Ulasan Vistaprint.com

Pelayaran – adalah sebuah syarikat Cimpress, yang menyediakan berbagai layanan pembangunan web dan pemasaran perniagaan. Fokus utamanya tidak dibuat pada pembangunan laman web hanya kerana syarikat berpusat membantu usaha kecil dan usahawan mencari dan melaksanakan idea hebat mereka untuk promosi yang berkesan. Ditubuhkan pada tahun 1995, Vistaprint membantu mengembangkan penyelesaian pemasaran khusus yang terkini, tersusun secara logik, dan direka secara profesional, menyediakan pelbagai produk khusus seperti media cetak, hosting bersepadu dan eCommerce, pemilihan domain, reka bentuk laman web dan perniagaan kecil lain yang dapat disesuaikan penyelesaian pemasaran.


Tidak ada akal untuk membicarakan Vistaprint mengenai pembangun laman web individu, kerana syarikat itu sebenarnya tidak memilikinya. Sebaliknya, ia bekerjasama dengan Laman Web, menawarkan ciri dan pilihan yang hampir sama dengan platform ini. Dengan kata lain, Vistaprint boleh disebut versi Web yang menyamar, yang agak berbeza dalam kebijakan harga dan menawarkan perkhidmatan reka bentuk dan promosi web yang lebih luas.

Sekiranya anda masih berminat untuk mengetahui ciri-ciri utama Vistaprint, anda boleh membaca ulasan sistem yang menyatakan butiran dan perkara utamanya yang perlu dipertimbangkan. Ini akan bermanfaat bagi pengguna, yang bersedia mengetahui kelebihan Web atau kelebihan Vistaprint sebelum membuat penyelesaian terakhir. Adakah anda sudah bersedia? Mari mulakan sekarang!

1. Kemudahan Penggunaan

Sama seperti Web, Vistaprint tidak begitu mudah digunakan. Ini terutama dijelaskan oleh pengkhususan sistem dan pelbagai tugas yang diliputi. Papan pemuka sistem kelihatan agak ketinggalan zaman, sementara antara muka tidak tersusun secara logik sehingga dapat difahami oleh semua orang. Sama ada anda seorang pemula atau pembangun laman web profesional, anda tidak akan dapat memanggil Vistaprint mudah digunakan atau intuitif.

Penyunting Vistaprint

Sistem ini dibahagikan kepada Dashboard dan Builder itu sendiri yang memungkinkan untuk menyesuaikan tetapan laman web utama dan mengawal langkah-langkah yang anda buat semasa mengerjakan reka bentuk laman web anda. Papan Pemuka mengandungi tab seperti Premium, Statistik, Domain dan E-mel, Penyerahan Borang, Mudah Alih, Penguat SEO, Tetapan dan Produk yang Sesuai. Alat lain yang berguna ialah Penyenaraian Tempatan, yang membantu anda membuat, mengemas kini dan menyebarkan maklumat perniagaan anda di lebih dari 100 direktori carian tempatan di enjin carian. Pembangun berasaskan modul, menawarkan pelbagai bahagian, kategori dan tab yang menyediakan akses ke ciri dan elemen yang boleh anda tambahkan ke laman web di sini.

Salah satu kelebihan platform ini ialah Vistaprint dilengkapi dengan penyunting laman web WYSIWYG, di mana semua perubahan dan pengeditan yang anda buat di halaman dipaparkan secara langsung di skrin. Apa yang harus anda lakukan ialah memilih elemen yang diperlukan dari tab yang terdapat di bahagian bawah pembangun, tariknya ke halaman dan sesuaikan kedudukannya. Anda boleh mengganti elemen dan mengubah kedudukannya mengikut kehendak anda berdasarkan susun atur laman web anda.

Proses pendaftaran juga cepat dan mudah di sini. Cukup isi medan untuk menentukan data peribadi dan perniagaan anda dan teruskan ke pilihan templat, yang cukup luas di sini. Itu sahaja. Sistem ini tidak menunjukkan pengetahuan tentang kemahiran pengekodan, walaupun reka bentuk antara muka dan papan pemuka memerlukan penampilan yang lebih kontemporari dan canggih.

2. Set Ciri dan Kelenturan

Sebaik sahaja anda mendapat akses ke laman utama perkhidmatan, anda akan menemui senarai produk yang ditawarkannya dalam talian dan luar talian. Yang terakhir ini merangkumi semua jenis media cetak (brosur, kad nama, poster, sepanduk, papan tanda luar dll), bahan pemasaran, pengembangan logo dan jenama, paparan papan tanda dan pameran dagang, hadiah foto, jemputan dan alat tulis, pakaian, beg, promo barang dan perkhidmatan reka bentuk. Terdapat juga bahagian Laman Web dan Pemasaran Digital di sini, di mana anda boleh mendapatkan akses ke Pembangun Laman Web untuk mula merancang projek berasaskan web anda sendiri. Disemak di bawah adalah ciri utama sistem yang memerlukan kesedaran anda terhadapnya.

Platform eCommerce

Perkhidmatan ini memungkinkan untuk menambahkan kedai web ke laman web. Enjin eCommerce bersepadu tidak begitu kuat, tetapi anda boleh menubuhkan dan menguruskan kedai dalam talian yang baik dengannya dalam masa yang singkat. Apa yang boleh anda lakukan di sini adalah membuat, menambah dan mengedit senarai produk, foto, keterangan, parameter, status dan lain-lain. Anda juga boleh menetapkan kategori ke pelbagai produk bergantung kepada implikasinya dan objektif eCommerce anda.
Kedai Vistaprint

Sistem ini menerima pembayaran PayPal untuk menjual beberapa item keranjang belanja dan memungkinkan untuk menyesuaikan pilihan penghantaran. Semasa mendirikan kedai web DIY, anda boleh mengintegrasikan kedai Vistaprint anda dengan Etsy akaun (jika anda memilikinya) untuk mendapatkan akses ke ciri lanjutan platform dan pilihan pembayaran yang lebih luas. Akhirnya, anda harus ingat bahawa Vistaprint tidak mengenakan yuran transaksi dari penjualan yang dibuat dalam perkhidmatan.

Perpustakaan Imej Saham Kaya

Pembina laman web membolehkan anda memilih antara banyak stok gambar yang termasuk dalam pelbagai topik. Cukup pilih foto yang sesuai dengan keperluan reka bentuk web tertentu anda dan masukkan ke dalam laman web.

Pemasaran media sosial

Dengan menggunakan pilihan pemasaran media sosial, sistem ini membolehkan anda mempromosikan laman web yang baru dibina dengan mudah. Ini adalah cara pasti untuk menarik perhatian khalayak sasaran, menjaga mereka mengetahui peristiwa, berita dan kemas kini perniagaan anda.

Alat Pencocokan Jenama

Anda boleh memilih bahan promosi Vistaprint yang telah anda buat sebelum ini untuk mengintegrasikannya lebih jauh ke dalam laman web. Sistem dapat menyelaraskan projek dengan gambar atau logo yang anda buat dengan Vistaprint. Ini menyumbang kepada pengiktirafan perniagaan yang lebih baik dan membantu membina kepercayaan pelanggan dan populariti jenama.

Pengoptimuman SEO

Vistaprint menawarkan beberapa langganan yang disertakan dengan URL khusus untuk mempermudah carian pengguna dan menyumbang kepada promosi laman web anda dengan lebih baik di enjin carian. Terlebih lagi, perkhidmatan ini menawarkan alat SEO individu untuk memastikan pelanggan dapat menemukan anda di kedudukan teratas ketika melayari mesin pencari yang popular.

Alat Pengumpulan Statistik

Anda boleh mengesan statistik laman web anda untuk membuat analisis laman web yang mendalam dan menggunakan penyelesaian pemasaran pintar. Di antara faktor-faktor yang dapat anda kendalikan dan analisis, masuk akal untuk mengesan lalu lintas laman web, lokasi pengunjung, kadar penukaran, lawatan laman web dalam selang waktu tertentu, dll..

Ikon, Video dan Imej Percuma

Pembangun Vistaprint menyedari bahawa imejan dapat membuat atau merosakkan kualiti laman web. Oleh itu, mereka menawarkan banyak koleksi ikon, video dan gambar berkualiti tinggi yang tersedia dalam stok.

Kandungan Blog

Dengan Vistaprint, anda boleh berjaya melancarkan, mengurus dan mengemas kini blog, memanfaatkan fungsinya. Ini dilakukan dengan beberapa klik sahaja, yang membolehkan anda menambah, mengedit dan menjadualkan catatan blog.

Senarai Tempatan

Sekiranya anda ingin meningkatkan populariti perniagaan anda dan membina asas pelanggan, anda boleh menyerahkan maklumat syarikat anda ke beberapa direktori penyenaraian tempatan. Ini memastikan pertumbuhan populariti produk yang cepat, kadar penukaran, penglibatan lalu lintas dan peningkatan permintaan untuk perkhidmatan anda di mesin pencari. Secara amnya, perkhidmatan ini memungkinkan untuk memasukkan syarikat anda dengan lebih dari 100 direktori tempatan dalam talian – ini hanya beberapa minit!

Alat Produk Padan

Berdasarkan niche perniagaan anda, Vistaprint akan menawarkan rangkaian bahan pemasaran bercetak khusus yang mereka pakar. Oleh kerana ciri ini, pengunjung laman web anda akan dapat menawarkan kad perniagaan bercetak, pakaian, poskad, sepanduk, logo dan barang-barang lain yang akan ditambah menyumbang kepada populariti perniagaan.

Alat Surat Berita

Sekiranya anda ingin memastikan pelanggan mengetahui peristiwa perniagaan, berita atau kemas kini, anda boleh menghantar buletin kepada mereka secara berkala. Pengguna pelan premium dapat menggunakan kemahiran pengkodan HTML mereka untuk pilihan format teks dan gambar lanjutan.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:1000
Tema Percuma&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:&# x2714; YA
Reka bentuk responsif✘ TIDAK
Penyuntingan Kod CSS:✘ TIDAK

Pada masa ini, Vistaprint menawarkan sekitar 1000 templat yang sesuai dengan kad perniagaan dan keperluan industri anda. Templat bergerak mudah alih dan dibahagikan kepada beberapa bahagian yang boleh anda pilih. Tidak banyak dari mereka di sini, iaitu Semua Templat, Reka Bentuk Baru, Reka Bentuk Generik dan Kosong. Pilihan terakhir membolehkan anda memilih tema kosong dan mengeditnya dari awal berkenaan dengan keperluan dan maklumat yang ada.

Apa sahaja templat yang anda mahukan, anda dapat menyesuaikannya dengan cepat dengan beberapa klik. Untuk melakukan ini, anda boleh memuat naik dan menggunakan gambar stok percuma atau gambar anda sendiri, masukkan dan edit logo perniagaan anda, pilih skema warna yang sesuai dengan palet jenama anda, edit fon dan teks, tambah, alih keluar dan susun kandungan, sediakan laman web badan, bar navigasi dan footer dan lain-lain. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan templat yang dipilih atas sebab tertentu, anda boleh bertukar di antara mereka sehingga anda menemui varian yang paling sesuai.

Templat Pelayaran

Yang harus anda ingat adalah bahawa setiap templat terdiri dari blok isi, pengubahsuaian dan pengaturan yang tepat yang menghasilkan penciptaan laman web yang baik. Ini adalah ciri yang menjadikan pembangun laman web bersifat intuitif, bahkan membolehkan pengguna pertama kali membuat dan mengurus laman web di mana sahaja. Blok juga dapat disesuaikan sepenuhnya dan anda boleh mengisinya dengan kandungan anda sendiri dengan beberapa klik. Penyunting mudah alih yang disertakan dengan sistem memungkinkan untuk menyiapkan versi mudah alih projek anda tepat pada waktunya. Perlu diingat bahawa Vistaprint tidak menawarkan pilihan penyuntingan kod CSS / HTML. Ini menjadikan mustahil untuk membuat reka bentuk laman web yang unik, tetapi ini tidak banyak masalah untuk orang bukan berteknologi. Pada masa yang sama, platform ini membolehkan membuat saluran video anda sendiri dan menyatukan video berkaitan YouTube dengan projek anda.

4. Sokongan Pelanggan

Sokongan pelanggan Vistaprint berada pada tahap yang baik. Apa sahaja soalan atau masalah yang anda hadapi semasa bekerja dengan perkhidmatan ini – anda akan mendapat jawapan yang baik dan beberapa pilihan sokongan di sini juga. Oleh itu, platform ini memberi peluang kepada pelanggannya untuk berhubung dengan mereka di rangkaian sosial untuk berkongsi idea dan pengalaman mereka. Bantuan e-mel dan telefon tersedia dalam perkhidmatan, memungkinkan pengguna mendapatkan bantuan yang berkualifikasi dalam waktu sekitar 24 jam sejak saat pertanyaan. Sekiranya anda masih tidak berjaya mendapatkan maklumat yang diperlukan dari sumber-sumber ini, Vistaprint menawarkan tetingkap Chat Now 24/7, yang pakarnya sedia membantu anda dengan sebarang pertanyaan atau masalah yang berkaitan dengan laman web yang anda miliki sekarang.

Sebaik sahaja anda mendaftar dengan sistem, anda akan melihat panduan video komprehensif mengenai cara memulakan perkhidmatan untuk membuat laman web yang baik. Terlepas dari pilihan yang disebutkan di atas, pembangun laman web menawarkan alat layan diri, forum komuniti dan Pangkalan Pengetahuan yang luas dengan tutorial, artikel dan panduan berguna tentang cara menggunakan sistem untuk keuntungan.

5. Dasar Penentuan Harga

Vistaprint tidak mempunyai rancangan percuma untuk membolehkan anda meneroka asas bekerja dengan pembangun laman web. Walau bagaimanapun, terdapat percubaan percuma selama satu bulan yang memungkinkan untuk menguji keseluruhan rangkaian rancangan yang akan anda tingkatkan selepas itu. Sehingga hari ini, sistem ini mempunyai tiga langganan berbayar, iaitu:

 • Permulaan ($ 5 / bln);
 • Standard ($ 18 / bln);
 • Premium ($ 25 / bln).

Walaupun, rancangannya berbeza dengan layanan dan alat yang ditawarkan, masing-masing masih dilengkapi dengan jumlah halaman yang tidak terhad yang dapat anda buat untuk laman web anda, hosting percuma dan sokongan telefon. Pelan yang lebih mahal yang anda pilih – pilihan yang lebih maju yang akan anda dapat untuk merancang laman web.

Harga Vistaprint

Sekiranya anda tidak mahu bersusah payah membuat laman web DIY, anda boleh memesan laman web khas yang dikembangkan oleh salah seorang pakar Vistaprint. Kos perkhidmatan bermula dari $ 35 / bln dan tetap percuma sehingga anda menyetujui reka bentuk siap pakai. Lihat senarai harga perkhidmatan yang ditawarkan oleh pereka web sistem:

 • Agensi Asas ($ 35 / bln);
 • Agensi Standard ($ 45 / bln);
 • Agensi Premium ($$ 55 / bln).

6. Kebaikan dan Kekurangan

Vistaprint menawarkan pelbagai perkhidmatan dan pilihan. Inilah yang menjadikan sistem menonjol dari orang ramai hingga tahap tertentu berbanding dengan pembangun laman web biasa. Jelas sekali, pengkhususan seperti itu tidak mempunyai kelebihan dan kekurangannya untuk iklan pengguna bukan teknologi dan juga untuk profesional reka bentuk web. Mari segera daftar mereka:

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Spektrum perkhidmatan yang luas untuk merangkumi pelbagai keperluan;
&# x2714; Penyunting laman web WYSIWYG dengan fungsi drag-and-drop;
&# x2714; Platform eCommerce bersepadu;
&# x2714; Editor mudah alih;
&# x2714; Integrasi media sosial;
&# x2714; Sokongan pelanggan yang layak;
&# x2714; Pilihan templat yang kaya.
Designs Jumlah reka bentuk percuma yang terhad;
✘ Tiada akses penyuntingan kod;
Quality Kualiti templat sangat diharapkan;
✘ Kekurangan pilihan penyesuaian reka bentuk;
✘ Dasar harga yang mahal.

Pokoknya

Kemudahan penggunaan:7/10
Ciri-ciri:6/10
Reka bentuk:6/10
Sokongan teknikal:9/10
Harga:7/10
Markah keseluruhan:7.0 / 10

Vistaprint – adalah sistem, yang merangkumi pelbagai perkhidmatan dalam talian dan luar talian pada satu masa. Syarikat ini memfokuskan pada kebutuhan usaha kecil dan pengusaha, yang menawarkan pelbagai jenis reka bentuk, pemasaran dan promosi. Ini pada awalnya ditujukan kepada niat dan keperluan bukan teknisi, tetapi juga dapat digunakan oleh pembangun laman web yang berpengalaman. Vistaprint juga menawarkan perkhidmatan pembangun laman web, yang mirip dengan Web – rakan kongsi rasmi syarikat.

Pelbagai ciri dan perkhidmatan yang disediakan oleh Vistaprint sama seperti yang ditawarkan oleh Web. Satu-satunya perbezaan antara sistem adalah dasar harga. Menjadi perkhidmatan yang lebih lengkap, yang tidak hanya tertumpu pada pembangunan laman web, Vistaprint menawarkan harga yang lebih mahal, yang juga berbeza dengan jumlah perkhidmatan yang disediakan.

Adakah Vistaprint patut diuji? Sekiranya anda sudah bekerja dengan Web dan tidak memerlukan keperluan pemasaran dan promosi perniagaan tambahan, maka anda boleh melakukannya tanpa itu. Walaupun anda belum berjaya menguji Web tetapi memerlukan laman web yang baik, Vistaprint bukanlah penyelesaian terbaik. Ia tidak sepadan dengan masa, usaha dan anggaran anda. Mengapa mengambil risiko dan memilih masa depan yang tidak menentu untuk laman web anda, apabila terdapat begitu banyak pembangun laman web yang sudah terbukti dan dicuba di luar sana?

Cuba Vistaprint Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map