Dreamweaver versus Webflow

Dreamweaver versus Webflow


Dreamweaver en Webflow zijn webbouwtools waarmee u indrukwekkende, visueel aantrekkelijke en functionele projecten kunt maken.

De systemen verschillen echter in hun functiesets en webontwerpbenadering, wat de complexiteit van het webcreatieproces kan beïnvloeden en het resultaat dat u op de lange termijn zult gebruiken.

Een snelle momentopname:

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – is de offline website builder, die gericht is op het maken, beheren en publiceren van feature-beladen websites en offline applicaties. Het systeem wordt geleverd als onderdeel van de Creative Cloud-service, die toegang biedt tot tal van andere functies en tools die het platform biedt. Adobe Dreamweaver

WebflowWebflow – is een van de beste website-bouwers, die behoorlijk rijk is aan functies en ingewikkeld is voor nieuwkomers. Het systeem richt zich dus voornamelijk op de behoeften, vaardigheden en vereisten van webexperts en geeft toegang tot talloze ontwerpaanpassingsopties. In dit opzicht is het te vergelijken met CMS zoals WordPress of de plug-in – Elementor omdat het tijd en moeite kost om te wennen aan het dashboard van het systeem. Webflow

Welk systeem – Dreamweaver of Webflow – is de leider van de vergelijking? Welke van hen biedt meer veelzijdige en krachtige functionaliteit en welke van hen spreekt het huidige aantal gebruikers aan? Om antwoorden op deze en andere vragen te krijgen, hebben we de onbevooroordeelde vergelijking van beide platforms samengesteld die kan helpen de winnaar te identificeren.

1. Gebruiksgemak

 • Dreamweaver. Als offline software vereist Dreamweaver download en installatie, maar dit is waarschijnlijk het gemakkelijkste dat u kunt doen terwijl u met het systeem werkt. Registreer u gewoon voor het Adobe-platform of log in op het bestaande account (als u dat hebt) om aan de slag te gaan. Het platform is niet helemaal ingewikkeld om onder de knie te krijgen, maar het verschilt enigszins van standaard website-bouwers. Dienovereenkomstig is er enige inspanning en tijd nodig om de nuances van het werken met het systeem onder de knie te krijgen.

  Adobe Dreamweaver Editor

  Zodra u klaar bent met de registratieprocedure, zal het systeem u vragen om het niveau van uw bekwaamheid in webdesign te specificeren, evenals het aantal gebruikers dat aan het project zal werken. Een van de onmiskenbare hoogtepunten van het systeem is dat het mogelijk is om individuele en teamprojecten te creëren, wat een echt voordeel is voor webdesignbureaus die betrokken zijn bij de ontwikkeling van projecten op maat.

  Het Dreamweaver-dashboard is redelijk begrijpelijk en intuïtief, met veel tools en functies binnen handbereik. Wat u nodig hebt, is een sjabloon kiezen die bij uw projectspecialisatie past en doorgaan met de aanpassing ervan. Het systeem biedt de mogelijkheid om het project op te slaan en er desgewenst aan te blijven werken.

 • Webflow. De websitebouwer is niet het eenvoudigste systeem dat u op internet kunt vinden. Hoewel het een snel en vrij eenvoudig registratieproces biedt, zijn het dashboard en het configuratiescherm nog steeds gecompliceerd en oververzadigd met tools en functies die voor beginners een uitdaging lijken. Het kost moeite en tijd om te wennen aan het platform en zijn parameters om ermee aan de slag te gaan.

  Webflow-editor

  Geen wonder dat de website builder zich vooral richt op professionele webdesigners. Terwijl u met Webflow werkt, zou u klaar moeten zijn om uw codeerkennis te gebruiken, aangezien het systeem u in staat stelt gepersonaliseerde projecten te creëren via HTML-code-bewerking.

Dreamweaver versus Webflow. De systemen verschillen in hun complexiteit en vereiste niveau van webdesignvaardigheid. Webflow lijkt echter een veel eenvoudigere oplossing in vergelijking met Dreamweaver. Hoewel het dashboard er een beetje overweldigend uitziet vanwege de verscheidenheid aan instellingen en tools, is het nog steeds mogelijk om een ​​website te maken zonder een regel code. Hetzelfde kan niet gezegd worden over Dreamweaver.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Dreamweaver. De software is boordevol functies en functioneel, waardoor er allerlei projecten mee kunnen worden gemaakt. Het geeft toegang tot meerdere ontwerpaanpassingstools, die verschillen in toepassingsgebied en complexiteitsniveau. Nieuwkomers zullen wat tijd en moeite moeten investeren in de verkenning ervan, terwijl bekwame webontwikkelaars het flexibel en functierijk zullen vinden om aan hun websites en offline apps te gaan werken. Denk eraan dat Dreamweaver de kennis en toepassing van programmeertalen vereist, vooral als u van plan bent hiermee professionele projecten te ontwikkelen.

  Adobe Dreamweaver Code Editor

  Het systeem wordt geleverd met de handige voorbeeldoptie, waarmee u het resultaat van uw werk kunt zien en alle bewerkingen die u op tijd aanbrengt, kunt controleren. Gebruikers kunnen toegang krijgen tot de geavanceerde geïntegreerde code-editor, waar ze kunnen werken met meerdere populaire codes, zoals CSS, HTML, PHP, JavaScript en nog veel meer. Het goede nieuws is dat het hele proces van werken met codes in Dreamweaver eenvoudig wordt dankzij de automatische code-aanvullingstool die het systeem bevat. De tool schrijft alle codes voor je nadat je ze aan het project hebt toegevoegd. Dit is een mooi voordeel voor niet-codeerders, die het systeem en de grote nuances van het werken ermee verkennen. Welke website of applicatie u ook start met het systeem, het is toegankelijk op zowel mobiele als desktop-apparaten, ongeacht schermresoluties en formaten.

  Voor zover Dreamweaver deel uitmaakt van de Adobe-toolpack, kan het perfect worden geïntegreerd met andere Adobe-producten. Dit is een ander hoogtepunt van de software waarmee gebruikers toegang krijgen tot de uitgebreide Creative Cloud Library en Adobe Stock Marketplace. Onder de producten die u hier kunt vinden en integreren, kunt u Premiere Pro CC, After Effects CC, Illustrator CC, InDesign CC, Dimension CC en Animate CC, Photoshop CC en nog veel meer noemen. Bovendien kunt u met het systeem enkele van de populaire systemen en tools van derden kiezen en integreren, zoals Bitbucket, Business Catalyst, GitHub enz..

  Andere belangrijke Dreamweaver-functies omvatten accentuering en controle van syntaxis, beschikbaarheid van Typekit Marketplace, realtime browse-preview, meertalige ondersteuning (Engelse, Poolse, Nederlandse, Zweedse en Turkse talen), geïntegreerde certificaat- en CMS-ondersteuning om er maar een paar te noemen.

 • Webflow. Eerdere Webflow-recensies (u mag ze lezen hier en hier) hebben aangegeven dat het systeem toegang geeft tot talloze functies en tools die het onderscheidt van de rest. Hoewel de websitebouwer een beetje oververzadigd is met dashboardtools en -functies, heeft deze nog steeds veel te bieden aan de doelgroep. Zo wordt de websitebouwer geleverd met een krachtige HTML / CSS-editor waarmee u hoogwaardige gepersonaliseerde projecten, krachtige blogging-, eCommerce- en integratieopties kunt maken.

  Webflow eCommerce

  Webflow maakt het mogelijk om kleine en middelgrote webwinkels te creëren, waar je zowel fysieke als digitale producten kunt verkopen. De functionaliteit van deze websites, in vergelijking met die gemaakt op gespecialiseerde website-bouwers zoals Shopify, is beperkt vanwege de eCommerce-beperkingen die het systeem biedt. Onder de meest wijdverbreide functies die u kunt gebruiken, is het logisch om de integratie van winkelwagentjes, het maken en bijwerken van productgalerijen, de implementatie van kortingen en het aanpassen van betalings- en verzendinstellingen te vermelden. Het verzamelen van gebruikersinformatie is een andere functie die bijdraagt ​​aan de ontwikkeling en promotie van webwinkels die met Webflow zijn gemaakt.

  De website builder blinkt ook uit in integratie-opties. Het systeem maakt het mogelijk om de voordelen van services van derden, zoals Zapier, Lottie, After Effects, Lightbox en nog veel meer, te kiezen en te gebruiken. Met deze functies kunt u aantrekkelijke video- en fotogalerijen maken, de prestaties en het ontwerp van uw project verbeteren, de klantbetrokkenheid verhogen enz.

Dreamweaver versus Webflow. Wanneer het het functionaliteitsaspect aanpakt, kan Webflow worden beschouwd als een duidelijke leider van de vergelijking. Webflow wordt geleverd met geavanceerde blog-, e-commerce- en integratieopties, die een positieve invloed hebben op het genereren en behouden van gebruikers. Het feit dat Webflow vergelijkbaar is met CMS, maakt het echter mogelijk schakel op elk moment over naar WordPress, als er iets is waar u om een ​​of andere reden niet tevreden mee bent.

3. Ontwerpen

Ontwerpvergelijkingstabel

DreamweaverWebflow
Aantal thema’s:0200
Thema importeren:&# x2714; JA&# x2714; JA
Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA&# x2714; JA
 • Dreamweaver. De software maakt het mogelijk om verschillende soorten projecten te starten, waaronder blogs, landingspagina’s, zakelijke websites, webwinkels, portefeuilles enz.. Het biedt echter geen geïntegreerde sjabloonverzameling om uit te kiezen. In plaats daarvan is er een mogelijkheid om thema’s van externe bronnen te downloaden en te installeren om ze helemaal opnieuw aan te passen.

  Deze ontwerpen zijn gratis en betaald en u kunt de meest geschikte optie kiezen met het oog op uw budget en behoeften. Zorg er bij het omgaan met externe ontwikkelaars echter voor dat u de betrouwbaarheid van de ontwerper controleert om een ​​echt veilige en hoogwaardige sjabloon te krijgen.

  Afgezien van de integratie van externe ontwerpen, kunt u in Dreamweaver een sjabloon kiezen en gebruiken die voor is gemaakt Joomla, WordPress en Drupal. Het is ook mogelijk om zelf een responsieve websitelay-out te creëren voor desktop en mobiele apparaten dankzij het op een grid gebaseerde systeem dat de software gebruikt.

 • Webflow. Webflow-sjabloonverzameling is rijk en veelzijdig, wat duidelijk tot uiting komt in het beschikbare voorbeelden. Gebruikers kunnen nu kiezen uit meer dan 200 thema’s, die er professioneel uitzien en naar eigen wens kunnen worden aangepast. Het Webflow-team blijft ook werken aan het maken van nieuwe moderne sjablonen, waarvan het aantal gestaag groeit.

  Webflow-sjablonen

  De websitebouwer verleent toegang tot gratis en premium sjablonen, hoewel er geen groot verschil is, behalve het kostenaspect. Momenteel bestaat het aantal gratis thema’s uit 30 ontwerpen. Betaalde sjablonen zijn talrijk en hun kosten variëren tussen $ 24 en $ 79 per thema. Wat belangrijk is, Webflow heeft een voorbeeldoptie waarmee u alle details van elke sjabloon kunt verkennen voordat u deze kiest. Een geweldige bonus is de mogelijkheid om een ​​lege sjabloon te kiezen die u helemaal opnieuw kunt aanpassen om het een persoonlijk uiterlijk te geven.

Dreamweaver versus Webflow. Het aantal Webflow-sjablonen is hoger en er is een mogelijkheid om een ​​leeg thema te kiezen om gemakkelijk aan de slag te gaan. De websitebouwer heeft gratis en betaalde ontwerpen en wordt geleverd met meer ontwerpaanpassingstools waarmee u uw website een persoonlijk uiterlijk kunt geven. Wat Dreamweaver betreft, het heeft helemaal geen kant-en-klare sjablonen. U kunt een aangepaste Adobe-sjabloon gebruiken om ze aan te passen aan uw behoeften of uw eigen sjabloon helemaal opnieuw te beginnen.

4. Klantenservice

 • Dreamweaver. Het systeem heeft verschillende opties voor klantenondersteuning die u kunt gebruiken om uw systeemgerelateerde problemen op te lossen. Er is een informatief Helpcentrum met veel richtlijnen, tutorials en handleidingen, waar u de vereiste antwoorden op uw vragen kunt vinden. Typ gewoon uw vraag in het zoekfilterveld en het systeem genereert automatisch de meest geschikte resultaten.

  gemeenschapsforums is een andere waardevolle bron van informatie die u kunt doorbladeren om de kleine systeemnuances te verkennen. Dit is de plek waar alle Dreamweaver-gebruikers discussies kunnen starten, meerdere onderwerpen kunnen verkennen, hun kennis van het werken met het systeem kunnen delen en interessante ideeën kunnen opdoen. Bovendien biedt Adobe live ondersteuning en indien nodig kaart- en telefonische assistentie.

 • Webflow. De klantenservice van de websitebouwer bevindt zich op het hoogste niveau. Er is iets waardevols Kennis basis die hier meerdere tekst- en video-tutorials bevatten, die best handig zijn voor beginners. Een informatieve blog en een forum zijn ook de bronnen om te zoeken naar de systeemgerelateerde informatie waarin u geïnteresseerd bent. Bovendien biedt het klantenserviceteam van Webflow individuele ondersteuning aan gebruikers die er niet in zijn geslaagd om antwoorden op hun vragen te vinden en persoonlijke assistentie nodig hebben om met het systeem te blijven werken. In dergelijke situaties zijn livechat en e-mail altijd bij de hand.

  Net als bij andere Adobe-producten en populaire professionele webdesignplatforms, besteedt Webflow veel aandacht aan de opleiding van beginnende gebruikers, die de volledige functieset van het systeem willen beheersen. Voor deze gebruikerscategorieën is Webflow University een perfecte plek om hun opleiding te starten. Hier kunnen ze alle nuances van de websitebouwer en zijn potentiële toepassingsvoordelen ontdekken.

Dreamweaver versus Webflow. Beide systemen bieden betrouwbare en veelzijdige opties voor klantenondersteuning. Ze besteden veel aandacht aan de behoeften en vaardigheden van beginners en webdesignprofessionals en bieden online en individuele ondersteuningsopties. Webflow prevaleert echter enigszins boven Dreamweaver in termen van gebruikersondersteuning. De website builder biedt veelzijdige ondersteuningsopties die het proces van websiteontwikkeling voor iedereen vereenvoudigen.

5. Prijsbeleid

WebflowDreamweaver
Prijsopties:&# x2714; Site-plannen:
Website
(Basis $ 12 / maand, CMS $ 16 / maand,
Zakelijk $ 36 / maand
) en
e-commerce (Standaard $ 29 / maand, plus $ 74 / maand, Advanced $ 212 / maand);
&# x2714; Accountplannen:
Individueel
(Gratis 0 / maand, Lite $ 16 / maand,
Pro $ 35 / maand
) en
Team (Team $ 29 / maand, Enterprise $ 74 / maand).
&# x2714; Individueel plan: $ 29,99 / maand voor 1 website ($ 239,88 / jaar met het jaarabonnement);
&# x2714; Bedrijfsplan: $ 29,99 / maand ($ 359,88 / jaar met het jaarabonnement);
&# x2714; Plannen voor scholen en universiteiten: ($ 14,99 / mo / gebruiker);
Kenmerken:&# x2714; Gratis abonnement;
&# x2714; CMS;
&# x2714; Onbeperkte hosting;
&# x2714; Klant factureringsoplossing.
&# x2714; Persoonlijke portfolio website builder;
&# x2714; Premium lettertypen;
&# x2714; Tools voor sociale media;
&# x2714; 100 GB opslagruimte in de cloud.
 • Dreamweaver. Hoewel het platform kan worden gedownload, biedt het geen volledig gratis abonnement. In plaats daarvan is er een mogelijkheid om de functieset kosteloos te testen tijdens een gratis proefperiode, die 7 dagen duurt. Dit is een must voor elke gebruiker die van plan is het systeem verder te gebruiken.

  Over betaalde abonnementen gesproken, Dreamweaver biedt verschillende persoonlijke en zakelijke abonnementen, die worden geleverd met een breed scala aan functies die passen bij de veelzijdige gebruikersbehoeften. Daarnaast biedt het systeem individuele plannen voor onderwijsinstellingen, waaronder scholen en universiteiten.

 • Webflow. Als het gaat om het prijsbeleid, volgt Webflow het freemium-model, waardoor het vergelijkbaar is met Wix of Mobirise. Het biedt een gratis abonnement dat nooit verloopt en verschillende betaalde abonnementen. Een gratis abonnement kan alleen nuttig zijn om de functieset van het platform te testen, maar om toegang te krijgen tot de geavanceerde functies en om een ​​website met veel functies te lanceren, is het logisch om te upgraden naar een van de betaalde abonnementen.

  Webflow biedt een uitgebreide en veelzijdige prijsaanpak. Het biedt twee groepen plannen, die meer gedetailleerde abonnementen omvatten om keuzevrijheid te bieden op basis van de behoeften en voorkeuren van webontwerpers van gebruikers. Grote groepen abonnementen omvatten Site- en Accountplan. Elk van hen valt op zijn beurt in kleinere groepen abonnementen. Siteplannen worden dus vertegenwoordigd door abonnementen op websites en e-commerce, terwijl accountplannen individuele en teamabonnementen bevatten. Maar dat is het niet: elk van deze groepen plannen heeft verschillende prijsopties, die aansluiten bij de veelzijdige gebruikersbehoeften. Bovendien biedt Webflow een geavanceerde oplossing voor klantfacturering, waarmee freelancers betalingsopties rechtstreeks met hun klanten kunnen bespreken in plaats van te betalen voor het gebruik van het systeem.

Webflow versus Dreamweaver. Wat het prijsaspect betreft, prevaleert Webflow ook boven Dreamweaver. De websitebouwer biedt meer abonnementen, tegen betaalbare tarieven en met veelzijdige voorwaarden en services. Dit stelt gebruikers in staat om een ​​optie te kiezen die meer de voorkeur heeft en die het beste past bij hun webontwerpbehoeften. Dreamweaver kan niet voor dezelfde prijsalternatieven zorgen.

Bottom Line

Dreamweaver en Webflow zijn nogal verschillende services, die worden gebruikt om verschillende soorten projecten te starten en te beheren. De systemen gebruiken echter verschillende benaderingen van het webontwerpproces en ze hebben ook opmerkelijke verschillen die de keuze van gebruikers kunnen beïnvloeden.

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – is een krachtige offline software die gedownload en geïnstalleerd moet worden. Het is opgenomen in het Creative Cloud-servicepack en maakt het maken, publiceren en bewerken van professionele projecten, inclusief websites en applicaties. Het systeem heeft geen gratis abonnement, maar biedt een proefperiode van 7 dagen waarmee u de functieset in het voordeel kunt testen. Adobe Dreamweaver

WebflowWebflow – is een websitebouwer, die zich richt op professionele webontwikkelaars en waarmee u projecten met veel functies kunt maken voor persoonlijk en zakelijk gebruik. De service is vrij gecompliceerd en het vergt tijd / moeite om te beheersen en vervolgens correct te gebruiken. De website builder wordt geleverd met uitgebreide opties voor ontwerpaanpassing, eCommerce, bloggen en integratiefuncties. Webflow

Als het gaat om het kiezen van de webbouwtool om er een project mee te starten, is het in eerste instantie logisch om uw webdesign-ambities en het type project dat u op de lange termijn verwacht te gebruiken te analyseren en te overwegen. Nadat we beide webdesignsystemen hebben beoordeeld, kunnen we concluderen dat Webflow de onmiskenbare leider is in de vergelijking vanuit alle gezichtspunten.

Adobe Dreamweaver vs Webflow: vergelijkingstabel

Adobe DreamweaverWebflow
1. Gemak8 van 109 van 10
2. Functies7 van 109 van 10
3. Ontwerp8 van 109 van 10
4. Ondersteuning10 van 109 van 10
5. Prijzen9 van 109 van 10
Algemeen:8.2 van 109.2 van 10
Probeer het nu Probeer het nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map