Webflow versus Squarespace

Webflow versus Squarespace


Als het gaat om professionele website-ontwikkeling, worden Webflow en Squarespace beschouwd als twee websitebouwers die zich richten op webdesignprofessionals en het mogelijk maken om volledig uitgeruste projecten te starten.

De services werken uitstekend voor de ontwikkeling van gecompliceerde, grootschalige, op maat gemaakte websites en worden geleverd met krachtige functionaliteit en meerdere webdesigntools die nodig zijn om professionele projecten te starten.

Een snelle momentopname:

WebflowWebflow – is een websitebouwer, die webdesigners (zowel webbureaus als onafhankelijke ontwerpers of zelfs freelancers) in staat stelt om visueel aantrekkelijke websites te bouwen. Hoewel de websitebouwer niet meerdere sjablonen biedt, wordt deze toch geleverd met een mooie e-commerce-engine en is het mogelijk om vanaf het begin exclusieve projecten te maken. Webflow.com

SquarespaceSquarespace – is een professionele webbuildingservice, waarvan het scala aan opties en functies meer dan genoeg is om kwaliteitsprojecten te bouwen. De websitebouwer is een van de oudste services die er zijn, die zich voornamelijk richt op creatieve en onafhankelijke webdesignprofessionals, online retailers, bloggers en kleine bedrijven. Het systeem wordt geleverd met een reeks functies, die even goed werken voor niet-codeerders als voor HTML / CSS-specialisten. squarespace.com

Welke service is de duidelijke nicheleider? Of is het momenteel onmogelijk om het systeem te definiëren dat de overhand heeft op zijn concurrent? Beide websitebouwers richten zich op bijna dezelfde niche en hetzelfde publiek, maar elke service heeft zijn unieke functieset en implicaties. Het wordt hoog tijd om dat nu duidelijk te maken in deze vergelijking tussen Squarespace en Webflow.

1. Gebruiksgemak

 • Webflow. Wanneer u de service gaat gebruiken, krijgt u in eerste instantie toegang tot het dashboard. Dan realiseer je je dat het systeem niet op amateurs is gericht, maar vooral op die gebruikers, die al met design-gerichte software hebben gewerkt.

  Webflow-editor

  De interface van het systeem ziet er enigszins gecompliceerd en overweldigend uit voor gebruikers zonder codeervaardigheden, maar het systeem is niet gericht op deze gebruikerscategorie. Tot op zekere hoogte wel lijkt op de Adobe Muse structuur.

  Webflow Blog Editor

  Webdesigners met nichespecifieke kennis zullen er snel aan wennen. De website-bewerkingsinterface wordt geleverd met meerdere werkbalken, HTML / CSS-bewerkingsopties en website-preview, waardoor het mogelijk is om de manier waarop de website wordt gemaakt te bepalen.

 • Squarespace. De websitebouwer is iets eenvoudiger dan Webflow, omdat u geen professionele webdesigner hoeft te zijn om websites met de service te lanceren. Het is voornamelijk gericht op de eindgebruiker en heeft daardoor een lichtere leercurve.

  Squarespace Editor

  Als u met het systeem werkt, hoeft u niet veel tijd te investeren om een ​​kwaliteitsproject te krijgen en hoeft u de basisprincipes van coderen niet te leren. Een van de onmiskenbare voordelen van de websitebouwer is de samenhang. Het systeem biedt de volledige functieset die nodig is om een ​​website kant-en-klaar te lanceren, aan te passen, te publiceren en te beheren. Het is ook mogelijk om hier hosting en domeinnaam te krijgen, wat een ander voordeel is voor gebruikers, die geen tijd hebben om ze elders te zoeken.

Webflow versus Squarespace. Beide websitebouwers zijn professioneel en maken het bouwen van websites van hoge kwaliteit mogelijk. Webflow lijkt echter ingewikkelder dan Squarespace en dit maakt het platform een ​​goede keuze voor professionals in webdesign.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Webflow. De websitebouwer kan bogen op een geavanceerde functieset die zelfs de meest gecompliceerde taken zal uitvoeren. De CSS / HTML-bewerkingsopties in combinatie met krachtige ontwerpaanpassingstools maken het mogelijk om het beste resultaat te behalen.

  Webflow Code Editor

  Het systeem maakt het mogelijk om aangepaste HTML toe te voegen aan de koptekst en voettekst en te integreren met de Zapier-service om samen te werken aan het project en de voltooiing van veel taken geautomatiseerd te maken.

  Tot op zekere hoogte is Webflow niet vergelijkbaar met zijn voornaamste concurrenten. Het positioneert zichzelf als een e-commerce, blogplatform en visuele CMS. Tegelijkertijd is het systeem vrij flexibel en biedt het meerdere mogelijkheden voor webdesign. Het biedt de volgende kenmerken:

  • aanpasbare formulieren;
  • drop-down menu’s;
  • HTML / CSS-insluitoptie;
  • HTML / CSS-carrousels en schuifregelaars;
  • tabbladen;
  • achtergrondschuifregelaar en video-integratie;
  • interactieve Google-kaarten;
  • optie voor sociaal delen;
  • Lightbox componenten;
  • aangepaste typografie;
  • aangepaste animaties en interacties;
  • responsieve websitenavigatie enz.

  Met Webflow kunt u voor mobiel geoptimaliseerde websites maken die op elk apparaat kunnen worden bekeken. Dit helpt bij het opbouwen en behouden van het publiek.

  Een van de onmiskenbare hoogtepunten van het systeem is de mogelijkheid om de websitecode te exporteren die je hebt gegenereerd tijdens het werken aan het project. U kunt deze optie gebruiken om de website verder over te zetten naar een ander platform of om deze naar de ontwikkelaar te exporteren voor verbeterde aanpassing. Er zijn een paar websitebouwers die deze mobiliteit en flexibiliteit demonstreren en dit is wat Webflow onderscheidt van de rest.

  Webflow-activa

  De websitebouwer verdient ook speciale aandacht vanwege de geïntegreerde e-commerce-engine. Door het te gebruiken, kunt u uw online winkel ontwerpen, schalen en verkopen, ongeacht de grootte en complexiteit. Dit vereist helemaal geen codering, terwijl het resultaat dat u zult behalen uw verwachtingen zal overtreffen. Het systeem geeft u de leiding over het aanmaakproces van de webwinkel, zodat u alle nuances aankunt om het ontwerp te maken dat u in eerste instantie in gedachten had.

  Webflow integreert effectief met krachtige e-commerce services van derden, namelijk Zapier, MailChimp, ShipStation, QuickBooks en meer. Hiermee kunt u productgalerijen maken en bijwerken – voeg gewoon het vereiste productbedrag toe en specificeer hun belangrijkste kenmerken.

  Om de prestaties van uw webwinkel te verbeteren, kunt u ook de statistieken volgen dankzij de geïntegreerde analyse- en voorraadtools, verzend-, betalings- en belastinggegevens instellen, parallax-effecten toepassen en animaties aan het project toevoegen, promoties en speciale aanbiedingen voor de eerste keer maken en loyale klanten enz. Denk eraan dat alle Webflow eCommerce-websites SEO-vriendelijk zijn. Dit betekent dat uw project goede kansen heeft om hoog te scoren in de zoekmachines en zo meer verkeer te genereren.

  Een ander voordeel van de website builder is de optie die het mogelijk maakt om de layout van de website te veranderen. Deze optie is niet beschikbaar in veel andere services, maar heeft een merkbare invloed op de aanpassing van de sjabloon. Als u uw website een stijlvol interactief ontwerp wilt geven, maakt Webflow het mogelijk om de beste bewegingsontwerpfuncties te integreren.

  De websitebouwer staat ook bekend om zijn white label-opties. De systeemgebruikers kunnen het onder hun merknaam gebruiken (hetzelfde als Webydo – een bekende merkbare SaaS) om het vertrouwen van klanten op te bouwen en de bedrijfsprestaties te verbeteren.

 • Squarespace. De websitebouwer is flexibeler in vergelijking met Webflow. Dit komt omdat het niet alleen wordt gebruikt om eersteklas websites te ontwerpen, maar ook om ze volledig te maken. De websitebouwer wordt geleverd met een geïntegreerd winkelwagentje, automatisch plaatsen van inhoud naar de geselecteerde services, enz. Hieronder staan ​​de functies die het platform voor iedereen een goede keuze maken:

  • rijke verzameling van interne widgets en applicaties;
  • meerdere ontwerpaanpassingstools;
  • product / inhoud importeren / exporteren optie;
  • mogelijkheid tot samenwerking in teams (het systeem geeft toegang tot verschillende niveaus van websitebeheer zoals Beheerder, Inhoudseditor, Facturering, Rapportage, Moderator voor opmerkingen, Vertrouwde commentator en Winkelbeheer);
  • synchronisatie met externe services (Dropbox, automatisch posten naar sociale netwerken enz.).

  Squarespace wordt geleverd met een krachtige blog-engine. Het ondersteunt postplanningsoptie, geïntegreerde Google Author Rank, postweergave-opties, ondersteuning van meerdere auteurs, geotagging, URL-aanpassing enz..

  Squarespace Content Add

  De websitebouwer staat ook bekend om zijn eCommerce-functies. Het biedt de mogelijkheid om fysieke en digitale producten te verkopen, verzend- / betalingsgegevens aan te passen, te integreren met ShipStation en Stripe, PayPal-ondersteuning enz. Bovendien is het mogelijk om e-mails met orderbevestiging aan te passen, verschillende webwinkelmanagers toe te voegen, coupons te maken, gegevens te exporteren enzovoort.

Webflow versus Squarespace. Webflow is voornamelijk gericht op professionele webontwerpers en wordt geleverd met een uitgebreidere functieset en krachtigere opties voor ontwerpaanpassing. Het heeft een reeks ontwerpgerichte specifieke functies die de ontwikkelaars helpen om fatsoenlijke, op maat gemaakte websites voor klanten te lanceren.

Squarespace is op haar beurt meer gericht op de eindgebruiker. De functies en kenmerken zijn flexibeler, intuïtiever en praktischer om aan de behoeften van niet-ervaren gebruikers te voldoen.

3. Ontwerpen

 • Webflow. De websitebouwer heeft een mooie verzameling sjablonen. Tegenwoordig zijn er meer dan 180 professionele thema’s, die allemaal een responsief ontwerp hebben.

  Ontwerpvergelijkingstabel

  WebflowSquarespace
  Aantal thema’s:200105
  Aangepaste thema’s:&# x2714; JA✘ NEE
  Themakosten:VrijVrij
  Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
  Reagerend ontwerp:&# x2714; JA&# x2714; JA
  CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA

  De sjablonen zijn gratis en betaald en het is aan jou om de sjablonen te selecteren die voldoen aan je huidige financiële mogelijkheden en behoeften op het gebied van webdesign. De kosten van de betaalde thema’s variëren tussen $ 19 en $ 79, wat absoluut aan hun kwaliteit voldoet.

  Webflow-sjablonen zijn gesorteerd op branche. Dit is handig als het gaat om het selecteren van nichespecifieke sjablonen. Als het je niet lukt om een ​​sjabloon in de collectie te vinden, kun je helemaal opnieuw je eigen thema maken door een leeg canvas te selecteren.

  Aanpassing van sjablonen is mogelijk via het gebruik van HTML / CSS / JavaScript-bewerkingsopties. Echter, in tegenstelling tot de populaire WordPress het is niet nodig om de codes handmatig te bewerken – start gewoon een website, maak de inhoud op en kijk hoe het systeem automatisch duidelijke semantische code genereert. Als je wilt, kun je deze code zelf bewerken door de blokken te kiezen en te ordenen. U kunt ook de typografie selecteren, een voorbeeld bekijken en website-indelingen aanpassen voor mobiel browsen, achtergrondafbeeldingen en -video’s instellen, radiale en lineaire CSS-gradiënten overlay enz..

  Er is ook een mogelijkheid om uw eigen favicon te ontwerpen, uploaden en in te stellen, de back-upversie van uw website te maken. Houd er echter rekening mee dat het onmogelijk is om onderweg van sjabloon te wisselen. Let dus goed op bij het kiezen van het geschikte thema.

 • Squarespace. Het systeem staat bekend om zijn visueel aantrekkelijke eersteklas sjablonen, die worden beschouwd als een van de beste voorbeelden uit de branche. De websitebouwer biedt momenteel meer dan 105 sjablonen voor standaardwebsites en meer dan een dozijn thema’s voor online winkels.

  De sjablonen zijn ook responsief van aard en geoptimaliseerd voor mobiele weergave. Ze zijn voor het gemak van zoeken onderverdeeld in thematische categorieën. Als u uw codeervaardigheden wilt gebruiken om het uiterlijk van uw website te verbeteren, kunt u dat op elk gewenst moment doen, ongeacht de gekozen sjabloon.

  In tegenstelling tot Webflow kunt u met Squarespace tijdens het webontwerpproces een andere sjabloon kiezen. Tegelijkertijd kunt u helemaal geen unieke website ontwerpen, zelfs als de aangeboden sjablonen niet aan uw vereisten voldoen.

Webflow versus Squarespace. Als het gaat om ontwerp, heeft elk systeem zijn voor- en nadelen. Webflow-sjabloongalerij is uitgebreider en professioneler in vergelijking met die van Squarespace. De ontwerpaanpassingstools van de service zijn ook geavanceerder, wat de kwaliteit en functionaliteit van kant-en-klare projecten beïnvloedt. Het systeem staat echter niet toe dat het thema tijdens het ontwerpproces wordt gewijzigd.

4. Klantenservice

 • Webflow. Omdat het een gebruikersgericht systeem is, biedt de websitebouwer een degelijke kennisbasis. Er is hier een prachtig en informatief Helpcentrum, dat meerdere opties voor klantenondersteuning omvat.

  U kunt nuttige video- en tekstzelfstudies, how-to-artikelen, gebruikerstips en aanbevelingen bekijken en ontdekken om het meeste uit het werken met de websitebouwer te halen. Als u iets niet begrijpt en niet kunt vinden in het Helpcentrum, kunt u via e-mail contact opnemen met het klantenserviceteam.

 • Squarespace. De websitebouwer beschikt over een uitgebreide kennisbank bestaande uit meerdere video-tutorials, livechat, persoonlijke workshops en e-mailondersteuning. Er is ook een informatief communityforum, waar u vragen over het systeem kunt stellen en de informatie van andere gebruikers kunt bekijken.

Squarespace vs Webflow. Beide diensten verdienen speciale aandacht op het gebied van klantenondersteuning. Hoewel Webflow geen livechat heeft, is het bereik van de ondersteuningsopties nog steeds behoorlijk uitgebreid. Wat interessant is, u kunt uw Webflow-projecten met een paar klikken delen met de community, zodat andere gebruikers uw projecten kunnen zien zonder ze te bewerken.

5. Prijsbeleid

 • Webflow. Webflow is in eerste instantie voor iedereen gratis. Er is geen proefperiode of extra kosten om te beginnen met het bouwen van websites met het systeem. Als het gaat om het publiceren van het project, moet u echter voor de hosting betalen. De prijs is afhankelijk van het aantal websites dat u van plan bent te maken. Wat betreft de betaalde opties, de prijs varieert tussen $ 16 en tot $ 35. Pro- en Team-abonnementen bieden onbeperkte opties voor website-hosting, white label-functie en andere voordelen.

  WebflowSquarespace
  Prijsopties:&# x2714; Lite ($ 16 / maand);
  &# x2714; Pro ($ 35 / maand);
  &# x2714; Team ($ 35 / maand per gebruiker).
  &# x2714; Persoonlijk ($ 12 / maand);
  &# x2714; Zakelijk ($ 18 / maand);
  &# x2714; Basiswinkel ($ 26 / maand);
  &# x2714; Geavanceerde winkel ($ 40).
  Kenmerken:&# x2714; Gratis abonnement;
  &# x2714; CMS;
  &# x2714; Onbeperkte hosting;
  &# x2714; wit label.
  &# x2714; Sterke e-commerce;
  &# x2714; CSS-editor;
  &# x2714; Importeer naar WordPress.
 • Squarespace. Het platform heeft geen gratis versie, maar biedt wel een gratis proefperiode van 14 dagen om alle functies van het systeem te testen. Persoonlijke en zakelijke abonnementen worden over het algemeen gebruikt om standaardwebsites te bouwen, terwijl basis- en geavanceerde abonnementen het beste werken voor het starten van online winkels.

Webflow versus Squarespace. Website-bouwers verschillen qua prijsbeleid. Met Webflow kunt u absoluut gratis websites bouwen, terwijl Squarespace niet over een dergelijke optie beschikt. Squarespace biedt op zijn beurt afzonderlijke plannen voor standaard- en eCommerce-websites. Hun functies en resultaten die u kunt gebruiken, voldoen aan verschillende vereisten en behoeften, waardoor het mogelijk is om het beste plan op een eenvoudigere en effectievere manier te kiezen.

Bottom Line

Webflow en Squarespace zijn goede vertegenwoordigers van professionele websitebouwers. Beide systemen kunnen bogen op krachtige functiesets en geavanceerde ontwerpaanpassingsopties. Websites die met deze services zijn gemaakt, zien er professioneel uit en garanderen een hoge kwaliteit. Daarom is het definiëren van de leider van de vergelijking nogal gecompliceerd voor het huidige aantal gebruikers. Dus, wie van hen is in dit opzicht de winnaar? Welke service kan een beter rendement op investeringen opleveren?

WebflowWebflow is een website builder die professionele webdesigners veel te bieden heeft. Dit is het platform dat zich in eerste instantie positioneert als een visueel CMS gericht op ervaren webdesigners en bureaus. Deze klanten richten zich voornamelijk op de ontwikkeling van gecompliceerde projecten (waaronder eCommerce-websites) en hebben een dienst nodig om aan deze specifieke eisen te voldoen. Webflow kan in deze behoeften voorzien. Webflow.com

SquarespaceSquarespace is een websitebouwer, die is uitgerust met een eigen e-commerce-engine en afzonderlijke plannen heeft voor online winkels. De website builder zorgt voor relatief gebruiksgemak, maar werkt nog steeds het beste voor webmasters. Het systeem loopt echter enigszins achter op Webflow wat betreft functionaliteit, functieset en ontwerpaanpassingsopties. squarespace.com

Al met al kunt u beide systemen testen en afhankelijk van uw wensen uw keuze maken. Voordat u het ene kiest, moet u alle voor- en nadelen van elk platform afwegen, evenals de systeemoriëntatie en het publiek waarop het is gericht. Dit zal je uiteindelijk helpen om de juiste keuze te maken.

Overzicht vergelijkingstabel

WebflowSquarespace
Makkelijk te gebruiken:Webflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus Squarespace
Kenmerken:Webflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus Squarespace
Ontwerpen:Webflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus Squarespace
Klantenservice:Webflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus Squarespace
Prijzen:Webflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus Squarespace
Totale score:Webflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus SquarespaceWebflow versus Squarespace

Probeer Webflow nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map