Shopify-alternatieven en concurrenten

Shopify-alternatieven


Shopify – is krachtig en geavanceerd eCommerce-software dat behoeft geen introductie in de hedendaagse webdesign en eCommerce markten. Het systeem is altijd een van de onbetwistbare marktleiders geweest en blijft het nu, met een verscheidenheid aan functies en tools die nodig zijn om een ​​breed scala aan behoeften van klanten op het gebied van webontwikkeling te dekken (zie de echte Shopify-website voorbeelden).

Laten we echter de waarheid onder ogen zien: Ondanks honderden onmiskenbare voordelen van het platform, is het nog steeds behoorlijk gecompliceerd, vooral voor gebruikers, die nog nooit eerder bij website-ontwikkeling betrokken zijn geweest. Bovendien zijn er gebruikers die plotseling de noodzaak zien om hun e-commerce-uitgaven te verlagen en maak een kleinere webshop. Er zijn ook gebruikers die Shopify-transactiekosten, betaalde sjablonen of add-ons te duur vinden. Dit is een van de grootste zorgen van beginners, die net begonnen zijn met hun e-commercebedrijven en niet bereid zijn om veel in het proces te investeren.

Welke reden u ook zoekt naar een beter Shopify-alternatief, u zult ongetwijfeld op de hoogte zijn van de beste alternatieven voor het systeem die u niet onverschillig laten. De ontwikkeling van de niche voor het bouwen van websites blijft niet hetzelfde en Shopify-concurrenten gaan oplossingen aanbieden eenvoudiger, betaalbaarder, veel beter in kwaliteit en gebruiksgemak.

Shopify-alternatieven: Wix

Wix website builder

Wix – is het beste Shopify-alternatief, dat het verdient om de leider van de niche te worden genoemd. Hoewel dit niet de gespecialiseerde service is, werkt het nog steeds uitstekend voor de ontwikkeling van kleine en middelgrote online winkels, die tegelijkertijd uitstekende eCommerce-prestaties zullen bieden. Het komt met slepen-en-neerzetten-editor, waardoor het mogelijk is om het ontwerp van uw e-commerce website in een mum van tijd te creëren en aan te passen. Dit is een perfecte webbouwoplossing voor gebruikers met weinig of geen ervaring met webdesign. Hier is een kort overzicht van de belangrijkste Wix-hoogtepunten:

 • Ontwerp bewerkingsopties. Met Wix kunnen gebruikers kies tussen twee bewerkingsopties voor websites afhankelijk van hun vaardigheden en coderingsbewustzijn. Wix ADI werkt geweldig voor gebruikers, die niet kunnen bogen op een rijke expertise in webdesign, maar toch de wens hebben om een ​​effectieve kleine tot middelgrote webwinkel te creëren en aan te passen. De Artificial Design Intelligence-tool doet letterlijk al het werk voor u en vult de meest geschikte eCommerce-sjabloon in de automatische modus in.
 • eCommerce Engine. Het systeem wordt geleverd met een krachtig eCommerce-platform waarmee u zelfs een online winkel kunt starten en beheren gemakkelijker dan met Shopify. Wat u hier kunt doen, is het aanpassen van betalings- en verzendopties, het creëren van een exclusief etalageontwerp, het uitgeven van kortingsbonnen en cadeaubonnen, het instellen van parameters voor belastingbeheer, het importeren / exporteren van producten, het uploaden en beheren van productlijsten enz..
 • Eenvoudig beheer. Alle online winkels die met Wix zijn gemaakt, zijn eenvoudig te beheren. Alle bestellingen worden toegevoegd aan de Store Manager zodat u hun status en details kunt volgen. U kunt hier ook uw inventarislijst beheren door productgrootte en kleuropties in te stellen, het aantal beschikbare producten aan te geven enz. Het is ook mogelijk om in contact te blijven met de klanten door ShoutOut-nieuwsbrieven te sturen om hen op de hoogte te houden van de huidige productaanbiedingen, verkopen, plannen, evenementen en wat niet.
 • Verscheidenheid aan professionele eCommerce-sjablonen. De websitebouwer biedt een vrij grote selectie van eCommerce-sjablonen. Ze zijn allemaal standaard mobiel-responsief en passen op alle schermresoluties en -formaten. Kijk eens naar echte Wix online winkels gemaakt door zijn gebruikers
 • Veilige betalingsopties. Wix is ​​bezorgd over de veiligheid van elke betaling. Hiermee kunt u verschillende soorten betalingen ontvangen, waaronder creditcards, PayPal, enz. Als eigenaar van een online winkel kunt u belasting- en verzendregels instellen, de prijzen wijzigen en andere acties uitvoeren om uw klanten een veilige winkelervaring te garanderen..
 • Meertalige ondersteuning. Wix maakt het mogelijk maak verschillende taalversies van uw website om klanten en partners uit het buitenland te targeten. Dit verhoogt met name de effectiviteit van de websitebouwer en zijn eCommerce-focus.
 • eCommerce Widgets en apps. De websitebouwer biedt een rijke selectie van eCommerce-specifieke widgets en applicaties die beschikbaar zijn in de App Market. Enkele van de widgets die kunnen bijdragen aan de prestaties van uw webwinkel zijn Wix Stores, Etsy Shop, Simpl-e-Commerce, Google Ads & Winkelen, Google Ads ophalen, Fetchy Shipping, Shippo, Multiorders, ShipStation en meer.
 • Ascend van Wix. Dit is de alles-in-één bedrijfsoplossing die 20 producten omvat voor effectieve zakelijke marketing en promotie, allemaal op één plek. Met de tool kunt u effectief in contact komen met uw klanten via online formulieren, livechat, inbox-toegang en geïntegreerde contactmanager. Om de kwaliteit van de interactie met klanten te optimaliseren, is het ook mogelijk om functies zoals facturen, automatiseringen, workflows, prijsopgaven, taken te gebruiken & Herinneringen. Deze en andere Ascend-functies zijn beschikbaar in de secties Customer Manager of Marketingtools voor snelle en gemakkelijke toegang en integratie.

Kosten: Er is een gratis plan waarmee u gemakkelijk een kant-en-klare website kunt bouwen, beheren en beheren (of zelfs meerdere websites kunt maken) voor het onbeperkte tijdsinterval. Als het echter gaat om e-commerce website-ontwikkeling, werkt dit plan helemaal niet omdat het wordt geleverd met meerdere beperkingen en functionaliteitsbeperkingen. Gelukkig heeft Wix een aparte groep plannen van toepassing voor het maken van zakelijke en e-commerce websites. Deze omvatten:

 • Zakelijk Basic ($ 23 / maand) – geïntegreerde eCommerce-engine, acceptatie van online betalingen, veelzijdige verzend- / betalingsopties;
 • Business Unlimited ($ 27 / maand) – geavanceerde tools voor bedrijfsontwikkeling, zakelijke apps voor ondernemers, e-commerceplatform;
 • Zakelijke VIP ($ 49 / maand) – complete Wix Suite, onbeperkte bandbreedte, onbeperkte video-opslagruimte;
 • Enterprise ($ 500 / maand) – end-to-end bedrijfsoplossing die de hoogste functionaliteit en maximale hoeveelheid tools biedt.

Een truc: u kunt een online winkel maken met Wix zelfs met een gratis abonnement. Om dat te doen, voegt u gewoon de PayPal-knop toe aan de pagina en stelt u uw betalingsinstellingen in. Dit werkt echter als u een of twee producten verkoopt. En natuurlijk zou er geen zijn klantrelatiebeheersysteem of het volgen van bestellingen. In dit geval worden alle manipulaties op een handmatige manier uitgevoerd.

Ongeacht het eCommerce premium-abonnement waar u voor gaat, Wix biedt de 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Dit is een cruciaal voordeel voor gebruikers, die de eCommerce-functionaliteit van de websitebouwer willen testen voordat ze verder gaan met de ontwikkeling van de webwinkel.

Zie ook:
Wix-recensie.
Hoe Wix Website Builder te gebruiken.

Probeer Wix gratis

Shopify-alternatieven: WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce – is het beste CMS-alternatief voor Shopify. Het is een open-source WordPress-winkelwagentje-plug-in, waarmee u een perfecte CMS-gebaseerde webwinkel kunt maken en beheren, niet erger dan met Shopify. De plug-in is absoluut gratis te downloaden en te installeren, maar heeft nog steeds een reeks betaalde functies om bij te dragen aan de effectiviteit van het webontwerpproces. Hieronder staan ​​de belangrijkste voordelen van de plug-in:

 • Makkelijk te integreren. WooCommerce werkt geweldig voor het bouwen van kleine en middelgrote online winkels. Het is gemakkelijk te integreren in elke WordPress-website om het onze eCommerce-functionaliteit te geven Vergelijking tussen WordPress en Shopify bewijst dat.
 • Gedetailleerde toepassingswizard. Zodra u het systeem downloadt en installeert, krijgt u een gedetailleerde wizard aangeboden over hoe u aan de slag kunt gaan met het creëren en verder beheren van uw webwinkel. Dit maakt het systeem ook voor minder ervaren gebruikers een goede keuze.
 • Complete set out-of-the-box-functies. WooCommerce wordt geleverd met een complete set eCommerce-functies die kant-en-klaar worden geleverd. De plug-in biedt voor mobiel geoptimaliseerd ontwerp, kortingen en speciale aanbiedingen, geolocatie-ondersteuning, mogelijkheid om fysieke en digitale producten te uploaden en verkopen, optie voor het maken van couponcodes, productrecensies, veilig en eenvoudig voorraadbeheer, gemakkelijke productorganisatie, meerdere afrekenalternatieven en meer.
 • Marketingopties. Wanneer u de plug-in gebruikt, kunt u het proces van gebruikersregistratie regelen, productcatalogi maken, uw verkoopstatistieken en doelgroepgedrag bijhouden, categorieën en zoekfilteropties instellen, betalings-, belasting- en verzendgegevens instellen, bestellingen accepteren en online betalingen, organiseer mailings om de betrokkenheid en het bewustzijn van gebruikers te vergroten.
 • eCommerce-ontwerpen. WooCommerce geeft toegang tot meerdere geïntegreerde eCommerce-sjablonen. Ze bieden hoge kwaliteit, absolute aanpasbaarheid en mobiele optimalisatie. Dit is wat WooCommerce-gebaseerde webwinkels geweldig maakt op alle soorten desktop- en mobiele apparaten.
 • Geavanceerde productverzending. De plug-in biedt handige en veelzijdige productverzendfunctionaliteit. Het omvat opties zoals forfaitaire verzending, lokale afhaling, overzeese en lokale bezorging enz. Bovendien verleent het systeem toegang tot de geïntegreerde automatische verzendcalculator dat maakt het mogelijk om de kosten van uw bestelling, de diversiteit van de tarieven voor verschillende verzendgebieden enz. te achterhalen.

Kosten: WooCommerce is een absoluut gratis plug-in. Om er echter gebruik van te maken, gaat u niet zonder hosting en domeinnaam voor uw website aan te schaffen. De meest redelijke keuze is in dit geval het gebruik Bluehost – de officieel aanbevolen WordPress-hostingprovider. De hosting is gemakkelijk te gebruiken en begrijpelijk en biedt ook een aantal verdiensten en functies waar u gebruik van kunt maken, waaronder beveiliging, degelijke klantenondersteuning, onberispelijke prestaties, rijke marktplaats, meerdere scripts, uniek WordPress-gerichte functies, SEO-tools, IP-blacklist, DDOS-bescherming, Site Access Blockage-tool en meer. Bluehost-abonnementen zijn ook redelijk betaalbaar. Hun kosten variëren tussen $ 2,95 / maand en $ 13,95 op basis van de impliciete voorwaarden en services.

Zie ook:
WordPress beoordeling.
Een website bouwen met WordPress.

Probeer WooCommerce gratis

Shopify-alternatieven: Squarespace

Squarespace - B&B Website Builder met reserveringssysteem

Squarespace – is een feature-ladende cloud website builder, die goed werkt voor beginners en experts in webdesign vanwege de uitgebreide geïntegreerde feature set. Het platform wordt geleverd met onderscheidende eCommerce-functionaliteit die het mogelijk maakt verschillende soorten online winkels starten en effectief beheren. Squarespace vereist geen codeervaardigheid toch maakt het het aanpassen van HTML / CSS-sjablooncode mogelijk, zodat u hoogwaardige en volledig gepersonaliseerde eCommerce-projecten kunt maken. Hieronder staan ​​de belangrijkste voordelen van de websitebouwer voor de ontwikkeling van webwinkels:

 • Krachtige e-commerce-engine. Net als Shopify, Squarespace onderscheidt zich van de massa door het geïntegreerde eCommerce-platform dat toegang biedt tot de verscheidenheid aan functies voor het ontwikkelen van webwinkels. Met het systeem kunt u een gratis SSL-certificaat koppelen, een winkelwagentje in elke pagina integreren, visueel aantrekkelijke productshowvensters maken, productbeheerinstellingen aanpassen, Google Maps insluiten (indien nodig), e-mailmarketing- en commentaarfuncties inschakelen, veelzijdige productvarianten / SKU’s toevoegen, sociale media-accounts integreren (Facebook, Twitter, Google+, Dropbox, Tumblr, Instagram, Dribbble, Linkedin, Pinterest, SoundCloud, Behance, Twitch, Yelp en meer). Evenzo is het mogelijk om een ​​webwinkellogo te maken, een online kalender toe te voegen, betalings- / verzendinstellingen aan te passen en gebruik te maken van meerdere gunstige loyaliteitsopties voor hogere klantbetrokkenheid.
 • Add-ons en widgets. Met de websitebouwer kunt u specifieke eCommerce-add-ons en widgets kiezen en integreren. Deze omvatten extensies voor afbeeldingsgalerijen, eCommerce-tools voor cafés en restaurants, knoppen voor sociale media en meer.
 • Webwinkel Statistieken Tracking Tools. Op het platform kunt u geïntegreerde tools gebruiken om webwinkelstatistieken samen met klantgegevens bij te houden. Er is een mogelijkheid om de Squarespace Metrics-app of Google Analytics te integreren om de aspecten te detecteren die moeten worden verbeterd.
 • Scherpte plannen. Squarespace maakt het nu mogelijk om te integreren met zijn geavanceerde Acuity Scheduling-platform. Dit is een professioneel online planningssysteem voor afspraken dat handig kan zijn voor eigenaren van webwinkels, die ook een lokale zakelijke aanwezigheid hebben opgebouwd. Met de tool kunnen ze hun verkoopdeals voltooien en op verschillende manieren contact houden met klanten. U kunt online afspraken maken en beheren en een uitgebreide set geïntegreerde tools voor kleine bedrijven gebruiken om uw eCommerce-gerelateerde taken te plannen.
 • Meerdere medewerkers. Met Squarespace kunt u werken aan de ontwikkeling van uw webwinkel met een team van webontwerpers, waarbij u aan elk van hen speciale toegangsrechten voor websites toewijst.
 • eCommerce-ontwerpen. Squarespace-sjabloonverzameling bevat ook een reeks kwaliteitsthema’s voor digitale winkels, die professioneel, aanpasbaar en responsief zijn. Wanneer u aan uw sjabloonaanpassing werkt, kunt u zichtbaarheidsinstellingen instellen voordat u live gaat. Het is ook mogelijk om de Cover Page Builder te gebruiken om een ​​aantrekkelijk voorblad voor uw project te ontwerpen. Ten slotte is er hier een geavanceerde Checkout Page Editor voor digitale winkels waarmee u het uiterlijk van uw webwinkel kunt aanpassen (zie Squarespace eCommerce-voorbeelden).

Kosten: Squarespace is een redelijk geprijsde websitebouwer. Er is hier geen volledig gratis abonnement, maar het is mogelijk om een ​​van premium-abonnementen te kiezen en het 14 dagen gratis te testen om te zien wat het te bieden heeft. Hier is de lijst met plannen waaruit u momenteel kunt kiezen:

 • Persoonlijk ($ 12 / maand) – 3% transactiekosten, gratis aangepaste domeinverbinding, 20 webpagina’s;
 • Zakelijk ($ 18 / maand) – 2% verkooptransactiekosten, AdWords-tegoed, onbeperkt aantal webpagina’s;
 • Basis ($ 26 / maand) – onbeperkte bandbreedte en schijfopslagruimte, onbeperkt productnummer, geïntegreerde boekhoudfunctie;
 • Geavanceerd ($ 40 / maand) – afdrukken van etiketten, automatisch terugbetalen bij afrekenen, realtime verzending per koerier enz.

Welk betaald abonnement u ook kiest, de websitebouwer laat u gratis hosting en domeinnaam gebruiken. Als je die al hebt, ga je gang om hem toe te wijzen aan je Squarespace-account om ermee te blijven werken.

Zie ook: Gedetailleerde Squarespace-beoordeling.

Probeer Squarespace gratis

Shopify-alternatieven: Volusion

Volusion e-commerce bouwer

Volusion – is een van de meest betaalbare niche-specifieke eCommerce-websitebouwers, wat het mogelijk maakt om fatsoenlijke webwinkels te bouwen tegen gematigde kosten. Het systeem is niet zo populair als de beroemde nicheleiders die hierboven zijn besproken, maar het is nog steeds de aandacht waard vanwege de indrukwekkende functieset. De eCommerce-software zorgt voor live 24/7 klantenondersteuning, vertrouwde anti-scam-beschermingsopties, veilige betalingstransacties en andere functies die gebruikers veel waarderen. Deze omvatten:

 • Indrukwekkende eCommerce-tools. De software wordt geleverd met een reeks belangrijke tools, waarvan er vele zijn zelfs beter dan die van Shopify. Dit zijn: uitgebreide inventarislijst, barcodegenerator, geavanceerd voorraadbeheersysteem en meer.
 • CSV-bestand Product importeren / exporteren. Of u nu fysieke of digitale producten gaat verkopen, u zult geen problemen ondervinden bij het maken van de catalogus en het uploaden van producten daar. De functie voor het exporteren / importeren van CSV-bestandsproducten helpt de taak te vereenvoudigen.
 • Verbeterde prestatietools voor de webwinkel. Met Volusion kunt u de prestaties van uw webwinkel verbeteren door gebruik te maken van nichespecifieke functies en tools. Onder de elementen die u kunt integreren in uw e-commerce website, is het logisch om het volgende te noemen: calculator voor verzending en belastingtarief, geavanceerde herstelhulpmiddelen, klantaccountbeheer, speciale leverancierscodes, eenvoudige orderverwerking, integratie van dropshipping, magazijnen opgezet, bot captcha-functie, professionele valuta-tools enz.
 • Kwaliteit eCommerce-sjablonen. Volusion is een eCommerce-systeem en biedt een verzameling nichesjablonen die zijn onderverdeeld in categorieën. De keuze is niet helemaal uitgebreid (vanaf vandaag zijn er hier meer dan 40 eCommerce-sjablonen), maar de kwaliteit van de thema’s is van het hoogste niveau (zie de voorbeelden). Welk sjabloon u ook kiest, het is responsief, 100% aanpasbaar en biedt de geavanceerde WYSIWYG- en CSS / HTML-code-bewerkingsopties voor degenen met dergelijke vaardigheden.

Kosten: Het Volusion-prijsbeleid houdt zich aan verschillende eCommerce-vereisten, doelstellingen en vaardigheden. Het systeem heeft geen gratis abonnement, maar biedt in plaats daarvan vier betaalde abonnementen. Deze omvatten:

 • Persoonlijk ($ 29 / maand) – mogelijkheid om tot 100 producten te verkopen, 1 personeelsaccount enz .;
 • Professioneel ($ 79 / maand) – mogelijkheid om tot 5.000 producten te verkopen;
 • Zakelijk ($ 299) – onbeperkte producten, prioriteitsondersteuning;
 • Prime (de prijs wordt onafhankelijk onderhandeld) – werkt geweldig voor grote internationale bedrijven die dat nodig hebben VIP ondersteuning en geavanceerde functies.

Zie ook: Volusion recensie.

Probeer Volusion gratis

Shopify-alternatieven: BigCommerce

Bigcommerce e-commerce software

BigCommerce – is de beste op e-commerce gerichte Shopify-vervanging, waarmee u websites kunt lanceren voor kleine, middelgrote en grootschalige verkoopgerichte bedrijven. De titel van de eCommerce-websitebouwer geeft u een hint over de nichespecialisatie van het platform, terwijl het scala aan tools en elementen het biedt, in vergelijking met Shopify is boven het gemiddelde. Laten we eens kijken naar de belangrijkste BigCommerce-functies om te beseffen wat het te bieden heeft:

 • Krachtige eCommerce-integratieopties. De website builder wordt geleverd met een reeks krachtige eCommerce-integratieopties die speciaal zijn gemaakt om de kwaliteit van webwinkels die met het systeem zijn gemaakt te verbeteren. Onder de beschikbare integraties kunt u meerdere marketing- en conversie-apps kiezen en verbinden (Google AdWords, HubSpot, A / B-testsuites zoals Optimizely enz.), ERP-integraties om de efficiëntie van uw websiteprestaties te verhogen (Brightpearl, NetSuite en Microsoft Dynamics) , verzendtoepassingen (ShipperHQ, Ordoro, Endicia, ShipStation en ShippingEasy), CRM-apps (Salesforce, NetSuite en Zoho), API- en boekhoudtools enz.
 • Marketingmogelijkheden. Met BigCommerce kunt u marketing-apps en -functies instellen, zoals integratie van sociale accounts, producten verkopen via meerdere handelsplatforms, geautomatiseerde e-mailmarketingtools opzetten, productuitwisselings- / retourprocessen organiseren, de inventarislijst maken en beheren, productparameters en specificaties toewijzen, het ontwerpen van reclamebanners, het uitgeven van cadeaubonnen en kortingsaanbiedingen enz.
 • CSV exporteren / importeren. Het systeem maakt het mogelijk om eenvoudig een productlijst te uploaden met behulp van de geavanceerde CSV-export- / importfunctie die het systeem standaard biedt.
 • Responsieve eCommerce-sjablonen. Met BigCommerce kunt u kiezen uit meer dan 100 sjablonen, allemaal responsief van aard en volledig aanpasbaar. Houd er rekening mee dat het overheersende aantal thema’s op betaalde basis wordt aangeboden, maar dat de kosten gematigd zijn en zeker de kwaliteit van elk aangeboden sjabloon waard zijn.

Kosten: BigCommerce is geen gratis systeem. Er is echter een mogelijkheid om de functies 14 dagen gratis te testen. De betaalde abonnementen bevatten 3 abonnementen, namelijk:

 • Standaard plan ($ 29,95 / maand) – onbeperkte bandbreedte en schijfopslagruimte, mogelijkheid om het vereiste aantal producten toe te voegen;
 • Plus-abonnement ($ 79,95 / maand) – functies voor klantsegmentatie, verlaten winkelwagenbesparing;
 • Pro Plan ($ 249,95 / maand) – aangepaste SSL, Google Reviews en meer;
 • Enterprise (de kosten zijn afhankelijk van het bedrijfstype en de complexiteit) – een oplossing op maat voor grote bedrijven met hoge verkoopvolumes en inkomsten.

Het is mogelijk om 10% van de initiële kosten te besparen door de jaarlijkse betaling te doen. Ten slotte biedt het systeem een ​​uniek Enterprise Plan dat geen vaste prijs heeft en waarvan de kosten in elk afzonderlijk geval in detail worden besproken met de productmanager.

Zie ook: BigCommerce-beoordeling.

Probeer BigCommerce gratis

Bottom Line

Staat u op het punt om een ​​eCommerce-website te starten en op zoek te gaan naar een beter Shopify-alternatief? Er zijn veel services die kunnen voldoen aan elke smaak, mogelijkheden, vaardigheden, doelstellingen en budget. Websitebouwers werken goed voor de heersende hoeveelheid eCommerce-taken en u kunt er een kiezen die bij uw budget past en vooral nodig heeft.

Er zijn veel sites zoals Shopify; in ons bericht hebben we alleen die vermeld die verschillen van Shopify in de voorkeursgebruikersgroep (kleine en middelgrote bedrijven), functies, prijzen en gebruiksgemak. SaaS-websitebouwers zijn de beste oplossing voor eigenaren van kleine bedrijven en die ondernemers, die tientallen producten gaan verkopen.

De voordelen van Wix, WooCommerce, Squarespace, Volusion en BigCommerce zijn duidelijk: de eenvoud van het webcreatieproces, het gemak van het gebruik van de commerciële module en meer betaalbare tariefplannen. Hoe dan ook, het is logisch om deze alternatieven te testen en uw keuze te maken voordat u uw eigen bedrijf start.

Maak gratis een online winkel

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map