Ulasan WebStarts

WebStarts – adalah pembangun laman web lengkap, yang ringkas dan cukup tersusun untuk memenuhi keperluan pemula dan profesional reka bentuk web. Sistem ini memungkinkan untuk membuat dan mengurus laman web dari berbagai jenis dan gaya, menyediakan satu set ciri dan alat yang diperlukan untuk menampung jumlah keperluan pembangunan web yang berlaku.


Sebagai pembangun laman web drag-and-drop, WebStarts menyediakan antara muka yang bersih dan lancar yang mempermudah proses pembuatan laman web, menjadikannya lebih intuitif dan mudah. Apa yang penting, perkhidmatan ini tidak memerlukan kemahiran pengekodan mulakan, tetapi mereka, yang mempunyai pengetahuan HTML, dapat menggunakannya untuk penyesuaian laman web yang lebih mendalam.

WebStarts dilengkapi dengan platform eCommerce bersepadu, alat SEO, pilihan media sosial dan pilihan pengoptimuman mudah alih serta blog dan ciri hosting. Terdapat juga banyak templat responsif yang tersedia dalam koleksi sistem, yang memiliki tampilan modern dan dapat diedit sesuai dengan kebutuhan Anda.

Namun, untuk analisis WebStart yang lebih dalam, kami telah menemui sejumlah fitur yang dapat menimbulkan masalah bagi pengguna yang mencari solusi pembuatan web canggih. Oleh itu, masuk akal untuk mengkaji pembangun laman web secara terperinci untuk mengetahui sama ada benar-benar memenuhi keperluan reka bentuk web moden dan keperluan pengguna. Itulah yang akan kita lakukan sekarang.

1. Kemudahan Penggunaan

Sebagai pembangun laman web drag-and-drop, WebStarts cukup mudah digunakan untuk semua orang. Pembangun sistem ini mempunyai pemahaman yang jelas tentang betapa sukarnya proses penciptaan laman web tradisional yang membosankan, mencabar dan memakan masa. Dengan mengambil berat tentang kemudahan pengguna, mereka berusaha sedaya upaya untuk menjadikan sistem ini intuitif dan senang untuk mengatasi pesaingnya yang rumit. Inilah yang paling dihargai oleh pengguna mengenai WebStarts.

Tidak ada yang istimewa yang diperlukan untuk mendaftar ke sistem ini. Cukup isi borang pendaftaran, berikan maklumat log masuk dan kata laluan anda dan teruskan ke proses pengembangan web. Sistem akan meminta untuk menyerahkan nama penuh, e-mel dan kata laluan anda untuk membuat akaun. Pilihan lain adalah mendaftar dengan data akaun Facebook anda. Dalam kes ini, prosedur pendaftaran akan memakan masa sekitar satu minit – tidak lebih.

Editor Laman Web

Ingatlah untuk mula bekerja dengan WebStart, anda harus mengesahkan akaun anda melalui SMS yang dihantar ke nombor telefon anda setelah anda mengisi borang awal. Pilih negara tempat tinggal anda dan aktifkan akaun. Itu cukup mudah, memang!

Tidak perlu mengetahui asas pengkodan. Sebagai pembangun laman web drag-and-drop sepenuhnya, WebStarts menjadikannya mudah untuk menyesuaikan rupa laman web anda hanya dengan menyeret, menjatuhkan dan memindahkan elemen-elemen pada kanvas. Sama ada anda menyusun blok kandungan, mengedit gambar, menambahkan catatan blog atau melampirkan a nama domain tersuai – semuanya dilakukan dalam mod What-You-See-Is-What-You-Get, tanpa pengekodan yang terlibat.

Editor laman web kelihatan cukup minimalis dan mudah dilayari. Apa yang anda perlukan adalah memilih elemen yang diperlukan dan meletakkannya lebih jauh di bar alat. Langkah seterusnya adalah menyeret dan melepaskan item yang dipilih ke posisi yang diperlukan di laman web dan mengubah saiznya agar sesuai dengan tata letak. Adakah anda merancang untuk mengubah asas reka bentuk laman web anda? Kemudian akses ciri ‘Masukkan Kod’ atau ‘Edit kod HTML’ untuk memasukkan kod ke tetingkap laman web yang ditentukan dan nikmati hasilnya. Kelebihan penting adalah peluang untuk melihat pratonton laman web anda setelah anda membuat pengeditan. Ini memberi anda kawalan penuh terhadap proses pengembangan web.

2. Ciri-ciri & Kelenturan

Ketika menggunakan ciri-ciri asas, WebStarts seperti kebanyakan persaingannya – anda memilih templat yang telah dirancang sebelumnya dan menyesuaikannya dengan menggunakan alat dan widget penyuntingan dalaman. Bercakap mengenai keupayaan maju, pembangun menyediakan pilihan ciri yang cukup baik, dengan sistem Blogging, pilihan eCommerce dan Keahlian menjadi antara pemimpin. Mari kita tinjau sorotan utama pembangun laman web sekarang untuk mengetahui apa yang diharapkan daripadanya.

Blogging

WebStarts dilengkapi dengan Pengurus Blog bersepadu yang membolehkan anda menambah, mengedit, memformat dan menerbitkan catatan. Ciri penjadualan juga diaktifkan di sini, yang merupakan kelebihan sistem yang tidak dapat dinafikan. Namun, perlu disebutkan bahawa editor blog kelihatan agak tidak kemas kerana jumlah pilihan susun atur yang terhad.

Ciri-ciri pemformatan teks juga biasa-biasa saja – ia hanya memungkinkan untuk menyesuaikan jenis fon, membuat tajuk dan menambah pautan. Bercakap mengenai penyatuan fail media, ini agak rumit, yang mungkin menjadi halangan untuk menerbitkan artikel yang kaya dengan media.

Sistem Keahlian

Anda boleh membuat kawasan khusus ahli di laman web anda dan meminta pelawat anda mendaftar / log masuk untuk dapat melihat kawasan ini. Sebagai pentadbir, anda boleh meluluskan ahli baru dan menguruskan profil mereka (menukar log masuk, e-mel dan kata laluan).

Untuk mengaktifkan fitur ini, anda harus mendapatkan akses ke halaman Anggota Sahaja, di mana anda dapat memberikan akses ke kawasan laman web tertentu kepada anggota yang ditentukan sama ada dalam mod automatik atau manual.

Penyunting Mudah Alih

Dengan WebStarts, anda boleh membina laman web mudah alih, walaupun, ciri ini tersedia untuk pengguna akaun Pro Plus dan Business. Untuk mendapatkan akses ke editor mudah alih, anda harus menghubungi editor laman web utama untuk mencari dan mengaktifkan ikon telefon bimbit lebih lanjut.

Penyunting Mudah Alih Laman Web

Editor secara automatik menukar kandungan yang dihantar ke versi desktop dan menyesuaikannya agar sesuai dengan tetapan peranti mudah alih anda. Perlu diingat bahawa anda perlu menyesuaikan beberapa elemen anda sendiri, tetapi ini tidak begitu sukar walaupun untuk pemula.

Media Sosial dan Integrasi Widget

Ini adalah satu lagi ciri penting yang mesti dimiliki oleh mana-mana laman web moden. WebStarts membolehkan anda memberikan pautan ke akaun media sosial anda untuk terus mengetahui semua kemas kini laman web / perniagaan, acara, berita dan maklumat lain yang terdapat di sana. Dengan menambahkan butang media sosial ke laman web anda, anda juga membiarkan pengunjung anda melihat profil ini pada bila-bila masa sepanjang hari.

Begitu juga, menyatukan suapan Instagram ke dalam projek sehingga foto yang akan anda terbitkan dapat dipaparkan di laman web. Terlebih lagi, anda boleh mengintegrasikan banyak widget ke laman web anda untuk meningkatkan prestasinya.

Analisis

Alat Analisis WebStarts membantu anda mengawasi maklumat berkaitan lalu lintas anda. Dengan menggunakan Analitis Google terpadu serta fitur pengumpulan statistik lain yang tersedia, anda dapat mengetahui jumlah pengguna yang mengunjungi laman web anda dalam selang waktu tertentu, jumlah orang, yang saat ini melihat sumber anda, aktiviti mereka, sumber lalu lintas, carian pertanyaan dan parameter penting lain yang mempengaruhi prestasi laman web anda. Pembangun laman web juga dilengkapi dengan aplikasi hit counter yang menunjukkan jumlah pengguna yang mengunjungi halaman anda pada jangka masa tertentu.

Alat Pemasaran

Untuk mendorong perhatian pengguna dan meningkatkan kadar penglibatan pelanggan, pelanggan Pro Plus dan Business plan dapat menggunakan alat pemasaran yang ditawarkan oleh WebStarts. Ini termasuk iklan percuma yang diberikan oleh Amazon, Bing Ads, Adwords, LinkedIn dll.

Aplikasi alat ini menyumbang kepada promosi laman web yang lebih berkesan dengan mengiklankan perniagaan anda di web dan menghasilkan lalu lintas. Selain itu, sistem ini menawarkan rangkaian pemasaran e-mel yang tersedia untuk pengguna Rancangan Perniagaan sahaja.

Pengoptimuman Enjin Carian

WebStarts dilengkapi dengan SEO Wizard yang berguna, yang memungkinkan untuk mengoptimumkan laman web anda untuk mesin pencari dengan mengisi tag meta, memuat naik favicon laman web, menyiapkan tag alt untuk gambar, membuat peta laman dll..

Penyunting Foto Bersepadu

Aplikasi alat penyuntingan foto bersepadu memungkinkan untuk memasukkan gambar ke dalam laman web anda. Untuk memaksimumkan hasilnya, anda dapat memotong, mengubah ukuran dan menerapkan pelbagai kesan pada gambar pilihan anda. WebStarts menawarkan pilihan gambar stok yang bagus yang terdapat di Perpustakaan Imej perkhidmatan yang boleh anda pilih dan gabungkan di laman web anda.

Antara ciri lain yang menjadikan sistem menonjol dari orang ramai, masuk akal untuk menyebut bentuk khusus, pembuat menu, pemain audio, buku tamu, forum, kamera selfie, hosting video percuma dan banyak lagi.

3. Kajian eCommerce

Sama ada anda berhasrat untuk menjual produk fizikal atau digital dalam talian, anda tidak akan membuat tanpa membuat kedai web. WebStarts menawarkan ciri ini hanya untuk pengguna rancangan Perniagaan. Sistem eCommerce menyediakan anda pelbagai kepelbagaian ciri eCommerce yang berjaya anda gunakan, semasa melancarkan dan menguruskan kedai web anda. Semasa pertama kali mendaftar ke sistem, anda akan diarahkan ke mod pembuatan kedai web dengan masuk ke papan pemuka sistem. Di sinilah anda akan melihat butang “Edit Laman” yang akan membolehkan anda memulakan dengan mudah.

Halaman kedai laman web

Menjadi sistem drag-and-drop, WebStart akan dengan mudah membiarkan anda memilih dan menyusun elemen yang diperlukan untuk membentuk struktur dan susun atur papan pemuka. Apa yang anda juga boleh lakukan di sini adalah menambah dan mengedit halaman, memilih yang diperlukan dari menu lungsur. Dari papan pemuka, anda akan mendapat akses kepada kepelbagaian langkah dan ciri pembuatan kedai web. Di sinilah anda dapat mengubahsuai produk, kategori dan pesanan, membuat kupon, melihat maklumat pelanggan dan menyesuaikan tetapan yang diperlukan (buat nama kedai, tambah e-mel dan telefon kedai, muat naik logo). Mari kita ikhtisar nuansa eCommerce WebStarts yang paling penting sekarang.

Pengurusan produk

Dengan WebStarts, anda boleh menambahkan produk dan membuat kategori produk. Sistem ini menyokong ciri import / eksport fail produk CSV, yang sangat sesuai untuk pengguna, yang akan beralih ke WebStart dari perkhidmatan lain. Ciri ini menjimatkan usaha dan masa anda dalam jangka masa panjang. Untuk menghadirkan barang anda dengan kelebihan, sistem ini tidak hanya menawarkan peluang untuk menyusun daftar produk, tetapi juga memungkinkan untuk mengkategorikan produk dengan parameter yang berlainan, mengatur pesanan dll..

Pengurusan produk webstart

Anda juga boleh memilih untuk membuat produk anda sendiri di sini – sistem tidak mengenakan batasan mengenai jumlah item yang ditambahkan ke dalam senarai produk. Semasa membuat produk, anda perlu menambahkan tajuk, keterangan, memuat naik foto atau ulasan video, menetapkan harga dan memutuskan, sama ada anda ingin mengenakan cukai ke atas produk yang dipilih. Terlebih lagi, anda boleh memilih kategori untuk produk anda atau membuat yang baru, jika tidak disenaraikan dalam katalog. Terserah anda untuk mengatur butiran penghantaran atau tidak.

Akhirnya, anda boleh menetapkan varian produk yang serba boleh, alat pengurusan inventori dan menetapkan parameter paparan produk. Sekiranya anda menjual produk digital, anda boleh mengaktifkan pilihan “Penghantaran Digital”, di mana anda harus menentukan Pautan Muat Turun, Tajuk, Huraian dan Arahan.

Sebaik sahaja anda membuat dan memuat naik semua produk, anda boleh kembali ke papan pemuka laman web untuk memeriksa cara item tersebut dipaparkan di sana. Cukup pilih bahagian Kedai dari menu lungsur dan sesuaikan pilihan paparan. Apa yang boleh anda lakukan di sini ialah mengubah jumlah lajur, baris dan produk yang disajikan di laman web, memilih pilihan penskalaan gambar dan nisbah aspek. Anda juga boleh mengaktifkan pilihan carian, kategori dan penyortiran produk.

Setelah menyelesaikan proses pengurusan produk, simpan perubahan sebagai draf atau terbitkan produk yang dimuat naik di laman web langsung. Namun, untuk memastikan anda telah melakukan semuanya dengan betul, masukkan kedai web anda dalam mod ujian sekali lagi dan periksa seberapa baik proses penjualan diatur dan adakah semua parameter pembayaran disiapkan dengan betul. Bahkan mungkin untuk menyelesaikan transaksi percubaan di sini untuk mengetahui, sama ada anda akan menerima e-mel pemberitahuan pesanan untuk dapat mengesan semua status pesanan anda tepat pada waktunya.

cara bayaran

Untuk memilih dan menyiapkan kaedah pembayaran, anda harus kembali ke bahagian “Tetapan”. Secara lalai, sistem ini menggunakan perkhidmatan WePay, tetapi juga boleh membuat pembayaran PayPal dan Stripe di sini. Keranjang Belanja membolehkan anda menerima pembayaran dalam talian dan kad kredit juga. Sebaik sahaja anda membuat dan menerbitkan kedai web, anda akan siap untuk mula menerima pembayaran.

Pilihan pembayaran permulaan laman web

WePay akan mengirimkan kepada anda perincian kerjasama, meminta Anda memberikan maklumat e-mel dan akaun perbankan anda sehingga Anda dapat mulai menerima pembayaran. Di sinilah tempatnya, di mana anda boleh mengaktifkan komen dan juga membolehkan pelanggan log masuk semasa membuat pembayaran, mengekalkan tetapan penghantaran dan pembayaran mereka. Selain kaedah pembayaran, anda juga boleh mengatur dan mengubah parameter cukai di sini, memilih antara pilihan negeri dan negara di sini.

Butiran Bayaran Balik Transaksi

Sekiranya anda memutuskan untuk memilih PayPal atau Stripe sebagai kaedah transaksi pembayaran, anda harus mengetahui cara mengembalikan wang transaksi yang anda buat dengan setiap sistem ini. Mari mulakan dengan PayPal sekarang.

Untuk memindahkan wang dari akaun PayPal anda, cukup log masuk dan klik tab “Activity” yang terdapat di menu di bahagian atas halaman. Semua transaksi terkini yang dibuat dengan akaun PayPal anda akan disenaraikan di sini. Pilih transaksi yang ingin anda kembalikan, lihat butirannya, tatal ke bawah halaman, cari butang “Isikan Bayaran Balik” dan klik untuk menentukan jumlah yang ingin anda kembalikan (sistem membenarkan pengembalian wang sebahagian dan penuh jumlah). Selesaikan prosedur pembayaran balik. Pelanggan anda juga akan mendapat pemberitahuan e-mel mengenai pengembalian dana yang telah selesai. Itu cepat dan cukup mudah dan ini hanya memerlukan beberapa minit sahaja.

Sekiranya anda memutuskan untuk menerima pembayaran melalui sistem Stripe, log masuk ke akaun anda dan klik tab “Pembayaran” yang terdapat di bar sisi kiri papan pemuka. Di sinilah anda akan melihat semua pembayaran yang dibuat baru-baru ini dengan sistem. Klik bayaran balik yang ingin anda buat dan pilih alasannya dari menu lungsur. Kemudian klik butang “Bayar Balik” – itu sahaja! Semua perincian transaksi serta pengembalian wang itu sendiri akan dihantar ke kad pelanggan anda dalam beberapa hari.

Pilihan Penghantaran

Semasa mendirikan kedai web anda, anda boleh memilih dan mengubah Maklumat Penghantaran. Dengan memilih pilihan penghantaran UPS yang diaktifkan secara lalai, sistem akan secara automatik mengira anggaran berat produk yang memerlukan penghantaran serta tujuannya (anda perlu menentukan kod ZIP untuk tujuan ini).

Pilihan penghantaran webstart

Selain UPS, anda juga boleh memilih pelbagai pilihan penghantaran, termasuk Pengiriman berdasarkan Berat, Harga, Kuantiti. Ada kemungkinan untuk menetapkan Flat Rate atau bahkan Penghantaran Percuma di sini. Ini bergantung pada keperluan anda. Apa sahaja pilihan penghantaran yang anda mahukan, sistem akan menawarkan anda untuk menentukan peraturan penghantaran dan mengisi kategori tertentu. Untuk memeriksa tetapan yang telah anda buat, anda dapat menerbitkan kedai web anda dalam mod ujian untuk memeriksa, apakah Anda telah melakukan semuanya dengan benar. Namun, jangan lupa untuk kembali ke Mod Langsung selepas itu.

4. Reka bentuk

Bilangan Tema:120
Tema Percuma:&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA
Susun mengikut Industri:&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:✘ TIDAK

WebStarts menawarkan perpustakaan templat moden yang responsif dari awal. Reka bentuknya dapat disesuaikan sepenuhnya dan dapat ditukar bahkan di tengah-tengah proses penyuntingan web sekiranya diperlukan. Suis templat tidak akan menyebabkan kehilangan kandungan dan pengeditan yang dihantar.

Pembangun laman web kini menawarkan lebih daripada 120 templat berkualiti, yang dikategorikan ke dalam beberapa bahagian yang khusus niche dan termasuk dalam topik tertentu. Terdapat juga pilihan penapis carian di sini, yang membolehkan anda menyusun reka bentuk mengikut parameter utama mereka untuk mempermudah pilihannya. Ketersediaan pilihan pratonton membolehkan anda melihat perincian tema yang anda minati dan meningkatkan peluang untuk memilih templat yang tepat yang tidak perlu anda ubah selepas itu.

Reka Bentuk Laman Web

Tidak menemui tema yang sesuai? Kemudian ada peluang untuk memilih templat kosong dan membuat laman web dari awal. Nasib baik, pilihan penyesuaian reka bentuk cukup serba boleh di sini. Apa yang boleh anda lakukan untuk mengubah rupa projek anda ialah memuat naik gambar anda sendiri, memilih skema warna, latar belakang, gaya dan ukuran fon dan beberapa parameter lain.

Anda juga boleh menambah, menyesuaikan dan menghapus blok kandungan, bahagian laman web, galeri, kotak, butang, borang, tayangan slaid dan elemen lain yang terdapat di laman web. Pelanggan Business dan Pro Plan boleh menggunakan pilihan integrasi kod untuk memasukkan kod yang akan memberikan reka bentuk unik dan prestasi unggul kepada projek mereka.

5. Sokongan Pelanggan

Terdapat pangkalan pengetahuan yang luas yang memberikan maklumat terperinci mengenai pembangun laman web dan nuansa umum penggunaannya. The Halaman Bantuan merangkumi sebilangan topik dengan catatan yang menangani masalah utama yang paling diminati oleh pengguna, ketika bekerja dengan perkhidmatan tersebut. Bahagian Soalan Lazim yang berasingan merangkumi soalan dan jawapan yang paling meluas mengenai sistem ini.

Selain itu, WebStarts menawarkan sokongan e-mel dan bantuan telefon serta tutorial video yang memberikan panduan visual mengenai cara memanfaatkan sepenuhnya semasa bekerja dengan pembangun laman web. Di sudut kanan bawah laman web, anda akan melihat butang “Dapatkan Nasihat Pakar” yang memberikan akses ke tetingkap sembang, di mana anda boleh mengetik soalan anda untuk menghubungi pasukan sokongan pelanggan. Dengan tujuan ini, anda harus mengisi ruangan borang dan menghantarnya kepada pasukan sokongan. Mereka biasanya menjawab pertanyaan selama beberapa jam. Pilihan sembang langsung tidak tersedia pada masa ini.

6. Dasar Penentuan Harga

WebStarts mempunyai versi percuma yang disokong iklan yang tidak pernah luput dan tiga rancangan berbayar: langganan Pro, Pro Plus, dan Perniagaan, yang harganya berjumlah $ 9,78, $ 14,32 dan $ 39,98 / bln.

 • Pelan percuma dilengkapi dengan sekatan tertentu dan berfungsi dengan baik untuk menguji set ciri perkhidmatan sahaja.
 • Pelan Pro merangkumi pilihan integrasi media sosial, ketiadaan iklan laman web, borang kenalan dan sehingga 5 galeri dan tayangan slaid.
 • Pelan Pro Plus juga menawarkan alat SEO, galeri dan tayangan slaid tanpa had, sokongan e-mel dan telefon, pengoptimuman laman web mudah alih, ciri keahlian dan akses HTML tersuai.
 • Rancangan perniagaan, pada gilirannya, merangkumi jumlah borang kenalan yang tidak terhad, platform eCommerce, pengurusan utama, rangkaian pemasaran e-mel dan keistimewaan lain. Perlu diingat bahawa ciri eCommerce WebStart hanya disertakan dalam Rancangan Perniagaan.

WebStarts kadang-kadang menawarkan potongan dan program khas untuk pengguna, yang ingin mendaftar ke sistem atau menaik taraf ke salah satu langganan berbayarnya. Potongan harga ini memungkinkan untuk mengurangkan kos rancangan sehingga 50%, yang lebih dari sekadar tawaran yang bermanfaat. Sekiranya anda memerlukan pilihan dan ciri penyesuaian reka bentuk yang lebih maju, anda boleh menghubungi pemaju sistem mengenai penyelesaian pembangunan perusahaan dan perniagaan.

7. Kebaikan dan Kekurangan

WebStarts adalah pembangun laman web yang cukup kontroversial, yang disertakan dengan senarai ciri positif dan negatif. Kesedaran tentang nuansa ini adalah suatu keharusan bagi setiap orang, yang telah memutuskan untuk memilih sistem untuk keperluan pembinaan web peribadi atau perniagaan. Ini dia.

Kelebihan:
Keburukan:
&# x2714; Perpustakaan gambar saham.
&# x2714; Pilihan integrasi.
&# x2714; Sistem keahlian.
&# x2714; eCommerce dan blogging.
&# x2714; Templat yang boleh disesuaikan responsif, disusun mengikut niche.
✘ Tiada sembang langsung.
Plan Pelan percuma yang menyokong iklan.
✘ Kekurangan ciri eCommerce pada semua rancangan berbayar.

Kesimpulannya

WebStarts dilengkapi dengan editor laman web intuitif yang cukup menarik, yang menarik bagi pengguna kerana kesederhanaan dan kemudahannya. Sama ada anda seorang pemula atau profesional, anda akan dapat dengan mudah membuat kedai web, blog, portfolio atau laman web lain dengan sistem.

Templatnya cukup moden dan responsif, tetapi agak kurang mendalam dan fleksibiliti penyesuaian. Proses penyuntingan laman web cukup difahami dan mudah yang membolehkan melancarkan projek hanya dalam beberapa jam sahaja. Perkhidmatan sokongan pelanggan adalah standard, tetapi ia pasti tidak mempunyai alat sembang langsung.

Oleh itu, WebStarts adalah penyelesaian yang baik untuk pembangunan laman web DIY, tetapi set fiturnya masih banyak yang diharapkan oleh pereka web profesional. Untuk mendapatkan pendapat anda sendiri mengenai pembangun laman web, teruskan untuk mengujinya. Ini adalah kaedah yang pasti untuk memutuskan, sama ada platform itu sesuai dengan usaha reka bentuk web anda atau tidak.

Cuba WebStart Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map