Adobe Muse versus WordPress

Adobe Muse versus WordPress


Adobe Muse en WordPress zijn twee populaire websitebouwers die zijn ontworpen met eigenlijk hetzelfde doel, namelijk om mensen vanaf het begin professionele websites te laten maken. De twee platforms zijn echter tegen elkaar in termen van zachte tools voor het bouwen van websites die ze bieden.

Ze stellen verschillende benaderingen vast als het gaat om gebruiksgemak, flexibiliteit, ontwerp, enz. Tegelijkertijd vragen beide tools om verschillende niveaus van technische achtergrond.

Een snelle momentopname:

Adobe MuseAdobe Muse wordt geleverd als een desktop-webdesigntool die beschikbaar is voor zowel Windows als Mac. Het is perfect voor toegewijde en ervaren professionals die graag codevrij willen werken. Gelanceerd onder de Adobe-banner, maakt het systeem het mogelijk om zeer professionele en tegelijkertijd functionele websites te creëren. Bovendien is het platform goed voor ontwikkelaars die samenwerking met ontwikkelaars nodig hebben om als team te werken. Het belangrijkste probleem met Adobe Muse is dat het niet langer wordt ondersteund. Creative Cloud-gebruikers hebben na mei 2020 geen toegang meer tot de CC-ondersteuning. Adobe MuseAdobe Muse wordt geleverd als een desktop-webdesigntool die beschikbaar is voor zowel Windows als Mac. Het is perfect voor toegewijde en ervaren professionals die graag codevrij willen werken. Gelanceerd onder de Adobe-banner, maakt het systeem het mogelijk om zeer professionele en tegelijkertijd functionele websites te creëren. Bovendien is het platform goed voor ontwikkelaars die samenwerking met ontwikkelaars nodig hebben om als team te werken. Het belangrijkste probleem met Adobe Muse is dat het niet langer wordt ondersteund. Creative Cloud-gebruikers hebben na mei 2020 geen toegang meer tot de CC-ondersteuning.

WordPressWordPress is ‘s werelds populairste instrument voor het bouwen van websites waarmee het vrij eenvoudig is om elk type website te maken voor gebruikers zonder technische achtergrond. Hoewel het enige tijd nodig heeft om het onder de knie te krijgen, zult u het uiterst eenvoudig vinden om binnen het intuïtieve dashboard te werken. Bovendien hebben gebruikers onbeperkte aanpassings- of integratievrijheid dankzij eindeloze widgets, plug-ins of services van derden waarmee ze naadloos verbinding kunnen maken. WordPress

WordPress zal nog steeds een betere keuze zijn, omdat Adobe Muse geen systeemupdates of technische ondersteuning meer zal bieden. Aan de andere kant kunnen degenen die het platform al hebben, het blijven gebruiken. Tegelijkertijd is het nog steeds beschikbaar om te downloaden. Om deze reden zijn we hier om twee goed herkenbare websitebouwers te vergelijken en te vergelijken.

1. Gebruiksgemak

 • Adobe Muse. Net als de rest van de producten van deze ontwikkelaar, is Muse niet zo eenvoudig. Dit is een professionele tool, die aanvankelijk begrijpelijk zal zijn voor die gebruikers, die al op geavanceerd niveau in Photoshop of Illustrator hebben gewerkt. Het is geen geheim dat alle Adobe-programma’s een vergelijkbare interface hebben, die verschilt per set tools om de grote taak te vervullen.

  Gebruikers, die op de hoogte zijn van de nuances van de interface, zullen het gemakkelijk onder de knie krijgen, terwijl de nieuwelingen enige tijd zullen moeten besteden om het correct te gebruiken. Het is niet gemakkelijk om te begrijpen hoe het moet worden gebruikt zonder voorafgaande voorbereiding.

  Adobe Muse Editor

  Als u een ontwerper bent, zult u zich hier op uw gemak voelen. In zekere zin lijkt Muse op Photoshop, waarin je de lay-outs van de website kunt tekenen. Gelukkig is het product al populair en kun je tegenwoordig talloze tutorials online vinden.

  Je hebt ongeveer een maand nodig om het systeem helemaal opnieuw te leren kennen en het brede scala aan opties dat het biedt te verkennen.

  U kunt echter binnen een paar dagen na het verkennen van de service een website maken. Het is echter vermeldenswaard dat Muse over het algemeen niet wordt gebruikt om eenvoudige websites te maken. Er zijn andere systemen voor dit doel bedoeld.

  Adobe Muse moet worden gebruikt door degenen onder u die krachtige projecten willen maken en voldoende tijd hebben om het systeem onder de knie te krijgen. Daarom onderstrepen we dat oppervlakkige verkenning van het systeem niet voldoende zal zijn om het potentieel van deze krachtige software te realiseren. In de meeste gevallen is een maand of zo nodig om het doel te bereiken.

  Over het algemeen, het is vrij gemakkelijk om aan Muse te wennen. De interface lijkt alleen op het eerste gezicht ingewikkeld. Het is logisch opgebouwd. Nadat je alle nuances eenmaal hebt verkend, vergeet je ze niet meer. Dit is vergelijkbaar met fietsen. Het product is bedoeld voor regelmatig gebruik.

  Het heeft geen enkele zin om Muse onder de knie te krijgen, alleen om een ​​promotiesite te bouwen. Dit is een prospectief platform voor webdesigners die de inkomsten willen ontvangen.

 • WordPress. Het herkenbare CMS is in de loop van de tijd geëvolueerd. Het heeft zijn systeem voor het bewerken van inhoud verbeterd, waardoor het gemakkelijker is om nieuwe pagina’s, artikelen, categorieën enz. Te maken. Het is natuurlijk niet zo eenvoudig als het gebruik van een WYSIWYG-platform, aangezien nieuwelingen wat tijd nodig hebben om te begrijpen hoe het systeem werkt. Maar als je eenmaal de kernproblemen hebt uitgezocht, zal het omgaan met het WordPress-configuratiescherm een ​​fluitje van een cent zijn.

  WP voor beginners

  Het dashboard bevat alle benodigde tools in uw linkerzijbalk. Hier hebben we alles, van algemene instellingen tot optredens, plug-ins, enz. Het slechte nieuws is dat je alle plug-ins zelf moet toevoegen, instellen en bijwerken. Het goede nieuws is dat het proces 100% probleemloos verloopt. Het systeem herinnert u automatisch aan alle nieuwe beschikbare updates. Het maken van pagina’s is ook heel eenvoudig dankzij een bijgewerkte inhoudeditor die meerdere on-page elementen biedt om toe te voegen. U kunt video’s invoegen, de tag “lees meer” plaatsen, afbeeldingen, teksten, koppen invoegen en meer. WordPress wordt geleverd met snelle en gemakkelijke inline bewerking.

  WordPress-pagina-editor

  WP voor professionals

  Afgezien van basisfuncties en tools voor het bewerken van sjablonen, biedt het CMS geavanceerde toegang tot websites CSS / HTML. Professionele codeerders of webdesigners hoeven niet nog steeds aan aangepaste thema’s of lay-outs te werken. Ze kunnen hun codeervaardigheden gebruiken om elke gewenste website-stijl of ontwerp te maken.

  WordPress Code Editor

Adobe Muse versus WordPress: WordPress ziet er veelzijdiger uit qua gebruiksgemak. Het is geschikt voor zowel ervaren gebruikers als nieuwkomers, terwijl Adobe Muse meer gericht is op professionele ontwerpers. Bovendien vereist het werken met Adobe Muse extra downloads, terwijl WordPress een CMS-systeem is waarmee u online websites kunt maken zonder extra software.

2. Eigenschappen en flexibiliteit

 • Adobe Muse. De software wordt vertegenwoordigd door de interface, waar u een website-indeling kunt tekenen, afbeeldingen, teksten, knoppen, menu’s kunt invoegen, veelzijdige effecten kunt toevoegen enz. Nadat u het project hebt voltooid, kunt u de code op uw computer opslaan of uploaden naar de hosting via het ingebouwde FTP-kanaal vanaf het begin.

  Muse komt effectief naar voren bij het werken aan de ontwikkeling van bestemmingspagina’s, maar u kunt ook promowebsites en portfolio’s maken. Hierdoor is het mogelijk om kleine websites met één of meerdere pagina’s te maken met een individueel ontwerp.

  Adobe Muse-widgets

  De bijzonderheid van het systeem is dat u hier geen online dashboard heeft. Alle projectwijzigingen moeten in het programma worden aangebracht, de pagina daarna bijwerken via de FTP. Dit is echter niet zo moeilijk.

  Het principe blijft hetzelfde bij het werken met het browserdashboard, maar als het op Muse aankomt, wordt uw controlepunt buiten de browser gevonden. Het voordeel is echter dat u uw projecten in elke cloud kunt opslaan of uploaden naar de gratis hosting. Dit betekent dat je veel kunt oefenen zonder te betalen voor de hosting en het domein.

  Het is vermeldenswaard dat u responsieve webpagina’s kunt maken en pagina’s met een vaste breedte. Webpromotie-opties zijn standaard – metatags, titels, sociale netwerkknoppen, sitemap.xml-creatie en Google Analytics-setup om de statistieken te verzamelen.

  Adobe Muse Sitemap Editor

  Je kunt ook kleine online winkels maken met Muse – het systeem ondersteunt standaard PayPal-transacties. Extra widgets dragen bij aan de aansprekende uitstraling van de winkelpuien.

  We raden deze software echter niet aan om e-commerceplatforms te maken om twee eenvoudige redenen: u moet alles handmatig doen en er is geen optie voor dynamische inhoudupdate. Dit is ingewikkeld en lastig.

  Al met al zijn Muse-opties voldoende om indrukwekkende webpagina’s te maken. In combinatie met Photoshop draagt ​​de lokale redacteur bij aan de visuele aantrekkingskracht van elk project, ongeacht de complexiteit ervan. Je hoeft alleen maar te leren hoe je het moet gebruiken.

 • WordPress. Het CMS-platform zelf biedt geen specifieke functies. Het is echter open-source software, wat betekent dat u vrij bent om een ​​service van derden te integreren, elk thema of plug-in te gebruiken die compatibel is met WP. De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Eindeloze selectie van add-ons – ga gewoon naar het gedeelte “Plug-ins” in uw WP-dashboard en zoek naar de widget die u nodig heeft. De lijst met plug-ins is eindeloos. Hier heb je contactformulieren, e-mailmarketingtools, antispamsystemen, analyse-instrumenten, SEO-optimalisatie-plug-ins, galerijen en meer. In de regel is de installatie van plug-ins heel eenvoudig, hoewel u hun updates nog steeds handmatig moet afhandelen.
  • Probleemloze integratie – of u nu Google Analytics moet integreren of uw website moet koppelen aan uw MailChimp-account, u zult verschillende eenvoudige fasen moeten doorlopen.
  • WooCommerce – WordPress-websites hebben een ingebouwde basisfunctie voor e-commerce, die gratis te gebruiken is. Met een gratis pakket kun je natuurlijk geen groeiende digitale winkel maken. Tegelijkertijd kunt u nog steeds een eenvoudige winkel opzetten zonder speciale technische trucs.
  • WooCommerce - Storefront

  • SEO-vriendelijke websites – Met beschikbare plug-ins kunt u de SEO-rangen van uw site verbeteren door SEO-vriendelijke artikelen, metatitels en beschrijvingen te maken. Met het systeem kunt u speciale afbeeldingskenmerken aangeven, URL’s bewerken, website SEO-titel en -beschrijving maken, focuszoekwoorden aangeven, leesbare teksten maken en meer.

Adobe Muse versus WordPress: Adobe Muse is meer gericht op het leveren van webdesigninstrumenten om elementen en secties te maken. WordPress ziet er veelzijdiger uit in termen van maatwerk en apps die een website gebruiksvriendelijker en boeiender kunnen maken en uw project online kunnen promoten.

3. Ontwerp

 • Adobe Muse. Deze software is in feite een geavanceerde grafische editor, die gebruikt moet worden om website-indelingen te maken. Het is een goede keuze om helemaal opnieuw sjablonen te ontwerpen (zie muze voorbeelden).

  U kunt een webpaginaformaat kiezen, deze markeren, alle gewenste elementen toevoegen (handtekeningen, knoppen, tabbladen, tekstblokken, formulieren, menu’s, schuifregelaars, video’s, effecten enz.) En deze aanpassen aan uw behoeften. Er zijn hier geen grenzen. Degenen onder u die in Photoshop hebben gewerkt, zullen begrijpen wat we bedoelen.

  Afgezien van het maken van individuele ontwerpen, kunt u elk aantal ervan downloaden van internet. Er zijn daar veel lay-outs beschikbaar. De meeste zijn gratis. Ze kunnen worden gebruikt door de nieuwkomers van Muse. Op deze manier kunt u de structuur van sjablonen begrijpen en ermee leren werken.

  Adobe Muse-thema's

  Al met al is het beter om zelf sjablonen te maken. Als u een webdesigner wilt worden, heeft het geen zin om kant-en-klare projecten te gebruiken. Met Muse kunt u lay-outs van verschillende complexiteitsniveaus maken. Hoe beter u de functies onder de knie heeft, des te indrukwekkender het resultaat en uw winst zal zijn.

  Die gebruikers, die geld gaan verdienen door verbluffende websites van klanten te maken, zullen dit systeem ongetwijfeld beheersen. Daarom moet u zich concentreren op het verkennen van alle Muse-opties. Het resultaat komt te zijner tijd.

 • WordPress. Hoewel Adobe Muse de websitebouwer is voor ontwerpers zelf, ziet WordPress er vanuit dit oogpunt meer alledaags uit. Aan de ene kant levert het een eindeloze selectie van thema’s voor elk type website. De sjablooncategorieën omvatten bloggen, e-commerce, kleine bedrijven, professionele portfolio’s, sites met één pagina, enz. De selectie is echt enorm.

  Aan de andere kant zien de meeste sjablonen er ongeveer hetzelfde uit. Ze hebben een typische structuur met dezelfde lay-outs, secties of elementen. Premium-sjablonen zijn mogelijk een goede oplossing voor het probleem. Ze zien er up-to-date en stijlvol uit. Betaalde lay-outs zien er beter uit dan het gratis thema, hoewel de prijs varieert van $ 28 tot $ 200 en zelfs meer. Het goede nieuws is dat zowel gratis als betaalde thema’s mobielvriendelijk zijn.

Adobe Muse versus WordPress: Professioneel ontworpen zal Adobe Muse het meest waarderen, gezien de geavanceerde ontwerptools waarmee ze een website helemaal zelf kunnen tekenen met unieke knoppen, elementen of secties. Aan de andere kant volgen WordPress-sjablonen de nieuwste trends in webdesign, terwijl Adobe Muse niet langer wordt ondersteund. Het betekent geen updates en verbeterde tools. Het is zeer waarschijnlijk dat u een op Muse gebaseerde site heeft die verouderd is.

4. Klantenservice

 • Adobe Muse. Adobe biedt officiële technische ondersteuning en informele ondersteuning van de gebruikersgemeenschap. Tutorials en handleidingen zijn gemakkelijk online beschikbaar. Over het algemeen zijn er geen problemen met deze software. Je hoeft het alleen maar onder de knie te krijgen om het meeste uit de functies te halen.

 • WordPress. Het open-sourceplatform heeft geen typische klantenondersteuning, zoals we gewend zijn. Gebruikers mogen niet verwachten dat Live Chat-functies of telefoonnummers technische of andere problemen onmiddellijk oplossen. Er is ook geen ticketingsysteem of e-mailondersteuning.

Aan de andere kant beschrijven duizenden YouTube-video’s elke stap van het maken van een website met WordPress, van het starten tot het installeren en bijwerken van verschillende plug-ins. Bovendien kun je behoorlijk levendige WP-georiënteerde forums tegenkomen waar ervaren professionals nieuwkomers helpen of eenvoudig verschillende problemen bespreken. Hoewel het een van de langstlopende platforms voor het bouwen van websites op de markt is, heeft WordPress honderden actieve gemeenschappen die online beschikbaar zijn.

Adobe Muse versus WordPress: WordPress is hier ongetwijfeld een winnaar, omdat Adobe Muse niet langer wordt ondersteund. Gebruikers worden vanaf mei 202 aan hun lot overgelaten.

5. Prijsbeleid

 • Adobe Muse. Het programma is opgenomen in het Creative Cloud-pakket en wordt geleverd via het betaalde abonnement. Je kunt het hele pakket of Muse afzonderlijk kopen. Het jaarlijkse abonnement kost $ 179,88, terwijl de maandelijkse betaling $ 14,99 bedraagt.

  De software biedt ook een maandelijkse proef waarmee het systeem absoluut gratis kan worden getest. Over de kosten gesproken, we moeten ook de domein- en hostingkosten vermelden (respectievelijk $ 5- $ 10 / mo en $ 12 / jaar). Nadat je Muse hebt gekocht, kun je een onbeperkt aantal websites maken.

 • Adobe MuseWordPress
  Prijsopties:&# x2714; Jaarmodel, maandelijks betaald ($ 14,99 / maand);
  &# x2714; Jaarplan,
  prepaid ($ 179,88 / jr);
  &# x2714; Maandelijks plan ($ 24,99 / maand).
  ✓ CMS ($ 0);
  Hosting en domein (($ 2,95 / maand));
  ✓ Betaalde plug-ins (vanaf $ 10 / maand);
  ✓ Betaalde thema’s (vanaf € 25).
  Kenmerken:✓ Gratis updates;
  ✓ Premium lettertypen;
  ✓ 20 GB cloudopslag.
  ✓ Gratis te gebruiken;
  ✓ Duizenden thema’s;
  ✓ Universele plug-ins;
  ✓ Forumgemeenschap.
 • WordPress. Het platform is 100% gratis te gebruiken. Dit is wat de meeste beginners zo gelukkig maakt. Maar als je eenmaal diep in het bouwproces bent gedoken, zul je je realiseren dat WordPress nog steeds minimale kosten vereist. Allereerst heeft u hosting nodig voor uw website. Dit is waar Bluehost de beste gok is. Het leverde voor WP geoptimaliseerde serveroplossingen, gratis thema’s, naadloze integratie met het WordPress-dashboard van de gebruiker en tal van andere functies voor het hosten en wijzigen van op WP gebaseerde sites.

  Ten tweede zou je kunnen verlangen naar een betaalde thee om op te vallen. Premium-sjablonen kosten ergens tussen de $ 28 en $ 200. De laatste, maar niet de minste, premium plug-ins en serviceabonnementen kosten u ook een aantal extra dollars.

Adobe Muse versus WordPress: Ondanks alle extra kosten ziet WordPress eruit als een meer kosteneffectieve oplossing in vergelijking met Adobe Muse, vooral als je jarenlang een langlopend project maakt.

Conclusie

Het kiezen van een websitebouwer hangt af van verschillende factoren. Welk type site heb je nodig? Welke doelen zal het dienen? Wie zijn uw koperspersona’s? Hoewel Adobe Muse beter is voor professionele webontwerpers die misschien websites voor hun klanten willen maken, dient WordPress voornamelijk voor individuele site-eigenaren, of het nu gaat om online bedrijfsvertegenwoordiging of e-commerce.

Adobe MuseAdobe Muse is een professionele webontwerptool voor ervaren professionals die mogelijk een site nodig hebben voor hun eigen doeleinden of die van klanten. Het biedt een selectie van uitgebreide ontwerptools, stijlen en instrumenten om elke sectie die u nodig heeft aan te passen. Het slechte nieuws is dat het platform niet langer wordt ondersteund. Het is nog steeds beschikbaar om te downloaden, maar zonder toekomstige updates of verbeteringen. Met andere woorden, gebruikers zullen nooit up-to-date tools voor het bouwen van websites krijgen om trendy sites te maken. Adobe MuseAdobe Muse is een professionele webontwerptool voor ervaren professionals die mogelijk een site nodig hebben voor hun eigen doeleinden of die van klanten. Het biedt een selectie van uitgebreide ontwerptools, stijlen en instrumenten om elke sectie die u nodig heeft aan te passen. Het slechte nieuws is dat het platform niet langer wordt ondersteund. Het is nog steeds beschikbaar om te downloaden, maar zonder toekomstige updates of verbeteringen. Met andere woorden, gebruikers zullen nooit up-to-date tools voor het bouwen van websites krijgen om trendy sites te maken.

WordPressWordPress is een onsterfelijk CMS-platform dat al een tijdje op de markt is. Het houdt nooit op met ontwikkelen en biedt regelmatige verbeteringen van inhoudsbewerking, een heleboel nieuwe plug-ins, up-to-date mobielvriendelijke thema’s en flexibiliteit in termen van CSS / HTML-codering of hostingoplossingen. WordPress

Samenvattend is het duidelijk dat WordPress een betere optie is, terwijl Adobe Muse op het punt staat zijn lange wandeling door de arena voor het bouwen van websites te beëindigen. De prestatie was goed, maar het is voorbij. Aan de andere kant is WordPress nog steeds onderweg.

Overzicht vergelijkingstabel

Adobe MuseWordPress
Makkelijk te gebruiken:Adobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPress
Kenmerken:Adobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPress
Ontwerpen:Adobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPress
Klantenservice:Adobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPress
Prijzen:Adobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPress
Totale score:Adobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPressAdobe Muse versus WordPress

Probeer WordPress nu

Het is gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map