Adobe Muse versus Dreamweaver

Adobe Muse versus Dreamweaver


Adobe heeft naam gemaakt op het gebied van webdesign dankzij een reeks bekroonde oplossingen voor webbouwdoeleinden. Gebruikers kunnen profiteren van een reeks producten en software die onder dezelfde vlag zijn geproduceerd. Adobe Muse en Dreamweaver zijn een goed voorbeeld van dergelijke merkgebaseerde websitebouwers die verschillende doeleinden kunnen dienen.

Hoewel ze niet echt strijden om de naam van het eersteklas platform en veel gemeen hebben, kunnen enkele kernverschillen de keuze van gebruikers beïnvloeden. De beoordeling van Adobe Muse versus Dreamweaver is om die verschillen te benadrukken die de meest geschikte oplossing voor uw specifieke behoeften aangeven.

Een snelle momentopname:

Adobe MuseAdobe Muse – is een eenvoudig instrument voor het bouwen van websites voor webontwerpers waarmee gebruikers responsieve websites kunnen maken zonder technische vaardigheden. Het inline bouwproces is het belangrijkste kenmerk van het platform, naast eindeloze ontwerpmogelijkheden die worden geleverd door ontwerpimportfunctionaliteit waarmee u de lay-out van uw eigen kunt implementeren. Bovendien biedt Adobe Muse voldoende vrijheid bij het kiezen van een server voor je toekomstige website. Het slechte nieuws is dat Adobe sinds 26 maart 2018 officieel is gestopt met het vrijgeven van de functie-updates voor het platform, terwijl technische ondersteuning pas beschikbaar is tot 26 maart 2020. Adobe Muse

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – is een meer gecompliceerde website-bouwer voor toegewijde professionals. Het is ontwikkeld voor ervaren webdesigners van softwaregebruikers met een solide technische achtergrond. Hoewel het nog steeds visuele editors heeft om het bouwproces af te handelen met behulp van enkele van zijn WYSIWYG-elementen, zijn de instrumenten voornamelijk gericht op JavaScript, PHP, HTML, CSS en andere codeertalen. Dreamweaver is een goede oplossing voor diegenen die hunkeren naar professionele, op maat gemaakte sites die mobielvriendelijk zijn. Adobe Dreamweaver

Ondanks het feit dat deze software onder dezelfde vlag is gelanceerd, dienen ze verschillende doelen en vormen ze tegengestelde benaderingen van het website-bouwproces. Laten we de functies van Adobe Dreamweaver versus Adobe Muse eens nader bekijken en hoe deze daadwerkelijk kunnen helpen om een ​​solide webproject te starten.

1. Gebruiksgemak

 • Adobe Muse wordt geleverd als een desktop-applicatie voor zowel professionele webdesigners die graag complexe sites willen maken als beginners zonder speciale vaardigheden. Het platform heeft een eenvoudige interface die iedereen kent die minstens één keer Photoshop heeft gebruikt. Gebruikers zijn vrij om hun eigen lay-outs te ontwerpen of te importeren, nieuwe widgets te maken met ingebouwde functies en meer. Het platform heeft twee belangrijke doelen:
  • Eenvoudige websites. Het systeem heeft zijn DIY (Do-It-Yourself) -functionaliteit waardoor het vrij eenvoudig en snel is voor gebruikers om hun sjablonen aan te passen of aan te passen.
  • Complexe websites. Deze verwijst voornamelijk naar ervaren webontwerpers die hunkeren naar complexere webprojecten met geavanceerde UI / UX-functies. Adobe Muse heeft een samenwerkingsfunctionaliteit waarmee gebruikers kunnen samenwerken met partners, klanten en externe ontwerpers om hun projecten tot leven te brengen.

  Hoewel de software er vanaf het begin vrij eenvoudig uitziet, kan het nog steeds een leercurve vereisen. Het kan enige tijd duren voordat u een duidelijk beeld hebt van hoe alle tools en functies werken. Dus bereid je voor op een periode van vallen en opstaan. Aan de andere kant zult u nauwelijks moeilijkheden ondervinden als u geen complexe site nodig heeft of de kant-en-klare eigen sjabloon of lay-out wilt gebruiken.

  Adobe Muse Editor

  Zoals we eerder hebben vermeld, is Adobe niet van plan nieuwe functie- en software-updates uit te brengen. Bovendien is technische ondersteuning vanaf 26 maart 2020 niet beschikbaar. Het kan ook een nadeel zijn voor nieuwkomers die hun eerste stappen op het platform zetten. Maar degenen die de app al gebruiken, hoeven zich geen zorgen te maken, omdat ze mogelijk nog steeds alle beschikbare functies blijven gebruiken.

 • Adobe Dreamweaver is een meer gecompliceerde editor die een goede kennis van ten minste PHP, HTML en CSS vereist. Allereerst moet de app zijn geïnstalleerd. Vervolgens ziet u een korte introductievideo met enkele hoogtepunten en inzichten om aan de slag te gaan. Videotips kunnen van pas komen om veelvoorkomende fouten vanaf het begin te voorkomen en om codeonderdelen, regels, foutcontroles, syntaxisaccentuering en andere dingen te wijzigen die het werk met name zullen versnellen.

  Dreamweaver Editor

  Visuele editor

  Nogmaals, hier hebben we een vertrouwde interface die een handtekening is van de belangrijkste Adobe-producten. Het wordt geleverd met een krachtige visuele editor om op maat gemaakte websites te maken met de nadruk op een op code gebaseerd website-bouwproces. Het heeft echt enkele WYSIWYG-elementen om het bouwproces een beetje eenvoudiger te maken. Enerzijds kan het gebruikmaken van de codeervaardigheden. Aan de andere kant kun je geen kant-en-klare website krijgen met alleen de doe-het-zelf-editor. Code-integratie inclusief JavaScript, PHP en meer is nog steeds nodig.

  Code-editor

  Hoewel het platform meer op technici is gericht, wordt het geleverd met een krachtige code-editor met een rijke functieset. Het varieert van een uitgebreide codebibliotheek om het element of de functie te kiezen die u nodig hebt tot foutcontrole. Het platform heeft een browservoorbeeldmodus om alle wijzigingen te zien die u aanbrengt.

Adobe Muse versus Dreamweaver. Interfaces van beide apps zijn vrij eenvoudig voor ervaren gebruikers. Het verschil is dat je programmeerkennis en webdesignvaardigheden nodig hebt om Dreamweaver te gebruiken, terwijl Muse alleen de basiskennis van design inhoudt. Hierdoor is het veel eenvoudiger om Muse onder de knie te krijgen. Beide systemen zijn rijk aan tutorials en handleidingen. Het is mogelijk om de services te leren als u dat wilt – de achtergrond is behoorlijk krachtig. Over het algemeen is Muse een variant die de voorkeur heeft in de hedendaagse wereld. Het is eenvoudiger, sneller en goedkoper.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Adobe Muse beschikt over een uitgebreide set ontwerp- en visuele functies om mooie portfolio’s, bestemmingspagina’s of websites voor kleine bedrijven te maken. Het platform heeft voldoende functionaliteit om ook met een eenvoudig eCommerce-project te komen dankzij een rijke functieset. Ze verwijzen naar widget-integratie, workflowvereenvoudiging, implementatie van verschillende visuele effecten en animaties, en meer. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies die gebruikers mogelijk op prijs stellen:

  Muse Widget invoegen

  • Attributes Copying Tool – de functie vereenvoudigt de workflow en maakt deze sneller, terwijl gebruikers attributen zoals lettertypen of dekking van het ene project kunnen kopiëren en in het andere kunnen plakken.
  • Verbeterde prestaties – het platform zorgt voor stabiele prestaties tijdens het bouwproces. Met de krachtige engine kunnen gebruikers snel verschillende taken uitvoeren, zoals het openen, publiceren of opslaan van uw sitebestanden.
  • Mobielvriendelijke widgets – alles van diavoorstelling en compositie tot formulierwidgets is mobielvriendelijk. Het enige dat u nodig hebt, is een widget toevoegen die u nodig hebt, terwijl het systeem het formaat automatisch zal aanpassen om 100% responsief te zijn.
  • Eenvoudige elementenselectie – laten we zeggen dat u een afzonderlijk element uit de widget moet halen. Je wordt niet gedwongen om je weg te vinden door talloze lagen. Dubbelklik eenvoudig op het element.
  • CC-integratie – u kunt grafische elementen of animatie uit uw CC-bibliotheek halen en een aangepaste animatiecompositie maken met behulp van de slepen-en-neerzetten-functionaliteit van de editor.
  • Creative Cloud – alle website-items zijn veilig in de Creative Cloud-tool. Het dient voor het archiveren en herstellen van desktopproducten, middelen, bibliotheken, mobiele projecten en meer. Het platform maakt het ook gemakkelijk om tegelijkertijd met verschillende bibliotheken samen te werken

  Adobe Muse versus Dreamweaver

 • Adobe Dreamweaver is ontworpen om HTML-, CSS-, PHP- en JavaScript-codes te implementeren, wat meer vrijheid en flexibiliteit zou moeten betekenen. Wat betreft de functieset, hier hebben we enkele basislijnopties, waaronder foutcontrole en waarde toevoegen. Wat extra functies betreft, kunt u het volgende leuk vinden:

  Dreamweaver-functies

  • Dynamic Code Editor – zijn belangrijkste missie is het verminderen van de tijd die nodig is om een ​​website of app te bouwen. De functie heeft een functie voor het aanvullen van codes waarmee de code automatisch kan worden voltooid. U zult ook codetips en hints, visuele hulpmiddelen, enz. Waarderen.
  • Cross-platform producten – Dreamweaver laat gebruikers multifunctionele producten ontwikkelen voor verschillende apparaten. Of het nu gaat om een ​​website of webapplicatie, het zal even goed draaien op verschillende schermafmetingen en OS. Alle wijzigingen die u aanbrengt, kunnen worden bijgehouden in de realtime modus in uw browser of de ingebouwde preview-tool.
  • Snelle implementatie – het systeem heeft sjablonen en lay-outs gestart die u kunt aanpassen en HTML-websitepagina’s en andere eigen elementen kunt maken. U kunt kiezen uit blogs, digitale winkels, portfolio’s, kant-en-klare websites, enz.
  • Updates – Dreamweaver is een dynamische app, wat regelmatige updates en nieuwe functies betekent om een ​​betere codeerervaring te garanderen.

Adobe Muse versus Dreamweaver: terwijl het een code-georiënteerd platform is, zou Dreamweaver meer flexibiliteit en vrijheid moeten bieden, aangezien je vrij bent om elk element te coderen dat je nodig hebt. Het vereist natuurlijk veel technische kennis. Vanuit dit oogpunt ziet Muse eruit als een eenvoudige optie gezien de integratiefunctie, selectie van widgets, krachtige visuele editor en andere geweldige functies.

3. Ontwerpen

Adobe MuseDreamweaver
Aantal thema’s:Op maatOp maat
Gratis thema’s&# x2714; JA&# x2714; JA
Kosten voor betaalde thema’s:Gemiddeld $ 30Gemiddeld $ 75
Reagerend ontwerp&# x2714; JA&# x2714; JA
Sorteren op branche:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA
 • Adobe Muse. Er zijn hier geen kant-en-klare sjablonen. U moet ze zelf tekenen, hoewel het web rijk is aan veelzijdige sjablonen die door andere gebruikers zijn ontworpen om aan elke smaak en vereisten te voldoen.

  Veel webstudio’s tekenen sjablonen voor Muse en er zijn speciale lay-outs voor elk type webpagina. Bij een professionele webdesigner kunt u een uniek sjabloon bestellen. Over het algemeen is Muse een uitstekende keuze voor het zelfstandig maken van ontwerpen van elk complexiteitsniveau. Het kan voor alle webpagina’s worden vergeleken met Photoshop. Dit is een perfecte app voor professionele webdesigners en voor nieuwkomers.

  U kunt in eerste instantie de breedte van een pagina selecteren (responsief of statisch), sjablonen maken (standaard webpagina-onderdelen) en het inhoudsgedeelte ontwerpen met behulp van widgets en tools zoals die beschikbaar zijn in Photoshop.

 • Adobe Dreamweaver. U bent natuurlijk verantwoordelijk voor het maken van uw websitesjablonen hier. Het programma bevat geen voorinstellingen of kant-en-klare ontwerpen, omdat het een geavanceerde niche voor webcreatie is. Ja, u kunt eenvoudige kant-en-klare HTML-lay-outs gebruiken om bijvoorbeeld websites van één pagina te maken met diverse elementen. U vindt de code op internet. Er zijn dergelijke services die u de vereiste webpagina-indelingen bieden in de vorm van een code. Dit betekent dat u elke externe code in het programma kunt gebruiken.

  Dreamweaver-thema's

  Ten slotte is Dreamweaver een zeer handige en geavanceerde code-editor. Neem en gebruik wat je wilt – hier zijn geen beperkingen. Professionals tekenen sjablonen in Photoshop en maken vervolgens webpagina’s in Dreamweaver. Dit is de juiste aanpak. Voor degenen die op zoek zijn naar eenvoudige oplossingen, werkt het programma helemaal niet. Voor dergelijke gebruikers is SaaS-service of Muse een veel betere oplossing.

Adobe Muse versus Dreamweaver. Beide systemen stimuleren de ontwikkeling van DIY-websites. Ze zijn gemaakt met de behoeften van ervaren gebruikers in gedachten. Er zijn echter veel veelzijdige sjablonen en ontwerpen die speciaal voor Muse zijn ontwikkeld. Ze kunnen worden gekocht, op maat besteld of gedownload van internet. Wat Dreamweaver betreft, er zijn geen sjablonen die speciaal voor het systeem zijn ontworpen, omdat dit een pro-georiënteerd platform is. Het aanbieden van de presets aan gebruikers kan worden vergeleken met het leren van Mohammed Ali de basis van boksen. Heeft u besloten Dreamweaver te gebruiken? Dan ben je al een webdesigner.

4. Klantenservice

 • Adobe Muse maakt deel uit van het Adobe-assortiment. Het betekent dat u tal van tutorials, videogidsen, veelgestelde vragen en andere nuttige informatie kunt vinden. Het merk heeft een enorme community van reeds bestaande gebruikers die uw vragen zouden kunnen beantwoorden. Aan de andere kant, als je van plan bent Muse te gebruiken, heb je vanaf 26 maart 2020 geen technische ondersteuning meer. Dat is misschien geen groot nadeel, omdat het platform heel gemakkelijk te gebruiken is. Aan de andere kant hebben we allemaal van tijd tot tijd technische assistentie nodig.

 • Adobe Dreamweaver heeft eigenlijk dezelfde manieren om in contact te blijven. Mogelijk vindt u tal van bronnen en artikelen op de officiële website. Veel informatie is te vinden in het officiële Adobe Help Center met gebruikershandleidingen. Dreamweaver heeft ook een officieel ondersteuningsforum met veelgestelde vragen, installatiehandleidingen voor invoegtoepassingen, enz. U kunt ook naar Adobe Customer Care gaan en rechtstreeks contact opnemen met technische ondersteuning.

Adobe Dreamweaver versus Adobe Muse: hoewel beide producten onder dezelfde vlag staan ​​en de meeste vergelijkbare contactfuncties hebben, lijkt het feit dat Adobe de technische ondersteuning van Muse zal afsluiten, verwarrend. U kunt echter nog steeds kiezen voor de officiële klantenservice en hopen dat dit zal helpen.

5. Prijsbeleid

Beide programma’s worden aangeboden op basis van een Creative Cloud-abonnement. In principe hebben we te maken met abonnementskosten voor een bepaalde gebruiksduur. Jaarabonnementen zijn ongeveer 40% goedkoper dan maandabonnementen. De kosten van Dreamweaver bedragen $ 240 / jaar, terwijl die van Muse $ 180 / jaar bedragen.

Prijzen voor Adobe Muse

Beide programma’s bieden een gratis proefperiode van 7 dagen. Om met de platforms te kunnen werken, moet u ze downloaden, toegang krijgen tot uw Adobe-account en de proefversie activeren.

Conclusie

Terwijl zowel Adobe Muse als Dreamweaver dat zijn offline software ontwikkeld door hetzelfde bedrijf, ze hebben vrijwel dezelfde overeenkomsten qua prijsstelling en klantenondersteuning. Ze zijn allebei gelanceerd om gebruikers te helpen bij het bouwen van een responsieve website van verschillende typen. Tegelijkertijd verschillen ze absoluut van de tegengestelde functiesets en doelen die ze dienen.

Adobe MuseAdobe Muse is een meer beginnersvriendelijke websitebouwer. Het is goed voor het bouwen van heldere en opvallende websites zoals bestemmingspagina’s, portfolio’s en websites voor kleine bedrijven. Het heeft voldoende functionaliteit en ontwerpkenmerken om elke stijl tot leven te brengen zonder technische vaardigheden. Een uitgebreide selectie aan functionaliteiten maakt de workflow gemakkelijk en snel. Het slechte nieuws is dat Muse-gebruikers niet langer mogen verwachten van functie-updates en technische ondersteuning, hoewel ze de software mogelijk blijven gebruiken. Adobe Muse

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver is een ingewikkelder hulpmiddel in termen van bruikbaarheid en bouwproces. Het is meer gericht op het coderen van experts, waardoor professionele ontwikkelaars letterlijk elke website kunnen maken. Ze hebben voldoende vrijheid om op maat gemaakte elementen te bouwen op basis van HTML, PHP, CSS of andere codeertalen. Dreamweaver is ingewikkelder in gebruik, hoewel het nog steeds een doe-het-zelf-editor heeft. Adobe Dreamweaver

Samenvattend is Dreamweaver misschien een betere optie omdat het regelmatig wordt geleverd met updates en stabiele technische ondersteuning. Als je een beginner bent en Muse niet hebt geïnstalleerd, is het platform misschien niet de beste optie gezien de bijna verlopen technische ondersteuning. Misschien wil je iets anders zoeken.

Overzicht vergelijkingstabel

Adobe MuseAdobe Dreamweaver
Makkelijk te gebruiken:Adobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus Dreamweaver
Kenmerken:Adobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus Dreamweaver
Ontwerpen:Adobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus Dreamweaver
Klantenservice:Adobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus Dreamweaver
Prijzen:Adobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus Dreamweaver
Totale score:Adobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus DreamweaverAdobe Muse versus Dreamweaver

Probeer Adobe Dreamweaver nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map