Jimdo versus WordPress

Het maken van een website is zo eenvoudig of ingewikkeld als een gebruiker wil. U kunt honderden uren sleutelen aan instellingen met een volledig codevrije websitebouwer en ‘s nachts een site opzetten met een professioneel CMS. Het hangt allemaal af van hoe diep u uw site wilt aanpassen.


Makkelijk te gebruiken, WordPress en Jimdo gebruikers de mogelijkheid bieden om op relatief snelle wijze een website te maken. Maar ondanks het gedeelde doel, heeft elk platform zijn eigen benadering van het proces van het maken van websites en heeft het zijn eigen voor- en nadelen in termen van prijs, functies, schaalbaarheid en ook technische ondersteuning. Hier zal ik de belangrijkste overeenkomsten tussen Jimdo en WordPress ontdekken en u de belangrijkste verschillen tussen deze populaire systemen laten zien.

Houd er rekening mee dat we in deze WordPress vs Jimdo-recensie het hebben over de zelf-gehoste versie van het CMS, WordPress.org, niet over zijn .com-tegenhanger.

1. Makkelijk te gebruiken

 • Jimdo. Omdat Jimdo een webservice is die bedoeld is voor niet-programmeurs, is hij zeer eenvoudig te gebruiken. Je zult veel slepen en neerzetten in de What-You-See-Is-What-You-Get-modus. De bouwer is volledig codevrij, tenzij u besluit de ingebouwde HTML / CSS-sjablooneditor te gebruiken.

  Jimdo Editor

  Hoewel de editor van Jimdo er vrij samenhangend uitziet, zouden we willen dat hij afzonderlijke gebieden had voor het bewerken van inhoud en website-instellingen (domeinnamen, facturering, SEO, bijdragers enz.), Zoals in Wix en Weebly. In de huidige versie wordt alles samengevoegd tot één pagina met een inklapbare werkbalk.

  Jimdo Blogbericht

 • WordPress. Hoewel WordPress een van de gemakkelijkste contentbeheersystemen is, kan het voor niet-programmeurs moeilijk zijn om hun eerste site met WordPress op te zetten.

  Terwijl je bij Jimdo alles krijgt wat je nodig hebt voor je site onder hetzelfde dak (hosting, websitesjablonen, bibliotheek met applicaties van derden en de mogelijkheid om een ​​domeinnaam te kopen), met WordPress moet je zelf een webhostingaccount hebben, en om WordPress te kunnen installeren, vinden of kopen (indien betaald) en een websitethema te installeren, zonder iets te zeggen over plug-ins, beveiligingsproblemen en doorlopend website-onderhoud.

  Wordpress Editor

  Het CMS maakt diepere aanpassing mogelijk dan Jimdo, dus er is niets vreemds aan dat het ingewikkelder is.

Jimdo versus WordPress. Jimdo vereist geen training en is perfect voor nieuwkomers, terwijl WordPress een lichte leercurve heeft. Gelukkig zijn er tienduizenden tutorials over het opzetten en configureren van een WordPress-website, dus je bent niet de enige.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Jimdo. Jimdo is bedoeld voor het maken van zakelijke websites, portfolio’s, blogs en eenvoudige webwinkels. Het heeft zijn eigen blog-engine, eCommerce-systeem en een verzameling widgets van derden die u aan uw site kunt toevoegen met behulp van het Widget / HTML-element. Deze omvatten onder andere MailChimp, Linkedin, Yelp, Fotomoto, Disqus en Google-agenda.

  Jimdo eCommerce

  Met Jimdo kunnen gebruikers nieuwe websites bouwen en bestaande websites beheren met een iOS- of Android-app. Met mobiele apps kunt u uw website bewerken zoals bijna met uw desktop-apparaat. Maar deze functie is meer geschikt voor het toevoegen van nieuwe berichten of het downloaden van afbeeldingen voor ingewikkelde manipulaties. Mobiele editor is onhandig.

  Voor al die niet-technisch onderlegde gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige webbouwoplossing, wil Jimdo graag een recente systeemupdate introduceren – Dolfijn. Deze AI-tool voor webbouw maakt het mogelijk om op een snelle en probleemloze manier een eenvoudige maar aantrekkelijke website helemaal opnieuw te ontwerpen. Door verschillende eenvoudige vragen over uw bedrijfsgegevens te beantwoorden, geeft u voldoende informatie die het systeem nodig heeft om een ​​gepersonaliseerde, voor mobiel geoptimaliseerde website te maken om aan uw nichespecialisatie en persoonlijke voorkeuren te voldoen.

  Jimdo Dolphin Editor

  Websites ontworpen met Dolphin, worden geleverd met foto’s, teksten en andere inhoud die ze een fatsoenlijke uitstraling en mooie functionaliteit geven. Door verbinding te maken met sociale media-accounts kunt u de afbeeldingen van Instagram, Facebook en andere sociale netwerken integreren om uw website een fatsoenlijke, slimme en persoonlijke uitstraling te geven.

 • WordPress. WordPress is super aanpasbaar. Gebruikers hebben de mogelijkheid om een ​​website te maken volgens hun exacte specificaties met behulp van een aantal plug-ins – kleine stukjes software die u op uw website aansluit om de functionaliteit van de site uit te breiden. Technisch onderlegde gebruikers kunnen hun eigen apps en plug-ins maken, wat betekent dat ze hun website kunnen schalen en verbeteren naarmate hun bedrijf groeit, of het nu een blog, nieuwssite of juwelierszaak is.

  WordPress-plug-ins

Jimdo versus WordPress. Elk platform doet precies wat je ervan verwacht: Jimdo helpt niet-techneuten bij het maken van eenvoudige sites door simpelweg elementen op de pagina te slepen en neer te zetten, terwijl WordPress, als open source-systeem, meer maatwerk mogelijk maakt.

3. Ontwerpen

JimdoWordPress
Aantal thema’s:1610000+
Thema importeren:✘ NEE&# x2714; JA
Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
Themawijziging:&# x2714; JA&# x2714; JA
Geoptimaliseerd voor mobiel:&# x2714; JA&# x2714; JA NEE
 • Jimdo. Jimdo heeft een behoorlijke verzameling responsieve sjablonen. Deze kunnen worden aangepast in de WYSIWYG-modus of via de geavanceerde HTML / CSS-editor. U kunt sjablonen wijzigen zonder uw inhoud te verliezen.

 • WordPress. Er zijn duizenden WordPress-thema’s beschikbaar, zowel gratis als betaald. Sommige ondersteunen bewerken via slepen en neerzetten, andere kunnen alleen worden aangepast via de code. WordPress-thema’s zijn ook omschakelbaar.

Jimdo versus WordPress. Jimdo-sjablonen vereisen geen installatie – u kunt uw huidige thema met een paar klikken wijzigen. WordPress biedt een grotere keuze, maar het veranderen van het thema vergt meer tijd en ervaring.

4. Klantenservice

 • Jimdo. Er is een FAQ-sectie en een uitgebreide kennisbank die veel voorkomende vragen beantwoordt. Als je direct hulp nodig hebt, kun je online chatten met een van de Jimdo-experts of een e-mail sturen.

 • WordPress. WordPress heeft een enorme community. Je zult veel kwaliteitsblogs, YouTube-kanalen en forums over WordPress vinden. Er staat ook veel informatie op de officiële website. Er is echter geen officieel ondersteunend personeel.

WordPress versus Jimdo. Jimdo is hier groter dan WordPress, omdat het minder klanten heeft, dus het kan ze bedienen via live chat en e-mail, terwijl WordPress geen e-mailadres of telefoonnummer heeft om te bellen voor hulp. Gelukkig is er een enorme community van WordPress-gebruikers die hun ervaring gratis delen.

5. Prijsbeleid

 • Jimdo. U kunt uw Jimdo-site gratis houden zolang u dat nodig heeft, maar door te upgraden naar een van de betaalde abonnementen kunt u een aangepast domein koppelen, toegang krijgen tot geavanceerde eCommerce-functies en de advertentie verwijderen.

  JimdoWordPress
  Prijsopties:&# x2714; Pro ($ 7,50 / maand);
  &# x2714; Zakelijk ($ 20 / maand).
  &# x2714; Installatie(vrij);
  &# x2714; Sjabloon ($ 50 tegelijk);
  &# x2714; Hosting (vanaf $ 10 / maand);
  &# x2714; Plug-ins (vanaf € 50).
  Kenmerken:&# x2714; Reagerend ontwerp;
  &# x2714; SEO-hulpmiddelen;
  &# x2714; Onbeperkte opslag en schijf;
  &# x2714; Sterke e-commerce.
  &# x2714; Gratis start;
  &# x2714; Enorme wijzigingsopties;
  &# x2714; Talloze plug-ins.
 • WordPress. Het CMS is gratis. U hoeft alleen uw. Te betalen maandelijkse hostingkosten. Afhankelijk van de provider zal dit rondkomen $ 5- $ 12 / maand. Bovendien moet u mogelijk betaal voor een premium thema of plug-in.

Jimdo versus WordPress. Hoewel WordPress er op korte termijn goedkoper uitziet, biedt Jimdo op lange termijn betere prijsopties. Als u een website nodig heeft die 24 uur en 7 dagen per week correct werkt, heeft Jimdo meer de voorkeur, omdat de websites en servers van gebruikers de hele dag onder controle staan ​​van technische ondersteuning.

Conclusie

Dus welke is beter: Jimdo of WordPress? Naar onze mening zou Jimdo beter zijn dan WordPress als je een complete website nodig hebt zonder serieuze HTML / CSS-vaardigheden.

WordPress.org geeft al zijn gebruikers de vrijheid om een ​​unieke site te maken die ze in de loop van de tijd kunnen schalen, terwijl Jimdo de eenvoud biedt om het snel te doen, en de kracht om die site volledig codevrij aan te passen.

Overzicht vergelijkingstabel

JimdoWordPress
Makkelijk te gebruiken:Jimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPress
Kenmerken:Jimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPress
Ontwerpen:Jimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPress
Klantenservice:Jimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPress
Prijzen:Jimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPress
Totale score:Jimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPressJimdo versus WordPress

Maak een website met Jimdo

 Het is gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map