Squarespace versus WordPress

Squarespace en WordPress is een nogal zware confrontatie. Waarom? Ten eerste omdat beide services zeer gerenommeerd zijn en miljoenen actieve gebruikers hebben. Ten tweede omdat de eerste een websitebouwer is, terwijl de laatste een open-sourceplatform is. Het is als het vergelijken van de kracht van boksers die tot verschillende gewichtscategorieën behoren.


Desalniettemin kunt u op een dag merken dat u tussen deze twee services kiest voor uw volgende online project. Welke kies je voor Squarespace of WordPress? Lees deze recensie om de voor- en nadelen van deze webpublicatieoplossingen te ontdekken.

Belangrijke notitie: in deze recensie gaan we de zelf-gehoste versie van WordPress (WordPress.org) analyseren, die populairder en schaalbaarder is dan zijn online, ‘.com’ tegenhanger.

1. Gebruiksgemak

 • Squarespace. De nieuwste versie van Squarespace is veel eenvoudiger dan zijn voorgangers. De interface is schoner en minder ingewikkeld. Om een ​​website te maken, hoeven Squarespace-gebruikers niet per se te weten hoe ze moeten coderen. Tenzij je onder de motorkap wilt gaan, is de bouwer volledig codevrij.

  Squarespace Editor

  Op dit punt is het belangrijkste voordeel van Squarespace ten opzichte van WordPress de samenhang: u krijgt alles wat u nodig hebt om een ​​website op één plek te ontwerpen, aan te passen, te publiceren en te onderhouden, met al het zware werk dat door het systeem wordt gedaan (hosting, onderhoud enz.).

  Squarespace-sjablonen

 • WordPress. WordPress is een nogal intuïtief CMS, maar het heeft nog steeds een lichte leercurve. Als je weet wat er nodig is om een ​​site online te krijgen, kan WordPress een geweldige optie zijn. Maar als u op zoek bent naar een ‘alles-in-één’ platform dat WYSIWYG ondersteunt en slepen-en-neerzetten kunt u beter kiezen voor een sitebouwer.

  Wordpress-editor

Squarespace versus WordPress. Het antwoord ligt voor de hand. Natuurlijk is de sitebouwer eenvoudiger dan het open-source CMS. Hoewel Squarespace zich voornamelijk richt op de eindgebruiker die geen idee heeft hoe websites worden gemaakt, is WordPress bedoeld voor diegenen die het een en ander weten over het maken van websites.

Squarespace bevat een bibliotheek met thema’s, kant-en-klare widgets en hosting. Dit is een veilig, beheerd hostingplatform, wat betekent dat u niets hoeft te doen op het gebied van hosting. Bij WordPress moet je zelf een webhostingaccount aanschaffen en beheren.

Dit is zowel een nadeel als een voordeel. Het is een voordeel, omdat u in WordPress volledige controle heeft over uw site en deze op elk moment kunt overdragen aan een andere provider. Het is een nadeel omdat website-onderhoud een complex proces is voor een beginner.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Squarespace. Squarespace is een veelzijdig publicatieplatform. Het biedt een behoorlijke selectie van interne apps en widgets en laat ook voldoende ruimte voor maatwerk. Naar mijn mening biedt het voldoende tools om een ​​kwaliteitswebsite te bouwen. Deze omvatten:

  e-commerce. Squarespace biedt de mogelijkheid om zowel tastbare als digitale goederen te verkopen, ShipStation-integratie, Stripe- en PayPal-ondersteuning, aanpasbare e-mailbevestigingen voor bestellingen, de mogelijkheid om winkelmanagers toe te voegen die de controle over de voorraad hebben, maar niet de rest van uw website, gegevensexport, coupons, belastingen en meer.

 • Squarespace eCommerce

  Bloggen. De bloggengine van Squarespace ondersteunt geplande berichten, ingebouwde Google Author Rank, tagondersteuning, weergaveopties voor berichten, ondersteuning voor meerdere auteurs, geotagging, aanpasbare URL’s enz..

  Squarespace Blog

  Importeren en exporteren. U kunt uw bloginhoud importeren van WordPress, Blogger, Tumblr of Posterous. Importeer producten uit BigCartel en Shopify. U kunt uw Squarespace-inhoud ook exporteren naar WordPress.

  Meerdere bijdragers met verschillende toegangsniveaus. Squarespace biedt toegangsniveaus zoals Beheerder, Inhoudseditor, Facturering, Rapportage, Reactiemoderator, Vertrouwde commentator en Winkelmanager.

  Verbonden services. Squarespace biedt Dropbox-bestandssynchronisatie en gelijktijdige plaatsing (automatische berichten op Twitter, Facebook of Tumblr). Bovendien – u kunt uw blog importeren van WP naar Squarespace.

  Voor ervaren gebruikers biedt Squarespace Developer Platform, waar u volledige codebeheer krijgt, van de openingstekst voor doctype tot de voettekst. Bovendien worden alle sjablonen weergegeven via Git, wat betekent dat je met een team kunt werken en wijzigingen gemakkelijk kunt terugdraaien.

 • WordPress. WordPress is erg flexibel. Of je nu een webwinkel, een portfolio of een blog moet bouwen, WordPress kan de juiste keuze zijn. Dankzij de uitbreidbaarheid van het platform kunt u bijna elke denkbare website maken.

  WordPress Dashboard

  U moet echter weten dat bijna elke nieuwe functie in WordPress een plug-in vereist, of het nu een SEO-pakket, een plug-in voor sociale media of een reactiesysteem is. Hoewel deze vrij eenvoudig te installeren en configureren zijn, is de keerzijde van dit concept dat uw website na verloop van tijd veel plug-ins verzamelt die elkaar kunnen overlappen en uw WordPress-website ook zwaarder kunnen maken.

WordPress versus Squarespace. Hoewel WordPress flexibeler lijkt, zou ik het niet de duidelijke winnaar noemen. Het hangt af van uw behoeften. Raak niet verstrikt in de ‘meer is beter’-mentaliteit, tenzij je het echt nodig hebt.

Maar u moet ook beseffen dat als uw website buiten de mogelijkheden van Squarepace uitbreidt en u zich niet wilt aanmelden voor het ontwikkelaarsplatform, u uw website moet migreren naar een meer schaalbaar platform.

3. Ontwerpen

Ontwerpvergelijkingstabel

SquarespaceWordPress
Aantal thema’s:67Meer dan 10k
Themakosten:Vrij$ 25- $ 299
Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA&# x2714; JA NEE
Sorteren op branche:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA
 • Squarespace. Squarespace biedt 105 prachtige sjablonen voor websites en slechts 12 sjablonen voor online winkels. Elk ontwerp bevat automatisch een mobiele versie die past bij de algehele stijl van het thema. Aangepaste CSS kan op elk sjabloonontwerp worden toegepast.

  U kunt van Squarespace-sjablonen wisselen, maar het is belangrijk op te merken dat bepaalde wijzigingen mogelijk niet worden overgedragen naar nieuwe sjablonen. Daarom raden we u aan om verschillende sjablonen te testen voordat u de definitieve keuze maakt.

 • WordPress. Er zijn tal van zowel gratis als betaalde thema’s voor WordPress die er zijn. Het kan echter even duren voordat u leert hoe u ze aanpast. De beste plaats om hoogwaardige WordPress-thema’s te vinden, is de officiële themadirectory.

  Als u besluit om voor een gratis WordPess-thema te gaan, zorg er dan voor dat het malware, verdachte backlinks en scrips gratis zijn. Aanpassing van thema’s vereist op zijn minst een basiskennis van CSS en HTML. In sommige gevallen moet u de PHP-taal kennen voor diepere aanpassing.

Squarespace versus WordPress. Squarespace-ontwerpen werken naadloos samen en vereisen geen installatie. WordPress biedt een grotere selectie van thema’s, maar de kwaliteit ervan is soms betwistbaar. Zorg ervoor dat u een WordPres-thema krijgt van een vertrouwde provider.

4. Klantenservice

 • Squarespace. Squarespace heeft een indrukwekkende kennisbasis. Ze bieden ook livechat, ondersteuning via het Community Forum en e-mailondersteuning.

  Squarespace houdt ook regelmatig één-op-één workshops die plaatsvinden in hun Customer Care-hoofdkantoor in New York en Portland.

 • WordPress. Er zijn duizenden video-tutorials, forums en andere bronnen met gedetailleerde richtlijnen voor het maken en onderhouden van WordPress-websites. Maar er is geen telefoonnummer of e-mailadres om om hulp te bellen.

WordPress versus Squarespace. Squarespace heeft minder klanten dan WordPress en ze kunnen ze allemaal bedienen via live chat, e-mail of hun goed gestructureerde kennisbank, terwijl WordPress helemaal geen ondersteunend personeel heeft.

5. Prijsbeleid

 • Squarespace. Er is geen gratis versie op Squarespace, maar je kunt het gratis proberen tijdens een proefperiode van 14 dagen. Ze bieden drie pakketten in het geval van een jaarabonnement: websites ($ 12-18 / maandelijks) en online winkels ($ 26- $ 40 / maandelijks). De prijs is afhankelijk van de grootte van de website en de abonnementsperiode. Alle jaarpakketten bevatten een gratis domeinnaam.

  Als u op zoek bent naar een eenvoudige portfoliosite of een blog, dan is de goedkoopste versie van Squarespace zeker geschikt. Om toegang te krijgen tot het Developer-platform, moet u zich abonneren op het Professional- of Business-abonnement. Het Businessplan is bedoeld voor webwinkels. Het omvat onbeperkte producten, geïntegreerde boekhouding door Xero en andere eCommerce-specifieke functies.

 • SquarespaceWordPress
  Prijsopties:&# 10004; Persoonlijk ($ 12 / maand);
  &# 10004; Zakelijk ($ 18 / maand);
  &# 10004; Eenvoudige winkel ($ 26 / maand);
  &# 10004; Geavanceerde winkel ($ 40 / maand).
  &# 10004; CMS (vrij);
  &# 10004; Hosting (vanaf $ 5 / maand);
  &# 10004; Plug-ins (vanaf $ 10 / maand);
  Kenmerken:&# 10004; Gratis aangepast domein;
  &# 10004; SSL-verbinding;
  &# 10004; 24/7 ondersteuning;
  &# 10004; Onbeperkte opslag en bandbreedte;
  &# 10004; Volledig responsieve website.
  &# 10004; Gratis;
  &# 10004; Duizenden thema’s;
  &# 10004; Talrijke plug-ins;
  &# 10004; Sterke gemeenschap.
 • WordPress. Het is gratis. U moet echter nog steeds betalen voor hosting en uw domeinnaam. Bovendien heeft u mogelijk extra kosten (betaalde sjablonen, plug-ins, enz.). Als je geen eerdere webmasteringervaring hebt, wil je misschien ook een WordPress-ontwikkelaar inhuren.

Squarespace versus WordPress. Squarespace-abonnementen omvatten gratis hosting met onbeperkte opslag en bandbreedte. De kosten van Squarespace kunnen echter stijgen bij het maken van commerciële sites. WordPress CMS is technisch gratis, maar op de lange termijn moet je nog betalen voor extra functionaliteit, plug-ins en hosting.

Conclusie

Kiezen tussen Squarespace en WordPress CMS is een cruciale stap. Als je een professional bent, zul je genieten van de flexibiliteit van WordPress op zijn best. WordPress is een volledig, schaalbaar contentbeheersysteem, maar het mist de visuele interface die moderne doe-het-zelf-website-bouwers bieden.

Als je geen idee hebt hoe je een betrouwbare hostingprovider kunt vinden, een thema kunt installeren en configureren of plug-ins kunt gebruiken, kun je beter voor Squarespace kiezen. Het helpt u om u te concentreren op wat er echt toe doet: uw product / dienst, in plaats van technische details.

Met al zijn voordelen heeft Squarespace echter zijn nadelen die u naar een gebruiksvriendelijkere of goedkopere sitebouwer kunnen leiden.

Overzicht vergelijkingstabel

SquarespaceWordPress
Makkelijk te gebruiken:Squarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPress
Kenmerken:Squarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPress
Ontwerpen:Squarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPress
Klantenservice:Squarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPress
Prijzen:Squarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPress
Totale score:Squarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPressSquarespace versus WordPress

Maak je website met

Squarespace

OF

WordPress

Als je Squarespace kiest, gebruik dan promotiecode SUPERB om 10% korting te krijgen

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map