Webflow versus WordPress

webflow versus wordpress


Als het gaat om professionele website-ontwikkeling, kunnen gebruikers vaak niet beslissen welk platform het meest geschikt is. Hoewel er systemen zijn die wereldwijd populair zijn geworden vanwege hun exclusieve oriëntatie op professionele website-ontwikkeling, zijn er ook systemen die zichzelf positioneren als alles-in-één oplossingen, die een overvloed aan tools en functies bevatten die goed werken voor alle gebruikerscategorieën.

Als gevolg hiervan wordt de keuze van het meest geschikte platform een ​​van de moeilijkste uitdagingen, alleen omdat de meeste gebruikers niet op de hoogte zijn van hun belangrijkste kenmerken en nuances die de aandacht waard zijn. Nadat we veel webbouwtools voor webmasters hebben getest en beoordeeld, zijn we tot de conclusie gekomen dat Webflow en WordPress twee systemen zijn die zeker het proberen waard zijn, als u van plan bent een volledig uitgerust project te ontwerpen, beheren en promoten.

Een snelle momentopname:

WebflowWebflow – is een websitebouwer die naam heeft gemaakt als een populair cloudgebaseerd SaaS-platform. Tegelijkertijd hebben het bereik en de complexiteit van tools en opties die het systeem biedt, het de CMS-achtige functies gegeven, waardoor het systeem een ​​soort canvas is voor professionele webontwerpers die zich richten op de semantiek en visualisatie van de website. Webflow.com

WordPressWordPress – is het open source PHP-gebaseerde Content Management Systeem, dat geen introductie behoeft vanwege zijn reputatie en hoge vraag van gebruikers naar de tools en functies die het biedt. WordPress staat bekend om zijn uitgebreide integratieopties en flexibiliteit van aanpassingsopties voor website-ontwerp. WordPress.org

Beide systemen zijn waardige concurrenten, die het mogelijk maken om veelzijdige projecten te creëren. Evenzo kost het tijd om ze allemaal te leren en beheersen omdat Webflow en WordPress worden geleverd met complexe editors en een overvloed aan tools en elementen die grondig moeten worden onderzocht. Dus welk platform prevaleert boven zijn concurrent? Welke van hen is de aandacht van de gebruiker en tijd- of budgetinvestering waard? Wat zijn de verschillen tussen hen die uw keuze kunnen beïnvloeden??

We hebben een gedetailleerd overzicht van WordPress versus Webflow-vergelijking gemaakt om enkele van de voordelen en mogelijke nadelen van de systemen voor gebruikers te benadrukken.

1. Gebruiksgemak

 • Webflow. Webflow is ontworpen voor professionele ontwikkelaars. Je zult het nooit moeilijk vinden om met het platform te werken als je weet dat termen als class, DIV, Container, etc. te maken hebben met codering. Het duurt niet lang voordat u begrijpt hoe het Webflow Content Management Systeem werkt.

  Webflow-editor

  Het platform ziet er ook bekend uit bij professionele ontwerpers die regelmatig werken met editors zoals Photoshop of Adobe Muse. De interface is vrijwel hetzelfde. U zult heel snel gewend zijn aan alle beschikbare tools en secties om verschillende elementen toe te voegen, te stijlen en te positioneren.

  Webflow beschikt over een geavanceerd Content Management Systeem met zijn Site Editor waarmee gebruikers nieuwe inhoud kunnen toevoegen, eerdere lay-outs kunnen hergebruiken en kunnen samenwerken met andere ontwikkelaars of ontwerpers. U kunt de aangepaste soorten inhoud definiëren, of het nu gaat om een ​​blogpost, teamlid of project om aangepaste velden voor elk type te maken.

  Webflow CMS

 • WordPress. Het open-source karakter van WordPress maakt het platform een ​​uitstekende keuze voor professionele ontwikkelaars en ontwerpers. U kunt op verschillende manieren sjablonen aanpassen of de code voor uw toekomstige website schrijven met uw kennis van HTML / PHP en talloze betaalde en gratis plug-ins.

  WordPress visuele editor

  Als open-sourceplatform laat WordPress gebruikers de PHP- en HTML-bewerking aan. U kunt elke sjabloon aanpassen om een ​​unieke stijl voor de website te creëren. Tegelijkertijd staat het u vrij om nieuwe blokken en elementen toe te voegen. Je zult ze zeker nodig hebben omdat de meeste WordPress-sjablonen vrij eenvoudig zijn en allemaal op elkaar lijken. Misschien wilt u wat extra maatwerk naast de solide HTML-kennis.

Webflow versus WordPress: de twee platforms stellen verschillende filosofieën vast met betrekking tot het proces van het bouwen van websites. We hebben WordPress met duizenden gelijkaardige sjablonen en de noodzaak om ze aan te passen met HTML / PHP-kennis aan de ene kant. En aan de andere kant hebben we Webflow met zijn unieke geautomatiseerde Site Creator en codevrije manier. Gebruiksgemak is het probleem waarbij Webflow zeker het voortouw neemt.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Webflow. Professionele ontwerpers en ontwikkelaars zullen het waarderen dat Webflow 100% merkbaar is, gewoon zoals Webydo – een bekende wit label website bouwer. Het betekent dat zowel freelancers als bureaus platformfaciliteiten kunnen gebruiken om hun diensten aan te bieden. Webflow, is een door uzelf gehost platform. Het betekent echter niet dat je je er de hele tijd aan moet houden. De software heeft exportmogelijkheden waarmee gebruikers de volledige websitecode kunnen vervangen en deze ergens anders kunnen hosten, hoewel dit vanuit beveiligingsoogpunt nauwelijks het beste idee is (we vermelden alleen de mogelijkheid).

 • Webflow Professional Editor

  Als u van plan bent meerdere projecten tegelijkertijd uit te voeren, kunt u met Webflow tussen de projecten schakelen en uw vorige lay-outs kopiëren en plakken. U kunt zowel enkele elementen als de hele pagina’s van het vorige project dupliceren.

  De software biedt verschillende ingebouwde mogelijkheden uit de doos naast geïntegreerde hosting met een gratis geïntegreerd SSL-certificaat dat geen verlenging vereist. De gedistribueerde infrastructuren en een ingebouwd contentleveringsnetwerk staan ​​in de lijst met extra voordelen van Webflow Hosting die de prestaties van de website kunnen verbeteren.

  Webflow-typografie

  Webflow wordt nu geleverd met een eigen geïntegreerde e-commerce-engine waarmee gebruikers winkels kunnen bouwen en laten groeien met een uitstekend ontwerp en uitstekende prestaties. Het systeem geeft een gebruiker de leiding over het webontwikkelingsproces en volgt alle stappen vanaf het allereerste begin tot en met de laatste publicatie in de webwinkel. Er is geen codering nodig om uw webgebaseerde bedrijf met het systeem te starten en uit te breiden.

  Webflow eCommerce

  Wat u hier kunt doen, is het toevoegen en beheren van productcollecties, het aanpassen van het geïntegreerde winkelwagentje, het toewijzen van titels, beschrijvingen en prijsspecificaties aan elk product dat u te koop gaat aanbieden. Webflow kan worden geïntegreerd met externe services, waaronder Zapier, MailChimp, ShipStation, QuickBooks en meer. Het is ook mogelijk om de prestaties van websites en bestelstatussen bij te houden, transactionele e-mails aan te passen, parallax-effecten en animaties te integreren. Ten slotte is het aan jou om de betalings-, verzend- en belastingparameters aan te passen en de details van de webwinkel 24/7 bij te werken.

 • WordPress. Je moet bedenken dat WordPress in eerste instantie is ontworpen als een blogplatform. Het betekent dat u, om een ​​unieke website van een ander type te maken, naast een eindeloze lijst met plug-ins ook veel codering moet uitvoeren. WordPress biedt alle plug-ins die u mogelijk nodig heeft. Hoe meer je er hebt, hoe meer updates je moet aanbrengen. Tegelijkertijd kunnen sommige plug-ins kwaadaardige codes bevatten. Het kan een negatief effect hebben, niet alleen op de prestaties van de website, maar ook op de zoekmachine, het verkeer, enz.

  WordPress-plug-ins

  Webontwikkelaars zullen extra flexibiliteit waarderen als het gaat om het hosten van een website. Ze kunnen kiezen uit meerdere opties en hun eigen servers gebruiken om de bestanden van de site te hosten, hoewel de procedure extra kosten en speciale vaardigheden vereist. Bovendien kan WordPress worden geïntegreerd met elke service van derden en biedt toegang tot de WordPress-sitedatabase waar u kunt werken met bestandsconfiguraties en meer.

Webflow versus WordPress: WordPress ziet er complexer uit, omdat u uw website letterlijk helemaal opnieuw moet bouwen. Er zijn geen geïntegreerde services of vooraf gebouwde plug-ins, met uitzondering van enkele basiswidgets. Het missen van enkele belangrijke elementen, zoals spambeveiliging, kan de prestaties van de website schaden. Aan de andere kant komt Webflow met alle noodzakelijke ingebouwde mogelijkheden, waaronder geïntegreerde hosting en digitale beveiligingsmiddelen.

3. Ontwerpen

 • Webflow. Webflow Site Designer fungeert als een automatiseringstool voor codering waarmee u HTML, CSS en JavaScript kunt behandelen zonder daadwerkelijk te coderen. U kunt de code visualiseren en het systeem zal deze automatisch aanpassen aan een gekozen layout. Met andere woorden, de Site Designer schrijft de code voor alle elementen en lay-outs.

  Ontwerpvergelijkingstabel

  WebflowWordPress
  Aantal thema’s:20010000
  Aangepaste thema’s:&# x2714; JA&# x2714; JA
  Themakosten:Gratis tot $ 79Gratis tot $ 299
  Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
  Reagerend ontwerp:&# x2714; JA&# x2714; JA
  CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA

  Als u niet met de Site Designer wilt omgaan, kunt u kiezen uit een selectie van kant-en-klare 30 gratis en ongeveer 100 betaalde sjablonen. Premium-sjablonen verschillen van gratis thema’s. Ze zien er professioneler en functioneler uit. De professionele gemeenschap van Webflow heeft alle beschikbare betaalde sjablonen ontworpen. Het betekent geen derde partijen en 100 $ soepel draaien op desktop en mobiele apparaten.

  Animaties zijn zeker de moeite waard om extra aandacht aan te besteden. Het is beschikbaar in het gedeelte “Interactie” op het paneel en laat gebruikers praktisch alle elementen op hun websitepagina’s tot leven brengen. U kunt animaties maken voor menu’s, blokken, inhoudsblokken, afbeeldingen en meer. De tool bevat voldoende verschillende opties om tot 90% van de pagina-inhoud te animeren.

 • WordPress. Ondanks talloze sjablonen die door WordPress worden geleverd, zien ze er allemaal ongeveer hetzelfde uit. Zelfs premium-thema’s zijn beperkt tot visuele effecten. U kunt parallax en enkele animaties toevoegen in uw instellingen voor Thema-opties. Professionele webdesigners en ontwikkelaars zullen echter nauwelijks moeite hebben om een ​​unieke website te maken. Als open-sourceplatform biedt WordPress volledige toegang tot CSS-bestanden. Het betekent dat u het uiterlijk van onze website kunt wijzigen door de code te wijzigen zonder te kiezen voor een visuele editor.

  Gebruikers kunnen werken met lettertypekleur, typografie en algemene websiteprestaties. Met geavanceerde thema-instellingen kunt u typografie, lettertypekleur, titelgrootte enz. Wijzigen. U kunt sommige delen van de pagina aanpassen, de koptekst, voettekst of zijbalk wijzigen.

Webflow versus WordPress: het maakt niet uit hoe goed je bent in HTML / PHP-bewerking, WordPress zal nauwelijks dezelfde ontwerpvrijheid en aanpassingshulpmiddelen bieden als Webflow met zijn geavanceerde Site Designer en Interactions-functie. Het platform maakt het eenvoudig om letterlijk alles te creëren, terwijl het systeem de gegevens automatisch publiceert en samenvoegt.

4. Klantenservice

 • Webflow. Het platform beschikt over een enorme kennisbasis van de digitale universiteit. Hier vindt u alle nodige informatie over hoe u aan de slag kunt gaan met het bouwen van de website, naast de basisprincipes van het ontwerp, hosting, integratie en meer. Er zijn 101 instructievideo’s beschikbaar voor bezoekers van de Webflow University. Afgezien van de kennisbank en videogidsen, kunnen gebruikers contact houden met de klantenondersteuning via telefoon of livechat.

 • WordPress. Hoewel het een open-sourceplatform is, heeft WordPress geen klantondersteuningsteam. U kunt alleen rekenen op de ervaring van eerdere ontwikkelaars en webdesigners die met dezelfde problemen werden geconfronteerd. In de regel worden problematische problemen beschreven op tal van forums die online beschikbaar zijn, waaronder de officiële WordPress.org-gemeenschap.

WordPress vs Webflow: Webflow ziet eruit als een meer informatief platform met een eigen enorme kennisbank, video’s, online en telefonische ondersteuning. Aan de andere kant moeten gebruikers bereid zijn om alles zelf te leren als het gaat om WordPress.

5. Prijzen

 • Webflow. Het platform heeft een GRATIS abonnement, hoewel het er te beperkt uitziet. Een gebruiker kan slechts twee pagina’s maken op het officiële subdomein van het platform. Als u een groter project wilt bouwen, kunt u kiezen voor verschillende betaalde abonnementen waaronder Lite en Pro. Hier beginnen alle moeilijkheden.

  De situatie met Webflow-plannen is een beetje verwarrend. Misschien vindt u het moeilijk om een ​​goed plan te kiezen. Aan de ene kant hebben we twee duidelijke betaalde abonnementen: Lite ($ 16 / maand) en Pro ($ 35 / maand). Aan de andere kant hebben we hier verschillende groepen plannen verdeeld in 3 categorieën. Ze omvatten een groep voor degenen die slechts 1 site nodig hebben, voor bedrijven en voor degenen die regelmatige ontwerpsites nodig hebben. In elke groep vind je nog 3 plannen met verschillende prijzen die variëren van $ 0 tot $ 36. Je hebt wat tijd nodig om erachter te komen welk plan het beste bij je past.

  WebflowWordPress
  Prijsopties:&# x2714; Lite ($ 16 / maand);
  &# x2714; Pro ($ 35 / maand);
  &# x2714; Team ($ 35 / maand per gebruiker).
  &# x2714; Hosting ($ 10 / maand);
  &# x2714; Plug-ins ($ 10-20 / maand).
  Kenmerken:&# x2714; Gratis abonnement;
  &# x2714; CMS;
  &# x2714; Onbeperkte hosting;
  &# x2714; Blog-engine.
  &# x2714; Volledig maatwerk;
  &# x2714; Sterke gemeenschap;
  &# x2714; Uniek ontwerp.
 • WordPress. Het platform is 100% gratis te gebruiken. U zult echter veel extra kosten moeten verwerken vanaf een plek om uw toekomstige website te hosten op betaalde premiumthema’s en verschillende extensies, elke keer dat u het maximale uit uw SEO-plug-in wilt halen.

  De uiteindelijke kosten voor het bouwen van een website met WordPress kunnen zelfs hoger zijn in vergelijking met betaalde Webflow-abonnementen. Het hangt af van het aantal premium plug-ins dat u gebruikt. Bovendien hebt u hostingdiensten van topkwaliteit nodig om de goede werking en prestaties van de website te garanderen. Het heeft invloed op de prijs van het project.

Webflow versus WordPress: Hoewel WordPress een meer kosteneffectieve oplossing lijkt te zijn, kan het gebruik van het platform uiteindelijk leiden tot hogere projectkosten, vooral als u een unieke en solide website met goede online prestaties nodig heeft. In dit geval heeft u extra premium plug-ins en betrouwbare hostingfaciliteiten nodig. Deze factoren zullen ook van invloed zijn op de totale websitekosten. Vanuit dit oogpunt lijkt Webflow een betere optie vanwege de selectie van plannen met alle benodigde tools in het pakket.

Bottom Line

Welke service – Webflow of WordPress – heeft voorrang op zijn concurrent? Welke van hen biedt meer uitgebreide opties voor ontwerpaanpassing zonder concessies te doen aan gemak en redelijke prijzen? Beide systemen hebben webontwerpprofessionals veel te bieden, hoewel ze enigszins verschillende benaderingen en technieken gebruiken voor het proces van websiteontwikkeling.

WebflowWebflow is een leuke tool om vanaf het begin productieklare websites te maken zonder te programmeren. Hiermee kunnen webontwerpers en ontwikkelaars hun ideeën tot leven brengen met Webflow als canvas. De filosofie van het platform kan worden omschreven als slimheid zonder codering. Het is echter nog steeds meer gericht op experts op het gebied van webdesign dan op first-timers. Dit feit mag niet onopgemerkt blijven. Webflow.com

WordPressWordPress is een gerenommeerd Content Management Systeem dat honderden gratis sjablonen en plug-ins levert om moeiteloos verschillende soorten websites te bouwen, wat zowel nieuwkomers als webmasters aanspreekt. Ongeacht de complexiteit ervan, is het platform onberispelijk gebleken voor verschillende online doeleinden zoals krachtig bloggen, e-commerce en andere gebieden van webrepresentatie. WordPress.org

Nadat we de analyse van beide platforms hebben voltooid, kunnen we concluderen dat de uiteindelijke keuze van de webbuildingservice moet voldoen aan uw individuele vereisten, behoeften, verwachtingen en bekwaamheid op het gebied van webontwerp. Ondanks het grote aantal alternatieven, Webflow lijkt een groter potentieel te hebben voor webontwerpers die bereid zijn om met een solide website te komen en vroeger met SaaS-websitebouwers als Squarespace. Het heeft een reeks aangepaste ontwikkelingsopstellingen en een waardige geïntegreerde eCommerce-engine.

Het is ook flexibeler en functioneler dankzij een combinatie van de Designer- en Editor-tools die verstandig zijn geïntegreerd in het CMS. Redelijk prijsbeleid, selectie van plannen, geïntegreerde SSL-beveiliging en verbluffende ontwerptools zetten WordPress achter met zijn gelijk beperkte sjablonen, maar het platform behoudt nog steeds veel aanpassingsvrijheid voor ontwikkelaars.

Overzicht vergelijkingstabel

WebflowWordPress
Makkelijk te gebruiken:Webflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPress
Kenmerken:Webflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPress
Ontwerpen:Webflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPress
Klantenservice:Webflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPress
Prijzen:Webflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPress
Totale score:Webflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPressWebflow versus WordPress

Probeer Webflow nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map