Shopify versus WooCommerce

Shopify versus WooCommerce


Shopify en WooCommerce zijn waarschijnlijk de beste oplossingen voor het starten van een online winkel en voor het beheer van hun producten.

Beide platforms zijn wellicht de ideale oplossing voor eCommerce-projecten vanaf nul opbouwen, laten groeien of vermarkten. De systemen dienen hetzelfde doel, zij het op een heel andere manier.

Een snelle momentopname:

ShopifyShopify is een alles-in-één SaaS-oplossing die alle noodzakelijke functies in het pakket biedt. Het instrument is in eerste instantie ontworpen als hulpmiddel voor het bouwen van digitale winkels van elke omvang. Het systeem is in de loop van de jaren geëvolueerd en biedt geavanceerde hulpmiddelen voor productbeheer, verbeterde flexibiliteit en een scala aan functies om te implementeren. Shopify is eigenlijk een website-builder met een volledige cyclus die naast de integratiemogelijkheden van derden diverse flexibiliteit heeft. ShopifyShopify is een alles-in-één SaaS-oplossing die alle noodzakelijke functies in het pakket biedt. Het instrument is in eerste instantie ontworpen als hulpmiddel voor het bouwen van digitale winkels van elke omvang. Het systeem is in de loop van de jaren geëvolueerd en biedt geavanceerde hulpmiddelen voor productbeheer, verbeterde flexibiliteit en een scala aan functies om te implementeren. Shopify is eigenlijk een website-builder met een volledige cyclus die naast de integratiemogelijkheden van derden diverse flexibiliteit heeft.

WooCommerceWooCommerce verschilt van de concurrent van vandaag, omdat het niet echt een platform voor het bouwen van websites is. WooCommerce is een aparte widget en de # 1 eCommerce-oplossing voor WordPress websites. De widget is compatibel met elk van de WP-thema’s en -sjablonen. Het wordt geleverd als een eenvoudig productbeheer- en promotie-instrument waarmee gebruikers volledig functionele online winkels kunnen creëren. WooCommerceWooCommerce verschilt van de concurrent van vandaag, omdat het niet echt een platform voor het bouwen van websites is. WooCommerce is een aparte widget en de # 1 eCommerce-oplossing voor WordPress websites. De widget is compatibel met elk van de WP-thema’s en -sjablonen. Het wordt geleverd als een eenvoudig productbeheer- en promotie-instrument waarmee gebruikers volledig functionele online winkels kunnen creëren.

Beide platforms voldoen aan de eCommerce-behoeften. Ze hebben alles moet u mogelijk online gaan verkopen. Ze hebben een aantal voor de hand liggende voordelen en nadelen. Welke zou het beste zijn om aan uw specifieke voorkeuren te voldoen? Welke is gemakkelijker te gebruiken? Wat zijn de nadelen? Onze recensie van vandaag is om al die vragen te beantwoorden.

1. Gebruiksgemak

Het gebruik van beide tools vereist geen speciale technische vaardigheden. Ze zijn ontwikkeld om nieuwkomers te helpen bij het lanceren van online winkels zonder codering of programmering. Beide hebben een eenvoudig productbeheersysteem, hoewel er nog steeds enkele fundamentele verschillen zijn, vooral wanneer u aan de slag gaat.

Ermee beginnen

Shopify is klaar voor gebruik eCommercre website-bouwplatform. Een gebruiker hoeft zich alleen maar aan te melden, een plan te kiezen en met behulp van kant-en-klare sjablonen een webshop te creëren. Om te beginnen, hoeft u alleen een eenvoudige registratie te voltooien en u te abonneren op een plan. Het systeem biedt een gratis proefperiode van 14 dagen om te controleren hoe het werkt.

Shopify Start Shopify Store wordt gelanceerd

De registratieprocedure is eenvoudig en intuïtief – probeer het gewoon! Bovendien maakt de software gebruik van geavanceerde technologieën om de best passende ontwerpoplossing te bieden op basis van antwoorden van gebruikers die het winkeltype, doelen, voorkeuren, etc. beschrijven. Met andere woorden, de software werkt als een digitale assistent. Dat maakt de startstap heel gemakkelijk, vooral voor nieuwkomers. Nadat u zich heeft aangemeld, krijgt u toegang tot alle Shopify-functies en tools die door het plan worden bepaald.

Lees de volledige Shopify-recensie.

WooCommerce is een beetje ingewikkelder om te beginnen. Zoals we al hebben vermeld, is het een plug-in. Het kan gebruikt worden samen met uw WordPress-website. Enerzijds hoeft u geen plan te kiezen of u te abonneren. Aan de andere kant kun je de plug-in niet gebruiken zonder de geïnstalleerde en het WP-thema in te stellen. Met andere woorden, u moet het volgende doen:

 1. Koop een domeinnaam.
 2. Zoek een hostingprovider.
 3. Laat WordPress installeren.
 4. Stel het WP-thema in.
 5. Activeer en stel de WooCommerce-plug-in in.

WooCommerce Start WooCommerce Store Dashboard

De stappen kunnen een uitdaging zijn, vooral voor nieuwkomers. Aan de andere kant moet je ze toch invullen als je besluit om voor WordPress te kiezen.

Lees de volledige WooCommerce Review.

Uw winkel instellen

Shopify is een goede keuze voor nieuwkomers, hoewel instellingen de winkel wat meer tijd in beslag kunnen nemen dan je had verwacht. Het systeem biedt een kant-en-klare werkomgeving. U kunt kiezen uit verschillende kant-en-klare sjablonen met goed gestructureerde secties, geïntegreerde e-commerce-mogelijkheden en apps. Tegelijkertijd kunt u uw eigen productpagina ontwerpen met behulp van het intuïtieve dashboard om enkele elementen toe te voegen, paginaontwerp en stijlen te wijzigen, enkele website-elementen te verwijderen of te verbergen, enz..

Nieuwe producten toevoegen met Shopify is ook eenvoudig. Alle functionele tools bevinden zich op het dashboard. U hoeft niet tussen verschillende pagina’s te wisselen om de productbeschrijving te bewerken en tegelijkertijd een nieuwe prijs in te stellen. Met de software kunt u nieuwe productafbeeldingen toevoegen, beschrijvingen toevoegen, SEO-instellingen instellen, producttypen, leveranciers en andere basisinformatie beheren vanuit één enkel bedieningspaneel.

Shopify Voeg een product toe Shopify Een product toevoegen

Een gebruiker kan zoveel producten toevoegen als hij of zij nodig heeft. De tool maakt het gemakkelijk om alle producten in categorieën te verdelen, relevante collecties te creëren en ingebouwde catalogi te implementeren met behulp van een speciale module die automatisch het productbeheer regelt.

WooCommerce is ook heel gemakkelijk te gebruiken nadat je de plug-in hebt geactiveerd. De installatiewizard zorgt voor het installatieproces. Het geautomatiseerde systeem leidt u door 5 eenvoudige stappen waarin u de belangrijkste parameters van uw digitale winkel kunt aangeven, inclusief vooraf ingestelde valuta, belasting- en verzendinstellingen, betalingsopties, enz. Zodra u alle 5 fasen hebt voltooid, krijgt u een gereed- te gebruiken eCommerce-platform geïntegreerd met uw WP-site. Nu kunt u beginnen met online verkopen.

WooCommerce Voeg een product toe Product toevoegen in WooCommerce

Het toevoegen van nieuwe producten is eigenlijk hetzelfde als in Shopify. U heeft een soortgelijk content management systeem waar u productnamen kunt bewerken, nieuwe productcategorieën kunt maken, afbeeldingen kunt uploaden, attributen, links kunt instellen, enz. Het bewerken van een productpagina met WooCommerce is net zo eenvoudig als het bewerken van een andere WordPress-pagina.

Shopify versus WooCommerce: beide platforms zijn zeer eenvoudig te gebruiken, behalve om te beginnen. Dit is waar WooCommerce misschien wat moeilijker lijkt, omdat je eigenlijk een kant-en-klare WordPress-website moet instellen. Het proces kan enige tijd en kennis vergen. Shopify gaat sneller aan de slag terwijl het productbeheersysteem bijna hetzelfde is.

2. Eigenschappen en flexibiliteit

Hoewel Shopify en WooCommerce twee verschillende benaderingen vertegenwoordigen, bevatten ze allemaal fundamentele eCommerce-functies die al in de software zijn geïntegreerd. Shopify biedt echter meer aanpassingsmogelijkheden en gratis functies om het meeste uit uw digitale winkel te halen in vergelijking met WooCommerce.

Product management

Zoals we eerder hebben vermeld, hebben beide platforms bijna vergelijkbare productbeheersystemen. Ze laten gebruikers allemaal productbeschrijvingen en titels toevoegen, categorieën beheren, afbeeldingen uploaden, enz. Shopify heeft echter enkele extra functies, waaronder ingebouwde catalogusmodules. Het staat u bijvoorbeeld vrij om afzonderlijke productcollecties te creëren door simpelweg prijzen en afbeeldingen in te stellen. Kant-en-klare cataloguslay-outs doen de rest.

Met WooCommerce kunt u alleen basislijninstellingen bewerken, hoewel u nog steeds vrij bent om handmatig nieuwe catalogi te maken. Het kan meer tijd kosten om te voltooien. De rest van de fundamentele instellingen, waaronder prijs en valuta, wordt echter automatisch overgedragen.

Op beide platforms kan de gebruiker een onbeperkt aantal producten toevoegen, evenals prijzen, valuta’s, belasting- en verzendkosten, enz. Terwijl WooCommerce PayPal en Stripe (de belangrijkste betalingsopties) ondersteunt, biedt Shopify een lijst met externe betalingsdienstaanbieders die mogelijk is geïntegreerd met uw digitale winkel. Dit is waar Shopify een oplossing lijkt die een beetje flexibeler is.

Apps en add-ons

Misschien wilt u enkele nieuwe functies toevoegen om de acquisitie van gebruikers te stimuleren of om de winkel interactiever te maken. Dit is waar de Shopify App Store kan van pas komen. Gebruikers kunnen vrij kiezen uit verschillende widgets die beschikbaar zijn op de eCommerce Marketplace. Hier kunt u Customer Service Helpdesks, herstelhulpmiddelen voor het verlaten van uw winkelwagentje, afbeeldingsgalerijen, countdowns, zakelijke chats, hulpprogramma’s voor productpromotie, enz. Integreren..

Shopify-apps Shopify-apps

Hoewel het deel uitmaakt van de WordPress-omgeving, werkt WooCommerce samen met duizenden verschillende plug-ins. Terwijl Shopify zijn apps op maat levert, werkt WooCommerce met producten van derden. Kies daarom alleen voor vertrouwde plug-inproviders om het risico op softwaremalware en fouten te verkleinen.

WooCommerce-apps WooCommerce-apps

Analyse en rapporten

Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste functies als het gaat om e-commerceprojecten. Beide systemen kunnen gedetailleerde rapporten genereren, zij het op een heel andere manier. Hoewel Shopify een ingebouwde functie heeft die geautomatiseerde rapporten genereert, heeft WooCommerce extra plug-ins nodig voor het geval u meer informatie over uw verkopen nodig heeft.

Met Shopify kunt u de verkoop volgen, de meest succesvolle verkeers- en inkomstenbronnen identificeren, promotie en advertentiecampagnes volgen. Tegelijkertijd ziet de geïntegreerde rapportage van WooCommerce er een beetje beperkt uit. Mogelijk hebt u meer gedetailleerde informatie over uw verkopen nodig. Dit is waar u mogelijk extra plug-ins voor het verpotten nodig heeft, zoals Advanced WooCommerce Reporting of Metorik.

Shopify Analytics Shopify-analyses

Ze laten u uw rapporten plannen, verzenden via e-mails en houden alle cruciale winkelstatistieken in de gaten. Het installeren en activeren van nieuwe plug-ins zal nauwelijks een gedoe zijn. Het is echter altijd geweldig om zulke functies klaar te hebben voor gebruik zoals in Shopify.

Extra kenmerken

Terwijl we twee populaire digitale eCommerce-platforms bespreken, willen sommige gebruikers misschien verder gaan dan digitale verkoop. Dit is waar Shopify van pas kan komen dankzij het kassasysteem dat is ontwikkeld voor fysieke sites. WooCommerce heeft dergelijke mogelijkheden niet, hoewel beide platforms gebruikers de mogelijkheid bieden om het meeste uit hun Facebook-pagina’s te halen, zodat u sociale accounts in volledig functionele digitale winkels kunt veranderen.

Een andere functie die Shopify heeft en WooCommerce niet, is de Op AR gebaseerde 3D Warehouse-technologie. Het laat bezoekers het product op ware grootte voelen en voelen, waarbij het de kwaliteit, kleuren of andere essentiële kenmerken van het echte leven evalueert. Het goede aan WooCommerce is dat het deel uitmaakt van het open-source CMS. Het betekent dat je elke fictie of functie die je nodig hebt daadwerkelijk kunt integreren in het geval van goede HTML / CSS-kennis.

Shopify versus WooCommerce: Shopify wordt geleverd met meer reeds geïntegreerde functies en functies, terwijl WooCommerce mogelijk extra plug-in-installatie vereist. Bovendien heeft Shopify extra functies voor fysieke winkels en op AR gebaseerde 3D-visualisatietechnologieën. Mogelijk hebt u een dergelijke toevoeging niet nodig. Aan de andere kant is het geweldig om te weten dat je ze daadwerkelijk hebt.

3. Ontwerp

ShopifyWooCommerce
Aantal thema’s:59102
Gratis thema’s&# x2714; JA&# x2714; JA
Kosten voor betaalde thema’s:$ 140- $ 190$ 29- $ 300
Reagerend ontwerp&# x2714; JA&# x2714; JA
Sorteren op branche:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA

Het verschil tussen de twee instrumenten in deze specifieke sectie heeft tot gevolg dat ze verschillende platforms vertegenwoordigen. Hoewel Shopify een apart website-bouwplatform is, biedt het een reeks kant-en-klare sjablonen met een reeks geïntegreerde functies. Aan de andere kant is WooCommerce een plug-in die alleen eCommerce-functionaliteit biedt. Met andere woorden, het biedt geen alternatieven voor webdesign zoals we gewend zijn.

Tegelijkertijd is WooCommerce een plug-in die werkt met elk officieel WP-thema, of het nu gratis of Premium is. Bovendien worden sommige eCommerce WordPress-sjablonen geleverd met de reeds geïnstalleerde WooCommerce-plug-in. Met andere woorden, het is uw thema dat de toekomstige stijl van uw digitale winkel bepaalt, maar niet de plug-in.

Sjablonen

WooCommerce is gemaakt door WooThemes-ontwikkelaars en wordt beoordeeld als onderdeel van het WordPress CMS. Zowel Shopify als WP hebben gratis en betaalde sjablonen. WP biedt echter meer thema’s, terwijl de lijst met gratis lay-outs van Shopify er extreem beperkt uitziet (slechts 10 beschikbare thema’s). De toegang tot de HTML / CSS van de website is wellicht alleen een goede oplossing voor het probleem als u voldoende kennis en programmeerervaring heeft. Kiezen voor betaalde Shopify-sjablonen kan ook een goede uitweg zijn. De verzameling thema’s bevat ongeveer 60 lay-outs die u ongeveer $ 190 kosten.

Shopify-thema's Shopify-thema’s

Aan de andere kant heeft WordPress duizenden gratis thema’s met betrekking tot de eCommerce-categorie. Hoewel gratis thema’s er hetzelfde uitzien, kunt u ook Premium-sjablonen kiezen die $ 29 tot $ 300 kosten, afhankelijk van het type, de structuur of het webontwerp.

WooCommerce-thema's WooCommerce-thema’s

Shopify versus WooCommerce: In beide gevallen hebben sjablonen een mobielvriendelijk ontwerp en werken ze soepel op verschillende soorten mobiele apparaten. Het belangrijkste verschil is dat Shopify-sjablonen klaar voor gebruik zijn en geen instellingen of installatie vereisen, terwijl WP-thema’s meer tijd nodig hebben om te installeren en af ​​te stemmen.

4. Klantenservice

De situatie met klantenondersteuning is heel anders. Hoewel Shopify heeft bewezen een zorgzaam en ervaren ondersteuningsteam 24/7 beschikbaar te hebben, biedt WooCommerce geen klantenservice zoals we gewend zijn.

Als je Shopify gebruikt en een aantal dringende problemen moet oplossen, kun je het volgende gebruiken:

 • Live chat.
 • Telefoon.

Het ondersteuningsteam beweert 24 uur per dag beschikbaar te zijn.Tegelijkertijd heeft het platform een ​​eigen kennisbank met artikelen, handleidingen en tutorials die alle belangrijke aspecten behandelen om te beginnen, uw digitale winkel in te stellen of te implementeren.

Omdat WooCommerce in feite een gratis plug-in is, wat betekent dat er geen ondersteuning is voor gratis klanten. Betaalde abonnees kunnen echter rekenen op hulp van klantenondersteuning die beschikbaar is via het traditionele ticketsysteem. Als u niet te veel wilt betalen, kunt u tal van WordPress-forums bezoeken en daar het antwoord vinden. Bovendien kunt u een gratis account maken op WooCommerce.com en daar contact opnemen met ontwikkelaars om een ​​oplossing te vinden.

Shopify versus WooCommerce: Shopify wint deze ronde dankzij het 24-uurs supportteam dat via verschillende kanalen beschikbaar is. WooCommerce-gebruikers zullen echter nauwelijks vastlopen dankzij de vele discussies en WordPress-forums die beschikbaar zijn op internet.

5. Prijsbeleid

Prijs is altijd belangrijk, vooral als het om handel gaat. Hoewel WooCommerce in eerste instantie een gratis plug-in is met een kleine set basisfuncties om online te verkopen. Gebruikers hebben mogelijk op een bepaald moment extensies en extra functies nodig, vooral wanneer ze hun bedrijf laten groeien.

Dit is waar vaste abonnementen van Shopify een betere oplossing kunnen zijn. We beschouwen het Lite-abonnement niet dat het $ 9 per maand kost, omdat het niet verwijst naar eCommerce-behoeften. De startprijs voor een volledig functioneel digitaal winkelpakket is vijanden vanaf $ 29 per maand. Het wordt geleverd met de basisfunctionaliteit die voldoende is voor een kleine of middelgrote online winkel. De rest van de plannen zijn als volgt:

Shopify-prijzen Shopify-prijzen

 • Shopify$ 79 / maand voor onbeperkte producten, gedetailleerde rapporten, promotie- en marketingopties.
 • Geavanceerde Shopify$ 299 / maand voor het laten groeien en opschalen van online projecten.

Bekijk alle Shopify-abonnementen

In vergelijking met extra kosten die met het gebruik van WooCommerce gepaard kunnen gaan, ziet Shopify er misschien uit als een meer kosteneffectieve oplossing. Stel dat u een professionele WordPress-onlinewinkel wilt maken. Je hebt een domeinnaam en een goede hosting dat kost je ongeveer $ 10 en $ 60 per jaar. Je hebt ook een professioneel thema nodig dat WooCommerce ondersteunt. De beste gok is om te kiezen voor Premium-sjablonen die rond de $ 30- $ 50 liggen.

Zoals we eerder hebben vermeld, hebt u mogelijk extensies nodig voor uw basisfuncties. Ze worden ook betaald. Een systeem voor het berekenen van integratiebelasting zoals TaxJar of WooCommerce Bookings om afspraken te plannen, kost u ongeveer $ 50 meer. Als gevolg hiervan kost een volledig aanpasbare WP digitale winkel met verbeterde WooCommerce-ondersteuning u ongeveer $ 100- $ 120.

Shopify versus WooCommerce: de dingen met Shopify zijn gemakkelijker. U betaalt slechts één keer voor het abonnement dat bij u past en krijgt volledige toegang tot alle eCommerce-functies. De situatie met WooCommerce is een beetje ingewikkelder. Hoewel de plug-in gratis is, zijn er extra kosten aan verbonden om er het maximale uit te halen.

Conclusie

Shopify en WooCommerce dienen perfect uw digitale winkeldoel. Ze zijn een van de beste platforms om mee om te gaan wanneer u online wilt gaan verkopen. Het kiezen van de ene hangt voornamelijk af van uw CMS-voorkeuren, of u nu een toegewijde WordPress-fan bent of op zoek bent naar een alles-in-één website-bouwpakket.

ShopifyShopify is gemakkelijker om mee te beginnen. Het heeft aanvankelijk een volledige set functies die u mogelijk nodig heeft. Tegelijkertijd wordt het geleverd als een alles-in-één kit met managed hosting- en domeinoplossing, gratis en betaalde sjablonen, eenvoudig productbeheersysteem, AR-gebaseerde technologieën en extra functies om een ​​online bedrijf te laten groeien. ShopifyShopify is gemakkelijker om mee te beginnen. Het heeft aanvankelijk een volledige set functies die u mogelijk nodig heeft. Tegelijkertijd wordt het geleverd als een alles-in-één kit met managed hosting- en domeinoplossing, gratis en betaalde sjablonen, eenvoudig productbeheersysteem, AR-gebaseerde technologieën en extra functies om een ​​online bedrijf te laten groeien.

WooCommerceWooCommerce maakt deel uit van het WordPress CMS, wat een aantal problemen met zich meebrengt tijdens het installatieproces, evenals een apart domein- en hostingbeheer. De plug-in is heel gemakkelijk te gebruiken. Het brengt alles wat u nodig heeft voor eCommerce-projecten uit de doos. Het kan echter extra kosten met zich meebrengen voor uitbreidingen en verbeterde functionaliteit. WooCommerceWooCommerce maakt deel uit van het WordPress CMS, wat een aantal problemen met zich meebrengt tijdens het installatieproces, evenals een apart domein- en hostingbeheer. De plug-in is heel gemakkelijk te gebruiken. Het brengt alles wat u nodig heeft voor eCommerce-projecten uit de doos. Het kan echter extra kosten met zich meebrengen voor uitbreidingen en verbeterde functionaliteit.

Het is aan u wat u kiest, aangezien u met beide systemen gemakkelijk uw e-commerce websites kunt afhandelen. WooCommerce is echter nog steeds een plug-in, terwijl Shopify een full-cycle website-bouwplatform is dat is ontwikkeld voor het online creëren, implementeren en vermarkten van digitale winkels.

Overzicht vergelijkingstabel

ShopifyWooCommerce
Makkelijk te gebruiken:Shopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerce
Kenmerken:Shopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerce
Ontwerpen:Shopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerce
Klantenservice:Shopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerce
Prijzen:Shopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerce
Totale score:Shopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerceShopify versus WooCommerce

Probeer Shopify nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map