Ulasan Webasyst.com

Webasyst adalah produk yang tidak standard dalam pemahaman kami. Pembangunnya menawarkan 3 produk untuk pilihan anda, iaitu rangka untuk membuat CMS tersuai berdasarkannya, yang boleh dimuat turun secara percuma dan dipasang di pelayan anda sendiri, Skrip CMS Kedai siap pakai yang ditulis berdasarkan platform ini dan out- penyelesaian kotak untuk pembuatan kedai dalam talian – Webasyst. Ini adalah CMS, yang dipasang di hosting pemaju untuk digunakan lebih lanjut berdasarkan pembayaran (sewa). Sekiranya anda mahu, anda boleh memindahkan laman web anda ke hosting anda sendiri di masa hadapan.


Kemudahan penggunaan:6/10
Ciri-ciri:9/10
Reka bentuk:8/10
Sokongan teknikal:9/10
Harga:8/10
Markah keseluruhan:8.0 / 10

Webasyst adalah satu set penyelesaian untuk memenuhi selera. Pembangun web dan pengguna biasa boleh mendapatkan pilihan mereka sendiri dalam produk tersebut. Laman web rasmi platform kelihatan cukup menarik dan bermaklumat. Ia menawarkan banyak maklumat mengenai produk dan banyak sambungan untuknya. Kami tidak akan membincangkan kerangka kerja dan CMS, memusatkan perhatian pada penyelesaian utama yang penting untuk blog kami, iaitu pembangun laman web.

Segala yang kami ketahui mengenai platform ini ialah ia diposisikan sebagai penyelesaian yang digunakan untuk membuat kedai dalam talian. Mari kita bincangkan ciri utamanya secara terperinci untuk membuat kesimpulan.

1. Kemudahan Penggunaan

Webasyst adalah CMS dan pembangun laman web, yang secara automatik dimuat turun ke hosting. Perkhidmatan ini disediakan oleh pembangun skrip. Ini bermaksud bahawa anda dapat membeli hak Skrip Shop, setelah memasangnya di hosting yang dipilih secara bebas atau menyewa varian sistem yang ada berdasarkan langganan pembayaran. Apa yang paling berkesan?

Ini bergantung pada keperluan anda. Sekiranya lebih mudah bagi anda untuk mendapatkan semua yang anda perlukan sejak awal tanpa perlu menyiapkan hosting dan pangkalan data, maka pembangun laman web akan menjadi penyelesaian yang lebih disukai. Mengenai fungsi kedua-dua sistem, ia hampir sama.

Papan Pemuka Webasyst

Webasyst tidak serupa dengan pembangun laman web lain dalam strukturnya. Mungkin, ini kerana pada mulanya CMS. Tidak ada yang terlalu rumit di sini, tetapi anda harus membiasakannya selama lebih dari 15 minit. Pemula juga mungkin takut, setelah melihat papan pemuka sistem. Ya, ini tidak mudah, walaupun, ia dilengkapi dengan antara muka yang mesra pengguna, sederhana dan logik. Namun, untuk membuat keputusan seperti itu, anda harus meluangkan sedikit masa untuk menjelajah program ini.

2. Set Ciri dan Kelenturan

Webasyst adalah sekumpulan aplikasi yang dimaksudkan untuk menyelesaikan tugas tertentu dan dihubungkan dengan antara muka yang sama. Semuanya disusun secara logik di sini. Kami telah menguji versi penuh program, setelah pemasangan yang aplikasi berikut (atau modul berikut ini lebih mudah untuk pengguna) telah tersedia secara lalai:

  • Kenalan – maklumat hubungan mengenai semua pengguna yang didaftarkan dalam sistem;

Kenalan Webasyst

  • Kedai – aplikasi dengan alat yang diperlukan untuk melancarkan kedai dalam talian;

Kedai Webasyst

  • Hab – aplikasi untuk membuat bahagian perbincangan di laman web. Ini adalah gabungan blog dan forum;

Hab Webasyst

  • Meja bantuan – komunikasi dengan pasukan sokongan teknologi;
  • Penghantar surat – pembangun format e-mel untuk membuat pesanan pelanggan;

Mailer Webasyst

  • Blog – pembuatan blog yang boleh dilakukan dalam beberapa klik;

Blog Webasyst

  • Gambar – bahagian untuk menyimpan foto dan album serta penyediaan reka bentuk untuk laman web mereka;

Foto Webasyst

  • Melekit – tempat menyimpan pelbagai peringatan dalam format pelekat;

Pelekat Webasyst

  • Fail – tempat penyimpanan untuk format fail yang berbeza, yang membolehkan menghubungkan Dropbox dan sistem awan yang lain;

Fail Webasyst

  • Tugas – buku nota untuk semua tugas yang berkaitan dengan laman web;

Tugas Webasyst

  • Tapak – aplikasi yang digunakan untuk membuat laman web promo dengan semua elemen yang diperlukan;
  • Pemasang – di sinilah anda dapat mencari aplikasi, widget dan plugin tambahan untuk dimuat turun ke laman web anda;

Pemasang Webasyst

 • Awan – satu set pelbagai pilihan. Ini adalah tempat, di mana anda dapat melihat akaun status anda, memperpanjang perkhidmatan Webasyst, domain persediaan, e-mel, mengoptimumkan kelajuan kerja laman web (CDN) dan menambahkan perintah cron yang harus dipenuhi.

Setiap aplikasi dilengkapi dengan tetapannya dan dapat dilihat secara berasingan, tetapi kami akan memfokuskan pada aspek utama sahaja – kedai dalam talian. Ia sangat hebat dan salah satu yang terbaik yang pernah kita lihat. Di bawah ini adalah senarai pilihan untuk aplikasi ini:

  • Pesanan“Adalah bahagian, yang berisi tinjauan lengkap dari semua jenis pesanan, termasuk pesanan baru, disahkan, dibayar, dikirim, selesai, dikembalikan dan dihapus. Di sinilah anda dapat melihat melalui saluran pengedaran produk, menyediakan kupon diskaun dan membuat pesanan baru secara manual, jika diperlukan;

Pesanan Kedai Webasyst

  • Pelanggan“Adalah bahagian, di mana semua pelanggan dan bahagian mereka mengenai sumber pengalihan rangkaian sosial (Twitter, Facebook) dimasukkan. Anda juga dapat melihat data mengikut wilayah dan rujukan di sini;

Pelanggan Kedai Webasyst

  • Produk“Adalah tempat di mana anda dapat mencari dan menambah kategori, produk, mengatur tindakan promosi, membuat medan tambahan, menetapkan lencana seperti” Hit! ” atau “Diskaun!”, tulis tag, jenis produk, sesuaikan tetapan keterlihatan dan lakukan tindakan lain yang berkaitan dengan stok produk kedai dalam talian dan kawalan gudang anda. Ini juga bahagian, dari mana anda boleh memuat naik produk massa dari fail CSV. Arahan terperinci mengenai cara mengisinya juga terdapat di sini;

Produk Kedai Webasyst

  • Laporan”Mengandungi statistik penjualan terperinci berdasarkan sumbernya (rangkaian sosial, unit geografi, kempen promosi, saluran pengedaran, tingkap tayangan, dll.). Ini juga bahagian, di mana anda boleh membuat ujian A / B, melihat pengiraan pemasaran, ROI dan carta lain. Tetapan lain juga terdapat di sini. Terdapat banyak di antaranya (sebahagian besar laporan pelanggan, produk, borang pesanan produk dll);

Laporan Kedai Webasyst

  • Kedai kedai“Adalah bahagian, di mana anda dapat mengatur halaman statik, memilih templat tetingkap pertunjukan anda, mengeditnya, mendapatkan akses ke kod, mengatur widget rangkaian sosial dan banyak pilihan parameter kecil. Ini juga merupakan tempat di mana anda dapat mencari SEO untuk kedai dalam talian anda, parameter URL yang mesra, pilih pilihan pembayaran dan penghantaran dan aktifkan sambungan yang selamat semasa membuat pesanan, jika anda memerlukannya.

Kedai Kedai Webasyst

Selain bahagian yang dijelaskan di atas, kedai Webasyst juga mempunyai tetapan umum. Terdapat banyak di antaranya – jenis produk / ciri, cadangan, stok, status pesanan, pilihan penghantaran / pembayaran, diskaun, jenis mata wang, cukai, borang bercetak, analitik, pautan pencetus dan lain-lain. Senarai ini boleh dilanjutkan dan setiap bahagian mempunyai pilihan sendiri. Adalah masuk akal untuk melihatnya secara bebas kerana anda mungkin benar-benar keliru ketika membaca mengenai ciri-ciri tersebut. Peluang untuk mengatur pengiriman SMS mengenai pesanan masuk perlu diperhatikan secara terpisah.

Ini adalah fungsi asas sistem. Ia dapat diperluas dengan cara menyediakan plugin, jumlahnya melebihi 400. Plugin adalah percuma dan berbayar. Untuk melihat pelanjutan yang tersedia untuk dimuat turun, anda harus mengakses bahagian “Pemasang”. Di sinilah anda dapat membeli aplikasi, templat, plugin dan widget, yang benar-benar percuma. Plugin dan aplikasi boleh dibeli hanya sekali atau anda boleh menyediakannya dengan bayaran langganan. Varian pertama jauh lebih bermanfaat untuk anda. Walaupun agak mahal, anda tidak akan perlu membayar yuran tambahan setiap kali anda merancang untuk menggunakannya.

Perlu disebutkan bahawa kos pemasangan selusin sambungan berguna boleh sama dengan (atau melebihi) kos tahunan menyewa platform dengan rancangan yang lebih murah. Secara amnya, pilihan pemalam memungkinkan menjadikan tetapan sistem lebih rumit dan terperinci. Ini akan menarik bagi pengguna, yang akan melancarkan pasar raya besar dengan semua kemungkinan fitur.

Pemalam Webasyst

Setiap plugin / templat dilengkapi dengan penerangan dan ulasan terperinci, jadi, anda akan mengetahui apa yang anda bayar. Terdapat banyak penyelesaian untuk memenuhi sebarang keperluan. Sebilangan besar dari mereka cukup berguna, walaupun, beberapa plugin menawarkan fungsi, yang merupakan standard untuk sistem lain, seperti slider, pembentuk borang, sepanduk, ulasan dan lain-lain. Ya, beberapa elemen ini adalah alternatif kepada alat sistem, sementara beberapa unsur-unsur sederhana ini sayangnya tidak mempunyai rakan sistem. Jumlah ulasan adalah bukti utama komuniti Webasyst yang luas, yang menimbulkan kesan positif terhadap sistem.

Mari kita bincangkan mengenai nama domain sekarang. Dasar tempatan adalah standard: jika anda mempunyai domain sendiri, maka anda boleh menghubungkannya; jika tidak, maka ia akan diberikan kepada anda sebagai hadiah setelah anda membeli rancangan (.ru). Sekiranya anda lebih suka kawasan domain lain, beli dari daftar lain atau terus dari papan pemuka, jika ini lebih sesuai untuk anda. Terserah anda untuk membuat pilihan.

Para pembangun juga memperhatikan integrasi dengan rangkaian sosial (Facebook, Twitter, Instagram). Anda boleh memaparkan widget mereka dan mengatur penyegerakan tajuk / keterangan produk dengan laman web anda.

Webasyst adalah platform untuk pereka web profesional. Ia berfungsi paling baik untuk pembuatan kedai dalam talian, tetapi juga dapat digunakan dengan berkesan untuk melancarkan blog dan laman web promo. Pemula boleh takut dengan papan pemuka yang kelihatan rumit pada pandangan pertama dan juga oleh fungsi platform yang canggih. Walau bagaimanapun, profesional akan menguasai sistem dengan cepat, menulis atau membeli plugin mereka sendiri dan akan mula membuat kedai dalam talian yang dibuat khas atau yang mengembangkan perniagaan mereka sendiri. Manfaat utama adalah bahawa sangat mudah untuk mula bekerja dengan sistem, sementara nuansa, yang akan muncul semasa proses, dapat diselesaikan dengan berkesan di bahagian sokongan pelanggan dengan perhatian anda terhadap perincian.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:77
Templat Profesional:&# x2714; YA
Tema Percuma:&# x2714; YA
Tema Berbayar:$ 20- $ 119
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:✘ TIDAK
Penyuntingan Kod HTML:&# x2714; YA

Mengingat pengkhususan kedai dalam talian platform, jumlah templat yang ditawarkannya cukup mengagumkan dan melebihi 77 tema. Malangnya, kebanyakan mereka dibayar. Hanya ada 9 templat percuma di sini. Mereka berkualiti, tetapi tema berbayar ($ 20- $ 119) lebih menarik dan serba boleh. Pembahagian tematik serta pratonton templat juga terdapat di sini. Tidak sukar untuk memilih yang anda perlukan. Anda boleh memasang beberapa templat dalam sistem sekaligus, mengubahnya mengikut keperluan.

Setiap reka bentuk dapat disesuaikan dengan keinginan anda, walaupun, pilihan penyesuaian tidak begitu luas di sini. Apa yang anda boleh lakukan ialah menukar palet warna dan fon utama, tetapi pilihan ini hampir tidak mencukupi bagi para profesional. Nasib baik, anda boleh mengedit kod templat untuk memenuhi keperluan reka bentuk web peribadi anda. Anda boleh menyimpan beberapa variasi templat yang sama dan sama, menguji keberkesanannya dalam latihan. Anda boleh memuat turun templat di komputer anda untuk mengeditnya di sana atau memuat naik versi anda sendiri.

Oleh itu, ciri CMS kelihatan jelas di sini. Anda boleh mendapatkan reka bentuk yang anda perlukan, dengan syarat anda mempunyai kemahiran yang diperlukan. Malangnya, ini tidak akan berfungsi untuk pemula kerana kemahiran lanjutan diperlukan untuk mengatasi semua tugas ini dengan jayanya. Jika tidak, anda harus menggunakan varian stok yang mempunyai perubahan kecil. Ini tidak betul.

Tema Webasyst

Tetapan reka bentuk kedai dalam talian tersedia di bahagian “Show Window” / “Design”. Anda dapat mengubah templat kapan saja di bahagian “Tema Reka Bentuk”, sementara pilihan penyuntingan kod reka bentuk yang ditetapkan secara lalai tersedia di bagian “Templat”.

Kesimpulannya adalah seperti berikut: Webasyst mempunyai banyak templat, tetapi sampel terbaik cukup mahal. Untuk memberikan reka bentuk kepada individu projek anda, anda perlu bertarung dengan kod. Pilihan penyesuaian reka bentuk sistem agak buruk. Walau bagaimanapun, kualiti templat umum berada di atas purata.

4. Sokongan Pelanggan

Bahagian sokongan pelanggan sangat mengagumkan. Apa sahaja masalah yang anda ada, anda akan menemui tutorial terperinci di bahagian yang sesuai. Blog dengan banyak artikel berguna juga terdapat di sini. Pemula akan menghargai bahagian sokongan pelanggan: sistemnya multifungsi dan kompleks, walaupun strukturnya logik. Ada kemungkinan untuk mencari pereka web yang berpengalaman untuk melaksanakan pilihan baru seperti penyuntingan / pembuatan templat, peningkatan dan pembuatan modul, penyesuaian tetapan. Walau bagaimanapun, ini boleh didapati dengan harga yang boleh dirunding.

5. Dasar Penentuan Harga

Sistem ini kelihatan mahal pada pandangan pertama, tetapi ini tidak benar. Bermula dengan rancangan kedua, anda akan dibenarkan membuat sehingga 5 laman web dengan satu kos. Kos sebenar setiap laman web tidak akan setinggi itu. Sebaliknya, pendekatan besar untuk pembuatan laman web berorientasi pada pelanggan berpengalaman, yang melancarkan laman web yang dibuat khusus. Ini adalah sistem yang serius untuk pembangun web yang serius. Untuk pemula, rancangan pertama akan lebih daripada cukup, walaupun tanpa pemalam. Mari kita kaji kos rancangan bulanan yang ditawarkan oleh sistem:

 • Tambahan ($ 7 / bln) – aplikasi kedai dan surat keluar dalam talian, ruang hosting 5GB, peluang untuk membuat 1 laman web, akses SSL, domain bonus .ru;
 • Pro ($ 23 / bln) – penciptaan 5 laman web, ruang 10GB, sambungan CDN percuma (kelajuan fungsi laman web), alat analitik canggih;
 • Premium ($ 63 / bln) – modul tugas tambahan, program rujukan, sijil hadiah SSL. Pelan ini membolehkan membuat 10 laman web.

Pengiraan sederhana memungkinkan untuk melihat bahawa kos membuat satu laman web dengan rancangan lanjutan agak sederhana. Ciri, pilihan dan jumlah laman web baru yang akan dibuat ditambahkan. Pemula disarankan untuk mendapatkan rancangan pertama, sementara mereka, yang ingin terlibat dalam pembuatan laman web profesional, harus memilih rancangan kedua dan ketiga. Rancangan terakhir akan menarik minat pasukan reka bentuk web dengan reputasi yang terbukti. Kos penggunaan Webasyst mungkin meningkat, jika anda membeli templat, aplikasi, plugin baru atau memesan perkhidmatan pembangun web lain.

Sistem ini bertujuan untuk membuat kedai dalam talian yang besar dan tidak dipengaruhi oleh pertumbuhan lalu lintas yang masuk. Ini bermaksud pelaburan kewangan anda akan segera terbayar. Adalah masuk akal untuk menggunakan perkhidmatan ini untuk pengembangan projek yang serius. Anda akan mempunyai satu bulan percubaan percuma untuk menguji sistem. Semua pilihan, kecuali pelanjutan berbayar, akan tersedia selama ini. Ini akan cukup untuk menguji semua yang anda mahukan.

Sama seperti majoriti pembangun laman web lain, Webasyst menawarkan ciri SEO standard, termasuk peluang untuk mengisi tag meta untuk keseluruhan laman web, kategori produk, produk dan halaman yang terpisah, memilih jenis pembentukan URL yang mesra, menyesuaikan 301 pengalihan dan robots.txt tetapan, sediakan kaunter dan analisis Google. Ini cukup bagus, tetapi tidak ada yang istimewa mengenai perkara ini pada masa yang sama. Situasi berubah secara positif setelah anda menyediakan beberapa plugin untuk meningkatkan hasil SEO.

6. Kelebihan dan Kekurangan

Semasa meneroka pilihan Webasyst, kami kagum dengan kualiti dan fungsinya. Sistem ini mempunyai senarai panjang faedah yang luar biasa, iaitu:

 • Kualiti templat yang baik
 • Banyak pilihan widget, plugin dan aplikasi yang akan dipasang, termasuk yang percuma
 • Set alat SEO yang bagus
 • Rancangan yang munasabah
 • Kualiti sokongan teknikal yang baik tersedia 24/7
 • Bahagian sokongan pelanggan yang sangat bermaklumat
 • Peluang untuk memesan fungsi khas dari profesional.

Perkhidmatan ini kelihatan cukup hebat, tetapi tidak ketinggalan titik lemah, seperti:

 • Hampir semua templat dibayar dan kosnya agak tinggi
 • Pilihan penyesuaian reka bentuk tidak mencukupi tanpa pengekodan
 • Kerumitan untuk pemula
 • Beberapa plugin berbayar memberikan fungsi, yang pada awalnya mesti ada dalam sistem (jika dibandingkan dengan platform lain).

Platform ini berfungsi dengan baik untuk pereka web yang berpengalaman, tetapi pastinya memerlukan pelaburan kewangan tambahan untuk digunakan dengan berkesan (templat, pemalam dll.). Tidak mudah bagi pemula untuk menguasainya, tetapi mungkin untuk membiasakan diri dengan papan pemuka yang tidak biasa dan banyak tetapan dalam beberapa hari. Apa yang penting ialah Webasyst membenarkan hasil yang berkualiti.

Terdapat pelbagai alternatif untuk sistem, tentu saja, tetapi anda mesti mencarinya di ceruk CMS. Sebilangan besar pembangun laman web ketinggalan platform ini dari segi keberkesanan tetapan laman web. Pengecualian hanya Shopify. Volusion juga boleh menjadi pesaing yang baik. Sistem selebihnya lebih senang untuk pemula, tetapi lebih mudah dari segi fungsi.

Kesimpulannya

Webasyst adalah pembina laman web kedai dalam talian yang sangat kuat. Ia mempunyai semua yang anda perlukan untuk melancarkan platform perdagangan dari tahap kerumitan apa pun. Sebagai bonus, anda akan mendapat peluang untuk membuat blog atau laman web promo, tetapi pilihan ini tidak begitu serius dan menarik seperti fungsi sistem eCommerce. Lebih mudah dan berpatutan untuk membuat laman web kecil di platform lain. Webasyst adalah perkhidmatan untuk pembangun web yang serius dan projek yang hebat.

Kami tidak menyukai jumlah templat percuma dan kos yang dibayar. Sebaliknya, ada kemungkinan untuk mengedit kod di sini, yang membolehkan mengubah templat siap pakai menjadi tema yang anda perlukan tanpa melabur dalam pembeliannya. Seperti yang mungkin anda perhatikan, laman web kuat dari semua sudut pandangan di sini. Lebih-lebih lagi, ciri SEO mereka juga berada di peringkat tertinggi, dengan mempertimbangkan pemasangan plugin.

Kelemahan yang ketara bagi pemula adalah kerumitan papan pemuka. Kira-kira sepertiga pilihan (jika tidak lebih) akan kelihatan pelik bagi anda. Semasa anda berlatih sedikit dan mempelajari bahagian sokongan pelanggan, teka-teki akan berada di tempat mereka dan anda akan menjadi pakar yang baik di ceruk pembuatan kedai dalam talian. Sistem ini adalah honeypot untuk pembangun web profesional. Sekiranya anda memberi tumpuan kepada kerja serius, kami mengesyorkan menggunakan Webasyst. Setelah menguasai sistem, anda pasti akan menyukainya, sementara pelaburan kewangan akan cepat membuahkan hasil.

Cuba Webasyst Sekarang

 Ianya percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map