Webflow-alternatieven

Webflow-alternatieven


Webflow – is een gerenommeerd platform dat zich richt op professionele webdesigners en ontwikkelaars. Het systeem biedt een uitgebreide functieset, die meerdere bewerkings- en ontwerpaanpassingsopties, krachtige integraties, add-ons en hulpprogramma’s voor website-promotie omvat.

Wat u echter moet weten, is dat de service wordt geleverd met een complexe structuur en webontwerptools die nogal verwarrend en ingewikkeld lijken voor beginners, die geen technische vaardigheden en achtergrond voor webdesign hebben. In dit opzicht lijkt Webflow enigszins op het Content Management Systeem dat een diepere kennis van webdesign nuances vereist. Om deze reden gaan veel gebruikers op zoek naar eenvoudigere Webflow-alternatieven die zijn ontworpen voor mensen zonder webontwikkeling of codeervaardigheden.

Ongeacht de redenen waarom u op zoek moet naar een geschikt Webflow-alternatief, is het een must om op de hoogte te zijn van de services die een leuke vervanging voor dit platform kunnen zijn. Dit komt omdat u de sterke en zwakke punten van elk systeem moet achterhalen die u mogelijk kunt gebruiken voor het ontwikkelingsproces van uw website.

Beste Webflow-alternatieven

Stel dat u hebt besloten om van Webflow over te schakelen naar een eenvoudiger en intuïtiever alternatief, dat flexibiliteit, geavanceerde functionaliteit en betaalbaarheid omvat. Welke dienst werkt hiervoor beter? Welke van hen kunnen de uitputtende functieset bieden om in de huidige behoefte aan webontwikkeling te voorzien?

In dit onderzoek hebben we de meest populaire platforms onderzocht die u kunt gebruiken in plaats van Webflow, afhankelijk van de webontwerptaken die u heeft ingesteld. We gaan dus zowel all-in-one-oplossingen als gespecialiseerde systemen bekijken om hun valkuilen te identificeren, evenals essentiële functies die van deze platforms de beste Webflow-vervangers maken.

1. Wix

Wix homepage

Wix – is het beste alternatief voor Webflow. Het heeft een geweldige naam voor zichzelf gemaakt met miljoenen mooie websites op het wereldwijde web. Het is een eenvoudige en effectieve tool voor het bouwen van websites gebleken voor gebruikers zonder codering of webdesign-achtergrond.

Wix biedt voldoende flexibiliteit om met elk type website om te gaan. Gebruikers kunnen profiteren van een intuïtieve interface en bewerkingstools naast een brede selectie van voor mobiel geoptimaliseerde sjablonen, een enorme verzameling widgets en add-ons, integratiemogelijkheden en meer.

Voor welke soorten websites is Wix goed?

Met Wix kun je letterlijk elk type website bouwen. Het levert een eindeloze selectie kant-en-klare sjablonen uit meer dan 70 verschillende categorieën, waaronder e-commerce, blogs, bedrijfssites, enz..

Je kunt het platform gebruiken om te creëren professionele portefeuilles met afbeeldingen van hoge kwaliteit die zeker de aandacht van potentiële klanten zullen trekken. Wix is ​​een goede optie voor bestemmingspagina’s of websites met één pagina. Het platform heeft voldoende eCommerce-functies om een ​​middelgrote digitale winkel te bouwen, beheren en promoten. Een op AI gebaseerde software maakt het bouwproces nog eenvoudiger. Het stelt een gebruiker verschillende eenvoudige vragen en maakt een aangepast sjabloon op basis van de antwoorden en voorkeuren.

Wix heeft een geweldige blogfunctie voor diegenen die boekdelen willen spreken op het wereldwijde web. Gebruikers kunnen een krachtig blogplatform creëren en beschikbare SEO-instellingen implementeren om een ​​breder publiek te bereiken en de site naar een hogere zoekmachine te tillen.

Waarom Wix een beter alternatief is voor Webflow?

Het platform biedt naast de eenvoud een enorme selectie handige functies uit de doos:

 • Eenvoudige bewerkingstools – Wix is ​​ontworpen voor nieuwkomers. Het betekent dat u dankzij WYSIWYG Website Editor binnen een paar uur elk type website kunt bouwen en publiceren zonder speciale vaardigheden. Hiermee kunt u elk bouwproces beheren en inhoud en mediabestanden toevoegen met behulp van slepen en neerzetten.
 • Voor mobiel geoptimaliseerde sjablonen – Er is een selectie mobielvriendelijke sjablonen beschikbaar voor gebruikers. Een gebruiker mag alleen een thema uit een bepaalde categorie kiezen en beginnen met bewerken.
 • Wix ADI – Kunstmatige intelligentie maakt het proces van het bouwen van websites eenvoudiger dan ooit. De Wix ADI-tool kiest een sjabloon en organiseert de inhoud in overeenstemming met uw voorkeuren en doelen.
 • Ontwerp – Wix maakt het gemakkelijk om extra tools zoals visuele effecten te integreren. Bovendien kun je experimenteren met de Wix-code voor het geval je op zijn minst basiscoderingsvaardigheden hebt om een ​​uniek website-ontwerp te bedenken en je te onderscheiden van concurrenten.
 • Flexibiliteit en functies – Het platform heeft een eigen App Store met eindeloze widgets en add-ons van eCommerce- en SEO-functies zoals SEO Wizard, die de ultieme SEO-pan voor uw specifieke website bieden tot krachtige blog- en marketingtools.

Wix heeft een gratis abonnement dat goed is voor het testen van het systeem. Het is handig wanneer u alle beschikbare tools gratis wilt bekijken. Het is echter niet voldoende om een ​​solide website te bouwen. Je zou moeten beginnen met een Combo-plant voor $ 8,50 per maand. Het betaalde pakket wordt geleverd met een gratis domeinnaam die al bij de prijs is inbegrepen naast hosting, SSL-beveiliging, klantenondersteuning en meer.

Probeer Wix nu

2. WordPress

WordPress website builder

WordPress – is de meest geschikte oplossing als u CMS wilt gebruiken in plaats van Webflow. Dit is het wereldwijd populaire krachtige Content Management Systeem, dat geen presentatie vereist vanwege de flexibiliteit, geavanceerde ontwerpaanpassingstools en uitgebreide integratieopties.

De service dekt een breed spectrum aan webontwerpbehoeften, biedt een rijke functieset, indrukwekkende diepte van aanpassing van de website en een overvloed aan plug-ins die het mogelijk maken om de functionaliteit ervan in het voordeel te onthullen.

Voor welke soorten websites is WordPress geschikt??

Afgezien van hoogwaardige en functionele blogs, de belangrijkste WordPress-specialisatie, kunt u met WordPress ook bedrijfswebsites, bestemmingspagina’s, portfolio’s, webportals en zelfs eCommerce-websites lanceren. Wat voor soort website je ook nodig hebt, je zult een extensie, een plug-in of een add-on vinden om dit doel te bereiken.

Het aantal van deze uitbreidingen blijft toenemen, terwijl het systeem zelf regelmatig wordt bijgewerkt met integratieopties, functionaliteit, flexibiliteit en vrijheid van ontwerpaanpassing. Alle op WordPress gebaseerde projecten zijn SEO-geoptimaliseerd, wat betekent dat hun kansen om hoog te scoren in de zoekmachines vrij groot zijn.

Waarom is WordPress een beter alternatief voor Webflow?

Het systeem onderscheidt zich van de rest door zijn geweldige functieset en geavanceerde integratie-opties. Laten we er nu een paar bekijken:

 • Hosting keuze – Het systeem biedt geen geïntegreerde hosting, maar u kunt wel elke gewenste hostingprovider selecteren. U beslist zelf welk platform u aan uw website kunt toevertrouwen. Evenzo is het aan jou om de gewenste domeinnaam voor je project te selecteren om je website en merkpopulariteit te benadrukken. Het proces van het kiezen van een domein en het installeren van een website op de hosting van uw keuze is trouwens snel en probleemloos.
 • Plug-in integratie – WordPress maakt het mogelijk te kiezen tussen veel kwaliteitsplug-ins voor extra website-prestaties en promotie. Wanneer u op internet surft, kunt u de plug-ins tegenkomen voor SEO-optimalisatie, antispambeveiliging, gebruik van e-commerce, het maken van sitemaps, transliteratie van titels en nog veel meer. De keuze hangt intuïtief af van het type en specialisatie van uw website.
 • Geïntegreerde code-editor – Ervaren gebruikers kunnen werken met HTML-, PHP- en CSS-codes en deze in hun projecten integreren voor maximale prestaties. Dit is de beste manier om uw website grondig aan te passen, inhoudsblokken of widgets te integreren, de bestaande opmerkingen te vervangen door externe apps en wat niet.
 • Sjablonen – WordPress-sjabloonverzameling is geweldig en omvat momenteel duizenden thema’s die beschikbaar zijn in het systeem en op internet. De ontwerpen zijn gratis en betaald en het is alleen aan jou om de juiste keuze te maken.
 • Krachtige community – WordPress heeft een van de meest verbazingwekkende, uitgebreide en ondersteunende community’s die je alle soorten hulp zullen bieden die nodig zijn om een ​​kwaliteitsproject te starten, te beheren en te promoten.

WordPress is een volledig gratis systeem. Dit betekent dat u het helemaal gratis kunt downloaden en installeren. Houd er echter rekening mee dat u niet zonder plug-ins, sjablonen, domeinnamen en hosting hoeft te kopen. De kosten van deze elementen verschillen afhankelijk van de hostingprovider en het plan waarvoor u gaat (Bluehost is hier de beste optie, waarvan het goedkoopste plan slechts $ 3,95 / maand uitmaakt), de complexiteit van de ontwerpen die u kiest (betaalde abonnementen kosten u $ 25 tot $ 300), de domeinnaam en andere cruciale parameters.

Probeer WordPress nu

3. Shopify

Shopify eCommerce-software

Shopify – is beter dan Webflow als u kiest voor een eCommerce-website. Het systeem is een redelijke keuze voor gebruikers die hun eigen online winkels willen starten om digitale of fysieke producten te verkopen.

Met Shopify krijg je toegang tot een breed spectrum aan functies en tools die nodig zijn om een ​​volledig uitgeruste eCommerce-website te starten, beheren, updaten en promoten. Met de software kunt u een webwinkel vol functies openen met honderden producten in de nichecollecties en een overvloed aan marketing- en webpromotietools. Op het platform kunt u de verzend-, belasting- en betalingsparameters aanpassen, zodat u verzekerd bent van de grootste veiligheid van alle stappen van het winkelproces.

Voor welke soorten websites is Shopify goed??

Het enige type website dat u effectief kunt starten en beheren met Shopify is een online winkel. Daar is niets slechts aan. Het draait allemaal om de specifieke nichespecialisatie van het platform, dat is gebouwd met het oog op e-commerce webdesign.

Wanneer u met Shopify werkt, kunt u een grootschalige online winkel opzetten, zo niet zelfs een hypermarkt. Dit is de plek waar u verschillende soorten producten (zowel fysiek als digitaal) kunt verkopen, indrukwekkende productgalerijen kunt maken en organiseren met meerdere parameters die eraan zijn toegewezen, ontwerpaanpassingscriteria kunt opstellen, promotie- en marketingkenmerken enz..

Waarom is Shopify een beter alternatief voor Webflow?

Shopify blinkt uit in functionaliteit. Het platform biedt een verbluffende reeks functies die een breed scala aan marketing-, website-promotie- en winkelbehoeften dekken. Hier is de lijst met functies waardoor Shopify de overhand heeft op zijn concurrenten:

 • Krachtige integratie- en synchronisatieopties – Het systeem synchroniseert en integreert effectief met applicaties en extensies van derden (deze omvatten Quickbooks, Xero, Amazon Marketplace, eBay en meer).
 • Productweergave-instellingen – Het is aan jou om productgalerijen te maken en toe te voegen, weergave-opties aan te passen, er kenmerken aan toe te wijzen, de import / export-functie van het CSV-bestand te gebruiken, showvensters te creëren enz. Shopify biedt ook de Augmented Reality-functie, die 3D-afbeeldingen van aangeboden producten biedt te koop, waarbij ze hun speciale kenmerken in detail weergeven en bijdragen aan verbeterd gebruikersentertainment.
 • eCommerce-specifieke functies – De software maakt het mogelijk om eCommerce-functies in te stellen en te beheren. Deze omvatten ondersteuning via meerdere kanalen (handelsplatforms, sociale netwerkaccounts), verlaten checkout-herstel, SSL-certificering, fraudebestrijding voor persoonlijke en betalingsinformatie, introductie van winkelcodes, meertalige ondersteuning.
 • Marketingfuncties – Met Shopify kunt u gebruik maken van meerdere marketingtools die bijdragen aan het effectieve verkoopproces. Deze omvatten POS-software, mogelijkheid om klantprofielen te bekijken en te sorteren, apps en add-ons van Shopify App Store te bezoeken en te kiezen, gebruik te maken van de Shopify Ping mobiele app om uw webwinkel vanaf elke locatie te kunnen beheren, optie waarmee u introduceren kortingen en speciale aanbiedingen, dynamische afrekenprocedure en geavanceerde winkelfuncties. De software biedt ook de gloednieuwe Shopify Tap & Chip Reader – de marketingfunctie waarmee u via Google-apps of Apple Pay kunt “tikken”.

Shopify heeft een gratis proefperiode van 14 dagen. Zodra de testperiode voorbij is, kunt u upgraden naar een van de betaalde abonnementen – Lite, Basic Shopify, Shopify en Advanced Shopify. De kosten van de plannen beginnen met $ 9 / maand tot $ 299 / maand. De uiteindelijke kosten van het abonnement zijn afhankelijk van de functieset, voorwaarden, tools en services die zijn inbegrepen.

Probeer Shopify nu

4. uKit

uKit homepage

uKit – is het goedkoopste Webflow-alternatief. UKit is ontwikkeld als eenvoudige doe-het-software en gebruikt de nieuwste technologieën om websites voor kleine bedrijven te maken. Het biedt een selectie van goed uitziende responsieve sjablonen in combinatie met instrumenten om helemaal zelf inhoud te maken en de digitale identiteit van sites te beheren.

Welke soorten websites kunt u bouwen met uKit?

Net als Wix, de belangrijkste uKit-missie om nieuwelingen te helpen om vanaf het begin een solide website te bouwen. Er zijn geen speciale codeer- of programmeervaardigheden nodig. Een gebruiker hoeft alleen in te loggen, een sjabloon te kiezen, deze te bewerken, inhoud toe te voegen en een kant-en-klare website te publiceren.

uKit is ontworpen om u te helpen bij het bouwen van kleine webwinkels, websites voor kleine bedrijven, sites van één pagina, visitekaartjes, bestemmingspagina’s, enz. U kunt een aantal hoogwaardige foto’s toevoegen om een ​​professioneel portfolio te maken of een persoonlijke blog te starten.

CRM-integratie en eCommerce-functionaliteit maken het platform een ​​goede optie voor kleine eCommerce-websites. Gebruikers kunnen kleine digitale winkels bedenken en profiteren van sales tracking en product management tools.

Wat maakt uKit tot een beter alternatief voor Webflow?

Laten we eens kijken naar alle belangrijke functies die uKit een betere keuze maken voor niet-technici:

 • Mobiele responsieve sjablonen – Hoewel uKit een multifunctionele websitebouwer is, levert het een selectie van verschillende mobiel-responsieve sjablonen, waaronder kant-en-klare kleine digitale winkels, sjablonen van één pagina, enz..
 • Voorbeeld van mobiele site – Een geweldige functie om te zien hoe uw website eruit zal zien op verschillende soorten mobiele apparaten. Gebruikers kunnen niet alleen een voorbeeld bekijken, maar ook enkele van de secties en blokken van de site bewerken, verbergen of weergeven wanneer dat nodig is.
 • Drag-and-Drop-functie – De platformeditor maakt het gemakkelijk om met elk type inhoud te werken. U kunt de paginastructuur organiseren en secties, teksten of mediabestanden beheren.
 • eCommerce-functionaliteit – uKit laat gebruikers kleine digitale winkels bouwen en biedt tools om producten te beheren, de functie ‘toevoegen aan winkelwagentje’ te implementeren, productbeschrijvingen en afbeeldingen te bewerken.
 • Outsourcing-functie – Met de websitebouwer kunt u gemakkelijk samenwerken met externe webontwikkelaars en bedrijven om aan de website te werken met behulp van Developer Access-functie.

U kunt alle beschikbare uKit-functies gratis uitproberen. De software heeft een proefperiode van 14. Tegelijkertijd zien de betaalde plannen eruit als een koopje. Het Premium-abonnement kost $ 4 per maand en is voldoende om een ​​professionele site of visitekaartje op de pagina te maken. Als je snakt naar meer functies om een ​​eCommerce-site te bouwen, kun je kiezen voor een geavanceerd abonnement dat $ 12 / maand kost.

Probeer uKit nu

Het komt neer op

Webflow is zeker de aandacht waard vanwege de vele functies, krachtige bewerkings- en ontwerptools, integraties en add-ons. Haar live website voorbeelden dienen het beste bewijs van deze verklaring. Het platform is echter vooral gericht op professionele webdesigners en redacteuren. Nieuwkomers zullen vanwege de complexiteit er niet in slagen erachter te komen hoe het systeem werkt. Dit is waar all-in-one en gespecialiseerde platformen voor het bouwen van websites kunnen helpen.

TOP Webflow-alternatieven:

WixWix – is het beste Webflow-alternatief. De website builder maakt het mogelijk om zelfs voor nieuwkomers verbluffende, visueel aantrekkelijke en functionele websites te maken. U hoeft zich geen zorgen te maken over codeervaardigheden of hostingkeuze wanneer u de service gebruikt voor uw persoonlijke of zakelijke webontwerpbehoeften. Wix.com

WordPressWordPress – is de beste CMS-vervanging voor Webflow. Het systeem biedt geavanceerde integratieopties die het resultaat van website-ontwikkeling beïnvloeden. Ondanks de complexiteit kan het nog steeds worden verkend en gebruikt door webexperts en beginners – investeer gewoon wat tijd om het systeem onder de knie te krijgen. WordPress.org

ShopifyShopify – is het beste eCommerce-alternatief voor Webflow, dat geweldig werkt voor gebruikers die kwaliteitswebwinkels willen starten en beheren. Het systeem wordt geleverd met sjablonen van hoge kwaliteit, geavanceerde aanpassingstools en een overvloed aan marketing-, website-ontwikkeling- en promotiefuncties. Shopify.com

uKituKit – is de goedkoopste Webflow-vervanger, die zich voornamelijk richt op de ontwikkeling van kleine en middelgrote bedrijfswebsites. Dit is een betaalbare oplossing voor alle gebruikerscategorieën, die indruk maakt op iedereen door zijn uitzonderlijk gebruiksgemak, redelijke prijzen en gemak. uKit.com

Alle bovenstaande systemen evenals enkele andere populaire services zoals Adobe Muse, Squarespace of Webydo kan worden beschouwd als waardige alternatieven voor Webflow. De uiteindelijke keuze hangt echter af van uw vaardigheden op het gebied van webdesign en het resultaat dat u hoopt te behalen aan het einde van het webontwikkelingsproces. Als u tijd en budget heeft om te investeren in het webontwerpproces, neem dan de tijd om die te testen die vooral aan uw eisen voldoen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map