Ulasan WebsiteBuilder.com

Ulasan WebsiteBuilder.com


Laman WebBuilder.com – adalah pembangun laman web pintar yang popular, yang dilengkapi dengan set ciri khas dan pilihan penyesuaian reka bentuk yang diperlukan untuk memulakan dan mengurus projek desktop dan mudah alih. Perkhidmatan ini berfungsi sama hebat untuk pemula dan profesional reka bentuk web, yang telah membuat keputusan untuk melancarkan laman web yang berkualiti tanpa pengekodan yang terlibat.

Ditubuhkan pada tahun 2014, WebsiteBuilder telah memperluas rangkaian fiturnya sehingga kini menjadi wakil yang tepat dalam bidang reka bentuk web. Platform ini membolehkan membuat reka bentuk peribadi yang menarik dengan cara yang intuitif dan mudah. Cukup jawab beberapa soalan dan perhatikan cara sistem menghasilkan laman web untuk anda, tidak kira apa jajaran yang anda mahir.

Projek yang dibangunkan dengan WebsiteBuilder kelihatan hebat pada semua peranti. Mereka juga sangat pantas dan mesra SEO. Tidak perlu memiliki kemahiran pengekodan atau pengetahuan teknologi untuk bekerjasama dengan platform – sangat mudah dan memberikan akses kepada pelbagai alat reka bentuk, pengurusan dan promosi untuk membantu mengembangkan projek anda.

Adakah anda berminat untuk mengetahui ulasan WebsiteBuilder yang lengkap dan lengkap? Itulah yang akan kita lakukan sekarang. Terus membaca artikel untuk mengetahui maklumat mengenai sistem, kelebihan dan kekurangannya dan aspek penting lain yang penting, ketika memilih platform pembinaan web terbaik. Mari mulakan sekarang.

1. Kemudahan Penggunaan

Platform ini berasaskan penyemak imbas, yang bermaksud bahawa ia tidak memerlukan pemasangan awal. Proses pendaftaran adalah mudah dan cepat. Cukup berikan butiran log masuk anda untuk membuat akaun dan mendapatkan akses ke papan pemuka. Di sinilah anda dapat membuat laman web baru, menguruskan projek yang ada, menaik taraf ke akaun yang lebih tinggi, menyambungkan domain dan melihat ciri lain yang tersedia.

WebsiteBuilder agak mudah digunakan kerana susun atur dan strukturnya yang intuitif. Apabila anda mengakses panel kawalan laman web untuk mula mengeditnya, anda akan diberikan panduan terperinci untuk membantu anda memulakannya dengan mudah. Anda boleh melangkau tutorial, jika anda tidak memerlukannya atau jika anda merasakan bahawa anda akan menyelesaikan tugas anda sendiri. Nasib baik, sistem ini mesra pemula dan tidak bermaksud pengetahuan tentang pengaturcaraan atau kemahiran reka bentuk untuk membuat projek yang diperibadikan. Segala-galanya cukup mudah dan difahami di sini.

Papan pemuka WebsiteBuilder

Apa yang anda perlukan adalah memilih reka bentuk yang sesuai dengan bidang pengkhususan anda dan mula mengeditnya, dengan menggunakan alat, ciri dan elemen yang ditawarkan oleh sistem. Anda boleh mengedit teks dan gambar, memuat naik fail media, menambah halaman baru dan menyesuaikannya mengikut keperluan anda. Sekiranya anda merasa perlu membuat pengeditan yang dibuat, anda boleh melakukannya bila-bila masa dan membuat perubahan yang diperlukan. Panel kawalan laman web membolehkan penambahan laman web baru, menyesuaikan reka bentuk setiap halaman, menambah kedai web dan blog, menyesuaikan dan mengawal statistik laman web serta menguruskan projek secara umum.

Penyunting WebsiteBuilder

Terdapat akses langsung ke menu “Bahagian”, yang terdiri dari sejumlah elemen. Bahagian-bahagiannya telah dirancang sebelumnya dan anda boleh melihat beberapa templat sebelum membuat pilihan anda. Apa yang paling saya sukai mengenai panel pentadbir pembina laman web ialah menggabungkan kesederhanaan penyunting teks standard dengan kekuatan rangkaian reka bentuk web profesional. Semasa mengedit gambar, misalnya, anda boleh bermain dengan sifat seperti kelegapan, penjajaran, overlay, bulatan sempadan, tindakan elemen dan tingkah laku dll.

Sama seperti pembuat laman web lain untuk pemula, ia disokong oleh editor drag-and-drop yang menjadikan keseluruhan proses pembuatan laman web mudah dan menyeronokkan. Semua kandungan yang terdapat di laman web dapat disesuaikan.

Walaupun, pembangun laman web mudah digunakan, antara muka mereka mungkin kelihatan agak membebankan pengguna yang tidak berpengalaman. Bahagian atau elemen yang ingin anda tambahkan kadangkala bertindih, sehingga sukar untuk menguruskannya. Namun, apabila anda terbiasa bekerja dengan sistem, ini tidak akan menjadi masalah bagi anda.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

WebsiteBuilder adalah pembina laman web serba boleh untuk membuat pelbagai jenis laman web: dari laman web korporat seperti brosur sederhana hingga portfolio dalam talian dan kedai web. Ia mempunyai pilihan widget bawaan yang mengagumkan untuk memperluas fungsi laman web anda: peta, borang, galeri, dokumen, sambungan eCommerce dan banyak lagi. Mari kita bincangkan sorotan utamanya sekarang.

Pembina Laman Web Pintar

Sistem ini meletakkan dirinya sebagai pembangun laman web yang cerdas, yang secara automatik memilih susun atur dan elemen yang paling sesuai untuk projek anda, bergantung pada pengkhususannya. Sistem juga boleh memilih fail media yang paling sesuai dan boleh memulakan kandungan untuk anda. Cukup jawab beberapa soalan yang akan dihasilkannya dan tunggu hasilnya. Sebaik sahaja projek siap, anda dipersilakan untuk menyesuaikan dan memperibadikannya untuk mendapatkan hasil yang diinginkan.

Blogging

Pembina laman web membolehkan berkongsi idea anda di seluruh dunia dengan membuat dan menguruskan blog yang lengkap. Penyesuaian blog mudah dan cepat. Untuk memulakan projek blogging anda, anda perlu menyelesaikan beberapa langkah. Oleh itu, pergi ke bahagian “Blog”, kemudian pilih templat yang sesuai, buat tajuk untuknya dan serahkan keterangan. Yang terakhir ini tidak boleh terlalu lama, tetapi harus menunjukkan pengkhususan dan objektif blog anda. Pastikan ringkas, tetapi bermaklumat, mudah dibaca dan senang difahami.

Laman web Pembangun laman web

Sejurus selepas itu, isi awan tag. Ia dilengkapi dengan kandungan siap pakai. Tugas anda adalah mengeditnya sesuai dengan keperluan, jenis laman web dan pengkhususan anda. Akhirnya, teruskan ke bahagian suapan blog – tambahkan dan sesuaikan catatan blog anda dengan mengklik medan dan menambahkan kandungan anda sendiri. Editor blog intuitif dan mesra pengguna. Anda boleh mengedit permalink di sini, menambah gambar sampul anda sendiri, menyerlahkan postingan unggulan, memasang pin baru dan melakukan tindakan lain untuk memberi pendedahan tambahan kepada blog anda. Secara keseluruhan, WebsiteBuilder dilengkapi dengan fungsi blog yang layak yang menarik bagi kebanyakan pengguna sistem.

e-dagang

Dengan WebsiteBuilder, anda boleh menambahkan fungsi eCommerce ke laman web anda untuk mula menjual produk fizikal / perniagaan. Ini membolehkan mewujudkan kehadiran perniagaan yang boleh dipercayai, menarik pelanggan baru, mengindeks kedai dalam talian anda dengan mesin pencari terkemuka, meningkatkan penjualan anda dan mendapatkan sokongan keutamaan. Dengan tujuan ini, pembangun laman web menawarkan sejumlah ciri, termasuk penambahan dan pengurusan produk baru dan kategorinya, memberikan penerangan produk dan foto, menawarkan kod diskaun dll..

E-dagang Pembangun Laman Web

Semua kedai WebsiteBuilder responsif mudah alih secara lalai untuk membolehkan pelanggan membuat pembayaran dengan mudah dari mana saja dan kapan saja, menggunakan peranti yang mereka miliki. Sistem ini juga akan secara automatik mengkonfigurasi tetapan kedai web sehingga pengguna tidak perlu bersusah payah mengenai pilihan penyedia pembayaran, kaedah penghantaran dan cukai. Ini dilakukan dengan mudah di panel kawalan laman web. Lebih-lebih lagi, semua maklumat pembayaran peribadi data peribadi pelanggan selamat dan dilindungi dari akses pihak ketiga yang tidak dibenarkan. Analisis bersepadu tersedia di sini juga untuk membantu anda mengesan prestasi laman web, pesanan, pelawat, maklumat hasil dan lain-lain.

Terdapat satu masalah serius di sini: jika anda berhasrat untuk membuat kedai web, anda perlu meningkatkan ke salah satu pelan berbayar – pelan percuma tidak menawarkan pilihan ini.

Statistik Laman Web

Platform ini memberikan akses ke bahagian Statistik yang terdapat di panel kawalan laman web. Di sinilah anda dapat mencari dan meninjau semua maklumat mengenai laman web anda. Ini termasuk data mengenai jumlah lalu lintas, turun naik dan lokasi pengguna, kadar pengabaian laman web, prestasi keseluruhan, jumlah lawatan dalam selang waktu tertentu dan faktor penting lain yang berkaitan dengan perniagaan anda.

E-mel Jenama

Pembangun laman web memungkinkan untuk mendapatkan e-mel GSuite anda sendiri yang akan dikaitkan dengan jenama anda. Selain itu, anda akan dapat menggunakan alat dan perkhidmatan lain yang disediakan oleh GSuite. Ini termasuk alat komunikasi (kalendar dalam talian, ciri Duo), alat kolaborasi dan penyimpanan (Dokumen Google), penyimpanan cakera dan juga alat pengurusan.

Pembangun laman web GSuite

Kenalan CRM

Platform ini membolehkan anda menyimpan semua kenalan pelanggan dan rakan kongsi di satu tempat. Setiap kali pengguna mengisi borang kenalan yang tersedia di laman web anda atau membuat pesanan di kedai web, kenalan disimpan secara automatik dan ditambahkan ke CRM Kenalan. Ini sangat sesuai untuk analisis laman web lebih lanjut dan membuat kempen pemasaran e-mel. Muat naik kandungan manual juga tersedia di sini – cukup tekan butang “Tambah Kenalan” untuk menyerahkan data pelanggan anda.

Kenalan Laman WebBuilder CRM

Pasar Aplikasi

WebsiteBuilder membolehkan memilih dan mengintegrasikan widget dan tambahan dari App Market bersepadu. Ini membolehkan anda meningkatkan prestasi alat anda dan mencapai sebahagian besar objektif reka bentuk web. Di antara aplikasi yang terdapat di Market, anda boleh memilih, widget Perniagaan, Pemasaran, Keselamatan, Pengumpulan Statistik dan banyak lagi.

PasaranBuilderApp Laman Web

Sekiranya anda belum mempunyai logo perniagaan, pembangun laman web memungkinkan untuk membuatnya, yang akan unik dan diperibadikan. Pembuat Logo berkuasa AI bersepadu menyederhanakan proses pembuatan logo dan menjadikannya lancar, mudah dan cepat. Apa yang anda perlukan adalah menaip nama jenama anda dan menggunakan alat yang ditawarkan sistem untuk membina logo perniagaan yang dapat dikenali yang akan menjadikan syarikat anda menonjol dari orang ramai.

Pembuat Logo Laman WebBuilder

Pembina laman web tidak menyokong pilihan berbilang bahasa dan penyatuan perkhidmatan luaran seperti Mailchimp, misalnya. Walau bagaimanapun, anda boleh membuat borang kenalan anda sendiri dan menambahkannya ke laman web untuk membolehkan pengguna menghubungi anda apabila diperlukan.

Setiap laman web yang didorong oleh WebsiteBuilder adalah mudah alih dari awal. Lebih-lebih lagi, pengguna dapat membina sepenuhnya versi mudah alih laman web mereka menggunakan alat pembangun yang sama mudah digunakan. Perubahan yang dibuat pada paparan mudah alih tidak akan mempengaruhi versi desktop laman web anda.

3. Reka bentuk & Templat

Apabila anda baru memulakan proses pembuatan laman web, sistem akan menawarkan anda untuk memilih dari dua pilihan pembuatan laman web – sama ada Ekspres atau Tradisional. Yang pertama menyiratkan penggunaan editor laman web pintar automatik yang akan melakukan hampir semua pekerjaan untuk anda. Pilihan kedua memungkinkan untuk menggunakan editor drag-and-drop tradisional, yang sangat sesuai untuk pengguna, yang mencari pilihan reka bentuk dan kawalan reka bentuk yang lebih terperinci dan mendalam.

Pilihan kawalan dan konfigurasi reka bentuk WebsiteBuilder

Koleksi templat WebsiteBuilder pasti mendapat perhatian. Pada masa ini ia menemui ratusan reka bentuk, yang responsif secara lalai. Tema dibahagikan kepada kategori khusus. Ini termasuk Senibina dan Harta Tanah, Restoran, Muzik, Perniagaan, Perkahwinan, Blog, Kecantikan dan Fesyen, Komputer dan Teknologi, Gaya Hidup, Fotografi, Portofolio, Hotel dan Pelancongan, Perkhidmatan Profesional, Perniagaan dan Perunding, Pembinaan dan Perdagangan dll. Terdapat juga pilihan penapis carian yang terdapat dalam sistem, di mana anda boleh menaip industri yang anda minati dan mendapatkan tawaran yang berkaitan. Semua templat kelihatan moden dan bergaya, memberikan penampilan baru di laman web anda.

Templat Pembangun Laman Web

Apa sahaja templat yang anda mahukan, ia akan dapat disesuaikan 100% – cara reka bentuk apa pun apabila anda mendapatkannya dari perpustakaan hanyalah permulaan. Terdapat juga berita baik bagi mereka yang mengetahui satu atau dua perkara mengenai pengekodan – anda boleh memasukkan HTML anda sendiri ke dalam footer dan header laman web anda.

Ingat bahawa anda tidak akan dapat mengubah templat yang anda pilih pada awalnya semasa dalam perjalanan. Jika tidak, kandungan yang telah anda kirimkan, akan hilang dan anda perlu menambahkannya sekali lagi. Ini adalah kelemahan serius, terutama bagi pemula, yang tidak mengetahui asas reka bentuk web dan secara tidak sengaja dapat membuat pilihan yang salah. Ciri yang bagus ialah templat yang ditawarkan sistem adalah percuma dan anda boleh melihatnya sebelum membuat pilihan.

4. Sokongan Pelanggan

WebsiteBuilder mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas yang terdiri daripada panduan panduan, 5 Soalan Lazim teratas, Soalan Lazim Domain, sokongan Pengebilan dan sokongan Teknikal. Anda juga boleh menghubungi pakar mereka melalui e-mel atau melalui telefon. Selain itu, kebanyakan elemen editor dilengkapi dengan ikon bantuan sebaris yang membantu anda belajar semasa anda membina. Anda juga boleh menghubungi pereka yang bekerja untuk perkhidmatan ini, yang akan memberi anda tip reka bentuk web yang berguna atau bahkan membina laman web untuk anda mengenai spesifikasi dan keperluan anda yang tepat..

Baru-baru ini, ciri Live Chat baru telah ditambahkan ke perkhidmatan. Ini tersedia 24/7 dan memungkinkan untuk menghubungi sistem sokongan untuk menyelesaikan masalah anda dengan keberkesanan maksimum. Apa yang anda perlukan untuk menggunakan perkhidmatan ini adalah dengan memberikan nama anda, topik dan keterangan mengenai masalah yang harus ditangani, jelaskan secara terperinci dan tunggu sehingga pakar sistem akan membalas mesej anda. Secara amnya, ini memerlukan masa beberapa minit. Secara keseluruhan, perkhidmatan sokongan pelanggan WebsiteBuilder berkesan dan memungkinkan untuk menyelesaikan masalah mendesak tepat pada waktunya.

5. Rancangan & Harga

Semua projek WebsiteBuilder adalah percuma semasa dalam pembinaan dan diterbitkan di subdomain. Anda boleh menguji ciri pembangun laman web dan cuba membina laman web anda sendiri (atau bahkan beberapa daripadanya) dengan Pelan Permulaan percuma tanpa perlu membayar perkhidmatan tersebut. Pelan percuma juga menawarkan hosting percuma. Walau bagaimanapun, untuk menghubungkan nama domain anda sendiri, dan juga untuk membuka lebih banyak keupayaan (Sokongan paparan mudah alih, termasuk kredit iklan, penyimpanan laman yang lebih besar, lebar jalur tanpa had, laman web kedua khas (diskaun 50%), sokongan premium, ciri eCommerce dan banyak lagi) anda perlu membeli pakej berbayar.

Dasar Penentuan Harga Pembangun Laman Web

Pelan berbayar adalah seperti berikut:

 • Premium (dari $ 4.40 / bulan) – menawarkan domain percuma, hosting percuma, kredit iklan percuma, SEO dan bantuan pemasaran, laman web mudah alih;
 • Perniagaan (dari $ 5,60 / bulan) – menyediakan semua ciri yang ditunjukkan oleh Pelan Premium dan sokongan keutamaan;
 • e-dagang (dari $ 8 / bulan) – menawarkan fungsi yang dijelaskan dalam dua rancangan sebelumnya dan ciri eCommerce yang memungkinkan untuk melancarkan kedai dalam talian.

Setelah memilih rancangan, anda akan ditawarkan untuk memberikan data kad kredit dan maklumat pembayaran anda. Ingatlah bahawa setelah anda memutuskan untuk mendaftarkan nama domain percuma dengan perkhidmatan tersebut dan kemudian ingin membatalkan langganan, anda perlu membayar yuran $ 15 untuk mengekalkan domain yang dipilih.

6. Kebaikan dan Kekurangan

WebsiteBuilder adalah sistem, yang dilengkapi dengan senarai kelebihan dan kekurangannya. Ini mewujudkan kesan platform penerbitan web yang fleksibel, padat dan penuh ciri yang berfungsi dengan baik untuk pembangunan pelbagai jenis projek. Mari kita lihat kebaikan dan keburukan utama perkhidmatan sekarang.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Pembina laman web pintar yang mudah digunakan dengan templat responsif percuma;
&# x2714; eCommerce dan blogging;
&# x2714; Pembuat Logo;
&# x2714; Statistik akses dan laman web GSuite;
&# x2714; Sokongan pelanggan yang boleh dipercayai;
✘ Tiada pilihan pertukaran templat;
Interface Antara muka yang agak mengelirukan;
✘ Tiada ciri eCommerce percubaan dll.

Kesimpulannya

WebsiteBuilder adalah pembina laman web yang fleksibel dan mudah digunakan. Fungsinya cukup untuk membina hampir semua jenis laman web, sementara pelbagai templat dan alat penyesuaian reka bentuk akan memenuhi harapan dan keperluan apa pun.

Perkhidmatan ini boleh digunakan oleh pemula dan profesional reka bentuk web – semua orang akan mencari alat dan pilihan yang diperlukan di sini. Yang penting, sistem memungkinkan untuk mengatur, mengurus dan menyesuaikan blog dengan hanya beberapa klik. Tidak diperlukan pengetahuan dan kemahiran khusus untuk melakukannya, tetapi jika anda mengetahui asas pengkodan, ini akan menjadi bonus untuk anda.

Pembangun laman web mempunyai dasar harga yang berpatutan. Pelan berbayar menunjukkan banyak pilihan kepada pengguna yang bersedia memberikan pendedahan tambahan kepada laman web mereka dan mendapat manfaat daripada mereka. Adalah mungkin untuk melancarkan kedai dalam talian di sini dengan menaik taraf ke rancangan yang sesuai.

Secara keseluruhan, sistem ini berpotensi untuk menjadi lebih popular, jika Timnya terus berusaha mengembangkan produk, menambahkan lebih banyak fitur unik ke gudang platform. Cubalah sendiri untuk melihat bagaimana ia berfungsi dan terasa, dan ingat untuk berkongsi pengalaman anda dalam komen!

Cuba Pembangun Laman Web Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map