Adobe Dreamweaver versus WordPress

Dreamweaver versus WordPress


Het is best moeilijk om twee verschillende websitebouwers samen te stellen, zonder hun vergelijking te noemen. We zullen echter proberen Dreamweaver en WordPress te herzien – de twee platforms die totaal verschillend zijn qua gebruik, functies, integratie en andere basisproblemen.

De belangrijkste missie van beide tools is hetzelfde (om een ​​website te bouwen, anders, waarom zouden we ze ooit herzien?), Maar de middelen die ze leveren zijn tegengesteld.

Een snelle momentopname:

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – maakt deel uit van het commerciële Adobe-productpakket. Het is beschikbaar als downloadbare software met een set tools voor ervaren webdesigners. Het platform is een slecht idee voor beginners, omdat het diepgaande programmeervaardigheden vereist. Anders heeft het geen zin, hoewel de editor wordt geleverd met enkele geïntegreerde WYSIWYG-functies. Ervaren professionals zullen de vrijgekomen Dreamweaver waarderen om websites te bouwen met een uniek ontwerp en exclusieve functionaliteit. Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – maakt deel uit van het commerciële Adobe-productpakket. Het is beschikbaar als downloadbare software met een set tools voor ervaren webdesigners. Het platform is een slecht idee voor beginners, omdat het diepgaande programmeervaardigheden vereist. Anders heeft het geen zin, hoewel de editor wordt geleverd met enkele geïntegreerde WYSIWYG-functies. Ervaren professionals zullen de vrijgekomen Dreamweaver waarderen om websites te bouwen met een uniek ontwerp en exclusieve functionaliteit.

WordPressWordPress – is de meest populaire open-source CMS met miljoenen live websites. De term “open source” betekent dat er geen download vereist is. U bent vrij om een ​​sjabloon te kiezen die u leuk vindt en om tal van online beschikbare plug-ins en services te integreren. Gebruikers kunnen online websites maken en bewerken terwijl het systeem vrij eenvoudig te gebruiken is, zelfs voor mensen met technische vaardigheden. Het systeem maakt het gemakkelijk om sites van elk type te maken, hoewel sommige codeervaardigheden in de toekomst van pas kunnen komen. WordPress.org

De tegenovergestelde aanpak voor het bouwen van websites maakt het moeilijk om Dreamweaver en WordPress te vergelijken. Beide systemen hebben weinig gemeen. De missie van de review is om te laten zien wanneer en hoe elk van de platforms nuttig kan zijn. Laten we verder gaan!

1. Gebruiksgemak

Zoals eerder vermeld, is Dreamweaver een downloadbare app terwijl WordPress een open-source contentmanagementsysteem is. Dit feit bepaalt de tegenovergestelde benadering van het bouwen en bewerken van de website. Het verschil wordt duidelijk zodra de gebruiker zijn of haar eerste stappen zet.

Ermee beginnen

Het eerste dat u moet doen om de Dreamweaver-websitebouwer te gebruiken, is door de app te downloaden. Het is geen SaaS-platform. Dit betekent dat u uw site niet online vanuit de browser kunt beheren. De belangrijkste uitdaging hier is dat je de app op verschillende computers moet hebben geïnstalleerd of bij één CPU moet blijven. Dat resulteert in een gebrek aan flexibiliteit bij het bewerken.

De situatie met WordPress is het tegenovergestelde. U hoeft geen aanvullende software te downloaden. Hoewel u de sjabloon mogelijk moet downloaden nadat u het domein hebt geregistreerd en een hostingprovider hebt gekozen. Dat kan even duren. Aan de andere kant kun je het thema rechtstreeks vanaf het dashboard installeren. De keuze is niet cruciaal terwijl het proces snel en gemakkelijk is. Het enige dat u nodig heeft, is zorgen voor:

Dat zijn de twee cruciale factoren om live te gaan met uw website. De beste gok is om te kiezen voor WP-geoptimaliseerde hostingproviders zoals Bluehost. Een goed idee voor degenen die niet willen omgaan met handmatige integraties.

Website-editor

Zoals je al weet, is Dreamweaver vooral bedoeld voor ervaren webdesigners. Je zou een goede kennis van PHP, CSS en HTML moeten hebben om dat te kunnen een geheel nieuwe site maken. Het goede nieuws is dat het systeem heeft video-tutorials en tips die zijn ingeschakeld nadat u de applicatie hebt geïnstalleerd. De tutorials beschrijven veelvoorkomende fouten die moeten worden vermeden. Gebruikers zullen ook leren hoe ze regels en onderdelen coderen, het systeem controleren op fouten, syntaxis markeren, enz. Natuurlijk zullen die video’s nooit voldoen aan het gebrek aan codeerkennis. Aan de andere kant zijn ze misschien nog steeds handig.

Dreamweaver Editor

Je kunt de video bekijken of overslaan om het dashboard te openen. Als u een professionele Adobe-gebruiker bent, kent u de interface van het systeem. Het ziet er praktisch hetzelfde uit als de rest van de projecten uit het Creative Cloud-pakket. De visual is zeer krachtig met voldoende webtools om elk ontwerpidee tot leven te brengen. De editor heeft een minimale WYSIWYG-functionaliteit waarmee gebruikers sommige pagina-elementen kunnen herschikken of verwijderen. Het is echter niet voldoende om een ​​volledig functionele website te bedenken die klaar is om live te gaan. Gebruikers hebben op een bepaald moment nog steeds code-integratie nodig.

WordPress is een eenvoudigere oplossing, hoewel sommige ervaren gebruikers ook de kans hebben om de HTML / CSS van de website te bewerken om verschillende webdesignconcepten te implementeren. Het belangrijkste voordeel is dat WP naast de intuïtieve inhoudeditor een eenvoudige interface heeft. U zult ontdekken hoe het systeem werkt, zelfs als u het nog nooit eerder hebt gebruikt.

WordPress Editor

Met de editor kunt u nieuwe pagina’s en secties maken, inhoud bewerken en publiceren, verschillende on-page elementen toevoegen, mediabestanden downloaden, tags, scripts, tekstopmaak toevoegen, enz. Het zou verkeerd zijn om te zeggen dat WordPress super eenvoudig is om gebruik vooral in vergelijking met traditionele drag-and-drop-systemen. Aan de andere kant is het veel eenvoudiger dan Dreamweaver.

Code bewerken

Dreamweaver heeft een krachtige code-editor. Gebruikers kunnen met verschillende programmeertalen werken, waaronder JavaScript en HTML. Het systeem wordt geleverd met een selectie van programmeerinstrumenten en -functies, waaronder een scala aan functies en elementen die beschikbaar zijn in de codebibliotheek, de foutopsporingstool, de browservoorbeeldmodus en meer.

WordPress biedt ook toegang tot de code-editor van websites. Gebruikers zijn vrij om elke gewenste wijziging aan te brengen, nieuwe functies toe te voegen, de bestaande lay-outs te bewerken of zelfs hun eigen ontwerp te maken. In beide gevallen heb je een diepgaande codeerervaring nodig, hoewel Dreamweaver wordt geleverd met een wat bredere selectie van visuele bewerkingsoplossingen.

Website-implementatie

Hoewel Dreamweaver eigenlijk een app is die extra installatie vereist, moet u dat wel doen zoek een vertrouwde serveroplossing om uw kant-en-klare website te downloaden en online beschikbaar te maken. Met WP is het vinden van een plek om uw website te hosten de eerste stap. Je hebt eigenlijk vanaf het begin een website. Het enige dat u nodig hebt, is nieuwe pagina’s publiceren of de bestaande bijwerken.

Dreamweaver versus WordPress: WordPress is zeker gemakkelijker te gebruiken, aangezien Dreamweaver is ontworpen voor ervaren webdesigners en programmeurs. Daarom zien we geen voor de hand liggende reden voor beginners om voor Dreamweaver te kiezen.

2. Eigenschappen en flexibiliteit

Hoewel Dreamweaver een meer pro-georiënteerd platform is, mogen gebruikers geen reeks traditionele functies zoals SEO, eCommerce, enz. Verwachten. Het belangrijkste idee van het platform is om gebruikers te helpen hun webdesign-idee tot leven te brengen met een krachtige visual en code editor. WordPress heeft een iets andere aanpak en biedt een volledige set functies in het pakket om niet alleen het project te bouwen, maar ook te promoten en met de klanten te communiceren.

Dreamweaver is vooral bedoeld voor coderingsliefhebbers die graag met HTML, CSS, PHP en JavaScript werken. Ondanks het ontbreken van algemene functies voor het bouwen van websites, biedt het systeem totale vrijheid op het gebied van webdesign:

 • Cross-Platform webontwikkeling – u kunt een website bouwen die soepel werkt op verschillende soorten apparaten die worden aangedreven door verschillende OS-versies.
 • Browser Preview-modus – ondanks het feit dat Dreamweaver een downloadbare applicatie is, kunnen gebruikers nog steeds controleren hoe de website eruitziet in de browser na het aanbrengen van de nodige wijzigingen of aanpassingen.
 • Automatische code-aanvulling – de functie is beschikbaar dankzij de dynamische code-editor. Het betekent dat het platform de code voor u beëindigt om de functie van de functie die u moet implementeren te voltooien. Bovendien geeft het systeem tijdens het ontwikkelproces extra codeertips en hints.

Dat zijn de functies die Dreamweaver onderscheiden van WordPress. Sommige hebben ze echter nog steeds gemeen.

Thema Marktplaats

Hoewel Dreamweaver geen sjablonen biedt zoals we gewend zijn, heeft het nog steeds vooraf ontworpen lay-outs die gebruikers kunnen aanpassen in plaats van de pagina helemaal zelf te ontwerpen.

WordPress ziet er als het ware flexibeler uit biedt duizenden gratis en betaalde lay-outs dat goed zal werken voor elk type website, van blogs tot eCommerce-projecten. Het belangrijkste voordeel is dat geen codering vereist. U installeert eenvoudig de gewenste sjabloon, voegt inhoud toe en publiceert een nieuwe website.

Systeemupdates

Beide platforms gebruiken tools en services die regelmatige updates vereisen. Dreamweaver is een dynamisch downloadbaar platform. Het betekent dat het automatisch alle functies en systemen bijwerkt om ervoor te zorgen dat gebruikers profiteren van foutloze codering.

Met WordPress moet u handmatig voor updates van thema’s en plug-ins zorgen. WP zal u echter informeren wanneer de nieuwe versie beschikbaar is. Het enige dat u nodig heeft, is op de knop te drukken en al uw WordPress-functies worden bijgewerkt.

Bovendien moeten we extreme flexibiliteit van WordPress vermelden in termen van maatwerk en service-integratie. Het staat gebruikers vrij om te kiezen uit duizenden plug-ins die worden gebruikt om de SEO, beveiliging, e-commerce, interactie en andere fundamentele zaken van de website die het toekomstige projectsucces bepalen, te verbeteren. Je hebt alle tools bij de hand om het type project te creëren dat je nodig hebt zonder de noodzaak om extra functies te coderen en te implementeren.

Dreamweaver versus WordPress: alle geweldige functies van Dreamweaver verwijzen voornamelijk naar het ontwerpen en coderen van websites. Terwijl WordPress een flexibeler en uitgebreider CMS is met tonnen services of tools om te integreren.

3. Ontwerp

Ontwerpvergelijkingstabel

DreamweaverWordPress
Aantal thema’s:0Meer dan 10.000
Aangepaste thema’s:&# x2714; JA&# x2714; JA
Themakosten:0$ 20 – $ 300
Visuele editor:&# x2714; JA✘ NEE
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA

Dreamweaver is het platform dat is ontwikkeld om gebruikers hun eigen ontwerpen te laten maken. Om deze reden is het anders dan WordPress met zijn duizenden kant-en-klare sjablonen. Dreamweaver heeft ook vooraf ontworpen HTML-lay-outs. Ze zijn echter niet bedoeld om afzonderlijk te gebruiken. Met andere woorden, als u kiest voor een opmaaksjabloon, krijgt u eigenlijk een blauwdruk in de vorm van de code voor uw verdere webdesign en coderingsproces.

Het belangrijkste voordeel van een dergelijke aanpak is dat Dreamweaver-gebruikers eigenlijk geen beperkingen hebben op het gebied van codebewerking. Ze kunnen exclusieve blogs, unieke digitale winkels, pakkende portfolio’s, enz. Ontwerpen. De krachtige visuele en code-editor van het systeem zorgt naast een snelle implementatie voor een foutloze ervaring. Het slechte nieuws is dat al deze functies alleen voor ervaren professionals zullen werken. Beginners hebben hier niets te doen.

WordPress is een eenvoudige optie voor niet-technici. Het aantal responsieve sjablonen is enorm. Ze zijn allemaal onderverdeeld in categorieën, variërend van op inhoud gebaseerde sites tot projecten van één pagina, online winkels, websites voor kleine bedrijven, enz. Het goede nieuws is dat WP ook volledige toegang biedt tot de PHP- of HTML-code van thema’s. Het enige dat u nodig hebt, is het gebied en de directory te definiëren die u wilt wijzigen en elk webontwerp dat u wilt implementeren. Nogmaals, het pad is alleen goed voor codeerexperts of betrokken gebruikers.

WordPress-sjablonen

Dreamweaver versus WordPress: beide platforms maken het mogelijk om uw eigen ontwerp te maken. Het belangrijkste verschil is dat WordPress ook een optie heeft voor nieuwkomers in het licht van de kant-en-klare sjablonen, terwijl Dreamweaver dat niet doet.

4. Klantenservice

Hoewel beide platforms de leercurve veronderstellen, is de beschikbaarheid van klantenondersteuning essentieel. Dreamweaver is echter de enige die zijn aangepaste Adobe-klantenservice heeft als onderdeel van het Creative Cloud-pakket. Aan de andere kant kunnen WordPress-gebruikers rekenen op persoonlijke ondersteuning bij het gebruik van premium sjablonen of plug-ins en bij het gebruik van WordPress samen met WP-geoptimaliseerd Bluehost server oplossing.

Met Dreamweaver kunnen gebruikers voornamelijk vertrouwen op het volgende:

 • Het officiële Adobe Help Center – het bevat gedetailleerde handleidingen voor alle Adobe-producten, inclusief Dreamweaver.
 • Dreamweaver-ondersteuningscentrum – het is beschikbaar in de vorm van veelgestelde vragen over alle belangrijke punten over hoe u aan de slag kunt gaan, code kunt bewerken of de website kunt implementeren.
 • Klantenservice van Adobe – het is goed voor gebruikers die technische problemen hebben en deze rechtstreeks moeten oplossen met het officiële technische ondersteuningsteam van Adobe.

WordPress heeft geen helpcentrum. Aan de andere kant zijn duizenden video’s en tutorials beschikbaar op het web, naast tal van WP-gespecialiseerde forums met professionele ontwikkelaars die klaar staan ​​om te helpen. De meeste WP-plug-ins worden al geleverd met tutorials voor het installeren en instellen om de zaken sneller te maken.

Dreamweaver versus WordPress: Dreamweaver ziet eruit als een betere optie voor het oplossen van technische en andere problemen. Aan de andere kant zullen WordPress-gebruikers tijdens het ontwikkelingsproces nooit stranden.

5. Prijsbeleid

Het belangrijkste voordeel van WordPress is dat het gratis beschikbaar is. Aan de andere kant zijn sommige uitgaven onvermijdelijk. U wilt bijvoorbeeld een premium-sjabloon laten opvallen. Het prijskaartje varieert van $ 30 tot $ 200, afhankelijk van het sjabloonontwerp. Sommige plug-ins zijn ook beschikbaar in gratis en premium-versies. Dit betekent dat u mogelijk moet betalen voor extensies of verbeterde servicefuncties.

Bovendien moet u een domein registreren en voor de hosting betalen. De beste gok is om te kiezen voor een Bluehost-serveroplossing voor WordPress die begint vanaf $ 3,95 per maand met een set basisfuncties in het pakket. Als u besluit te kiezen voor andere hostingproviders, moet u ergens tussen de $ 5 en $ 10 betalen, exclusief plug-in-extensies en themakosten.

Dreamweaver is beschikbaar als onderdeel van het Adobe Creative Cloud-pakket. Het betekent dat u kunt kiezen uit verschillende plannen voor een enkel product of dat u tegelijkertijd kunt kiezen voor alle Adobe-softwareopties. De plannen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën met pakketten voor:

 • Individuen – $ 20,99 per maand voor één app en $ 52,99 voor alle Adobe-producten;
 • Bedrijf – $ 33,99 per maand voor één app en $ 79,99 voor alle Adobe-producten;
 • Studenten en docenten – $ 19,99 per maand voor alle apps gedurende het eerste jaar van gebruik;
 • Scholen en universiteiten – $ 14,99 per maand voor één app en $ 34,99 voor alle Adobe-producten

Bovendien moet u ook het domein en de hosting afzonderlijk betalen.

Dreamweaver versus WordPress: WordPress is een goedkopere oplossing met de mogelijkheid om het te gebruiken als een alles-in-één pakket als u kiest voor Bluehost. Met Dreamweaver betaal je alleen voor de app en de prijs is veel hoger, zelfs als je speciale aanbiedingen voor studenten en overweegt non-profit organisaties.

Het komt neer op

Het belangrijkste verschil tussen WordPress en Dreamweaver is dat de eerste het platform voor het bouwen van websites en CMS in één pakket is, terwijl de tweede de belangrijkste tool is voor webdesign voor professionals.

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – is een platform voor ervaren professionals die weten hoe ze moeten coderen. De belangrijkste kenmerken zijn de krachtige visuele en code-editor met de mogelijkheid om zonder beperkingen webdesign van elke stijl te maken. Al haar tools zijn gericht op het coderen en implementeren van technische lijnen, functies en elementen. Aan de andere kant krijgen gebruikers totale vrijheid en kunnen ze elk idee toepassen, ongeacht het projecttype. Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – is een platform voor ervaren professionals die weten hoe ze moeten coderen. De belangrijkste kenmerken zijn de krachtige visuele en code-editor met de mogelijkheid om zonder beperkingen webdesign van elke stijl te maken. Al haar tools zijn gericht op het coderen en implementeren van technische lijnen, functies en elementen. Aan de andere kant krijgen gebruikers totale vrijheid en kunnen ze elk idee toepassen, ongeacht het projecttype.

WordPressWordPress – is een eenvoudigere websitebouwer, hoewel met vrijheid van codering en webdesign. Het belangrijkste voordeel is dat het alle benodigde tools biedt om niet alleen uw project te ontwerpen, maar ook te promoten en te laten groeien. Het is geweldig voor nieuwkomers die eenvoudig een sjabloon kunnen kiezen, inhoud kunnen bewerken en binnen enkele uren live kunnen gaan. WordPress.org

Denk voordat je het platform kiest goed na of je voldoende achtergrond hebt om het bouwproces af te handelen. WordPress is misschien een snellere en eenvoudigere manier om live te gaan met uw nieuwe project dat helemaal opnieuw is gebouwd.

Adobe Dreamweaver vs WordPress: vergelijkingstabel

Adobe DreamweaverWordPress
1. Gemak8 van 108 van 10
2. Functies7 van 1010 van 10
3. Ontwerp8 van 1010 van 10
4. Ondersteuning9 van 109 van 10
5. Prijzen9 van 1010 van 10
Algemeen:8.2 van 109.4 van 10
Probeer het nu Probeer het nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map