Ulasan TemplatToaster

TemplatToaster (versi semasa 7.0.0.18319) – adalah platform yang boleh dimuat turun untuk membuat templat yang kuat namun mudah tanpa terlibat dalam pengekodan atau pengaturcaraan. The perisian berasaskan desktop hadir sebagai alat yang berguna untuk pemula dan profesional khusus yang ingin merancang tema mereka sendiri. Menjana templat baru untuk WordPress, Joomla, Magento, Drupal atau sistem pengurusan kandungan lain akan berjalan-jalan di taman terima kasih. Tidak memerlukan sambungan internet atau kemahiran pengaturcaraan.


Terpulang kepada anda sama ada untuk menggunakan templat responsif siap dan menyesuaikannya sesuai dengan pilihan anda atau merancang tema anda sendiri dari awal. Kelebihan utama program adalah bahawa ia menawarkan susun atur responsif yang tepat bersama dengan penyunting visual yang kuat. Dengan kata lain, anda boleh menggunakan TemplateToaster dan bukannya Photoshop dan Sublime Text, membuat templat yang betul secara teknikal dan menarik secara visual. Bagaimana model ini menampakkan diri dalam praktik? Mari kita cari sekarang.

1. Kemudahan Penggunaan

TemplateToaster berbeza dengan pembina laman web SaaS biasa. Ini adalah aplikasi berasaskan desktop, yang bermaksud anda perlu memuat turun editor untuk dipasang pada peranti anda. Sebilangan mungkin menganggapnya agak ketinggalan zaman. Sebaliknya, anda boleh mengakses program ini pada bila-bila masa walaupun tidak memerlukan sambungan Internet.

Bermula

Untuk memulakan TemplateToaster, anda perlu melayari laman web rasmi dan pasang aplikasi. Proses pemasangan akan memakan masa anda dari 3 hingga 5 minit. Semasa pemasangan, anda boleh memilih bahasa antara muka yang disukai dan juga memilih edisi Standard atau Professional.

Perbezaannya akan dijelaskan lebih jauh di bahagian Dasar Harga. Yang perlu anda ketahui mengenai edisi adalah bahawa pakej Standard dilengkapi dengan lebih sedikit ciri sementara rancangan Pro menawarkan fungsi yang lebih luas untuk membuat susun atur laman web yang disesuaikan sepenuhnya untuk CMS yang dipilih. Peringkat terakhir adalah menyelesaikan pemasangan dan menjalankan aplikasi.

Menyiapkan Templat

Selepas memasang TemplateToaster, anda perlu menyelesaikan beberapa langkah mudah:

 1. Pilih CMS yang akan anda gunakan dengan templat. Di sini anda boleh memilih dari beberapa pilihan yang paling popular seperti WordPress, Drupal atau Joomla serta platform untuk melancarkan projek eCommerce yang dibina di OpenCart atau WooCommerce. Pengguna boleh memilih platform blog yang popular; buat laman web berasaskan kandungan atau perniagaan kecil bergantung pada tujuannya.
 2. Pilih templat contoh dari senarai susun atur siap pakai atau mula membuat mockup baru dari awal. Pilihan kedua hanya tersedia untuk edisi Profesional.
 3. Pergi ke papan pemuka dan gunakan alat yang ada untuk menyesuaikan susun atur anda.

Sebaik sahaja anda memasuki antara muka, anda mendapati diri anda dalam ekosistem pengurusan kandungan sangat dekat dengan apa yang telah kita lihat di dalam editor kandungan WordPress atau bahkan Word Document.

Kami mempunyai panel di atas tata letak aka doc dengan semua instrumen yang diperlukan terletak berdekatan satu sama lain. Semua bahagian templat dan elemen diletakkan di bar sisi kiri untuk akses mudah di ace yang anda mahu mengubahnya secara berasingan.

Proses Penyuntingan

Proses penyuntingan bergantung pada alat yang disediakan di papan pemuka. Di sini anda boleh memasukkan tetapan Umum untuk mengubah susun atur dan juga kedudukan elemen di halaman. Pengguna bebas mengubah kedudukan bar sisi dan juga CMS itu sendiri. Di sini kita mempunyai butang Tambah / Edit Halaman untuk membuat bahagian atau kategori baru. Selain itu, anda bebas memilih templat lain pada bila-bila masa semasa proses penyuntingan.

Penyunting Templat

Untuk menyesuaikan templat, anda hanya perlu memilih zon yang ingin anda edit. Contohnya, klik pada tajuk untuk mengedit kawasan teks, memuat turun gambar lain, menukar warna latar belakang atau menetapkan dimensi yang diperlukan untuk ketinggian dan lebar blok. Pengguna juga boleh menyesuaikan margin serta tekstur, kesan, bayangan, dll.

Menu Templat

TemplateToaster mempunyai fungsi drag-and-drop selain penyunting kandungannya. Ini bermaksud anda boleh memindahkan bahagian ke bawah atau menukar lokasi bahagian tertentu. Templat halaman dilengkapi dengan struktur yang dirancang sebelumnya serta tajuk H1-H6, perenggan bersepadu, jenis butang, penomboran, pautan, komen, dan blok lain yang mungkin anda tinggalkan atau hapus.

Sistem ini membolehkan anda mengedit setiap bahagian secara berasingan. Pilih kawasan templat dari senarai di bahagian atas (bar sisi, footer, header, elemen, kandungan, dll.) Dan edit dengan beberapa klik. Pilihan yang sama berlaku untuk setiap halaman. Cukup pilih halaman yang ingin anda sesuaikan dari bar sisi kiri dan gunakan alat yang sama untuk mengeditnya. Anda juga boleh menambah seberapa banyak templat halaman baru yang anda perlukan.

Proses membuat halaman baru dari awal hampir sama. Satu-satunya perbezaan ialah anda benar-benar merancang susun atur laman web anda sendiri tanpa perlu mengikuti maket siap pakai. Selain itu, dengan edisi Profesional, anda akan mendapat akses penuh ke CSS, HTML atau JavaScript untuk mengedit kod sumber templat dan membuat reka bentuk, elemen, blok, dan bahagian web eksklusif.

Langsung

Setelah selesai mengedit susun atur anda, anda hanya perlu mengeksport templat dan memuat naiknya ke hosting anda. Oleh itu, pastikan anda telah memilih penyedia hosting yang boleh dipercayai dan mendaftarkan nama domain.

TemplateToaster memberikan kesan pertama yang baik dari segi kemudahan penggunaan. Pemula mungkin masih memerlukan sedikit masa untuk mengetahui bagaimana semuanya berfungsi. Sebaliknya, keluk pembelajaran tidak diperlukan. Di samping itu, laman web ini mempunyai banyak video dan tutorial pendidikan untuk pemula. Berita buruknya ialah aplikasi ini hanya berfungsi dengan OS Windows. Belum ada versi untuk MAC.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

TemplateToaster bukan sekadar pembina templat. Ia hadir sebagai instrumen web kitaran penuh yang memastikan kelancaran operasi laman web. Pengguna akan mendapat keuntungan dari fleksibiliti platform serta pilihan tambahan untuk membuat pelbagai jenis laman web dari blog sederhana hingga projek eCommerce yang semakin meningkat.

Sesuai dengan CMS mana-mana

Platform ini membolehkan anda membuat templat dan susun atur yang berbeza untuk setiap CMS. Yang anda perlukan adalah memilih yang satu semasa proses pemasangan atau mengubahnya semasa penyuntingan laman web dengan klik pada tetapan Umum. Sama ada anda ingin melancarkan blog atau laman perniagaan kecil di WordPress, buat kedai digital di WooCommerce, OpenCart atau Magento, TemplateToaster akan menjadi pertandingan 100%.

skrin percikan perisian templatetoaster

Seret dan Lepas UI

Kami telah menyebut mengenai fungsi drag-and-drop yang dilaksanakan di TemplateToaster. Membuat reka bentuk UI terkini tidak lagi memerlukan kemahiran atau teknik khas. Yang anda perlukan adalah memilih kawasan yang anda perlukan, turunkan blok ke kedudukan yang diperlukan, dan edit kandungan dengan beberapa klik terima kasih kepada proses penyuntingan sebaris. Ini bermaksud bahawa semua perubahan disimpan secara automatik.

Penyunting Kandungan TemplateToaster

Kelenturan dan SEO

Sistem ini menggunakan teknologi web canggih untuk memungkinkan pengguna membangun templat yang akan berjalan dengan baik di mana-mana web hosting. Pada masa yang sama, TemplateToaster hadir dengan rangka Bootstrap untuk pembangun yang ingin merancang ciri eksklusif menggunakan HTML / CSS tanpa beralih antara dua platform. Templat halaman dilengkapi dengan tajuk H1-H6 dan struktur yang jelas dengan perenggan, yang mungkin berfungsi dengan baik dari segi keramahan SEO.

Keselamatan

Platform ini memastikan kelancaran operasi editor dan kemas kini automatik yang pengguna dapat secara percuma untuk jangka masa 1 tahun. Lebih-lebih lagi, pelanggan berpeluang meminta fitur yang ingin mereka lihat di aplikasi. Ciri ini terdapat di pusat bantuan. Terangkan fungsi yang anda ingin tinggalkan komen di bahagian yang berkaitan.

3. Reka bentuk

TemplateToaster menawarkan pilihan tema yang besar. Platform ini pada masa ini menawarkan 10 paket templat percuma yang merujuk kepada ceruk yang berbeza. Di sini kita mempunyai tata letak blog, tema untuk laman web perniagaan kecil, templat eCommerce, dll. Mereka semua mempunyai mod pratonton. Lebih-lebih lagi, semua susun atur responsif dan serasi dengan peranti mudah alih yang berbeza walaupun dimensi skrinnya.

Reka Bentuk Templat

Sekiranya anda tidak mahu memilih mockup siap pakai, ada peluang untuk merancang anda di halaman dari awal. Pilihannya hanya tersedia dengan edisi Professional sahaja. Lebih-lebih lagi, ia tidak akan berjaya dengan bukan juruteknik, kerana beberapa pengetahuan pengekodan akan diperlukan. Kelebihan utama di sini ialah akses ke CSS / HTML / JavaScript templat. Anda bebas untuk merancang elemen anda sendiri dan memilikinya di halaman. Pilih bahasa pengaturcaraan pilihan dalam tetapan umum di papan pemuka di atas halaman dan teruskan.

Pemula juga akan mempunyai beberapa pilihan tambahan untuk menyesuaikan reka bentuk laman web. Sebagai contoh, mereka dapat mengakses koleksi gambar khusus untuk menambahkan favicon serta menambahkan logo khusus dengan pautan hiper. Fitur penyuntingan gambar menjadikannya mudah untuk menyesuaikan gambar atau ikon tajuk.

Anda boleh menambah tekstur, menerapkan pelbagai kesan, mengedit dimensi gambar, dan lain-lain. Tetapan logo menjadikannya mudah untuk memilihnya dari koleksi logo tersuai serta melihat dan memuat turun logo anda sendiri. Selain itu, ada tombol untuk memuat naik video dan juga penyunting video khusus.

Untuk memeriksa penampilan laman web anda sebelum disiarkan, anda boleh menggunakan pilihan Pratonton RTL yang tersedia di bahagian “Fail”. Fungsi ini secara automatik akan menghasilkan pratonton laman web di penyemak imbas dengan semua perubahan yang telah anda buat.

4. Sokongan Pelanggan

Terdapat tab “Bantuan” di bahagian “Fail”, di mana anda akan mendapat akses ke sokongan teknikal program dan pautan ke tutorial mengenai CMS percuma. Di sudut kanan atas antara muka aplikasi, terdapat tanda tanya dalam bulatan biru. Setelah mengkliknya, anda akan mendapat akses ke manual sistem yang lengkap dan berkualiti. Setiap titik menu dan sebutannya dijelaskan di sana serta panduan untuk bekerja dengan perisian dari saat pemasangannya.

Selain itu, anda boleh mendapatkan forum komuniti, dokumen dan sokongan teknikal secara langsung dari bahagian TemplatToaster “Bantuan”. Terdapat juga blog yang mengandungi berita, cadangan, panduan dan perkara berguna lain. Tutorial video, pautan ke kumpulan di rangkaian sosial yang popular juga terdapat di sana. Secara amnya, aplikasi ini memberi pengguna sokongan maklumat dan teknikal yang berkualiti.

5. Dasar Penentuan Harga

Anda boleh memuat turun TemplateToaster dari laman web rasmi secara percuma. Program ini mempunyai versi percubaan tanpa had, yang memungkinkan untuk menerokainya secara terperinci sebelum pembelian. Anda boleh membuat seberapa banyak templat yang anda perlukan, tetapi anda tidak dapat memasangnya di CMS yang disokong oleh program. Terdapat dua versi lesen berbayar di sini:

 • Edisi Piawai ($ 49) menawarkan sokongan semua CMS yang ada, kemas kini percuma selama satu tahun, sokongan teknikal, Bootstrap Framework, satu set templat siap pakai.
 • Edisi Profesional ($ 149) memberikan peluang untuk membuat laman web dari awal, menghapus awalan CSS _ttr, Opsi FTP, menggunakan gambar tersuai dalam templat, penanda halaman tahap elemen, reka bentuk modul-Posisi / Widget-Kawasan / Kawasan dan pilihan lain.
 • Harga TemplatToaster

Untuk mengaktifkan semua ciri dari dua rancangan berbayar, anda perlu membeli kunci pengaktifan dan memasukkannya ke papan pemuka TemplateToaster. Pelan Standard kelihatan sangat terhad dari segi ciri. Anda sebenarnya mendapat fungsi platform asas, yang mungkin hanya berfungsi untuk laman web sederhana kecil dengan pembiayaan yang ketat yang tidak memerlukan banyak fungsi.

Lebih-lebih lagi, dengan harga $ 49, anda hanya mendapat alat untuk membuat templat sementara pembangun laman web yang maju dilengkapi dengan hosting, domain, faedah percuma, pilihan tema yang lebih luas dengan harga yang lebih rendah. Edisi Profesional membolehkan anda memanfaatkan platform ini sepenuhnya termasuk set penyesuaian, pengoptimuman, dan instrumen reka bentuknya yang lengkap. Sebaliknya, terdapat beberapa alat profesional yang lebih baik untuk pereka web dan pengkod yang memberikan lebih banyak ciri penyesuaian.

6. Kebaikan dan Kekurangan

TemplateToaster kelihatan agak tidak berguna memandangkan tersedia penyelesaian SaaS all-in-one serta platform hosting yang dioptimumkan WP dengan semua ciri dalam rancangan dan tidak perlu membuat templat secara berasingan. Sebaliknya, ini mungkin alternatif yang baik untuk alat reka bentuk web yang lebih rumit, kerana ia masih mempunyai beberapa ciri hebat dalam pek.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Mudah untuk digunakan. Seret dan lepas UI.
&# x2714; Percubaan percuma tanpa had.
&# x2714; Boleh diakses tanpa sambungan Internet.
&# x2714; Bagus untuk pemula dan profesional yang berdedikasi.
&# x2714; Pelbagai pilihan alat penyuntingan.
&# x2714; Sesuai dengan semua CMS utama dan mana-mana web hosting.
✘ Hanya tersedia untuk Windows.
Plans Pelan yang terlalu mahal.
✘ Komplikasi untuk pengguna dari awal.
✘ Muat turun dan pemasangan diperlukan.

Garisan bawah

TemplateToaster mungkin bukan idea terbaik dengan begitu banyak penyelesaian siap dengan harga yang lebih rendah. Adakah terdapat keperluan untuk membayar $ 149 untuk platform yang bahkan tidak mempunyai hosting dan domain? Mungkin tidak. Sebaliknya, aplikasi ini mungkin merupakan alternatif yang baik untuk reka bentuk dan alat pengaturcaraan web yang lebih rumit. Ini boleh digunakan untuk menguji kemahiran pengekodan anda dalam percubaan percuma atau mencuba beberapa teknik pembinaan laman web.

Untuk pemula, memilih Pembina laman web SaaS atau Penyelesaian hosting yang dioptimumkan oleh WP dengan semua ciri dalam pek mungkin idea yang lebih baik dan menjimatkan kos. Sekurang-kurangnya, anda akan mempunyai pilihan yang lebih luas dari segi pemilihan templat serta pengurusan dan sokongan laman web.

Muat turun TemplatToaster Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map