Ulasan Tema & Pembina Divi

Ulasan Tema dan Pembina Divi


Divi – adalah pembangun tema WordPress yang juga telah memberikan sokongan premium WP kepada pengguna selama lebih dari satu dekad. Platform ini disediakan sebagai bahagian produk yang dikembangkan oleh Elegant Themes. Ia dilancarkan dengan misi untuk menggantikan tema WordPress tradisional dengan susun atur terkini dan lebih maju. Sistem ini mempunyai editor visual bawaan untuk menghasilkan kesan yang menakjubkan bagi pereka web berpengalaman dan bukan juruteknik dengan kemahiran pengaturcaraan sifar.

Alat ini telah mencipta nama kerana kelenturannya. Divi memungkinkan untuk membuat sebarang jenis templat untuk pelbagai jenis laman web. Sama ada anda ingin melancarkan blog, laman perniagaan kecil atau kedai digital, perisian ini mempunyai semuanya dalam pek. Saat ini ia mempunyai lebih dari 1,000 templat siap pakai yang mudah diedit dan disesuaikan.

Mengapa seseorang perlu menggunakan Divi dan bukannya tema WordPress tradisional? Ulasan berikut adalah untuk mengetahuinya.

Baca juga: Perisian Pembangun Laman Web Drag-and-Drop Terbaik Disemak.

1. Kemudahan Penggunaan

Divi adalah pembangun tema penyemak imbas dengan proses penyuntingan sebaris. Ini bermaksud bahawa pengguna tidak perlu memuat turun atau memasang perisian seperti kebanyakan instrumen reka bentuk tema WP. Ini membolehkan anda memerhatikan semua perubahan dan pengubahsuaian dalam masa nyata. Lebih-lebih lagi, mereka disimpan secara automatik tanpa perlu mengklik butang “simpan” sepanjang masa seperti dalam pos WP atau editor halaman khusus.

Kelemahan utama di sini ialah platform ini tidak mempunyai percubaan percuma. Untuk mula menggunakan alat ini, anda perlu memilih salah satu rancangan yang tersedia, memasukkan data peribadi dan juga maklumat penagihan untuk meneruskan pembayaran. Berita baiknya ialah ia menawarkan jaminan pengembalian wang selama 30 hari sekiranya anda tidak berpuas hati dengan cara menangani tugas yang berbeza.

Bayaran Divi

Versi Divi Demo adalah penyelesaian yang baik untuk masalah yang disebutkan di atas. Anda menguji fungsi dalam masa nyata tanpa menyelesaikan proses pendaftaran. Cukup klik pada “Divi Demo” dan mula mengedit susun atur tanpa masuk. Sudah tentu, mod demo tidak mempunyai semua ciri. Sebaliknya, lebih dari cukup untuk menjelaskan apakah alat itu sesuai dengan keperluan anda. Sekarang, mari kita cuba editor dengan fungsinya.

Bangunan Templat & Penyuntingan

Platform ini hadir sebagai gabungan antara teknologi dan kaedah pembinaan yang berbeza. Di sini kita mempunyai alat seret dan lepas yang sederhana selain fitur penyuntingan pukal, editor visual, dan berbagai pilihan modul dan blok yang berbeda untuk ditempatkan di halaman.

Pengguna boleh memilih dari pelbagai bahagian. Mereka termasuk butang. Blok CTA, borang kenalan, galeri gambar, pemasa undur dan banyak lagi. Anda boleh menambah sastera apa sahaja yang anda mahukan tanpa mencari pemalam yang berasingan.

Modul Divi

Editor lanjutan memungkinkan untuk menyesuaikan setiap blok. Klik dua kali untuk mengedit kandungan atau membuka tetapan lanjutan untuk mengubah gaya blok, kandungan, penjajaran, dan lain-lain. Pilihan ini mungkin berfungsi untuk pemula sementara pereka dan pengkod yang lebih berpengalaman akan menghargai pilihan lanjutan dengan kemampuan untuk menambahkan CSS tersuai, menunjukkan atribut yang diperlukan . Hasilnya, anda berpeluang menggabungkan gaya CSS anda sendiri dengan fungsi Divi melalui antara muka yang intuitif.

Butang Divi

Sekiranya anda menyukai susun atur tetapi masih ragu-ragu mengenai apakah akan menggunakannya, sistem ini membolehkan anda menyimpannya dan menyimpannya di perpustakaan khusus untuk mengaksesnya kemudian. Pengguna boleh membuat beberapa susun atur pada masa yang sama, menamakannya, dan membahagikannya ke dalam kategori yang berbeza. Selain itu, anda bebas untuk menduplikasi setiap modul dan juga menyalin gaya CSSnya. Sebagai penyunting sebaris, Divi menawarkan cara mudah untuk membuat semula atau membatalkan beberapa langkah pembinaan. Lebih-lebih lagi, ini membantu menyemak semula keseluruhan prosedur pembangunan yang membolehkan anda mengakses sejarah semua perubahan yang dilakukan sejak awal.

Berlangsung

Anda harus perhatikan bahawa Divi bukan platform all-in-one dengan semua ciri dalam pek. Ini terutamanya pembangun tema, yang bermaksud anda perlu mencari hosting dan mendaftarkan domain secara berasingan. Lebih-lebih lagi, yang sudah dipasang CMS WordPress juga perlu disiarkan secara langsung dengan laman web anda.

Di sinilah dimana Bluehost akan menjadi pertaruhan terbaik. Mengapa seseorang mesti mencari penyedia hosting yang lain apabila platform yang disyorkan WP secara rasmi memberikan semua yang anda perlukan dalam setiap rancangan? Dengan harga yang agak rendah, anda dapatkan domain percuma selama 1 tahun, semua kemudahan dan aset hosting yang diperlukan, pemasangan dan integrasi WP yang lancar, ciri keselamatan canggih, dan lain-lain. Kami akan membincangkan harga hosting sedikit lebih jauh bersama dengan kos rancangan Divi.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Selain daripada ciri khas, platform WYSIWYG dapat dilancarkan, Divi mempunyai beberapa pilihan khas untuk ditawarkan. Walaupun ia bukan pembangun laman web all-in-one, ia mempunyai beberapa alat hebat dari segi reka bentuk templat dan visualisasi. Inilah yang membezakannya dengan pembangun tema WordPress biasa dan susun atur tersuai.

Baca juga: Reka Bentuk Web Peribadi vs Tema WordPress: Cara Mana Yang Boleh Dipilih?.

Kawalan Visual Lanjutan

Gunakan alat untuk membuat susun atur baru atau mengedit templat siap pakai dalam masa nyata. Anda akan melihat semua perubahan dengan serta-merta tanpa perlu menyimpannya sepanjang masa. Editor drag-and-drop yang sederhana memungkinkan atau menyusun semula struktur halaman dan memindahkan elemen atau objek apa sahaja yang anda perlukan.

Mengawal CSS

Tetapan Divi

Divi baik bukan sahaja untuk pemula tanpa kemahiran teknikal. Ia akan berfungsi untuk pemaju dan pereka web yang berpengalaman. Anda mempunyai peluang besar untuk menambahkan gaya CSS anda sendiri, membuat gaya baru, menunjukkan atribut, dan bekerja dengan gaya CSS dengan cara yang berbeza.

Pelbagai Pilihan Reka Bentuk

Platform ini menawarkan pilihan blok dan modul pra-reka bentuk yang sangat besar. Masing-masing daripadanya dapat disesuaikan dengan tetapan umum dan lanjutan untuk merancang semula blok tersebut. Pengguna boleh menambahkan kesan yang berbeza, bekerja dengan penapis gambar dan latar belakang, menambah kecerahan, mengurangkan kapasiti atau kontras, dll. Pembahagi bentuk memungkinkan untuk mengubah dimensi dengan mengedit ketinggian, pengulangan mendatar, dan parameter penting lain.

Pengurusan Susun atur

Penyunting Divi

Anda boleh membuat seberapa banyak reka bentuk tersuai yang anda perlukan. Simpan setiap susun atur dan tetapkan kategori tertentu kepadanya untuk memastikan akses lebih cepat bila diperlukan. Divi mempermudah penggunaan semula tema yang telah anda bina. Ciri ini memastikan kawalan susun atur dan pengurusan aliran kerja yang cekap.

3. Templat & Reka bentuk

Pembina tema kini mempunyai lebih daripada 1,000 tema responsif yang siap digunakan. Mereka merujuk kepada 14 ceruk perniagaan yang berbeza yang juga merangkumi eCommerce. Betul. Platform ini dapat digunakan untuk membuat kedai digital juga. Semua templat 100% responsif dan berfungsi dengan baik pada pelbagai jenis peranti mudah alih.

Susun atur Divi

Divi sendiri dibuat sebagai rangka reka bentuk yang memungkinkan untuk mengubah dan menyesuaikan setiap elemen laman web dari awal. Seorang pengguna mengawal semua perkara dari kesan visual hingga pembahagi bayangan, kesan visual, keadaan hover, dan penempatan modul di halaman. Pengguna yang maju dengan kemahiran teknikal yang cukup akan dapat membuat dan menambahkan elemen CSS mereka sendiri, Fakta ini tentunya menambahkan fleksibiliti dari segi reka bentuk.

4. Sokongan Pelanggan

Platform ini mempunyai komuniti dalam talian yang mapan yang menampilkan pengguna dan pakar sedia membantu. Pertama sekali, anda boleh memanfaatkan ciri Live Chat. Tetingkap yang sama menawarkan bar navigasi yang mudah untuk mencari jawapannya sendiri serta terus berhubung dengan kemas kini sistem terkini yang akan dilancarkan.

Sebagai tambahan, pengguna mempunyai akses ke dokumentasi pembangun. Kumpulan Facebook tempatan mempunyai lebih daripada 35,000 pengguna aktif. Anda mungkin selalu bergantung pada bantuan yang diberikan oleh pelanggan atau menghubungi pasukan sokongan di sana. Pasukan Divi kerap mengadakan mesyuarat dan persidangan yang anda bebas untuk hadir.

5. Rancangan & Harga

Harga Divi

Sekiranya anda menyukai alat ini dan ingin memanfaatkan sepenuhnya fungsinya, anda boleh memilih dari 2 pilihan yang ada. Ia merangkumi:

  • Akses Tahunan bermula dari $ 89 setiap tahun. Anda mendapat akses ke semua susun atur serta alat penyuntingan dan reka bentuk selain Sokongan Premium.
  • Akses Sepanjang Hayat berharga $ 249 dengan semua ciri yang sama. Satu-satunya perbezaan di sini ialah anda membayar sekali sahaja dan mendapat semua pilihan tanpa had untuk kebaikan.

Seperti yang telah kami nyatakan sebelumnya, Divi bukanlah pembangun laman web yang siap digunakan. Anda juga perlu menjaga hosting dan domain. Bluehost adalah penyelesaian yang baik dengan semua ciri termasuk dalam rancangan yang dioptimumkan untuk WP. Tanda harga kemasukan bermula pada $ 2,95 sebulan.

6. Kelebihan & Keburukan

Divi berbeza dengan pembangun tema WordPress yang lain. Ia memberikan kawalan sepenuhnya terhadap proses penyuntingan dan reka bentuk. Ia tidak memerlukan muat turun atau pemasangan perisian. Ia berfungsi dengan baik untuk pemula dan juruteknik walaupun beberapa kelemahan kecil masih dapat dijumpai:

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Alat penyuntingan ringkas.
&# x2714; Koleksi modul yang kaya.
&# x2714; Harga berpatutan.
&# x2714; Pilihan reka bentuk lanjutan.
&# x2714; Lebih dari seribu susun atur siap pakai.
&# x2714; Mod demo Divi.
✘ Tiada percubaan percuma.
Hosting Tidak termasuk hosting dan domain dalam harga.

Kesimpulannya

Kesimpulannya, Divi mungkin merupakan penyelesaian yang baik bukan hanya untuk pembangun web yang berpengalaman yang mencari instrumen yang dipertingkatkan tetapi juga untuk pemula yang menginginkan sesuatu yang berbeza dengan tema WordPress tersuai. Anda sebenarnya mendapat platform penyesuaian seumur hidup untuk harga satu WP Premium.

Ini akan membolehkan anda membuat templat laman web yang menakjubkan setiap kali anda mahu tanpa perlu membayar setiap kali anda mahu menonjol. Lebih-lebih lagi, ia akan berfungsi dengan baik bagi mereka yang membuat laman web untuk pelanggan mereka dan selalu memerlukan beberapa sumber baru untuk inspirasi. Divi memungkinkan untuk membuat susun atur untuk setiap ceruk perniagaan.

Cubalah Divi secara Percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map