Shopify versus GoDaddy

Het bouwen van een professionele online winkel is veel eenvoudiger geworden dankzij moderne platforms voor het bouwen van websites. Gebruikers kunnen kiezen uit dergelijke software die strikt gericht is op het creëren van een solide digitale winkel.


Shopify is zeker een van de beste eCommerce-platforms waarmee u een online winkel kunt bouwen en publiceren helemaal opnieuw. Het biedt geweldige functionaliteit, talloze gratis thema’s en sjablonen, grote flexibiliteit en functies voor diegenen die online willen verkopen en hun bedrijf willen promoten.

Hoewel Shopify eruitziet als een professionelere tool, vinden platforms het leuk GoDaddy kan ook van pas komen bij het bouwen van een digitale winkel. Een eenvoudige webhostingservice zorgt voor gebruiksgemak, wat zeker goed is voor beginners. Ze kunnen nu elke app installeren met slechts een muisklik, naast een eenvoudige en snelle procedure voor domeinregistratie in combinatie met gratis hostingfaciliteiten en tools voor direct marketing en e-mailpromotie.

We hebben beide platforms grondig beoordeeld om hun belangrijkste voor- en nadelen te definiëren. U krijgt de kans om een ​​websitebouwer te kiezen die volledig aan uw eisen voldoet.

1. Gebruiksgemak

 • Shopify website bouwproces begint met een snelle en effectieve gratis proefperiode nadat u zich heeft aangemeld. Het platform heeft een vrij eenvoudige installatie naast gedetailleerde handleidingen. Het bewerkingsproces is vrij eenvoudig. De website builder heeft een functie voor slepen en neerzetten naast CSS-bewerkingsmogelijkheden voor degenen die willen profiteren van meer aanpassings- en bewerkingsmogelijkheden.

 • Shopify DashBoard

 • GoDaddy ziet er nog eenvoudiger uit in vergelijking met Shopify. Het heeft niet de functie voor slepen en neerzetten. Aan de andere kant heb je het nauwelijks nodig. Het platform is ontworpen voor degenen die niet met webdesigners en ontwikkelaars te maken willen hebben.

  Godaddy online winkel

  Het enige dat u nodig heeft, is kiezen uit de lijst met sjablonen die er misschien wat primitief uitzien, inhoud toevoegen en een kant-en-klare winkel publiceren. Het proces van het bouwen van een website met GoDaddy bevat een paar snelle en gemakkelijke stappen:

  1. Log in.
  2. Kies een sjabloon.
  3. Voeg een product, betaling en inhoud toe.
  4. Verbind het domein.
  5. Publiceer uw website.

Shopify vs Godaddy: Shopify kan een beetje ingewikkelder zijn voor beginners, hoewel het bredere mogelijkheden biedt om pagina’s te bewerken en aan te passen. Vanuit dit oogpunt ziet GoDaddy er primitief en beperkt uit, hoewel beginners het gemak van het bouwen van een website zeker zullen waarderen.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Shopify is een software die voornamelijk gericht is op e-commerce. Een gehost platform biedt out-of-the-box talloze functies en lijkt een uiterst eenvoudig hulpmiddel te zijn met de volgende e-commerce-instrumenten:

  • Volledige controle over het ontwerp van de digitale winkel;
  • Tools om verschillende productcategorieën en varianten toe te voegen die u mogelijk nodig heeft;
  • Tools om zoveel productposities toe te voegen als je wilt;
  • Meerdere productafbeeldingen, configuraties en instellingen;
  • Snelle en eenvoudige afrekenprocedure;
  • Verkoop draaiende en beheertools;
  • Promotiefuncties, coupons, kortingsopties en meer.
 • Shopify Koopknop

 • GoDaddy biedt webhosting die eigenaren kunnen gebruiken om een ​​aantal populaire e-commerceplatforms zoals Magento of WooCommerce te installeren. Specifiek kan het GoDaddy-product echter niet dezelfde flexibiliteit bieden, hoewel het nog steeds enkele waardige instrumenten biedt:

  • Integratie met Social Media (bijvoorbeeld om uw website te koppelen aan een Facebook-winkel);
  • Google Analytics-integratie om uw verkoop- en conversieratio bij te houden;
  • SEO Wizard voor geavanceerde targeting en website-optimalisatie door voorkeurssleutelwoorden;
  • E-mailmarketingcampagnes om uw doelgroep te bereiken.
 • Godaddy winkel terug

Shopify vs Godaddy: Shopify heeft een gratis proefversie waarmee u enkele van de platformfuncties kunt testen. De software biedt voldoende middelen om uw verkopen te laten verlopen en het conversiepercentage te verhogen, naast betaalbare transactiekosten. Hoewel GoDaddy niet kan bogen op zo’n gevarieerde lijst met e-commercefuncties, heeft het nog steeds een basisset van tools naast een uptime-garantie van 99,9%.

3. Ontwerpen

 • Shopify kan een moeilijke uitdaging zijn voor beginners als het gaat om ontwerpfuncties. Hoewel het gratis sjablonen biedt, komen alle thema’s los van de inhoud. Met andere woorden, u moet een CSS- of HTML-expert zijn voor het geval u graag enkele wijzigingen in het ontwerp van uw sjabloon wilt doorvoeren.

  Shopify-sjablonen

  Aan de andere kant behoudt dit feit eindeloze mogelijkheden om elke stijl te implementeren. Het platform heeft een slepen-en-neerzetten-editor om met inhoud en mediabestanden te werken. Alle sjablonen zien er nogal stijlvol en helder uit. Ze werken ook soepel op mobiele apparaten.

 • GoDaddy is ontworpen om het bouwproces maximaal te vergemakkelijken. Dit feit wordt weerspiegeld in het ontwerp van de platformsjablonen, dat zeker enkele aanpassingsfuncties mist. Aan de andere kant biedt de websitebouwer een enorme selectie van vooraf ingevulde thema’s om aan elk website-idee te voldoen.

  Het ontbreken van functies voor slepen en neerzetten is een enorme misser. Bovendien kun je geen pagina’s met HTML of CSS bewerken. Er zijn dus eigenlijk een paar dingen die u kunt doen aan het ontwerp van GoDaddy-sjablonen.

Shopify vs Godaddy: Shopify is flexibeler vanuit ontwerpperspectieven dankzij CSS / HTML-bewerkingsmogelijkheden. Ze hebben echter enige kennis en ervaring nodig. Vanuit dit oogpunt ziet GoDaddy er eenvoudiger en effectiever uit als het gaat om beginners zonder vaardigheden, maar de wil om het bouwproces zelf af te handelen.

4. Klantenservice

 • Shopify biedt tal van verschillende kanalen en manieren om contact te houden met hun ondersteuningsteam. Gebruikers kunnen kiezen voor een van de volgende methoden:

  • Telefoon en livechat;
  • Forums en kennisdatabases;
  • Begeleide rondleidingen voor een beginner na aanmelding;
  • Social Media-pagina’s en e-mail.
 • GoDaddy is verplicht om een ​​professioneel ondersteuningsteam te hebben zoals elk ander webhostingbedrijf. Ze doen geweldig werk en laten gebruikers contact houden via telefoon, e-mail en enkele andere kanalen. Er zijn echter enkele klachten over het feit dat GoDaddy-managers ondersteuningskanalen gebruiken voor upselling.

Shopify vs Godaddy: Beide platforms bieden verschillende kanalen om in realtime contact op te nemen met het klantenserviceteam en verschillende technische en andere problemen op te lossen. Beiden hebben een goede ondersteuning voor beginners die alleen hun eerste stappen zetten bij het bouwen van een website. Sommige serieuzere problemen kunnen heel snel worden opgelost.

5. Prijsvergelijking

 • Shopify is een platform voor alleen winkelen. Het betekent dat alle plannen een reeks e-commerce-functies bevatten, van eenvoudig tot geavanceerd. Het platform biedt momenteel drie grote plannen:

  • Shopify Lite – een perfect plan voor diegenen die willen beginnen met verkopen via een sociaal netwerk of een reeds bestaande website willen koppelen aan het Shopify-platform ($ 9 per maand);
  • Basis Shopify voor een simpele digitale winkel ($ 29 per maand);
  • Shopify voor een groeiend online bedrijf ($ 79 per maand);
  • Geavanceerde Shopify met een set professionele tools voor een schaalbare digitale business ($ 299 per maand).

  Ze beschikken allemaal over een onbeperkt aantal producten en bestandsopslag. Algemeen en geavanceerd hebben echter lagere transactiekosten naast cadeaubonnen, coupons en andere promotietools.

 • GoDaddy is een platform dat haar diensten levert aan verschillende soorten websites. Het is niet beperkt tot alleen digitale winkels. Als u van plan bent een online winkel te bouwen, moet u kiezen voor een apart e-commerceplan dat u geld kost $ 29,99 per maand. Het plan omvat gratis hosting, marketingtools, individuele SEO-manager, 24-uursondersteuning en integratie met PayPal.

Shopify vs Godaddy: zoals u kunt zien, zijn de kosten van het Basic Shopify-plan nog lager in vergelijking met het GoDaddy-e-commerceplan. Hoewel het niet dezelfde lijst met functies biedt, zoals algemene en geavanceerde plannen, kiest u toch voor een platform dat speciaal is ontworpen voor het creëren van online winkels.

Bottom Line

Shopify is een platform voor diegenen die online willen gaan verkopen. Een eenvoudige en gebruiksvriendelijke websitebouwer wordt geleverd met alle noodzakelijke e-commercefuncties die u nodig zou kunnen hebben bij het opbouwen van uw luxe bedrijf online.

GoDaddy is een veelzijdig platform gericht op verschillende soorten websites. Het kan een goede keuze zijn voor een blog of portfolio. Maar als het gaat om online winkels, mist het platform zeker enkele cruciale functies en kenmerken om een ​​solide digitale winkel op te zetten. Hiermee kunt u alleen met een kleine en eenvoudige site omgaan. Shopify is natuurlijk een betere optie wanneer je een nodig hebt ingewikkelder professionele online winkel.

Bouw nu een webwinkel

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map