Ecwid alternatieven en concurrenten

Ecwid alternatieven en concurrenten


Ecwid – is een divers platform dat is ontworpen om aan de behoeften van verkopers te voldoen. Het wordt geleverd als webgebaseerde software die twee belangrijke opties biedt. Allereerst kunnen gebruikers optimaal profiteren van de ingebouwde website-builder en vanaf het begin hun eigen digitale winkels ontwikkelen. Ten tweede maakt de Ecwid eCommerce-plug-in het mogelijk om een ​​volledig uitgeruste online winkel te integreren met een bestaande website.

Het systeem biedt een scala aan verkoop- en promotietools. De website-editor gebruikt functionaliteit voor slepen en neerzetten waardoor het eenvoudig is om een ​​paginaontwerp of -structuur te maken zonder codeervaardigheden. Het slechte nieuws is dat Ecwid alleen goed is voor kleine en middelgrote handelaren. Het brengt niet genoeg e-commerce-instrumenten om uw verkoop en merk te laten groeien.

Gebruikers zullen genoegen moeten nemen met beperkte aanpassingsfuncties, een behoorlijk complex productbeheersysteem en vrij dure plannen. Om deze reden hebben we een lijst gemaakt van vertrouwde op e-commerce gerichte platforms dat is misschien een beter alternatief voor Ecwid met meer manieren om uw online bedrijf te laten groeien.

De beste alternatieven voor Ecwid:

 1. Shopify – Alles-in-één handelsoplossing
 2. Wix – De beste e-commerce website builder
 3. WooCommerce – eCommerce voor WordPress
 4. Squarespace – Easy eCommerce alternatief voor Ecwid
 5. Weebly – Ecwid Alternative voor eCommerce Website

Shopify – Alles-in-één handelsoplossing

Shopify - Alles-in-één handelsoplossing

Shopify – is ‘s werelds populairste eCommerce-software die helemaal geen presentatie vereist. Zoals Ecwid, dit is een gespecialiseerde dienst, die vooral gericht is op de ontwikkeling en het beheer van kleine tot grote online winkels. Het heeft alles wat een verkoper nodig heeft om het maximale uit de verkoopeffectiviteit van de website te halen. Dit zijn de belangrijkste hoogtepunten van het platform:

 • Responsieve eCommerce-sjablonen. De software is in eerste instantie gericht op de ontwikkeling van online winkels en biedt een rijke sjabloongalerij met gratis en betaalde responsieve eCommerce-thema’s en veelzijdige tools voor ontwerpaanpassing.
 • Koop knop. Shopify maakt het mogelijk om zijn koopknop te integreren in de bestaande website of Facebook-pagina’s om uw klanten bij u te laten kopen.
 • Point-of-Sale-software. De service wordt geleverd met de geavanceerde POS-functie waarmee de ondernemers hun producten zowel online als offline kunnen verkopen om hun winst te maximaliseren.
 • Amazon Marketplace-synchronisatie. Als u een succesvolle handelservaring op Amazon heeft, kunt u uw account synchroniseren met die op Shopify om het klantenbestand effectief te laten groeien en het verkoopvolume te vergroten.
 • Winkelcodes. De functie is gratis beschikbaar in de Shopify App Store en maakt mobiel winkelen gemakkelijker door het gebruik van QR-codes van producten die de volledige informatie over hen verschaffen.
 • Rechtstreekse beelden. De functie maakt het mogelijk om uw accountstatistieken te bekijken (conversiepercentages, verkoopvolume, orderinformatie en statussen, informatie over bezoekers, aantal door klanten bekeken pagina’s, enz.) in de realtime modus om de productiviteit van uw online winkel, klanttrends en andere opvallende marketing- en verkoopaspecten bij te houden.
 • Verlaten Checkout Recovery. Shopify helpt u uw productverkopen te stimuleren door automatische e-mails te sturen naar klanten die hun aankopen niet hebben voltooid en om een ​​of andere reden hun winkelwagentje hebben verlaten.
 • Augmented Reality. De functie verbetert de effectiviteit van het online winkelproces door het een interactief tintje te geven (uw klanten kunnen productafbeeldingen in de 3D-modus bekijken om hun gedetailleerde kenmerken te achterhalen en ze van verschillende kanten te bekijken).

Shopify-prijs: Shopify heeft geen gratis abonnement en biedt in plaats daarvan vier betaalde opties. De kosten van de abonnementen beginnen met $ 9 / maand voor het goedkoopste abonnement en bereiken $ 299 / maand voor het duurste plan. De software brengt geen kosten in rekening voor de transacties die binnen het systeem worden uitgevoerd, maar heeft commissies voor creditcardbetalingen.

Probeer Shopify gratis

Wix – De beste e-commerce website builder

Wix - De beste e-commerce website builder

Wix – is het gemakkelijkste Ecwid-alternatief, de alles-in-één oplossing voor het maken van verschillende soorten websites, waaronder online winkels. Wix is ​​eenvoudig, intuïtief en handig voor alle gebruikerscategorieën, ongeacht het expertisetarief en de vaardigheden. De visuele editor maakt het mogelijk controle over alle stappen van het webontwerpproces, terwijl drag-and-drop-functie de ontwikkeltijd verkort (zie echte Wix eCommerce-voorbeelden). De belangrijkste voordelen van de websitebouwer staan ​​hieronder vermeld:

 • Veelzijdigheid van eCommerce-sjablonen die geschikt zijn voor mobiel gebruik. De websitebouwer heeft een indrukwekkende selectie eCommerce-sjablonen en een reeks aanpassingshulpmiddelen, die zorgen voor een veilig en gemakkelijk webbouwproces.
 • Eenvoudig online winkelbeheer. Welke winkel u ook met het systeem maakt, u kunt het gemakkelijk aanpassen, de bestelgegevens en -statussen volgen, voorraadlijsten beheren, productparameters en kenmerken instellen, hun voorraadbedrag aangeven, ShoutOut-mailings naar klanten sturen, enz..
 • Veilige betalingsopties. Wix zorgt voor de grootst mogelijke veiligheid van elke uitgevoerde transactie en maakt het mogelijk om te kiezen tussen verschillende betalingsopties, waaronder PayPal, creditcards en wat niet. Het is aan jou om belastingen, prijzen, verzendvoorwaarden en richtlijnen in te stellen om je klanten een veilig gevoel te geven over hun geld en vertrouwelijke informatie.
 • Productgalerijen. Met Wix kunt u uw producten en hun kenmerken laten zien door hun foto’s te uploaden en afbeeldingengalerijen rechtstreeks op de website te maken.

Wix Prijs: de software heeft een onbeperkt gratis abonnement, wat goed is voor nieuwkomers die niet van tevoren willen betalen zonder te begrijpen hoe het systeem werkt. Het gratis abonnement is echter niet voldoende, zelfs niet voor een op inhoud gebaseerde site die geen digitale winkel noemt. Gelukkig heeft Wix een afzonderlijke kit voor handelaren en ondernemers. Het Business Basic-abonnement is $ 23 per maand met een kans om online betalingen in te stellen en producten te verkopen. Naarmate uw winkel groeit, kunt u overstappen op Business Unlimited- of Business VIP-abonnementen die respectievelijk $ 27 en $ 49 kosten.

Probeer Wix gratis

WooCommerce – eCommerce voor WordPress

WooCommerce - eCommerce voor WordPress

WooCommerce – is een open-spar eCommerce-platform gebouwd voor WordPress gebruikers. Het is beschikbaar als een gratis plug-in die eenvoudig is in te stellen en uit te voeren. Het biedt verschillende tools voor productbeheer, ingebouwde integraties en premium-extensies om de omzet te verhogen, gebruikers te werven, conversies te verbeteren, enz. Hoewel het u niet in staat stelt een winkel te creëren vanuit het niets, is het een betere oplossing in combinatie met een van de eCommerce WordPress-thema’s.

De belangrijkste WooCommerce-functies zijn als volgt:

 • Intuïtief bedieningspaneel – vanaf het moment dat u begint met de plug-in tot het bewerken van productpagina’s, ziet WooCommerce er vrij eenvoudig uit. Om de plug-in in te stellen, volgt u eenvoudig de eerste handleidingen met aanbevelingen, maakt u nieuwe pagina’s aan, bewerkt u de inhoud op dezelfde manier als je het in een ander WordPress-artikel doet. Sommige ingebouwde functies, zoals betalingsopties, zijn standaard geactiveerd. U hoeft alleen de gewenste te kiezen in de plug-in-instellingen.
 • Ingebouwde functies – de plug-in wordt geleverd met ondersteuning voor verschillende valuta’s en betalingsgateways. U bent ook vrij om verzendtarieven en -vereisten, belastingberekening en erts te beheren.
 • Product management – gebruikers zijn vrij om alle belangrijke velden op de productpagina te bewerken. Ze bevatten niet alleen itembeschrijvingen, titels en afbeeldingen, maar ook SEO-metatags, productcategorieën, enzovoort.
 • Extensies – hoewel je WooCommerce zou moeten gebruiken met het WordPress-thema, heb je toegang tot andere plug-ins die eCommerce en andere behoeften dienen. Ze omvatten SEO-widgets voor e-mailmarketing, advertentiebanners, promoties, enz. Bovendien wordt WooCommerce geleverd met een reeks aangepaste extensies en integraties. U kunt PayPal of Stripe verbinden, de WooCommerce-boekingsfunctie toevoegen, lidmaatschapstoegang verlenen aan andere teamgenoten, Amazon Pay verbinden, product-add-ons installeren en meer. Sommige extensies zijn gratis te gebruiken, andere zijn betaald.

WooCommerce prijs: net als veel andere WordPress-plug-ins is WooCommerce in eerste instantie gratis. Maar met een gratis versie krijgt u alleen basisfunctionaliteit, waaronder productbeheer en de mogelijkheid om online betalingen via PayPal of Stripe te accepteren. Als u uw winkel wilt laten groeien, kost de betaalde extensie u van $ 40 tot $ 300 en meer, afhankelijk van de service. Bovendien werkt de plug-in zelf niet zonder een website, hosting en domeinnaam. Dit is waar Bluehost WooCommerce-geoptimaliseerde plannen komt handig van $ 6/95 tot $ 12,95 per maand.

Probeer WooCommerce gratis

Squarespace – Easy eCommerce alternatief voor Ecwid

Squarespace - Easy eCommerce alternatief voor Ecwid

Squarespace – is een leuke vervanging voor Ecwid omdat het u in staat stelt de producten in het meest gunstige licht te presenteren door gebruik te maken van de uitgebreide functieset van het systeem. Webwinkels die met het platform zijn ontwikkeld, hebben een aantrekkelijk ontwerp en een logische structuur die bijdraagt ​​aan hun prestaties. De meest onderscheidende kenmerken van de websitebouwer zijn als volgt:

 • Customer Engagement Tools. Squarespace biedt een reeks tools die de aandacht van de klant kunnen vergroten, gebruikers kunnen aanmoedigen om het platform te verkennen en er websites mee te bouwen (video- en beeldintegratie, creatie van productgalerij, blogpostpublicatie, evenementcreatie en beheer, enz.).
 • Geïntegreerde statistiekenverzameling. Als u de prestaties van uw webwinkel wilt volgen, kunt u Google Analytics integreren of de Squarespace Metrics-app gebruiken om de resultaten te analyseren en op tijd overeenkomstige conclusies te trekken.
 • eCommerce-thema’s. De websitebouwer kan niet bogen op meerdere nichesjablonen, maar degene die beschikbaar zijn voor de ondernemers, hebben een responsief karakter, hoge kwaliteit, flexibiliteit en aanpasbaarheid. U kunt een kijkje nemen op Squarespace eCommerce-websites hier.
 • Neem contact op met Form Builder. Squarespace maakt het mogelijk om geïntegreerde contactformulieren te gebruiken of die van uzelf te creëren via de toepassing van de Contact Form Builder.

Squarespace prijs: Squarespace biedt geen gratis abonnement, hoewel het mogelijk is om de service 14 dagen gratis te testen. Als u van plan bent een volwaardige eCommerce-website te ontwerpen, kunt u een betaald abonnement krijgen. De kosten van de betaalde abonnementen beginnen bij $ 12 / maand en lopen op tot $ 40 / maand gebaseerd op de impliciete voorwaarden en functies.

Probeer Squarespace gratis

Weebly – Ecwid Alternative voor eCommerce Website

Weebly - Ecwid Alternative voor eCommerce Website

Weebly – is een websitebouwer, die is gebouwd met de eCommerce-focus in gedachten. In april 2018 heeft het systeem de fusie met Square aangekondigd, wat een positieve impact heeft op de ontwikkeling van online winkels. Het platform wordt geleverd met de slepen-en-neerzetten-editor en de boxmodelstructuur die het proces van website-ontwikkeling eenvoudiger en handiger maakt voor nieuwkomers. Ervaren webdesigners kunnen hun CSS / HTML-kennis gebruiken om eersteklas websites met een uniek ontwerp te lanceren (kijk eens naar live door Weebly aangedreven online winkels). Laten we nu eens kijken naar de belangrijkste voordelen van de websitebouwer:

 • eCommerce-ontwerpen. Weebly biedt een waardige verzameling thema’s, die een hoge kwaliteit, responsieve aard hebben en gemakkelijk kunnen worden aangepast voor mobiel en desktopweergave.
 • CSV-bestand importeren / exporteren. Als u besluit om van / naar Weebly te migreren, kunt u dat eenvoudig doen door productbestanden in CSV-formaat te importeren / exporteren.
 • Email reclame. U kunt e-mailmeldingen naar klanten sturen om hen op de hoogte te houden van recente updates, nieuws uit de webwinkel en speciale aanbiedingen.
 • Weebly Promoot Tool. Door de tool te gebruiken, kunt u uw producten in het voordeel introduceren en zo bijdragen aan hun betere promotie.
 • Zoekfilter. Gebruikers kunnen de producten zoeken waarin ze geïnteresseerd zijn door het zoekfilter te gebruiken, waardoor het mogelijk is om de items te sorteren op hun belangrijkste kenmerken (type, maat, kosten, afmetingen, kleur, enz.)

Weebly prijs: Weebly biedt prijsplannen voor eCommerce-projecten. De kosten van de plannen beginnen bij $ 6 / maand tot $ 26 / maand. Afgezien van een gratis abonnement, kunnen gebruikers kiezen voor Persoonlijk (vanaf € 6), Professioneel (vanaf € 9), en prestatieplan (vanaf € 26). Bovendien kunt u gebruik maken van het exclusieve Performance Plan, wat een uitstekende keuze is voor retailers met langetermijndoelen. De kosten van het abonnement zijn $ 38 / maand voor die gebruikers, die besluiten het jaarabonnement tegelijk te kopen.

Probeer Weebly gratis

Conclusie

Ecwid – is een goede optie voor kleine en middelgrote online winkels. Verkopers profiteren van verschillende benaderingen bij het creëren van een digitale winkel. De software zal aan hun behoeften voldoen, of ze hebben een lopende website maar zonder winkel of ze willen een nieuw eCommerce-project helemaal opnieuw bouwen. Eenvoudige bewerking, meerdere widgets om te integreren, slepen-en-neerzetten-functionaliteit, gratis abonnement en andere opties maken het een waardige tool.

Maar als het gaat om een ​​groeiend en schaalbaar online bedrijf, werkt Ecwid mogelijk niet vanwege een gebrek aan aanpassingsfuncties en complexiteit als het gaat om het beheren van meerdere productsoorten en categorieën. Gelukkig bevat de lijst met beoordeelde opties flexibelere eCommerce-oplossingen in termen van niet alleen geleverde instrumenten maar ook prijzen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map