Ulasan SiteBuilder.com

Ulasan SiteBuilder.com


SiteBuilder.com – adalah perisian pembinaan laman web yang menggunakan Artificial Intelligence. Ia dirancang untuk membantu pemula membuat laman web baru dalam beberapa minit tanpa kemahiran teknikal sama sekali. Platform ini hadir sebagai penyelesaian all-in-one dengan nama domain dan hosting dalam pek. Ini menjadikan SiteBuilder sebagai alat yang berguna ketika membuat bukan sahaja blog dan laman web berasaskan kandungan tetapi juga eCommerce dan projek perniagaan kecil.

Perisian ini membolehkan membina laman web yang responsif dan bergaya yang berjalan dengan baik dari pelbagai jenis peranti. Sistem ini menggunakan apa yang disebut perlindungan terbina dalam yang memastikan pengoperasian yang stabil pada telefon pintar dan tablet walaupun pembawa, OS, dimensi skrin, dan lain-lain. Pelan, tawaran istimewa, dan potongan harga yang berpatutan akan membolehkan pengguna memanfaatkan platform dengan harga minimum. Sekarang, mari kita lihat di dalam program ini dan periksa apakah benar-benar perlu diperhatikan.

1. Kemudahan Penggunaan

Manfaat utama SiteBuilder adalah Teknologi berasaskan AI, yang menggerakkan platform. Ini bermaksud bahawa sistem ini sebenarnya mengendalikan keseluruhan proses untuk anda. Pengguna tidak perlu mengambil berat tentang masalah teknikal.

Memulakan perisian tidak akan menjadi cabaran. Yang anda perlukan hanyalah melayari laman web SiteBuilder.com rasmi dan log masuk. Pengguna boleh memilih untuk menggunakan akaun Google atau Facebook mereka untuk menyelesaikan pendaftaran dengan satu klik. Pilihan kedua adalah petunjuk tradisional mengenai e-mel dan kata laluan.

Setelah berjaya memasuki sistem, anda akan berada di panel kawalan SiteBuilder di mana anda perlu menekan butang “Buat Laman Web”. Di sinilah bermulanya proses pembinaan laman web. Pembantu berasaskan AI akan meminta anda menunjukkan kategori perniagaan. Cukup masukkan nama (perniagaan, portfolio, blog, dll.), dan sistem akan menawarkan beberapa pilihan untuk memilih bentuk. Jangan lupa untuk menunjukkan nama laman web serta melangkah ke peringkat seterusnya.

Laman web baru Sitebuilder

Penyuntingan dan Penyesuaian

Setelah memilih kategori dan menaip nama projek, perisian akan menyediakan templat siap pakai. Biasanya dilengkapi dengan struktur pratetap serta widget bawaan yang relevan dengan niche tertentu anda. Sebagai contoh, jika anda memilih perniagaan, susun atur anda akan mempunyai borang hubungan, bahagian Tentang Kami, blok untuk memperkenalkan ahli pasukan anda, galeri foto, dll..

Pilih nama laman web sitebuilder

Pada peringkat ini, anda bebas memuat naik gambar anda sendiri untuk setiap kunci atau menggunakan gambar stok yang disediakan oleh pembangun laman web di bar sisi kiri. Untuk memuat naik foto, seret dan lepas dari folder tempatan dan tekan “Teruskan”. Langkah seterusnya adalah memuat naik logo anda menggunakan fungsi seret dan lepas yang sama.

Gambar sampul pembina laman web

Yang tinggal hanyalah membuat beberapa perubahan akhir. Pengguna dapat memilih tema templat, menukar warna, menjadikannya lebih gelap atau lebih terang, memilih gaya navigasi, dan akhirnya, mengisi borang dengan maklumat hubungan syarikat.

Siapkan dan Langsung

Kini anda bersedia untuk menyiarkan secara langsung dengan laman web baru anda. Anda hanya perlu menekan butang “Terbitkan”. Papan pemuka menunjukkan semua halaman yang terdapat di laman web anda. Anda boleh memasukkannya dengan mudah dan membuat pengubahsuaian yang diperlukan dengan satu klik. Ia sangat senang daripada beralih antara beberapa skrin.

Penyunting sitebuilder

Sistem ini membolehkan anda menambahkan halaman baru jika perlu serta mengkonfigurasi halaman yang sudah ada. Tetapan umum merangkumi pilihan SEO asas, nama laman web, dan domain. Di sini anda boleh menukar logo serta memuat naik favicon laman web. Perisian ini membolehkan pengguna membuat suntikan HTML untuk mengintegrasikan perkhidmatan pihak ketiga, analitik atau alat penjejakan juga.

Suntikan HTML Sitebuilder

Sitebuilder menawarkan pilihan aplikasi tambahan untuk ditambahkan ke halaman. Panel kawalan penuh dengan blok dan bahagian khas. Mereka dibahagikan kepada beberapa kategori. Pengguna boleh menambahkan blok CTA, borang kontak, dan lain-lain. Sistem ini memudahkan untuk menggabungkan gerbang pembayaran PayPal atau menambahkan kedai digital yang berfungsi sepenuhnya ke laman web anda. Fail media, galeri, integrasi media sosial, gambar sampul, borang langganan dan banyak lagi – di sini anda mempunyai semua yang diperlukan untuk penyesuaian laman web yang dipertingkatkan.

Penyesuaian laman web sitebuilder

Jangan risau jika ada yang tidak kena semasa penyesuaian. Terdapat butang “buat asal” untuk kembali dengan tetapan anda. Peringkat terakhir adalah menambahkan teks, melihat pratonton laman web anda menggunakan mod mudah alih dan desktop, dan akhirnya disiarkan. Akibatnya, benar-benar memerlukan beberapa minit untuk membuat laman web yang siap digunakan.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

SiteBuilder mempunyai satu set ciri yang kaya bukan sahaja untuk memulakan dengan mudah dan membina laman web dalam beberapa minit tetapi juga untuk menyesuaikan projek anda. Lebih-lebih lagi, ia adalah perisian all-in-one, yang bermaksud pengguna tidak perlu mengurus domain atau hosting secara berasingan. Yang anda perlukan hanyalah memilih rancangan yang memenuhi kehendak projek anda. Pastikan pakej yang dipilih merangkumi alat yang anda perlukan.

e-dagang

SiteBuilder menawarkan cara mudah untuk mula menjual produk secara dalam talian. Pengguna akan mempunyai dua pilihan utama:

ECommerce Pembina Laman web

 • Tambahkan produk ke halaman – untuk menjual barang, anda mungkin hanya perlu menambahkan produk ke halaman yang ada. Pilih widget “Produk” dari senarai di papan pemuka anda tambahkan gambar item, edit tajuk dan keterangan, dan tetapkan harga.
 • Tambahkan kedai yang berfungsi sepenuhnya – pilihan kedua ialah menambah kedai dalam talian yang siap digunakan, menghubungkannya dengan pintu masuk PayPal dan mula menjual barang secara dalam talian.

Jangan lupa untuk menghubungkan laman web anda dengan PayPal untuk memproses transaksi. Nyatakan akaun anda dan pilih mata wang. Pilihan pertama tersedia dengan semua rancangan sementara yang kedua hanya tersedia dengan pakej eCommerce.

Widget dan Alat Tambah

Sistem ini membolehkan pengguna menambahkan widget dan aplikasi tambahan dari panel kawalan dengan satu klik. Semua alat tambah dibahagikan kepada beberapa kategori menjadikannya lebih pantas untuk mencari yang diperlukan. Dari widget undur dan waktu perniagaan hingga kotak pratonton Facebook, pelbagai gaya galeri, testimoni, blok Ajakan Bertindak, garis masa, dan banyak lagi.

Pilih satu dari senarai di sebelah kiri anda dan dapatkan di halaman anda. Tetapan umum akan berlaku untuk bahagian baru juga. Ini bermaksud anda bebas mengeditnya, memuat naik foto atau video anda, dan menukar teks, dan sebagainya.

Hubungi CRM

Ciri hebat untuk mereka yang perlu mengembangkan senarai pelanggan mereka dan memastikan pelanggan sentiasa sedar. Setiap kali pelawat datang ke laman web anda dan mengisi borang kenalan, sistem akan menghasilkan maklumat secara automatik dan meletakkannya di satu tempat di dalam CRM Kenalan. Anda juga boleh menambahkan kenalan secara manual, menunjukkan nama, e-mel, dan data peribadi lain yang diperlukan.

CRM Pembina Laman web

Pembuat Logo Percuma

Instrumen reka bentuk intuitif akan membolehkan anda membuat logo tersuai dan unik untuk jenama anda dalam beberapa saat. Anda tidak perlu menjadi pereka web yang berpengalaman. Cukup selesaikan peringkat berikut:

 1. Pergi ke pembuat logo.
 2. Taipkan nama syarikat.
 3. Tambah slogan.
 4. Pilih dari beberapa susun atur logo.
 5. Pembuat logo sitebuilder

Alat ini membolehkan anda mengubah gaya logo sehingga kelihatan moden, klasik atau futuristik. Anda boleh menyesuaikan ukuran fon, jarak huruf, ketinggian garis, dan elemen reka bentuk lain.

Penyunting Halaman Perundangan

Alat ta membantu menjana bahagian Dasar Privasi dan GDPR dengan beberapa klik. Tampalkan isi di ruangan Syarat Perkhidmatan yang disediakan. Tetapkan tetapan GDPR untuk mengenal pasti kedudukan sepanduk kuki di halaman, edit teks sepanduk untuk memberitahu pengunjung anda bahawa laman web menggunakan kuki, aktifkan butang setuju, dan ketik teks Dasar Privasi itu sendiri. Tidak perlu membuat bahagian berasingan berkat ciri Halaman Undang-undang terbina dalam.

3. Reka bentuk & Templat

Pembina laman web tidak mempunyai templat pratetap untuk dipilih. Ini menghasilkan susun atur bergantung pada niche dan jenis laman web anda. Semua tema responsif dan berjalan dengan sempurna pada telefon pintar atau tablet walaupun dimensi skrin. Terdapat mod pratonton mudah alih untuk memeriksa rupa laman web anda.

Pengguna akan mempunyai banyak pilihan untuk menyesuaikan tema. Anda boleh memilih palet warna dan nada tema umum menjadikannya lebih gelap atau lebih terang. Susun atur yang boleh disesuaikan tersedia dalam pelbagai pilihan dengan penempatan menu yang berbeza. Anda pasti akan memilih yang sesuai dengan jangkaan anda.

Susun atur laman web sitebuilder

Jadikan laman web anda lebih eksklusif dan tambahkan gaya galeri yang berbeza. Untuk membuatnya kelihatan unik, tambahkan logo khusus untuk meningkatkan pengiktirafan atau gunakan pembuat logo percuma yang disediakan oleh Sitebuilder. Kesan keseluruhan susun atur perisian sangat baik.

4. Sokongan Pelanggan

Platform ini menawarkan sokongan pelanggan yang luas dengan pelbagai pilihan untuk menyelesaikan masalah yang berbeza. O hubungi pasukan sokongan, anda boleh:

 • Hubungi mereka secara langsung.
 • Manfaatkan Ciri Sembang Langsung.
 • Gunakan e-mel untuk menghantar tuntutan.
 • Bantuan sembang dalam talian Sitebuilder

Di samping itu, pengguna akan menghargai a asas pengetahuan yang besar. Di sini anda akan menemui Editor Ekspres dengan petua cepat mengenai pelbagai masalah dalam menyusun susun atur anda untuk menyatukan media sosial atau kedai. Bahagian “Bermula” mengandungi maklumat penting bagi pemula untuk memulakan dengan pantas. Bahagian Akaun Saya dan Kedai Saya mengandungi artikel mengenai cara mengurus akaun Sitebuilder anda serta menguruskan kedai dalam talian, mengintegrasikan pembayaran dan banyak lagi.

5. Rancangan & Harga

SiteBuilder menetapkan dasar harga biasa ketika membeli rancangan tahunan lebih menjimatkan dan bukannya membayar yuran bulanan. Sistem ini membolehkan anda menjimatkan sehingga 60% sekiranya anda melanggan selama setahun. Di samping itu, anda mendapat domain dan hosting percuma dengan setiap pakej.

Pelan & harga pembuat laman web

Pelan dan harga adalah seperti berikut:

 • Pelan Pro berharga $ 4 sebulan dengan hosting percuma, tata letak yang dapat disesuaikan, dan domain disertakan.
 • Pelan Premium bermula pada $ 4.80 sokongan keutamaan sebulan dan statistik laman web bersepadu.
 • Kos Pelan eCommerce $ 7.20 sebulan dengan semua ciri dari rancangan sebelumnya. Pengguna juga mendapat integrasi kedai digital dan fungsi eCommerce.

6. Kebaikan dan Kekurangan

SiteBuilder tentunya merupakan perisian yang layak untuk pemula dan pengguna yang ingin melancarkan projek baru dalam beberapa minit tanpa kemahiran teknikal. Ia mempunyai sokongan yang komprehensif di samping ciri-ciri yang mencukupi untuk menangani sebarang jenis laman web walaupun beberapa kelemahan kecil masih berlaku.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Pembina laman web yang sangat mudah.
&# x2714; Perisian berkuasa AI.
&# x2714; Laman web siap dalam beberapa minit.
&# x2714; fungsi eCommerce.
&# x2714; Pelan yang berpatutan.
&# x2714; Sokongan pelanggan yang komprehensif.
✘ Sekiranya anda memutuskan untuk membatalkan rancangan, anda perlu membayar balik domain.
✘ eCommerce tidak terdapat dalam rancangan Pro dan Premium.

Kesimpulannya

Hasilnya, di sini kami mempunyai perisian yang layak dengan set fitur yang kaya untuk berurusan dengan laman web berasaskan kandungan dan juga kedai digital kecil. Pemula akan menghargai kemudahan penggunaan yang dibawa oleh teknologi bertenaga AI. Mereka memerlukan beberapa minit untuk masuk, membuat, dan menggunakan projek yang berfungsi sepenuhnya dengan semua ciri yang berkaitan dalam pek.

SiteBuilder adalah alat yang hebat sekiranya anda memerlukan laman web sederhana dengan struktur yang jelas dan reka bentuk terkini. Ia tidak memerlukan pengalaman pengekodan sama ada anda mahu membuat blog mudah atau mula menjual produk secara dalam talian. Perisian akan mengendalikan proses untuk anda, yang menjadikannya pasti patut dicuba.

Cuba Pembina Laman Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map