Adobe Muse versus Squarespace

De keuze voor een degelijk webbouwplatform is een van de brandende problemen voor miljoenen gebruikers over de hele wereld. Met tientallen vertrouwde websitebouwers die beschikbaar zijn, is het vaak een uitdaging om degene te kiezen die het beste aan uw behoeften, vereisten en voorkeuren voldoet. Dit komt omdat niet alle systemen gelijk zijn gemaakt. Sommigen van hen zijn voornamelijk gericht op niet-technisch onderlegde gebruikers, terwijl anderen zijn gemaakt met de behoeften van professionals in gedachten.


Overzicht vergelijkingstabel

SectieAdobe MuseSquarespace
Makkelijk te gebruiken:4/55/5
Kenmerken:5/54/5
Ontwerpen:4/54/5
Ondersteuning:5/55/5
Prijzen:4/53/5
Totale score:4.4 / 54.2 / 5

Om de juiste keuze te maken, moet u verschillende systemen tegelijk verkennen en testen om te zien wat ze u te bieden hebben. Vandaag zullen we het hebben over twee krachtige website-bouwers die zeker de aandacht verdienen. Dus maak je klaar om te ontmoeten Adobe Muse en Squarespace!

Beide platforms worden geleverd met een uitgebreide functieset en geavanceerde functionaliteit. Beiden onthullen veel mogelijkheden voor webdesign en maken het mogelijk om verschillende soorten websites te creëren. Tegelijkertijd heeft elk systeem zijn eigen bijzonderheden en functies die afzonderlijk moeten worden geanalyseerd om te begrijpen welke voordelen u kunt behalen bij het gebruik ervan.

Terwijl Adobe Muse voornamelijk is gericht op professionele webontwikkelaars, die hoogwaardige websites willen maken zonder enige coderingsinspanning, richt Squarespace zich op creatieven, ondernemers en online retailers. Als u momenteel geïnteresseerd bent in de functies van beide platforms en niet kunt beslissen welke van deze het meest aan uw webbouwbehoeften voldoet, laten we ze dan meteen analyseren en vergelijken.

1. Gebruiksgemak

 • Adobe Muse. Het systeem richt zich voornamelijk op de behoeften van ervaren webontwikkelaars en kan daarom een ​​beetje ingewikkeld zijn voor nieuwkomers, die nog nooit Adobe-producten hebben gebruikt. Het is moeilijk om de service te ingewikkeld en verwarrend te noemen, maar u zult zeker tijd en moeite nodig hebben om de functies ervan te verkennen en te leren hoe u de webdesigntools gebruikt die worden aangeboden om een ​​kwaliteitsvolle website te maken. Als je een grafisch ontwerp hebt en klaar bent om te leren, dan is Adobe Muse de juiste keuze voor jou.

  muse-editor

  Het heeft geen zin om het systeem te verkennen en te testen als u het niet regelmatig gaat gebruiken. Er zijn veel eenvoudigere oplossingen voor webbouw voor dergelijke doeleinden. Als u echter in de toekomst op zoek bent naar een systeem dat u kunt gebruiken voor uw webcreatie-taken, dan is Muse leren een goede beslissing.

  Het systeem is de downloadbare software, die een voorlopige installatie vereist. Dit kan niet als een nadeel worden beschouwd. Alles hangt af van uw voorkeuren, plannen en gewoonten voor webdesign. Als je ooit met Photoshop, Illustrator of InDesign hebt gewerkt, zal de Adobe Muse-interface je niet eng lijken. In plaats daarvan is het logisch gestructureerd en biedt het een reeks opties en functies, waarvan het slimme gebruik een verbluffend resultaat zal opleveren. De service wordt geleverd met een editor voor slepen en neerzetten, wat een extra voordeel is voor diegenen die op zijn minst een beetje ervaring hebben met webdesign. Het kost tijd om het systeem onder de knie te krijgen. Als u daarmee klaar bent, zult u zeker genieten van het webcreatieproces zelf en van de krachtige projecten die u ermee zult ontwikkelen.

 • Squarespace. Squarespace is iets eenvoudiger in gebruik dan Adobe Muse. Het systeem maakt het mogelijk om sjablonen te kiezen en aan te passen, afhankelijk van de niche waarin u gespecialiseerd bent. Er is een functie waarmee u hier een online winkel kunt starten, wat een groot voordeel is voor ondernemers die hun bedrijf online willen krijgen.

  Website-editor van Squarespace

  Het systeem wordt geleverd met een intuïtief en gemakkelijk te begrijpen dashboard, waarin alle elementen zijn gegroepeerd om u te helpen bij het selecteren van de vereiste instellingen. Het menu van de service is lichtgewicht en gebruiksvriendelijk. Al met al zijn er hier 6 menusecties, die elk meer opties bieden. Het systeem is logisch gestructureerd en handig voor gebruikers, ongeacht hun webbouwervaring. Dus, als u een beginner bent die op zoek is naar een kans om een ​​kwaliteitswebsite met uitgebreide functionaliteit te ontwerpen, ga dan niet voorbij aan deze oplossing.

Adobe Muse versus Squarespace. Vanuit het oogpunt van gebruiksgemak is Adobe Muse een meer geprefereerde oplossing dan Squarespace. Dit geldt met name voor gebruikers die al met Adobe-producten hebben gewerkt en weten wat ze van hen kunnen verwachten. Voor degenen die dergelijke ervaring niet hebben, onthult het systeem veel mogelijkheden die gebruikers in staat stellen het systeem effectief onder de knie te krijgen en het te gaan gebruiken om hoogwaardige en functionele websites te bouwen. Squarespace lijkt op het eerste gezicht ingewikkeld, maar het maakt het niet mogelijk om krachtige projecten te maken. Dit is een leuke oplossing voor creatieven en kleine bedrijven die een snelle en betrouwbare aanwezigheid op het web willen creëren met minimale inspanning en tijdverspilling.

Adobe Muse Review – lees de Adobe Muse-recensie voor meer details.

Functieset en flexibiliteit

 • Adobe Muse. Adobe Muse zit boordevol geavanceerde functies en opties die je kunt gebruiken om een ​​fatsoenlijk project te ontwikkelen. De software is bedoeld voor webdesignprofessionals en biedt een reeks tools, wat meer dan genoeg is om een ​​volledige website te krijgen. Het systeem heeft een indrukwekkende duidelijke interface, die het mogelijk maakt om uw website layout te creëren door het toevoegen en bewerken van content, buttons, menu’s, social media features en andere elementen die bijdragen aan de effectiviteit van elke website. U kunt elke stap van de projectontwikkeling controleren en zo nodig wijzigingen aanbrengen.

  Adobe Muse Sitemap Editor

  Een van de cruciale voordelen van het systeem is dat u wijzigingen kunt aanbrengen zonder online te gaan. Ze kunnen op elk moment van de dag in het programma worden gemaakt. Zodra de wijzigingen zijn aangebracht, kunt u een website bijwerken via FTP en het resultaat bekijken. Om uw website toegankelijk te maken op internet, moet u echter hosting instellen. Deze optie is betaald.

  Het is vermeldenswaard dat Muse zowel kan worden gebruikt om responsieve websites te maken als websites met een vaste breedte. Welke webbouwdoelen en doelstellingen u ook heeft, het systeem zal aan deze behoeften voldoen. Adobe Muse biedt een geweldige set tools waar je niet zonder kunt, als je een volledig uitgeruste website nodig hebt. Deze omvatten automatische tekstsynchronisatie, zelf-gehoste en Typekit premium weblettertypen, rechts-naar-links-taalondersteuning, geavanceerde aanpasbare widgets van derden die de mogelijkheid bieden om webwinkels en blogs te maken en te beheren, enz. Als u een online winkel wilt starten het systeem biedt echter geen geïntegreerde eCommerce-functies. Om het doel te bereiken, moet je extra plug-ins of online winkeloplossingen zoals Shopify, WooCommerce, Ecwid, PayPal-winkel, Sellfy eCommerce Widget, Snipcart eCommerce en meer aansluiten.

 • Squarespace. Squarespace biedt een indrukwekkende reeks functies, zoals het ingebouwde blogsysteem, een optie waarmee verschillende website-bijdragers kunnen worden toegevoegd, geavanceerde export- / importfuncties enz. Indien nodig kunt u uw kant-en-klare blog naar een ander platform transporteren.

  Squarespace Editor

  Een van de meest indrukwekkende Squarespace-functies is geïntegreerde eCommerce-functionaliteit. Dit omvat tools voor het bijhouden van inventaris, digitale en fysieke goederen, coupons, belastingen, verzending, blogoptie, productimport, express checkout-modus, verlaten checkout-herstel, gebruik van meerdere valuta, XERO, Stripe en PayPal-integratie en wat niet.

  Squarespace eCommerce

  Squarespace biedt niet alleen standaardaanpassingsfuncties voor sjablonen. Het maakt bovendien het ontwerpen van websites mogelijk door gebruik te maken van codebewerkingsopties. Het systeem wordt geleverd met codeblokken, ontwikkelaarplatform en aangepast CSS-gebied. De laatste functie is echter alleen beschikbaar voor betalende abonnees. Het is ook mogelijk om een ​​app van derden te integreren als dat nodig is. Dit hangt af van uw webbouwbehoeften. Het systeem heeft sterke partnerschapsrelaties met vertrouwde bedrijven, zoals Disqus, Etsy, PayPal, BookingBug, MailChimp, Typekit enz. Deze samenwerking draagt ​​bij aan het webbouwresultaat dat u zult benutten.

Adobe Muse versus Squarespace. Zowel Adobe Muse als Squarespace bieden uitstekende functionaliteit en opties die nodig zijn om krachtige projecten in verschillende niches te bouwen. De systemen zijn bedoeld voor professionals en nieuwkomers die het meeste uit hun webbouwervaring willen halen. De enige functie die Squarespace onderscheidt van de massa, is de eCommerce-functionaliteit. De websitebouwer biedt de mogelijkheid om een ​​geïntegreerde online winkel te bouwen en heeft daarvoor geen extra plug-ins of extensies nodig. Adobe Muse mist op zijn beurt deze functie en elke gebruiker die een online winkel met het systeem wil opzetten, moet zoeken naar oplossingen van derden om in hun websites te worden geïntegreerd. Dit is echter een voordeel voor veel gebruikers in plaats van een nadeel omdat het het mogelijk maakt om een ​​plug-in te kiezen die zij geschikt achten voor hun bedrijfstype.

Ontwerpen

Adobe MuseSquarespace
Aantal thema’s:Honderden50+
Gratis thema’s✔ JA✔ JA
Kosten voor betaalde thema’s:Gemiddeld $ 30$ 0
Reagerend ontwerp✔ JA✔ JA
Sorteren op branche:✔ JA✔ JA
CSS-code bewerken:✔ JA✔ JA
 • Adobe Muse. In tegenstelling tot veel andere cloudwebsitebouwers, heeft Adobe Muse geen kant-en-klare thema’s. Wat u krijgt, is een leeg canvas dat u kunt gebruiken om een ​​eigen website te ontwerpen. U kunt daarvoor de volledige set webdesigntools gebruiken. Deze omvatten video’s, schuifregelaars, tekstblokken, voetteksten, kopteksten, knoppen, sociale media-functies, menu’s en wat niet.

  Een andere ontwerpoptie waar u voor kunt gaan, is het gebruik van aangepaste lay-outs die beschikbaar zijn op internet. Ze zijn betaald en gratis en het is aan jou om te kiezen wat je nodig hebt. Deze thema’s zijn ontwikkeld door externe gebruikers (voornamelijk webdesigners en bureaus) en worden geüpload naar het wereldwijde netwerk zodat andere mensen er gebruik van kunnen maken. Enerzijds is dit best handig.

  Adobe Muse-thema's

  U selecteert gewoon een thema dat overeenkomt met uw eigen niche en past het naar wens aan. Aan de andere kant kan dit echter behoorlijk riskant zijn, omdat je nooit 100% zeker kunt zijn over de kwaliteit van de sjabloon die je gaat downloaden. Er bestaat altijd een risico om met onbetrouwbare verkoper om te gaan, die u een sjabloon met een code zal aanbieden die in de toekomst uiteindelijk een negatief effect zal hebben op de prestaties van uw website. Als je klaar bent voor dergelijke uitdagingen, dan kun je deze optie gebruiken. Zo niet, dan is het echt logisch om wat tijd te besteden aan het beheersen van het systeem en te beginnen met het ontwerpen van uw eigen projecten.

 • Squarespace. Squarespace biedt een verzameling kant-en-klare sjablonen van hoge kwaliteit, die tot verschillende niches behoren. De thema’s reageren standaard en zien er aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk uit. Het systeem biedt zeven ontwerpcategorieën, namelijk Musici, Restaurants, Persoonlijk, Handel, Zakelijk enz. Er is ook een aparte categorie sjablonen – websites van één pagina genaamd “Voorpagina’s” die worden gebruikt om uw bedrijf in een nauwkeurig en effectief voordeel te presenteren manier. De sjablonen zijn gratis voor iedereen.

  Squarespace-sjablonen

  Welk sjabloon u ook kiest, u kunt het op elk moment wijzigen als dat nodig is. Bovendien kunt u de manier bekijken waarop uw website wordt weergegeven op verschillende mobiele apparaten door gebruik te maken van de Device View-functie. Dit is een belangrijk voordeel voor iedereen die van plan is mobiele versies van hun websites te gebruiken.

Adobe Muse versus Squarespace. Beide systemen maken het mogelijk om verbluffende websites te maken, maar ze oefenen verschillende benaderingen uit voor het webontwerpproces. Adobe Muse heeft geen aanpasbare sjabloonverzamelingen. In plaats daarvan biedt het systeem de mogelijkheid om vanaf het begin een website te maken met een leeg canvas en een set ontwerptools of om een ​​op maat gemaakt Adobe-thema van internet te downloaden en aan te passen. Dit geeft de gebruiker de kans om een ​​uniek website-ontwerp te krijgen dat opvalt in de massa. Squarespace is in dit opzicht een beetje eenvoudiger. Het biedt tientallen thematische sjablonen, waarvan er vele speciaal zijn ontworpen voor online winkels. Alle thema’s zijn gratis en geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Voorbeelden van Adobe Muse-websites – bekijk de beste sites gemaakt met Adobe Muse;
Voorbeelden van Squarespace-websites – neem een ​​kijkje op door Squarespace aangedreven sites.

Klantenservice

 • Adobe Muse. Het systeem heeft een krachtig klantenondersteuningscentrum. Ze bieden officiële technische ondersteuning en een uitgebreide gemeenschapsbasis. Er is een Customer Care Page, waar elke gebruiker snelle en kwaliteitsvolle assistentie kan krijgen. Daarnaast is het mogelijk om op het communityforum naar de tips en aanbevelingen van andere systeemgebruikers te zoeken. Voor die gebruikers, die net beginnen met het verkennen van de systeemfuncties, is er een kans om meerdere handleidingen, tekst- en videozelfstudies te gebruiken, evenals waardevolle Adobe Knowledge Base, die alle nuances van de systeemprestaties en functies onthult. Om live ondersteuning te krijgen van de Adobe-experts, kunt u contact met hen opnemen via e-mail of toegang krijgen tot de officiële website van het bedrijf en hun contacten daar zoeken.
 • Squarespace. Als het gaat om klantenondersteuning, loopt Squarespace niet achter op Adobe Muse. Het systeem biedt een uitgebreide kennisbasis, die zich manifesteert via de hulp van het communityforum, de beschikbaarheid van video-tutorials, handleidingen, FAQ-sectie en andere informatiebronnen. Afgezien van de kennisbank, biedt Squarespace 24/7 e-mailondersteuning en livechat, die op werkdagen beschikbaar is van 11.00 uur tot 19.00 uur EST. Dit is meer dan genoeg om antwoorden te vinden op al uw vragen.

Adobe Muse versus Squarespace. Als het gaat om klantenondersteuning, scoren beide systemen hoog. Ze bieden hun gebruikers een uitgebreide kennisbasis, een overvloed aan educatief materiaal, tutorials, videogidsen, veelgestelde vragen, handleidingen enz. Communityforums met waardevolle tips en aanbevelingen zijn hier ook beschikbaar. Er is een mogelijkheid om indien nodig contact op te nemen met systeemexperts via e-mail of livechat. Deze aanpak garandeert een behoorlijk resultaat.

Prijsbeleid

 • Adobe Muse. Als een van de meest populaire Adobe-producten wordt Muse op betaalde basis opgenomen in het Creative Cloud-pakket. U kunt het volledige pakket kopen (als u meerdere Adobe-producten tegelijk nodig heeft) of slechts één websitebouwer. Het maandelijkse abonnementsgeld bedraagt ​​$ 24,99, terwijl de jaarlijkse kosten $ 179,88 bedragen. Tegelijkertijd biedt het systeem een ​​gratis proefperiode van 30 dagen, ongeacht het abonnement waarvoor u kiest. Bovendien moet u apart betalen voor de hosting en domeinnaam om uw website te publiceren. Dit kost u dienovereenkomstig $ 5- $ 10 / maand en $ 12 / jaar. Om uw website geavanceerde functionaliteit te geven, kunt u ook overwegen om er widgets aan toe te voegen. De widgets zijn ook betaald en gratis.
 • Adobe MuseSquarespace
  Prijsopties:✓ Jaarmodel, maandelijks tarief ($ 14,99 / maand);
  ✓ Jaarmodel, prepaid ($ 179,88 / jr);
  ✓ Maandelijks plan ($ 24,99 / maand).
  ✓ Persoonlijk ($ 16 / maand);
  ✓ Zakelijk ($ 25 / maand);
  ✓ Eenvoudige winkel ($ 34 / maand);
  ✓ Geavanceerde winkel ($ 52 / maand)..
  Kenmerken:✓ Aangepast ontwerp;
  ✓ Premium lettertypen;
  ✓ Cloud Storage – 20 GB.
  ✓ Gratis domeinnaam;
  ✓ Beveiligde verbinding;
  ✓ Onbeperkte opslag en bandbreedte.
 • Squarespace. Squarespace biedt momenteel twee prijsopties. Dit zijn websites en online winkels. Elke optie omvat twee pakketten. Met ‘Websites’ kunt u dus persoonlijke of zakelijke abonnementen kiezen die dienovereenkomstig $ 16- $ 25 / maand kosten, terwijl u met ‘Online winkels’ basis- of geavanceerde abonnementen kunt selecteren, waarvan de kosten $ 34- $ 52 bedragen. De keuze van het plan hangt af van uw webbouwbehoeften en doelen. Als u van plan bent een eenvoudige website te bouwen en het Developer-platform niet gaat gebruiken, kunt u kiezen voor het Personal Plan. Meer geavanceerde webbouwbehoeften vereisen een serieuzer betaald plan met uitgebreide functionaliteit. Het is aan jou om de keuze te maken.

Adobe Muse versus Squarespace. Beide systemen zijn betaald, maar de kosten die u betaalt voor het gebruik van hun functies kunnen sterk verschillen. Adobe Muse is iets goedkoper en biedt ook verbeterde functionaliteit. Door het systeem te gebruiken, kunt u een unieke website ontwerpen, die het geïnvesteerde geld zeker waard is. Squarespace biedt ook verschillende kostenalternatieven. De kosten die u uiteindelijk betaalt, zijn afhankelijk van het type plan dat u kiest en het doel dat u nastreeft. Hoe functioneler en ingewikkelder de website die u nodig heeft, hoe hoger de kosten die u ervoor betaalt.

Nadelen

Adobe Muse. Adobe Muse is handig en geavanceerd, maar het is niet gemakkelijk om het vanaf de eerste poging te begrijpen. Dit komt omdat het systeem een ​​beetje gecompliceerde interface heeft, die niet veel verschilt van de rest van Adobe-producten. Als je echter nog nooit met Adobe-systemen hebt gewerkt, zul je het een beetje verwarrend vinden. Maar zodra je het onder de knie hebt, zul je je realiseren dat het gebruiksvriendelijk, logisch gestructureerd en informatief is.

Squarespace. Squarespace is voornamelijk gericht op gebruikers, die geen rijke webbouwachtergrond hebben. Het systeem biedt geen breed scala aan functies en maakt het mogelijk om standaardwebsites te bouwen voor persoonlijk of zakelijk gebruik.

Bottom Line

De keuze tussen Adobe Muse en Squarespace hoeft niet ingewikkeld te zijn. De systemen verschillen van elkaar in de geleverde functiesets, opties en ontwerpen. Squarespace is eenvoudig, handig en gebruiksvriendelijk. Je hoeft niet over codeervaardigheden te beschikken om er websites mee te maken. Een van de grote voordelen van de dienst is de uitgebreide geïntegreerde eCommerce-functionaliteit, die het mogelijk maakt om functionele online winkels te ontwerpen.

Adobe Muse ziet er op het eerste gezicht naadloos uit. Het is functioneel, kwaliteit, handig, logisch en begrijpelijk voor het huidige aantal gebruikers. Hiermee kunnen geweldige websites worden gebouwd, zelfs voor die mensen die geen codeervaardigheden hebben. Het systeem kan echter een beetje ingewikkeld lijken voor die gebruikers, die er voor het eerst mee werken en nog nooit andere Adobe-producten hebben gezien. In tegenstelling tot Squarespace mist Adobe Muse geïntegreerde eCommerce-functies en het is mogelijk om er een webwinkel mee te starten door extra plug-ins aan te sluiten. Dit kan echter niet als een nadeel worden beschouwd, omdat een platform de kans biedt om een ​​e-commerceplatform te kiezen met betrekking tot uw specifieke behoeften, voorkeuren en budget. Adobe Muse is absoluut een systeem dat de voorkeur heeft, waarvan de functionaliteit het mogelijk maakt websites te maken met een uniek ontwerp en uitstekende prestaties.

Probeer Adobe Muse nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map