Shopify versus Squarespace

Shopify versus Squarespace


Bij het vergelijken van Shopify en Squarespace moet u duidelijk begrijpen of u een website of een website wilt bouwen digitale winkel. Heeft u een goede webrepresentatie of een platform nodig waarmee u producten online kunt verkopen.

Om erachter te komen welke sitebouwer het beste werkt voor uw bedrijf, moet u eerst uw huidige behoeften definiëren en of u van plan bent uw bedrijf in de toekomst te laten groeien, want ondanks het gedeelde doel – om u te helpen uw bedrijf online te brengen – Shopify en Squarespace hebben verschillende gebruikersmarkten, benaderingen en doelen.

Een snelle Snpashot:

ShopifyShopify – is een eCommerce-platform dat speciaal is ontworpen voor het starten van webwinkels. De oplossing wordt geleverd als een professioneel hulpmiddel om een ​​solide marktplaats te creëren en uw verkopen en producten te beheren. Shopify biedt geweldige integratiemogelijkheden. Het biedt een verscheidenheid aan apps en services voor het afhandelen van aankopen, promoties, marketing, enz. Shopify.com

SquarespaceSquarespace is in eerste instantie gemaakt als een instrument om contentgerichte websites te bouwen, geen digitale winkels. Als we “websites” zeggen, bedoelen we blogs, portfolio’s, visitekaartjes, enz. Het systeem dient goed om die doelen te bereiken met een rijk genoeg functieset. Het ziet er echter niet zo professioneel uit in termen van eCommerce-functionaliteit die relatief recent is toegevoegd. squarespace.com

Om erachter te komen welke het beste past bij uw verkoopbehoeften, gaan we een diepgaand Squarespace vs Shopify-onderzoek mogelijk maken om enkele van de belangrijkste factoren en functies van beide platforms te benadrukken.

1. Gebruiksgemak

 • Shopify. Shopify heeft geprobeerd de eCommerce-functionaliteit te combineren met het gebruiksgemak. Hoewel de interface misschien wat ingewikkelder lijkt dan bij op inhoud gebaseerde sitebouwers, zal het niet meer dan een paar uur duren om erachter te komen hoe het systeem werkt.

  We moeten er rekening mee houden dat het systeem in eerste instantie is gemaakt als de oplossing om online winkels te creëren. Aan de andere kant heeft het nog steeds een functie voor slepen en neerzetten om pagina’s te bewerken, naast een eenvoudige inhoudseditor. Bovendien hebben technische nerds en codeerders toegang tot de CSS van het platform of kunnen ze werken met de aangepaste codeertaal Liquid. Het zorgt voor betere flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden.

  Eenvoudige inhoudseditor

  Shopify heeft een eenvoudig dashboard waarmee je met de inhoud kunt werken. Het enige dat u nodig heeft, is de pagina te kiezen die u wilt bewerken. Het proces is vergelijkbaar met het werken met MS Word of Google Docs. Je zult het nauwelijks moeilijk vinden. Extra dashboardinstellingen omvatten instrumenten om logo’s toe te voegen, standaardkleuren en lettertypen te wijzigen, elementen weer te geven of te verbergen, enz.

  Shopify-blogpost

  Kant-en-klare werkomgeving

  Gebruikers moeten zich geen zorgen maken over de complexiteit van Shopify. Ze krijgen een kant-en-klare digitale winkelstructuur in plaats van elke sectie stap voor stap te bouwen. Het enige dat u nodig heeft, is het wijzigen van reeds bestaande secties of stukken terwijl de kern van uw toekomstige winkel al werkt.

  Kant-en-klare sjablonen

  Bouwen met Shopify vereist geen codeer- of webdesignvaardigheden. U kunt kiezen uit een verzameling sjablonen met automatisch responsief ontwerp. Het betekent dat de sjablonen even goed werken op desktop- als mobiele versies.

  Geïntegreerde e-commercefuncties

  Gebruikers worden niet gedwongen om zelf met de betalingsgegevens om te gaan. Het platform zorgt voor het online betalingssysteem. Bovendien profiteert u van een ingebouwde productcatalogusmodule zonder dat u alle items handmatig hoeft te beheren.

  Shopify Product Editor

 • Squarespace. Squarespace ziet er vanaf het begin misschien wat makkelijker uit. Over het geheel genomen heeft het een praktisch vergelijkbare interface met het dashboard met alle bewerkingshulpmiddelen aan de linkerkant en gebieden die u aan de rechterkant moet bewerken. Het belangrijkste verschil is dat Squarespace een 100% WYSIWYG-websitebouwer is met de volgende functies:

  Bouwgereedschap met slepen en neerzetten

  Het betekent dat u eenvoudig on-page secties en elementen kunt verwijderen en herordenen. Aan de andere kant kunnen er problemen optreden wanneer u probeert afbeeldingen te slepen en neer te zetten. Gewoon met de muis naar het interface-scherm zweven is niet genoeg. De enige manier om media-inhoud te uploaden, is door toegang te krijgen tot de Style Editor van het platform.

  Squarespace Page Editor

  Stijleditor

  Het biedt tools om verschillende elementen aan te passen. Gebruikers kunnen de grootte van blokken wijzigen, ze plaatsen waar u maar wilt, en kiezen voor kant-en-klare paginastijlen en structuren. De editor heeft vooraf ingebouwde dekking voor verschillende paginatypen, waaronder bestemmingspagina’s, blogs, galerijen, evenement- of indexpagina’s, enz. Kies gewoon het type dat u nodig heeft en voeg relevante inhoud toe.

Shopify versus Squarespace: beide platforms zijn vrij eenvoudig te gebruiken, hoewel gebruikers kleine problemen kunnen tegenkomen bij het gebruik van de interface. Shopify biedt echter een breder scala aan aangepaste bewerkingsoplossingen om een ​​online winkel te bouwen en te beheren.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Shopify. Shopify is een eCommerce-georiënteerd platform met een uitgebreidere reeks functies wat betreft het creëren van een online winkel. Het biedt tal van handige tools, niet alleen om uw verkopen en producten te beheren, maar ook om een ​​snel betalingsproces, effectieve marketingstrategieën, productpromoties en meer mogelijk te maken. Hier is wat je kunt krijgen met Shopify:

  • Product management – De systemen maken het gemakkelijk om nieuwe producten toe te voegen, artikelgroepen te beheren, enz. Gebruikers kunnen profiteren van de kant-en-klare productcatalogusmodule. Het enige dat u nodig heeft, is productafbeeldingen, beschrijving en prijzen toe te voegen. Bovendien kunt u uw eigen productcategorieën maken. Geautomatiseerde btw-berekening in de EU zal zeker een groot pluspunt zijn om tijd te besparen en te voldoen aan de btw-MOSS-vereisten.
  • Shopify-productpagina

  • Shopify App Store – Het platform heeft zijn eigen eCommerce-marktplaats met een reeks add-ons en widgets voor uw toekomstige online winkel. De selectie van apps omvat oplossingen voor analyse, rapportage, betalingsverwerking, loyaliteitsprogramma’s, socialemediamarketing, enz.
  • Flexibiliteit en integraties – Afgezien van de app store kan het systeem worden geïntegreerd met een reeks services van derden. Een goede oplossing voor diegenen die hunkeren naar uitgebreide website-functionaliteit dankzij Zoho, Zendesk, QuickBooks of andere integratiemogelijkheden.
  • Shopify Xero-integratie

  • Externe handel – Met Shopify kunt u inkomsten genereren, niet alleen via de website. Het bedrijf introduceerde zijn verkooppuntsysteem voor fysiek gelegen winkels. Tegelijkertijd maakt het het gemakkelijk om van uw Facebook-pagina een online handelsplatform te maken zonder daadwerkelijk een website te bouwen.
  • Geavanceerde rapportagefuncties – Je houdt alle cruciale verkoopstatistieken en resultaten in de gaten. Het systeem definieert de meest succesvolle verkeers- en inkomstenkanalen.
  • Shopify Augmented Reality – Met de Shopify AR-functie kunnen klanten profiteren van de realistische en levensechte kijkervaring van producten. Mogelijk gemaakt door de 3D Warehouse-applicatie, levert de AR-gebaseerde technologie een echt gevoel van de grootte, kleur, kwaliteit of andere cruciale kenmerken van het item. Elk product is beschikbaar als 3D-model.

  We moeten ook promotie- en beloningsfuncties vermelden die de loyaliteit van uw klanten kunnen vergroten.

 • Squarespace. Squarespace is een meer op inhoud gebaseerde websitebouwer. Het betekent dat het over een reeks functies beschikt om een ​​solide portfolio of blog te maken, maar geen digitale winkel, hoewel het nog steeds een reeks eCommerce-mogelijkheden heeft. Het platform heeft geen eigen app store terwijl de integratiefunctionaliteit er wat beperkt uitziet. Hier zijn enkele kernfuncties van Squarespace:

  • Basiscollectie widgets – Het gebrek aan een aangepaste app store wordt duidelijk zodra u bent begonnen met het bouwen van een website. Het platform heeft alleen baseline-apps met galerijen, socialemediaknoppen, contactformulieren, etc. Goed nieuws voor cafés en restaurants – het platform heeft een aantal eCommerce-functies om uit eten te gaan.
  • Analytics – U hoeft geen analytische tools te installeren om de websitestatistieken bij te houden. Squarespace wordt geleverd met een ingebouwde Metrics-app. Een andere optie is om Google Analytics te integreren.
  • eCommerce-functionaliteit – Het kan handig zijn wanneer u naast een SSL-certificaat een winkelwagentje of een aantal van de beschikbare betalingsopties moet integreren. De functionaliteit maakt het mogelijk om aanklikbare itemafbeeldingen te maken die gebruikers naar een productpagina zullen sturen die video’s, prijzen, foto’s of andere essentiële informatie kan bevatten. Met het systeem kunnen gebruikers maximaal 100 items toevoegen.
  • Squarespace eCommerce

  • Betalingsmogelijkheden – Die zien er erg beperkt uit in vergelijking met Shopify. Het systeem gebruikt alleen Stripe om betalingen via MasterCard of Visa te verwerken.

  Squarespace biedt enkele promotiemogelijkheden in het licht van promotiecodes, vouchers, kortingen, enz.

Shopify versus Squarespace: Shopify lijkt duidelijk een betere optie voor eCommerce-projecten. Het feature-rijke platform is flexibeler in termen van productbeheer, betalingsopties of integraties. Squarespace is nog steeds een op inhoud gebaseerde websitebouwer met een aantal kleine verkoopopties die niet genoeg zijn voor een grote online winkel met verdere uitbreiding.

3. Ontwerpen

Ontwerpvergelijkingstabel

ShopifySquarespace
Aantal thema’s:5390+
Thema importeren:&# x2714; JA✘ NEE
Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
Themawijziging:&# x2714; JA✘ NEE
Geoptimaliseerd voor mobiel:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS Code Editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
 • Shopify. Met Shopify kunt u professioneel ogende webwinkels bouwen met behulp van de gratis en betaalde sjablonen. De selectie van gratis thema’s is vrij beperkt. Aan de andere kant zien ze er nog steeds redelijk aangenaam en gebruiksvriendelijk uit. De collectie bevat ongeveer 10 gratis sjablonen die er misschien niet genoeg uitzien voor veeleisende gebruikers. Dit is waar CSS / HTML-toegang van pas kan komen wanneer u een unieke website-stijl moet implementeren. Alleen technici zullen echter het bewerkingsproces afhandelen.

  Wat betreft betaalde sjablonen, de selectie bevat iets meer dan 60 thema’s die er erg professioneel en trendy uitzien. Ze zijn onderverdeeld in categorieën om te voldoen aan verschillende soorten winkels wat betreft hun afmetingen. Ze zijn trouwens allemaal mobielvriendelijk. Het enige probleem is dat u ongeveer $ 190 aan uw budget moet toevoegen, wat een fortuin kan zijn voor een enkele sjabloon.

 • Squarespace. Squarespace-sjablonen zien er prachtig uit. Ze zijn professioneel ontworpen. Het scala aan thema’s bestaat uit meer dan 90 opties, hoewel de meeste voornamelijk verwijzen naar op inhoud gebaseerde sites zoals portfolio’s en blogs. Het systeem biedt mogelijkheden voor het bewerken van CSS en HTML via het Developer Platform. Het is echter alleen beschikbaar met het Premium Plan.

  De afrekenpagina-editor van het systeem werkt mogelijk goed wanneer u klanten naar een andere sjabloon of productpagina moet brengen. Cover Page Builder is ook handig om pakkende bestemmingspagina’s te maken met verbluffende afbeeldingen en andere soorten inhoud. Gebruikers kunnen kiezen uit maximaal 29 kant-en-klare lay-outs van de voorpagina’s die kunnen worden aangepast.

Shopify versus Squarespace: Squarespace heeft een prachtig ontwerp, terwijl de Shopify-selectie van thema’s een beetje beperkt lijkt. Betaalde sjablonen zijn een beetje duur. CSS / HTML-toegang kan echter een goede oplossing voor het probleem zijn.

4. Klantenservice

 • Shopify. Shopify heeft een diverse klantenondersteuning beschikbaar via verschillende kanalen. Om aan de slag te gaan, krijgt u interactieve tutorials en handleidingen aangeboden die alle belangrijke stappen van het helemaal opnieuw bouwen van een website belichten. Bovendien kunnen klanten hun eigen discussielijnen maken op het Shopify-forum en het probleem bespreken met andere Shopify-gebruikers.

  Als dat niet genoeg is, kun je ervoor kiezen om via andere kanalen in contact te komen met het supportteam via:

  • Live Chat-functie.
  • Telefoon.
 • Squarespace. Squarespace is ook een goed platform wat betreft klantenondersteuning. Het heeft een ticketsysteem om problemen via e-mail op te lossen. Tutorialbronnen bevatten meerdere materialen, waaronder videogidsen, artikelen en blogposts die erg handig kunnen zijn. Extra manieren om contact op te nemen met het ondersteuningsteam zijn 24/7 Live Chat.

Squarespace vs Shopify: beide platforms hebben nauwelijks middelen om in contact te komen met het ondersteuningsteam.

5. Prijsbeleid

 • Shopify. Shopify heeft vier grote plannen, afhankelijk van uw toekomstige digitale winkelgrootte. U kunt de meest geschikte variant kiezen om een ​​kleine online winkel te starten o Facebook met een Lite-abonnement voor slechts $ 9 per maand of profiteer van de uitgebreide e-commerce die wordt geleverd door het Advanced Shopify-abonnement dat $ 299 per maand kost:

  • Lite kost $ 9 per maand.
  • Basis Shopify kost $ 29 met alle basisfuncties om een ​​nieuwe digitale winkel te lanceren.
  • Shopify-plan kost $ 79 per maand met onbeperkte, professionele rapporten en andere functies voor groeiende projecten.
  • Geavanceerde Shopify kost $ 299 per maand met geavanceerde functies voor het opschalen van e-commerceprojecten.
 • ShopifySquarespace
  Prijsplannen:&# 10004; Lite ($ 9 / maand);
  &# 10004; Basis Shopify ($ 29 / maand);
  &# 10004; Shopify ($ 79 / maand);
  &# 10004; Geavanceerde Shopify ($ 299 / maand).
  &# 10004; Basis ($ 26 / maand);
  &# 10004; Geavanceerd ($ 40 / maand).
  Kenmerken:&# 10004; Onbeperkt aantal producten;
  &# 10004; Gratis SSL-certificaat;
  &# 10004; Professionele rapporten;
  &# 10004; Verlaten winkelwagenherstel;
  &# 10004; Geavanceerde rapportbouwer;
  &# 10004; Realtime verzending per koerier.
  &# 10004; Krachtig blogsysteem;
  &# 10004; Onbeperkt aantal producten;
  &# 10004; Voor mobiel geoptimaliseerde website;
  &# 10004; 24/7 klantenondersteuning;
  &# 10004; $ 100 Google AdWords-tegoed.
  Best voor:&# 10004; Micro-startups;
  &# 10004; Klein bedrijf;
  &# 10004; Lokale winkels;
  &# 10004; Marktplaatsen.
  &# 10004; Kleine en eenvoudige winkel;
  &# 10004; Middelgrote online winkel.
 • Squarespace. Squarespace levert ook vier verschillende pakketten met een prijskaartje variërend van $ 12 per maand voor een persoonlijk abonnement met enkele basisfuncties tot $ 40 per maand voor een geavanceerd online winkelplan:

  • Persoonlijk plan voor $ 12 / maand (niet goed voor e-commerce).
  • Bedrijfsplan voor $ 18 / maand (goed voor kleine digitale winkels).
  • Eenvoudige online winkel voor $ 26 / mo (goed voor het starten van eCommerce-projecten).
  • Geavanceerde online winkel voor $ 40 (goed voor middelgrote en grotere digitale winkels).

Shopify versus Squarespace: hoewel Shopify een duurdere plant, leveren ze meer eCommerce-functies om een ​​solide webshop te bouwen. Bovendien moeten de plannen aan verschillende eisen voldoen, wat ze flexibeler maakt in vergelijking met Squarespace-plannen.

Bottom Line

Het kiezen van een platform voor het eCommerce-project is erg belangrijk. U moet er 100% zeker van zijn dat u alle benodigde tools krijgt om het winkelbeheerproces uit te voeren en uw gebruikers een verbeterde koopervaring te bieden.

Over het algemeen is Squarespace meer een veelzijdige sitebouwer dan een e-commerceplatform, dus als je een door Squarespace gebouwde website hebt en een paar T-shirts hebt om online te verkopen, dan zal Squarespace Commerce het zeker aan. Maar als u van plan bent een winkel met veel functies te maken, heeft u iets krachtigers nodig, zoals Shopify.

ShopifyShopify is een meer eCommerce-georiënteerde websitebouwer met veel integratiemogelijkheden, een eigen app store, gratis en betaalde sjablonen, geweldige aanpassingsmogelijkheden, enz. Wat nog belangrijker is, het levert een uitgebreide editor, geweldige promotie- en marketingtools om bovendien uw bedrijf te laten groeien voor analyse- en rapportagefunctionaliteit.
Shopify.com

SquarespaceSquarespace is nog steeds een op inhoud gebaseerde websitebouwer met slechts enkele extra eCommerce-functies die onlangs zijn toegevoegd. Het biedt instrumenten om voornamelijk kleine bedrijfswebsites te bouwen. Het kan ook goed zijn om producten of diensten weer te geven, maar niet goed voor het creëren van een solide online marktplaats. squarespace.com

Het bouwen van digitale winkels gaat meer over functionaliteit en gemak voor klanten dan over een stijlvolle uitstraling. Om deze reden moet u kiezen voor platforms die meer bedrijfsgericht zijn met voldoende tools om de verkoop af te handelen. Vanuit dit oogpunt ziet Shopify eruit als een betere optie.

Overzicht vergelijkingstabel (vanuit het oogpunt van e-commerce)

ShopifySquarespace
Makkelijk te gebruiken:Shopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus Squarespace
Kenmerken:Shopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus Squarespace
Ontwerpen:Shopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus Squarespace
Klantenservice:Shopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus Squarespace
Prijzen:Shopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus Squarespace
Totale score:Shopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus SquarespaceShopify versus Squarespace

Probeer Shopify nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map