Mobirise versus Webflow

Mobirise versus Webflow


Mobirise en Webflow zijn twee websitebouwers, waarmee zakelijke en persoonlijke websites kunnen worden gemaakt. Ze zijn opgenomen in de lijst met de meest gerenommeerde en veelzijdige webbouwsoftware, die uitstekend werkt voor nieuwkomers en webexperts.

Deze systemen verschillen echter in hun functionaliteit en webdesignbenadering.

Een snelle momentopname:

MobiriseMobirise – is gratis offline website builder, die download en installatie vereist. Het platform richt zich vooral op de ontwikkeling van landingspagina’s en promowebsites, maar het is ook mogelijk om er andere soorten projecten mee te starten. MobiriseMobirise – is gratis offline website builder, die download en installatie vereist. Het platform richt zich vooral op de ontwikkeling van landingspagina’s en promowebsites, maar het is ook mogelijk om er andere soorten projecten mee te starten.

WebflowWebflow – is een populaire webgebaseerde websitebouwer, die de functies van het CMS en de websitebouwer omvat. Het systeem is gericht op professionele webontwikkelaars en webbureaus in plaats van op first-timers. Het vereist een grondige benadering van webdesign en bewustzijn van codeervaardigheden. Webflow

Beide websitebouwers zijn rijk aan functies en kwaliteit, maar welke van hen is nog steeds de aandacht van gebruikers waard? Om dat te achterhalen, is het logisch om de beste Mobirise en Voorbeelden van Webflow-websites om elke websitebouwer verder te bekijken en in detail te bespreken. Lees verder om de feiten achter deze systemen nu te ontdekken.

1. Gebruiksgemak

 • Mobirise. De websitebouwer is een van de eenvoudigste webbouwtools die beschikbaar zijn in de hedendaagse webdesign-niche. Het biedt een eenvoudig, handig en probleemloos aanmeldingsproces, maar bereid u voor om het systeem te downloaden en te installeren voordat u ermee aan de slag gaat. Dit is echter heel eenvoudig en het duurt maar een paar minuten om te beginnen.

  Na het registratieproces wordt u omgeleid naar het dashboard, dat intuïtief, eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is. De interface van de service is ook aantrekkelijk en begrijpelijk, ongeacht uw webdesignervaring.

  Mobirise-editor

  Mobirise wordt geleverd met een drag-and-drop-editor waarmee u het proces van website-ontwikkeling in actie kunt zien. Al met al kan het ongeveer 15 minuten duren om de structuur en lay-out van de website te creëren. Wat u daarna moet doen, is uw project vullen met inhoud op basis van uw huidige behoeften en verwachtingen.

 • Webflow. Het systeem is gemaakt met het oog op de vereisten van webdesignprofessionals. Kijk even naar Webydo vs Webflow-vergelijking, om te zien dat dit een van de kenmerken is die beide platforms gemeen hebben. De software is webgebaseerd, maar het is ingewikkelder en biedt een verfijnde benadering van webdesign die kennis van codeervaardigheden impliceert. Het systeem biedt echter een snel en eenvoudig aanmeldingsproces dat in slechts enkele stappen kan worden voltooid.

  Webflow-editor

  Wanneer u echter bij het dashboard komt, zult u ontdekken dat het vanaf het begin vrij ongebruikelijk en niet zo gemakkelijk te begrijpen is. Of je nu een beginner of een webdesigner bent, je hebt nog steeds tijd nodig om te wennen aan het bedieningspaneel van het systeem. Het staat vol met tools, secties, categorieën en elementen die nodig zijn om een ​​website te starten. Er is hier ook een geavanceerde HTML-editor, waarmee u geavanceerde ontwerpaanpassingsopties kunt gebruiken om een ​​website-indeling te maken.

  Hetzelfde geldt voor de interface van het systeem. Het is helemaal niet intuïtief en gemakkelijk – er valt hier veel te leren en te verkennen voordat u doorgaat met het maken van de website. De interface is echter logisch gestructureerd, wat de taak enigszins vereenvoudigt.

Mobirise versus Webflow. Als het gaat om het gebruiksgemak, gaat Mobirise zeker voorop. Het systeem is bedoeld voor beginners en het kost niet veel tijd om eraan te wennen. Het is intuïtief, eenvoudig en handig. Webflow ziet er op zijn beurt misschien wat oververzadigd uit met webontwerptools, categorieën en elementen, maar als je went aan het configuratiescherm, krijg je meer bewegingsvrijheid en werk je aan je verdere ontwikkeling van projecten.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Mobirise. De website builder is vooral gericht op de ontwikkeling van zakelijke websites, landingspagina’s, promonwebsites en portefeuilles, maar dit betekent niet dat je er geen andere soorten projecten mee kunt maken. Het dashboard van het systeem is eenvoudig en wordt geleverd met een WYSIWYG-editor die het proces van het maken van websites probleemloos en gemakkelijk maakt.

  Een van de belangrijkste kenmerken van het systeem is dat de software kan worden gedownload. Dit betekent dat het downloaden en installeren vereist is, evenals hosting en domeinkeuze. Dit laatste feit is misschien wat ingewikkeld voor nieuwkomers, maar er zijn veel hostingproviders die hun diensten tegen redelijke kosten aanbieden.

  Mobirise thema-editor

  Met Mobirise kunnen websites worden gemaakt op basis van inhoudsblokken of modules die deel uitmaken van de websitestructuur. Deze blokken zijn direct beschikbaar in het configuratiescherm van de service en u kunt de blokken kiezen die geweldig werken voor uw project en die de prestaties aanzienlijk kunnen verbeteren. De blokken vallen in categorieën op basis van de functionaliteit die ze leveren. Deze omvatten schuifregelaars en galerijen, voetteksten en kopteksten, artikelen, getuigenissen, prijstabellen, formulieren, kaarten, media en meer. U kunt elk van deze blokken kiezen en ze vervolgens naar de pagina slepen om de structuur en lay-out te vormen. Houd er echter rekening mee dat u de demo-inhoud moet vervangen door die van uzelf om het gewenste resultaat te krijgen.

  Een ander hoogtepunt van de website builder is de AMP-functie. De Accelerated Mobile Pages-websitebouwer is de open source-tool waarmee de prestaties van mobiele websites die worden weergegeven en die goed werken op alle apparaten en platforms, kunnen worden verbeterd. De AMP Website Builder zorgt voor soepel en snel laden van projecten op mobiele en desktop-apparaten, effectieve SEO-promotie, beschikbaarheid van sjablonen enz. Wat belangrijk is, het vereist geen codeervaardigheden, wat betekent dat het gebruik ervan snel en supergemakkelijk is voor iedereen.

  Mobirise-extensies

  Ten slotte wordt Mobirise geleverd met verschillende gratis extensies die ook een positieve invloed kunnen hebben op de prestaties van uw website. Deze omvatten Facebook Comments, Dropdown Menu, Soundcloud, Cookies Alert, Twitter Feed, Google Analytics etc. Hun effectieve toepassing maakt het mogelijk om website commentaren in te schakelen, statistieken instellingen aan te passen, pop-out menu’s toe te voegen etc. Mobirise heeft dus onderscheidende functionaliteit, wat geweldig is voor het bouwen van mobiele en desktop websites.

 • Webflow. De websitebouwer lijkt qua functionaliteit op het CMS, hoewel het nog steeds iets eenvoudiger is dan de meeste andere bekende Webflow-alternatieven. Dit is een op ontwikkelaars gericht platform, waarvan de functieset voldoende is om zelfs gecompliceerde projecten te maken. Het systeem wordt geleverd met HTML / CSS-bewerkingsfunctie, geavanceerde ontwerpaanpassingstools, krachtige integratie- en blogopties.

  Wanneer u met de websitebouwer werkt, kunt u aangepaste HTML-codes integreren in de voettekst en koptekst van het project en de functie voor teamsamenwerking inschakelen bij het installeren van de Zapier-tool. Of je nu klaar bent Webflow versus Squarespace vergelijking of u wilt het eCommerce-aspect van het systeem afzonderlijk analyseren, u zult uiteindelijk concluderen dat de websitebouwer ook wordt geleverd met krachtige eCommerce-functionaliteit die het mogelijk maakt om webwinkels met hoogwaardige prestaties te lanceren. Er is geen codering nodig om eCommerce-projecten met het systeem te starten, maar als je programmeervaardigheden hebt, kun je ze gebruiken om website-codes te bewerken.

  Webflow eCommerce

  Met Webflow kunt u het geïntegreerde winkelwagentje aanpassen en beheren, productlijsten, categorieën en collecties maken en bijwerken. Eigenlijk kunt u fysieke en digitale producten maken en verkopen, evenals kortingscodes en promoties aanbieden. Wat interessant is, is dat het systeem onlangs mogelijk heeft gemaakt dat eigenaren van webwinkels de informatie van hun klanten vastleggen tijdens het afrekenproces. Het systeem biedt ook handige verzend- en betalingsopties om keuzevrijheid te bieden.

  Webflow maakt het ook mogelijk om aantrekkelijke en absoluut meeslepende Lightbox-galerijen te maken vanuit CMS- en eCommerce-foto’s en -video’s. Er is ook een mogelijkheid om Lottie- en After Effects-systemen te integreren, die het mogelijk maken om het afspelen van vectoranimaties te regelen via de toepassing van systeeminteracties. Dit is een van de functies die u helpen uw website aantrekkelijk, interactief, visueel aantrekkelijk, professioneel en functioneel tegelijk te maken.

Mobirise versus Webflow. Wanneer het het functionaliteitsaspect aanpakt, Webflow versus WordPress vergelijking kan voor u handig zijn omdat de systemen iets gemeen hebben. Hoewel Webflow qua structuur en webdesign-aanpak op CMS lijkt, overtreft het zeker de concurrentie in vergelijking met Mobirise. De websitebouwer wordt geleverd met complexe ontwerpaanpassingsfuncties en -tools, krachtige eCommerce-engine, Lightbox-, Zapier- en After Effects-integratie en andere geavanceerde functies. De Mobirise-functieset is enigszins beperkt, maar het is ook de aandacht waard.

3. Ontwerpen

Ontwerpvergelijkingstabel

MobiriseWebflow
Aantal thema’s:32200
Thema importeren:✘ NEE&# x2714; JA
Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA&# x2714; JA
 • Mobirise. De websitebouwer biedt geen standaardsjablonen in tegenstelling tot meerdere typische systemen. Er zijn hier geen vooraf ontworpen thema’s, maar het systeem biedt een verzameling kant-en-klare aanpasbare inhoudsblokken die gebruikers kunnen kiezen met betrekking tot hun behoeften. Deze blokken staan ​​ook bekend als thema’s en zijn beschikbaar in gratis en betaalde versies. Dit elimineert de noodzaak om meer gecompliceerde sjablonen helemaal opnieuw te maken.

  Momenteel overschrijdt de sjablooncollectie van Mobirise 1500 blokken / elementen. Daarnaast biedt de service meer dan 150 demopagina’s en 50 thema’s die u kunt gebruiken om de gewenste website-indeling te creëren. Sommigen van hen zijn als volgt: afbeeldingen en video’s, CTA, Google-kaarten, schuifregelaars, tellers, kopteksten, voetteksten, gegevensformulieren, intro’s op volledig scherm, prijstabellen, lightbox-galerijen, tijdlijnen, getuigenissen, artikelen, sociale blokken en nog veel meer. Welk blok u ook kiest, het is flexibel en gemakkelijk aan te passen. Mobirise-sjablonen zijn niet alleen van kwaliteit, maar ze zijn ook gebaseerd op de Bootstrap 4-technologie. Dit maakt het voor nieuwelingen mogelijk om vanaf het begin unieke ontwerpen te lanceren.

 • Webflow. De sjabloonverzameling van het systeem is rijk en indrukwekkend. Momenteel omvat de website builder meer dan 200 ontwerpen van hoge kwaliteit en dit aantal blijft elk jaar groeien. Niet alle sjablonen worden betaald – u kunt kiezen uit ongeveer 30 gratis aangeboden thema’s. De kosten van betaalde ontwerpen variëren tussen $ 24 en $ 79, afhankelijk van het type sjabloon, de niche waartoe het behoort en de complexiteit. Houd er rekening mee dat het verschil tussen standaard- en premiumontwerpen niet zo duidelijk is – alle sjablonen zijn de aandacht waard.

  Webflow-sjablonen

  Het is mogelijk om voor elke websitepagina verschillende sjabloonversies te selecteren, waaronder Over ons, Contacten, Recensies, Services en nog veel meer. Met de voorbeeldoptie kunt u de sjabloon in detail bekijken voordat u een keuze maakt. Ten slotte is er een leeg canvas dat u helemaal zelf kunt kiezen en aanpassen om een ​​absoluut uniek en persoonlijk ontwerp te krijgen dat past bij uw website-specialisatie.

Mobirise versus Webflow. Wat het ontwerpaspect betreft, heeft Webflow ook veel meer te bieden. Hoewel Mobirise geen standaard sjabloonverzameling heeft en het gebruik van kant-en-klare inhoudsblokken impliceert, wordt Webflow geleverd met een indrukwekkende reeks ontwerpen die volledig aanpasbaar, responsief en professioneel zijn.

4. Klantenservice

 • Mobirise. De software biedt verschillende opties voor klantenondersteuning. Deze omvatten video-tutorials, e-mail, Help-sectie en gebruikersforums, die behoorlijk informatief en nuttig zijn, vooral voor nieuwkomers. Er zijn meerdere thematische branches en secties, waar gebruikers informatie kunnen tegenkomen waarin ze geïnteresseerd zijn, kunnen deelnemen aan de discussies en hulp van derden kunnen vragen om hun systeemgerelateerde problemen op te lossen. Bovendien biedt de website builder een handige zoekfilteroptie, die helpt de tijd te verkorten die een gebruiker nodig heeft om de vereiste informatie te vinden.

 • Webflow. De websitebouwer biedt ook uitgebreide opties voor klantenondersteuning. Hoewel het systeem meer gericht is op de behoeften en vaardigheden van webexperts in het achterhoofd, besteedt het nog steeds veel aandacht aan het educatieve aspect. Dit is wat zijn klantenondersteuningsgedeelte informatief en nuttig maakt voor iedereen. Webflow university is de beste bestemming voor gebruikers die op zoek zijn naar systeemgerelateerde informatie.

  Of je het nu wilt ontdekken hoe u kunt overschakelen van Webflow naar WordPress of andere gegevens nodig hebt, u vindt hier zeker de antwoorden. Ze worden geleverd in video-tutorials, meerdere handleidingen en ander kwaliteitsmateriaal dat beschikbaar is in de kennisbank van het systeem. Bovendien kunnen gebruikers toegang krijgen tot blog en forum om daar de vereiste informatie te zoeken. Ondersteuning via e-mail en livechat is 24/7 beschikbaar, zodat elke gebruiker op tijd onmiddellijk online hulp kan krijgen.

Mobirise versus Webflow. Beide websitebouwers bieden voldoende opties voor klantenondersteuning. Webflow blinkt Mobirise echter enigszins uit in termen van oplossingen voor gebruikersondersteuning. Afgezien van de krachtige kennisbank en het helpcentrum, wordt het systeem geleverd met 24/7 live chat en e-mailondersteuning, waardoor gebruikers dringende hulp kunnen krijgen bij de ontwikkeling van hun website.

5. Prijsbeleid

MobiriseWebflow
Prijsopties:&# x2714; Gratis te downloaden en te installeren;
&# x2714; WOW-schuifregelaar ($ 29);
&# x2714; PayPal-winkelwagentje ($ 29);
&# x2714; Pictogrammen ($ 19);
&# x2714; Code-editor ($ 69);
&# x2714; Alles-in-één kit ($ 129).
&# x2714; Site-plannen:
Website

(Basis $ 12 / maand, CMS $ 16 / maand,
Zakelijk $ 36 / maand
) en
e-commerce
(Standaard $ 29 / maand, plus $ 74 / maand,
Geavanceerde $ 212 / maand
);
&# x2714; Accountplannen: individueel
(Gratis 0 / maand, Lite $ 16 / maand,
Pro $ 35 / maand
) en Team
(Team $ 29 / maand,
Enterprise $ 74 / maand
).
Kenmerken:&# x2714; Betaalde extensies;
&# x2714; Vereist hosting en domeinnaam.
&# x2714; Gratis abonnement;
&# x2714; CMS;
&# x2714; Onbeperkte hosting;
&# x2714; Klant factureringsoplossing.
 • Mobirise. Als offline-gebaseerde software is Mobirise absoluut gratis te downloaden en te installeren. U hoeft zich alleen bij het systeem te registreren om toegang te krijgen tot de functionaliteit. Maak je echter klaar om te investeren in domeinnaam en hosting. Bovendien kunt u het nodig achten om enkele van de extensies van het systeem te krijgen om de prestaties van uw website te verbeteren. Enkele van de volgende zijn: WOW-schuifregelaar ($ 29), PayPal-winkelwagentje ($ 29), Pictogrammen ($ 19), Code Editor ($ 69), All-in-One Kit ($ 129) en nog veel meer.

 • Webflow. Prijsbeleid is een ander hoogtepunt van de websitebouwer. Wix versus Webflow Vergelijking laat bijvoorbeeld zien dat het mogelijk is om het systeem absoluut gratis te gebruiken. Houd er echter rekening mee dat in dit geval uw acties voor webontwerp nog steeds worden beperkt door het subdomein van de service, de beschikbaarheid van de advertentiebanner, geen functie voor het exporteren van code enz. Het gratis plan verloopt nooit en het werkt goed voor het verbeteren van uw web ontwerpvaardigheden en voor het verkennen van het systeem.

  Wat de betaalde abonnementen betreft, heeft Webflow een vrij uitgebreid scala aan opties. Het systeem biedt ‘Site’- en’ Account’-plannen, die op hun beurt ook weer zijn onderverdeeld in verschillende andere groepen. Site-plannen omvatten dus website (Basic, CMS, Business) en eCommerce (Standaard, Plus, Geavanceerd) abonnementen. Accountplannen omvatten Individueel (Gratis, Lite, Pro) en Team (Team, Enterprise) abonnementen. Bovendien biedt het systeem freelancers een factureringsoplossing voor klanten, zodat ze de websitebouwer helemaal gratis kunnen gebruiken. Deze service betekent dat een gebruiker niet hoeft te betalen voor het werken met de websitebouwer, maar de kosten van het gebruik van de tool rechtstreeks met een klant moet bespreken.

Mobirise versus Webflow. Wat het kostenaspect betreft, biedt Webflow veel uitgebreidere mogelijkheden in vergelijking met Mobirise. De websitebouwer heeft een gratis nooit aflopend abonnement, maar biedt ook een indrukwekkende keuzevrijheid als het gaat om upgraden naar betaalde abonnementen. Deze laatste omvatten twee groepen plannen, die op basis van de geboden voorwaarden en opties dienovereenkomstig zijn onderverdeeld in kleinere groepen.

Bottom Line

Of het nu gaat om kiezen tussen Adobe Muse en Webflow of Mobirise en Webflow, kunnen gebruikers enigszins in de war zijn. Dit komt omdat de platforms boordevol functies zitten en een breed spectrum aan webontwerpbehoeften dekken. Mobirise en Webflow gebruiken echter verschillende benaderingen voor het proces van website-ontwikkeling. Hier is waarom.

MobiriseMobirise – is een gratis offline-gebaseerde software die moet worden gedownload en geïnstalleerd voordat u verder gaat met het webontwerpproces. De websitebouwer is gelanceerd met de behoeften en vaardigheden van beginners in gedachten en er zijn geen codeervaardigheden vereist om aan de slag te gaan. MobiriseMobirise – is een gratis offline-gebaseerde software die moet worden gedownload en geïnstalleerd voordat u verder gaat met het webontwerpproces. De websitebouwer is gelanceerd met de behoeften en vaardigheden van beginners in gedachten en er zijn geen codeervaardigheden vereist om aan de slag te gaan.

WebflowWebflow – is een volledig uitgeruste webgebaseerde websitebouwer, waarvan het gebied van specialisatie en complexiteit zich concentreert op de vereisten van experts op het gebied van webdesign. De websitebouwer wordt geleverd met een rijke selectie van sjablonen, krachtige integratie- en codebewerkingsopties, meerdere webbewerkingshulpmiddelen en andere hoogwaardige functies die geweldig zijn voor professionals en ontwerpbureaus. Webflow

Welke service is nog een betere keuze en voor wie? Na alle functies en aspecten van beide websitebouwers te hebben geanalyseerd, zijn we tot de conclusie gekomen dat Webflow absoluut bovenaan de lijst staat. Het systeem heeft veel te bieden aan professionals, maar het kan ook worden beheerd door gebruikers die geen rijke webdesignervaring hebben en toch een waardig project willen starten.

Mobirise vs Webflow: vergelijkingstabel

MobiriseWebflow
1. Gemak8 van 108 van 10
2. Functies8 van 109 van 10
3. Ontwerp9 van 109 van 10
4. Ondersteuning9 van 1010 van 10
5. Prijzen10 van 1010 van 10
Algemeen:8.8 van 109.2 van 10
Probeer het nu Probeer het nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map