Google Sites versus WordPress

Google Sites versus WordPress


Google Sites en WordPress zijn twee populaire webbouwtools, die heel verschillende benaderingen bieden voor het proces van website-ontwikkeling en die zijn afgestemd op diverse gebruikerscategorieën. De systemen hebben echter dezelfde missie: gebruikers helpen websites te bouwen met mooie prestaties en een aantrekkelijk ontwerp. Het is vrij moeilijk om deze twee platforms te vergelijken, omdat ze niet veel gemeen hebben.

Als het gaat om de keuze van het beste platform om in de behoeften van gebruikers te voorzien, is het nog steeds logisch om de onmisbare aspecten van beide services te herzien. Welke werkt beter voor alle gebruikerscategorieën? Is er een duidelijke leider die de overhand heeft op zijn concurrent? Of beide services werken goed voor het voltooien van meerdere webontwerptaken?

Om de meest betrouwbare en complete webbouwtool te identificeren, moeten we ze nu allemaal in detail vergelijken vanuit het oogpunt van eenvoud, gemak, functionaliteit en flexibiliteit, ontwerpbenadering, prijsbeleid en opties voor klantenondersteuning.

Een snelle momentopname:

Google SitesGoogle Sites – is een websitesbouwer, die vrij eenvoudig te beheersen is voor alle gebruikerscategorieën. Het systeem biedt ook een betrouwbaar hostingplatform en creëert een intuïtieve webbouwomgeving. De functieset die het biedt, is vrij eenvoudig en werkt goed voor de ontwikkeling van gewone websites voor dagelijks gebruik. Google Sites

WordPressWordPress – is het wereldbekende krachtige Content Management Systeem, dat even goed werkt voor bekwame webdesigners en beginners. Iedereen kan hier de vereiste functieset vinden om deze verder te gebruiken om een ​​high-end project te ontwerpen. Miljoenen websites worden mogelijk gemaakt door WordPress over de hele wereld en er zijn er momenteel nog veel meer in aanbouw. Wat u echter moet weten, is dat WordPress niet one-size-fits-all is. Het systeem bevat nog steeds ten minste de basiskennis van programmeren die nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Het biedt geavanceerde integratieopties en uitgebreide functies die nodig zijn om websites te ontwikkelen die echt hoog scoren in de zoekmachines. WordPress

Google Sites en WordPress verschillen dus echt enorm en dit is precies wat de keuze van het beste platform voor de meeste gebruikers een echte uitdaging maakt. Welk systeem heeft meer te bieden? Waarvan bestaat gemak, eenvoud en mooie prestaties? Welke van hen is op de lange termijn gemakkelijker te beheersen? Om deze en andere vragen te beantwoorden, is het logisch om deze webbouwtools in detail te bekijken. Laten we dat meteen doen om de winnaar van de vergelijking te achterhalen.

1. Makkelijk te gebruiken

 • Google Sites. Werken met Google Sites is zo eenvoudig en snel dat zelfs de gemiddelde gebruiker met weinig of geen codeervaardigheden hier in ongeveer een half uur een standaardproject kan maken. Het systeem wordt geleverd met de WYSIWYG-editor, die zeer intuïtief, begrijpelijk en gemakkelijk is. U hoeft geen webdesigner te zijn om het gemakkelijk te verkennen en onder de knie te krijgen. Als je het geluk hebt om op zijn minst basiskennis van programmeren te hebben, kun je de code van je website handmatig bewerken om het project een uniek ontwerp en high-end functionaliteit te geven.

  Google Sites versus WordPress

  Google Sites is een alles-in-één platform, wat betekent dat u alles krijgt wat u nodig heeft om uw site onder hetzelfde dak te ontwerpen, publiceren en beheren – u hoeft niets te uploaden en te installeren. Wat je nodig hebt om te beginnen, is een standaard gratis Google-account. Wat hier ook veel toe doet, is dat Google Sites wordt geleverd met geïntegreerde hosting, waardoor het niet nodig is om elders naar een vertrouwde hostingprovider te zoeken. Dat is nog een bonus die de websitebouwer gebruiksvriendelijk en handig voor iedereen maakt.

 • WordPress. WordPress is een beetje ingewikkelder in vergelijking met Google Sites. Om te beginnen vereist de websitebouwer een voorlopige download en installatie. Dit kost meer tijd en moeite, hoewel het proces helemaal niet zo complex is. Ten tweede is dit slechts een CMS; het bevat geen kant-en-klare thema’s en webhosting. Deze aspecten moet je zelf regelen.

  WordPress Post New Code Editor

  Als u zich geen zorgen wilt maken over hosting en integratie van externe plug-ins of sjablonen, is het logisch om een ​​eenvoudiger alternatief te gebruiken, zoals Wix, bijvoorbeeld. Dit is de alles-in-één professionele websitebouwer, die wordt geleverd met geïntegreerde hosting, honderden voor mobiel geschikte thema’s en een rijke functieset die vereist zijn om projecten van verschillende complexiteitsniveaus te voltooien. Als je toch de voorkeur geeft aan het gebruik van CMS, dan werkt WordPress hiervoor het beste.

Google Sites versus WordPress. Google Sites is minder intuïtief dan Wix of uKit, maar het is ongetwijfeld gemakkelijker te gebruiken dan WordPress. WordPress heeft een hogere leercurve voor nieuwe gebruikers, maar biedt uiteindelijk meer vrijheid.

WordPress biedt geen inbegrepen hosting en thema’s, wat zowel een voordeel als een nadeel is. Aan de ene kant moet u zelf uw hosting beheren, maar aan de andere kant kunt u uw website op elk moment naar een andere webhost overzetten, terwijl dit onmogelijk is als u een sitebouwer met inbegrepen hosting gebruikt (ze kunnen alleen draaien op hun eigen servers).

2. Functieset en flexibiliteit

 • Google Sites. De websitebouwer is vrij eenvoudig te gebruiken, maar biedt toch een mooie functieset om een ​​kwaliteitswebsite te starten en te beheren. Voor zover het systeem een ​​Google-product is, is het nauw geïntegreerd met andere Google-applicaties en -services. Blader gewoon door de lijst om de beschikbare opties te ontdekken en beslis welke apps een goede aanvulling op uw project kunnen zijn. Met de website builder kunt u dus Google Maps, YouTube, Agenda, Hangouts en andere apps gebruiken die naadloos met uw website worden gesynchroniseerd.

  Google Sites versus WordPress

  Het bewerken van de website-indeling is heel eenvoudig met Google Sites dankzij het intuïtieve en eenvoudige configuratiescherm, dat drie tabbladen heeft met de vereiste set functies. Dit zijn de tabbladen Invoegen, Pagina’s en Thema’s. Er is hier ook het gedeelte Lay-out, waar u de gewenste lay-out voor uw project kunt kiezen. Al met al kunt u kiezen uit 6 lay-outopties, bestaande uit 1, 2, 3 en 4 kolommen. Nadat je de keuze hebt gemaakt, wordt je aangeboden om inhoudsblokken te ordenen en in te vullen, afbeeldingen te uploaden en teksten of andere gewenste inhoud te plaatsen.

  Met Google Sites kunt u het onbeperkte aantal websitepagina’s toevoegen die u verder kunt aanpassen en personaliseren. Dit kan worden gedaan op het overeenkomstige tabblad ‘Pagina’s’, dat slechts enkele minuten in beslag neemt. Over het algemeen kunt u verschillende soorten pagina’s maken op basis van uw webontwerpbehoeften, zoals aankondigingen, lijstpagina’s, startpagina’s, archiefkasten en meer.

  Als het gaat om het uploaden van inhoud, kunt u de gewenste elementen kiezen op het tabblad “Invoegen”. Hier kunt u afbeeldingen, tekstvakken, bestanden die op uw schijf zijn opgeslagen of die u in de handmatige modus wilt insluiten kiezen en verder integreren. Wat betreft de inhoudstypen die het systeem biedt, kunt u de volgende elementen kiezen: dia’s, bladen, inhoudsopgave, afbeeldingscarrousel, YouTube, kaart, agenda, documenten, knop, scheidingslijn, formulieren en grafieken. Welk element u ook kiest, u krijgt de mogelijkheid om het verder aan te passen met betrekking tot uw projectfocus.

  Bovendien kunt u met de websitebouwer standaardelementen integreren die bijdragen aan de prestaties van uw website. Deze omvatten nieuwsfeeds, rekenmachines, Google Webmaster Tools of andere extensies die zijn opgenomen in G Suite.

  Google Sites versus WordPress

  Het hart van Google Sites is samenwerking. Gebruikers kunnen samenwerken aan een site, net als het bewerken van een Google-document, en u heeft altijd controle over wie toegang heeft. Het is aan u om de toegangsrechten voor websites te delen met de gebruikers die u nodig acht. Evenzo kunt u het project opslaan in de conceptmodus of het absoluut privé maken. Er is ook een optie waarmee u bepaalde mensen kunt selecteren die de rechten hebben om de website te bewerken.

  Ten slotte kunt u de functie inschakelen, die voorkomt dat andere redacteuren het project zonder uw toestemming publiceren. Dat is ook erg handig. Als u uw websitestatistieken wilt bijhouden en verkeersfluctuaties wilt beheersen, maakt Google Sites het mogelijk om Google Analytics aan het project te koppelen. Als u zich bewust bent van de belangrijkste parameters van uw website, kunt u speciale maatregelen nemen in geval van bepaalde problemen.

 • WordPress. WordPress is een open source CMS, wat betekent dat het een potentieel enorme reeks functies heeft. WordPress is zeer uitbreidbaar – u kunt verschillende plug-ins toevoegen om de gewenste functionaliteit te krijgen.Het CMS is oorspronkelijk ontwikkeld als blogplatform en vereist daarom een ​​diepgaande coderingsbewustzijn om andere soorten websites te maken. Desalniettemin wordt het systeem momenteel gebruikt om websites van welk type dan ook te lanceren, van blogs en portfolio’s tot complexe webwinkels en community-websites – het enige dat u nodig heeft, is de juiste combinatie van plug-ins gebruiken.

  WordPress plug-ins instellen

  Gelukkig biedt het systeem het verbazingwekkende aantal gratis en betaalde plug-ins, die op internet te vinden zijn. Houd er echter rekening mee dat hoe meer plug-ins u kiest en in uw project integreert, des te meer updates u achteraf moet aanbrengen. Dit kan een negatieve invloed hebben op de veiligheid en prestaties van uw website.

  Na de recente update van het systeem heeft het de geavanceerde Gutenberg-editor geïntroduceerd, die de klassieke tekst / HTML-editor heeft vervangen. De nieuwe editor is op blokken gebaseerd, waardoor gebruikers inhoudsblokken op een pagina in elke gewenste volgorde kunnen vervangen en ordenen. Deze benadering van het webontwerpproces heeft het vergelijkbaar gemaakt met dat van traditionele websitebouwers.

  WordPress Website Editor

  Bijgevolg heeft de innovatie het proces van vereenvoudigd websites maken met WordPress. Gebruikers die om de een of andere reden niet tevreden zijn met de Gutenberg Editor en naar de oude willen overschakelen, moeten de bijbehorende plug-in kiezen en integreren, wat niet helemaal handig en helemaal veilig is.

  Als het gaat om het gebruik van WordPress, ga je niet zonder hosting keuze. Zoals hierboven vermeld, biedt het CMS standaard geen geïntegreerde hosting en daarom moet u zelf op zoek naar de vertrouwde provider. Het is onmogelijk om dit te vermijden, tenzij u besluit over te schakelen naar een websitebouwer zoals uKit, bijvoorbeeld.

  Het systeem combineert een uitgebreide functieset met geïntegreerde hosting, wat de tijd voor webontwikkeling verkort zonder het resultaat te beïnvloeden. Als je nog steeds besluit om met WordPress te blijven werken, dan is het echt logisch om te gebruiken Bluehost. De host wordt officieel aanbevolen door WordPress vanwege zijn betaalbaarheid, functionaliteit, uitgebreide functieset en veel onmiskenbare voordelen.

WordPress versus Google Sites. Hoewel Google Sites voornamelijk wordt gebruikt om intranetten te maken en informatie online te delen met een team van gebruikers, maakt de technische aard van WordPress het een uitstekende keuze voor elke denkbare website. Het CMS is rijk aan geavanceerde functies en biedt ook krachtige integraties die uw project naar een geheel nieuw niveau kunnen tillen.

3. Ontwerpen

 • Google Sites. Google Sites heeft een beperkt aantal thema’s, waarvan de meeste, laten we eerlijk zijn, middelmatig zijn. Bovendien maakt de websitebouwer onderscheid tussen de begrippen sjablonen en thema’s, een van de onderscheidende kenmerken van het systeem. ‘Sjablonen’ bieden de selectie van paginatypen en lay-outs, terwijl ‘Thema’s’ meer gaan over website-ontwerp (dat wil zeggen, de keuze van kleurenschema’s, afbeeldingen en andere gerelateerde elementen).

  Google Sites-thema's

  Een gebruiker heeft geen uitgebreide ontwerpaanpassingsopties. Wat u hier kunt doen, is de afbeelding en stijl van de koptekst wijzigen, een afbeelding van Google Sites kiezen of die van uzelf uploaden. Hetzelfde geldt voor de keuze van het kleurenpalet en de lettertypestijlen.

 • WordPress. Het Content Management Systeem heeft een verzameling geïntegreerde sjablonen, die beschikbaar is in het dashboard (specifiek in de categorie Design). Het aantal thema’s en hun assortiment is echter niet voldoende om aan alle behoeften van gebruikers te voldoen. Dit is waar de thema’s die door webdesigners van over de hele wereld zijn ontwikkeld een grote hulp zullen zijn.

  WordPress-thema's

  Gezien het open source karakter, worden er dagelijks nieuwe WordPress-thema’s ontworpen en toegevoegd aan de officiële bibliotheken en die van derden, zodat u uit een breed scala kunt kiezen. U kunt ook een ontwerper inhuren om een ​​aangepast thema te tekenen. Wat u over deze sjablonen moet weten, is dat ze soms niet helemaal veilig zijn. Het punt is dat je kunt kiezen uit betaalde en gratis ontwerpen – er zijn er veel. Gratis thema’s worden echter soms geleverd met kwaadaardige codes die mogelijk gevaar kunnen opleveren voor uw website. Houd daar rekening mee bij het maken van de keuze.

  Zoals hierboven vermeld, heeft WordPress onlangs de Gutenberg-editor gepresenteerd, wat op zijn beurt resulteerde in de incompatibiliteit van versies en thema’s. Dit betekent dat niet alle ontwerpen goed werken met de nieuwe editor, wat ook een negatieve invloed kan hebben op de prestaties van uw website. Om deze reden wordt de bijgewerkte WordPress-versie bovendien geleverd met een standaard Twenty Nineteen-thema dat u kunt kiezen om een ​​waardig project te ontwikkelen.

  Aanpassing van WordPress-sjablonen is ingewikkelder in vergelijking met Google Sites, maar het resultaat is op de lange termijn de moeite waard. Om uw project de gewenste look te geven, kunt u parallax-effecten, animaties toevoegen, website-achtergrond, lay-out, lettertypestijlen en -groottes wijzigen, typografie-instellingen aanpassen, titelontwerp enz. Het is ook mogelijk om de koptekst, voettekst, zijbalk en andere delen van jouw website.

  Bovendien wordt elke WordPress-sjabloon geleverd met individuele instellingen waarmee u het meeste uit uw projectontwerp kunt halen. U kunt dus een logo kiezen en uploaden, een hoofdmenu maken, weergaveopties voor widgets activeren / deactiveren, het kleurenpalet aanpassen enz. Als u CSS / PHP-vaardigheden of webdesignachtergrond heeft, dan is uw kans om een ​​unieke website te maken design wordt veel hoger. Dat is een ander voordeel van WordPress waardoor het de overhand heeft op de concurrent.

Google Sites versus WordPress. WordPress is hier de duidelijke winnaar. Er zijn duizenden thema’s om uit te kiezen.

4. Klantenservice

 • Google Sites. Er is een Helpcentrum met tal van artikelen met instructies. U kunt ook contact opnemen met een van de experts door uw feedback rechtstreeks vanuit het configuratiescherm te sturen. Er is ook gratis telefonische ondersteuning beschikbaar in 13 talen.

 • WordPress. WordPress heeft helemaal geen klantenservice. Als populair CMS heeft het echter een uitgebreide wereldwijde gebruikersgemeenschap, waarvan vertegenwoordigers altijd klaar staan ​​om nieuwkomers te helpen bij het oplossen van hun systeemgerelateerde problemen. Er zijn ook meerdere WordPress video- en teksthandleidingen, tutorials en richtlijnen, die zijn geschreven door ervaren systeemgebruikers.

  Wanneer je op internet surft, kom je ook honderden blogs, YouTube-kanalen en forums tegen die alle nuances van het werken met het systeem bevatten. Tegelijkertijd is er geen telefoonnummer of e-mailadres om hier om hulp te vragen en als je nog nooit eerder met het platform hebt gewerkt, moet je alle nuances ervan zelf verkennen en beheersen. Dit zal zeker veel tijd en moeite kosten, vooral als het gaat om integratieopties.

WordPress versus Google Sites. Er is voldoende informatie op beide platforms op internet. Hoewel Google Sites een officiële kennisbank heeft en gratis telefonische ondersteuning beschikbaar is in 13 talen, vertrouwen WordPress-gebruikers op onafhankelijke experts. Het CMS heeft de geweldige wereldwijde gebruikersgemeenschap, waarvan vertegenwoordigers gretig hun kennis en ervaring delen met nieuwkomers op speciale forums, blogs, video’s, handleidingen en andere informatiebronnen.

5. Prijsbeleid

 • Google Sites. Google Sites is een gratis app die wordt geleverd bij de Google-productiesuite. Als je een e-mailadres van Google hebt, kun je met dit account beginnen met het bouwen van een website. Als gratis gebruiker krijg je 100 MB aan opslagruimte. Betaalde Google Apps-gebruikers krijgen, afhankelijk van het abonnement, 10-100 GB. Om meer functionaliteit te krijgen, moet u mogelijk upgraden naar een van de G Suite-abonnementen, namelijk Basic, Business of Enterprise. Hun kosten bedragen $ 5 / maand of $ 50 / jaar, $ 10 / maand of $ 120 / jaar en $ 25 / maand of $ 300 / jaar..

 • WordPress. WordPress is technisch gratis. Als je echter langdurige ambities hebt en van plan bent om een ​​volledig uitgeruste website (of zelfs meerdere) te ontwikkelen, ga je niet zonder plug-in / sjabloonintegratie. Hosting en domeinnaamkeuze is ook een must, maar het is nog steeds aan jou om een ​​betrouwbare hostingprovider en domein te kiezen die bij jouw nichespecialisatie passen.

  WordPress raadt echter officieel aan om te gebruiken Bluehost als een betrouwbare, volledig uitgeruste en redelijk geprijsde hostingprovider. De kosten voor het hosten van uw website met de service beginnen alleen bij $ 2,95 / mo, terwijl de functieset die u zult gebruiken uw verwachtingen zeker zal overtreffen. Bluehost biedt een bonusdomeinnaam en zorgt voor een hoge laadsnelheid van de pagina, sterke uptime-tarieven, eCommerce-functies, een waardige marktplaats en uitgebreide SEO- en contentmarketingopties.

Google Sites versus WordPress. Beide platforms zijn naar onze mening redelijk geprijsd. Bovendien zijn er geen vaste kosten voor website-ontwikkeling in een van hen, aangezien het uiteindelijke budget afhangt van de functieset en functionaliteit die een gebruiker kiest op basis van de huidige behoeften en doelstellingen voor webdesign. Google Sites biedt G Suite-abonnementen om uw projectfunctionaliteit uit te breiden, terwijl WordPress wordt geleverd met verbluffende integratie-opties en impliceert de keuze van hosting en domeinnaam om een ​​kant-en-klaar project te publiceren.

Bottom Line

Google Sites en WordPress zijn enorm verschillend. Elke service heeft de doelgroep veel te bieden en elk van hen heeft een individuele benadering van het proces van website-ontwikkeling. Welke van hen biedt echter een uitgebreidere functieset in combinatie met geavanceerde ontwerpaanpassingsopties? Welke van hen is een redelijkere en betrouwbaardere oplossing? Welke service op de lange termijn de overhand heeft op zijn concurrent?

Google SitesGoogle Sites is een eenvoudig alles-in-één platform voor het maken van intranetten, microsites, persoonlijke pagina’s en bestemmingspagina’s. Het kan niet worden gebruikt voor e-commerce, grote websites en websites met op maat ontworpen thema’s. Google Sites

WordPressWordPress is een professioneel CMS dat dankzij zijn flexibiliteit wordt gebruikt om elk type site te maken. Maar net als elke feature-rijke software heeft het een minder gebruiksvriendelijke interface en duurt het even om te leren hoe het werkt. Terwijl SaaS-services zoals Google Sites, Wix of uKit worden automatisch bijgewerkt en bevatten hosting, WordPress-gebruikers moeten hun software handmatig bijwerken en de webhostingproblemen zelf aanpakken. WordPress

De uiteindelijke keuze van de dienst hangt voornamelijk af van een aantal factoren. Deze omvatten het type en de grootte van het project dat u van plan bent te lanceren, uw vaardigheden op het gebied van webdesign, de tijd en de wens om te leren, het budget dat u bereid bent te investeren in de ontwikkeling van de website en het resultaat dat u op de lange termijn verwacht te behalen. Als u tijd nodig heeft en een snel maar eenvoudig resultaat nodig heeft, dan is Google Sites wellicht een goed alternatief voor u. Als u echter hoopt een volledig uitgerust project te lanceren met hoogwaardige prestaties en een verbluffend ontwerp, dan is WordPress absoluut het systeem om voor te gaan.

Overzicht vergelijkingstabel

Google SitesWordPress
Makkelijk te gebruiken:Google Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPress
Kenmerken:Google Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPress
Ontwerpen:Google Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPress
Klantenservice:Google Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPress
Prijzen:Google Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPress
Totale score:Google Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPressGoogle Sites versus WordPress

Probeer WordPress nu

 Het is gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map