Ulasan Strikingly.com

Tergamam – adalah pembina laman web yang popular, mudah digunakan dan pelbagai aspek, yang menyasarkan kategori pengguna yang berbeza, tanpa mengira tahap kemahiran dan kepakaran mereka. Sistem ini berfungsi dengan baik untuk pembangunan laman web satu halaman dan standard yang membolehkan pengguna memberi tumpuan kepada tujuan perniagaan / peribadi tertentu. Sistem ini tidak memerlukan keluk pembelajaran mendalam atau pengetahuan pengaturcaraan.


Ditubuhkan pada tahun 2012, Strikingly pada awalnya telah menumpukan pada melayani keperluan bukan teknisi, yang tidak mempunyai kemahiran reka bentuk web tetapi memerlukan satu-satunya projek untuk membina kehadiran web yang boleh dipercayai dari perkhidmatan atau produk mereka dan dapat mempersembahkannya untuk kelebihan. Sejak dilancarkan, platform ini telah banyak berubah, memberi jalan kepada teknik yang lebih maju, pendekatan reka bentuk web dan keperluan pengguna yang serba boleh.

Adakah anda telah memutuskan untuk membuat laman web satu halaman? Adakah anda menginginkannya menjadi hebat dan berfungsi dalam satu masa? Lalu mengapa anda tidak mempertimbangkan untuk menggunakan Strikingly untuk tujuan ini? Sertailah kami dalam mengkaji sistem sekarang untuk mengetahui ciri-ciri yang membuatnya menonjol dari orang ramai dan pilihan baru yang diperkenalkannya sejak kemas kini terakhir. Sudah tiba masanya untuk memulakan sekarang!

1. Kemudahan Penggunaan

Kemudahan penggunaan adalah salah satu sorotan yang menarik. Kesederhanaan dinyatakan pada setiap peringkat proses pembinaan web: bermula dari prosedur pendaftaran dan hingga penerbitan laman web terakhir. Untuk mendaftar ke sistem, anda hanya perlu memberikan nama pertama, e-mel dan kata laluan anda. Itu sahaja.

Strikively menyediakan editor intuitif yang menjadikan proses pembuatan web menarik dan menyeronokkan. Ia ringkas, cantik dan menyeronokkan. Editor menawarkan lawatan cepat untuk menunjukkan semua nuansa sistem untuk membolehkan anda mengetahui cara memanfaatkannya sepenuhnya.

Penyunting yang mencolok

Melancarkan laman web dengan perkhidmatan ini hanya memerlukan satu jam dan tidak memerlukan pengetahuan pengekodan, melainkan anda memutuskan untuk menggunakan editor HTML / CSS lanjutan mereka yang membolehkan pengguna rancangan pro membuat perubahan pada tajuk dan footer laman web.

Seluruh laman web terdiri daripada bahagian yang boleh anda ubah mengikut keinginan anda (edit, tambah atau hapus yang anda perlukan) secara langsung di papan pemuka. Terdapat juga kawasan Gaya dan Tetapan di sini. Yang pertama membolehkan anda memilih dan mengubah gaya laman web anda atau menukar templat yang dipilih pada setiap langkah proses reka bentuk web.

Bahagian Tetapan, pada gilirannya, memungkinkan anda mengkonfigurasi URL laman web, nama domain, memilih kategori laman web, mengubah tajuk dan footer, melihat dan menyiapkan analitik dan melakukan tindakan lain yang mesti dimiliki. Salah satu ciri terbaru ialah Layout switcher yang memberi anda lebih banyak fleksibilitas dalam menyesuaikan penempatan teks dan media dalam beberapa bahagian. Sebaik sahaja anda selesai dengan reka bentuk laman web anda, jangan lupa untuk mengaktifkan butang “Terbitkan” untuk membuat semua perubahan dapat dilihat oleh pengguna.

2. Set Ciri dan Kelenturan

Menariknya sekarang mempunyai set ciri yang cukup mengagumkan dan kaya dan pastinya mempunyai semua yang anda perlukan untuk memulakan dan mengubah laman web berskala besar yang baik.

Anda boleh memuat naik kandungan anda sendiri, menambahkan domain tersuai, mengaktifkan pelbagai ‘bahagian’ (blok media, kotak maklumat, borang hubungan dan banyak lagi) dan juga membuat sedikit perubahan pada reka bentuk laman web. Anda juga boleh menambahkan tag meta dan melihat statistik laman web anda menggunakan aplikasi pemantauan asli sistem.

Anda juga boleh memulakan blog ringkas dan menambah keranjang belanja. Ciri utama sistem merangkumi aspek berikut:

Enjin Blogging

Untuk memulakan blog, cukup tambahkan bahagian Blog ke halaman, dan ia akan memaut ke halaman posting masing-masing. Semasa membuat catatan blog baru, anda boleh memasukkan pelbagai media sebaris termasuk gambar, video, butang ajakan bertindak, penanda buku sosial dan petikan.

Blog yang mencolok

Ia juga mudah untuk menyusun semula kandungan anda berkat fungsi drag-and-drop editor. Pengurus blog mempunyai antara muka sederhana yang memungkinkan untuk menyesuaikan bagaimana catatan anda akan muncul di bahagian Blog baru. Blog Mudah Strikingly juga mempunyai perkongsian sosial, mekanisme komen, dan fungsi SEO.

Platform eCommerce

Selain menambahkan bahagian Blog ke laman web anda, anda juga dapat menambahkan kedai web ke dalamnya dengan menguruskan bahagian yang sesuai. Cukup aktifkannya, tambahkan produk anda, dan cuba pelbagai susun atur untuk menyesuaikan gaya kedai anda. Selepas itu, sediakan kaedah pembayaran anda (PayPal atau Stripe) dan lihat Papan Pemuka Pengurusan Pesanan.

Kedai Strikively

Tegas tidak akan mengambil apa-apa yuran transaksi dari pembelian. Anda hanya perlu membayar yuran transaksi PayPal / Stripe standard. Anda boleh menjual satu produk di bawah pelan Percuma, hingga 5 produk di bawah pelan Terhad, dan hingga 300 produk di bawah rancangan Pro dan hingga 500 produk di bawah Pelan VIP.

Integrasi Media Sosial

Hebatnya dilengkapi dengan bahagian suapan sosial yang mudah yang anda boleh tambahkan dan sambungkan ke akaun media sosial anda. Ini memberi anda kebebasan bertindak, ketika mengurus dan mempromosikan projek yang baru dibina, menarik khalayak sasaran dari rangkaian sosial.

Sosial yang mencolok

Dengan penyatuan media sosial, anda dapat membantu khalayak anda mengikuti kemas kini laman web, berita dan acara yang akan datang. Perlu diingat bahawa beberapa ciri ini hanya tersedia dari segi rancangan berbayar sahaja.

Analisis Laman Web

Ciri ini membolehkan anda melihat dan menganalisis statistik laman web anda dan membuat perubahan yang diperlukan tepat pada waktunya. Anda dapat melihat jumlah pengguna yang mengunjungi laman web anda dalam jangka waktu tertentu (24 jam, 7 hari terakhir, 30 hari terakhir, 90 hari terakhir), lokasi dari mana lalu lintas berasal, halaman yang paling sering dikunjungi, sumber yang disukai pengguna semasa melawat laman web anda (mudah alih atau desktop), produk atau kategori dan aspek lain yang sangat penting untuk pengurusan dan promosi laman web yang berkesan.

Pilihan SEO yang luas

Pembina laman web membolehkan anda mengisi tag meta untuk laman web anda atau halamannya yang berasingan (tajuk, keterangan, kata kunci), kategori set, favicon dan gambar bahagian sosial untuk laman web anda serta memberikan senarai semak SEO terperinci untuk memberi anda petunjuk mengenai aspek apa yang harus anda pilih untuk meningkatkan kedudukan laman web Google.

SEO yang memberangsangkan

Pilihan SEO tersedia di Bahagian Tetapan pada papan pemuka. Alat canggih memungkinkan untuk meningkatkan keterlihatan projek anda dengan mengaktifkan pengesahan laman Google, menambahkan kata kunci ke teks tajuk, menetapkan tag ALT gambar dll.

Ciri dan Alat Pemasaran

Menarik juga banyak ditawarkan dari segi pemasaran. Mulai hari ini, alat pemasaran e-mel hanya tersedia untuk pengguna Pro Plan dan menyiratkan peluang untuk memasukkan sistem MailChimp luaran ke dalam projek anda.

Anda juga boleh menambahkan halaman kenalan dan borang pengguna di medan laman web khas untuk menghubungi pengunjung laman web anda.

Langkah Keselamatan

Dengan tegas menjaga keselamatan penggunanya, menawarkan pelbagai langkah keselamatan untuk melindungi laman web siap pakai dari akses pihak ketiga. Dengan pembangun laman web, anda boleh mengaktifkan dan menggunakan Sijil Lapisan Soket Selamat (SSL) pada domain kustom mana pun yang membolehkan pengunjung anda mengakses kandungan laman web melalui protokol HTTPS.

Pensijilan SSL diberikan secara lalai. Terlebih lagi, Strikically menyimpan salinan laman web anda secara automatik semasa anda mengeditnya untuk membolehkan anda memulihkan versi sandaran apabila perlu.

Pengoptimuman Mudah Alih

Sangat menarik untuk mudah alih: setiap tema responsif dari awal. Terdapat pilihan khusus mudah alih seperti klik untuk panggil dll. Terdapat juga aplikasi iOS yang memungkinkan anda mengemas kini dan mengurus laman web anda dalam perjalanan.

Pilihan Pendaftaran dan Pemindahan Domain

Sejak musim luruh 2018, Strikingly telah memungkinkan untuk memindahkan nama domain yang tersedia dari pendaftar lain. Anda juga boleh mendapatkan yang baru dalam sistem, tidak kira rancangan apa yang akan anda gunakan (walaupun ini adalah langganan percuma). Tempoh pendaftaran domain dilanjutkan selama 10 tahun. Pada akhir istilah, anda boleh mengunci nama domain atau memperbaharui berdasarkan aspirasi yang ada.

Domain yang mencolok

Akhirnya, Strikingly kini menawarkan pilihan Domain Tingkat Atas yang lebih luas seperti .shop, misalnya. Hasilnya, laman web anda boleh mempunyai alamat yang lebih menarik dan tidak dapat dilupakan untuk menonjol dari orang ramai.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:19
Tema Percuma:&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:✘ TIDAK

Strikively kini menawarkan perpustakaan 29 reka bentuk moden yang indah yang dioptimumkan untuk tontonan mudah alih dari awal. Anda boleh menapisnya dengan beralih antara kategori: perniagaan, permulaan, peribadi, portfolio, kedai dan blog.

Berbanding dengan banyak pembangun laman web popular yang lain, Strikively dilengkapi dengan alat Template Switcher yang membolehkan anda meneroka dan menguji mana-mana templat tanpa kehilangan kandungan yang dihantar. Tidak ada had berapa kali anda boleh menukar templat. Pilihan Pratonton membolehkan anda melihat bagaimana laman web anda akan kelihatan, jika anda memilihnya untuk penyesuaian lebih lanjut.

Anda boleh menambahkan kod HTML khusus ke laman web Strikingly, tetapi pilihan ini hanya tersedia dalam versi berbayar. Satu-satunya kelemahan dari ciri tersebut ialah anda hanya boleh memasukkan kod header dan footer, tetapi bukan badan laman web.

Templat yang mencolok

Anda tidak boleh menukar kod CSS awal. Agak sukar untuk mengetahui sama ada ini adalah kelemahan yang serius atau tidak, kerana jumlah pengguna sistem yang ada bahkan tidak tahu apa sebenarnya CSS. By the way, pilihan suntikan kod tersedia untuk pengguna Pro Plan. Kategori pelanggan sistem yang sama dapat menggunakan pilihan kolaborasi. Ini membolehkan anda menugaskan kolaborator untuk mengerjakan pengembangan projek, yang juga mudah dan menjimatkan masa.

4. Sokongan Pelanggan

Sokongan Pelanggan adalah yang paling hebat. Terlepas dari sifat pembangun laman web yang kelihatan sederhana, ia menawarkan pangkalan pengetahuan yang kuat dengan bantuan dan sumber sokongan yang luas yang mudah dilayari dan dilayari.

Senarai semak Pra-Penerbitan yang berguna (benar-benar berguna!) Dan Forum Idea di mana anda boleh berkongsi cadangan anda tentang cara meningkatkan Menarik, juga akan sangat membantu para pemula. Perkara yang sama adalah mengenai tutorial video permulaan yang dapat anda temui di pangkalan pengetahuan pusat sokongan. Bahagian Komuniti pembangun laman web merangkumi Blog, Forum Idea dan kawasan Perbincangan Bandar dengan banyak maklumat berguna tentang bagaimana memanfaatkan platform dengan sebaik-baiknya.

Sekiranya masih ada pertanyaan, anda boleh menghubungi pasukan sokongan melalui e-mel. Bantuan sembang langsung 24/7 juga dapat membantu menyelesaikan pertanyaan dan keperluan anda tepat pada waktunya. Anggota pasukan sokongan sentiasa bersedia untuk membantu anda menyelesaikan semua masalah yang mungkin anda hadapi ketika bekerja dengan Strikingly. Oleh itu, pilihan Sokongan Pelanggan memerlukan perhatian khusus di sini.

5. Dasar Penentuan Harga

Terdapat rancangan percuma yang membolehkan anda menerbitkan laman web satu halaman yang bagus menggunakan subdomain Strikingly. Untuk melampirkan nama domain khusus dan membuka kunci alat penyuntingan lanjutan, anda harus meningkatkan akaun anda.

Terdapat tiga pakej berbayar di sini: Terhad, Pro dan VIP. Langganan ini disertakan dengan percubaan 14 hari tanpa risiko untuk membolehkan anda menguji pilihan yang ditawarkan oleh setiap sistem.

Harga Menarik

Kos Pelan Terhad pada masa ini berjumlah $ 12 / bln, Pelan Pro akan dikenakan $ 20 / bln apabila ditagih setiap bulan, Vip – $ 49 / bln. Sekiranya anda memutuskan untuk membuat pembayaran tahunan sekali, anda boleh menjimatkan sehingga $ 48.

Apabila membayar selama 2, 5 atau 10 tahun dengan satu kali pembayaran, anda boleh menjimatkan sehingga $ 144, $ 528 dan $ 1224. Oleh itu, semakin lama jangka masa langganan berbayar anda, maka lebih berpatutan akhirnya akan dapat. Lebih-lebih lagi, kos nama domain adalah $ 24.95 setahun, sementara e-mel khusus c adalah $ 25 / tahun.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Apa sahaja pembina laman web yang anda pilih untuk projek peribadi atau komersil anda, ia tetap mempunyai kebaikan dan keburukannya. Anda mesti menyedari mereka sebelum anda membuat pilihan terakhir sistem untuk mengetahui apa yang diharapkan daripadanya dan dari keseluruhan proses pembangunan web.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Kemudahan penggunaan;
&# x2714; Pengoptimuman mudah alih di luar kotak;
&# x2714; Papan pemuka intuitif, penyihir permulaan pintar;
&# x2714; Pangkalan pengetahuan yang luas dan sokongan pelanggan pelbagai aspek.
✘ Ketersediaan sepanduk iklan pada salah satu rancangan berbayar;
✘ Kekurangan alat pengoptimuman dan pemasaran SEO;
Editing Pilihan penyuntingan kod tidak mencukupi;
✘ Kebolehlaksanaan terhad laman web satu halaman yang dibina dengan sistem.

7. Perbandingan dengan Pesaing

Ketika datang ke pilihan pembangun laman web yang paling sesuai, selalu masuk akal untuk membandingkannya dengan pesaing utama. Mengejutkan, adalah bijak untuk membandingkan aspek utama sistem dengan Weebly dan Squarespace kerana kedua-dua platform mensasarkan penonton yang hampir sama dan menawarkan set ciri yang serupa.

Weebly vs StrikinglySquarespace vs Strikingly

Sekiranya kita melihat perbandingan Strikingly vs Weebly, kita akan melihat dengan jelas kelebihan sistem yang terakhir. Ia bukan sahaja lebih popular, tetapi juga lebih lengkap. Walaupun Strikingly digunakan terutamanya untuk membina laman web satu halaman, Weebly membolehkan anda membuat dan menambah halaman yang anda perlukan untuk projek anda. Sistem ini juga paling menjimatkan dan menawarkan pilihan penyesuaian reka bentuk yang lebih fleksibel dan lebih mendalam. Ia juga menawarkan templat responsif yang lebih berkualiti tinggi.

Bercakap mengenai perbandingan Strikingly vs Squarespace, yang pertama juga agak ketinggalan berbanding Squarespace. Walaupun Strikively menawarkan templat yang lebih menarik untuk blog satu halaman, halaman arahan, portfolio dan kedai web kecil, Squarespace diposisikan sebagai pembangun laman web lengkap, pilihan dan alat yang memungkinkan untuk bandingkan dengan CMS untuk membuat laman web sederhana dan besar untuk kreatif dan usahawan.

Pokoknya

Kemudahan penggunaan:9/10
Ciri-ciri:7/10
Reka bentuk:7/10
Sokongan teknikal:8/10
Harga:9/10
Markah keseluruhan:8/10

Menariknya adalah pembangun laman web, yang merangkumi kemudahan penggunaan, kemudahan dan fungsi. Sebilangan besar pengguna lebih mengutamakannya daripada banyak sistem yang lebih popular kerana kesederhanaannya. Sistem ini kebanyakannya berfokus pada bukan teknisi dan, oleh itu, set ciri, papan pemuka dan antara muka disesuaikan dengan keperluan khalayak tertentu ini. Tidak memerlukan pengekodan untuk menggunakan sistem. Namun, jika anda pengguna Pro Plan dan mempunyai pengetahuan pengaturcaraan, anda boleh mendapatkan akses ke pilihan pengeditan footer dan header CSS / HTML.

Pembangun laman web tidak boleh membanggakan koleksi templat laman web yang kaya, tetapi templat yang tersedia dalam sistem, boleh disesuaikan dan responsif mudah alih secara lalai. Terlebih lagi, Strikively menawarkan sokongan pelanggan yang hebat yang dapat membantu anda menyelesaikan sebarang masalah yang berkaitan dengan platform.

Dengan menggunakan pembangun laman web, anda dapat melancarkan dan mengurus laman web satu halaman dengan berkesan, menghubungkan blog dan juga kedai web dengan mereka. Tidak masuk akal untuk mengharapkan prestasi hebat dari laman web seperti itu, tetapi mereka pasti akan memenuhi objektif dan harapan anda. Secara keseluruhan, Strikingly adalah nilai yang lumayan untuk wang anda!

Cuba Menarik Sekarang

 Mulakan hari ini, senang!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map