Ulasan Sellfy

Ulasan Sellfy


Sellfy – adalah perisian berasaskan awan yang dikembangkan untuk memenuhi keperluan eCommerce. Platform ini hadir sebagai alat yang mudah digunakan yang menjadikannya mudah dan pantas untuk membuat, menyiapkan, dan menggunakan kedai digital baru anda. Blogger, pemilik perniagaan, dan individu dapat menggunakannya untuk mula menjual barang digital dan fizikal melalui platform varus termasuk YouTube, SoundCloud, Instagram, Facebook atau laman web anda sendiri. Sellfy hadir sebagai alat untuk mengurus, mewakili, dan menjual produk serta untuk mendorong audiens sasaran.

Ciri platform utama adalah hakikat bahawa ia dapat digunakan sebagai etalase yang terpisah dan juga dengan laman web anda yang sudah ada. Anda boleh buat kedai dalam talian dari awal, sesuaikannya, tambahkan produk, kemudian masukkan ke laman web anda. Sebagai penyelesaian all-in-one untuk eCommerce, Sellfy menawarkan ciri integrasi pembayaran sebagai tambahan kepada domain khusus, dan pilihan lain bergantung pada rencana yang anda pilih. Mari kita lihat bagaimana ia berfungsi dan apa yang ada di dalam kotak cantik itu.

1. Kemudahan Penggunaan

Sellfy sangat mudah digunakan. Anda tidak perlu menjadi pakar untuk melancarkan dan mendirikan kedai dalam talian anda sendiri. Ia dilengkapi dengan sistem pengurusan produk yang mudah serta alat mudah untuk menyesuaikan kedai itu sendiri. Tidak ada kemahiran pengekodan atau reka bentuk web yang diperlukan.

Pemula mungkin kedai mereka yang baru ditubuhkan beroperasi dalam beberapa minit. Lebih-lebih lagi, platform ini menawarkan percubaan percuma selama 14 hari untuk memeriksa bagaimana sistem ini berfungsi. Adalah idea yang baik untuk mencuba semua faedah tanpa membayar sesen pun. Untuk memanfaatkan sepenuhnya akses percuma, anda hanya perlu log masuk.

Sellfy utama

Prosedur pendaftaran merangkumi beberapa langkah mudah:

 1. Masukkan e-mel anda.
 2. Taipkan kata laluan.
 3. Masukkan nama kedai.

Sistem akan menghantar surat pengesahan kepada anda untuk mengesahkan kata laluan anda. Mungkin diperlukan untuk mendapatkan akses penuh ke panel kawalan. Malangnya, tidak ada cara untuk log masuk menggunakan akaun Facebook atau Google untuk mempercepat prosesnya.

Peringkat seterusnya adalah memberikan beberapa fakta mengenai projek masa depan anda. Ini akan membolehkan platform membantu anda dengan penyesuaian dan penyediaan lebih lanjut. Pengguna perlu memilih dari pelbagai kategori perniagaan bergantung pada produk apa yang akan mereka jual. Kategori tersebut merangkumi pengembangan perisian, muzik & audio, fotografi, reka bentuk grafik, dll.

Sellfy mengenai laman web

Kemudian anda perlu memilih jenis yang anda mahu gunakan perisian. Adakah ini akan menjadi etalase khusus Sellfy? Atau adakah anda mempunyai laman web anda sendiri dan apa yang hendak menghubungkan kedai masa depan dengan projek anda yang ada? Pilih yang memenuhi keperluan anda dan selesaikan prosesnya dengan memilih lalu lintas laman web yang diharapkan. Tunjukkan ukuran penonton dan beralih ke editor kedai Sellfy.

Penyediaan Stor

Papan pemuka Sellfy

Sebaik sahaja anda berada di dalam papan pemuka, anda akan menyedari betapa senangnya penggunaannya. Panel kawalan menawarkan beberapa tindakan utama yang harus diambil sebelum menerbitkan kedai anda. Pengguna akan dapat:

 • Tambah Produk – anda boleh memilih jenis produk tertentu serta mengedit keterangan item.
 • Sesuaikan Kedai – menjadikan kedai dalam talian anda kelihatan eksklusif; tambahkan beberapa maklumat mengenai kedai, pautan sosial, dll.
 • Dayakan Pembayaran – cara cepat untuk mengintegrasikan PayPal atau Stripe dengan menunjukkan data peribadi anda.
 • Pilih Pelan – aktifkan mana-mana rancangan berbayar yang tersedia untuk ditayangkan.

Sebelum anda memulakan penyediaan kedai masa depan anda, kami mengesyorkan memasukkan tetapan umum untuk menyambungkan domain anda, menetapkan mata wang yang diperlukan, memilih pilihan sematan atau mengaktifkan tetapan cukai. Sekarang, sudah tiba masanya kita menambah produk pertama dan melakukan penyesuaian.

Tetapan Sellfy

Menambah Produk Baru dengan Sellfy

Sistem ini mempunyai alat pengurusan produk yang sangat mudah. Untuk menambah item baru, anda hanya perlu memilih jenis bentuk yang baik dari senarai yang disediakan. Sama ada produk digital atau fizikal, langganan atau freebie, klik pada pilihan yang anda perlukan dan isikan jurang. Di sini anda boleh menyeret dan melepaskan gambar dan gambar item, menunjukkan keterangan produk, menghubungkannya ke kategori tertentu, menetapkan harga, dan jumlah yang ada pada stok.

Produk tambah Sellfy

Penyesuaian Kedai

Untuk menjadikan kedai masa depan anda sedikit lebih unik dan menonjol, anda mungkin menggunakan beberapa ciri penyesuaian yang ada. Sellfy mempunyai pembina laman web yang sederhana. Ia agak mudah dan terhad dengan ciri. Walaupun begitu, anda boleh memuat naik tajuk eksklusif anda, mengedit tajuk dan keterangan kedai, menambah pautan ke akaun sosial, mengubah gaya dan banyak lagi.

Kostumisasi kedai Sellfy

Tetapan Pembayaran

Kini anda telah menambahkan semua produk dan kedai itu disesuaikan. Peringkat terakhir adalah menyediakan pilihan pembayaran anda dan disiarkan secara langsung. Sistem ini pada masa ini menawarkan dua pintu masuk pembayaran utama. Ia termasuk PayPal dan Stripe. Yang anda perlukan hanyalah menyalin dan menampal e-mel anda yang dihubungkan ke PayPal atau memasukkan ID peribadi dan kunci rahsia.

Tetapan pembayaran Sellfy

Simpan perubahan, pilih rancangan, bayar dan mulakan penjualan produk melalui pelbagai saluran atau hubungkannya dengan laman web anda sendiri.

2. Ciri Sellfy, Fleksibiliti & Kesepaduan

Seperti yang anda lihat, Sellfy menawarkan cara mudah untuk memulakan dengan kedai dalam talian. Tetapi bagaimana dengan ciri yang ditawarkannya? Sistem ini dilengkapi dengan instrumen yang berbeza untuk menjadikan proses pengurusan produk menjadi sangat mudah. Anda akan menemui beberapa penyelesaian pemasaran dan promosi serta pasaran aplikasi dan keupayaan integrasi pihak ketiga. Mari kita lihat beberapa ciri utama yang dibawa oleh Selfly kepada anda.

Proses Pengurusan Produk

Selain proses mudah untuk menambahkan produk baru, alat ini memungkinkan untuk menetapkan harga, menambahkan keterangan dan gambar yang ditampilkan. Di sini anda boleh menyusun semua produk anda mengikut kategori. Editor drag-and-drop yang sederhana membolehkan anda memuat naik gambar item baru dengan satu klik.

Proses Pengurusan Produk Sellfy

Pengguna bebas untuk membuat seberapa banyak kategori baru yang mereka mahukan dan menghubungkannya dengan produk tertentu dari kedai. Di samping itu, di sini anda telah mengintegrasikan pilihan keranjang belanja dan pembayaran. Pengguna juga boleh menetapkan bahasa kedai dan membuatnya dapat diakses oleh pelanggan dari pelbagai negara.

Pilihan Benam

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, Sellfy membolehkan anda menjual produk melalui pelbagai saluran. Platform bergantung pada jenis produk yang anda tawarkan. Pemilik perniagaan boleh menjual muzik di SoundCloud, video di YouTube, produk digital dan fizikal, langganan dan banyak lagi.

Pilihan Selffy Embed

Pada masa yang sama, anda bebas menggunakan laman web atau blog anda sendiri untuk menjual secara dalam talian. Yang anda perlukan hanyalah menggunakan pilihan penyisipan yang tersedia dalam tetapan papan pemuka. Cukup pilih jenis butang, pilih produk dari senarai, dan masukkan butang beli di laman web anda dengan bantuan skrip yang dihasilkan.

Pemasaran dan Promosi

Pemasaran dan Promosi Sellfy

Sistem ini mempunyai alat pemasaran bersepadu. Kumpulan instrumen mewakili beberapa pilihan asas yang merangkumi:

 • Pemasaran e-mel – buat e-mel anda sendiri untuk memberi maklumat kepada pelanggan mengenai pelancaran produk baru, kemas kini, tawaran khas atau diskaun, dll.
 • Potongan harga – buat potongan baru untuk meningkatkan kesetiaan pelanggan dengan kupon atau penjualan. Uruskan program dan terapkan pada produk yang anda perlukan.
 • Jual beli – tingkatkan cek rata-rata anda dan menjana lebih banyak pendapatan dengan ciri penjualan.

Di sini anda dapat mengesan hasil dan statistik pemasaran anda untuk memantau pelanggan baru, e-mel yang dihantar dan banyak lagi.

Alat Analitik Terbina Dalam

Alat Analisis Built-In Sellfy

Sellfy hadir sebagai pembangun kedai semua-dalam-satu. Ini bermaksud bahawa ia juga menawarkan instrumen analitik bersepadu untuk mengesan sumber lalu lintas, transaksi, dan harga eCommerce penting lain. Alat ini bukan sahaja menunjukkan statistik asas dengan pelanggan dan produk yang paling popular, tetapi juga lawatan, kadar penukaran, pendapatan, dll. Anda boleh menyusun semua pelawat mengikut negara atau memantau tarikh atau tempoh tertentu.

Aplikasi dan Integrasi

Platform ini mempunyai pasaran aplikasinya sendiri dengan widget dan add-on pihak ketiga untuk dimiliki di kedai digital anda. Pemilihan aplikasi secara lalai agak terhad. Di sini kami mempunyai beberapa pilihan integrasi asas seperti Facebook Pixel dan Chat, Google Analytics, Zapier, dan beberapa yang lain.

Aplikasi dan Integrasi Sellfy

Pengguna juga dapat menyematkan kedai mereka dengan lancar seperti platform SoundCloud, YouTube, dan lain-lain. Sebagai tambahan, setiap pengguna berpeluang untuk meminta integrasi eksklusif untuk memenuhi keperluannya. Pembangun Sellfy akan mendapat permintaan anda dan berusaha menghidupkan idea integrasi.

3. Reka bentuk & Templat

Malangnya, platform ini tidak mempunyai koleksi templat kedai sendiri. Sebaliknya, ia sangat mustahak terutama jika anda merancang untuk menjual melalui laman web anda sendiri. Lebih-lebih lagi, platform ini masih menawarkan satu set alat penyuntingan gaya asas untuk menjadikan kedai anda kelihatan lebih eksklusif.

Reka bentuk Sellfy

Pengguna bebas mengubah susun atur lalai. Di sini kita mempunyai gaya lajur kandungan yang berbeza, alat untuk mengubah warna latar belakang, menetapkan jumlah produk per halaman, dll. Ngomong-ngomong, setelah anda membuat produk baru, ia akan dipaparkan secara automatik di dalam kedai. Di sini anda boleh menukar warna butang, menerapkan pandangan ringkas atau overlay hitam, dll. Sellfy membolehkan anda membina kedai responsif. Tekan butang “lihat kedai” untuk melihatnya.

4. Sokongan Pelanggan

Pengguna tidak akan menghadapi kesukaran ketika menggunakan platform. Ia memberikan cukup bahan dan dokumentasi untuk memulakan dengan kemahiran teknikal secara sifar. Di sana kami mempunyai pusat bantuan besar dengan artikel yang merangkumi semua langkah bermula dan menambahkan produk ke masalah yang lebih rumit. Ini mungkin merangkumi integrasi pihak ketiga, penyematan, dan banyak lagi.

Sekiranya anda memerlukan jawapan yang cepat, anda mungkin mendapat manfaat dari ciri Live Chat yang menggabungkan jawapan segera dan sistem e-mel tiket. Lihat senarai jawapan umum yang disediakan, gunakan e-mel untuk menghubungi atau mengemukakan soalan anda melalui sembang langsung. Pasukan sokongan mengaku akan kembali dengan jawapan dalam beberapa jam. Platform ini juga mempunyai blognya yang memaparkan puluhan artikel yang mungkin juga berguna.

5. Rancangan & Harga: Berapa Kos Jual?

Sellfy menawarkan tiga rancangan utama yang terdapat dalam dua model harga. Pengguna bebas membayar setiap bulan atau membeli rancangan tahunan. Pilihan kedua akan membolehkan anda menjimatkan sehingga 34%. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan perisian ini untuk sementara waktu, ini pasti merupakan jalan penyelesaian yang bijak untuk membayar yuran tahunan. Rancangannya adalah seperti berikut:

Harga Sellfy

 • Pelan Permulaan bermula pada $ 19 / bulan dengan produk tanpa had untuk menjual dan tiada bayaran transaksi.
 • Rancangan Perniagaan bermula pada $ 39 / bulan dengan tambahan 10,000 kredit e-mel dan fungsi penjualan.
 • Kos Pelan Premium $ 89 sebulan dengan semua ciri dari rancangan sebelumnya ditambah dengan migrasi kedai percuma dan sokongan keutamaan.

Harganya semakin tinggi sekiranya anda memutuskan untuk membayar secara bulanan.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Platform ini akan menjadi alat yang layak untuk pelbagai keperluan dan juga bagi pengguna yang tidak mempunyai pengalaman e-commerce atau teknikal. Ia hadir sebagai penyelesaian all-in-one dengan semua ciri asas dalam pek. Walau bagaimanapun, beberapa pelanggan yang menuntut mungkin menganggapnya sebagai hit terhad.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Sangat senang digunakan.
&# x2714; Pengurusan produk dan persediaan kedai yang mudah.
&# x2714; Pelbagai saluran penjualan.
&# x2714; Pilihan penyematan dan analisis bersepadu.
&# x2714; Alat pemasaran dan promosi.
&# x2714; Penyunting Kedai Intuitif.
✘ Tiada templat kedai dalam talian tersuai.
Apps Beberapa aplikasi boleh didapati di app store.
✘ Penyesuaian kedai terhad dan alat reka bentuk web.
Plans Rancangannya kelihatan cantik

Kesimpulan Kajian Sellfy

Sellfy hadir sebagai kaedah mudah dan cepat untuk mengatur kedai anda dalam beberapa minit. Ia akan berfungsi untuk pemula tanpa laman web sendiri untuk menjual pelbagai jenis produk melalui saluran lain. Mereka yang sudah mempunyai blog atau laman perniagaan kecil mungkin mempunyai kedai yang disertakan dengan beberapa klik tanpa perlu menyewa pembangun sampingan untuk membuat fungsi membeli-belah dalam talian dari awal.

Platform ini dilengkapi dengan sekumpulan ciri terpadu penting termasuk gerbang pembayaran, analitik, alat pemasaran e-mel, dan lain-lain. Ia cukup untuk melancarkan kedai kecil atau sederhana. Projek yang lebih besar dan berjalan lebih lama mungkin memerlukan fungsi yang lebih baik dari segi ciri.

Cuba Sellfy Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map