GoDaddy Website Builder versus WordPress

GoDaddy Website Builder versus WordPressGoDaddyBluehost
InhoudsopgaveConclusie

GoDaddy-websitebouwer en WordPress zijn de twee platforms die zijn gelanceerd met als doel helemaal nieuwe sites te maken. Hoewel beide tools dezelfde doelen dienen, is GoDaddy van oorsprong een hostingprovider. De website-builder is echter behoorlijk populair bij gebruikers, terwijl WordPress een van de grootste namen in de branche is met tonnen geweldige functies om te leveren.


GoDaddy vs WordPress: vergelijkingstabel

We hebben deze twee websitebouwers vergeleken en getest. De tabel bevat beknopte informatie. Kies een vergelijkingsgedeelte waarin u het meest geïnteresseerd bent en lees het in detail.

GoDaddyBluehost
1. Gemak8 van 108 van 10
2. Functies6 van 1010 van 10
3. Ontwerp7 van 1010 van 10
4. Ondersteuning9 van 109 van 10
5. Prijzen8 van 1010 van 10
Algemeen:7.6 van 109.4 van 10
Probeer het nu Probeer het nu

Men kan nauwelijks beweren dat WordPress een betere keuze is in vergelijking met de GoDaddy-websitebouwer, gezien de open-sourceflexibiliteit en vrijheid die het aan website-eigenaren biedt. De beoordeling moet echter de belangrijkste verschillen en voordelen van WordPress benadrukken.

1. Gebruiksgemak

Voordat we diep in het gebruiksgemak duiken, moeten we zeggen dat zowel GoDaddy als WordPress vanaf het begin vrij complex kunnen zijn. Ze hebben geen bewerkingsfunctie met slepen en neerzetten, wat problemen kan veroorzaken tijdens het bewerkingsproces. Aan de andere kant beweert GoDaddy dat het gebruikers helpt om binnen enkele minuten websites te bouwen. Laten we eens kijken of het waar is.

Ermee beginnen

De eerste stappen maken met GoDaddy is inderdaad heel eenvoudig. U hoeft zich alleen aan te melden met uw Facebook-account of het wachtwoord en e-mailadres in te voeren om u als nieuw lid te registreren. Vervolgens ziet u een aantal geautomatiseerde prompts die u door alle stappen van het bouwproces leiden die eruit zien alsof ze zijn ontwikkeld voor totaal dummies. Het is uiterst eenvoudig en er is geen ruimte voor webdesign of vrijheid op maat. Je krijgt eigenlijk een kant-en-klare sjabloon met een kans om wat kleine wijzigingen aan te brengen en live te gaan.

WordPress heeft meer tijd nodig om te beginnen. Gebruikers moeten verschillende verplichte stappen uitvoeren, waaronder:

 1. Een domeinnaam registreren – lees de gids hoe u de beste naam voor uw website kiest.
 2. Een hostingprovider kiezen – zie mijn beoordeling van de beste hostings.
 3. Een sjabloon selecteren.
 4. WordPress installeren.

Nadat u alle fasen hebt voltooid, kunt u beginnen met het bewerken van uw website. Een goede zaak van WP is dat u verantwoordelijk bent voor het beheer van uw website, naast een kans om u een paar dollar te besparen. Bovendien zullen gebruikers het meeste uit hun projecten halen als ze kiezen voor WordPress-geoptimaliseerd Bluehost-serveroplossing die naadloze integratie en vele andere geweldige functies biedt.

Website-editor

De software die bij de GoDaddy-website builder wordt geleverd, kan nauwelijks de Editor worden genoemd. Het enige dat u kunt doen, is relevante inhoud toevoegen, afbeeldingen uploaden, foto’s uit voorraadcollecties kiezen of enkele van de on-page blokken herschikken. Dat is het! U kunt de structuur die u nodig hebt niet implementeren, wat het bewerkingsproces uiterst eenvoudig maakt. Dat is een serieus nadeel. Het goede ding is dat GoDaddy desktop- en mobiele toegang biedt tot zijn websitebouwer om onderweg enkele wijzigingen aan te brengen.

GoDaddy Visual Editor GoDaddy Visual Editor

Lees ook: GoDaddy website builder review.

WordPress is veel flexibeler wat betreft het bewerken van inhoud. U kunt zoveel nieuwe pagina’s maken als u nodig heeft, uw inhoud beheren, noodzakelijke elementen toevoegen, nieuwe categorieën en menusecties toevoegen, tags toevoegen, mediabestanden uploaden, verschillende blokken en formulieren implementeren, enz. WP heeft een krachtig inhoudbeheersysteem dat is niet zo ingewikkeld als het vanaf het begin lijkt. Je hebt tenminste voldoende bewerkingsvrijheid om de website te maken die je nodig hebt.

WordPress Editor WordPress Post Editor

Lees ook: WordPress beoordeling.

Code bewerken

Beide platforms staan ​​open voor codering, wat goed nieuws is voor ervaren webontwikkelaars en programmeurs. Voor GoDaddy-gebruikers is het eigenlijk de enige kans om kant-en-klare sjablonen te wijzigen. Om sommige functies te implementeren, moet een gebruiker een goede kennis hebben van HTML en JavaScript. De optie is beschikbaar in uw dashboard. Klik eenvoudig op de knop “Site bewerken”, selecteer de pagina die u wilt wijzigen en voeg de HTML-code in de daarvoor bestemde ruimte in. Natuurlijk mag je niet de ultieme codeervrijheid verwachten. Slechts enkele kleine aanpassingen zijn mogelijk.

WordPress is een open-sourceplatform. Het betekent volledige vrijheid bij het ontwerpen van websites met kennis van HTML / CSS. Het belangrijkste voordeel is dat alle WordPress-sjablonen zijn ontwikkeld met PHP en HTML. Met andere woorden, u bent vrij om hun structuur te wijzigen, nieuwe elementen en functies toe te voegen en zonder beperkingen nieuwe blokken of functies te creëren. De leercurve is zeker vereist.

WordPress broncode-editor WordPress broncode-editor

Domeinverbinding

Zodra je een domein hebt geregistreerd en hebt ingeschakeld Bluehost of andere hostingproviders, uw WordPress-website is online beschikbaar. Bovendien wordt elk WP Bluehost-abonnement geleverd met automatische WordPress-installatie en updates. Het implementatieproces is erg snel. Hoewel GoDaddy oorspronkelijk een hostingprovider is, zeggen veel gebruikers dat het verbinden van een domein met zijn websitebouwer een nachtmerrie kan worden.

Zelfs als je je domein bij GoDaddy hebt geregistreerd, zie je het mogelijk niet in de domeininstellingen. Met andere woorden, uw site wordt in eerste instantie uitgevoerd als mijnnaam.godaddysites.com. Het lijkt erop dat het platform geen soepel algoritme voor domeinintegratie heeft dat kan leiden tot enkele problemen als het gaat om domeinbeheer, zonder vermelding van domeinnamen van externe hostingproviders.

Lees ook: Een gratis domeinnaam krijgen – unieke verzameling hints en trucs.

GoDaddy Website Builder versus WordPress: Hoewel GoDaddy beweert een supereenvoudige websitebouwer te hebben, kunnen gebruikers bijna niets veranderen. Je bent verplicht om primitieve stappen te volgen of te kiezen voor open codering, waarvoor technische vaardigheden vereist zijn. WordPress is flexibeler in termen van gebruik en bewerking, hoewel het in het begin misschien ook een leercurve nodig heeft.

2. Eigenschappen en flexibiliteit

Zoals we eerder hebben vermeld, wordt GoDaddy geleverd met een vrij basisfunctieset. Het werkt voor kleine websites die geen geavanceerde functionaliteit vereisen. Aan de andere kant is WordPress dat wel een van de krachtigste CMS-platforms met duizenden plug-ins en services die beschikbaar zijn voor integratie.

Plug-ins en widgets

GoDaddy-gebruikers kunnen ervoor kiezen om een ​​uitgebreide selectie van plug-ins te vormen. Ze zijn allemaal onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder Social, eCommerce, Forms, Chats en enkele andere. Hier kunt u prijstabellen selecteren voor uw kleine digitale winkel, testimonial-schuifregelaars voor een kleine bedrijfssite, Amazon-beoordelingssectie voor winkelgidsen, enz. De selectie van widgets is behoorlijk groot.

GoDaddy-widgets GoDaddy-widgets

Aan de andere kant kan geen van de platforms concurreren met WordPress op het gebied van plug-inselectie. Gebruikers kunnen voor elk doel kiezen uit letterlijk duizenden services, oplossingen van derden en instrumenten. Hier hebben we gratis eCommerce-plug-ins, premium SEO-optimalisatiekits, antispam- en beveiligingstools, galerijen, formulieren, analytische diensten, enz. Het enige dat u nodig hebt, is die te kiezen, te installeren en te activeren om deze op uw website te hebben..

WordPress-plug-ins WordPress-plug-ins

Sommige plug-ins zijn gratis, terwijl sommige worden betaald. Bovendien moet u hun instellingen handmatig afhandelen. Maar we hopen dat het proces nauwelijks een uitdaging zal zijn. Als u kiest voor een door WP aanbevolen Bluehost-oplossing, worden al uw plug-ins automatisch bijgewerkt. Het systeem zorgt voor een soepele, veilige en stabiele werking.

Lees ook: Een website maken met WordPress.

SEO-optimalisatie

GoDaddy-websites zijn verre van SEO-vriendelijk. Dit komt voornamelijk door een zeer vreemde plaatsing van secties, inclusief kopteksten en tekstblokken. Dergelijke pagina’s zijn niet zo aantrekkelijk voor bots van zoekmachines, wat resulteert in langere pagina-indexering en lagere rangen. Aan de andere kant heeft het platform zijn aangepaste SEO-wizard met toegang om metatitels en beschrijvingen te bewerken, wat niets anders is dan een druppel in de oceaan.

WordPress levert maximale kracht om SEO-vriendelijke websites te maken die meestal een hoge zoekmachine krijgen. Allereerst kunnen gebruikers kiezen voor tonnen plug-ins die helpen bij het maken van SEO-geoptimaliseerde inhoud die niet alleen goed is voor zoekmachines, maar ook voor lezers, wat nog belangrijker is. Ten tweede krijgen gebruikers genoeg tools om hun inhoud te promoten door deze te delen op sociale media, te werken met geavanceerde SEO-instellingen, aangepaste URL’s te bewerken, focuszoekwoorden aan te geven, website-beschrijving te wijzigen, favicon te uploaden en meer.

De laatste, maar niet de minste, WordPress biedt toegang tot wijziging van de website-code. Het is ook een goede kans om de SEO van de website te verbeteren, de sjabloon lichter en sneller te maken en functies te implementeren om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten.

e-commerce

GoDaddy heeft een eCommerce-functie. Het is alleen beschikbaar met Online Shop-plan en biedt een reeks basisfuncties om een ​​kleine digitale winkel te creëren. Houd er rekening mee dat de websitebouwer alleen geschikt is voor kleine projecten met een beperkt aantal producten om online te verkopen. Het is niet goed om uw online winkel te laten groeien en promoten.

GoDaddy e-commerce GoDaddy e-commerce

Wat betreft de eCommerce-functies, u krijgt een kant-en-klare productpagina met de mogelijkheid om enkele van zijn elementen, zoals lettertypen, te wijzigen. Gebruikers kunnen leveringsvoorraden integreren en verzend- en belastingtarieven instellen. De websitebouwer biedt enkele eenvoudige promotietools waarmee u gepersonaliseerde aanbiedingen naar potentiële klanten kunt sturen.

WordPress zelf heeft geen eCommerce-functies. echter, de WooCommerce-plug-in is een goede oplossing. Hiermee kunt u kleine, middelgrote en grote winkels maken om online onbeperkte producten te verkopen. De plug-in heeft een gratis versie die functioneel een basislijn levert die nog steeds voldoende is om uw online winkel te creëren, beheren en promoten. Voor groeiende projecten biedt WooCommerce alle noodzakelijke extensies om prijzen, belastingen en verzendkosten te beheren, meer gebruikers te werven of verkeer naar uw digitale winkel te leiden.

WooCommerce Online Store WooCommerce Online Store Editor

Lees ook: Hoe u een eCommerce-website helemaal opnieuw kunt maken.

Bloggen functie

De reden om deze specifieke functie te noemen, is dat GoDaddy het heeft. Het heeft echter niets gemeen met de blogfunctionaliteit van WordPress. Met GoDaddy kun je primitieve blogs maken, nieuwe artikelen plaatsen en afbeeldingen toevoegen. Gebruikers krijgen niet eens de kans om tags toe te voegen of hun inhoud te optimaliseren.

GoDaddy-blogbericht GoDaddy Blog Post Editor

De situatie met WP-bloggen is precies het tegenovergestelde. U krijgt het krachtigste platform voor het bouwen van op inhoud gebaseerde websites ooit. Met het systeem kunt u niet alleen stijlvolle en goed uitziende blogsites bouwen, maar ook uw inhoud promoten, verkeer genereren of zelfs inkomsten genereren met uw website.

WordPress Post EditorWordPress Post Editor

GoDaddy Website Builder versus WordPress: WordPress wint hier in alle secties. Het laat gebruikers meer SEO-geoptimaliseerde websites maken, het heeft een betere eCommerce-functionaliteit dankzij WooCommerce. Het levert erts-plug-ins terwijl de blogfunctie dicht bij het idee ligt. GoDaddy kan daar niets van opscheppen.

3. Ontwerp

Vergelijkingstabel voor sjablonen

GoDaddyWordPress
Thema kosten:VrijGratis / $ 25- $ 299
Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
Themawijziging:✘ NEE&# x2714; JA
Responsieve sjablonen:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:✘ NEE&# x2714; JA

Soms kunnen we de waardigheid van de websitebouwer evacueren door de sjablonen die het biedt. Dit is waar GoDaddy verre van perfect is. Het platform biedt momenteel zo’n 20 thema’s. Het ergste is dat GoDaddy niets biedt om zijn sjablonen aan te passen. Met andere woorden, je zult ermee moeten werken dat je krijgt, of je het nu leuk vindt of niet.

Het algehele ontwerp is helemaal niet slecht. Sjablonen zien er stijlvol en up-to-date uit. Maar hoewel de selectie vrij beperkt is, ziet het gebrek aan bewerkings- en aanpassingstools eruit als een enorm nadeel. Het goede nieuws is dat alle thema’s mobielvriendelijk zijn. Bovendien biedt het systeem desktop- en mobiele toegang tot het dashboard voor het geval u onderweg wijzigingen moet aanbrengen via uw tablet of smartphone.

WordPress heeft waarschijnlijk de rijkste verzameling sjablonen. Er zijn duizenden mobiel-responsieve thema’s beschikbaar voor gebruikers. Ze omvatten blogs voor kleine bedrijven, talloze lay-outs voor digitale winkels, portfolio’s, online tijdschriften, Amazon-koopgidsen en meer. Sommige thema’s zijn gratis, andere zijn betaald. Als u iets anders wilt dan gratis sjablonen met miljoenen downloads, moet u ergens tussen de $ 30 en $ 200 betalen voor een exclusieve lay-out.

GoDaddy Website Builder versus WordPress: GoDaddy-websitebouwer verliest opnieuw met zijn 20 sjablonen en bijna nul aanpassingstools. WordPress-gebruikers hebben zonder beperkingen toegang tot duizenden gratis en betaalde thema’s voor elk type website.

4. Klantenservice

GoDaddy is van oorsprong een hostingprovider. Het betekent dat het geen rechten heeft om te verliezen in termen van klantenondersteuning. Het platform heeft een solide ondersteuningsteam. Het biedt meerdere kanalen om in contact te blijven:

 • GoDaddy-forum – hier kunt u met meer ervaren GoDaddy-gebruikers praten en om advies vragen.
 • Ondersteuning via telefoon – een goede manier om rechtstreeks contact op te nemen met ondersteuningsmanagers.
 • Helpcentrum – GoDaddy heeft een solide kennisbank met veel artikelen en gidsen.

Het belangrijkste probleem is dat het soms te lang duurt voordat managers reageren. Dat is misschien een beetje frustrerend.

WordPress heeft geen typisch ondersteuningsteam beschikbaar aan de telefoon of live. Als u een probleem heeft, moet u dit zelf oplossen. Dit is waar surfen op het net van pas kan komen. Vergeet niet dat WordPress een van de langstlopende en populaire CMS ter wereld is. Dit betekent dat u:

 • Blader door YouTube op zoek naar honderden videogidsen met voorbeelden uit de praktijk.
 • Bezoek WordPress-forums met een community van professionals en ervaren gebruikers.
 • Vind artikelen en gidsen online met tonnen tops en resoluties over elk onderwerp.

GoDaddy Website Builder versus WordPress: als u altijd een ondersteuningsteam heeft dat u kan helpen, kunt u zich veiliger voelen. Aan de andere kant hebben WordPress-gebruikers eindeloze verkenningsmogelijkheden.

5. Prijsbeleid

Zelfs het goedkoopste Godaddy-abonnement ziet er duurder uit in vergelijking met een WordPress-website die wordt gehost door Bluehost. We hebben voor deze specifieke hostingprovider gekozen, omdat dit de beste gok is voor op WP gebaseerde websites, gezien de naadloze integratie, automatische installatie, plug-in-updates, enz. Laten we nu de prijzen eens nader bekijken.

Godaddy biedt momenteel 4 verschillende abonnementen aan. Ze bevatten:

 • Persoonlijk plan zonder functies. Voor $ 5,99 u krijgt alleen gratis SSL en hosting.
 • Bedrijfsplan bevat SEO Wizard en basis eCommerce-tools voor $ 9,99.
 • Business Plus Plan biedt daarnaast e-mailmarketing en promotiecampagnes voor $ 14,99.
 • Online winkel is voor het creëren van volledig werkende online winkels voor $ 19,99.

GoDaddy-prijzen

Wat betreft de WordPress Bluehost-abonnementen, deze zijn als volgt:

 • Basiskosten $ 3,95 per maand met gratis SSL, 50 GB SSD-opslag, gratis domein en marketingcredits.
 • Plus kosten $ 5,95 met onbeperkte SSD-opslag voor een onbeperkt aantal sites en subdomeinen.
 • Choice Plus kosten $ 5,95 met alle onbeperkte toekomsten + geavanceerde beveiligings- en back-upkit.

WordPress prijzen

Claim uw Bluehost-korting

Alle abonnementen bevatten toegang tot sjablonen, plug-ins en de rest van WordPress-functies.

Lees ook: Hoeveel kost het om een ​​website te maken.

GoDaddy Website Builder versus WordPress: WordPress met Bluehost is een goedkopere oplossing naast een stabiele, risicovrije en veilige werking van de website.

Conclusie

WordPress wint in elk opzicht in vergelijking met GoDaddy. Het is flexibeler, goedkoper en beter in termen van stabiel werk, websitebewerking en maatwerk.

GoDaddyGoDaddy – is misschien goed voor kleine primitieve sites zonder complexe functies en structuur. Het is goed voor nieuwkomers om geen technische vaardigheden en kennis te hebben. Het platform heeft een eenvoudig bouwproces met weinig kansen om reeds bestaande lay-outs te wijzigen. Aan de andere kant zullen gebruikers genoeg widgets vinden om verbinding te maken naast de baseline SEO- en eCommerce-functionaliteit. GoDaddy.comGoDaddy – is misschien goed voor kleine primitieve sites zonder complexe functies en structuur. Het is goed voor nieuwkomers om geen technische vaardigheden en kennis te hebben. Het platform heeft een eenvoudig bouwproces met weinig kansen om reeds bestaande lay-outs te wijzigen. Aan de andere kant zullen gebruikers genoeg widgets vinden om verbinding te maken naast de baseline SEO- en eCommerce-functionaliteit.

WordPressWordPress – is in elk opzicht een betere optie. Het is flexibeler. Het wordt geleverd met een bredere reeks functies. Het is goed voor projecten van elk formaat en type. Bovendien, als u voor Bluehost kiest, krijgt u eigenlijk dezelfde alles-in-één oplossing voor WordPress zonder dat u uw site handmatig hoeft te beheren. WordPress

WordPress behoudt zijn leidende posities in de niche van het bouwen van websites. Het systeem evolueert en brengt nieuwe oplossingen voor gebruikers. De bouwer van de GoDaddy-website staat nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling. We hopen dat gebruikers in de nabije toekomst verbeteringen en upgrades kunnen verwachten. Voorlopig is WP een beter platform om te kiezen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map