Ulasan Webs.com

Laman Web – adalah salah satu pembangun laman web DIY tertua, yang dapat membantu anda membina dan mempromosikan laman web perniagaan kecil anda dengan berkesan. Namun, ini tidak bermaksud bahawa Web tidak dapat digunakan untuk melancarkan laman web peribadi atau laman web organisasi nirlaba. Hanya set alat perkhidmatan, templat dan ciri-cirinya kebanyakan tertumpu pada pembuatan laman web untuk pengusaha.


Platform ini merangkumi ciri-ciri yang membolehkan pembinaan projek yang berbeza, menyumbang kepada kemudahan penggunaan, kemudahan dan tidak memerlukan kemahiran membina laman web untuk melancarkan laman web yang menarik dan tersusun dengan baik. Inilah yang menjadikan sistem ini pilihan yang tepat untuk pemula dan profesional reka bentuk web, yang tidak ingin bersusah payah dengan nuansa reka bentuk web yang kompleks namun mempunyai niat untuk menyiapkan laman web yang baik dalam masa yang singkat.

Ditubuhkan pada tahun 2001, Web pada mulanya digunakan untuk tujuan pengguna peribadi sehingga ia diperoleh oleh Pelayaran. Sejak masa itu, sistem ini mulai berkembang pesat, menawarkan kepelbagaian ciri dan alat. Sukar untuk memanggil Web sebagai pembina laman web SaaS yang paling popular atau berfungsi, tetapi satu-satunya fakta yang jelas: jumlah laman web yang dibina dengan platform telah melebihi 55 juta, yang pastinya merupakan salah satu bukti terbaik mengenai kekuatan sistem, yang bercakap untuk dirinya sendiri. Oleh itu, mari kita angkat baju dan sibuk menguji Web, untuk membantu anda membuat keputusan yang tepat.

1. Kemudahan Penggunaan

Web tidak boleh disebut pembangun laman web yang sangat mudah digunakan. Ia memerlukan masa untuk membiasakan antara muka dan papan pemuka, yang dilengkapi dengan pelbagai bahagian, tab dan kategori. Berita baiknya ialah sistem ini dilengkapi dengan penyunting laman web WYSIWYG, yang membolehkan anda mengawal sepenuhnya pengeditan yang anda buat di setiap laman web.

Prinsip drag-and-drop menyumbang kepada perasaan intuitif yang dihasilkan oleh perkhidmatan seperti anda, yang memilih elemen yang diperlukan dan menyusunnya di halaman. Sebilangan besar ciri dan elemen reka bentuk (perenggan, gambar, lajur, galeri foto, borang hubungan, butang dan banyak lagi) adalah modul yang boleh dipindahkan. Cukup pilih satu di bar alat bawah dan seret ke halaman. Setelah meletakkan elemen, klik dua kali elemen tersebut untuk mengkonfigurasi sifatnya yang lebih dalam.

Penyunting Laman Web

Antaramuka laman web sangat senang dilayari, menggembirakan dan memberi inspirasi: tab dan pautan yang paling penting selalu ada di hujung jari anda. Untuk kemudahan pengguna, ia dibahagikan kepada dua bidang: Dashboard dan Builder itu sendiri. Untuk melihat gambaran lengkap mengenai apa yang berlaku dengan projek anda, pergi ke Papan Pemuka Web anda. Ini termasuk tab seperti Statistik (berdasarkan alat penjejakan dalaman mereka), Webs Premium, Domain & E-mel, Penyerahan Borang, Penguat SEO, Mudah Alih, Tetapan dan Produk yang Sesuai.

Terdapat juga ciri Penyenaraian Tempatan yang berguna yang membantu anda menghantar maklumat perniagaan anda secara automatik ke lebih dari 100 direktori carian tempatan termasuk Google dan Yahoo.

Papan Pemuka Web

Perlu diingatkan bahawa proses pendaftaran sangat cepat dan mudah di sini. Apa yang harus anda lakukan ialah mengisi bidang, menentukan e-mel, kata laluan dan jenis laman web yang akan anda reka. Selepas itu, anda boleh meneruskan pemilihan templat. Anda akan dapat memilih antara tema percuma dan premium, kategori mereka atau bahkan menggunakan pilihan penapis carian untuk menentukan industri yang anda minati. Ini juga akan mengurangkan masa pemilihan templat, belum lagi faktor kemudahan.

2. Set Ciri dan Kelenturan

Ketika datang ke set fitur, Web menawarkan sejumlah besar alat untuk memenuhi jumlah kebutuhan reka bentuk web pengguna yang berlaku. Apa sahaja jenis laman web yang akan anda siapkan, anda akan menemui ciri dan pilihan penyesuaian reka bentuk, pemasaran dan promosi untuk memulakan dengan jayanya dan mencapai tujuan yang diinginkan. Mari kita senaraikan sorotan utama pembangun laman web yang membezakan sistem daripada perkhidmatan popular lain dan, dengan itu, perlu mendapat perhatian pengguna.

Integrasi Media Sosial

Dengan Web, anda dapat menghubungi pengunjung anda dengan berkesan dengan menyatukan akaun media sosial ke laman web anda. Apa yang boleh anda lakukan di sini untuk menarik perhatian pengguna dan memberi tahu mereka tentang berita, acara dan kemas kini yang akan datang adalah dengan menambahkan ikon media sosial, berkongsi suapan Twitter anda atau memaparkan kotak seperti Facebook di laman web.

Senarai Tempatan

Ciri ini memudahkan perniagaan anda diperhatikan oleh masyarakat setempat dengan cara menambahkannya ke direktori penyenaraian tempatan. Cukup berikan butiran perniagaan, data hubungan dan fakta lain untuk membuatnya tersedia dalam hasil mesin pencari. Secara keseluruhannya, sistem ini membolehkan pendaftaran perniagaan anda dengan lebih dari 100 direktori dalam talian tempatan dalam masa kurang dari 5 minit! Itu sangat mengagumkan dan berkesan!

Senarai Laman Web

Galeri Video dan Foto

Pembangun laman web menghidupkan projek anda, memungkinkan untuk mengintegrasikan dan menguruskan galeri video dan foto yang menarik yang menarik perhatian pengguna. Apa sahaja matlamat yang anda ada, semasa melancarkan laman web, menambahkan foto dan video akan meningkatkan kadar penglibatan pengguna. Sistem ini juga memberikan pilihan penyuntingan gambar, membiarkan anda memotong, memutar dan mengubah ukuran foto yang ditambahkan untuk membuat galeri yang unik dan mengagumkan di dalamnya.

Enjin eCommerce

Sekiranya anda mempunyai niat untuk menambahkan fungsi eCommerce ke kedai web anda, anda boleh melakukannya dengan menggunakan mesin eCommerce bersepadu yang kuat. Menyiapkan dan mengurus kedai web mudah dilakukan melalui Web. Anda boleh menambah dan mengedit produk, gambar, keterangan, pelbagai konfigurasi, status produk, menetapkan kategori ke pelbagai jenis produk dan lain-lain.

Pengguna akaun premium mempunyai akses ke sistem penjejakan inventori yang membantu mereka mengurus dan mengendalikan produk mereka secara langsung di papan pemuka Web.

ECommerce laman web

Terlebih lagi, adalah mungkin untuk menyesuaikan pembayaran (hanya pembayaran PayPal yang diterima oleh sistem sekarang) dan pilihan penghantaran tidak memerlukan banyak waktu juga, walaupun anda belum pernah melakukannya sebelumnya. Sekiranya anda mengintegrasikan kedai Web anda dengan Etsy akaun, anda akan mendapat akses ke eCommerce dan pilihan pembayaran yang lebih maju. Satu lagi nuansa positif adalah bahawa Web tidak mengenakan sebarang bayaran transaksi dari penjualan yang dilakukan dalam sistem.

Analisis Laman Web Lanjutan

Web dilengkapi dengan alat analisis web Statistik tersendiri. Ia membolehkan menjejaki statistik laman web anda, mengetahui jumlah dan sumber lalu lintas, tingkah laku pelawat, sumber keuntungan utama, jumlah paparan halaman dll..

Alat Surat Berita

Alat ini membolehkan anda menghantar letupan e-mel kepada ahli laman web anda. Pelanggan pelan premium boleh menggunakan kemahiran pengekodan HTML mereka untuk pilihan format gambar dan teks yang dipertingkatkan.

Blogging

Sekiranya anda perlu menambahkan blog ke laman web anda, melakukan dengan Web hanya beberapa minit. Sangat mudah bukan hanya untuk menyiapkannya, tetapi juga mengedit dan mengemas kini catatan serta tetapannya selepas itu. Satu-satunya perkara – anda harus mula-mula mencari tempat untuk menambah blog – ia tersembunyi di tab halaman aplikasi dengan menu penambahan halaman.

Ciri Produk yang Sesuai

Bergantung pada pengkhususan laman web anda, sistem akan menawarkan anda bahan pemasaran bercetak tersuai. Mereka membolehkan anda memberikan tawaran hebat pada kad pos, kad perniagaan, kalendar dan produk popular lain yang disediakan oleh Vistaprint, rakan Web terkenal.

Penguat SEO

Web juga berkaitan dengan promosi laman web anda yang baik. Alat SEO yang hebat yang dikembangkan khas oleh pakar sistem membantu mengatur dan mengoptimumkan kandungan laman web dengan cara terbaik untuk menjadikannya mencapai kedudukan mesin pencari yang tinggi tanpa memerlukan kemahiran teknikal khas. Cukup isi meta tag (tajuk, keterangan dan kata kunci) untuk meningkatkan kedudukan laman web anda di mesin pencari. Perlu diingat bahawa URL laman web dihasilkan secara automatik oleh perkhidmatan dari nama item menu.

3. Reka bentuk

Bilangan Tema:750
Tema Percuma&# x2714; YA
Reka bentuk responsif✘ TIDAK
Susun mengikut Industri:&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:✘ TIDAK

Reka bentuk adalah salah satu ciri pembangun laman web yang mengecewakan. Sehingga hari ini, sistem ini menawarkan lebih daripada 750 tema, semuanya siap untuk bergerak. Terlepas dari pemilihan templat yang luas, temanya terlihat agak ketinggalan zaman dan kurang fleksibel dalam hal penyesuaiannya. Anda boleh melayari lebih dari 20 industri untuk mencari tema yang sesuai dengan pengkhususan khusus anda. Anda juga boleh menggunakan pilihan penapis carian, di mana anda dapat menentukan industri yang anda minati dan menonton varian yang ada. Sistem ini membolehkan anda memilih antara tema percuma dan premium.

Yang harus anda perhatikan adalah bahawa Web tidak memberikan fleksibiliti pengekodan HTML / CSS. Akibatnya, anda tidak dapat membuat reka bentuk yang unik, walaupun anda mahu. Ini adalah salah satu sebab utama mengapa semua laman web berasaskan Web kelihatan sama.

Di antara pengeditan yang boleh anda buat sendiri di sini, masuk akal untuk menyebut peluang memilih salah satu skema warna yang tersedia, menyesuaikan warna / gambar latar, gaya fon badan laman web, bar navigasi dan footer, memuat naik dan mengedit gambar, menambah tagline dan tajuk dll. Juga boleh membuat saluran video anda sendiri dan mengintegrasikan video YouTube yang berkaitan dengan perniagaan anda. Pengguna diberi peluang untuk membuat struktur laman web dari modul yang dibahagikan kepada beberapa kategori untuk kemudahan pencarian. Ini termasuk Popular, Combos, Structure, Media, Social, Commerce dan lain-lain.

Templat Web

Selain daripada parameter penyesuaian reka bentuk laman web standard, Web membolehkan anda menggunakan versi penyunting mudah alih. Anda boleh memilih antara beberapa reka bentuk templat mudah alih dan bahkan menyesuaikan skema warna masing-masing untuk membuatnya sesuai dengan palet warna umum di laman web anda.

4. Sokongan Pelanggan

Anehnya, sokongan pelanggan Web tidak mengecewakan sama sekali – ada semua yang anda perlukan untuk mencari jawapan kepada soalan atau masalah anda, tanpa mengira kerumitan, kemahiran reka bentuk atau masa yang anda miliki. Sebaik sahaja anda mendaftar dengan sistem, anda akan ditawarkan video komprehensif mengenai cara menggunakan sistem tersebut. Namun, semasa anda meneruskan proses reka bentuk web, anda mungkin menghadapi masalah yang tidak dijangka. Di sinilah bahagian Bantuan yang tersedia di Papan Pemuka akan berguna.

Perkara pertama yang akan anda lihat di sini ialah penyelesaian sembang berasaskan NanoRep pop timbul yang interaktif dengan beberapa pilihan jawapan. Pada mulanya anda akan ditawarkan untuk mengetik soalan anda dan menunggu jawapan segera dari pakar pasukan sokongan. Selain itu, anda akan dapat melihat tutorial video mengenai cara menggunakan sistem untuk kelebihan. Ini sangat mudah apabila anda menghadapi masalah, kerana tidak perlu beralih antara Pusat Pengetahuan / FAQ / Pusat Sokongan – anda dapat menyelesaikan semua masalah di satu tempat. Perlu diingat bahawa pilihan ini tersedia untuk pengguna pelan percuma. Pelanggan Pelan Premium juga akan mendapat akses kepada sokongan e-mel, sembang langsung dan bantuan sokongan telefon.

5. Dasar Penentuan Harga

Web mempunyai rancangan percuma, yang membolehkan pengguna membuat laman web dengan sehingga 5 halaman di subdomain sistem. Tidak diragukan lagi, rancangan percuma dilengkapi dengan sekatan serius, tetapi masih cukup untuk meneroka perkhidmatan dan menguji rangkaian ciri utamanya. Antara sekatan yang akan anda hadapi di sini adalah peluang untuk menerbitkan laman web di subdomain sahaja, yang juga akan disertakan dengan sepanduk iklan sistem di bahagian bawah halaman. Enjin eCommerce juga tidak terdapat di sini.

Adakah anda mengharapkan fungsi yang lebih maju? Kemudian anda perlu meningkatkan ke salah satu langganan berbayar, yang merangkumi:

Pilihan HargaKosciri-ciri
Pemula:$ 5.99 / bln✓ Halaman Tanpa Had;
✓ Storan 1Gb.
Dipertingkatkan:$ 12.99 / bln✓ 20 Produk Kedai Web;
✓ Tema Premium.
Pro:$ 22.99 / bln✓ Penyerahan Enjin Carian;
✓ Penguat SEO.

Harga dipaparkan dengan alasan bahawa anda akan mendapat rancangan 2 tahun. Web menawarkan jaminan pulangan wang 30 hari untuk pengguna, yang tidak berpuas hati dengan syarat, kualiti perkhidmatan atau set ciri rancangan yang ditawarkan.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Web adalah pembangun laman web yang kaya dengan ciri, yang berfungsi paling baik untuk pengusaha dan pemilik perniagaan kecil. Terdapat banyak perkara yang dapat anda gunakan di sini, tetapi platform ini juga dilengkapi dengan sejumlah kekurangan yang harus diingat oleh pengguna, yang hanya meneroka perkhidmatan sebagai salah satu pilihan reka bentuk web yang berpotensi. Mari kita kaji kelebihan dan kekurangan sistem yang paling khas sekarang:

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Penyunting laman web WYSIWYG yang sesuai;
&# x2714; Pilihan sokongan pelanggan yang bagus;
&# x2714; enjin eCommerce;
&# x2714; Pengoptimuman SEO.
✘ Tiada pilihan penyuntingan kod;
✘ Templat biasa-biasa sahaja;
✘ Kekurangan ciri penyesuaian reka bentuk.

7. Perbandingan dengan Pesaing

Adalah tidak masuk akal untuk membandingkan Web dengan peneraju utama. Ini kerana sistem ini nampaknya terus kehilangan kedudukannya yang kompetitif seiring dengan berlalunya masa. Walau bagaimanapun, mari kita lihat perbandingan Web vs Weebly untuk mengetahui, jika ada aspek yang menjadikan perkhidmatan mengatasi pembangun laman web yang popular ini.

Web vs Weebly

Sebenarnya, satu-satunya pandangan kedua-dua pembangun laman web sudah cukup untuk memahami perbezaannya. Web pasti tidak mempunyai fungsi, alat penyesuaian reka bentuk, pilihan integrasi. Ini belum lagi kualiti templat, walaupun jumlah tema yang ditawarkan oleh Web cukup mengagumkan. Mengenai dasar penetapan harga, Web juga agak ketinggalan daripada Weebly. Kos rancangan dan jumlahnya hampir sama di kedua-dua sistem, tetapi Weebly juga pasti menjadi pemenang dalam aspek ini.

Pokoknya

Kemudahan penggunaan:7/10
Ciri-ciri:6/10
Reka bentuk:6/10
Sokongan teknikal:8/10
Harga:7/10
Markah keseluruhan:6.8 / 10

Web – adalah pembangun laman web, yang memenuhi keperluan dan kehendak pemilik perniagaan kecil dan pengusaha yang bersedia untuk mewujudkan kehadiran dalam talian yang dipercayai untuk syarikat mereka. Ini cukup intuitif untuk bukan teknisi, tetapi ia tidak mempunyai banyak alat fungsional yang penting bagi pengguna yang lebih maju.

Mari kita hadapi: Web adalah beg campuran. Kemudahan penggunaannya, set alat yang cukup baik, fungsi eCommerce dan dasar harga berpatutan menjadi mangsa templat biasa-biasa saja dan pop timbul yang laku. Walaupun tidak diragukan lagi membolehkan anda membina laman web mudah dengan mudah, laman web ini ketinggalan dengan persembahan kontemporari seperti Wix, uKit dan Weebly (walaupun, ia lebih lama daripada kebanyakan pesaingnya).

Web semestinya layak untuk diuji, jika anda tidak pernah bekerja dengan perkhidmatan ini, tidak mempunyai idea asasnya dan jangan terlalu mengharapkannya. Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar berorientasi untuk membina laman web perniagaan yang lengkap, maka masuk akal untuk mencari alternatif terbaik untuk platform ini.

Cuba Web Sekarang

 Ianya percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map