Ulasan Showit

Ulasan Showit.co


Tunjukkan – adalah platform pembinaan laman web yang pada mulanya direka untuk jurugambar profesional. Berdasarkan pada fungsi drag-and-drop, perisian ini sangat sesuai untuk pemula yang tidak mahu terlibat dalam masalah teknikal. Selain itu, produk ini dilengkapi dengan pelbagai keupayaan reka bentuk web untuk membuat portfolio jurugambar profesional yang menakjubkan serta laman web perniagaan kecil yang bergaya.

Pembina laman web telah berkembang selama bertahun-tahun. Ia tidak terlalu tertumpu seperti beberapa tahun sebelumnya. Teknologi canggih berfungsi dengan baik untuk beratus-ratus usahawan, blogger, dan lain-lain. Pengguna akan menghargai koleksi templat hebat yang mudah disesuaikan atau mereka bentuk semula serta membuat kanvas tersuai anda sendiri tanpa pengekodan secara drastik. Juga, sistem ini menawarkan beberapa ciri dan fungsi tambahan untuk mewujudkan kehadiran dalam talian yang kukuh.

Kebaikan dan keburukan

Di satu pihak, Showit merujuk kepada pembina laman web tanpa kod dengan ciri drag-and-drop yang mempermudah proses pembinaan secara drastik. Anda boleh memilih templat untuk menyesuaikan atau memulakan proses dari tempat kosong. Walau bagaimanapun, penyunting ini terutama digunakan untuk peranti mudah alih. Ini bermaksud bahawa anda tidak akan tahu bagaimana laman web kelihatan seperti di desktop. Juga, Showit hanya berfungsi dengan Chrome. Sekiranya anda menggunakan penyemak imbas yang berbeza, perisian tidak akan tersedia untuk diedit.

Kelebihan Showit:
Kekurangan Showit:
&# x2714; Mudah untuk digunakan – pembangun laman web tidak memerlukan keluk pembelajaran untuk menguasai proses penyuntingan.
&# x2714; Templat Sedia – semasa anda bekerja dengan Showit, anda mungkin menggunakan templat dan susun atur yang sudah ada sebelumnya yang disertakan dengan blok dan elemen halaman yang mudah dipindahkan, diubah, atau disesuaikan.
&# x2714; Reka Bentuk Bergaya – Templat platform kelihatan cantik. Selain itu, pengguna mendapat kebebasan sepenuhnya daripada alat reka bentuk untuk membuat mockup tersuai mereka.
&# x2714; Templat yang Boleh Digunakan Semula – Showit memungkinkan anda bekerja dengan templat apa pun dan menggunakannya kembali setiap kali anda memerlukannya. Platform ini dilengkapi dengan sokongan untuk templat tambahan.
&# x2714; Sokongan Komprehensif – Showit mempunyai komuniti dalam talian yang semakin meningkat selain pangkalan pengetahuan dan pasukan profesional yang diperluas.
Beberapa ciri sukar – dengan kebebasan reka bentuk yang lengkap terdapat kerumitan pembinaan laman web. Beberapa alat platform sukar digunakan untuk pemula sejak awal.
Skrin lebih kecil – perisian tidak akan sesuai dengan ukuran skrin anda. Proses penyuntingan akan dilakukan pada layar yang lebih kecil.
Perisian khusus Chrome – anda perlu memuat turun versi Chrome terkini untuk menggunakan pembangun laman web, kerana ia tidak serasi dengan penyemak imbas lain.
Tiada eCommerce – sementara produk telah mulai memposisikan dirinya sebagai platform untuk pengusaha dan perniagaan kecil, ketiadaan sekurang-kurangnya fungsi eCommerce asas kelihatan aneh.

Pengguna juga mungkin tidak menyukai cara Showit mengatur rancangan berbayarnya. Anda mungkin perlu membayar untuk setiap widget tambahan atau pakej tambahan atau bila-bila masa anda mahu mengintegrasikan a WordPress blog (kita akan membincangkan ciri tersebut sedikit masa kemudian). Tetapi kesan keseluruhannya tidak seburuk itu.

Apa Itu Bagus Untuknya?

Pembina laman web dibuat dengan fokus pada jurugambar profesional. Sama ada anda merakam majlis perkahwinan dan acara korporat untuk menjana wang atau membuat gambar hanya untuk bersenang-senang, perisian ini adalah pilihan yang tepat. Showit digunakan oleh beberapa nama terbesar industri seperti Jasmine Star dan lain-lain. Satu set pilihan merangkumi semua ciri penting yang harus dimiliki oleh portfolio dalam talian profesional:

 • Reka bentuk yang ringkas tetapi bergaya – laman web jurugambar tidak boleh dibebani dengan animasi, kesan, atau bahagian. Galeri mesti mudah dijangkau sementara halaman harus dimuat dengan cepat. Portofolio jurugambar bukan mengenai sejumlah besar halaman. Ini mengenai kualiti keseluruhan. Halaman utama, portfolio, Tentang Saya, dan bahagian Blog lebih daripada cukup.
 • Galeri yang menakjubkan – jika anda ingin menonjolkan karya anda, anda perlu melakukannya dengan menarik. Di sinilah gaya galeri, slaid, dan koleksi gambar yang berbeza dapat melakukan muslihat. Pastikan pembangun laman web terpilih memilikinya.
 • Bahagian Tentang Saya – pastikan pelawat anda mengetahui siapa anda, apa yang memberi inspirasi kepada anda atau bagaimana anda terlibat dalam fotografi.
 • Maklumat Perhubungan – biarkan orang menghubungi anda, terutamanya jika anda bertujuan memberikan perkhidmatan berbayar.
 • Media Sosial – pengguna mesti mempunyai peluang untuk berkongsi karya anda melalui platform sosial utama. Ini akan meluaskan potensi khalayak anda. Lebih-lebih lagi, jurugambar berpeluang mengembangkan komuniti peminat mereka yang berpikiran sama.
 • Blog – ia boleh digunakan sama ada untuk tujuan SEO atau hanya untuk berkongsi beberapa pengalaman jurugambar, trik khas, petua pemula, dan sebagainya.

Showit mempunyai ciri yang cukup untuk mengatasi mana-mana perkara yang disebutkan di atas. Pada masa yang sama, ia menempatkan dirinya sebagai pembangun laman web untuk perniagaan kecil dan pengusaha. Namun, ia tidak mempunyai beberapa ciri penting seperti pemerolehan pengguna, eCommerce, dan alat lain. Atas sebab ini, kami mungkin mengesyorkannya hanya untuk jurugambar, sementara pemilik perniagaan kecil boleh memilih penyelesaian yang lebih fleksibel seperti Wix, sebagai contoh.

Sekarang, sudah tiba masanya kita melihat proses pembinaan laman web dari dalam.

Kemudahan penggunaan

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, Showit pada awalnya dilancarkan sebagai pembina laman web untuk pemula. Ia tidak memerlukan kemahiran teknikal. Ia mempunyai editor drag-and-drop intuitif yang cukup mudah digunakan. Walau bagaimanapun, kebebasan reka bentuk dan penyesuaian yang diberikan oleh perisian menghasilkan sedikit kerumitan. Pengguna mungkin memerlukan sedikit masa untuk mengetahui bagaimana semuanya berfungsi di sini. Nasib baik, ada percubaan percuma 14 hari untuk menguji sistem.

Bermula

Proses pendaftaran kelihatan agak memakan masa. Di satu pihak, maklumat penagihan tidak diperlukan untuk menggunakan mod ujian. Sebaliknya, anda perlu membuat akaun pengguna Showit baru dan memberikan bukan hanya e-mel dan kata laluan, tetapi juga maklumat peribadi termasuk telefon, nama penuh, jenis industri, dll. Pada akhirnya, anda perlu menjelaskan di mana anda mendapat tahu mengenai platform.

Pertunjukan Bermula

Apabila anda selesai dengan langkah-langkah di atas, anda akan mendapat surat alu-aluan dan pengesahan. Pautan di dalamnya akan memindahkan anda ke penyunting laman web. Di sinilah anda menghadapi cabaran pertama anda ketika bekerja dengan Showit kecuali jika Chrome adalah penyemak imbas anda secara lalai. Jika tidak, anda akan melihat sesuatu seperti ini.

Showit Buat akaun

Sistem akan meminta anda memuat turun versi Chrome terkini. Setelah penyemak imbas berjaya dipasang, anda akan dapat mula membina laman web baru. Pengguna boleh memilih dari beberapa templat siap pakai atau mula mengembangkan portfolio baru dari tempat kosong.

Showit muat turun chrome

Penyunting Laman Web

Apabila anda masuk ke dalam pembangun laman web, anda mungkin merasa sedikit keliru dengan cara susun atur anda dipaparkan. Sistem ini menawarkan skrin mudah alih dan desktop secara serentak secara lalai. Namun, anda masih berpeluang memilih dimensi yang ingin diedit. Perkara yang baik di sini adalah bahawa semua perubahan diterapkan ke semua versi skrin secara automatik. Berita buruknya ialah paparan desktop dilengkapi dengan skrin yang lebih kecil. Ini menjadikan proses penyuntingan agak sukar.

Penyunting laman web Showit

Semua alat penyunting terletak di bar sisi kiri. Ini mengandungi senarai semua laman web dan elemen yang bebas diedit. Pengguna boleh memilih dari senarai tersebut atau hanya menatal halaman ke blok yang diperlukan dan mengubahnya. Keupayaan penyesuaian tidak berkesudahan. Anda boleh bermula dengan menu.

Kostumisasi menu Showit

Tidak seperti pembangun laman web drag-and-drop yang lain, Showit tidak mengikat anda ke struktur satu halaman dengan hanya peluang untuk memindahkan blok ke atas dan ke bawah. Pengguna boleh memilih lokasi apa pun, mengubah ukuran dan menyusun semula elemen halaman, menambah gambar baru, mengedit teks, mengubah latar belakang, fon, dan lain-lain. Di sinilah kita pasti menyukai cara Showit menangani proses.

Penyunting halaman Showit

Tetapan umum

Apabila laman web sudah siap, dan anda ingin menyiarkannya secara langsung, pastikan anda melakukan persediaan umum. Di sini anda perlu menunjukkan maklumat umum laman web, domain, URL, dll. Pengguna juga harus memuat turun gambar favicon. Sekarang, anda boleh melihat pratonton laman web anda di pelbagai peranti hanya untuk memastikan semua elemen kelihatan baik dan menerbitkannya.

Tetapan laman web Showit

ciri-ciri & Kelenturan

Showit tidak mempunyai set ciri kaya. Walau bagaimanapun, ia memberikan pilihan yang cukup untuk membuat portfolio profesional. Sudah tentu, pengguna mungkin memerlukan lebih banyak fleksibiliti dalam jangka masa panjang terutama ketika berkaitan dengan projek perniagaan kecil. Buat masa ini, Showit menawarkan perkara berikut:

Sampel Kanvas Sedia

Selain daripada editor drag-and-drop, Showit menyampaikan kanvas halaman yang telah dirancang sebelumnya. Anda bahkan tidak perlu menambahkan elemen baru dari awal. Cukup pilih kanvas yang anda suka, edit halaman, dan terbitkan laman web. Fungsi yang sama berlaku untuk setiap halaman.

Contoh Canvas Ready-Made Canvas

Blog WordPress

Platform ini dilengkapi dengan sokongan untuk ciri blogging WordPress. Anda akan menemui templat blog di dalam editor Showit. Pengguna bebas mengedit dan menerbitkan kandungan di dalam dashboard atau menggunakan WP CMS. Sekiranya anda sudah mempunyai blog, pasukan Showit akan membantu anda dengan migrasi percuma.

Showit Blog WordPress

Perisian yang Sesuai dengan WP

Selain daripada ciri blogging, anda mungkin mendapat keuntungan dari solute WPEngine yang diintegrasikan yang memastikan prestasi hebat. Selain itu, Hos WordPress juga termasuk dalam pakej.

Pengurusan Aset

Platform ini mempunyai koleksi gambar tersuai. Namun, pengguna bebas untuk membuat perpustakaan mereka sendiri yang dapat diakses langsung dari editor. Buat folder baru, beri nama, dan muat naik gambar dan foto dari peranti tempatan. Kaedah yang cepat dan mudah untuk membuat koleksi gambar baru atau menyerlahkan portfolio topikal.

Pengurusan Aset Showit

Seperti yang anda lihat, set ciri tidak begitu kaya. Tetapi kelihatan cukup untuk memenuhi keperluan jurugambar utama.

Reka bentuk & Templat

Showit menawarkan koleksi templat yang bergaya dan terkini. Di sinilah platform hampir tidak mempunyai pesaing. Malah tema percuma kelihatan sangat menarik. Sistem ini juga menawarkan pilihan tema premium. Sama seperti dengan WordPress, templat dibina oleh pembangun pihak ketiga. Kesemuanya dibahagikan kepada beberapa kategori bergantung pada jenis susun atur atau gaya yang anda cari. Templat berbayar sangat mahal. Harganya berkisar antara $ 200 hingga $ 750 setiap templat.

Templat persembahan

Tidak perlu dikatakan, semua tema adalah responsif mudah alih. Papan pemuka menawarkan beberapa mod pratonton yang merangkumi semakan telefon pintar, tablet, dan desktop. Selain itu, sistem ini mempunyai alat reka bentuk khusus. Mereka termasuk palet warna yang luas dengan peluang untuk mengubah pola dan ton, tetapan jenis untuk bekerja dengan font teks, ukuran, jarak, penjajaran, dan banyak lagi.

Gaya laman web showit

Sokongan pengguna

Setiap kali anda memerlukan bantuan dengan Showit, anda mungkin mendapat banyak sumber maklumat. Pertama sekali, terdapat Pusat Bantuan dengan semua masalah asas yang dijelaskan. Di sini anda akan mendapat panduan terperinci mengenai cara memulakan dan membina laman web pertama anda dengan Showit. Artikel tersebut mengandungi maklumat mengenai cara membuat blog dari awal atau menggunakan ciri reka bentuk.

Sokongan Pelanggan Showit

Mereka yang memerlukan pertolongan segera, boleh memanfaatkan fitur Live Chat atau menghubungi pasukan sokongan melalui media sosial. Platform ini mempunyai komuniti yang semakin meningkat di Facebook, Twitter, dan Instagram. Juga, ada saluran Showit YouTube dengan puluhan video, tutorial, dan maklumat berguna lain.

Rancangan & Harga; Berapa Kos Showit?

Apabila percubaan percuma 14 hari berakhir, anda harus memilih masing-masing dari tiga rancangan yang ada. Ia merangkumi:

 • Kos persembahan $ 19 dengan akses ke semua ciri editor kecuali untuk blog.
 • Kos Blog Showit + Asas $ 24 untuk pengguna yang ingin memindahkan kurang daripada 50 siaran. Plugin yang sudah dipasang sudah termasuk dalam harga.
 • Kos Showit + Blog Lanjutan $ 34 untuk blog dengan lebih daripada 50 siaran, plugin tersuai, dan sokongan SEO dari pakar Showit.

Harga Showit

Juga, terdapat dua rancangan berasingan untuk blog besar dengan peningkatan lalu lintas yang berharga $ 64 sebulan (50k + pengguna) dan $ 124 sebulan (100k + pengguna).

Harga Blog Traffic Showit Hight

Contoh Laman Web Showit

Laman Web Studio Perkahwinan

Laman Web Studio Perkahwinan

Laman Jurugambar Profesional

Laman Jurugambar Profesional

Laman Web Portfolio Jurugambar

Laman Web Portfolio Jurugambar

Kesimpulan Ulasan Showit

Showit adalah pembangun laman web yang melayani jurugambar profesional dengan baik. Ini mungkin penyelesaian yang baik untuk profesional berpengalaman yang sudah memiliki basis pelanggan yang kuat dan ingin membawa portfolio profesional mereka ke tahap yang baru. Pemula mungkin menganggap platform ini terlalu rumit dari segi dasar harga dan beberapa ciri penyuntingan. Lebih-lebih lagi, rancangannya kelihatan terlalu mahal jika dibandingkan dengan platform lain yang sama.

Walaupun perisian tersebut diposisikan sebagai pembina laman web untuk usahawan dan pemilik perniagaan kecil, anda lebih suka tidak menggunakannya adalah untuk tujuan tertentu ini. Showit pastinya tidak mempunyai ciri-ciri eCommerce dan promosi. Di sinilah Wix atau uKit mungkin merupakan alternatif yang lebih baik dan lebih murah.

Buat Laman Web secara PERCUMA

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map