Squarespace versus WooCommerce

Squarespace versus WooCommerce


Het proces van het bouwen van een succesvolle online winkel gaat niet alleen over Call-to-Action-banners, betalingsopties of verzendmethoden. Het vereist ook een mix van creativiteit op het gebied van design, marketing en promotie.

Dit is waar Squarespace en WooCommerce van pas kunnen komen. Allereerst leveren beide baseline eCommerce-functionaliteit. Ten tweede leveren ze genoeg extra kits om uw bedrijf uit te breiden en de digitale winkel online te laten groeien.

Een snelle momentopname:

SquarespaceSquarespace – is een full-cycle website builder die al naam heeft gemaakt dankzij de stijlvolle en foutloos ontworpen sjablonen. Gebruikers moeten echter ook overwegen dat het platform een ​​verbeterde eCommerce-functionaliteit heeft die in elk van de thema’s is geïntegreerd. Behalve dat ze stijlvol en aantrekkelijk zijn, worden Squarespace-sjablonen geleverd met geïntegreerde hulpmiddelen voor voorraadbeheer, geautomatiseerde marketingcampagnes, enz. SquarespaceSquarespace – is een full-cycle website builder die al naam heeft gemaakt dankzij de stijlvolle en foutloos ontworpen sjablonen. Gebruikers moeten echter ook overwegen dat het platform een ​​verbeterde eCommerce-functionaliteit heeft die in elk van de thema’s is geïntegreerd. Behalve dat ze stijlvol en aantrekkelijk zijn, worden Squarespace-sjablonen geleverd met geïntegreerde hulpmiddelen voor voorraadbeheer, geautomatiseerde marketingcampagnes, enz.

WooCommerceWooCommerce – is een plug-in voor WordPress-websites die online goederen willen verkopen. In tegenstelling tot Squarespace is het geen platform voor het bouwen van websites. WooCommerce is een gratis app die is ontwikkeld om gemakkelijk producten te beheren, promoties te lanceren en online winkels met volledige cyclus te creëren. De plug-in is vrij eenvoudig te installeren en in te stellen. Bovendien biedt het een aantal extra extensies die u mogelijk begunstigd vindt. WooCommerceWooCommerce – is een plug-in voor WordPress-websites die online goederen willen verkopen. In tegenstelling tot Squarespace is het geen platform voor het bouwen van websites. WooCommerce is een gratis app die is ontwikkeld om gemakkelijk producten te beheren, promoties te lanceren en online winkels met volledige cyclus te creëren. De plug-in is vrij eenvoudig te installeren en in te stellen. Bovendien biedt het een aantal extra extensies die u mogelijk begunstigd vindt.

Onze hedendaagse rivalen zijn bekend bij gebruikers over de hele wereld. Ze dienen dezelfde doelen, namelijk het online verkopen van producten. Ze doen het echter op een totaal andere manier. De vergelijking is om de belangrijkste kenmerken te benadrukken, zodat u kunt beslissen welke de best passende oplossing is.

1. Gebruiksgemak

Het vergelijken van Squarespace en WooCommerce is hetzelfde als het vergelijken van een typische websitebouwer WordPress. De eerste komt als een alles-in-één kit zonder dat u het domein of de hosting afzonderlijk hoeft te verzorgen. Om deze reden lijken dergelijke platforms de beste keuze voor nieuwkomers die geen aanvullende technische obstakels willen overwinnen.

De tweede optie is wat ingewikkelder qua instellingen en beheer, hoewel het wat meer flexibiliteit biedt. Gebruikers hebben de kans om uit te kiezen verschillende hostingaanbiedingen of schakel er tussen wanneer nodig. Bovendien biedt een dergelijke aanpak qua design iets meer. Maar eerst de dingen!

Ermee beginnen

Als je geen technische vaardigheden hebt of nieuwe problemen wilt leren, is Squarespace een betere optie. Hoewel het een alles-in-één websitebouwer is, heeft het alle functies die in het plan zijn opgenomen. Om te beginnen, moet u een aantal eenvoudige stappen doorlopen:

 1. Ga naar de Squarespace-website en druk op de knop “Aan de slag”.
 2. Voeg uw projectdoelen in om te kiezen uit aanbevolen sjablonen of sla de stap over om een ​​thema te kiezen dat u bevalt.
 3. Maak een account aan met uw Google- of sociale accounts. Een andere manier is om uw voor- en achternaam, e-mailadres en wachtwoord aan te geven.
 4. Bewerk de sjabloon, voeg Productblok in en voeg producten toe.
 5. Kies een abonnement, koppel een domein en publiceer de winkel.

Het belangrijkste voordeel van Squarespace is dat het niet afhankelijk is van apps van derden, hoewel integratie van zijwidgets nog steeds beschikbaar is. Het betekent dat alle sjablonen al ingebouwde functies hebben die geen fijnafstemming of technische instellingen vereisen. Het enige dat u nodig heeft, is het productblok aan de pagina toe te voegen en de voorraad te beheren.

De situatie met WooCommerce is totaal anders. Het duurt niet meer dan een minuut om de plug-in te installeren en te activeren. Het systeem werkt echter alleen samen met een volledig beheerde WordPress-website. Om die te hebben, heb je nodig:

 1. Registreer een domeinnaam afzonderlijk.
 2. Zoek een serveroplossing die qua prestaties voldoet aan de eCommerce-behoeften.
 3. Installeer het WordPress CMS.
 4. Download en stel het thema in voor uw toekomstige site.
 5. Installeer en activeer de WooCommerce-plug-in.

Alle manipulaties moeten afzonderlijk worden gedaan. Bovendien vereist de plug-in zelf mogelijk ook een beetje voorafgaande fijnafstelling. Maar als u het eenmaal hebt geïnstalleerd, is het beheren van uw producten en verkopen een fluitje van een cent. Laten we eens kijken naar de bewerkings- en productbeheertools die in beide opties beschikbaar zijn.

De winkel instellen

Zoals we al eerder hebben vermeld, worden Squarespace-sjablonen geleverd met ingebouwde widgets en eCommerce-functies zonder afhankelijk te zijn van services van derden. Het platform is de officiële Stripe-partner. Het wordt geleverd met reeds geïntegreerde betalingsopties, hulpmiddelen voor voorraadbeheer, enz. Maar misschien wilt u uw toekomstige winkel wat betreft design exclusiever maken. Dit is waar een editor voor slepen en neerzetten kan helpen.

Squarespace Editor

Squarespace Editor

De intuïtieve WYSIWYG-interface maakt het gemakkelijk om elementen en blokken, mediabestanden, productfoto’s en video’s te verplaatsen voor maximale betrokkenheid van klanten. Om een ​​nieuwe productpagina te maken, hoeft u alleen maar op de knop “Een nieuwe pagina maken” te klikken en een productblok te kiezen. Het wordt geleverd met geïntegreerde filtertechnologie waarmee u alle items kunt sorteren op prijs, kleur, materialen, enz.

Gebruikers kunnen ook productbeschrijvingen bewerken, actuele prijzen aangeven, foto’s uploaden of zelfs pakketconfiguraties aangeven. Het blok heeft een verzendoverzicht met alle benodigde afmetingen. Het voorraadbeheersysteem geeft volledige controle over het productassortiment. Elk item kan in meerdere variaties worden weergegeven, afhankelijk van de kleur, prijs enz. Om de beste klantervaring te garanderen.

WooCommerce is een eenvoudige plug-in. Het enige wat je nodig hebt, is om het te activeren in je WordPress-dashboard en naar de plug-in-instellingen te gaan. We hebben geweldig nieuws voor nieuwkomers. De extensie heeft een aangepaste installatiewizard die u stap voor stap door alle instellingen leidt. Ze bevatten verschillende eenvoudige stappen waarbij u slechts enkele details over uw toekomstige project hoeft in te typen.

WooCommerce Editor

WooCommerce Editor

Tijdens het installatieproces wordt u gevraagd om aan te geven:

 • Voorkeur valuta;
 • Betalingsmogelijkheden;
 • Verzendvereisten;
 • Belastingtarieven, enz.

WooCommerce verwerkt de verstrekte gegevens en past alle instellingen aan uw nieuwe digitale winkel aan. Het enige dat u nodig heeft, is producten toevoegen en deze online gaan verkopen. De tools voor het bewerken van producten zijn eigenlijk hetzelfde als het WordPress CMS. Hiermee kunt u eenvoudig nieuwe tekstbeschrijvingen toevoegen, nieuwe productpagina’s maken, ze sorteren op categorieën, URL’s bewerken, productfoto’s en afbeeldingen uploaden, kenmerken instellen en meer.

Live gaan

Net als elke andere websitebouwer heeft Squarespace een voorbeeldmodus en de knop ‘publiceren’. Controleer het algehele uiterlijk van de website en druk op die knop om live te gaan met uw nieuwe online winkel. Gebruikers krijgen ook de kans om een ​​voorbeeld te bekijken van hoe hun winkels eruit zien op mobiele apparaten.

WooCommerce kan alleen worden geïnstalleerd op reeds gepubliceerde websites. Het betekent dat je een werkende WordPress-site nodig hebt om de plug-in te installeren en te activeren. Er zijn geen aanvullende acties vereist.

Squarespace versus WooCommerce: beide oplossingen zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Squarespace is echter een website-builder met volledige cyclus met geïntegreerde inhoudeditor en productblok met ingebouwde functies. WooCommerce vereist een reeds werkende WordPress-site met een domein en hosting om aan uw eCommerce-behoeften te voldoen. Het vraagt ​​om wat extra acties die enige tijd in beslag kunnen nemen.

2. Eigenschappen en flexibiliteit

Beide platforms hebben een reeks functies om producten online te verkopen, of u nu een kleine winkel heeft met slechts 5 items of een enorme winkel met meer dan 200 producten. Het belangrijkste verschil is dat WooCommerce aanvullende manipulaties vereist als het gaat om productbeheer. Bovendien hebben gebruikers mogelijk extra extensies nodig om groter te worden.

Vanuit dit oogpunt ziet Squarespace er gemakkelijker uit gezien de geïntegreerde functies. Ze bevatten niet alleen een geavanceerd voorraad- en productbeheersysteem, maar ook geautomatiseerde promotie- en marketingfuncties.

Product management

Squarespace wordt geleverd met een ultieme Content Manager. Het zorgt voor volledige controle over elk item en zijn inventaris. U hoeft alleen op het product dat u wilt bewerken te klikken en het in de hele winkel te beheren. Hier kunt u nieuwe afbeeldingen uploaden, de producten op categorieën sorteren, prijzen bijwerken, nieuwe variaties van hetzelfde item maken, nieuwe toevoegen, enz..

Productbeheer van Squarespace

Productbeheer van Squarespace

Het systeem houdt de voorraadniveaus in de gaten. Het heeft een geïntegreerd automatisch waarschuwingssysteem. Het stuurt meldingen telkens wanneer u een bepaalde productcategorie opraakt. De websitebouwer maakt het mogelijk om niet alleen fysieke maar ook digitale en op service gebaseerde goederen te verkopen.

Met WooCommerce kunt u enkele basisproblemen oplossen. Gebruikers kunnen productinformatie bijwerken en nieuwe afbeeldingen uploaden. Als u echter een nieuwe categorie of productpagina moet maken, moet u dit handmatig doen. Het kan enige technische basisvaardigheden vereisen of ervaring met het werken met WordPress.

WooCommecre - een product toevoegen

WooCommecre – een product toevoegen

Betaalmethoden

Squarespace wordt geleverd met reeds geïntegreerde betalingsopties. Ze omvatten Stripe, PayPal en Apple Pay. Bovendien is het platform de officiële Stripe-partner. Het enige dat u nodig heeft, is uw geldige bankrekening te kinken en elke keer dat u een aankoop doet direct betalingen te ontvangen.

Tegelijkertijd is het niet nodig om extra winkelwagenwidgets toe te voegen of ontwikkelaars in te huren om deze toe te voegen. Klik gewoon op de knop “Connect to Stripe” en volg de instructies. WooCommerce kan ook worden geïntegreerd met PayPal en Stripe zonder de kans om een ​​andere betalingsoptie aan te sluiten.

Apps en add-ons

Dit is waar WooCommerce in combinatie met WordPress wint. Gebruikers kunnen profiteren van duizenden verschillende plug-ins en extensies. De marktplaats staat vol met verschillende aanbiedingen om de winkel te promoten, SEO-rangen te vergroten, klanten te werven, enz. Het enige probleem is dat je ze allemaal handmatig moet vinden, installeren, instellen en bijwerken..

WooCommerce-extensies

WooCommerce-extensies

Squarespace heeft niet de app-markt. Het is voornamelijk afhankelijk van geïntegreerde widgets en services. Aan de andere kant biedt het platform nog steeds enkele integratiemogelijkheden van derden. Gebruikers kunnen verschillende galerijen, boekingsservices, blokken voor audiotracks en afspeellijsten, enz. Aansluiten. Het systeem is compatibel met populaire branchenamen als SoundCloud, Zola, OpenTable, enz..

Marketing en promotie

Gebruikers van Squarespace profiteren van een indrukwekkende lijst met marketing- en promotiefuncties. Ze bevatten:

 • Gratis verzending coupons;
 • Gepersonaliseerde aanbiedingen;
 • Artikelen boven een bepaald bedrag;
 • Pop-ups van advertenties;
 • Aankondiging promotiebalken.

Het platform heeft een geïntegreerd geautomatiseerd e-mailsysteem. U krijgt de kans om bedankbrieven, meldingen, nieuwsbrieven, nieuwe aankomende etc. te ontwerpen en te verzenden. Een klant koopt bijvoorbeeld iets in uw winkel en het systeem verzendt automatisch de brief “Bedankt voor uw aankoop”..

WooCommerce is in eerste instantie een gratis plug-in met beperkte functionaliteit en geen marketingfuncties. Het heeft echter extra marketingextensies, waaronder een tool om de verkoop op sociale mediaplatforms te verhogen, slimme coupons, integratie met MailChimp, WooCommerce Points en Rewards, enz. Het slechte nieuws is dat die extensies je tot $ 150 kosten, terwijl Squarespace de promotiefuncties die al in het plan zijn opgenomen.

Extra kenmerken

De websitebouwer heeft een pakket extra tools die WooCommerce niet heeft. Squarespace-gebruikers zullen profiteren van het btw-configuratiesysteem, verzendopties integreren per koerier of type, CSV-orderexport, gedetailleerd rapportoverzicht met analyses, verkoopstatistieken, conversieratio’s, het aantal bezoekers, bestellingen en meer.

Squarespace Analytics

Squarespace Analytics

Met WooCommerce heb je extra plug-ins nodig om een ​​van de bovengenoemde te verbinden. Het proces is nauwelijks een uitdaging, hoewel hoe meer plug-ins je hebt, hoe meer tijd nodig is om ze te beheren.

Squarespace versus WooCommerce: Squarespace is een betere optie met een volledig pakket met reeds geïntegreerde eCommerce-functies, van voorraadbeheer tot analyse en promotie. WooCommerce vereist dat extensies en extra plug-ins worden geïnstalleerd.

3. Ontwerp

Squarespace heeft naam gemaakt als websitebouwer met een uitstekend ontwerp voor sjablonen. Alle 90+ thema’s zien er echt geweldig uit. De meeste verwijzen echter voornamelijk naar op inhoud gebaseerde websites. Als je naar het digitale winkelgedeelte gaat, kom je slechts enkele sjablonen voor online winkels tegen. Ondanks zo’n beperkte optie zien ze er nog steeds erg stijlvol uit.

Squarespace-sjablonen

Squarespace-sjablonen

Het goede nieuws is dat het platform een ​​Cover Page Builder heeft met maximaal 29 kant-en-klare lay-outs. De tool werkt geweldig wanneer u een pakkende bestemmingspagina moet maken en meer verkeer naar een noodzakelijk product wilt leiden. Bovendien zullen ervaren programmeurs en codeerders de HTML / CSS-toegang waarderen om de beschikbare website-mockups aan te passen. Het slechte nieuws is dat alleen Premium-abonnees de kans hebben om de broncode te bewerken.

Squarespace Cover Page Builder

Squarespace Cover Page Builder

WooCommerce is een onderdeel van de WordPress-website. Het is compatibel met alle WP-sjablonen die op internet beschikbaar zijn. Dit feit zorgt voor een eindeloze keuze aan lay-outs en thema’s, waaronder mockups voor digitale winkels. Het enige dat je nodig hebt, is een thema uit de lijst kiezen en het in je dashboard installeren / een zip-bestand downloaden. Houd er rekening mee dat WordPress-thema’s handmatige instellingen vereisen.

Tegelijkertijd zullen ervaren webontwikkelaars en codeerders nooit worden beperkt door de lay-out van de sjabloon, omdat ze dankzij de open source-code volledige aanpassingsvrijheid hebben. Het slechte nieuws is dat niet alle gratis WP-thema’s compatibel zijn met de plug-in. U zoekt zeer waarschijnlijk tussen premiumsjablonen die tussen de € 29 en € 300 kunnen kosten.

Squarespace versus WooCommerce: Squarespace mist enige veelzijdigheid in termen van sjablonen. WordPress-gebruikers kunnen profiteren van een bredere selectie van thema’s. Desalniettemin zien Squarespace-sjablonen er erg stijlvol uit en vereisen ze geen diepgaande aanpassing.

4. Klantenservice

Website-eigenaren kunnen op verschillende manieren kiezen om contact op te nemen met het ondersteuningsteam van Squarespace. Afgezien van traditionele tutorials, handleidingen en tips, biedt de website builder zijn blog met een selectie van handige artikelen. Daarnaast kunnen gebruikers rechtstreeks contact opnemen met de ondersteuningsmanagers via de klok rond Live Chat. Er is ook een traditioneel ticketsysteem beschikbaar.

Als je een probleem hebt met de plug-in, ga dan naar de officiële WooCommerce.com-website. Het heeft contact met en een ticketingsysteem om in contact te komen met het ondersteuningsteam. Het vereist echter extra registratie. De gratis plug-in zelf heeft geen klantenserviceteam. Gebruikers kunnen ook enkele nuttige artikelen van de lokale blog vinden en eindeloze YouTube-video’s, forums en handleidingen op het wereldwijde web tegenkomen.

Squarespace versus WooCommerce: Squarespace biedt een snellere en eenvoudigere manier om contact op te nemen. WooCommerce vereist aanvullende registratie op de officiële website, hoewel er tal van materialen beschikbaar zijn met gratis toegang online.

5. Prijsbeleid

Squarespace biedt 4 grote plannen, afhankelijk van uw behoeften en de grootte van de online winkel. Gebruikers krijgen altijd de kans om over te schakelen naar een geavanceerder pakket wanneer ze hun bedrijf laten groeien. De plannen zijn als volgt:

 • Persoonlijke abonnementskosten $ 12 / maand voor op inhoud gebaseerde projecten.
 • Business Plan kosten $ 18 / maand voor kleine winkels met meerdere producten.
 • Basic Online Store-kosten $ 26 / maand voor nieuwe eCommerce-projecten die pas hun weg vinden.
 • Geavanceerde online winkelkosten $ 40 / maand voor gecompliceerde digitale winkels en groeiende bedrijven.

WooCommerce is een gratis plug-in. De gratis versie bevat echter alleen basislijnfuncties. Als u uw bedrijf wilt uitbreiden, heeft u extra plug-ins en extensies nodig. Productintegratie-integratie kost u bijvoorbeeld $ 49, terwijl WooCommerce Booking begint bij $ 249. Het betekent dat de uiteindelijke prijs afhangt van de benodigde functionaliteit.

We moeten ook rekening houden met de prijs van premium-thema’s die compatibel zijn met de plug-in. Ze kosten meestal ergens tussen de $ 30 en $ 50. Daarnaast moet u betalen voor de domeinvernieuwing en hosting. Als gevolg hiervan kan een volledig werkende digitale winkel van WP met de verbeterde WooCommerce-functionaliteit u tot $ 500 kosten.

Squarespace versus WooCommerce: hoewel de WooCommerce-plug-in in eerste instantie gratis is, ziet Squarespace eruit als een veel kosteneffectievere oplossing om een ​​digitale winkel te bouwen met alle eCommerce-functies in het pakket.

Het komt neer op

Kiezen tussen Squarespace en WooCommerce hangt af van uw doelen. Of je nu maximale aanpassingsflexibiliteit nodig hebt en voldoende technische vaardigheden hebt om ermee om te gaan of je wilt een volledig ingepakte eCommerce-oplossing met alle functies. Laten we de recensie van vandaag samenvatten.

SquarespaceSquarespace – is een intuïtieve websitebouwer met sterk ontworpen, hoewel beperkte eCommerce-sjablonen met alle ingebouwde tools die u mogelijk nodig heeft om producten online te verkopen. U kiest eenvoudig een relevant plan, voegt inhoud toe en start uw digitale winkel met een klik die profiteert van geïmplementeerde marketing- en promotie-instrumenten. SquarespaceSquarespace – is een intuïtieve websitebouwer met sterk ontworpen, hoewel beperkte eCommerce-sjablonen met alle ingebouwde tools die u mogelijk nodig heeft om producten online te verkopen. U kiest eenvoudig een relevant plan, voegt inhoud toe en start uw digitale winkel met een klik die profiteert van geïmplementeerde marketing- en promotie-instrumenten.

WooCommerceWooCommerce – is voor toegewijde WordPress-fans die het meeste willen halen uit maatwerk en beheervrijheid. De startplugin-versie wordt geleverd met alleen basisfunctionaliteit. Mogelijk hebt u in de toekomst enkele extensies nodig die niet gratis zijn. Aan de andere kant dient de plug-in zijn doelen goed. WooCommerceWooCommerce – is voor toegewijde WordPress-fans die het meeste willen halen uit maatwerk en beheervrijheid. De startplugin-versie wordt geleverd met alleen basisfunctionaliteit. Mogelijk hebt u in de toekomst enkele extensies nodig die niet gratis zijn. Aan de andere kant dient de plug-in zijn doelen goed.

U moet een beslissing nemen of het prima is om een ​​kleine digitale winkel te hebben met baseline WooCommerce-functionaliteit maar eindeloze aanpassingsvrijheid of u heeft een volledig ingepakte eCommerce-oplossing nodig. Squarespace is een meer kosteneffectieve optie, vooral als het gaat om groeien en promoten, terwijl WooCommerce extra kosten en extra manipulaties vereist.

Squarespace vs WooCommerce: vergelijkingstabel

SquarespaceWooCommerce
1. Gemak9 van 108 van 10
2. Functies9 van 1010 van 10
3. Ontwerp9 van 109 van 10
4. Ondersteuning10 van 108 van 10
5. Prijzen9 van 1010 van 10
Algemeen:9.2 van 109.0 van 10
Probeer het nu Probeer het nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map