawa peluang penyesuaian reka bentuk sangat luas, tetapi peluang itu lebih dari cukup untuk menjadikan laman web kelihatan seperti yang anda mahukan. Tetapan tersedia di bawah tab Reka bentuk dan memungkinkan untuk memilih (atau menukar) templat dan menguruskan pilihan Editor Gaya. Fungsi terakhir membolehkan penyesuaian fon, jarak, warna, logo, tajuk, tajuk, margin laman web, teks, menu, pratetap galeri, footer dan elemen visual laman web anda. Anda juga boleh melihat pratonton versi desktop, tablet dan mudah alih laman web anda di sini.

Templat Pixpa

Selain itu, saya ingin mengetengahkan kemungkinan untuk membuat halaman tersuai dari blok siap pakai. Sebilangan pembangun laman web menggunakan kaedah ini sebagai alat utama untuk membuat laman web. Anda hanya menyeret blok dengan fungsi yang berbeza ke kawasan kerja dan mengkonfigurasi kandungannya.

Sebenarnya, anda boleh membuat templat tersuai anda bukan hanya untuk portfolio, tetapi juga untuk jenis laman web lain seperti kad perniagaan dan pendaratan. Pembina halaman memperluaskan peluang dan bidang yang mungkin digunakan oleh Pixpa.

4. Sokongan Pelanggan

Sama ada anda baru mula meneroka sistem dan ingin mengetahui asas penggunaannya atau ada sesuatu yang ingin anda jelaskan, Pusat Bantuan Pixpa adalah tempat yang tepat untuk memulakan! Terdapat banyak tutorial, artikel, dan manual yang koheren dan berinformasi dengan pilihan carian yang mudah untuk menyelesaikan pertanyaan.

Di sinilah anda akan mendapat jawapan kepada sekitar 99% soalan berkaitan sistem anda. Adakah terdapat sesuatu yang belum dapat anda fahami? Kemudian berhubung dengan pembantu dalam talian melalui sembang langsung yang tersedia 24/7.

5. Dasar Penentuan Harga

Pixpa tidak mempunyai rancangan percuma. Berita baiknya ialah anda dapat menguji keefungsiannya dengan tempoh percubaan 15 hari percuma, yang memberikan akses ke jumlah ciri sistem yang ada. Setelah tamat tempoh percubaan, anda perlu meningkatkan ke salah satu daripada tiga pilihan langganan yang berlaku untuk laman web standard, kedai web dan galeri pelanggan. Setiap pilihan ini menawarkan beberapa rancangan untuk dipilih.

Laman web:

 • Mula ($ 8 / bln);
 • Tumbuh ($ 12 / bln).

e-dagang:

 • Kedai Plus ($ 20 / bln);
 • Imej Plus ($ 20 / bln).

Perbezaan antara rancangan tersebut terutama bergantung pada jumlah dan jenis produk yang tersedia untuk penerbitan dan perkhidmatan khas yang tersirat oleh setiap langganan. Ngomong-ngomong, jika anda memutuskan untuk membuat pembayaran tahunan, kos setiap rancangan akan dikurangkan sekitar 20-25% bergantung pada kos awal dan jenis langganan.

Selain itu, sistem ini menawarkan jaminan pengembalian wang selama 30 hari, sekiranya ada sesuatu yang pengguna tidak berpuas hati. Memandangkan kemudahan penggunaan dan set ciri yang sesuai untuk kelasnya, harganya kelihatan berpatutan.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Dengan mengambil kira fokus awal dan pelbagai ciri, Pixpa boleh mempunyai banyak kelebihan. Pada masa yang sama, terdapat beberapa kelemahan yang mungkin mempengaruhi pilihan pengguna. Mari lihat senarai kebaikan dan keburukan sekarang:

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Integrasi pihak ketiga yang serba boleh;
&# x2714; Tetapan SEO yang fleksibel;
&# x2714; Beberapa pilihan harga untuk memenuhi keperluan pengguna yang berbeza;
&# x2714; eCommerce dan blogging disertakan.
Template Pemilihan templat terhad;
✘ Tidak ada pilihan penyuntingan gambar;
Choice Tidak ada pilihan domain bersepadu yang tersedia.

Pokoknya

Kemudahan penggunaan:8/10
Ciri-ciri:7/10
Reka bentuk:8/10
Sokongan teknikal:8/10
Harga:8/10
Markah keseluruhan:7.8 / 10

Pixpa lebih daripada sekadar pembangun laman web yang maju dan berkualiti – pastinya lebih banyak daripada sekadar memenuhi pandangan. Walaupun kesederhanaan dan keramahan sistem, ia mempunyai sesuatu untuk ditawarkan kepada pengguna yang maju.

Pixpa adalah penyelesaian hebat untuk pengembangan laman web responsif berskala kecil seperti kad perniagaan, portfolio, laman web promo, blog dan pendaratan. Kandungan anda akan kelihatan sangat rapi. Sistem ini menawarkan banyak pilihan reka bentuk untuk galeri dan penerbitan.

Pembina laman web adalah nilai yang baik untuk wangnya. Satu set templat berkualiti (yang sedikit terhad untuk sistem tahap ini), alat penyesuaian reka bentuk, platform eCommerce dan blog terbina dalam, integrasi pihak ketiga dan harga yang berpatutan, menjadikan Pixpa sebagai salah satu pembangun laman web terbaik dalam ceruknya. Sekiranya anda kreatif mencari pembina laman web yang layak untuk melancarkan portfolio yang menarik dan kaya dengan ciri atau projek lain untuk mempamerkan karya seni anda, maka Pixpa pasti patut dicuba.

Cuba Pixpa Sekarang

Ia mudah

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map