Ulasan Weblium

Ulasan weblium


Weblium – adalah alat pembuatan laman web yang sangat mudah digunakan dan direka untuk membantu orang membina laman web perniagaan kecil berkualiti tinggi yang terdiri daripada satu halaman. Platform ini akan menjadi barang bagi mereka yang mencari templat siap pakai yang berjalan dengan baik pada semua peranti walaupun jenis OS, pembawa atau resolusi skrin. Pada masa yang sama, Weblium boleh menjadi penyelesaian yang baik untuk pengguna yang ingin membina dan menerbitkan laman web mereka dari awal sama sekali tidak.

Sistem ini mempunyai Penyelia Reka Bentuk AI untuk membantu anda mengikuti gaya web yang sesuai di semua blok di samping rancangan percuma. Ia akan baik hanya untuk projek kecil dan ringan. Weblium menawarkan beberapa rancangan berbayar untuk mereka yang ingin melancarkan kedai digital kecil untuk menjual produk dalam talian.

Bagi portfolio profesional, blog, kad perniagaan atau laman web perniagaan kecil, Weblium cenderung berfungsi. Mari kita perhatikan lebih dekat ciri dan instrumen yang ditawarkannya.

Kebaikan dan keburukan

Weblium patut diberi perhatian kepada pengguna yang tidak memerlukan banyak ciri atau fungsi yang diperluas. Walaupun kelihatan agak terhad dari segi fleksibiliti dan pelanjutan lebih jauh, ia mungkin masih mempunyai beberapa kelebihan.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Reka bentuk yang bergaya.
&# x2714; Proses penyuntingan yang ringkas dan pantas.
&# x2714; Pelan percuma dan pilihan percuma seperti SSL, hosting awan dan domain.
&# x2714; Templat profesional dengan reka bentuk adaptif.
&# x2714; Penyelia Reka Bentuk AI.
✘ Hanya bagus untuk laman web kecil dan satu halaman.
✘ Keupayaan integrasi terhad.
Plans Pelan Studio Pricy Web.

Apa Itu Bagus Untuknya?

Platform ini memenuhi keperluan individu dan usahawan. Di satu pihak, ia berfungsi dengan baik penggunaan peribadi bila-bila masa anda perlu membuat portfolio bergaya atau mewakili perniagaan kecil anda dalam talian. Perisian ini juga bagus untuk membuat halaman arahan yang menarik. Sistem ini baru-baru ini menambahkan beberapa keupayaan eCommerce untuk membina dan melancarkan kedai dalam talian kecil.

Hasilnya, Weblium kerucut sebagai pembangun laman web yang fleksibel yang dapat menjadi pilihan tepat bagi pemilik perniagaan, individu, pemasar, dan freelancer yang ingin membuat laman web yang menarik untuk pelanggan mereka. Pembina laman web tidak memerlukan pengetahuan teknikal khas. Sebagai contoh, seorang juruteknik akan mengambil masa kira-kira satu jam untuk membuat halaman arahan yang siap sedia.

Oleh itu, kita boleh yakin bahawa Weblium boleh digunakan untuk pelbagai projek dan jenis laman web sementara maklum balas teknikal tidak diperlukan.

Kemudahan penggunaan

Anda sudah tahu bahawa Weblium tidak memerlukan kemahiran teknikal atau pengekodan. Lebih-lebih lagi, ia menggunakan Fungsi berasaskan AI untuk membuat laman web siap pakai di mana sahaja. Proses pembinaan dari awal tidak akan membawa anda lebih dari 3 jam sama ada anda memilih templat yang telah dirancang atau mula membina laman web baru dari awal.

Penyunting weblium

Tetapi sebelum anda memasuki penyunting laman web, anda perlu melengkapkan pendaftaran mudah dan menjawab beberapa soalan mengenai projek masa depan.

Bermula

Pertama sekali, pengguna perlu mendaftar. Prosesnya dapat diselesaikan dengan log masuk dengan akaun Google atau Facebook. Cara lain adalah dengan menunjukkan e-mel dan kata laluan anda. Varian pertama lebih cepat, kerana anda mungkin segera beralih ke proses pembinaan laman web.

Pendaftaran weblium

Pada tahap berikutnya, pengguna diminta untuk memberikan maklumat asas mengenai projek tersebut. Sistem ini menawarkan beberapa pilihan khas untuk mengenal pasti siapa anda. Pilihan tersebut merangkumi:

 • Pemasar.
 • Pemilik perniagaan.
 • Pereka web.
 • Yang lain.

Maklumat weblium mengenai projek langkah 1

Langkah seterusnya adalah mengenal pasti sama ada anda mempunyai sekurang-kurangnya kemahiran teknikal asas atau anda adalah pemula. Contohnya, jika anda mahir dalam merancang dan membuat kod web, anda perlu memilih “Membangun Laman Web Secara Profesional”. Mereka yang mempunyai sedikit pengetahuan pengekodan akan menghargai “Digunakan WordPress beberapa kali”. Pengguna yang tidak mempunyai kemahiran teknikal harus memilih “Tidak pernah membina laman web sebelumnya”.

Maklumat weblium mengenai projek langkah 2

Akhirnya, anda perlu menunjukkan siapa anda akan membina laman web terlebih dahulu. Sama ada anda merancang untuk membina laman web untuk pelanggan sebagai freelancer atau melalui agensi atau membina laman web untuk penggunaan peribadi atau mewakili perniagaan dalam talian.

Maklumat weblium mengenai projek langkah 3

Sejujurnya, sebenarnya tidak penting pilihan apa yang anda pilih semasa proses pendaftaran. Anda akan mendapat akses ke alat penyuntingan dan senarai templat yang sama sejak awal. Ciri-ciri akan berubah mengikut rancangan yang akan anda beli kemudian. Percubaan percuma berfungsi sama untuk semua pengguna walaupun tujuannya.

Penyuntingan Laman Web

Jadi, sekarang anda dapat melihat senarai templat. Pengguna boleh mula membina laman web dari tempat kosong. Tetapi jika anda memerlukan laman web untuk penggunaan peribadi, tidak ada gunanya membuang masa, kerana Weblium menawarkan pelbagai susun atur. Di sini anda mungkin dapati templat responsif dibahagikan kepada beberapa kategori mulai dari kedai dan portfolio hingga acara dan mockup harta tanah.

Weblium membuat laman web kosong

Setiap susun atur dapat dilihat dan disesuaikan kemudian selama proses penyuntingan. Pilih yang anda dustakan dan tekan butang “edit” untuk masuk ke dalam pembangun laman web. Weblium adalah perisian seret dan lepas yang disertakan sepenuhnya. Pengguna boleh memilih dari pilihan blok khusus, menambahkannya ke halaman, mengedit, dan menyusun semula. Sistem ini mempunyai fungsi tersendiri untuk menguruskan semua blok laman web pada satu skrin. Anda bebas memindahkannya ke mana sahaja anda memerlukan serta mengubah saiznya. Nampak sangat senang.

Pratonton weblium

Sekiranya anda memerlukan blok baru, klik pada salib. Platform akan mengarahkan anda ke perpustakaan modulnya dengan pelbagai elemen di halaman. Di sini kita mempunyai beberapa tajuk yang bagus, bahagian ciri, blok CTA, borang hubungan, modul “Tentang”, dan lain-lain. Terdapat koleksi elemen tambahan yang berasingan dengan ganjaran, undur, atau suapan untuk keperluan pemasaran (contohnya untuk halaman arahan produk atau tawaran khusus yang diperibadikan).

Weblium menambah blok

Apabila anda akhirnya mengumpulkan semua blok yang diperlukan, anda dapat mengedit dan menyesuaikannya dengan menambahkan teks, mengubah gambar, mengubah ukuran, dan menyusun semula kandungan. Weblium dilengkapi dengan alat mudah untuk menguruskan menu laman web. Anda boleh menambahkan item menu, menambah pautan sauh, menukar tindakan klik, dan banyak lagi dengan mudah. Pengguna boleh memilih item yang ingin disembunyikan atau dipaparkan.

Penyunting menu Weblium

Proses penyuntingan keseluruhan kelihatan sangat mudah. Satu-satunya kelemahan di sini ialah beberapa ciri terdapat pada skrin yang berasingan. Ini bermaksud bahawa anda perlu beralih antara tetingkap yang berbeza setiap kali anda ingin menambahkan modul baru atau mengaturnya dengan betul pada susun atur. Sebaliknya, penyuntingan sebaris membolehkan anda menyimpan semua perubahan secara automatik tanpa perlu menerbitkan semula semua halaman.

Berlangsung

Laman web anda sudah sedia untuk dibuka. Hanya ada satu perkara yang perlu anda lakukan. Pergi ke tetapan laman web dan isikan maklumat umum. Pengguna dapat menunjukkan tajuk dan keterangan laman web, memuat naik favicon, dan menghubungkan domain. By the way, platform mempunyai Ciri domain percuma selama 1 tahun. Walau bagaimanapun, ia hanya tersedia dalam rancangan Pro sahaja. Kami akan menerangkan harga Weblium sedikit lebih jauh. Jadi, nantikan.

Weblium disiarkan secara langsung

Setelah anda menyelesaikan semua tindakan, pratonton laman web anda dan tekan butang “terbitkan”.

ciri-ciri & Kelenturan

Pengguna weblium akan dapat mencuba pembangun laman web dalam mod ujian. Terdapat rancangan percuma untuk memulakan. Malangnya, ia tidak menyediakan ciri yang mencukupi, jadi anda pasti perlu beralih ke rancangan Pro dengan fungsi penuh platform. Apa yang anda akan dapat dengan rancangan yang ditingkatkan?

Ciri Blogging

Membuat blog dengan Weblium sangat mudah. Cukup siapkan nama pengarang, pilih draf siaran, atau mulailah membuat artikel baru dari awal. Papan pemuka akan memaparkan jumlah catatan yang sudah diterbitkan serta jumlah draf yang siap digunakan.

Blogging weblium

Tetapan catatan lanjutan memungkinkan untuk mengedit tajuk SEO atau menetapkan tajuk khusus. Selain itu, anda boleh mengubah URL pos, menetapkan gambar pratonton, memasukkan keterangan pos, dll. Sekiranya anda tidak mahu enjin carian memberi peringkat, anda boleh menyembunyikan artikel dari hasil carian dengan satu klik.

Catatan pengeditan weblium

e-dagang

Walaupun Weblium tidak menawarkan penyelesaian eCommerce sendiri, pengguna masih berpeluang untuk membina kedai digital dan mula menjual produk dalam talian. Di sinilah integrasi pihak ketiga dapat melakukan muslihat. Perlu diingat bahawa pembangun laman web mempunyai pilihan input kod. Dengan kata lain, anda dapat menampal sekeping kod di mana sahaja yang anda mahukan di laman web.

Salah satu kaedah termudah untuk mengintegrasikan kedai dalam talian yang siap digunakan adalah memilih Ecwid. Plugin eCommerce tidak hanya mudah dilaksanakan tetapi juga membolehkan anda menambahkan hingga 10 produk, yang cukup untuk memulakan dengan kedai dalam talian kecil. Amat disyorkan!

Mengikuti Sosial

Setiap templat atau laman Weblium dilengkapi dengan kotak “Ikut Kami” yang bersepadu di mana anda dapat menunjukkan pautan ke akaun sosial yang bersambung. Yang anda perlukan adalah memilih jenis platform dari senarai juntai bawah dan memasukkan pautan ke sana. Kotak dengan pautan media sosial akan dipaparkan secara automatik di laman web anda. Selain daripada rangkaian sosial utama di sini, kami mempunyai perkhidmatan streaming muzik dan video, utusan, dan alat lain. Mereka akan membantu anda memastikan pengunjung sentiasa sibuk.

Pautan sosial weblium

Aplikasi Analitik

Pengguna dapat memantau lalu lintas laman web dan parameter penting lain dengan bantuan aplikasi analitik bersepadu. Anda boleh memilih dari semua platform penjejakan utama yang ditubuhkan oleh Google dan Yandex sebagai tambahan kepada piksel Facebook (untuk mengesan penglibatan media sosial) dan lain lain. Untuk mengaktifkan perkhidmatan, anda hanya perlu memasukkan ID aplikasi.

Analitik weblium

Pengurusan Bentuk dan Integrasi

Mengembangkan senarai mel boleh menjadi penting bagi perniagaan anda. Anda mungkin memerlukan alat pemasaran e-mel khas seperti MailChimp, Zapier, dan lain-lain. Ia berfungsi dengan baik bukan sahaja semasa menghantar buletin atau tawaran yang diperibadikan tetapi juga ketika mengumpulkan maklum balas pelanggan. Weblium mempunyai semuanya selain fungsi yang mengirimkan data yang diterima ke utusan Telegram anda.

Penyatuan weblium

Penyelesaian Label Putih

Platform ini memperkenalkan Agensi Label Putihnya. Idea yang baik bagi mereka yang ingin memanfaatkan sumber dan fungsi Weblium semasa memberikan perkhidmatan kepada pelanggan. Penyelesaiannya sesuai:

 • Freelancer yang ingin membuat laman web yang responsif dan terkini untuk pelanggan mereka. Perlu beberapa jam untuk membuat projek siap dengan iklan Weblium yang dikeluarkan.
 • Studio Web yang terdiri daripada 7-10 orang yang memutuskan untuk bekerjasama dan melancarkan perniagaan reka bentuk web. Penyelesaian Label Putih memungkinkan untuk menyelesaikan hingga 10 projek yang berbeza secara serentak.
 • Agensi Besar menawarkan alat pengurusan kolaboratif dan aliran kerja yang dipertingkatkan untuk bekerja dalam kumpulan pada beberapa projek yang kompleks pada masa yang sama.

Penyelesaiannya menyediakan akses ke lebih dari 150 templat platform dengan kemampuan untuk membuat laman web berjenama dalam beberapa jam.

Reka bentuk & Templat

Weblium mempunyai beberapa templat yang menarik dan bergaya. Mereka responsif dan dapat dilihat dari pelbagai jenis peranti mudah alih termasuk tablet dan telefon pintar. Susun atur yang tersedia memberikan kesan pertama yang baik. Semua tema boleh didapati dari editor. Mereka dibahagikan kepada beberapa kategori dan dilengkapi dengan modul, elemen halaman, dan blok yang telah dirancang. Jadi, anda tidak perlu melakukan banyak penyesuaian.

Reka bentuk weblium

Juga, sistem ini menggunakan teknologi canggih untuk memastikan laman web tampan yang mengikuti trend reka bentuk terkini. Selain daripada kesan animasi dan visual, pengguna akan menghargai bantuan reka bentuk berasaskan AI di samping beberapa fungsi hebat lain. Ia merangkumi:

 • Penyelia Reka Bentuk AI&# x2122; – idea utama instrumen AI ini adalah untuk mewujudkan gaya yang sesuai untuk laman web anda berdasarkan blok dan kandungan yang anda tambahkan. Ini akan menyesuaikan semua bahagian laman web mengikut gaya yang dipilih. Tidak kira apa perubahan yang anda buat, keseluruhan gambar kelihatan harmoni dan bergaya.
 • Blok laras – Anda tidak terhad kepada satu susun atur walaupun anda memutuskan untuk memilih templat yang siap digunakan. Anda masih boleh menyesuaikannya dengan blok yang boleh disesuaikan dari senarai. Setiap elemen baru secara automatik akan mendapat gaya yang sesuai untuk memenuhi konsep laman web anda.
 • Kit UI Pintar – Dihantar oleh pembangun laman web, Smart UI Kit memudahkan untuk menukar butang, bentuk, skema warna dan latar belakang dalam satu bar alat. Sistem akan mengesan dan menyoroti kemungkinan kesalahan dan kesalahan untuk memastikan 100% kandungan sempurna yang mudah dibaca dan difahami.
 • Ciri Do-It-for-Me – Wemblium mempunyai studio reka bentuknya sendiri untuk mereka yang tidak mahu melakukan outsourcing keseluruhan proses pembinaan laman web. Cukup kirim band permintaan mendapat prototaip laman web yang menampilkan reka bentuk tersuai, logo syarikat unik dengan pengurus peribadi dan pengekodan disertakan. Ciri ini terdapat dalam beberapa rancangan bergantung pada jenis projek.
 • Kod Tersuai – Pengguna dapat menambahkan kod tersuai ke laman web. Ciri ini hanya berfungsi dalam mod Pro.

Platform menggunakan teknologi responsif pantas untuk memastikan prestasi laman web yang baik melalui PC atau komputer riba dan juga peranti mudah alih. Ini menghasilkan proses pemuatan yang cukup lancar.

Sokongan pengguna

Anda tidak memerlukan sebarang bantuan semasa menggunakan Weblium. Namun, jika masih ada masalah yang perlu anda selesaikan, platform ini menawarkan beberapa cara untuk menyelesaikan masalah tersebut:

 • Sokongan Langsung – berhubung dengan wakil syarikat melalui sembang langsung. Biasanya memerlukan sokongan 10-15 minit pakar sokongan.
 • Tutorial video – setelah anda berada di halaman utama, anda akan melihat video dengan arahan langkah demi langkah mengenai cara memulakannya. Pengguna tidak perlu mencarinya di bahagian berasingan.
 • Blog dan Panduan – keduanya datang sebagai sumber maklumat berguna tambahan.

Perkara yang buruk adalah bahawa kita tidak benar-benar menemui bahagian Hubungan serta e-mel atau telefon untuk menghubungi dengan cara lain.

Rancangan & Harga: Berapa Kos Weblium?

Pada mulanya, Weblium kelihatan seperti pembangun laman web yang berpatutan dengan rancangan kos sifar dan harganya yang rendah. Tetapi ini hanya sampai anda menyelami lebih mendalam mengenai perkhidmatan yang diberikan. Pertama sekali, terdapat tiga pakej asas yang merangkumi:

 • Pelan percuma tanpa kos dengan domain dan iklan Weblium tersuai.
 • Pelan pro bermula pada $ 8.25 sebulan apabila dibayar setiap tahun. Ini merangkumi semua Webliu, ciri-ciri selain domain 1 tahun percuma.
 • Landing Pro adalah rancangan seumur hidup yang berharga $ 196 seumur hidup. Ia tidak mempunyai domain percuma sementara storannya terhad 120 MB.

Harga weblium

Nota: Pelan percuma dan Pro dilengkapi dengan simpanan tanpa had.

Tetapi jika anda memerlukan bantuan profesional untuk membuat halaman arahan profesional, harganya akan naik serta merta. Halaman pendaratan tunggal yang dibina oleh profesional Weblium akan dikenakan bayaran dari $ 124. Sekiranya anda memerlukan sehingga 10 halaman, bersiaplah untuk membayar $ 224.20 halaman arahan akan dikenakan biaya $ 399.

Harga weblium

Penyelesaian Label Putih juga terdapat dalam tiga rancangan utama:

 • Asas adalah untuk freelancer berharga $ 24 sebulan.
 • Pertumbuhan dirancang atau studio web berharga $ 49 sebulan.
 • Perusahaan adalah untuk agensi yang lebih besar berharga $ 89 sebulan.

Contoh Laman Web Webum

Laman Web Syarikat Kecil

Laman Web Syarikat Kecil

Contoh Laman Web Perniagaan

Contoh Laman Web Perniagaan

Contoh Laman Web eCommerce

Contoh Laman Web eCommerce

Kesimpulan Kajian Weblium

Weblium adalah pantas dan penyelesaian yang berpatutan sekiranya projek kecil. Mereka mungkin merangkumi blog, portfolio, laman web perwakilan perniagaan, kad acara, dll. Sistem ini bagus untuk produk satu halaman dilancarkan dalam masa yang singkat. Sangat mudah digunakan dengan sekumpulan fungsi reka bentuk untuk membuat gaya unik untuk laman web anda.

Namun, ia tidak akan berjaya jika anda memerlukan laman web atau projek yang lebih kompleks yang memerlukan pelanjutan selanjutnya di masa hadapan. Ia tidak mempunyai tetapan SEO lanjutan atau ciri eCommerce. Dalam kes ini, anda harus menggunakan penyelesaian pihak ketiga untuk menghubungkan kedai dalam talian ke laman web anda.

Cuba Weblium Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map