Webflow versus Elementor

Webflow versus Elementor


Webflow en Elementor zijn twee webbouwoplossingen die elk een bepaald doel dienen. Hoewel Webflow een doe-het-zelf-website-builder is die voornamelijk bedoeld is voor ontwerpers, is Elementor een paginabuilder die is ontworpen voor WordPress.

Beide systemen zijn de aandacht waard vanwege hun functionaliteit en veelzijdigheid van ontwerpaanpassingsopties. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van hun individuele kenmerken en specificaties die van invloed kunnen zijn op het resultaat van uw project.

Een snelle momentopname:

WebflowWebflow – is een moderne cloud-website builder, die een goede reputatie heeft verworven vanwege de betrouwbaarheid, functionaliteit en exclusieve benadering van webdesign. Het platform is te vergelijken met het Content Management Systeem zoals WordPress in termen van complexiteit en aangeboden functies. Het wordt gebruikt om hoogwaardige professionele projecten te starten voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Webflow

ElementorElementor – is een webpaginabuilder, ontworpen voor het maken van websitepagina’s voor WordPress-projecten. Het systeem wordt geleverd met een slepen-en-neerzetten-editor en een vrij intuïtieve interface die het begrijpelijk maakt voor niet-techneuten en webdesignprofessionals. Bovendien is er geen kennis van HTML / CSS vereist om gemakkelijk aan de slag te gaan. Elementor

Beide systemen onderscheiden zich van de massa door hun hoogwaardige ontwerpaanpassing, functionaliteit en scala aan functies. Welke van hen werkt beter voor het lanceren van standaardwebsites en op welk publiek richten ze zich? Het is hoog tijd om dat nu in onze vergelijking te ontdekken.

1. Gebruiksgemak

 • Webflow. Zoals we eerder hebben vermeld in onze Webydo vs Webflow-vergelijking, de website builder biedt een vrij eenvoudig aanmeldingsproces. Het is echter niet het gemakkelijkste systeem dat u momenteel op internet kunt vinden. Het wordt geleverd met een ingewikkeld dashboard en bedieningspaneel dat oververzadigd is met functies en hulpmiddelen. Beginners zullen dit ingewikkeld vinden en ze zullen zeker veel tijd en moeite nodig hebben om aan het systeem en de specificaties te wennen. Dat is de reden waarom de websitebouwer zich voornamelijk richt op webdesignbureaus en professionele ontwikkelaars met elementaire webdesignexpertise.

  Webflow-editor

  Wanneer u aan uw webontwerpproject werkt, komt u meerdere opties, tools, categorieën en secties tegen die u moet doorbladeren om de taak met succes aan te kunnen. Om het meeste uit hun implicatie te halen, moet je de basis van HTML leren. Dit is de enige trefzekere manier om uw project een persoonlijk en uniek ontwerp te geven. We kunnen dus concluderen dat Webflow veel gecompliceerder is in vergelijking met zijn nicheconcurrenten en het kost zeker tijd om het systeem onder de knie te krijgen.

 • Elementor. Dit is de gespecialiseerde front-end gratis websitebouwer voor WordPress-websites, die is gemaakt voor website-ontwikkelaars, marketingspecialisten en ondernemers. Het geeft webontwerpers volledige controle over hun projecten, waardoor ze een hoogwaardige uitstraling en geavanceerde functionaliteit krijgen.

  Het systeem, gecreëerd in 2016, is erin geslaagd om te evolueren naar een populaire tool die wijdverspreid is geworden in meer dan 180 landen van de wereld. Door de tool te gebruiken, kunt u hoogwaardige blogs, bestemmingspagina’s, zakelijke websites en zelfs online winkels starten. Het systeem vereist downloaden en installeren, maar dit kost niet veel tijd. Het proces is eenvoudig, snel en intuïtief en dat geldt ook voor de websitebouwer zelf.

  Elementor-editor

  Elementor is een geweldige keuze voor gebruikers, die hun inhoud aan het publiek willen presenteren zonder enige CSS / HTML-vaardigheden. Het systeem heeft een slepen-en-neerzetten-interface, wat nogal intuïtief en gebruiksvriendelijk is. Met Elementor kunt u aangepaste nieuwe webpagina’s en berichten maken, nieuwe inhoudsstructuren en nieuwe elementen bouwen, de plug-in gebruiken met elk WP-thema van uw keuze enz. Om de toepassing van het systeem te vereenvoudigen, kunt u de inleidende video bekijken die het biedt vanaf het begin om de basistips en stappen te schetsen die nodig zijn om een ​​high-end WordPress-project te starten en te beheren.

Webflow versus Elementor. Beide websitebouwers zijn gebruiksvriendelijk en functioneel, maar Webflow is een beetje ingewikkelder in vergelijking met Elementor vanwege het oververzadigde en functierijke dashboard. Houd er echter rekening mee dat elementor download en installatie vereist, wat extra tijd en moeite met zich meebrengt.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Webflow. De websitebouwer is rijk aan functies, hulpmiddelen en ontwerpaanpassingselementen waardoor deze de overhand krijgt op de concurrenten. Zoals hierboven vermeld, is het enigszins oververzadigd met tools en functies die het CMS-achtige functies geven. Het systeem heeft veel te bieden aan experts op het gebied van webdesign, waardoor ze unieke projecten kunnen maken. Het wordt geleverd met een geavanceerde HTML / CSS-editor, uitgebreide blog-, integratie- en website-promotie-opties. De websitebouwer kan naadloos worden geïntegreerd met een aantal externe services zoals Zapier, After Effects, Lottie en nog veel meer. Deze integraties geven uw project hoogwaardige prestaties en een uitstekend ontwerp.

  Webflow-dashboard

  eCommerce-engine is een van de hoogtepunten van het systeem. Het maakt het mogelijk om hoogwaardige webwinkels te creëren, die echter enigszins beperkt zijn in functionaliteit in vergelijking met die gelanceerd met tal van Webflow-alternatieven. Het is geen wonder dat de websitebouwer niet exclusief is gericht op eCommerce-projectontwikkeling. Wanneer u webwinkels start met Webflow, kunt u een winkelwagentje integreren, productlijsten toevoegen en bijwerken, kortingen en speciale aanbiedingen implementeren, betalings- en verzendgegevens instellen. Het systeem heeft webwinkeliers ook in staat gesteld om informatie van klanten te verzamelen en op te slaan om deze verder te gebruiken voor marketingdoeleinden.

  Het maken en integreren van lightbox-galerijen is een ander voordeel van het systeem. Het is aan jou om afbeeldingen en video’s te kiezen die je als lightbox-galerie aan de doelgroep wilt presenteren. Dit zal uw klantbetrokkenheid en website-populariteit in het algemeen verhogen.

 • Elementor. De webpaginabuilder wordt geleverd met een reeks functies die nodig zijn om een ​​breed scala aan webontwerptaken met succes te voltooien. De lijst met functies omvat de ontwikkeling van pop-upformulieren, eCommerce-projecten, bestemmingspagina’s, aangepaste website-secties en wat niet.

  Wat belangrijk is, het systeem is compatibel met alle WordPress-thema’s. Welke sjabloon u ook kiest voor uw project, het zal er naadloos mee werken, of het nu een gratis of een betaald thema is. Het systeem biedt meertalige ondersteuning omdat het momenteel beschikbaar is in meer dan 20 talen. Bovendien kunnen gebruikers de optie kiezen waarmee ze het project kunnen vertalen in de talen die niet in de lijst zijn opgenomen.

  Met Elementor kunt u interactieve en boeiende websites maken met behulp van interactieve animatietools en -functies. Ze maken het mogelijk scroll-animaties en zweefeffecten te creëren die de projecten een unieke en stijlvolle uitstraling geven.

  Elementor-teksteditor

  Als we het hebben over Elementor-functionaliteit, kunnen we niet anders dan meerdere integratiefuncties noemen die het systeem biedt. Onder de meest populaire services van derden waarmee het systeem integreert, is het logisch om MailChimp, ActiveCampaign, ConvertKit, HubSpot, Campaign Monitor, Zapier, Adobe TypeKit, Discord, GetResponse, Drip, MailerLite, Slack, Custom Icon Libraries etc. te noemen. , het systeem beschikt over geavanceerde opties en tools voor sociale media. Deze omvatten deelknoppen, blockquote, widget voor sociale pictogrammen, Facebook-insluitingsopties, Facebook-pagina en opmerkingen, Facebook-knop en meer.

  Elementor biedt ook een pop-upbouwer, waarmee pop-upformulieren kunnen worden gemaakt en geïntegreerd voor betere websiteprestaties en geavanceerde gebruikersgerichtheid. Er is ook een professionele themabouwer en geïntegreerd WooCommerce-bouwer, waarmee webwinkels kunnen worden gestart en beheerd. Trouwens, u kunt ook webwinkels maken en beheren dankzij het geïntegreerde eCommerce-platform, waarmee populaire apps en widgets kunnen worden gebruikt om geavanceerde prijstabellen te maken, menu’s en productcatalogi toe te voegen, WooCommerce-producten en hun categorieën weer te geven enz..

  Elementor-pop-ups

  De website builder geeft toegang tot meerdere marketingfuncties die bijdragen aan een snellere promotie van kant-en-klare WordPress-projecten. Wat u met het systeem kunt doen, is het lanceren van professionele bestemmingspagina’s, het creëren van professionele online formulieren via integratie van formulierwidgets, het toevoegen van een roterende gebruikerservaringcarrousel en een widget voor het beoordelen van sterren, en het integreren van een afteltimer in uw project. U kunt ook actiekoppelingen insluiten die toegang verlenen aan populaire boodschappers zoals WhatsApp en andere services, namelijk Google Agenda, Waze en nog veel meer.

  Ten slotte maakt de website builder het mogelijk om een ​​breed scala aan interacties toe te passen, zoals scrolleffecten, CTA-widget, geanimeerde koppen-widget, zweefanimaties, flipbox-widget, ingangsanimaties, parallax, 3D tilt- en muiseffecten om er maar een paar te noemen.

Webflow versus Elementor. Als het op functionaliteit aankomt, hebben beide systemen veel te bieden. Webflow is echter een platform met meer functies, omdat het toegang biedt tot een krachtige, veelzijdige en effectieve set functies. Met de website builder kunt u ook verschillende soorten projecten maken voor verschillende platforms, terwijl Elementor alleen compatibel is met WordPress-sjablonen.

3. Ontwerpen

Ontwerpvergelijkingstabel

WebflowElementor
Aantal thema’s:200300
Thema importeren:&# x2714; JA✘ NEE
Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA&# x2714; JA
 • Webflow. De sjablooncollectie van de website builder is behoorlijk indrukwekkend en veelzijdig, wat duidelijk te zien is in meerdere Webflow-voorbeelden. Momenteel omvat de sjabloongalerij van de service meer dan 200 professionele ontwerpen, die allemaal een hoogwaardige kwaliteit en een responsieve lay-out hebben.

  Het aantal Webflow-sjablonen blijft echter elk jaar toenemen, aangezien de ontwikkelaars van het systeem veel aandacht besteden aan de ontwikkeling ervan.

  De websitebouwer heeft gratis en betaalde premiumontwerpen, hoewel er volgens de experts geen groot verschil tussen is..

  Vanaf vandaag zijn er meer dan 30 gratis sjablonen. Wat betreft de betaalde, variëren hun kosten tussen $ 24 en $ 79 per thema. Een interessant aspect is dat u met de websitebouwer verschillende sjabloonopties kunt kiezen voor verschillende pagina’s, waaronder de startpagina, services / producten, recensies, contacten enz..

  Webflow-sjablonen

  Wanneer u een sjabloon kiest, kunt u deze in detail bekijken door de voorbeeldmodus te gebruiken. Als je om de een of andere reden de beschikbare sjablonen niet leuk vindt, kun je met Webflow een leeg canvas kiezen om het helemaal opnieuw aan te passen en een absoluut persoonlijk website-ontwerp te krijgen.

 • Elementor. De website builder wordt geleverd als de alles-in-één ontwerpset die wordt geleverd met meer dan 80 hoogwaardige ontwerptools. Dit maakt het eenvoudiger om vanaf nul een volledig gratis website te maken, inclusief de ontwikkeling van 404 pagina’s, zoekpagina’s, voetteksten en kopteksten, webarchieven en andere belangrijke website-elementen.

  Elementor responsieve modusweergave

  Als je de intentie hebt om een ​​kant-en-klaar thema te gebruiken, laat Elementor dat ook toe. De sjabloonverzameling omvat veel populaire paginatypen, zoals bestemmingspagina- en portfolio-indelingen, service- / productsecties, contactformulieren enz. Het kiezen van een kant-en-klaar thema betekent niet dat u het niet naar wens kunt aanpassen . Het systeem geeft toegang tot het dashboard, waar u nieuwe elementen kunt toevoegen, de posities van inhoudsblokken kunt verplaatsen en wijzigen en andere ontwerpgerelateerde stappen kunt voltooien. Om uw website een exclusieve uitstraling te geven, kunt u met het systeem achtergrondvideo’s integreren, hun instellingen en weergaveopties wijzigen.

  De websitebouwer maakt het mogelijk om de manier waarop uw project eruit ziet te regelen door een voorbeeld van het ontwerp te bekijken in verschillende schermmodi en afmetingen – zowel desktop als mobiel. Als u tevreden bent met het resultaat en het wilt opslaan, verleent Elementor toegang tot de knop “Opslaan”, zodat u uw sjabloon voor toekomstige projecten kunt opslaan.

Webflow versus Elementor. Beide websitebouwers blinken uit in ontwerpaanpassing. Ze maken het mogelijk om professionele projecten met veel functies te starten en te beheren. Webflow wordt echter geleverd met een uitgebreidere sjabloonverzameling, terwijl het aantal opties voor het aanpassen van geïntegreerde ontwerpen de concurrent zeker overtreft. In dit opzicht prevaleert Webflow boven Elementor.

4. Klantenservice

 • Webflow. Een andere reden om de voorkeur te geven aan de websitebouwer is de krachtige klantenservice. Zoals vermeld in onze eerdere beoordelingen, het systeem biedt een waardige Knowledge Base die bestaat uit meerdere video- en tekstlessen. Ze zijn zeer nuttig, rekening houdend met de complexiteit van de websitebouwer en de sterke focus op ontwerpers. Gebruikers kunnen ook toegang krijgen tot een forum en een blog, waar iedereen systeemgerelateerde informatie kan vinden. Bovendien biedt het platform individuele ondersteuning en assistentie van zijn experts aan die gebruikers, die zelf geen antwoorden op hun vragen kunnen vinden. Dit is wanneer live chat en e-mailondersteuning een grote hulp zullen zijn. Gelukkig zijn deze opties 24/7 beschikbaar.

  Alleen maar zoals Adobe Muse en andere professionele webdesigndiensten, Webflow richt zich voornamelijk op professionele webdesigners. Het legt echter nog steeds sterk de nadruk op het educatieve aspect. Elke gebruiker heeft toegang tot Webflow University om extra kennis op te doen over de basis van het werken met het systeem.

 • Elementor. De paginabuilder wordt geleverd met handige en uitgebreide klantenondersteuning, waarmee gratis en premium gebruikers alle vereiste systeemgerelateerde informatie kunnen krijgen. Om contact op te nemen met het ondersteuningsteam en antwoorden op uw vragen te vinden, kunt u beter een vraag stellen via het contactformulier op de website. Betaalde abonnees van abonnementen krijgen de prevalentie van de systeemexperts, wat de antwoorden veel sneller oplevert.

  Nadat je je hebt aangemeld voor de service, kun je de inleidende video bekijken, die beschikbaar is in het dashboard van je WordPress-website. Een opmerkelijke bonus is dat het niet nodig is om van het admin-paneel van het project en de Elementor-website te wisselen om dat te doen. Alles is snel, simpel en handig. Een andere optie om uw problemen op te lossen, is door de uitgebreide Knowledge Base van het systeem te bladeren. Dit is de beste bestemming voor gebruikers die artikelen zoeken die alle stappen en details van het ontwerpproces van de website bevatten. Als u een mogelijkheid overweegt om over te schakelen naar WordPress of gewoon van plan bent om vanaf het begin een project met het CMS te starten, zult u blij zijn te ontdekken dat Elementor een uitgebreide gebruikersgemeenschap heeft, die blijft groeien en u kan helpen de problemen op tijd op te lossen.

Webflow versus Elementor. Beide systemen zijn geweldig als het gaat om ondersteuning van klantenondersteuning. Afgezien van de uitgebreide kennisbasis en de overvloed aan richtlijnen, bieden ze individuele hulp, leermiddelen en een krachtige gebruikersgemeenschap. Webflow geeft echter ook toegang tot de livechatfunctie, die momenteel niet beschikbaar is in Elementor.

5. Prijsbeleid

WebflowElementor
Prijsopties:&# x2714; Site-plannen:
Website
(Basis $ 12 / maand, CMS $ 16 / maand,
Zakelijk $ 36 / maand
) en
e-commerce (Standaard $ 29 / maand, plus $ 74 / maand, Advanced $ 212 / maand);
&# x2714; Accountplannen:
Individueel
(Gratis 0 / maand, Lite $ 16 / maand,
Pro $ 35 / maand
) en
Team (Team $ 29 / maand, Enterprise $ 74 / maand).
&# x2714; Persoonlijk plan: $ 5 / mo voor 1 website;
&# x2714; Bedrijfsplan $ 9 / mo voor 3 websites;
&# x2714; Onbeperkt abonnement $ 17 / maand voor het onbeperkte aantal websites.
Kenmerken:&# x2714; Gratis abonnement;
&# x2714; CMS;
&# x2714; Onbeperkte hosting;
&# x2714; Klant factureringsoplossing.
&# x2714; 300+ Pro-sjablonen;
&# x2714; Meer dan 50 widgets;
&# x2714; 1 jaar ondersteuning en updates;
&# x2714; Pop-up en themabouwer.
 • Webflow. Alleen maar zoals Wix en tal van andere moderne freemium-systemen, de websitebouwer heeft een gratis abonnement, dat nooit verloopt en verschillende premium-abonnementen. Gratis plan werkt goed voor het testen van het systeem, maar het zal nauwelijks een leuke keuze zijn voor de ontwikkeling van feature-beladen projecten. Dit komt omdat een gratis abonnement wordt geleverd met bepaalde systeembeperkingen waardoor u niet het maximale uit de functieset van het platform haalt. Een gratis abonnement verwijdert dus niet de advertentiebanner van het systeem van de website en biedt geen functie voor het exporteren van code.

  Webflow-prijsplannen

  Over betaalde abonnementen gesproken, Webflow biedt twee grote groepen abonnementen. Dit zijn site- en accountplannen. Elk van hen wordt op zijn beurt geleverd met een meer gedetailleerde planningsspecificatie. Site-abonnementen worden dus vertegenwoordigd door de website- en e-commerce-abonnementen, terwijl account-abonnementen individuele en teamabonnementen omvatten. Elk van deze groepen plannen wordt op zijn beurt verder vertegenwoordigd door kleinere groepen plannen. Bovendien biedt de websitebouwer een hoogwaardige factureringsoplossing voor klanten, waardoor freelancers niet meer hoeven te betalen voor het systeemgebruik, en deze vraag afzonderlijk met een klant bespreken.

 • Elementor. De paginabuilder is absoluut gratis te downloaden, te installeren en te gebruiken. Het systeem stelt echter bepaalde functionaliteitsbeperkingen voor die gebruikers, die op het gratis abonnement blijven. Als u van plan bent meer flexibiliteit en geavanceerde functionaliteit te krijgen, kunt u met het systeem kiezen uit drie betaalde abonnementen. Deze omvatten persoonlijke, zakelijke en onbeperkte abonnementen. Het belangrijkste onderscheid tussen beide is het aantal websites dat een gebruiker kan maken, het aantal widgets en sjablonen dat tegen een bepaalde prijs wordt aangeboden.

  Elementorkosten

Webflow versus Elementor. Wat het prijsaspect betreft, is Webflow iets duurder in vergelijking met Elementor. Tegelijkertijd biedt de websitebouwer een meer veelzijdige en uitgebreide keuze aan abonnementen, waarmee gebruikers het abonnement kunnen kiezen dat het beste bij hun projecttype past. Het biedt ook geavanceerdere functies, waarmee uiteindelijk een project met veel functies kan worden gestart.

Bottom Line

De beslissing om te kiezen tussen Webflow en Elementor is niet helemaal moeilijk, omdat elke websitebouwer een bepaald doel heeft en wordt geleverd met een eigen set functies. Elk systeem heeft echter zijn specificaties en unieke parameters waarvan de gebruiker op de hoogte moet zijn wanneer hij doorgaat met het webontwerpproces.

WebflowWebflow – is een websitebouwer boordevol functies, die het mogelijk maakt om verschillende soorten websites te starten en te beheren. Het systeem is gecompliceerd en enigszins overweldigend voor beginners, omdat het vooral gericht is op professionele webontwikkelaars. Webflow

ElementorElementor – is een populaire webpaginabuilder die wordt gebruikt om hoogwaardige, visueel aantrekkelijke en aanpasbare WordPress-sjablonen te maken. Het systeem is gratis, maar vereist een voorlopige download en installatie. Het wordt geleverd met een duidelijke set functies en tools die nodig zijn om een ​​waardig en functioneel WordPress-project te starten. Elementor

Bij het kiezen tussen de systemen raden we aan te beginnen met Webflow. Als u zich realiseert dat het om de een of andere reden niet aan uw behoeften voldoet, is het mogelijk om naadloos aan te sluiten schakel over naar WordPress, installeer Elementor en blijf ermee werken.

Webflow vs Shopify: vergelijkingstabel

WebflowElementor
1. Gemak8 van 109 van 10
2. Functies9 van 108 van 10
3. Ontwerp9 van 108 van 10
4. Ondersteuning10 van 109 van 10
5. Prijzen10 van 109 van 10
Algemeen:9.2 van 108.8 van 10
Probeer het nu Probeer het nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map