Formaat versus Squarespace

Formaat versus Squarespace


Format en Squarespace zijn twee gerenommeerde websitebouwers, die wereldwijd populair zijn geworden vanwege hun onderscheidende functionaliteit en geavanceerde ontwerpaanpassingsopties.

Elk van de systemen kan worden gebruikt om portfoliowebsites te starten en te beheren die bedoeld zijn voor kunstenaars, modellen, fotografen en andere vertegenwoordigers van creatieve beroepen.

Een snelle momentopname:

FormaatFormaat – is een gespecialiseerde portfoliowebsite-builder, die zich manifesteert als een geloofwaardig en volledig uitgerust platform om allerlei portfolio-projecten te starten en te beheren. Vanwege de overvloed aan nichespecifieke functies, blijkt het een geweldige keuze te zijn voor artiesten, modellen, fotografen en alle andere gebruikers, die het idee nastreven om hun werken online te presenteren. Formaat

SquarespaceSquarespace – is de alles-in-één websitebouwer, die een breed scala aan doelen dient, waaronder het maken van portfoliowebsites. Het systeem wordt geleverd met de handige WYSIWYG-editor, responsieve thema’s en een set ontwerpaanpassingstools om ze een persoonlijk uiterlijk te geven. SquarespaceSquarespace – is de alles-in-één websitebouwer, die een breed scala aan doelen dient, waaronder het maken van portfoliowebsites. Het systeem wordt geleverd met de handige WYSIWYG-editor, responsieve thema’s en een set ontwerpaanpassingstools om ze een persoonlijk uiterlijk te geven.

Beide platforms zijn de aandacht waard van mensen die portfoliowebsites willen lanceren en ze hebben elk iets te bieden voor een bepaald project. Hoewel Format een meer nichegericht systeem is, onthult Squarespace uitgebreidere mogelijkheden en vrijheid van handelen als het gaat om website-ontwikkeling. Het is hoog tijd om de functies van elke service nu in detail te bekijken om erachter te komen wat ze precies op voorraad hebben.

1. Gebruiksgemak

Beide websitebouwers zijn niet zo moeilijk te beheersen en te gebruiken. U hoeft geen webdesigner te zijn en u hoeft geen codeervaardigheden te bezitten om met een van deze platforms te werken. In plaats daarvan kunt u eenvoudig een portfoliowebsite helemaal opnieuw starten, volgens de richtlijnen en tips die de systemen genereren.

Er moet echter worden vermeld dat Squarespace een wat meer feature-beladen website-builder is en daarom kan het meer tijd kosten om al zijn nuances onder de knie te krijgen. Dit geldt in het bijzonder, als het om beginners gaat.

Aanmeldingsproces

Het aanmeldingsproces is vergelijkbaar in beide systemen. Afgezien van algemene accountinformatie, zullen Format en Squarespace u vragen om aanvullende gegevens te verstrekken, zoals het type project dat u van plan bent te lanceren, uw webdesignvaardigheden, het doel van website-ontwikkeling enz. Format zal ook informeren of u verbinding gaat maken een webwinkel naar uw portfoliowebsite om uw diensten / producten online te verkopen. Bovendien ziet u de 6-stappenchecklist in het dashboard die u kunt gebruiken om het aanmeldingsproces te vereenvoudigen.

Direct daarna wordt u aangeboden om een ​​sjabloon te kiezen die beter past bij uw webdesigndoelen. Wanneer u met Squarespace werkt, maak u dan klaar om te kiezen uit meerdere sjabloonlay-outs die het systeem zal bieden, hoewel het mogelijk is om deze stap weg te laten en door te gaan naar het ontwerpselectie- en aanpassingsproces. Formaat zal u op zijn beurt omleiden naar het dashboard, waar u kunt beginnen met het bewerken van uw project zonder dat er extra acties nodig zijn.

Sjabloon bewerken

Zodra je klaar bent met het registratieproces, krijg je toegang tot het dashboard. Zowel Format als Squarespace hebben vergelijkbare dashboardstructuren, met werkbalken in de linkerzijbalk.

Formaat-editor

Formaat-editor

Er is nog steeds een opmerkelijk verschil tussen de platforms. Squarespace wordt geleverd met de intuïtieve drag-and-drop-editor waarmee u website-elementen op een pagina kunt kiezen en aanpassen. Er is ook de geïntegreerde Style Editor die diepere ontwerpaanpassingsopties biedt. Afgezien van de standaard mogelijkheid om de geselecteerde elementen toe te voegen en te verplaatsen, kunt u ook achtergronden, kleuren en lettertypen wijzigen, het formaat wijzigen en afbeeldingen bijsnijden en tal van andere stappen voltooien.

Squarespace Editor

Squarespace Editor

Formaat geeft toegang tot drie secties: pagina’s, ontwerp en instellingen voor extra gemak. Elk van deze secties heeft zijn eigen instellingen en elementen waaruit je kunt kiezen om een ​​bepaalde actie te voltooien. Dit is misschien een goed begin voor beginners.

Formaat versus Squarespace: Formaat is een beetje eenvoudiger website builder vanwege zijn portfolio-gebaseerde focus en zeer uitgebreide functieset. Het systeem lijkt misschien zelfs primitief voor ervaren webdesigners, maar het is ook gebruiksvriendelijk en handig. Squarespace heeft een eenvoudig dashboard, maar het is ook meer boordevol functies en daarom kost het meer tijd om het onder de knie te krijgen.

2. Eigenschappen en flexibiliteit

Het feit dat Format een gespecialiseerde websitebouwer voor portfolio’s is, impliceert een sterke nichefocus van het systeem. Dit betekent dat de functieset in eerste instantie is gericht op de ontwikkeling van portfolio-websites, terwijl die van Squarespace een universeler karakter heeft dat van toepassing is op alle soorten websites. Dit maakt de vergelijking van de functionaliteit van het systeem een ​​behoorlijk interessante onderneming.

Domein- en hostingbeheer

Formaat en Squarespace verschillen bijna niet in termen van websitebeheer, omdat beide systemen worden geleverd met geïntegreerde hosting- en domeinnaamopties. Formats heeft geen gratis abonnement, wat betekent dat alle websites die met de service worden gestart, automatisch gratis domeinnamen verkrijgen en worden gehost op de systeemservers.

Hetzelfde geldt voor Squarespace. Als alles-in-één websitebouwer verleent het systeem ook toegang tot de ingebouwde hosting- en domeinverbindingsoptie. U hoeft dus geen tijd en moeite te verspillen aan het zoeken naar de meest geschikte serveroplossing die aan uw website-behoeften voldoet. Wat u nodig hebt, is om de abonnementsopties te verkennen die de websitebouwer biedt en degene te kiezen, die het beste past bij uw webontwerpbehoeften.

SEO-instellingen

Formaat en Squarespace zijn SEO-vriendelijke platforms die veel aandacht besteden aan website-promotie in de zoekmachines. Formaat biedt de mogelijkheid om gedetailleerde SEO-instellingen aan te passen die beschikbaar zijn in de afzonderlijke SEO-sectie van het dashboard. De sectie is verder onderverdeeld in Content en Global SEO-instellingen die het mogelijk maken om de vereiste parameters grondig in te stellen voor een betere zoekmachineoptimalisatie. Onder de verplichte velden die u moet invullen, is het logisch om te wijzen op de SEO-websitetitel, webpagina-beschrijvingen, startpaginatitel, metatags / zoekwoorden enz. De websitebouwer genereert automatisch de sitemap van uw project en geeft de procentuele schaal , waarmee u kunt zien hoe goed uw website is geoptimaliseerd voor de zoekmachines. De website builder biedt directe synchronisatie van uw Instagram-account met het portfolio waarmee u snel afbeeldingen in beide accounts kunt uploaden.

Squarespace SEO-instellingen

Squarespace SEO-instellingen

Wat Squarespace betreft, hiermee kunt u ook SEO-vakken invullen met beschrijvingen van websites / webpagina’s en metatags. De website builder zorgt voor een eenvoudige en snelle integratie van social media, wat bijdraagt ​​aan een betere promotie van websites in de zoekmachines.

Widgets en add-ons

Formaat loopt wat achter op Squarespace wat betreft widgetselectie. De websitebouwer heeft geen integreerbare add-ons, hoewel het mogelijk is om widgets van derden toe te voegen via code-injectie. De systeemontwikkelaars besteden veel aandacht aan de privacy van inhoud en daardoor maken ze het mogelijk om de toegangsrechten van de klant aan te passen, de geüploade afbeeldingen waterdicht te maken, individuele klantfeedbacks te bekijken in de overeenkomstige Client Proofing-sectie die beschikbaar is in het dashboard. Het is ook mogelijk om hier direct vanuit Adobe Lightroom klantproefgalerijen te maken en bij te werken. Een ander hoogtepunt van Format is de geïntegreerde blog-engine, die het mogelijk maakt om een ​​blog aan je portfolio te koppelen. Hier kunt u zowel berichten als video- en fotopresentaties toevoegen.

Blogging-engine opmaken

Blogging-engine opmaken

Squarespace onthult meer mogelijkheden als het gaat om widget-integratie. De website builder wordt geleverd met een uitgebreide keuze aan add-ons die gebruikers kunnen kiezen en integreren in hun projecten om hun functionaliteit te verbeteren. Deze omvatten analytische hulpmiddelen en statistieken, knoppen voor sociaal delen, contactformulieren, Google Maps en nog veel meer.

eCommerce-functionaliteit

eCommerce is een van de onmiskenbare hoogtepunten van Format. De website builder maakt het mogelijk om een ​​webwinkel te creëren en aan te sluiten om bepaalde diensten / producten te verkopen. Het platform biedt veelzijdige betalings-, verzend- en valutaopties. Het maakt ook het instellen van voorraadartikelen, SEO-parameters, klantmeldingen en speciale webwinkelkenmerken mogelijk. In eerste instantie kunt u slechts drie producten uploaden, maar u kunt upgraden naar een van de betaalde abonnementen voor de onbeperkte mogelijkheid om producten te uploaden. Met het systeem kunt u ook kortingen, klantbestellingen en algemene webwinkelinstellingen creëren en beheren in de overeenkomstige website-sectie.

Formatteer eCommerce

Formatteer eCommerce

Squarespace staat ook hoog op het gebied van eCommerce-opties. De website builder maakt het mogelijk om professionele portfoliowebsites te creëren met geïntegreerde webwinkels, waar u uw producten / diensten kunt verkopen. Het is toegestaan ​​om tot 100 producten te verkopen, verschillende populaire betalingsopties te gebruiken, bestellingen, productlijsten, prijzen en andere gerelateerde parameters hier te beheren.

Squarespace eCommerce

Squarespace eCommerce

Formaat versus Squarespace: Zowel Format als Squarespace bieden geavanceerde functionaliteit en flexibele instellingen. De systemen worden geleverd met geïntegreerde eCommerce-engines, high-end hosting- en domeinbeheeropties en waardige SEO-perspectieven.

3. Ontwerp

Ontwerpvergelijkingstabel

FormaatSquarespace
Aantal thema’s:23105
Aangepaste thema’s:&# x2714; JA✘ NEE
Themakosten:Gratis en PremiumVrij
Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA

Formaatsjablonen zijn professioneel, gratis en responsief, maar de keuze is hier vrij beperkt. Het systeem kan momenteel alleen 23-ontwerpen aanbieden, die echter beschikbaar zijn in verschillende lay-outs en kleurvariaties voor de veelzijdigheid van keuze. Alle ontwerpen zijn onder te verdelen in 6 types (fullscreen, slideshow, betegeld, verticaal, horizontaal en Premium).

Met de voorbeeldoptie ziet u het ontwerp dat u gaat selecteren voordat u dat daadwerkelijk doet. Dit is handig en handig voor de meeste gebruikers. Ontwerpaanpassingsopties bevinden zich ook op een waardig niveau. U kunt portfoliotitel en -logo uploaden, achtergronden, lettertypen en stijlen instellen, linken naar sociale netwerkprofielen, website-favicon en domeinnaam personaliseren. De optie voor het bewerken van code is hier ook ingeschakeld, waarmee u unieke portfolio-ontwerpen kunt maken.

Squarespace staat ook hoog op het gebied van sjabloonontwerp. Het systeem heeft een rijke ontwerpgalerij met 105 thema’s en dit aantal blijft gestaag groeien. De sjablonen reageren ook en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan mobiele en desktopschermen. Ontwerpkwaliteit is ook best aardig. Squarespace zijn categorieën met betrekking tot de niches waartoe ze behoren. Als u een uniek website-ontwerp wilt, kunt u websitecodes bewerken – het systeem maakt dat ook mogelijk. Een echt onmiskenbaar voordeel van de website builder is de geïntegreerde Cover Page Builder die wordt geleverd met 29 kant-en-klare sjablonen die u kunt aanpassen om unieke portfolio’s te maken.

Squarespace-sjablonen

Squarespace-sjablonen

Formaat versus Squarespace: De kwaliteit van de sjablonen is bij beide websitebouwers op een goed niveau. Formaat biedt meer variaties in lay-out en kleurontwerp, terwijl Squarespace een grotere keuze aan sjablonen en Cover Page Builder heeft. Beide systemen maken het mogelijk responsieve websites te maken en codebewerking mogelijk te maken.

4. Klantenservice

Klantenservice van Format is gebaseerd op de locatiefactor die 24/7 beschikbaar moet zijn in verschillende delen van de wereld. Het is mogelijk om contact op te nemen met het ondersteuningsteam via live chat of e-mail. Als u meer wilt weten over het systeem en algemene informatie zoekt, kunt u door het Helpcentrum bladeren met meerdere berichten, tutorials en richtlijnen.

Squarespace heeft ook de live chat 24 uur per dag beschikbaar en e-mailondersteuning gerealiseerd in de vorm van het ticketsysteem. Er is ook een uitgebreid Helpcentrum met videozelfstudies, informatieve blogposts, handleidingen en andere bronnen die het proces van het verkennen van het systeem vereenvoudigen.

Formaat versus Squarespace: Het is onmogelijk om de leider van dit vergelijkingsonderdeel te definiëren, aangezien zowel Formaat als Squarespace hoogwaardige en betrouwbare opties voor klantenondersteuning bieden. De systemen hebben live chats, e-mailondersteuning en Helpcentra met meerdere informatieve bronnen waar gebruikers in geval van nood doorheen kunnen bladeren.

5. Prijsbeleid

Format biedt een gratis proefperiode van 14 dagen aan, wat voldoende is om te beslissen of het systeem aan uw vereisten en behoeften voldoet of niet. Aan het einde van de proefperiode wordt u aangeboden om te upgraden naar een van de betaalde abonnementen die toegang verlenen tot geavanceerde functies en tools. De websitebouwer heeft momenteel 3 plannen, namelijk:

Formaatprijzen

Formaatprijzen

 • Enthousiast, $ 6 / mo (indien jaarlijks gefactureerd) – 100 afbeeldingen, 3 winkelproducten, 15 pagina’s;
 • Pro, $ 12 / maand (indien jaarlijks gefactureerd) – 1000 afbeeldingen, 20 winkelproducten, onbeperkte pagina’s en blogposts, 5000 proefafbeeldingen, gratis domein, aangepaste codebewerking;
 • Onbeperkt, $ 25 / mo (indien jaarlijks gefactureerd) – onbeperkte afbeeldingen, onbeperkte winkelproducten, onbeperkte pagina’s en blogposts, onbeperkte proefafbeeldingen, gratis domein- en premiumthema’s, aangepaste codebewerking.

Als u besluit om maandelijks te betalen, maak u dan klaar om ongeveer 30% meer te betalen voor het geselecteerde abonnement. Er is de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie en de mogelijkheid om een ​​website van 30 minuten voor het opzetten van een website-expert te krijgen voor $ 50.

Wat Squarespace betreft, biedt de websitebouwer de mogelijkheid om het systeem gratis te testen. Daarna wordt u aangeboden om een ​​betaald abonnement te krijgen dat past bij uw behoeften op het gebied van webdesign. Momenteel zijn er hier 4:

Squarespace-prijzen

Squarespace-prijzen

 • Persoonlijk ($ 12 / mo, indien jaarlijks gefactureerd) – gratis aangepast domein, SSL-beveiliging, SEO-functies, onbeperkte bandbreedte en opslag, 2 bijdragers, 24/7 klantenondersteuning, website-statistieken;
 • Zakelijk ($ 18 / mo, indien jaarlijks gefactureerd) – onbeperkte bijdragers, professionele e-mail van Google, premiumblokken en integraties, aanpassing van CSS / JavaScript-ontwerp, geavanceerde website-analyse, volledig geïntegreerde e-commerce, 3% transactiekosten enz .;
 • Basic Commerce ($ 26 / mo, indien jaarlijks gefactureerd) – klantaccounts, domeinafrekenfunctie, krachtige eCommerce-analyse, Instagram-synchronisatie enz .;
 • Geavanceerde handel ($ 40 / mo, indien jaarlijks gefactureerd) – verlaten winkelwagenherstel, cadeaubonnen, geavanceerde verzending en kortingen, API’s voor bestelling en inventaris, etiketten met beperkte beschikbaarheid enz.

Formaat versus Squarespace: Formaatbeleid is goedkoper in vergelijking met dat van Squarespace. Tegelijkertijd biedt Squarespace meer geavanceerde functies die hun kosten absoluut waard zijn. De keuze moet afhangen van het type project dat u gaat lanceren, de functies die u zou willen hebben en het resultaat dat u op de lange termijn hoopt te behalen.

Bottom Line

Wanneer u het idee krijgt om een ​​website te starten, moet u uw doelstellingen en vereisten duidelijk realiseren. Dit is de enige trefzekere manier kies de juiste website builder die absoluut passen bij uw visie op het proces van het maken van een website. Zodra u beslist wat voor soort website u precies nodig heeft, kunt u gemakkelijker de juiste keuze maken voor de webbouwtool.

FormaatFormaat – is een gespecialiseerde websitebouwer voor portfolio’s die geweldig werkt voor creatieven, modellen, kunstenaars, ontwerpers en fotografen. De feature set van het systeem is uitsluitend gericht op portfolio ontwikkeling en promotie en Format blinkt daar echt in uit. Formaat

SquarespaceSquarespace – is de alles-in-één websitebouwer die een breed spectrum aan webdesignbehoeften dekt. Het is goed voor het creëren van kleine webwinkels, zakelijke websites en portfolioprojecten. Het systeem is modern en boordevol functies en u kunt het gebruiken voor geavanceerde webontwerptaken. SquarespaceSquarespace – is de alles-in-één websitebouwer die een breed spectrum aan webdesignbehoeften dekt. Het is goed voor het creëren van kleine webwinkels, zakelijke websites en portfolioprojecten. Het systeem is modern en boordevol functies en u kunt het gebruiken voor geavanceerde webontwerptaken.

Welke van deze websitebouwers – Formaat of Squarespace – voldoet het meest aan uw behoeften? Als u van plan bent om een ​​volledig uitgeruste portfolio te maken, dan is Format absoluut het platform waar u voor moet gaan, maar als u een meer gecompliceerde en geavanceerde website met krachtige integraties nodig heeft, dan is Squarespace misschien een oplossing die de voorkeur heeft..

Formaat versus Squarespace: vergelijkingstabel

FormaatSquarespace
1. Gemak8 van 109 van 10
2. Functies8 van 109 van 10
3. Ontwerp8 van 109 van 10
4. Ondersteuning9 van 1010 van 10
5. Prijzen9 van 109 van 10
Algemeen:8.4 van 109.2 van 10
Probeer het nu Probeer het nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map