Webnode versus WordPress

Webnode en WordPress zijn webbouwplatforms, die al een reputatie hebben opgebouwd in hun niches. Ze dienen verschillende doelen en bieden een breed scala aan tools, voortreffelijke webdesignfuncties en geavanceerde webbouwbenaderingen.


 • Webnode is een cloud website builder, die een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface heeft. De sjabloongalerij is veelzijdig en indrukwekkend. Het systeem wordt voornamelijk gebruikt om twee soorten websites te maken: persoonlijke / zakelijke projecten en webwinkels. De functieset is gericht op deze belangrijke taken en biedt een brede selectie van tools voor ontwerpaanpassing.

 • WordPress vereist geen introductie. Dit is het CMS, dat wereldwijd populair is en het mogelijk maakt om verschillende webbouwtaken op te lossen. Het systeem is niet gemakkelijk onder de knie te krijgen als je een beginner bent. Het kost tijd om eraan te wennen en te leren omgaan met de fijne kneepjes van het webbouwproces.

Het vergelijken van WordPress versus Webnode lijkt op het eerste gezicht niet redelijk, omdat de platforms veel verschillen in hun benadering van het maken van websites, eenvoud en functieset. Dit betekent echter niet dat u niet kunt kiezen tussen deze krachtige opties. Laten we nu eens kijken welk systeem het beste werkt voor het voltooien van eenvoudig tot complexe webontwerpprojecten en welke gebruikerscategorieën deze misschien handiger vinden.

1. Gebruiksgemak

 • Webnode. De websitebouwer ziet er op het eerste gezicht vrij eenvoudig en intuïtief uit. Wanneer u het gaat verkennen, zorgt u ervoor dat het echt handig en gebruiksvriendelijk is. Het maakt niet uit welke webdesignervaring je hebt, het gebruik van Webnode zal helemaal niet moeilijk zijn. Het resultaat zal ook aan uw verwachtingen voldoen.

  Webnode Editor

  Het dashboard van het systeem is begrijpelijk en niet overladen met opties. De drag-and-drop-editor van het platform maakt het mogelijk om de vereiste website-secties toe te voegen en te wijzigen en om de inhoud te uploaden. Volg gewoon de tips die het systeem genereert om te leren hoe u uw website kunt bewerken.

  Webnode Voeg een pagina toe

 • WordPress. WordPress is een CMS en het is de open-source software. Het onder de knie krijgen is dus helemaal niet eenvoudig. Er zijn hier meerdere opties om te verkennen, om nog maar te zwijgen van de mogelijke risico’s die u kunt tegenkomen bij het bouwen van een website met de service.

  WordPress visuele editor

  Tegelijkertijd werken bekwame webdesigners graag met WordPress omdat het het mogelijk maakt om sjablonen aan te passen door hun HTML / PHP-kennis te gebruiken om nieuwe websitecodes te bewerken of te schrijven. Er is ook een mogelijkheid om hier gratis en betaalde plug-ins te integreren om een ​​persoonlijk website-ontwerp te krijgen. Ervaren webdesigners hebben hier dus meer vrijheid en kunnen hun kennis gebruiken om volledige projecten te starten.

Webnode versus WordPress. De twee systemen gebruiken heel verschillende benaderingen aan het proces van website maken. Webnode is een klassieke codevrije websitebouwer met een standaarddashboard en verschillende webdesignfuncties. Dit is wat het systeem een ​​mooie start maakt voor beginners. WordPress is een meer gecompliceerde tool die bepaalde codeerachtergrond en ervaring vereist. Het zorgt voor meer keuzevrijheid en maakt het bouwen van professionelere websites mogelijk. Het platform werkt het beste voor professionals in webdesign.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Webnode. De websitebouwer wordt geleverd met een verscheidenheid aan functies die nodig zijn om een ​​aantrekkelijke en functionele website te starten. Zodra je je aanmeldt voor de dienst krijg je toegang tot een dashboard met meerdere tools.

  Wat u hier kunt doen om een ​​fatsoenlijke website te starten en te beheren, is het toevoegen en bewerken van websitegedeelten of pagina’s, het registreren van een domeinnaam, het bewerken van uw profiel, het bekijken van websitestatistieken, het uitnodigen van collega’s, het wijzigen van website-instellingen enz. Dit is ook de plaats , waar u uitgebreide eCommerce- en blogopties zult vinden, een uitgebreide set ontwerpaanpassingstools, de mogelijkheid om zoveel pagina’s te maken als uw project impliceert enz..

  Webnode eCommerce

  Webnode is niet rijk aan apps en widgets. In plaats daarvan kunt u verschillende inhoudsblokken toevoegen om het ontwerp te diversifiëren en de prestaties te verbeteren. Het is mogelijk om hier een webwinkel te starten, maar de functionaliteit kan voor jou onvoldoende zijn, zeker als je van plan bent een grote winkel te creëren. Wat u hier kunt doen, is producten toevoegen en beheren, betalings- en verzendinstellingen aanpassen, evenals andere vereiste parameters.

  Tegelijkertijd mist Webnode enigszins een reeks onmisbare eCommerce-functies zoals het exporteren / importeren van producten, een optie waarmee productvarianten kunnen worden gemaakt en couponcodes kunnen worden gegenereerd, enz. Dit kan een belemmering zijn als u langlopende plannen heeft.

  Bovendien ondersteunt Webnode meer dan 20 talen, wat het mogelijk maakt om meertalige websites te maken. Dat is een ander voordeel van de service. U kunt ook de back-upversie van uw website maken om deze indien nodig te kunnen herstellen.

  Webnode-instellingen

  De website builder heeft leuke SEO opties die bijdragen aan een hogere ranking van jouw project in de zoekmachines. Om uw websiteposities te verbeteren, kunt u metatags invullen, titels, URL’s aanpassen enz. Het systeem genereert automatisch de sitemap, zodat u dit niet zelf hoeft te doen..

 • WordPress. Het platform biedt geavanceerde webdesignfuncties en tools die nodig zijn om verschillende soorten websites te bouwen. Houd er echter rekening mee dat WordPress in eerste instantie bekend staat als een blogplatform. Om andere projecttypes met het systeem te starten, moet u uw codeervaardigheden gebruiken en meerdere plug-ins integreren. Dit kost veel tijd en moeite en vereist ook ervaring.

  Aanpassing van de WordPress-website

  Met het CMS kunt u gratis en betaalde plug-ins integreren om uw website-functionaliteit te verbeteren. Er zijn er veel beschikbaar op internet. Nieuwe plug-ins worden ontwikkeld door externe webdesigners. Als u dergelijke plug-ins gebruikt, is het logisch om de betaalde te selecteren en om te gaan met vertrouwde specialisten.

  Dit komt omdat er altijd een risico bestaat om plug-ins met kwaadaardige codes in uw website te integreren, wat een negatief effect kan hebben op het verdere werk, SEO-posities, verkeer en andere cruciale parameters. Houd er rekening mee dat hoe meer plug-ins u besluit te integreren, hoe vaker u updates moet uitvoeren. Dit kost ook veel tijd en vereist specifieke nichekennis.

  Omdat het het CMS is, impliceert WordPress dat u zelf naar websitehosting moet zoeken. Het is mogelijk om uw project met het systeem te hosten, maar er is ook een mogelijkheid om met een andere hostingprovider om te gaan. Afgezien daarvan kunt u uw WordPress-account integreren met een externe service om toegang te krijgen tot de database. Dit is nodig om verder met bestandsconfiguraties te kunnen werken.

Webnode versus WordPress. Als het gaat om de functieset en flexibiliteit, lijdt het geen twijfel dat WordPress veel meer opties heeft in vergelijking met Webnode. Het kost echter tijd, moeite, vaardigheden en ervaring om websites met het platform te lanceren. Je moet weten hoe je moet omgaan met plug-in en code-integratie, hosting moet kiezen en de benodigde website-instellingen moet maken. Met andere woorden, u moet hier bijna helemaal opnieuw een website maken.

Het enige opvallende nadeel van WordPress zijn de verhoogde spamrisico’s. Hetzelfde kan niet gezegd worden over Webnode. Dit is een standaard website builder, die wordt geleverd met sjablonen en ontwerpaanpassingstools voor het eenvoudiger maken van websites. Sommige functies van het systeem zijn behoorlijk krachtig, terwijl andere duidelijk zwak zijn. Desalniettemin blijft Webnode nog steeds een eenvoudigere oplossing voor beginners.

3. Ontwerpen

WebnodeWordPress
Aantal thema’s:20010k
Gratis thema’s&# x2714; JA&# x2714; JA
Kosten voor betaalde thema’s:VrijGratis tot $ 299
Reagerend ontwerp&# x2714; JA&# x2714; JA NEE
Sorteren op branche:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:✘ NEE&# x2714; JA
 • Webnode. De verzameling systeemsjablonen is vrij uitgebreid en omvat momenteel ongeveer 200 thema’s. Hun kwaliteit is echter niet van het hoogste niveau. Sjablonen hebben een standaard uiterlijk en zijn redelijk vergelijkbaar, middelmatig, zo niet zelfs verouderd. Het goede nieuws is dat ze responsief zijn en kunnen worden aangepast met behulp van de toolset die het systeem biedt.

  Een handige preview-optie maakt het mogelijk om het werk in uitvoering te zien om de wijzigingen aan te brengen vóór publicatie. Houd er rekening mee dat het systeem het wijzigen van de sjabloon tijdens het webontwerpproces niet toestaat. Dit vereist serieuze afweging bij het maken van de keuze.

 • WordPress. WordPress heeft gratis en premium thema’s voor verschillende niches. Ze zien er allemaal (inclusief premiummonsters) hetzelfde uit. Omdat het een open-sourceprogramma is, biedt WordPress toegang tot CSS-bestanden. Dit maakt het voor professionele webontwikkelaars mogelijk om hun websites een unieke uitstraling te geven.

  U kunt de stijl, typografie, titels, lettertypeparameters, kleuren, achtergrond en andere instellingen wijzigen. Welke ontwerpideeën en voorkeur u ook heeft, WordPress maakt het mogelijk om ze tot leven te brengen. Als u deze vaardigheden niet heeft, zijn de opties voor het aanpassen van uw sjabloon vrij beperkt.

Webnode versus WordPress. Als het gaat om ontwerpaanpassing, is WordPress een duidelijke leider, maar alleen voor die gebruikers die voldoende codeervaardigheden hebben. Anders wordt het moeilijk om met het platform een ​​uitstekend ontwerp te maken. Webydo-ontwerpopties zijn beperkter, maar ze komen tegemoet aan de behoeften en vaardigheden van nieuwkomers.

4. Klantenservice

 • Webnode. De websitebouwer kan niet bogen op een krachtige klantenservice. Dit gaat niet om de kwaliteit van de geleverde diensten (het is op een behoorlijk niveau), maar om de lijst met beschikbare opties. Wanneer u met Webnode werkt, heeft u alleen toegang tot de kennis basis met veel artikelen en veelgestelde vragen verdeeld in categorieën.

 • WordPress. Als open-sourceprogramma biedt WordPress geen klantenservice. De gemeenschap van het systeem is echter behoorlijk krachtig en uitgebreid. Dit is de enige keuze voor u om antwoord te krijgen op alle servicegerelateerde vragen. Neem de tijd om door WordPress-forums of de onderwerpen in de officiële WordPress-community.

WordPress versus Webnode. Geen van de systemen biedt meerdere opties voor klantenondersteuning. Webnode-gebruikers kunnen genoeg informatie krijgen in de kennisbank, terwijl WordPress-fans de communitybronnen kunnen bereiken om hun vragen te beantwoorden.

5. Prijzen

 • Webnode. Het systeem is in eerste instantie gepositioneerd als een gratis website-builder. Terwijl u het gaat verkennen, komt u erachter dat u, om een ​​behoorlijk resultaat te bereiken en om uw website online te krijgen, moet upgraden naar een van de betaalde abonnementen. Dit zijn het Limited Plan, het Mini Plan, het Standard Plan en het Profi Plan. De kosten van de abonnementen variëren van $ 3,95 tot maximaal $ 19,95 per maand op basis van de opgegeven voorwaarden.

  WebnodeWordPress
  Prijsplannen:&# x2714; Beperkt ($ 3,95 / maand);
  &# x2714; Mini ($ 5,95 / maand);
  &# x2714; Standaard($ 11,95 / mnd);
  &# x2714; Profi ($ 19,95 / maand).
  &# x2714; Hosting ($ 10 / maand);
  &# x2714; Plug-ins ($ 20- $ 50 / maand).
  Kenmerken:&# x2714; Gratis hosting;
  &# x2714; Formulierbouwer;
  &# x2714; Meertalige website;
  &# x2714; Lidmaatschap.
  &# x2714; Open source;
  &# x2714; Sterke gemeenschap;
  &# x2714; Diepgaande aanpassing.
 • WordPress. Het platform is helemaal gratis voor elke gebruiker. Dit klopt als het gaat om de kosten van het gebruik van de dienst. Bereid u echter voor om meer geld te investeren in hosting, premium-sjablonen, plug-ins en extensies. Het is logisch om voor deze opties te betalen, als u de potentiële risico’s wilt minimaliseren en een behoorlijk resultaat wilt behalen.

Webnode versus WordPress. De uiteindelijke kosten van het bouwen van een website met een van deze services zijn afhankelijk van het scala aan functies dat u nodig heeft, vaardigheden die u heeft en het resultaat dat u op de lange termijn hoopt te behalen. WordPress-websites zijn meestal duurder, maar ze zijn ook volledig uitgerust en bieden dus meer kansen voor effectieve bedrijfspromotie.

Bottom Line

Nadat we beide platforms voor webbouw hebben geanalyseerd, hebben we ons gerealiseerd dat ze heel verschillend zijn. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de aard van de systemen en de aanpak die ze bieden voor het webcreatieproces. Hoewel Webnode een standaard website-builder is, is WordPress een compex open-source CMS.

Met Webnode kan elke gebruiker een mooie website lanceren voor persoonlijk of zakelijk gebruik, omdat hier geen speciale codeerkennis vereist is. Als het op WordPress aankomt, is de situatie precies het tegenovergestelde. Het platform zorgt voor meer flexibiliteit en meer geavanceerde functionaliteit. Om er gebruik van te maken, moet u echter over vaardigheden en ervaring op het gebied van webontwerp beschikken.

De conclusie is als volgt: als je een beginner bent, dan is Webnode een redelijkere oplossing. Als je echter geluk hebt met webdesign ervaring en een professionele website wilt runnen, dan werkt WordPress het beste voor jou. Succes!

Overzicht vergelijkingstabel

WebnodeWordPress
Makkelijk te gebruiken:Webnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPress
Kenmerken:Webnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPress
Ontwerpen:Webnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPress
Klantenservice:Webnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPress
Prijzen:Webnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPress
Totale score:Webnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPressWebnode versus WordPress

Maak een website met Webnode

Het is gratis

Howard Mijn Twitter-profiel Mijn Facebook-profiel e-mail Mijn Linkedin profiel

Over de auteur

Ik ben Howard Steele, de oprichter en hoofdredacteur van deze website. Met meer dan 10 jaar webbuilding weet ik hoe ingewikkeld en vermoeiend deze taak kan zijn voor een niet-IT-persoon. Kunt u niet beslissen welke service u moet kiezen? Vraag me gerust om advies. Beschrijf gewoon de behoeften van uw website en ik help u graag verder.

Home »Vergelijkingen» Webnode vs WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map