Etsy versus Shopify

etsy-vs-shopify


Etsy en Shopify zijn degelijke eCommerce-oplossingen gebleken in termen van functionaliteit en bruikbaarheid. De diensten maken het mogelijk om online winkels te creëren, maar ze gebruiken heel verschillende benaderingen om deze taak te realiseren.

Wat zijn de kenmerken die ze van elkaar onderscheiden? Het is hoog tijd om Shopify vs Etsy nu te beoordelen om u te helpen die te kiezen, die vooral aan uw webbouwbehoeften zal voldoen.

Een snelle momentopname:

EtsyEtsy – is de wereldwijde marktplaats, die is gemaakt met de behoeften en vereisten van ambachtslieden in gedachten. Hiermee kunt u unieke handgemaakte artikelen verkopen en kunt u online winkels bouwen om het klantenbestand te laten groeien. De service heeft momenteel meer dan 323 miljoen kopers over de hele wereld, die van plan zijn om tegen redelijke kosten unieke doe-het-zelfproducten te krijgen. etsy.com

ShopifyShopify is de eCommerce-software, die wereldwijd populair is geworden vanwege de rijke functieset, de overvloed aan opties voor webdesign, hoogwaardige eCommerce-sjablonen en niche-specifieke tools. Het bedrijf heeft te maken met gerenommeerde klanten zoals Wikipedia, Tesla Motors, Google, Mozilla enz. Hiermee kunt u kleine tot grote online winkels bouwen om verschillende soorten digitale en fysieke producten te presenteren en te verkopen.. Shopify.com

Beide diensten zijn de aandacht waard van gebruikers die hun bedrijf online willen brengen, het aantal klanten willen vergroten en winst willen genereren. Maar wie van hen zal de leider zijn in deze vergelijking? Welke eCommerce-oplossing kan de grootst mogelijke functionaliteit bieden om aan verschillende webbouwbehoeften te voldoen? Laten we de services en hun functies meteen analyseren om u te helpen de onbevooroordeelde beslissing te nemen.

1. Gebruiksgemak

 • Etsy. Of je nu een beginner bent die de eerste poging doet om een ​​webwinkel op te zetten of een bekwame gebruiker die op de hoogte is van nuances in webdesign, het bouwen van een eCommerce-website met Etsy zal geen problemen opleveren. Wat u nodig heeft, is uw persoonlijke gegevens te verstrekken, de velden met uw webwinkelinformatie in te vullen, taal- en locatieparameters op te geven, SEO-kenmerken, betalings- en verzendinformatie aan te passen en te beginnen met het aanpassen ervan.

  Etsy Marketplace-weergave

  Alle Etsy-winkels zijn gestructureerd volgens hetzelfde principe, wat de taak voor alle gebruikerscategorieën vereenvoudigt. Het is u toegestaan ​​om een ​​onbeperkt aantal vermeldingen te maken, maar elk van hen is slechts gedurende 4 maanden live. Als je wilt, kun je het achteraf updaten.

  Zorg ervoor dat u alle details die u indient, controleert, aangezien elk van hen een serieuze impact heeft op het uiteindelijke verkoopresultaat. Als u niet alle verplichte velden invult of het belang onderschat van het volgen van alle stappen die de procedure voor het maken van een webwinkel inhoudt, komen de uiteindelijke resultaten van de zoekmachine mogelijk niet overeen met uw aanvankelijke verwachtingen.

  Productvermelding in Etsy

 • Shopify. Dit is de eenvoudigste en handigste om eCommerce-software te gebruiken. Ongeacht het grote aantal handige functies, tools en features, het platform maakt een prettige indruk vanaf het eerste moment dat u het in gebruik neemt.

  Het Shopify-dashboard wordt geleverd met een dashboard dat een lichte en intuïtief begrijpelijke indruk creëert. Het is zo gebruiksvriendelijk dat je hier niet verdwaalt. Volg gewoon de stappen die de wizard biedt om een ​​fatsoenlijke webwinkel met het systeem te maken en aan te passen.

  Shopify-dashboard

  De service werkt goed voor iedereen die de wens heeft om digitale en fysieke producten te verkopen, ongeacht het bedrijfsspecialisatie- en expertiseniveau.
  Het is mogelijk om uw Shopify-webwinkel onderweg te beheren en bij te werken met de apparaten die u bij de hand heeft. Door de beschikbaarheid van gratis Shopify-apps voor Android en iOS is dit gemakkelijk en snel.

Etsy versus Shopify. Het starten van een webwinkel met beide systemen zal helemaal niet moeilijk zijn. Shopify blinkt echter uit in gebruiksgemak en biedt meer flexibiliteit en diepere aanpassingsmogelijkheden. Shopify heeft een logisch gestructureerd bedieningspaneel, terwijl het aantal instellingen bijna geen invloed heeft op de complexiteit van het beheersen van het systeem.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Etsy. De service is niet vergelijkbaar met populaire eCommerce-websitebouwers. Het wordt geleverd met specifieke marktparameters en handelsregels die zijn gecentreerd rond de belangrijkste specificatie van het platform – het verkopen van handgemaakte producten. U kunt hier geen andere fysieke of digitale producten verkopen – houd daar rekening mee. De functionaliteit van het systeem komt dus neer op dit zeer objectieve.

  Hoe een product aan Etsy toe te voegen

  De interface van het systeem is onderverdeeld in 2 delen, namelijk het gebruikersaccount en de backend van de online winkel. Verbinding met de webshop wordt mogelijk na het indienen van persoonlijke informatie en betalingsgegevens. Met de service kunnen producten worden toegevoegd die binnen één handelsplatform worden verkocht. Deze regeling is te vergelijken met een enorm handelscentrum, dat een groot aantal winkels tegelijk omvat. Ze zijn allemaal verenigd door het enige etsy-dot-com-domein.

  Het dashboard bevat instellingen voor vermeldingen (zo worden handelsposities hier genoemd), gesprekken, orders, statistische preview en marketing.

  Etsy Shop-voorkeuren

  U kunt ook informatie over de online winkel invullen en externe services informatie over uw producten laten synchroniseren zodat deze beschikbaar is voor weergave in algemeen toegankelijke bronnen (Google Shopping, Bing, Shopstyle, Polyvore, Facebook). Het is ook mogelijk om Google Analytics aan uw online winkel te koppelen, veel vermeldingen vanuit CSV te uploaden of bestelgegevens aan het bestand toe te voegen. U kunt ook privacybeleid, tweefactorauthenticatie instellen, taal en regio kiezen, levering van meldingen instellen enz.

 • Shopify. De eCommerce-software blinkt uit in functionaliteit en biedt een breed scala aan functies voor veelzijdige marketing- en winkelbehoeften van gebruikers.

  Het biedt krachtige synchronisatie-opties (u kunt uw Shopify-account synchroniseren met apps van derden zoals Xero of Quickbooks), Amazon Marketplace-integratie, bloggengine, opties voor productbeoordeling, liveweergave om de prestaties van uw webwinkel in realtime bij te houden modus, winkelcode-integratie, de geavanceerde Augmented Reality-functie, CSV-bestanden importeren / exporteren, verlaten checkout-herstel, meertalige en meerkanaalsondersteuning (Shopify heeft samenwerkingsrelaties met Facebook, eBay, Instagram enz.).

  Shopify Product Editor

  U kunt het SSL-certificaat verbinden en gebruik maken van de Fraud Protect-functie om de veiligheid van websitetransacties en klantinformatie te garanderen.

  Shopify beschikt ook over uitgebreide marketingopties. Het biedt dus de POS-software (Point-of-Sale), mobiele Shopify Ping-applicatie, Buy One, Get One (BOGO) -kortingen, UPS Shopify Shipping-functie, dynamische afrekenprocedure in één stap, Shopify App Store met meerdere nichegerichte widgets en extensies, uitgebreide winkelopties, geavanceerde Tap and Chip Reader waarmee klanten snel kunnen “tikken” via Google Play en Apple Pay-apps enz..

Etsy versus Shopify. Als het op functionaliteit aankomt, heeft Shopify helemaal geen rivalen. Etsy-functieset omvat ongeveer 20% van de opties die Shopify biedt, wat wordt verklaard door de beperkte specialisatie van het platform. Shopify is een veel serieuzere eCommerce-software, waarvan de functionaliteit voldoende is om het potentieel van webwinkels van verschillende niches en formaten te realiseren. Door gebruik te maken van de geavanceerde eCommerce- en marketingfuncties die Shopify biedt, krijgt u de volledige controle over uw project.

3. Ontwerpen

EtsyShopify
Aantal thema’s:Geen thema’s70
Gratis thema’s&# x2714; JA&# x2714; JA
Kosten voor betaalde thema’s:$ 140- $ 180
Reagerend ontwerp&# x2714; JA&# x2714; JA
Sorteren op branche:✘ NEE&# x2714; JA
CSS-code bewerken:✘ NEE&# x2714; JA
 • Etsy. Het platform kan niet bogen op indrukwekkende ontwerpopties. Alle websites die ermee zijn gemaakt, hebben bijna hetzelfde uiterlijk en verschillen niet veel van elkaar.

  Het systeem mist ook opties voor ontwerpaanpassing – de enige dingen die u hier kunt wijzigen zijn achtergronden, bedrijfslogo, kleurenpalet, lay-out enz.

  Etsy biedt geen sjabloonkeuze of bewerkingsopties voor CSS-codes. Ontwerpaanpassingsparameters zijn vrij beperkt en gaan meestal alleen over het wijzigen van de belangrijkste kenmerken. U kunt hier geen eigen lay-out uploaden, het ontwerp wijzigen of andere parameters aanpassen.

  Wat u kunt doen, is vasthouden aan de beschikbare opties voor ontwerpaanpassing die niet veel ruimte laten voor creativiteit. Als gevolg hiervan kunt u een standaardproject starten, dat zal verschillen van andere webwinkels door de Info over de winkel, tite, headerbanner, productfoto’s en beschrijvingen evenals het pictogram.

  U krijgt ook de mogelijkheid om links op Twitter- en Facebook-accounts te publiceren, zodat uw klanten ze in uw profiel kunnen zien. Het is ook mogelijk om winkelbeleid in te stellen, namelijk verzendinformatie, betalingsopties, retourneren en ruilen, privacybeleid enz. Dat is het.

 • Shopify. De eCommerce-software biedt momenteel betaalde sjablonen, maar het is ook mogelijk om 10 gratis thema’s te gebruiken die het systeem biedt. De kosten van de betaalde thema’s variëren van $ 140 tot $ 180 op basis van de belangrijkste ontwerpkenmerken. Alle sjablonen zijn van hoge kwaliteit en bieden uitgebreide ontwerpaanpassingsopties. Betaalde samples zijn veelzijdiger, creatiever en visueel aantrekkelijker en u kunt ze allemaal de gewenste look geven.

  Het is mogelijk om de koptekst, voettekst en andere blokken waaruit uw website bestaat te bewerken, diavoorstellingen, lettertypen, kleurenschema’s en andere elementen in te stellen. De optie voor het bewerken van sjablooncodes is hier ook beschikbaar. Met het systeem kunt u het thema dat u heeft geselecteerd in elke fase van het webontwerpproces wijzigen zonder de ingezonden inhoud te verliezen. Shopify lijkt dus een zeer krachtig systeem te zijn in termen van kwaliteit en ontwerpinstellingen.

Etsy versus Shopify. Over het ontwerpaspect gesproken, Shopify is een duidelijke leider in de vergelijking. Hoewel Etsy geen sjabloonselectie en uitgebreide ontwerpaanpassingsopties biedt, biedt Shopify een indrukwekkend scala aan opties. Er is hier niets te vergelijken – zo krachtige Shopify-ontwerpbewerkingsopties zijn dat wel. Etsy loopt in dit opzicht serieus achter.

4. Klantenservice

 • Etsy. Het systeem geeft toegang tot de sectie “Community en Help” in het dashboard van de online winkel. Hier kunt u contact opnemen met het technische ondersteuningsteam, veel artikelen lezen en algemene en verkopersonderwerpen tegenkomen. Dit is voldoende om antwoorden te vinden op de meest gestelde vragen die gebruikers mogelijk hebben.

  Als er nog vragen of twijfels over zijn, kunt u naar het gedeelte Communityforum gaan om uw problemen hier op te lossen. De zoekfilteroptie verkort de algehele zoektijd.

 • Shopify. Opties voor klantenondersteuning Shopify-aanbiedingen zijn zeker de abonnementskosten waard. Gebruikers kunnen bladeren door een enorm forum met duizenden onderwerpen om al hun problemen op te lossen en de feedback van andere gebruikers te lezen. Er zijn hier ook veel handleidingen, nuttige artikelen, aanbevelingen en tips.

  Shopify is ook trots op zijn Live Chat-functie met een Shopify Guru. E-mailondersteuning is hier ook beschikbaar. Bovendien heeft het platform een ​​eigen YouTube-kanaal, waar je meerdere educatieve video’s kunt tegenkomen.

Shopify versus Etsy. Etsy loopt met name achter op Shopify op het gebied van klantenondersteuning, hoewel beide services een behoorlijk niveau van technische ondersteuning bieden. Shopify biedt een grotere hoeveelheid educatief materiaal (tekst en video), YouTube-kanaal, groot communityforum en een livechat.

5. Prijsbeleid

 • Etsy. De benadering van prijsvorming die het systeem biedt, is gebaseerd op verschillende factoren in vergelijking met Shopify. U komt hier geen plannen, proefversies en abonnementen tegen. De kosten voor het publiceren van 1 vermelding bedragen $ 0,20, de betaling is 4 maanden geldig. Het aantal producten (aanbiedingen) dat u kunt toevoegen is onbeperkt. Bovendien berekent Etsy een vaste commissie van 3,5% over de kosten van elk verkocht product. De provisie dekt echter niet de verzendkosten.

  Commissiekosten voor verkochte producten moeten handmatig worden betaald op de eerste dag van elke maand. U ontvangt de melding en de rekening die u moet betalen tot de 15e dag van de maand. Anders is uw online winkel mogelijk gesloten. Met andere woorden, het geld wordt niet automatisch van uw rekeningen afgeschreven. Alle transacties die nodig zijn om de lijsten te verlengen en de commissies te betalen, moeten handmatig worden voltooid.

  EstyShopify
  Prijsplannen:&# x2714; $ 0,2 per product gedurende 4 maanden;
  &# x2714; 3,5% verkoopkosten.
  &# x2714; Lite ($ 9 / maand);
  &# x2714; Basis Shopify ($ 29 / maand);
  Shopify ($ 79 / maand);
  Geavanceerde Shopify ($ 299 / maand).
  Kenmerken:&# x2714; Wereldwijde marktplaats;
  &# x2714; Eenvoudig productbeheer;
  &# x2714; Onbeperkte producten.
  &# x2714; Krachtige CRM;
  &# x2714; Volledige aanpassing van de winkel;
  &# x2714; Gratis SSL-certificaat.
 • Shopify. Het systeem biedt een gratis proefperiode van 14 dagen, waarna een gebruiker een van de 4 betaalde abonnementen moet kiezen. De kosten van de betaalde abonnementen beginnen met $ 9 / maand voor het goedkoopste abonnement en gaat tot $ 299 / maand voor het duurste abonnement.

  Het verschil tussen de plannen zit in de set marketingtools, geavanceerde verkooprapporten en het bedrag van de transactiekosten. De dienst biedt de mogelijkheid om geld terug te krijgen gedurende 14 dagen nadat de rekening is betaald. Shopify brengt commissie in rekening die varieert van 0,5% tot 2%, afhankelijk van het gekozen plan (hoe geavanceerder het plan is, hoe lager de provisie blijkt te zijn, tot 0).

Etsy versus Shopify. Als we het functionaliteitsaspect bekijken, kunnen we concluderen dat het goedkoper is om een ​​online winkel te maken met Shopify. Afgezien van de gratis proefperiode, biedt het systeem vier abonnementen met vaste kosten en worden ook provisiekosten in rekening gebracht die u vooraf kunt berekenen.

De kosten voor het gebruik van Etsy zijn afhankelijk van het aantal vermeldingen dat je gaat uploaden. Hoe groter uw webwinkel, hoe hoger de prijs. Voor elk verkocht product wordt een commissie in rekening gebracht, die ook bijdraagt ​​aan de uiteindelijke prijs.

Bottom Line

Shopify en Esty zijn twee degelijke eCommerce-websitebouwers, die elk verschillen in hun webdesignbenaderingen, doelgroep, functionaliteit en prijsvormingsfactoren. Etsy richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van webwinkels met handgemaakte producten, maar Shopify biedt uitgebreidere webdesignopties, waardoor het mogelijk is om kleine webwinkels en zelfs hypermarkten te ontwerpen. Nadat we beide services hebben vergeleken, kunnen we Shopify aanbevelen als de beste eCommerce-webbouwoplossing.

EtsyEtsy is een wereldwijde marktplaats van unieke handgemaakte producten waarmee u een standaard webwinkel kunt bouwen met veel productvermeldingen die te koop worden aangeboden. Het is echter vrij moeilijk om bovenaan de ranglijst van zoekmachines te komen vanwege de zware concurrentie hier. etsy.com

ShopifyShopify is de wereldwijd bekende eCommerce-software, waarmee u kleine tot grote online winkels kunt creëren. Het systeem biedt een krachtige functieset, een overvloed aan tools voor ontwerpaanpassing en een redelijk prijsbeleid om uw webbouwpogingen tot een succes te maken. Shopify.com

Over het algemeen kan Etsy verkopers geen serieuze perspectieven bieden, ongeacht de duidelijke democratie en visuele aantrekkelijkheid voor een klant. Deze variant kan goed werken voor nieuwkomers of voor die gebruikers die zich al hebben onderscheiden op het gebied van het platform. Het is natuurlijk redelijker om een ​​online winkel te promoten die is gemaakt met Shopify, wat het ook is. Dit is een serieuze zaak en de juiste aanpak. Etsy is een prettig platform voor amateurs. Onze keuze is Shopify.

Overzicht vergelijkingstabel

EstyShopify
Makkelijk te gebruiken:Etsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus Shopify
Kenmerken:Etsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus Shopify
Ontwerpen:Etsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus Shopify
Klantenservice:Etsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus Shopify
Prijzen:Etsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus Shopify
Totale score:Etsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus ShopifyEtsy versus Shopify

Probeer Shopify nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map