Alternatieven voor WordPress

wordpress-alternatieven


WordPress is een van de meest populaire en meest gebruikte CMS waarmee hoogwaardige, professionele en functionele websites kunnen worden gemaakt. Het systeem is echter niet zo eenvoudig te gebruiken als het op het eerste gezicht lijkt. Als je ooit hebt geprobeerd een website met dit platform te lanceren, dan weet je uit de eerste hand hoe uitdagend en tijdrovend het proces is.

Terwijl ervaren webontwikkelaars al goed hebben leren omgaan met WordPress-uitdagingen, worden nieuwkomers geconfronteerd met veel onverwachte problemen. Als gevolg hiervan heeft dit invloed op de kwaliteit en prestaties van hun websites. Om nog maar te zwijgen van de verspilling van tijd en moeite die kan worden besteed aan de ontwikkeling en promotie van websites.

Om deze problemen te voorkomen, is het logisch om eenvoudige platforms te gebruiken, die gemakkelijker te beheersen zijn en een fatsoenlijk resultaat garanderen.

Beste WordPress-alternatieven

Hoewel WordPress in eerste instantie een bloggend contentmanagementsysteem is, hebben onervaren gebruikers vaak de behoefte om te zoeken eenvoudigere alternatieven voor webbouw. In dit opzicht zijn websitebouwers de beste keuze. Deze systemen zijn bewust afgestemd op de eisen, vaardigheden en budgetten van nieuwkomers in het achterhoofd. Ze vereisen geen codeerkennis, complexe programmeernuances van eerdere webdesignervaring om in het voordeel te worden gebruikt.

Door een hoogwaardige, veelzijdige websitebouwer te gebruiken, start u een portefeuille, een zakelijke website, een bestemmingspagina en zelfs een webwinkel is helemaal geen probleem. Van u wordt verwacht dat u zich aanmeldt voor de service van uw keuze, een sjabloon selecteert en het dashboard bereikt om de vereiste ontwerpaanpassingstools te kiezen om de website klaar te maken voor publicatie. Het is hoog tijd om nu de beste nichevertegenwoordigers te bekijken om de platforms te selecteren die u kunt gebruiken in plaats van WordPress.

1. Wix

Wix website builder

Wix – is het beste WordPress-alternatief en de meest populaire, gebruiksvriendelijke en betrouwbare websitebouwer die je kunt vinden in de hedendaagse niche voor webbouw. Het systeem wordt veel gebruikt in meer dan 190 landen van de wereld en biedt meer dan 17 taallokalisaties, en meer daarvan worden door de systeemontwikkelaars toegevoegd om de populariteit en het hoge prestatieniveau te vergroten. De websitebouwer heeft een eigentijdse uitstraling en maakt het mogelijk om alle soorten projecten te bouwen op basis van de behoeften en bekwaamheid van gebruikers. De functieset van de service is afzonderlijke aandacht waard en heeft gebruikers momenteel veel te bieden:

 • Bloggen platform. Hoewel WordPress oorspronkelijk was ontworpen als blogplatform, biedt Wix nu een eigen geïntegreerde blog-engine. Hiermee kunt u een multifunctionele blog aan uw website toevoegen om de berichten toe te voegen en in te plannen, bloginstellingen aan te passen en te wijzigen, een sectie met aanbevolen berichten en een tagwolk toe te voegen, blogsjablonen te selecteren, Facebook-opmerkingen in te schakelen, aangepaste feeds te maken en meer.
 • Sjabloon collectie. Wix-sjabloonverzameling overschrijdt momenteel 550 hoogwaardige en mobiel-ready thema’s. Ze zijn 100% aanpasbaar, onderverdeeld in thematische onderwerpen en zowel gratis als tegen betaling beschikbaar.
 • Geavanceerde opties voor ontwerpaanpassing. De websitebouwer heeft unieke functies die met name kunnen bijdragen aan de visuele aantrekkingskracht van de webpagina. De tools en opties die beschikbaar zijn in het dashboard omvatten integratie van diavoorstellingen, cinemagraphs, grafische elementen, ontwerpinstellingen, integratie van sociale netwerkknoppen, invoegen van mediabestanden enz.
 • Wix ADI. De websitebouwer biedt een geavanceerd Wix ADI-tool waarmee automatisch elk type website wordt gemaakt met behulp van de geleverde inhoud. Dit elimineert de noodzaak om uw codeervaardigheden te verbeteren (zelfs als u die heeft) om het resultaat te krijgen dat u hoopte te behalen.
 • Standaard- en mobiele editors. Als u om wat voor reden dan ook niet van plan bent Wix ADI te gebruiken, biedt de websitebouwer de mogelijkheid om de geselecteerde websitesjabloon en de mobiele versie ervan handmatig te ontwerpen. De bewerkingen in de mobiele modus worden niet weergegeven in de desktopversie, terwijl de wijzigingen die u aanbrengt in de standaardeditor onmiddellijk worden gepresenteerd in de standaardwebsitemodus.
 • App Winkel. Hoewel WordPress bekend staat om zijn integratie-opties voor plug-ins, staat Wix het selecteren en integreren van honderden gratis en betaalde widgets, extensies en add-ons toe. Hun selectie is vrij uitgebreid en er is de zoekfilteroptie om u te helpen de widgets te vinden die perfect bij uw website-specialisatie passen.
 • Alles-in-één pakket. Welk betaald abonnement u ook kiest, u krijgt hosting, domein, sjablonen en andere functies (veel daarvan zijn gratis) naast SSL-beveiliging, onbeperkte bandbreedte en opslag, afhankelijk van het abonnement.

Kosten: Wix heeft een voordelig onbeperkt gratis plan voor nieuwe systeemgebruikers, die de functies ervan willen testen en hun vaardigheden willen oefenen. De websitebouwer biedt bovendien betaalde abonnementen aan voor gebruikers die in de toekomst ermee willen werken. Al met al zijn er hier vijf betaalde abonnementen, waarvan de kosten variëren van $ 4,50 tot $ 24,50 per maand op basis van de opgenomen voorwaarden en de intenties die gebruikers hebben.

Probeer Wix gratis

2. Shopify

Shopify eCommerce-software

Shopify – is de wereldberoemde eCommerce-software en dit is wat het een geweldig alternatief maakt voor WordPress-gebruikers die hun eCommerce-bedrijf willen starten. Door het systeem te gebruiken, kunt u verschillende soorten online winkels creëren, beheren, bijwerken en ontwikkelen – van kleine tot grote. De service werkt geweldig voor gebruikers die hun producten en services op internet willen verkopen, ongeacht de niche waarop ze zich richten. Het systeem werkt succesvol samen met bekende handelsmerken en merken, wat een van de belangrijkste bewijzen is van zijn geloofwaardigheid en professionaliteit. De belangrijkste voordelen van de software zijn als volgt:

 • Point-of-Sale-software. De kassasoftware is een van de hoogtepunten van het systeem, waarmee ondernemers hun producten zowel online als offline kunnen verkopen, meerdere personeelsaccounts kunnen beheren en kunnen synchroniseren met de beschikbare boekhoudsoftware.
 • Integratie- en synchronisatie-opties. Shopify is trots op zijn geavanceerde integratie- en synchronisatie-opties. Ze laten u het meeste halen uit het integreren van uw Shopify-account met die van belangrijke externe systemen en populaire marktplaatsen zoals Amazon, Xero, Quickbooks en wat niet.
 • Uitgebreide marketingfuncties. Met Shopify kunt u uw websitestatistieken effectief verbeteren. Het systeem maakt gebruik van een reeks marketingtools, die het mogelijk maken om de marketingbenadering van het volledige prestatieproces van de website te volgen, te controleren, te analyseren en te wijzigen om de statistieken, de klantbetrokkenheid en de winstgevendheid te verhogen (Live View-modus, toegang tot klantprofielen, verlaten checkout herstel, conversiepercentages en factoren die hen beïnvloeden, meerdere betalingsopties, winkel- en bestelparameters, locatiestatistieken, winkelactiviteit van gebruikers etc.).
 • Veiligheidsmaatregelen. Het systeem besteedt speciale aandacht aan het veiligheidsaspect, omdat het verantwoordelijk is voor het veilig houden van de eCommerce-websites die ermee zijn gemaakt en beschermd tegen verboden websitetoegang van externe gebruikers. Om deze reden heeft de software onlangs de Fraud Protection Feature, SSL Certification, Tag and Chip Reader optie, Shopcodes etc.
 • Productpresentatie. In eerste instantie gericht op het stimuleren van gebruikersbetrokkenheid en tevredenheid, implementeert Shopify speciale maatregelen om de te koop aangeboden producten in het meest gunstige licht te presenteren. Gebruikers kunnen aansprekende etalages maken en beheren, gebruik maken van de Augmented Reality-functie, lees gedetailleerde productrecensies, blader door beeldcollecties en galerijen etc.

Kosten: Shopify is geen goedkope eCommerce-software, maar de kosten ervan zijn de investering zeker waard. Het systeem heeft een gratis proefperiode van 14 dagen en biedt vier betaalde abonnementen. De kosten van de goedkoopste optie bedragen $ 9 / maand, terwijl die van de duurste optie $ 299 / maand bereikt. Het systeem brengt geen extra kosten in rekening voor de transacties die erin worden gedaan, maar het impliceert wel transactiekosten voor creditcards. De software biedt vaak kortingen die het mogelijk maken om tot 8-10% van de initiële kosten van het plan te besparen.

Probeer Shopify gratis

3. uKit

uKit website builder

uKit – is een degelijke websitebouwer, die een geweldige vervanging voor WordPress kan zijn in termen van eenvoud, gemak, betaalbaarheid en intuïtieve aard van webbouw. Net als WordPress kan uKit worden gebruikt om zakelijke websites te lanceren. Het enige opvallende verschil is dat uKit aanvankelijk gericht was op het voltooien van deze taken. Het creëren van kleine websites voor ondernemers is de belangrijkste specialisatie van de dienst. Laten we de uitgebreide functieset van de service eens nader bekijken:

 • Uitzonderlijk gebruiksgemak. uKit is niet alleen eenvoudig voor iedereen – het is uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken, vooral voor mensen die geen idee hebben van wat website-ontwikkeling eigenlijk is. Dit is gedeeltelijk te danken aan de WYSIWYG-website-editor en slepen-en-neerzetten-functie waarmee alle stadia van het webontwerpproces gemakkelijk kunnen worden beheerd.
 • Sjabloon collectie. uKit heeft een rijke verzameling responsieve sjablonen, die in nichecategorieën vallen en 100% aanpasbaar zijn om in elke niche te passen.
 • Verbeterde systeemintegratie. U bent van harte welkom om uw uKit-account te integreren met dat van andere externe services of CRM om het verkoopbedrag te verhogen, leads, websitestatistieken, conversieratio’s en factoren die daarop van invloed zijn te stimuleren. Dit is een leuke manier om extra winst en voordelen te halen uit de opties die worden verleend door extensies van derden waarmee u te maken heeft, zoals video- en audiospelers, analyses, streaming-apps en wat niet.
 • Outsourcing mogelijkheden. uKit Developer Access maakt het voor bedrijfseigenaren mogelijk om partnerschapsrelaties aan te gaan met ontwikkelaars, marketeers, contentmanagers en andere leden, die kunnen werken voor het bedrijf.
 • Geïntegreerde bedrijfswidgets. De website builder heeft een set bedrijfsspecifieke widgets en add-ons, waarvan de integratie de specialisatie van uw bedrijfswebsite een boost zal geven. Deze omvatten Online Calculator (de bekende uCalc), tijdlijn, stappen en meer.
 • Tijdelijke toegangsrechten voor websitebeheer. Als u met co-partners aan uw website-ontwikkeling wilt werken, kunt u hen gedeelde toegangsrechten toekennen. Deze mensen kunnen de belangrijkste wijzigingen in de website aanbrengen, zoals het bewerken / bijwerken van de inhoud, het toevoegen / verwijderen van widgets en pagina’s, toegang tot Google Analytics-formulieren, het configureren van SEO-parameters enz., Maar ze hebben geen toegang tot de betalings- en factuurgegevens (alleen de accounteigenaar heeft toegang tot deze gegevens). Bovendien maakt het systeem automatisch de back-upversie van de website zodra u de functie inschakelt.
 • eCommerce-opties. Met uKit kunt u op twee manieren een webwinkel starten: door een speciale eCommerce-widget in de website te integreren of door uw uKit-account te synchroniseren met die op Ecwid.

Kosten: uKit is een van de meest betaalbare website-bouwers voor kleine bedrijven die er zijn. Het heeft een gratis proefperiode van 14 dagen en vier betaalde abonnementen. De kosten van de betaalde abonnementen variëren van $ 4 / maand voor het meest betaalbare Premium-abonnement en groeien tot $ 12 / maand voor het duurste Pro-abonnement. De prijzen zijn dus meer dan redelijk, rekening houdend met de zakelijke focus van het platform. Bovendien biedt de websitebouwer regelmatig kortingen en speciale aanbiedingen om de kosten van website-ontwikkeling voor reguliere gebruikers en nieuwkomers te verlagen.

Probeer uKit gratis

4. Joomla

Joomla CMS

Joomla is het beste gratis WordPress-alternatief als u besluit een website met CMS te maken. Gelanceerd in 2005, is populair geworden bij gebruikers die zich richten op de ontwikkeling van volledig uitgeruste projecten. Joomla is echter ingewikkelder in vergelijking met WordPress in termen van bruikbaarheid, gebruiksgemak en gemak. Tegelijkertijd biedt het minder geïntegreerde thema’s en plug-ins dan WordPress. Een van de meest voor de hand liggende hoogtepunten van de service is het logisch om het volgende te noemen:

 • Gemakkelijke en snelle installatie. Het kost niet veel moeite en tijd om de software te installeren. Er zijn ook geen codeervaardigheden vereist. Alles is eenvoudig en intuïtief – volg gewoon de tips en aanwijzingen die het systeem genereert om u effectief door alle fasen van het webontwerpproces te leiden.
 • Verbeterde functionaliteit. Hoewel WordPress plug-ins vereist voor elke websitefunctie, heeft Joomla een set geïntegreerde widgets, extensies, add-ons en functies die standaard worden geleverd. Dit betekent echter niet dat u geen mogelijkheid heeft om plug-ins of widgets van derden van internet te integreren – er zijn er veel en het is alleen aan u om te beslissen of u ze nodig heeft of niet.
 • Intuïtief dashboard. Het CMS heeft een gebruiksvriendelijk en intuïtief dashboard, dat wordt geleverd met een set geïntegreerde tools die nodig zijn om het webontwerpproces voor alle gebruikerscategorieën te vereenvoudigen. Het kost meer tijd om het dashboard onder de knie te krijgen in vergelijking met WordPress, maar zodra je dat voor elkaar krijgt, zul je je realiseren hoe gemakkelijk en gemakkelijk het is om nieuwe modules, secties, categorieën en andere inhoudstypen toe te voegen en bij te werken.
 • De behoefte aan PHP- en SQL-databasevaardigheden. Om het meeste uit het werken met het systeem te halen, impliceert Joomla de kennis van de basisprincipes van PHP en SQL.

Kosten: Joomla is een gratis contentmanagementsysteem. Het vereist geen aanmeldings- of gebruikskosten. In dit opzicht lijkt het enigszins op WordPress. Evenzo kunt u betaalde sjablonen en plug-ins tegenkomen die beschikbaar zijn op internet. Er moet veel aandacht worden besteed aan het hosten van selectie. De meest geprefereerde oplossing bij het gebruik van Joomla is Bluehost. Deze hostingprovider staat momenteel bovenaan de lijst in zijn niche. Dit komt omdat de service de officiële WordPress-hostingprovider is die bekend staat om zijn hoge uptime-tarieven, hoge laadsnelheid van pagina’s, geavanceerde opties voor klantenondersteuning, flexibiliteit, beveiliging en betaalbare plannen. De kosten voor het gebruik van Bluehost beginnen met $ 2,95 / maand en bereiken $ 5,45 / maand op basis van de services en voorwaarden die in elk pakket zijn inbegrepen.

Probeer Joomla gratis

5. Drupal

Drupal CMS

Drupal – is het Open Source Content Management Systeem, dat door de gemeenschap is erkend als een degelijk WordPress-alternatief voor de ontwikkeling van webwinkels. Dit is het platform dat het mogelijk maakt om online winkels te organiseren en vervolgens te lanceren en te beheren – van kleine winkels tot serieuze hypermarkten. Experts benadrukken vaak dat Drupal-functies het veel meer maken dan alleen een standaard open-source CMS. Het platform wordt geleverd met een app-ontwikkelraamwerk, een goed gestructureerde aanpak voor webdesign en uitgebreide opties voor codebewerking. Hier is een kort overzicht van de belangrijkste Drupal-functies:

 • Geavanceerd menu- en gebruikersbeheer. De software wordt geleverd met een reeks functies, die het voor gebruikers gemakkelijker maken om eenvoudige maar volledig uitgeruste websites, portfolio’s, blogs, sociale netwerkopties enz. Te maken..
 • Inhoud beheer. Met Drupal kunnen gebruikers meerdere inhoudstypen maken en beheren, waaronder polls, teksten, video’s en afbeeldingen, blogs enz.
 • Aanpasbaarheid. Het CMS is in hoge mate aanpasbaar, wat betekent dat het mogelijk is om ermee gemaakte websites te bewerken, waarbij nieuwe functies en opties worden geïntegreerd en geïmplementeerd. Drupal is een van de nicheleiders als het gaat om betrouwbaarheid, schaalbaarheid, beveiliging, beschikbaarheid van resources, beheerbaarheid en andere aspecten die er veel toe doen.
 • Drupal-taxonomiesysteem. Het CMS heeft een krachtige taxonomie die helpt bij het organiseren en taggen van de inhoud. Het systeem maakt het eenvoudiger om de vereiste trefwoorden te targeten, omdat het meestal is ontworpen voor community-based projecten.
 • Plug-ins en ontwerpen. U kunt kiezen tussen ingebouwde en integreerbare Drupal-plug-ins en ontwerpen, afhankelijk van uw website-specialisatie en bedrijfsdoelstellingen.

Kosten: Drupal is een gratis open-sourceplatform. Het downloaden en installeren van het systeem is voor iedereen gratis. De rest van de uitgaven hangt voornamelijk af van de functionaliteitsschaal en het doel dat u instelt. Als u wilt dat uw project volledig is uitgerust, kunt u bovendien extra plug-ins, sjablonen, widgets, add-ons en andere extensies integreren. Er zijn er veel beschikbaar op internet en ze zijn zowel gratis als tegen een toeslag beschikbaar.

Bovendien moet u zorgen voor hosting die standaard niet in het systeem wordt aangeboden. Een van de meest geschikte en redelijke oplossingen voor Drupal is SiteGround. Dit is een onafhankelijk hostingbedrijf met servers over de hele wereld. Het systeem wordt gekenmerkt door flexibiliteit, goede uptime, bereik van functies, uitgebreide 24/7 klantenondersteuning enz. Het meest kosteneffectieve Startup Plan kost $ 3,95 / maand, terwijl de duurste GoGeek-oplossing $ 11,95 / maand kost..

Probeer Drupal gratis

Bottom Line

WordPress is en blijft altijd een van de beste CMS, wat het mogelijk maakt kwaliteitswebsites maken met superieure functionaliteit. Er zijn echter gebruikers die niet helemaal tevreden zijn met het dienstenaanbod van het CMS. Het systeem lijkt misschien te ingewikkeld voor nieuwkomers vanwege de noodzaak om veel functies tegelijk onder de knie te krijgen. Ze maken het echter mogelijk om verschillende soorten projecten te maken op basis van de speciale behoeften van gebruikers.

TOP WordPress alternatieven:

WixWix is de alles-in-één websitebouwer, het populairste alternatief voor WordPress vanwege de geweldige functieset, uitgebreide opties voor webdesign, aanpasbaarheid, eenvoud en betaalbaarheid. Het systeem helpt bij het voltooien van diverse webontwerptaken met bijna geen gedoe en tijdverspilling. Wix.com

ShopifyShopify is ‘s werelds grootste en krachtigste eCommerce-software waarmee kleine tot grote online winkels kunnen worden gebouwd en biedt een breed scala aan functies die nodig zijn om deze taken uit te voeren. De websitebouwer werkt geweldig voor verantwoordelijke ondernemers, die klantgericht zijn en de intentie hebben om hun eCommerce-startups met maximale efficiëntie te ontwikkelen. Shopify.com

uKituKit is de gemakkelijkste websitebouwer gericht op de e-commerce niche. De functieset, ontwerpaanpassingstools, SEO- en marketingopties en andere elementen zijn gericht op de ontwikkeling van kleine en middelgrote bedrijven. De websitebouwer maakt indruk op iedereen door zijn geavanceerde prijsbeleid, dat meer dan betaalbaar is voor moderne ondernemers. uKit.com

JoomlaJoomla is een gerenommeerd CMS, dat op de tweede plaats komt na WordPress in termen van populariteitsbereik van services, ontwerpkenmerken, functieset en integratieopties. Het systeem is een van de oudste Content Management Systemen, dat geweldig werkt voor de ontwikkeling van complete projecten, hoewel het ingewikkelder is om het onder de knie te krijgen in vergelijking met WordPress. joomla.org

DrupalDrupal is het eCommerce CMS, de populariteit is iets kleiner in vergelijking met WordPress en zelfs Joomla. De service is vrij moeilijk te beheersen, vooral voor nieuwe gebruikers. Het vereist integratie van externe plug-ins en thema’s die nodig zijn om kleine tot grote online winkels te starten en te beheren. drupal.org

WordPress is een volwaardig open-source CMS, dat wereldwijd populair is en algemeen herkenbaar is in de hedendaagse webdesign-niche. Als u gewend bent geraakt aan het werken met de software en de noodzaak ziet om naar een beter alternatief te zoeken, kan dit enige tijd en moeite kosten om het beste alternatief voor WordPress te vinden.

Als u momenteel een dergelijk probleem heeft, neem dan de tijd om de websitebouwers en het CMS dat in de post is beoordeeld te verkennen en te testen. Deze systemen zijn speciaal gemaakt met de behoeften en vaardigheden van verschillende gebruikerscategorieën in gedachten en u zult er zeker de beste WordPress-vervanger tussen vinden. Probeer het gewoon!

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map