Ulasan Shopify

Shopify – adalah yang paling kaya dengan ciri platform eCommerce di luar sana. Jadi mari kita berbual. Walaupun sesiapa sahaja yang mempunyai pembangun laman web yang betul dapat memasang laman web, membuat galeri produk, menambahkan butang ‘Beli sekarang’ dan mula menjual produk dalam talian, mendapatkan semua bahagian kedai dalam talian yang lengkap mungkin lebih sukar daripada yang anda fikirkan.


Perisian ini boleh merangkumi pelbagai keperluan reka bentuk web eCommerce. Dengan menggunakan sistem, anda boleh sediakan kedai dalam talian anda dan berikan penampilan dan penampilan yang diinginkan. Anda akan dapat menjual kedua-dua produk fizikal dan digital, membuat, mengatur dan mengemas kini galeri produk, menerima pembayaran dan pesanan dan lain-lain. Menjadi penyelesaian e-dagang bersepadu, Shopify berfungsi dengan baik untuk pemula dan pereka yang mahir – ini adalah salah satu kelebihan utama.

Pada akhir tahun 2018, perolehan syarikat berjumlah $ 29 bilion. Pelanggan Shopify adalah Tesla Motors, Wikipedia, Mozilla dan Google. Selepas penutupan Kedai Web Amazon pada tahun 2015, gergasi perdagangan dalam talian Amazon telah mengesyorkan pelanggan mereka menggunakan Shopify untuk keperluan penjualan mereka. Peluang untuk membuat penjualan melalui Facebook muncul sedikit kemudian. Langkah berturut-turut menyiratkan perkongsian PayPal, yang mengakibatkan pertumbuhan populariti dan jumlah penjualan pembangun laman web Shopify.

Mudah-mudahan, anda telah memahami skala populariti platform ini. Kami juga kagum dengannya, tetapi ini tidak akan mempengaruhi objektif kami semasa menguji platform. Mari kita sama-sama mengetahui apa yang sebenarnya ditawarkan oleh Shopify kepada kami dan betapa menariknya bagi pengguna.

1. Kemudahan Penggunaan

Yang paling saya gemari tentang Shopify ialah anda tidak boleh tersesat di sana. Setelah anda mendaftar (hanya ada tiga bidang yang perlu diisi: nama kedai, alamat e-mel dan kata laluan), wizard mereka akan memandu anda melalui semua peringkat pembuatan laman web.

Setelah anda mengkonfigurasi tetapan utama kedai anda, anda dapat menyesuaikan penampilannya menggunakan Shopify Storefront Editor (dengan pergi ke halaman tema di panel admin Shopify anda). Editor mempermudah membuat perubahan pada reka bentuk kedai anda dengan membelah skrin anda menjadi dua bidang: pratonton langsung dan panel kawalan di mana anda akan membuat pilihan reka bentuk.

Papan Pemuka Shopify

Pengguna Shopify dapat menguruskan kedai mereka dari telefon dan bahkan jam tangan mereka – terima kasih kepada keluarga aplikasi Shopify percuma untuk iOS dan Android.

Beberapa ciri utama aplikasi mudah alih termasuk: pemberitahuan pesanan, pemenuhan mudah (anda dapat mengirim pemberitahuan penghantaran kepada pelanggan anda langsung dari pejabat pos), pengurusan inventori (anda dapat mengambil foto produk, menghapus barang lama, mengubah harga dan banyak lagi). Semua perubahan diselaraskan secara automatik dengan kedai dalam talian anda dan Shopify POS.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Fungsi adalah sesuatu yang sangat dipromosikan oleh Shopify. Perisian eCommerce dilengkapi dengan rangkaian fitur yang luas, yang merangkumi semua keperluan belanja dan pemasaran pengguna. Mari lihat gambaran keseluruhan terperinci mengenai ciri-ciri yang menjadikan Shopify menonjol dari orang ramai.

e-dagang

Pilihan Penyegerakan Kuat

Shopify Xero Integrasi

Semasa menggunakan Shopify, anda dapat menyegerakkan akaun anda dengan berkesan dengan aplikasi pihak ketiga seperti Xero atau Quickbooks, misalnya, dan perisian perakaunan. Dengan menyinkronkan akun Shopify Anda dengan Quickbooks, misalnya, Anda dapat memasukkan data produk, pembayaran, pajak, dan pelanggan Anda ke dalam akun dan buku besar yang betul. Pedagang juga dapat memanfaatkan fungsi perakaunan yang kuat untuk melihat baki akaun, membuat penerimaan, dan bahkan menjalankan laporan terperinci untuk menganalisis trend pelanggan, mengesan produk berprestasi tinggi dan banyak lagi.

Enjin Blogging

Shopify Blog Post

Shopify dilengkapi dengan mesin blogging yang kuat, yang memungkinkan untuk membuat buku carian, menerbitkan dan mengkategorikan artikel serta memulakan perbincangan antara pengguna. Terdapat juga fitur Penerbitan Masa Depan, yang memungkinkan menjadwalkan catatan yang anda tulis untuk blog anda untuk menerbitkannya ketika anda berada di luar.

Ciri Paparan Langsung

Dengan Paparan Langsung, kini anda dapat mengesan prestasi kedai web anda dalam mod masa nyata. Dengan menggunakan alat ini, anda dapat mengawal jumlah pelawat dan lokasi dari mana mereka datang, menonton kadar penukaran, jumlah penjualan, memantau jumlah kunjungan harian, penjualan dan pesanan, melihat jumlah halaman yang dilihat pelanggan dll..

Ulasan Produk

Ulasan Produk Shopify

Menjadi perisian eCommerce yang kuat, Shopify menawarkan peluang untuk menambah, membuat dan mengurus beberapa senarai produk. Apa yang anda boleh lakukan di sini adalah dengan menambahkan ulasan produk terperinci, memanfaatkan ciri import / eksport produk fail CSV, membuat tetingkap pertunjukan yang menarik dengan foto, variasi produk dan keterangannya dll..

Sokongan pelbagai saluran

Ciri multichannel memerlukan perhatian khusus. Sekiranya anda seorang pedagang yang sibuk, yang menjual di pelbagai platform, maka anda mempunyai pengetahuan langsung tentang bagaimana penyelarasan pangkalan data, inventori dan kewangan pelanggan dapat menjadi rumit dan memerlukan masa. Shopify membantu anda membuat proses ini automatik untuk mengelakkan kerja manual yang tidak diperlukan dengan memperkenalkan sokongan pelbagai saluran.

Penyegerakan akaun Shopify anda dengan Amazon Marketplace membantu meningkatkan jumlah penjualan anda dan meningkatkan asas pelanggan dengan berkesan. Begitu juga, Shopify mempunyai hubungan kerjasama dengan eBay, Facebook, Instagram dan saluran penjualan teratas yang dapat meningkatkan jumlah penjualan anda di seluruh dunia., / P>

Pemulihan Pemeriksaan Terbengkalai

Tidak mudah bagi pemilik kedai web untuk mengesan semua pesanan tepat pada masanya kerana mungkin terdapat berpuluh-puluh atau bahkan ratusan daripadanya setiap hari. Pada masa yang sama, sangat penting untuk memastikan perkhidmatan terbaik untuk mengekalkan perhatian pelanggan.

Di sinilah ciri Pemulihan Pemeriksaan Terbengkalai sangat membantu. Ia menghantar e-mel automatik yang mendorong pelanggan untuk menyelesaikan pembelian mereka, jika mereka meninggalkan beberapa produk di keranjang belanja tanpa membuat pesanan dan pesanan.

Pensijilan SSL

Semua maklumat kad kredit dan transaksi Shopify dilindungi oleh tahap keselamatan yang sama yang digunakan oleh bank: sijil SSL 256-bit. Ini juga memastikan kerahsiaan maksimum maklumat peribadi dan kewangan anda untuk mengelakkan akses pengguna pihak ketiga yang tidak dibenarkan.

Perlindungan Penipuan untuk Pembayaran Shopify

Ciri Melindungi Penipuan tersedia untuk pedagang AS. Ini adalah kaedah automatik untuk melindungi pesanan pelanggan daripada tindakan penipuan sehingga anda dapat menumpukan pada penyelesaiannya yang berkesan. Fraud Protect menyiratkan caj tambahan yang kecil untuk semua pesanan yang dijamin. Sekiranya berlaku penipuan, pelanggan akan mendapat tolak bayar secara automatik. Ini adalah kaedah terbaik untuk melindungi pembelian anda.

Pengenalan Kod Kedai

Kod Shop (kod QR) terdapat di Pasar Aplikasi Shopify untuk mempermudah proses membeli-belah mudah alih. Kod Shop mengarahkan pelanggan ke halaman produk yang diperlukan atau ke prosedur pembayaran untuk memudahkan prosesnya. Setiap kodnya unik dan anda boleh menggunakannya untuk membeli produk tertentu dari kedai web Shopify.

Sokongan pelbagai bahasa

Shopify terus memperluas batasnya, dengan bahasa baru disatukan ke dalam platform. Perisian eCommerce kini memungkinkan untuk membuat beberapa versi bahasa dari laman web eCommerce anda untuk memastikan pengalaman membeli-belah yang luar biasa dan selesa.

Shopify Augmented Reality (AR)

Ciri Augmented Reality yang maju menjadikan membeli-belah lebih menghiburkan untuk perniagaan kecil. Ini telah merevolusikan keseluruhan pengalaman membeli-belah bergerak dengan memberikan gambar 3D produk yang dapat ditingkatkan oleh pelanggan, ditempatkan di persekitaran sekitarnya dan meneliti secara terperinci dari semua pihak.

Pembayaran dan Penghantaran

Perisian eCommerce kini disatukan dengan lebih dari 100 pintu masuk pembayaran dari seluruh dunia. Pilihan pembayaran berkisar dari bitcoin dan hingga sistem iDEAL berdasarkan negara tempat anda berdagang. Sistem ini membolehkan pemilik kedai menerima kad kredit, termasuk Visa, Mastercard, Discover, dan American Express dari saat pertama mereka memulakan kedai web mereka. Tidak ada bayaran tersembunyi untuk transaksi yang dilakukan dengan sistem, sementara kadar kad kredit awal cukup rendah untuk seseorang, yang baru memulakan perniagaan. Sekiranya ada keperluan untuk mengembalikan pesanan yang lengkap atau sebahagiannya, anda boleh melakukannya dengan kaedah pembayaran yang dipilih. Inventori dikemas kini dalam mod automatik dalam kes ini.

Mengenai syarat penghantaran, Shopify memungkinkan anda meningkatkan ukuran pesanan rata-rata dengan memberikan penghantaran percuma. Terserah anda untuk memilih julat harga, di mana penghantaran percuma bermula. Anda juga boleh menetapkan harga penghantaran dengan harga berjenama, lokasi, berat dan parameter lain. Sekiranya diperlukan, adalah mungkin untuk menetapkan bayaran tetap untuk produk dan kumpulan produk tertentu. Itu sangat sesuai untuk setiap usahawan. Selain itu, platform ini membolehkan mendapatkan harga penghantaran automatik dari syarikat penerbangan paling popular, seperti USPS, FedEx, UPS dan banyak lagi. Ciri mudah lain ialah Shopify secara automatik menggunakan dan mengemas kini kadar cukai negara dan negeri berdasarkan aspek lokasi.

Pengurusan Kedai Web

Profil Pelanggan

Shopify membolehkan mengkaji profil pelanggan bersama dengan pilihan membeli-belah dan aktiviti mereka. Sistem memberikan akses bukan sahaja ke maklumat yang dikirim oleh pengguna, ketika mendaftar ke sistem, tetapi juga ke sejarah pesanan dan data lain yang berkaitan dengan belanja.

Akaun Pelanggan

Sistem secara automatik mendorong setiap pengguna untuk terus berbelanja dengan menawarkan peluang untuk membuat akaun pelanggan semasa prosedur pembayaran. Walau bagaimanapun, pengguna masih boleh memilih untuk menyelesaikan pembayaran dalam mod tetamu tanpa mendaftar akaun yang berasingan. Itu adalah varian pilihan.

Kumpulan Pelanggan

Anda boleh menyusun profil pelanggan ke dalam kumpulan untuk dapat mengeksport senarai, jika diperlukan. Anda boleh membuat kumpulan berdasarkan beberapa parameter, seperti sejarah pesanan, lokasi dll.

Penghantaran secara drops

Shopify memungkinkan penubuhan perniagaan dropshipping melalui penyatuan dengan Inventory Source, Ordoro, eCommHub dan perkhidmatan lain. Ini adalah peluang yang cukup baik untuk memulakan perniagaan yang berjaya dan selamat.

Pemenuhan Pesanan Cepat

Platform ini memungkinkan untuk memenuhi satu atau beberapa pesanan sekaligus dengan satu klik sahaja. Ini menyumbang kepada kemudahan pengurusan pesanan harian dan penjanaan keuntungan. Selain itu, anda boleh menyediakan penyelesaian pemenuhan anda sendiri atau menyambung ke salah satu pusat pemenuhan yang ada (seperti Rakuten Super Logistics, Amazon, Shipwire dll) untuk penyelesaian pesanan lebih cepat.

Templat E-mel

Sistem ini membolehkan anda membuat dan menyesuaikan e-mel kedai web automatik, menggunakan parameter (bahasa, reka bentuk, penjenamaan dll) yang anda sukai.

Pemasaran

Perisian Titik Jualan

Tempat Jualan Shopify

Shopify tidak hanya memungkinkan membuat dan mengurus kedai web kecil hingga besar, tetapi juga memungkinkan Anda membuat penjualan di etalase runcit anda. Ciri ini dikenali sebagai perisian Point of Sale. Ia dapat digunakan untuk menggunakan terminal kad luaran yang tersedia, menerima pesanan dalam mod luar talian (mereka akan diselaraskan dengan akaun Shopify anda secara lalai), membuat dan mengurus beberapa akaun kakitangan yang selamat dll..

Profil Pelanggan

Ciri ini membolehkan pengguna menyusun pelanggan mereka dengan parameter yang berbeza untuk menguruskan kedai web mereka dengan berkesan. Oleh itu, anda boleh membahagikan profil pelanggan dengan aktiviti pembelian, status akaun, lokasi, dan banyak lagi untuk membuat kempen promosi yang berkesan. Sebagai contoh, anda boleh menghantar kupon khas kepada pelanggan yang telah menghabiskan lebih dari $ 100 di kedai anda.

Shopify Ping

Shopify adalah perisian eCommerce yang lengkap, yang dioptimumkan untuk perdagangan mudah alih. Sekarang mungkin untuk mengemas kini dan mengurus kedai web berasaskan Shopify anda dari mana-mana peranti mudah alih yang anda miliki. Ini sangat sesuai untuk pengusaha, yang sudah biasa bekerja di mana sahaja.

Dengan Shopify Ping – aplikasi mudah alih baru – anda boleh menjalankan perniagaan anda dari mana-mana tempat anda berada dengan mengaktifkan perbualan pelanggan, aliran kerja pemasaran dan pilihan lain. Ini juga pembantu bersepadu anda, yang dapat membantu anda merancang, membuat dan mengurus aktiviti pemasaran anda dengan berkesan.

Shopify App Store

Aplikasi Shopify

Shopify App Store yang diperbaharui membolehkan anda menemui aplikasi serba boleh untuk mengembangkan perniagaan anda dengan berkesan. Ini adalah tempat di mana anda dapat menemui dan mengintegrasikan pelbagai aplikasi percuma dan berbayar untuk membantu anda memulakan kedai web anda, meningkatkan jumlah penjualan dan mencapai matlamat eCommerce dan pemasaran lain. Dengan Shopify App Store, anda boleh memilih antara ribuan aplikasi berkualiti tinggi untuk kedai dalam talian anda. Pilihan penapis carian dan cadangan aplikasi pintar mempermudah pilihan aplikasi terbaik yang disesuaikan khusus untuk perniagaan anda.

Diskaun Beli Satu, Dapatkan Satu (BOGO)

Kod Diskaun Shopify

Anda boleh membuat potongan Buy One, Get One (BOGO) dengan Shopify untuk mendorong pelanggan membeli dari anda. Setelah membuat potongan harga, anda dapat berkongsi pautan untuk mempromosikan tawaran dan mengarahkan pengunjung ke halaman yang diperlukan. Penyelesaian yang baik adalah dengan menawarkan potongan BOGO yang baru dibuat kepada pelanggan khas untuk meningkatkan kadar pengekalan dan mengadakan program kesetiaan yang berkesan. Ciri BOGO boleh diakses pada peranti mudah alih dan desktop.

Pemeriksaan Dinamik

Ini adalah prosedur pembayaran satu langkah, yang memungkinkan untuk memperibadikan pengalaman berbelanja pelanggan, memastikan proses pembayaran lancar dan menawarkan mereka untuk melakukan pembayaran secara langsung di laman utama. Ini memudahkan proses membeli-belah dan menjadikannya lebih senang daripada sebelumnya.

Ketuk Shopify & Pembaca Cip

Ini adalah ciri pemasaran Shopify yang baru, yang membolehkan pelanggan melakukan pembayaran “ketuk” tanpa sentuhan melalui aplikasi Apple Pay dan Google Play. Sistem ini juga memungkinkan untuk menggunakan kad kredit cip unik untuk memastikan pembayaran keselamatan yang maju dan membina hubungan yang kuat dengan pelanggan.

Teknologi cip PCI dan EMV bersepadu memastikan transaksi pembayaran selamat. Ketuk baru & Chip Reader mempunyai penyegerakan dengan Shopify POS untuk membolehkan anda membuat dan menerima pembayaran serta menguruskan inventori dan produk semuanya di satu tempat.

Ciri Runcit Lanjutan

Dengan Shopify, anda kini dapat menguruskan inventori di beberapa lokasi, menerima pertukaran dan pengembalian dalam talian dari Shopify POS. Anda juga boleh mengaktifkan pilihan pemberian tip, yang membolehkan pelanggan memberikan maklum balas yang nyata dan segera mengenai lawatan mereka.

Untuk menjadikan proses pembayaran lebih mudah dan berorientasikan pelanggan, anda boleh menggunakan aplikasi Shopify POS lain – Customer View – yang membolehkan peruncit melancarkan peranti mudah alih sekunder, yang akan menghadapi pelanggan semasa proses pembayaran untuk memberikan mereka pandangan produk yang lebih jelas, julat harga, penerimaan dan pilihan tip. Hasilnya, pengguna akan mendapat keuntungan dari proses pembayaran yang lebih telus yang membolehkan anda mencegah kesilapan dan menjadikan pelanggan bertanggungjawab dalam proses membeli-belah.

Google Pay untuk Shopify

Pengguna Akaun Google berpeluang melakukan pembayaran Shopify dengan mengakses maklumat pembayaran dan penghantaran mereka yang tersimpan di dalam akaun mereka. Ini diperlukan untuk mempercepat proses pembayaran dan membiarkan pengguna menyelesaikan pembelian mereka dengan hanya beberapa klik. Ini juga membantu mengurangkan peratusan keranjang belanja yang ditinggalkan dan meningkatkan kadar penukaran.

Laporan Aktiviti Pemasaran dan Atribusi Jualan

Shopify baru-baru ini melancarkan satu set Laporan Kegiatan Pemasaran dan Atribusi Penjualan. Mereka memberikan pemahaman yang mendalam mengenai keberkesanan strategi pemasaran anda dan mengenal pasti perkara-perkara yang memerlukan penambahbaikan. Dengan alat Analisis Pemasaran baru, anda dapat menjalankan banyak kempen pemasaran, menggunakan pelbagai alat, seperti Facebook, Google, MailChimp, Kit dll.

Dengan menggunakan ciri tersebut, anda akan dapat mengetahui produk terlaris anda, pelanggan paling aktif, nilai pesanan purata, statistik penjualan dan pesanan, tingkah laku pelanggan, perincian penukaran, perbandingan model atribusi, penukaran dengan interaksi pertama dan terakhir, dll..

UPS untuk Penghantaran Shopify

Dengan ciri UPS Shopify Shipping yang canggih, anda akan dapat memanfaatkan harga penghantaran yang kompetitif, parameter tarikh penghantaran dijamin, tawaran diskaun eksklusif (yang sangat penting untuk barang besar), bonus penghantaran percutian, bantuan dengan pengembangan strategi penghantaran anda dan lain-lain keistimewaan.

Shopify SEO

Melancarkan kedai web adalah proses yang penting, tetapi bukan satu-satunya langkah mustahak untuk menjadikan laman web eCommerce anda berjaya dan menguntungkan. Promosi yang berkesan adalah perkara yang harus anda jaga sebaik sahaja laman web siap tersedia di web. Di sinilah anda tidak akan berjaya tanpa strategi SEO lanjutan.

Shopify dilengkapi dengan semua ciri yang diperlukan untuk promosi kedai dalam talian yang berjaya. Ini termasuk:

 • statistik bersepadu,
 • peluang untuk menubuhkan perkhidmatan luaran untuk mengumpulkan statistik,
 • pengembangan strategi SEO yang berkesan pada semua peringkat proses promosi kedai web (mengisi tag meta untuk semua halaman dan bahagiannya, menentukan kata kunci untuk promosi yang lebih baik, menetapkan tag alt untuk gambar, memeriksa pesaing dll.),
 • banyak aplikasi pemasaran, yang dapat membantu anda menarik, kembali dan bekerja dengan calon pelanggan dan pelanggan tetap.
 • peta laman web yang dihasilkan secara automatik yang disertakan dengan laman web, produk dan catatan blog yang dikemas kini.

Dalam soal SEO, Shopify sama sekali tidak menghadapi masalah. Menjadi popular di seluruh dunia, perisian eCommerce ini memastikan promosi yang pantas bagi setiap kedai web yang dibangunkan dengannya. Anda hanya perlu menyedari nuansa SEO utama untuk menggunakan pelbagai pilihan sistem dengan berkesan. Sekiranya anda berjaya melakukannya, anda pasti akan berjaya dalam cita-cita anda – seperti di tempat lain.

Pilihan Pengurusan Produk

Variasi Produk

Pengguna Shopify dapat menawarkan pelbagai variasi produk bergantung pada jenis produk yang mereka tawarkan untuk dijual. Setiap variasi mungkin menampilkan parameter ukurannya, SKU, ciri inventori, kos, bahan, warna dan pilihan lain. Terlebih lagi, anda dapat mengatur produk mengikut jenis, kategori, kos, musim dan parameter lain yang diperlukan.

Anda juga akan terkesan dengan ciri koleksi pintar, yang membolehkan anda menyusun produk secara automatik berdasarkan parameter khasnya, termasuk kos, vendor, kadar inventori dan banyak lagi. Akhirnya, anda akan berpeluang menambahkan banyak gambar untuk produk dan koleksi mereka untuk mempersembahkannya dalam cahaya yang paling baik dari pelbagai sisi.

Pengurusan inventori

Selain daripada variasi produk, perisian ini membolehkan anda menguruskan senarai inventori untuk mengawasi produk yang ada dalam stok. Apa yang mengagumkan, ciri ini membolehkan anda mengatur pilihan yang membolehkan berhenti menjual produk, yang kehabisan stok. Ini, sesuai, menyumbang kepada kadar pengekalan pelanggan yang lebih tinggi dan kepercayaan perniagaan anda pada satu masa.

Analisis

Shopify membolehkan anda mengesan analitik kedai web anda dengan pelbagai cara. Papan pemuka sistem yang mudah dan dapat dilaksanakan memberikan data mengenai penjualan, lalu lintas dan pesanan anda untuk membantu anda mengetahui kemungkinan masalah dan mengambil langkah-langkah khas tepat pada waktunya.

Anda juga boleh menganalisis dan mendapatkan gambaran mengenai perkembangan kedai web anda dengan melihat laporan produk. Mereka akan membantu anda mengetahui produk yang laris dan yang tidak betul. Sekiranya anda memerlukannya, anda boleh mengeksport laporan dalam spreadsheet pilihan anda untuk dapat melihat data dan membuat analisis lebih lanjut. Laporan ini juga boleh dihantar ke akauntan anda atau orang lain yang bertanggungjawab untuk analisis prestasi kedai web.

Shopify membolehkan mengintegrasikan Google Analytics ke kedai dalam talian anda. Alat ini membantu mengesan penjualan, data lalu lintas, pesanan, lawatan, rujukan dan aspek penting lain. Berdasarkan data ini, anda dapat membuat laporan lalu lintas dan rujukan untuk melihat dari mana pelanggan anda berasal dan bagaimana mereka berjaya mencari laman web anda.

Aplikasi Mudah Alih

Perisian eCommerce dilengkapi dengan aplikasi mudah alih yang membolehkan anda membuat tindakan utama untuk mengawal prestasi kedai web anda walaupun dalam perjalanan.

Apa yang boleh anda lakukan di sini adalah mengesan pemenuhan pesanan, menerima pembayaran dan mengirim pemberitahuan penghantaran dari pejabat pos. Papan pemuka mudah alih yang mudah digunakan dan intuitif membolehkan anda melihat aspek yang memerlukan perhatian tepat anda serta mengikuti trend industri terkini.

Aplikasi iOS Shopify

Anda juga akan mendapat akses ke profil pelanggan dan menghantar pemberitahuan e-mel kepada mereka. Selain itu, anda akan dapat menjangkau pelbagai alat inventori yang membolehkan anda menambah / mengurus produk, mengambil gambar produk anda, menukar harga di laman web dll.. Yang paling penting ialah semua pesanan, sejarah penagihan, alat inventori, produk, dan pelanggan anda akan diselaraskan antara kedai web anda dan aplikasi mudah alih Shopify dalam mod automatik. Ini hanya beberapa faedah yang akan anda perolehi semasa memuat turun dan memasang aplikasi pada peranti mudah alih anda.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:45
Tema Percuma&# x2714; YA
Kos Tema Berbayar:$ 140- $ 180
Reka bentuk responsif&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA

Sejurus selepas pendaftaran, anda akan diarahkan ke panel kawalan tanpa perlu memilih templat seperti di kebanyakan pembangun laman web tradisional. Tema Debut dipilih secara lalai di sini. Ini adalah templat asas, yang tidak mengandungi kandungan demo. Ini adalah reka bentuk dengan sekumpulan blok klasik yang digunakan untuk pembuatan kedai dalam talian. Mudah untuk menyesuaikannya, yang membolehkan mendapatkan bahan yang layak untuk digunakan di kedai web yang akan datang.

Anda pasti boleh menukar templat permulaan ke tema lain yang anda pilih. Secara keseluruhan, terdapat lebih daripada 70 templat perdagangan mudah alih profesional di sini yang dibangunkan oleh pereka terkenal di dunia, seperti Happy Cog, Clearleft, dan Pixel Union dan banyak lagi. Anda hanya perlu ke bahagian «Kedai Dalam Talian – Tema – Kunjungi kedai tema». Semua templat tergolong dalam koleksi (atau kategori) dan mungkin untuk menyaringnya mengikut kebaruan, populariti, sifat percuma atau berbayar dll. Malangnya, hanya ada 10 templat percuma di sini, tetapi kualitinya berada pada tahap yang baik. Umumnya, ada kemungkinan untuk mendapatkannya, yang akan memenuhi keperluan anda setelah disesuaikan. Cukup buat pilihan berdasarkan struktur yang diperlukan dan tidak menghiraukan kandungan demo. Sangat mudah untuk menggantikannya.

Bilangan templat berbayar pada masa ini berjumlah 45. Kosnya bermula dari $ 100 hingga $ 180. Secara amnya, mereka jauh lebih menarik jika dibandingkan dengan tema percuma kerana keseragaman dan pilihan alat reka bentuk terpakai yang kaya. Namun, tidak ada perbezaan besar antara templat berbayar dan percuma. Tema berbayar lebih kreatif, tetapi mudah untuk mengimbangi perbezaannya dengan meningkatkan sampel percuma.

Templat Shopify

Setiap templat dilengkapi dengan keterangan, 2-3 gaya reka bentuk dan pilihan pratonton masa nyata, contoh laman web yang dibuat dengannya serta ulasan pengguna. Secara amnya, pemilihan templat Shopify adalah proses yang menyenangkan. Semuanya konsisten di sini dan sukar untuk membuat pilihan yang salah.

Anda dapat menetapkan beberapa templat sekaligus, setelah memilih salah satu dari mereka sebagai tema utama. Anda boleh beralih ke templat yang diperlukan pada bila-bila masa anda memerlukannya. Terdapat juga peluang untuk memuat naik tema anda sendiri. Masing-masing mempunyai tetapan yang fleksibel. Anda boleh mengubah susunan blok templat terdiri dan membuat tetapan umum, termasuk warna, tipografi, kedudukan bar sosial dan favicon. Setiap bahagian juga mempunyai tetapannya – pilih gambar, teks, sejajarkan mengikut keperluan, butang aktifkan / nonaktifkan, menu, tetapkan ukuran elemen terpisah dll.

Pilihan penyesuaian terutamanya berbeza dalam pelbagai templat bergantung pada format dan set bahagian. Satu-satunya ciri umum adalah bahawa semuanya cukup besar. Malah templat asas boleh disesuaikan dengan tema yang ideal. Akses kod langsung boleh membantu di sini juga. Anda boleh memuat turun fail dari mana-mana templat komputer yang dipasang dan mengusahakannya selama yang anda perlukan. Walau bagaimanapun, pengetahuan HTML, CSS, JavaScript dan PHP diperlukan di sini.

Sekiranya ini adalah pengalaman reka bentuk web pertama anda, Shopify memungkinkan untuk bekerja dengan salah satu pakar platform, yang akan membantu anda menyesuaikan dan mendirikan kedai web anda dari awal, dengan memberi perhatian khusus kepada keperluan dan pilihan anda. Sekiranya anda sudah menjadi profesional reka bentuk web, anda boleh mendapatkan akses ke kod kedai web untuk membuat reka bentuk laman web unik yang akan menonjol dari orang ramai.

Kesimpulannya adalah seperti berikut: templat sistem berbayar agak mahal, tetapi ada juga reka bentuk percuma yang bagus. Kualiti kedua-dua jenis templat berada pada tahap sederhana / tinggi. Pilihan penyesuaian berada di atas rata-rata, sementara antara muka tetapan juga sesuai. Tanda umum adalah 9 daripada 10.

4. Sokongan Pelanggan

Sokongan pelanggan Shopify sememangnya berbaloi dengan kos langganan. Dengan syarat 24/7, ia akan membantu anda mencari jawapan bagi semua soalan yang akan anda hadapi semasa proses pembuatan dan pengurusan kedai web. Pusat Bantuan Shopify tidak akan membiarkan anda bersemuka dengan masalah anda.

Terdapat forum besar dengan beribu-ribu topik (termasuk forum terpisah untuk perbincangan di luar topik), panduan panduan, sokongan e-mel dan Sembang Langsung dengan Shopify Guru. Tetapi yang paling berguna (bagi saya) adalah forum Shopify. Ini adalah tempat di mana anda tidak hanya dapat mencari jawapan mengenai masalah teknikal, tetapi terdapat banyak maklum balas pengguna Shopify yang sebenar, baik positif dan negatif.

Pasukan sokongan yang berdedikasi selalu berada di sini apabila anda memerlukannya. Anda boleh berinteraksi dengan pakar Shopify, termasuk pembangun, pereka eCommerce, pemasar dan pakar lain, yang bantuannya pada masa ini menjadi keutamaan kepada anda. Akhirnya, perisian ini memberi peluang untuk mengunjungi Universiti eCommerce untuk meningkatkan pengetahuan pemasaran dan perniagaan dalam talian anda. Ini adalah tempat di mana anda boleh menemui banyak e-book, webinar, siri video dan sumber dalam talian yang berguna.

5. Dasar Penentuan Harga

Pembina laman web yang mempunyai ciri ini secara konsisten akan menjadi lebih mahal dari bulan ke bulan berbanding kedai yang dihoskan sendiri. Pelan Shopify yang paling murah ialah $ 9 / bulan. Pelan ini dinamakan Shopify Lite dan membolehkan anda menambahkan eCommerce ke laman web mana pun yang anda miliki. Pelan ini merangkumi produk tanpa had, 70+ gerbang pembayaran yang diterima, sokongan cukai dan mata wang global dan penjejakan penjualan, antara ciri lain.

Ulasan Pembayaran Shopify
Pilihan HargaKosciri-ciri
Lite:$ 9 / bln✓ Butang ‘Beli’.
Shopify Asas:$ 29 / bln✓ Laman web dan blog;
✓ Sijil SSL percuma.
Shopify:$ 79 / blnSebagai tambahan:
✓ Kad hadiah;
✓ Laporan profesional.
Shopify Lanjutan:$ 299 / blnSebagai tambahan:
✓ Pembangun laporan lanjutan;
✓ Penghantaran pembawa masa nyata.

Pelan lain termasuk Basic ($ 29 / bln), Shopify ($ 79 / bln) dan Advanced ($ 299 / bln). Pelan dibezakan berdasarkan penyimpanan, ketersediaan kad hadiah, pemulihan troli yang ditinggalkan dan beberapa ciri lain.

Perlu diperhatikan bahawa Shopify adalah tanpa bayaran transaksi, namun ia mengenakan bayaran kad kredit (Dalam Talian: 2.6-2.9% + 30 ¢; Secara peribadi: 2.2-2.7% + 0 ¢) jika anda menggunakan Pembayaran Shopify untuk menerima kad kredit melalui kedai. Anda boleh mencuba Shopify selama 14 hari secara percuma.

Secara keseluruhan, anda boleh mencuba hampir semua ciri Shopify kerana tempoh percubaan yang panjangnya 14 hari. Tetapi selepas itu anda harus memilih salah satu rancangan langganan. Sebilangan pengguna mungkin berpendapat bahawa ketiadaan rancangan percuma adalah kelemahan tetapi mereka yang ingin mempromosikan perniagaan mereka dalam talian mesti tahu bahawa mustahil untuk membuatnya secara percuma dengan kualiti.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Shopify adalah pembangun laman web eCommerce yang kuat dan kaya dengan ciri. Sama seperti sistem lain, ia mempunyai titik kuat dan lemah yang mungkin mempunyai pengaruh positif atau negatif terhadap pengalaman eCommerce anda.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Antaramuka yang bersih dan mudah digunakan dengan navigasi intuitif yang berfungsi dengan baik untuk pengguna dengan pengalaman membina laman web yang pelbagai.
&# x2714; Koleksi templat responsif berkualiti tinggi untuk menyesuaikan dengan ceruk eCommerce yang berbeza.
&# x2714; Integrasi PayPal.
&# x2714; Ketersediaan aplikasi Shopify percuma untuk iOS dan Android.
&# x2714; Perisian Shopify POS yang maju.
&# x2714; Integrasi dengan Amazon Marketplace.
&# x2714; Platform blog terbina dalam yang hebat.
&# x2714; Pemulihan pembayaran terbengkalai.
&# x2714; 70+ pintu masuk pembayaran.
&# x2714; Cukai automatik.
&# x2714; Sokongan berbilang bahasa dan pelbagai saluran.
&# x2714; Sokongan realiti tambahan.
Plans Pelan harga yang mahal.
Transaction Bayaran transaksi kad kredit.
✘ Sistem ini tidak begitu mudah digunakan untuk pemula.
Feature Ciri pelaporan hanya tersedia pada rancangan lanjutan.

7. Pesaing

Di sini kami mengumpulkan perbandingan dengan pesaing Shopify utama antara pembangun laman web SaaS yang popular:

Weebly vs ShopifyShopify vs SquarespaceVolusion vs ShopifyShopify vs WixShopify vs GoDaddyShopify vs WordPress3dcart vs ShopifyEcwid vs ShopifyEtsy vs ShopifyBigCommerce vs ShopifyShopify vs WooCommerce

Sejujurnya, pesaing Shopify yang ‘tulen’ ada di sini Komersial Besar dan Volusi – kerana pembangun laman web ini tertumpu kepada eCommerce. Sudah tentu, anda boleh membuat e-kedai dengan Wix, Weebly atau Ruang Squarespace, tetapi Shopify mempunyai lebih banyak penyelesaian perdagangan.

8. Soalan Lazim

Soalan: Betapa mudahnya menubuhkan kedai Shopify?

Jawapan: Mendirikan kedai web dengan Shopify adalah mudah dan cepat. Apa yang anda perlukan adalah mendaftar dengan sistem, memilih rancangan (sistem menawarkan percubaan 14 hari percuma), pilih dan sesuaikan templat yang sesuai dengan keperluan eCommerce anda dan mula menambahkan produk. Sistem ini akan menawarkan cadangan langkah demi langkah dan sokongan pelanggan yang kuat untuk membantu anda memulakannya.

Soalan: Berapakah kos Shopify sebulan?

Jawapan: Shopify mempunyai percubaan 14 hari percuma dan empat rancangan berbayar, yang berbeza dalam pelbagai ciri yang disediakan. Ini adalah Lite, Shopify Asas, Shopify dan Shopify Lanjutan. Kos bulanan berjumlah $ 9, $ 29, $ 79 dan $ 299.

Soalan: Adakah Shopify Selamat?

Jawapan: Ya, Shopify memastikan perlindungan keselamatan maksimum dengan menawarkan sijil SSL 256-bit yang disempurnakan. Ia melindungi kedai web dan maklumat peribadi anda dengan berkesan dari akses pihak ketiga yang tidak dibenarkan.

Soalan: Adakah pembayaran Shopify selamat?

Jawapan: Anda tidak perlu risau keselamatan pembayaran Shopify anda kerana sistem memastikan perlindungan mutlak dari kad kredit dan data transaksi anda. Pensijilan SSL adalah cara yang pasti untuk melindungi pembayaran anda dari sebarang jenis penipuan dalam talian.

Soalan: Bolehkah anda menjual perkhidmatan di Shopify?

Jawapan: Shopify membenarkan penjualan produk fizikal dan digital serta perkhidmatan. Sama ada anda seorang pereka laman web, penyalin, pelatih kecergasan dan lain-lain, anda boleh memaparkan dan menjual perkhidmatan anda di kedai dalam talian profesional yang dilancarkan dengan Shopify untuk meningkatkan reputasinya, mengembangkan pelanggan dan menjana keuntungan.

Kesimpulannya

Baiklah, setelah tinjauan Shopify yang mendalam, saya dapat menyimpulkan bahawa ia adalah perisian eCommerce yang mempunyai banyak ciri dan menawarkan pilihan khusus eCommerce (mCommerce) luar biasa yang membolehkan anda membuat permata sebuah kedai web. Sistem ini penuh dengan ciri, alat dan pilihan yang dapat menjadikan fungsi kedai dalam talian anda ke tahap yang baru, membantu anda menarik pelanggan, meningkatkan jumlah penjualan anda dan mencapai pelbagai matlamat eCommerce.

Sama ada awak merancang untuk membina kedai web kecil atau pertengahan untuk kegunaan tempatan atau pasar raya besar antarabangsa yang menjual ribuan produk, Shopify akan menyelesaikan tugas dengan sebaik mungkin. Ciri eCommerce, pemasaran dan SEO canggihnya mendapat perhatian khusus dari pengguna, yang berencana untuk memanfaatkan bisnis mereka secara maksimal.

Promosi kedai web berasaskan Shopify sama sekali tidak menjadi masalah. Oleh itu, jika anda tidak mempunyai kemahiran SEO dan reka bentuk web, anda tidak perlu risau. Masalahnya adalah bahawa Shopify dilengkapi dengan mesin SEO yang kuat, yang memungkinkan untuk mengisi meta tag secara automatik dan menyesuaikan parameter SEO yang diperlukan untuk memastikan promosi berkesan dari laman web eCommerce yang baru anda buat.

Shopify berhak mendapat gelaran perisian eCommerce khusus terbaik. Kedai web yang dibuat dengannya berfungsi dan tersusun secara logik. Mereka mempunyai navigasi intuitif yang menghasilkan kadar penglibatan dan pengekalan pelanggan yang tinggi. Sekiranya anda mempunyai objektif eCommerce jangka panjang, maka Shopify semestinya patut dicuba! Saya sangat mengesyorkan agar anda memeriksa sendiri pembangun laman web ini untuk melihat apakah ini paling sesuai untuk projek anda atau tidak.

Cuba Shopify Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map