Webflow versus Shopify

Webflow versus Shopify


Webflow en Shopify zijn vertrouwde en veelzijdige website-bouwers, die al erkenning hebben gekregen bij miljoenen gebruikers over de hele wereld. De systemen worden regelmatig bijgewerkt door hun ontwikkelaars om te voldoen aan de laatste trends op het gebied van webdesign.

Beiden zijn even krachtig, maar elke service heeft zijn nichespecialisatie waardoor het een perfecte keuze is voor bepaalde gebruikerscategorieën.

Een snelle momentopname:

WebflowWebflow – is een doe-het-zelf website-bouwer, waarvan de uitgebreide functieset en flexibiliteit het vergelijkbaar maken met hedendaagse Content Management Systemen zoals WordPress. De websitebouwer richt zich voornamelijk op professionele webdesigners en bureaus en vereist daarom een ​​meer bewuste en slimmere benadering van het ontwikkelingsproces van de website. Webflow

ShopifyShopify – is een top eCommerce-software die momenteel miljoenen websites over de hele wereld ondersteunt. Het werkt geweldig voor de ontwikkeling van alle soorten online winkels, ongeacht hun complexiteit, grootte en branchegerichtheid. Het systeem wordt geleverd met veel widgets, services en apps die nodig zijn voor succesvolle marketing- en promotiediensten. ShopifyShopify – is een top eCommerce-software die momenteel miljoenen websites over de hele wereld ondersteunt. Het werkt geweldig voor de ontwikkeling van alle soorten online winkels, ongeacht hun complexiteit, grootte en branchegerichtheid. Het systeem wordt geleverd met veel widgets, services en apps die nodig zijn voor succesvolle marketing- en promotiediensten.

Beide websitebouwers hebben hun doelgroep veel te bieden omdat ze volledig uitgerust en geloofwaardig zijn. Welke van hen verdient echter de voorkeur? Welk systeem kan worden beschouwd als de winnaar van de vergelijking of beide zijn de investering waard? Om deze en andere systeemgerelateerde vragen te beantwoorden, hebben we Shopify en Webflow geanalyseerd.

1. Gebruiksgemak

 • Webflow. Zoals vermeld in onze eerdere vergelijkingen, de website builder richt zich in eerste instantie op professionele webontwikkelaars en ontwerpbureaus. Dit impliceert al dat het platform vanaf het begin niet zo eenvoudig te verkennen en te beheersen is. Hoewel het systeem een ​​snel en eenvoudig aanmeldingsproces biedt, wordt het nog steeds geleverd met een verwarrend dashboard en bedieningspaneel dat misschien oververzadigd lijkt met tools en functies.

  Webflow-editor

  Als u niet over voldoende codeervaardigheden of op zijn minst voorlopige webdesignervaring beschikt, heeft u zeker meer tijd nodig om te wennen aan de interface en structuur van de service. Wanneer u het configuratiescherm van de website bereikt, zult u ontdekken dat deze rijk is aan secties, elementen en categorieën, terwijl de toolset indruk op u zal maken door zijn veelzijdigheid en diversiteit. Bovendien maakt de website-builder het gebruik van de geavanceerde HTML-editor mogelijk om een ​​persoonlijk website-ontwerp te creëren.

 • Shopify. Ongeacht de high-end functionaliteit van de website builder, biedt Shopify nog steeds uitzonderlijk gebruiksgemak. Het systeem wordt geleverd met een rijk dashboard, dat vrij eenvoudig te begrijpen en te wennen is. Shopify heeft een intuïtieve editor met slepen en neerzetten, wat bijdraagt ​​aan het gemak van het website-ontwikkelingsproces. Dankzij de eenvoudige inhoudseditor wordt de procedure voor het maken van websites aanzienlijk vereenvoudigd, terwijl uitgebreide dashboardinstellingen toegang bieden tot een breed scala aan tools, waaronder logo’s, stijl- en lettertype-instellingen, keuze van website-elementen en andere ontwerpaanpassingsopties.

  Shopify-dashboard

  Afgezien van de ontwerpinstellingen, beschikt Shopify ook over een uitgebreide sjabloonkeuze, waarvan aanpassing helemaal geen codeervaardigheden impliceert. Het platform beschikt ook over een verscheidenheid aan geïntegreerde eCommerce-functies die diepgaande en flexibele ontwerpaanpassingen mogelijk maken. De functionaliteit van Shopify doet dus geen afbreuk aan het gebruiksgemak en dit is wat de meerderheid van de systeemgebruikers aanspreekt.

Webflow versus Shopify. Als het gaat om het gebruiksgemak, lijkt Webflow een wat gecompliceerder systeem te zijn. Het dashboard, het bedieningspaneel en de algehele gebruikersinterface vereisen meer tijd voor verkenning en ze impliceren ook het bewustzijn van codeervaardigheden. Shopify is op zijn beurt eenvoudiger te beheersen, maar de service biedt nog steeds een grotere keuze aan tools voor ontwerpbewerking die nodig zijn om een ​​webwinkel te starten en te beheren.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Webflow. Zoals hierboven vermeld, lijkt de websitebouwer qua functionaliteit op het CMS, maar u moet ook weten dat het veel eenvoudiger is in vergelijking met veel andere Webflow-alternatieven. Het platform richt zich in eerste instantie op de behoeften van professionals op het gebied van webdesign, wat impliceert dat het wordt geleverd met geavanceerde tools voor ontwerpaanpassing, HTML / CSS-editor, krachtige blog- en integratieopties. Zo maakt Webflow het mogelijk om aangepaste HTML-codes te integreren in de koptekst en voettekst van een website waaraan u werkt. Het systeem kan ook worden geïntegreerd met Zapier en andere services die de prestaties van uw website kunnen verbeteren.

  Webflow-code-opties

  eCommerce-opties van de websitebouwer bevinden zich ook op het hoogste niveau. Het systeem maakt het starten en beheren van volledig uitgeruste webwinkels met geavanceerde functionaliteit mogelijk, maar deze projecten zullen niet grootschalig zijn omdat het systeem niet alleen is gericht op de ontwikkeling van e-commerce websites. Ongeacht de complexiteit ervan, impliceert Webflow niet het gebruik of de kennis van programmeertalen.

  Webflow eCommerce

  Zoals we het in onze hebben gestopt Webydo versus Webflow vergelijking, codeervaardigheid is wenselijk, als u het meeste uit uw eCommerce-websiteontwikkelingsproces wilt halen. Zo kunt u een winkelwagentje in uw webwinkel integreren, producten toevoegen, bijwerken en beheren, productgalerijen en -collecties creëren, couponcodes en kortingen uitgeven enz. Webflow heeft het onlangs trouwens mogelijk gemaakt om te verzamelen en informatie op te slaan die klanten opgeven tijdens het afrekenproces. Dit is handig voor verdere promotie en ontwikkeling van websites. Ten slotte introduceert de websitebouwer handige betalings- en verzendopties om elke klant absolute keuzevrijheid te garanderen.

  Met Webflow kunt u Lightbox-galerijen maken met behulp van meerdere video’s en foto’s die u voor dit doel kiest. Daarnaast is er de mogelijkheid om AfterEffects en Lottie-systemen te integreren. Dit kan handig zijn als het gaat om het regelen van het afspelen van vectoranimaties door het gebruik van systeeminteracties. Een dergelijke aanpak zorgt ervoor dat uw website er aantrekkelijker, interactiever en professioneler uitziet dan die van nicheconcurrenten.

 • Shopify. Als een eCommerce-gerichte software, De functieset van Shopify is alleen gericht op de ontwikkeling van webwinkels. Het systeem biedt tal van tools en functies die uw marketingstrategieën, betalings- en verzendservices, verkoop- en promotiefuncties, enz.

  Het systeem wordt geleverd met krachtige synchronisatie-opties omdat het de integratie van uw account met Quickbooks en Xero-services mogelijk maakt, evenals met boekhoudsoftware en andere populaire systemen. Het platform biedt ook hoogwaardige productbeheeropties, de mogelijkheid om externe en ingebouwde systeemwidgets te integreren, toegang tot handelsoplossingen van derden, bloggengine, geavanceerde rapportagefuncties en andere unieke eCommerce-functies.

  Shopify-winkelconfiguratie

  Shopify App store geeft toegang tot de marktplaats, die een set krachtige widgets en add-ons heeft die zeker functionaliteit aan uw webwinkel zullen toevoegen. Een ander hoogtepunt van de eCommerce-software is het Augmented Reality-functie, die 3D-visualisatie biedt van producten die te koop worden aangeboden. Dit kan de populariteit van de webwinkel zeker vergroten en kan helpen bij het opbouwen van klantenbestand, aangezien gebruikers in staat zullen zijn om echte afbeeldingen te zien van producten waarin ze geïnteresseerd zijn.

  Verkoopkanalen van Shopify

  Het systeem staat ook bekend om zijn meerkanaals ondersteuningsoptie, waarmee u uw account effectief kunt synchroniseren met Amazon Marketplace, Facebook, eBay, Instagram en andere populaire kanalen, wat kan helpen uw verkoopvolume te vergroten en uw webwinkelpopulariteit naar een geheel nieuw niveau te tillen . Andere functies die de aandacht waard zijn, zijn onder meer SSL-certificering, verlaten checkout-herstel, Shopcode-introductie, fraudebescherming, meertalige ondersteuning, geavanceerde webwinkelbeheeropties (klantprofielen, klantaccounts, groepen, dropshipping-mogelijkheden, e-mailsjablonen, snelle orderafhandeling enz.).

  Met de marketingfuncties van Shopify onderscheidt het systeem zich ook van de rest. De meest populaire zijn de beschikbaarheid van de POS (Verkooppunt) software, klantprofielen, Shopify Ping mobiele app, Buy One – Get One-kortingen, dynamisch afrekenen, Shopify Tap and Chip Reader, geavanceerde retailfuncties, UPS Shopify Shipping-functie, webwinkelanalyse en nog veel meer.

Webflow versus Shopify. Beide systemen scoren hoog op het gebied van functionaliteit, flexibiliteit en functieset. Het enige verschil is dat hun tools en functies op verschillende doelen zijn gericht. Hoewel Shopify-functies voornamelijk gericht zijn op de ontwikkeling en het beheer van webwinkels, is Webflow de alles-in-één tool die wordt gebruikt om verschillende soorten professionele projecten te starten. Beide platforms werken dus geweldig in hun eigen niches en verdienen speciale aandacht.

3. Ontwerpen

Ontwerpvergelijkingstabel

WebflowShopify
Aantal thema’s:32200
Thema importeren:✘ NEE&# x2714; JA
Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA&# x2714; JA
 • Webflow. De websitebouwer heeft een mooie verzameling kwaliteitssjablonen. De enige blik op de meest indrukwekkende Voorbeelden van webflow geeft een duidelijk beeld van en inzicht in de opties voor ontwerpaanpassing van het platform. Momenteel omvat de sjabloonverzameling van de dienst meer dan 200 professionele thema’s. Dit aantal blijft gestaag groeien door de inspanningen van de systeemwebontwerpers.

  Webflow-sjablonen zijn zowel betaald als gratis, hoewel het aantal gratis thema’s minder is dan dat van betaalde thema’s. Gebruikers kunnen kiezen uit ongeveer 30 gratis ontwerpen, terwijl de kosten van betaalde sjablonen beginnen bij $ 24 en oplopen tot $ 79 per thema. Deskundigen benadrukken echter dat er geen groot verschil is tussen premium- en standaardontwerpen.

  Het systeem maakt het mogelijk om verschillende sjabloonversies te kiezen voor de hoofdpagina’s van de website, waaronder Homepage, Contacten, Recensies, Services / Producten enz. Webflow wordt ook geleverd met de voorbeeldoptie, waarmee u alle details van een sjabloon die u gaat kiezen in detail kunt bekijken . Bovendien is er de mogelijkheid om een ​​absoluut leeg canvas te selecteren om een ​​100% persoonlijk ontwerp te creëren met betrekking tot de niche waarop uw bedrijf zich richt.

 • Shopify. De software wordt geleverd met een verzameling professionele en aansprekende sjablonen, die ook beschikbaar zijn in gratis en betaalde versies. Houd er rekening mee dat het aantal gratis thema’s kleiner is dan dat van betaalde thema’s – vanaf vandaag zijn er ongeveer 10 gratis thema’s, maar de kwaliteit ervan is niet voldoende. Om de kwaliteit van de sjablonen te verbeteren, kunnen gebruikers HTML / CSS-bewerkingsvaardigheden toepassen, maar dit kan alleen worden gedaan door coderingsdeskundigen. Over betaalde ontwerpen gesproken, Shopify biedt meer dan 60 kwaliteitsthema’s. Ze zijn allemaal professioneel, visueel aantrekkelijk en aanpasbaar. Voor het gemak van de gebruiker zijn alle sjablonen onderverdeeld in categorieën op basis van de onderwerpen waartoe ze behoren. Shopify-ontwerpen reageren, maar hun kosten zijn boven het gemiddelde. Houd daar rekening mee bij het maken van de uiteindelijke keuze.

Webflow versus Shopify. De systemen zijn waardige concurrenten op het gebied van ontwerpontwikkeling en aanpassing van sjablonen. Hoewel de Shopify-sjabloonverzameling niet zo uitgebreid en rijk is in vergelijking met die van Webflow, is het toch de aandacht waard vanwege hun kwaliteit en aanpasbaarheid. Shopify-ontwerpen zijn echter ook duurder in vergelijking met die van Webflow.

4. Klantenservice

 • Webflow. De klantenondersteuning van de websitebouwer is van het hoogste niveau. Ongeacht de professionele focus van het systeem, beschouwt het nog steeds de educatieve factor die cruciaal is voor elke gebruiker. Met dit doel heeft de service Webflow University geïntroduceerd – de plek waar gebruikers alle vereiste systeemgerelateerde informatie kunnen tegenkomen. Het maakt niet uit of je vastzit aan Webflow en dat wilt schakel ervan of er zijn andere systeemnuances waarin u geïnteresseerd bent, Webflow University is absoluut de plek om toegang tot te krijgen.

  Er zijn veel tekst- en videozelfstudies, handleidingen en andere nuttige bronnen die u kunt gebruiken om te beginnen met het maken van websites met het systeem. Een blog en een forum zullen ook nuttig zijn voor gebruikers die informatie zoeken over de websitebouwer. Als u individuele hulp van de systeemexperts nodig heeft, zal Webflow gretig 24/7 live chat en e-mailondersteuning bieden.

 • Shopify. De software heeft ook veel te bieden op het gebied van klantenondersteuning. Er zijn verschillende opties waaruit u kunt kiezen om de vereiste informatie over het platform te vinden. U kunt dus handleidingen en tutorials bekijken die beschikbaar zijn in de krachtige Knowledge Base van het systeem. Er is ook een regelmatig bijgewerkt forum, waar u door de beschikbare threads kunt bladeren en zelfs die van uzelf kunt maken, als u om een ​​of andere reden de vereiste informatie niet kunt vinden.

  Als het gaat om individuele assistentie, maakt Shopify 24/7 gebruik van telefoon-, e-mail- en livechat-opties. Net als Webflow verleent Shopify toegang tot de eCommerce University, waar je meerdere webinars, eBooks, video’s en andere webgebaseerde bronnen tegenkomt die informatie over de software bieden.

Webflow versus Shopify. Klantenservice is waar beide platforms goed in zijn. Webflow en Shopify bieden veelzijdige ondersteuningsopties. Deze omvatten tutorials over de kennisbank, individuele hulp en zelfs aanvullende educatieve oplossingen (Webflow en Shopify University). Welk systeem u ook gebruikt, u zult zeker de benodigde hulp kunnen vinden, indien nodig.

5. Prijsbeleid

WebflowShopify
Prijsopties:&# x2714; Site-plannen:
Website
(Basis $ 12 / maand, CMS $ 16 / maand,
Zakelijk $ 36 / maand
) en
e-commerce (Standaard $ 29 / maand, plus $ 74 / maand, Advanced $ 212 / maand);
&# x2714; Accountplannen:
Individueel
(Gratis 0 / maand, Lite $ 16 / maand,
Pro $ 35 / maand
) en
Team (Team $ 29 / maand, Enterprise $ 74 / maand).
&# x2714; Lite ($ 9);
&# x2714; Basis Shopify ($ 29);
&# x2714; Shopify ($ 79);
&# x2714; Geavanceerde Shopify ($ 299);
Kenmerken:&# x2714; Gratis abonnement;
&# x2714; CMS;
&# x2714; Onbeperkte hosting;
&# x2714; Klant factureringsoplossing.
&# x2714; Gratis SSL-certificaat;
&# x2714; 14 dagen gratis proefperiode;
&# x2714; Geen transactiekosten;
&# x2714; Diversiteit van termen inbegrepen.
 • Webflow. De websitebouwer biedt momenteel een van de meest veelzijdige prijsbenaderingen. In dit opzicht is het kan worden vergeleken met Wix. Of je de websitebouwer vergelijkt met Adobe Muse of met een ander systeem blijft deze functie een van de hoogtepunten van het platform. De websitebouwer heeft een absoluut gratis nooit-aflopend plan, dat echter enigszins beperkt is in termen van ontwerpaanpassing en projectfunctionaliteit. Een gratis abonnement heeft geen functie voor het exporteren van codes of het verwijderen van banners, en het staat alleen toe om een ​​website op het subdomein van het systeem te bouwen.

  Wat de betaalde abonnementen betreft, heeft Webflow twee grote groepen plannen (Site- en accountplannen), die verder zijn onderverdeeld in kleine groepen abonnementen (Website-, e-commerce-, individuele en teamplannen die dienovereenkomstig zijn onderverdeeld in meer gedetailleerde groepen abonnementen). Een van de hoogtepunten van de website builder is de factureringsoplossing voor klanten, waarmee freelancers de functies van de service kunnen gebruiken en een bepaald bedrag aan een klant kunnen betalen.

 • Shopify. De software biedt vier betaalde abonnementen op basis van de grootte en complexiteit van een webwinkel die je nodig hebt. Gebruikers kunnen kiezen uit Lite-, Basic Shopify-, Shopify- en Advanced Shopify-abonnementen. Elk van hen biedt een onderscheidende functieset die nodig is om een ​​bepaald project te voltooien. De software heeft geen gratis abonnementen, maar het stelt u in staat om de functieset van het plan waarin u geïnteresseerd bent 14 dagen lang gratis te testen.

Webflow versus Shopify. Over het kostenprobleem gesproken, beide systemen bieden een verscheidenheid aan opties. Webflow heeft meer plannen in vergelijking met Shopify, maar de kosten van het gebruik van beide systemen liggen nog steeds boven het gemiddelde. De functieset en functionaliteit van beide platforms en het resultaat dat u op de lange termijn zult behalen, is echter zeker de investering waard.

Bottom Line

De keuze van het beste webbouwplatform hangt in eerste instantie af van het doel dat u nastreeft en het resultaat dat u op de lange termijn wilt behalen. Dit betreft ook de keuze tussen Webflow en Shopify. De systemen zijn functioneel en hebben veel te bieden. Het enige cruciale onderscheid gaat over de grote focus van de systemen en hun nichespecialisatie.

WebflowWebflow – is een volledig uitgeruste doe-het-zelf-website-bouwer waarmee u allerlei soorten projecten kunt starten en beheren. De websitebouwer is niet gemakkelijk onder de knie te krijgen, aangezien de functies en tools voornamelijk zijn gericht op de behoeften, vaardigheden en vereisten van webdesignprofessionals. Webflow

ShopifyShopify – is de wereldwijd bekende eCommerce-software, die alleen geweldig werkt voor de ontwikkeling van online winkels. Het platform zorgt voor diepgaande projectaanpassing en biedt responsieve sjablonen en eCommerce-functies en -tools die het een uitstekende keuze maken voor alle gebruikerscategorieën. ShopifyShopify – is de wereldwijd bekende eCommerce-software, die alleen geweldig werkt voor de ontwikkeling van online winkels. Het platform zorgt voor diepgaande projectaanpassing en biedt responsieve sjablonen en eCommerce-functies en -tools die het een uitstekende keuze maken voor alle gebruikerscategorieën.

Dus welke dienst kan een leidende positie innemen? Dit hangt af van het resultaat dat u verwacht te behalen. Hoewel Webflow de alles-in-één service is die geweldig zal werken voor alle soorten projecten, is Shopify altijd de onmiskenbare leider geweest in de e-commerce niche voor webdesign.

Webflow vs Shopify: vergelijkingstabel

WebflowShopify
1. Gemak8 van 109 van 10
2. Functies9 van 1010 van 10
3. Ontwerp9 van 109 van 10
4. Ondersteuning10 van 1010 van 10
5. Prijzen10 van 1010 van 10
Algemeen:9.2 van 109.6 van 10
Probeer het nu Probeer het nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map